Názory a komentáře

Fantasy Boost: Nastal čas prodat Haalanda?

Fanoušci Chelsea zažívají v letošním kalendářním roce těžké chvíle. Jejich tým navzdory enormním investicím do kádru nenaplňuje očekávání a aktuálně okupuje 11. místo. Tři soutěžní vítězství za sebou nicméně naznačila zlepšení. Demolice Burnley před reprezentační pauzou potěšila zejména Václava Šperla, jehož London Blues opanovali minulé kolo v minilize na našem webu. Jakožto nejlepší manažer dosáhl v nabité konkurenci 736 soupeřů na 101 bodů.

Ozvěny z Bundesligy: Němečtí útočníci, kde jste?

Do německé reprezentace se dostane kdekdo. I hráč, který dosud většinu své kariéry strávil v nižších soutěžích. Kevin Behrens si splnil něco, o čem se mu snad ani nesnilo. Ještě před pár lety by se šance v bílém dresu asi nedočkal. Časy se ovšem mění a kvalitní německý útočník se stal vskutku nedostatkovým zbožím.

Ozvěny z Bundesligy: Boateng zamítnut. Naslouchá vedení Bayernu svým fanouškům?

Ještě před týdnem se zdálo, že se Jérôme Boateng vrátí do Bavorska. Nakonec ale ze všeho sešlo. Mohou za to zejména fanoušci Bayernu, kteří se proti angažování stopera ohradili. A zase jednou ukázali, že se nehodlají smířit se všemi kroky vedení jejich klubu. Byť ne vždy jsou jejich výhrady vyslyšeny tak jako nyní.

Nešťastník Aké a spasitel McTominay: 8. kolo Premier League v kostce

Série ligových nezdarů trvající téměř osm let je minulostí. Arsenal v očekávaném šlágru udolal Manchester City 1:0 brankou Gabriela Martinelliho, který v 86. minutě s pomocí teče Nathana Akého dostal Emirates Stadium do varu. V euforii se o víkendu topil také Scott McTominay, jenž dvěma trefami v nastaveném čase rozhodl o výhře Manchesteru United nad Brentfordem 2:1, a po odmlce zazářil také Raheem Sterling z Chelsea.

Další "soft" ruka penaltou aneb Události 11. kola FORTUNA:LIGY

V 11. kole FORTUNA:LIGY byly k vidění četné obraty. Slávistům teklo do bot v Liberci, kde prohrávali 0:2. Vývoj ale zvrátili a nakonec vyhráli 3:2. Viktoria Plzeň doma sice vedla s Jabloncem 1:0, Severočeši však skóre otočili. Tři body ale nakonec zůstaly ve Štruncových sadech po vítězství 3:2.

Recenze knihy Fotbalové devadesátky

Pro čtenáře (potažmo samozřejmě i čtenářky), kteří si fotbalové dění v první porevoluční dekádě dobře pamatují, měla být tahle kniha takovým pěkným dárečkem. A naopak těm, kterým jména jako Petr Mach, Boris Korbel, Dragiša Binič, Pavlín Jirků či Lubomír Hrstka už nic neříkají, měla pomoct rozšířit si obzory. Protože 90. léta 20. století byla dobou, kdy bylo v ČR (nejen) po fotbalové stránce možné cokoli.

06.10.2023 Názory a komentáře 7 komentářů
Zaujalo nás

Fantasy Boost: Kapitán Watkins zajistil Matějíčkovi vítězství, v kurzu je Son

Kdo měl o uplynulém víkendu ve své Fantasy sestavě Ollieho Watkinse, mohl považovat 7. kolo za vysoce nadprůměrné už po předehrávce ve Villa Parku. Útočník Aston Villy totiž zapsal 23 bodů a bilancí 3+2 režíroval nečekanou demolici ambiciózního Brightonu. Pavel Matějíček si gólové exploze anglického snajpra užil dvojnásob, protože mu svěřil kapitánskou pásku. Jakožto nejlepší manažer v minilize na našem webu dosáhl v nabité konkurenci 726 soupeřů na 96 bodů.

Watkins, "the Korean guy" a (ne)VAR: 7. kolo Premier League v kostce

Zdá se, že Ollie Watkins je zpět ve skvělé formě z loňského ročníku. Po rozhodujícím gólu do sítě Chelsea (1:0) se útočník Aston Villy obsadil do hlavní role také v bláznivém utkání s Brightonem (6:1), v němž zazářil hattrickem. Nedařilo se naopak Erlingu Haalandovi a jeho Manchesteru City, který kousal první porážku v sezoně, konkrétně 1:2 ve Wolverhamptonu. Šlágr mezi Tottenhamem a Liverpoolem (2:1) s sebou i nadále nese pachuť kontroverze.

Ozvěny z Bundesligy: Levonohý šikula ukazuje nováčka v příhodném světle

Na nováčka Bundesligy posbíral Heidenheim slušných sedm bodů. Může za to především Jan-Niklas Beste, který ruku k dílu přiložil u 80 procent vstřelených gólů svého celku. Záložník, který vyniká šikovnou levačkou, dává naději, že i malý klub umí velké věci. A to se k opoře mužstva pořád mohou přidat další šikovní hráči.

Chorý zase trknul aneb Události 10. kola FORTUNA:LIGY

V 10. kole FORTUNA:LIGY si Sparta ve šlágru kola poradila s Plzní a zvítězila 2:1. Roli favorita ale nedokázala potvrdit Slavia, která pouze remizovala v Teplicích 0:0. Baník Ostrava vyhrál na půdě Olomouce 3:0, domácí však hráli od devatenácté minuty v oslabení.

Fantasy Boost: Misfits se blýskli ziskem 109 bodů, bude Morris "differentialem"?

I bez osmnáctibodového Kierana Trippiera v sestavě se králem 6. kola v minilize Fantasy Premier League stal Adrián Biskup, jehož tým Misfits pokořil magickou stovku a díky 109 bodům nechal 716 soupeřů na našem webu za sebou.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Derby reklama na fotbal nebyla aneb Události 9. kola FORTUNA:LIGY

9. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo fanouškům v pořadí již 308. derby pražských "S". Slavia vedla po penaltě Jurečky, za Spartu srovnal rovněž z pokutového kopu Haraslín na konečných 1:1. Kanonádu opět předvedla Viktoria Plzeň, která na domácím stadionu porazila 6:2 Pardubice.

Ozvěny z Bundesligy: V Porýní to vře. Především v Gladbachu až moc

V Mönchengladbachu se po delší době objevil Max Eberl. Ovací ve stoje se ale ani náhodou nedočkal. Naopak to pořádně schytal, možná až příliš. Také další dva porýnské kluby měly v minulých dnech co řešit. Zatím si účty vyřizovaly pouze na dálku, již brzy je však čeká střet přímo na hřišti. Jak se na západě Německa projevuje nenávist?

Fantasy Boost: Bernardo se Salahem potěšili YagoLFC, zlomí Álvarez sérii zklamání?

V 5. kole Premier League hrála prim symfonie Brightonu na Old Trafford, odkud si hosté z jižního pobřeží Anglie odvezli vítězství 3:1. Mezi střelce se mimo jiné zapsal i odchovanec domácích Danny Welbeck, z čehož měl bezesporu radost Vlado Chudej - nejlepší manažer uplynulého kola ve Fantasy Premier League minilize.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele