Ligue 1 - souhrn 30. kola

27.03.2010, 18:56, aktualizováno 29.03.2010, 22:51
Komentáře a souhrny
V pondělním utkání branka nepadla, Auxerre veze bod z Monaka. Montpellier utrpěl v Lille porážku 1:4. PSG doma naplno bodovalo proti Boulogne. Nancy rozdrtilo Lens 5:1, stejným brankovým rozdílem zvítězil také Lorient nad Saint-Etienne. Venku zvítězily Nice a Rennes. Lyon splnil povinnost, porazil doma Grenoble 2:0 a může i nadále myslet na titul.

AS Monaco - AJ Auxerre 0:0

29.03.2010 21:00

Góly: -

24 hodin po Montpellieru se objevil další tým, který odmítl jít do čela nejvyšší francouzské soutěže. Pondělní dohrávka 30. kola mezi Monakem a Auxerre skončila bezbrankovou remízou.

Utkání nabídlo jen několik šancí a diváka nemohlo příliš pobavit. Daleko více ze hry měli hosté, ale nedokázali vstřelit branku. První příležitost viděli diváci už ve druhé minutě, kdy hostující Birsa zahrával volný kop, který zneškodnil gólman Monaka Ruffier. V 18. minutě hosté velmi rychle nakrátko rozehráli přímý kop, ale Jeleń netrefil knížecí branku. Největší příležitost prvního poločasu spálil ve 22. minutě hostující Coulibaly, který po rohovém kopu Birsy hlavičkoval těsně vedle.

Monako bylo sice v úvodu druhé půle aktivnějším týmem, Nené posunul míč na Alonsa, ten však ztroskotal na gólmanovi Sorinovi. Závěr zápasu ale opět patřil Auxerre. Osm minut před závěrečným hvizdem mohl rozhodnout Jeleń, ale jeho branka pro ofsajd neplatila. Oba týmy si tak rozdělily bod za bezbrankovou remízu.

Situace na čele tabulky je extrémně vyrovnaná, první tři týmy mají shodně 56 bodů, vedoucí Bordeaux má ale k dobru dvě utkání. Na dvojici Montpellier - Auxerre dotírá další trojice mužstev, která ztrácí dva, respektive tři body.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 4:1

28.03.2010 21:00

Góly: 17. Gervinho, 53. Yohan Cabaye (pen.), 58. Pierre-Alain Frau, 79. Larsen Touré - 46. Souleymane Camara

Lille před vlastním publikem smetlo Montpellier 4:1 a udělalo čelo tabulky ještě zajímavějším. Po neúplném 30. kole Ligue 1 totiž činí rozdíl mezi prvním a šestým týmem pouhé tři body.

První poločas skončil vedením domácích 1:0, na začátku toho druhého ale hosté vyrovnali. Pak ale domácí dali během pěti minut dvě branky, které rozhodly o jejich vítězství. Deset minut před závěrečným hvizdem pak Lille přidalo ještě čtvrtou branku.

Úvodní gól utkání padl v 17. minutě, Gervinho utekl obraně Montpellieru, udělal kličku gólmanovi Joudrenovi a poslal Lille do vedení. O pár chvil později musel Joudren řešit hned dvě šance Cabayeho, ale s oběma si strážce montpellierské svatyně poradil. Hosté se osmělili až po půlhodině hry, ale Bocalyho pokus zneškodnil gólman Landreau.

Vyrovnávací branka přišla hned v úvodních šedesáti sekundách druhé půle. Camarova dalekonosná střela skončila přesně v pravém horním růžku branky Lille - 1:1.

V 53. minutě fauloval Bocaly v pokutovém území Montpellieru Cabayeho a sám postižený s přehledem penaltu proměnil. Neuběhlo ani pět minut a domácí zvýšili své vedení na 3:1. Hazard našel na hranici šestnáctky Fraua, který technickou střelou do šibenice potřetí rozvlnil síť Montpellieru.

Deset minut před koncem se Lille vydalo do brejku, míč se dostal na kopačky střídajícího Tourého, který s přehledem překonal vybíhajícího brankáře Jourdrena - 4:1.

V neúplné tabulce je domácí Lille se ziskem 54 bodů na čtvrté pozici, Montpellier má o dva body více a je druhý.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 0:2

28.03.2010 17:00

Góly: 41. Anthony Mounier, 84. Éric Mouloungui

Skvělá jízda pod novým koučem v Nice pokračuje. Tým vyhrál již potřetí v řadě, dnes si poradil s domácím Toulouse. A to i přesto, že kvůli zranění nehrál nejlepší střelec Loïc Rémy. Gólově ho nahradili hned dva spoluhráči - Anthony Mounier a Éric Mouloungui.

Toulouse tak nevyhrál v posledních čtyřech zápasech a jeho propad tabulkou pokračuje. V posledních týdnech vypadli fialoví z první desítky, nyní zakotvili na třináctém místě. Naopak Nice se pod novým koučem Ericem Royem daří přímo skvěle. V posledních třech ligových duelech nenašlo přemožitele a fanoušci mohou začít počítat se záchranou. Na sestupové pásmo má tým náskok již dvanáct bodů.

První šanci si ale vytvořili domácí borci. Ve dvanácté minutě našel svým centrem z přímého kopu Dany Nounkeu stopera Maura Cetta. Jeho volej ale směřoval přímo doprostřed branky, Ospina v brance hostů tak neměl větší problémy. Daleko hezčí pak byla samostatná akce Anthonyho Mouniera. Ten se prosmýkl po levé straně hřiště, překonal bránícího Nounkeua, nakonec se ale musel pouze dívat, jak Olivier Blondel vytáhl jeho střelu mimo tři tyče.

Další šance hostů přišla záhy. Onyekachi Apam svou chytrou přihrávkou našel volného Bagayoka. Ten hlavou prodloužil na Helleybucka; jeho rána levačkou ale našla pouze rukavice připraveného gólmana. Nakonec bylo OGC za svou aktivitu odměněno brankou. Mounier si několikrát přihrál s Ben Saadou a následně napálil míč za bezmocného Blondela - 0:1.

A naděje Toulouse se začaly rozplývat v 57. minutě. Fode Mansare nepěkně fauloval Ben Saadu, jenž musel kvůli zranění ze zápasu okamžitě odstoupit, a od rozhodčího viděl červenou kartu.

Přesto se domácí snažili s výsledkem něco udělat. Po hodině hry se musel brankář Ospina činit proti přímému kopu Machada. Nakonec z této šance přišel rohový kop, který ale domácí zužitkovat nedokázali. O deset minut později se pokoušel také střídající André-Pierre Gignac, jeho střela zpoza pokutového území ale branku nenašla.

Nice ukončilo veškeré snění domácích o bodu v 83. minutě. Mounier nacentroval od rohového praporku, na míč si naběhl Mouloungui a hlavou překonal Blondela - 2:0. Gignac ještě zahrozil v nastaveném čase. Poté, co překonal dva obránce Nice ale na jeho ránu vyzrál Ospina. Zápas tak skončil jasným výsledkem...

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - US Boulogne 3:0

28.03.2010 17:00

Góly: 27. Anthony Lecointe (vl.), 36. Guillaume Hoarau (pen.), 80. Mateja Kežman

I bez podpory fanoušků, jež nesměli kvůli trestu uděleného od svazu za výtržnosti při utkání s Marseille zavítat do Parku princů, vyhrálo PSG hladce 3:0 nad zachraňujícím se Boulogne. Hostům se však naštěstí ztráta na první nesestupovou pozici i přes prohru nezvětšila, jelikož sedmnácté St. Étienne podlehlo venku Lorientu.

Poprvé v sezóně se v základní sestavě domácích objevil srbský útočník Mateja Kežman. Společně s kolegou Hoarauem zlobili už od úvodních minut a nejprve z jejich spolupráce vyústila střela do břevna. Ve 26. minutě padla první branka utkání. Giuly připravil na pravé straně hezky šanci pro Sessegnona, ten si poradil s obráncem Lecointem a pohotově zakončil.

Boulogne bohužel možný zvrat, nebo alespoň sehrát s PSG vyrovnaný duel, pokazil bek Bakary Soumare. Jen tři minuty po Sessegnonově trefě sestřelil nevybíravě Hoaraua a po červené kartě šel rovnou pod sprchy. V deseti zkrátka hosté nemohli konkurovat. Za deset minut navíc zvyšoval z penalty, nařízenou za faul ve vápně na Kežmana, na 2:0 Hoarau.

Ve druhé půli se hrálo jen na jednu branku, Pařížané nakonec vytěžili z množství příležitostí jediný gól. Podruhé do střelecké listiny se chtěl zapsat Sessegnon i Kežman, oba ale vychytal brankář Bédénik. Aktivní Kežman se nakonec dočkal letošní jubilejní branky v Ligue 1 v 80. minutě, když zužitkoval centr Chantomeho.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - RC Lens 5:1

28.03.2010 17:00

Góly: 43. Issiar Dia, 45. Issiar Dia, 59. Youssouf Hadji, 61. Issiar Dia, 68. Pascal Berenguer - 90. Issam Jemâa (pen.)

Lens tvrdě narazilo. Takovou kanonádu jistě čekal málokdo. Navíc v takovém zápase. Tedy zápase, ve kterém prakticky o nic nejde. Nancy ale diváky na svém stadionu jistě zabavilo i bez toho - vždyť pět branek není obyčejné. Hattrick si připsal Issiar Dia, po brance vstřelil Youssouf Hadji a Pascal Berenguer. Za hosty snižoval v poslední minutě z penalty Jemaa.

Nancy tak dalo zapomenout na nepovedené výkony z minulých kol. Po prohře s Boulougne a remízou se Saint-Etienne si ASNL jistě spravilo chuť. A zlepšený dojem na hřišti přetavilo v kanonádu - a vylepšilo si dosavadní umístění. Nyní je na dvanácté příčce. Naopak pro Lens po postupu do semifinále Coupe de France přišlo kruté vystřízlivění. V lize nevyhrálo již pět zápasů v řadě a tabulkou se nadále propadá. Na sestupové pásmo má nadále náskok dvanácti bodů.

Již první minuta znamenala ohrožení branky. Nikoliv ale té Lens, jak by si mohli mnozí myslet. Po pár sekundách nepřesně mířil Kanga Akale, z veliké vzdálenosti ale minul. Na druhé straně se poprvé představil Dia. Po centru Berenguera se dostal do solidního zakončení hlavou, gólman Vedran Runje ale zareagoval včas.

Dia se téměř radoval z úvodní branky i o pár okamžiků později. Jeho střílený centr se stočil tak neočekávaně, že i Runjeho překvapilo, když se míč odrazil od břevna. Za Lens zůstával nejnebezpečnější Akalé. Dokázal se zbavit svého strážce, nicméně zakončení z jeho strany již tolik kvalitní nebylo. Míč dokázal vytěsnit obránce Mickael Chretien.

Domácí se téměř radovali z branky ve 35. minutě. Eric Chelle nedokázal míč odvrátit a nabídl ho pouze napadajícímu Diovi. Jeho rána ale nakonec skončila pouze těsně vedle levé tyče. Nakonec se ale senegalský útočník dočkal své další branky v dresu Nancy. Dvě minuty před koncem poločasu zužitkoval zmatku v pokutovém území a napálil míč bezmyšlenkovitě do sítě - 1:0.

A ještě než skončil poločas, svítilo nad stadionem skóre 2:0 To se podruhé prosadil Dia. Mladý forvard si naběhl na přihrávku Juliena Fereta a technickou střelou poslal Runjeho na druhou stranu - 2:0.

Začátek druhého poločasu byl spíše technickým bojem o střed hřiště. Domácí dobře bránili, hosté se nedokázali dostat do výraznější příležitosti. První šance - třetí gól. Nancy zvýšilo své vedení po šedesáti minutách hry. Feret nahrál Diovi, ten prodloužil na Hadjiho. Marocký útočník míč dostihl právě v pravý čas - a střelou pravačkou překonal Runjeho potřetí - 3:0.

Stačila minuta a bylo o čtyři... Alfred Ndiaye svým napadáním získal míč, skvělou přihrávkou našel ve středu pokutového území Hadjiho. Ten se ale sobecky nezachoval a nahrál ještě lépe postavenému Diovi - a ten přesně mířenou střelou zpečetil svůj hattrick - 4:0.

Pátý gól přišel po dalších pár minutách. Autorem páté branky se stal Berenguer. Ten zužitkoval pěkný centr Chrise Malongy a z velkého vápna překvapil brankáře Lens - 5:0. A mohlo být ještě hůř. Hadji se zbavil bránícího Chelleho a naskočil na centr Malongy. Mířil ale mimo. Na druhé straně mířil z pětadvaceti metrů těsně mimo Jemaa.

Jemaa se nakonec branky dočkal. V 90. minutě zařídil snižující branku. Gennaro Bracigliano ho srazil v pokutovém území, útočník ho při následném pokutovém kopu poslal na druhou stranu. Přesto to nemohlo vyvážit utrpení celého utkání.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Saint-Étienne 4:0

28.03.2010 17:00

Góly: 35. Morgan Amalfitano, 38. Kévin Gameiro, 49. Sebastiàn Dubarbier, 73. Kévin Gameiro

Naděje Saint-Etienne na záchranu jsou o něco tenší. Přestože Les Verts nejsou zatím přímo v sestupovém pásmu, po dnešním debaklu na hřišti Lorientu jim sebevědomí jistě nestoupne. Domácí si se zápasem poradili s přehledem, dvěma brankami se blýskl Gameiro, po brance si připsal Amalfitano s Dubarbierem.

Zeleno-bílí tak nevyhráli již dlouhých šest zápasů v řadě. Naposledy se z výhry radovali v polovině února, když překvapivě porazili Montpellier. Ze sedmnáctého místa tak mají šestibodový náskok na sestupující Boulogne. Naopak Lorient by se ještě mohl pokusit zaútočit na evropské poháry. V posledních pěti utkáních ztratil pouze dvakrát, posunul se již na osmou pozici. Z té na pohárové příčky ztrácí ne nedostižných osm bodů.

Domácí byli jasně lepším týmem, hosté mohou děkovat snad pouze brankáři Jérémiemu Janotovi, který je několikrát zachránil před dalšími brankami. Gólman Saint-Etienne se musel činit již v sedmé minutě, kdy se před ním zjevil Amalfitano. Po přihrávce Diarry ale z veliké blízkosti brankáře překonat nedokázal.

Na druhé straně si výjimečný zákrok připsal také Audard. Z ojedinělého útoku zahrozila mladá hvězdička Emmanuel Riviere. Nicméně daleko nebezpečnější zůstával Lorient. Ve dvacáté minutě se k dalekonosné střele odhodlal Mvuemba, z třiceti metrů ale dal pouze šanci vyniknout Janotovi.

Nakonec ale ani jeho umění nestačilo o čtrnáct minut později. Gameirův neobyčejně přesný balon dokázal zužitkovat Amalfitano, jenž tvrdou ranou pravačkou rozvlnil síť poprvé - 1:0. Netrvalo to dlouho a bylo to o dvě branky. Tentokrát se role obou hráčů proměnily. Amalfitano skvěle myšleným lobem uvolnil právě Gameira. A ten si nedělal problémy. Tvrdou ranou poslal míč do sítě - 2:0.

Třetí gól, tři minuty po začátku druhé půle již definitivně utkání rozhodl. Mvuemba chytře objevil Dubarbiera. Ten si míč chvíli pohlídal před dotírajícími obránci - a pak skvělou ranou našel levý horní růžek Janotovy branky - 3:0 a jeho první branka v této sezoně.

Pro Saint-Etienne to ale nakonec dopadlo ještě hůř. V 72. minutě přišla třetí branka domácích. Marama Vahirua si několikrát přihrál s Diarrou, následně svou střelou prověřil Janota. Ten jeho pokus sice vyrazil, ale pouze před dobíhajícího Gameira. A ten se nemýlil ani podruhé - 4:0.

Rozšířit gólovou sbírku domácích se ještě pár minut před koncem snažil rozšířit Vahirua, jeho přímý kop ale skončil těsně nad. Saint-Etienne se tak muselo "smířit" pouze s čtyřbrankovým přídělem.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Stade Rennes 1:3

28.03.2010 17:00

Góly: 58. Mathieu Dossevi - 51. Ismaël Bangoura (pen.), 74. Jimmy Briand, 86. Jimmy Briand

Dvě branky renneského Jimmyho Brianda z poslední čtvrthodiny rozhodly o výhře 3:1 na hřišti sestupem ohroženého Le Mans. Domácí přitom mohli využít zaváhání Boulogne i St. Étienne a alespoň se sedmnácté nesestupové pozici nějak přiblížit. Byla z toho ovšem jen třetí porážka v řadě. Pro Rennes to byla naopak čtvrtá březnová výhra.

Domácí začali utkání perfektně. Corchiův centr sice minul Le Talleca, ale nakonec se dopotácel až na zadní tyč k Lamahovi, jenž z voleje pálil těsně mimo. Maïga pak poslal jiný nebezpečný centr na nabíhajícího Dosseviho a hostující gólman Douchez vytěsnil míč tak tak z brankové čáry.

První šanci hostí měl na kopačce ve 20. minutě Briand, kterému hezky přihrál Marveaux, Briandovu ránu ale pohotově vytěsnil na roh domácí strážce branky Ovono. Do poločasu ještě zaskakoval Corchia za brankáře Ovona, který si v souboji nedokázal poradit s hodně zlobivým Briandem.

Rennes se ujalo vedení šest minut po pauze. Marveaux se klestil skrz vápno, tam ho srazil gólman Ovono, a sudí Bien tak nařídil penaltu, kterou proměnil Bangoura. Za sedm minut ovšem bylo srovnáno, Thomasova volej si ještě cestu do sítě nenašla, ale míč se dostal k Dossevimu, jenž překonal brankáře Doucheze.

Ač byl zápas hodně vyrovnaný, byly to chvíle hostujícího Jimmyho Brianda, jež nakonec zařídily Rennes všechny body. V 74. minutě na jeho hlavu parádně nacentroval zprava Fanni a renneský útočník na bližší tyči přesně zakončoval, čtyři minuty před koncem zasadil poslední úder, když využil dlouhého nakopnutého centru od Bocanegry.

Hosté si tak upevnili svou sedmou pozici, ze které ještě můžou v pohodě útočit na evropské poháry, Le Mans zůstává předposlední, pořád s nelichotivou osmibodovou ztrátou na záchranu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Grenoble Foot 38 2:0

27.03.2010 17:00

Góly: 48. Michel Bastos, 90. César Delgado

Jeden z nejdůležitějších týdnů Lyonu začal dobře. Sedminásobný francouzský šampion si bez problémů poradil s posledním Grenoblem a minimálně do zítra se posunul na čtvrté místo. První branku vstřelil Bastos, v nastavení se trefil Delgado. Hosté dohrávali poslední čtvrthodinu bez vyloučeného Cesara.

Naděje Grenoblu na záchranu se tak rozplynuly v nedohlednu. Osm kol před koncem ztrácí již čtrnáct bodů, všichni z přímých konkurentů mají navíc zítřejší zápasy k dobru. GF38 nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě. Naopak Lyon prolomil černou sérii - až do dnešního utkání nevyhrál od konce února. Díky třem bodům se posunul na čtvrtou příčku, na Ligu mistrů ztrácí jediný bod, na vedoucí Bordeaux body dva.

Domácí nastartovali duel ve velice rychlém tempu. Již ve třetí minutě se ve velice dobré příležitosti ocitl pozdější autor první branky - Michel Bastos. Jeho přímý kop zpoza pokutového území nadělal náhradníkovi v brance Grenoblu pořádné potíže. Levá strana hřiště dělala hostům problémy. Po další akci Bastose se pískala další standardní situace. I tentokrát brazilský reprezentant mířil přesně, nicméně i nyní si Maubleu s jeho ranou poradil.

Grenoble se do první šance dostal v 22. minutě. A opět za ní stál přímý kop. Danijel Ljuboja se postavil k míči - a donutil svou střelou Llorise k ucházejícímu zákroku. Lyon zakončil poločas jako lepší tým. Devět minut před hvizdem sudího zahrával rohový kop Ederson, brankář hostů nedokázal pořádně míč vyboxovat - před prázdnou brankou se ukázal Bastos. Nepochopitelně ale minul a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Michel Bastos si ale vše vynahradil tři minuty po startu druhé půle. Žádný z celků možná překvapivě nesáhl ke střídání, Lyon se snažil vše vynahradit ještě větším nasazením. Z dálky se pokoušel Ederson - Maubleu míč sice vyrazil, nicméně pouze před dobře postaveného Gomise. Ten již pouze nahrál do běhu nabíhajícímu Bastosovi - a ten se tentokrát sám před prázdnou bránou nemýlil - 1:0.

Domácí mohli své vedení navýšit v 56. minutě. Gomis se zbavil obránce a z pravé strany nabíhal sám na brankáře. Mezi tři tyče ale nemířil. Šance hostů se ještě ztenčily v 76. minutě. César fauloval Edersona a po druhé žluté kartě musel hřiště předčasně opustit. Deset minut před koncem se do ojedinělé šance dostal Lisandro - Maubleu si ale s jeho tvrdým pokusem dokázal poradit.

O dvě minuty později promeškal ještě lepší příležitost Reveillere. Milivoje Vitakic sice dokázal Edersonovi míč odebrat, nicméně ten se odrazil pouze k nabíhajícímu Reveilleremu. Ze šesti metrů ale ani on prázdnou branku netrefil! Přestože Lyon byl jasně lepším týmem, nejlepší zákrok utkání si jistojistě připsal právě jeho gólman - Hugo Lloris. Francouzský reprezentant neuvěřitelným zákrokem zlikvidoval ránu náhradníka Laurenta Courtoise.

Domácí se nakonec dočkali i druhé branky. Miralem Pjanic si několikrát pohledně nahrál s Delgadem a argentinský záložník rozvlnil síť za Maubleuem i podruhé a naposled - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux28175646:2356
2.Montpellier HSC30175841:3456
3.AJ Auxerre30168630:2456
4.Lille OSC30166856:3254
5.Olympique Lyon30159649:3154
6.Olympique Marseille28158550:3053
7.Stade Rennes30147945:2949
8.FC Lorient301371044:3146
9.AS Monaco301361132:3345
10.Valenciennes FC291251240:4141
11.Paris Saint-Germain301171242:3340
12.AS Nancy-Lorraine301161338:4339
13.Toulouse FC301081229:2838
14.FC Sochaux281061223:3536
15.RC Lens30981327:3735
16.OGC Nice301051531:4535
17.AS Saint-Étienne30781520:3829
18.US Boulogne30581722:5023
19.Le Mans UC 7229561826:4621
20.Grenoble Foot 3830362120:4815
Zbývající zápasy
28.03. 19:00Valenciennes FC - Girondins Bordeaux
28.03. 19:00FC Sochaux - Olympique Marseille

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak výsledek jsem odhadl dobře, ale dle souhrnu to asi z naší strany za moc nestálo, hlavně proměňování šancí..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Delgado?

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa ten hořejšek tabulky je ale vyrovnanej.

Reagovat
domingo

Nemám rád Nancy.

Reagovat
Godwinson

tak, překvapilo mě Toulouse, nečekal bych, že to doma takhle projedou ..

po tomhle kole čekám první flek pro Montpellier a počátek cesty Auxerre někam k pátýmu fleku, tam jim to bude slušet ...

snad to Lille večer někde naladim, to bude asi zase docela fuška ..

Reagovat
domingo

Hovadina, AJA má v Monaku daleko větší šanci než ti luckeři v Lille, který je doma snad nejlepší z celé ligy.

Ale sni dál

Reagovat
Godwinson

luckeři :) ty jsi zase ve formě ..

marně tu hledám, kde jsem napsal, že nemají šanci :(

Reagovat
domingo

Tak počátek cesty k 5. fleku si vykládám tak, že počítáš s prohrou Auxerre a výhrou Montpellieru, přelešti si ty modrooranžový brejle

Imo budou dvě plichty, vy 1:1, my klasicky 0:0.

Reagovat
Godwinson

nech bejt

moc tomu nevěřim, bez Spahiče :)) ale přece nebudu psát, že čekám prohru :)

Reagovat
domingo

Chybí Spahić a Džodić, ne? To bude sranda, už se těším

Snad to na atdhe pojede...

Reagovat
Godwinson

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Niceeee Konečně se zase daří :)) I bez Remyho Teď už jsem si 100% jist že nesestoupíme :)

Reagovat
Godwinson

tak Gervinho hraje :)

Reagovat
Godwinson

když už jsme u toho, nechápu proč nehraje Ait-Fana :/

něco s nim je?

Reagovat
domingo

Na equipu píšou, že Girard normálně upřednostnil Belhandu. Škoda, na Karima jsem se těšil

Reagovat
Godwinson

tak tomu nerozumim, škoda, já taky ..

Reagovat
domingo

Může bejt třeba nachlazenej nebo tak něco a Girard ho může jenom šetřit (a pošle ho tam třeba na půlhodinku), i když otázka je na co, zrovna tyhle zápasy pro ně budou klíčový

Reagovat
Godwinson

nejspíš to tak bude, naskočí v průběhu ... jinak si až tolik nemyslim, že tohle zrovna je až tak klíčovej zápas, pro ně bude stěžejní porazit doma ty velký ryby a posbírat u malejch :)))

Reagovat
smazaný uživatel

to se divim, ma bejt jeste zranenej..

Reagovat
Godwinson

mě stveš, takhle mi lhát

Reagovat
domingo

Hazard

Reagovat
Godwinson

Montaňo ... ježiš

Reagovat
Godwinson

na tom atdhe to jede, jak nejede .. :/

Reagovat
domingo

Ale L1 se shání docela těžko, na atdhe to aspoň je, i když z toho máš bramboračku.

Reagovat
Godwinson

asi jsem zhejčkanej, ale když se mi přenos vždycky na minutu zastaví, hrozně mě to sere :) víc než kdyby to tam nebylo vůbec ... nehledě na to, že v tý zaseknutý minutě byly zatím všechny šance zápasu :)

jinak Lille začíná pěkně zlobit :)

Reagovat
domingo

Mně se to na takhle dlouho neseká, akorát je ten obraz takovej trhanej.

Hazard - Gervinho neskutečná dvojice.

Reagovat
Godwinson

spíš bych vypíchnul Hazarda, je to přesně jak píšeš o jeden příspěvek níže ..

Reagovat
domingo

Jj. Tak ono je vidět, že se skvěle doplňujou - Hazard 2 pasy, Gervinho 2 šance a 1 gól. Frau tam je úplně k ničemu

Každopádně vy hrajete divně.

Reagovat
Godwinson

tak já nevim, divně ... prvních deset minut, alespoň to, co jsem z toho měl, měl Montpellier míč častejš na noze a taky z toho byla ta šance, tu měl rozhodně dát :)) ale teď už hraje Lille, no .. takhle bude hotovo do poločasu ...

Reagovat
domingo

No právě, jak Montaňo zazdil tu tutovku, tak jste se stáhli dozadu, nechali střed hřiště Dogám a teď se motáte na vlastní půlce a chybí vám Spahić, kterej by to motání aspoň nějak režíroval

Reagovat
Godwinson

tak to je, ten chybí, to je jasný, ale podle mě tomu chybí Ait-Fana, hrozně bych ho tam chtěl vidět, Belhanda měl asi dvakrát míč, ne?

Yangambiwa, či jak to přesně má, se mi zatim moc nelíbí :(

Reagovat
domingo

Belhanda měl míč snad jednou, potáhl si ho na křídle a pak to nějak zazdil... Karim by ten balon prostě vzal, udělal dvě kličky a nějak to rozhýbal, jestli je zdravej, půjde podle mě na plac už v půli...

Yanga-Mbiwa je hlavně bek, na stoperu mu to nesedí a prasí.

Reagovat
Godwinson

Joudren

Reagovat
Godwinson

+r .. neměla být reakce :)

Reagovat
Godwinson

bek to sice je, ale čekal bych od něj více, no ...

rozhodně přijde .. musí! :))

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, mě to dělá úplně to samý... nejhorší je, že mi k tomu normálné jde ten zvuk a já jen slyším "Gervinho... Hazard... GERVINHO - Oh, what a goal!!!" to je pak naprd...

Reagovat
Godwinson

přesně, to mě sere nejvíc .. když to máš seklý a slyšíš .. Gervinhoo, Gervinhoooooo

Reagovat
domingo

Aspoň máš trochu přehled, jak kdybys to poslouchal v rádiu

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, jenže doteď nemám ani páru, jak ten gól padl

Reagovat
domingo

Tak na footytube budeš mít sestřih

Hazard nacentroval z hloubi pole, Gervinho vzal míč za šestnáctkou, utekl obraně a poslal to tam po zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, no dík...

Reagovat
domingo

Zatím pěknej fotbálek, už to mohlo být 2:1. Z Hazarda bude jednou superhráč.

Reagovat
Godwinson

všechno stejný, asi potřetí taková akce, napotřetí gól ...

Reagovat
domingo

Costa Yanga-Mbiwa

Reagovat
domingo

Ta obrana, kterou Dogy větrají přesně tak, jak jsem říkal (pro martyho ), musí Jourdrenovi líbat ruce, nohy a vůbec všechno... hrozně jistý gólman.

Reagovat
Godwinson

pěkně se Bocaly uvolnil, škoda, že pak na Landreauovi přihrával ...

Reagovat
domingo

Co to zkoušíte za novou mutaci prešovskýho betonu? Osm hráčů ve vápně, a místo aby to upálili pryč, tak chňapou po Dogách rukama

Reagovat
Godwinson

uklouznul, tak se jen potřeboval někoho chytnout, aby se mu lépe vstávalo a Frau to asi nepochopil .. :)

Reagovat
domingo

Mně přijde, že on přes ty dredy snad nevidí, je takovej zmatenej

Reagovat
Godwinson

mě rozhodně špatnej nepřijde ... takhle asi .. ke konci už Lille taky hodně polevilo, takže to je šance to teď hecnout, hodit tam Karima, zabojovat a otočit to :))

Reagovat
domingo

Není špatnej, je od vás jeden z nejlepších. Akorát působil párkrát dost vyjeveně

Tak sice polevilo, ale od vás nejde absolutně žádný nebezpečí... Costa je špatnej, křídla taky, jedinej, kdo dopředu něco vymýšlí, je DM Marveaux... chce to toho Karima, no.

Reagovat
Godwinson

škoda tý první šance, no, tý je fakt škoda, byla veliká :)) ale dost jich taky mělo Lille, takže je to tak, jak to být má ...

Costa špatnej je, Belhanda ještě horší, Camaru jsem viděl jen při vypomáhání obrany, bída ..

Reagovat
Godwinson

člověk si zajde na záchod a je vyrovnáno, výborněěě :))

Reagovat
smazaný uživatel

Teda vrátim se ke sledování a už je to 1:1 to snad neni možný, já neviděl ani jeden gól

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

co to kurva je

Reagovat
domingo

Co se dělo? Přišel jsem až teď a koukám vyrovnání, pentle...

Reagovat
Godwinson

co jsem viděl, Bocaly to nejspíš kardinálně zadrbal, vyrovnají a tohle, no já se poseru ...

jinak vyrovnání jsem taky neviděl .. moc brzo :))

Reagovat
domingo

Já ti říkal, že je zmatenej

Reagovat
smazaný uživatel

přišel jsem o vyrovnání, ale jinak pentle byla na Hazarda, docela divná.

Reagovat
Godwinson

tak hoď tam toho Karima, sakra ... na co čekáš ...

Reagovat
smazaný uživatel

už je tam

Reagovat
Godwinson

jenže nevim jestli měl být střídán zrovna Marveaux

Reagovat
smazaný uživatel

to já taky ne, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Hazard je fakt neuvěřitelnej móc pěknej gól... a konečně jsem ho viděl...

Reagovat
Godwinson

ať si vezme Girard Belhandu a Costu a jdou spolkem do prdele :/

Reagovat
Godwinson

Karim je tam, on ho hodí za Marveauxa ...

Reagovat
domingo

Budu se opakovat, ale Eden je fantastickej hráč. Jestli se v příštích pár letech nějak nezrakví, může se stát jednou z největších osobností v belgické historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Tak tomu říkám taktika, stáhnout DM a poslat tam křídlo... Girard je génius

Reagovat
Godwinson

a teď mělo asi Lille ještě kopat pencli, no hezký :)

Reagovat
domingo

Nevím, na co ten sudí myslel, to muselo být vidět i z letadla

Dneska se mi hodně líbí Balmont.

Reagovat
Godwinson

dneska by se z Lille dalo vypíchnout dost hráčů, teda Hazard zejména, to už tu popsáno bylo ..

z Montpellier se dá vypíchnout Costa, hrozně špatnej, špatnej a špatnej ...

teď tam může ještě za toho Belhandu hodit Koitu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Koita už tam je, ale za Camaru

Reagovat
Godwinson

já ho v těch střídáních nechápu

Reagovat
domingo

Costa je tragickej. Z HSC bych vypíchnul hlavně za první půli Jourdrena, Marveauxe a možná i toho Camaru, hraje sice nic moc, ale aspoň je na jeho straně vidět nějakej pohyb a aktivita, zatímco Belhanda jako by tam vůbec nebyl.

No a vida, první se může přetrhnout, ale je to k ničemu, druzí dva už jsou venku

Reagovat
Godwinson

ty střídání nechápu, to tak, že hodně :))

Reagovat
domingo

Ten Koita je co zač, nějakej mlaďoch? Hrot, křídlo...? Já o něm slyším snad poprvé v životě, takže určitě ještě moc nehrál

Reagovat
Godwinson

jo, mlaďoch, nějakejch 19, hrot, moc toho nenahrál, tušim jednou v poháru a jednou naskočil v lize ..

další gól, no na hovno ..

Reagovat
domingo

To se mi jenom zdá, nebo střídání v Lille ohlašuje ženská? :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Jinak zas se mi to na ten gól seklo... aspoň jsem viděl opakovačku

Reagovat
smazaný uživatel

a on to byl ofsajd

Reagovat
domingo

Touré to udělal mazácky, je jak utrženej ze řetězu

Z tohohle zápasu bude parádní sestřih - 5 gólů, několik Jourdrenových superzákroků, Hazardova patička v první půli, neodpískaná pentle...

Reagovat
smazaný uživatel

a odpískaná polopentle...

Reagovat
domingo

a Costova standardka z první půle, kdy kopl míč asi 80 metrů vysoko a 15 metrů daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

A je hotovo.

Jak asi přišel týpek z Guiney k takovýmu severskýmu jménu?

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG , Mateja

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lille svou pozici pustit nechce, budu ještě hodně zvědavej na závěr ligy.

Reagovat
Godwinson

smutný, dneska budu ladit Monaco a doufat, že mě Auxerre potěší a prohraje ..

Reagovat
Godwinson

výborně, mohli jim i ten bodík sice vzít, ale i takhle je to pěkný :)

s takovou Monaco příští týden krásně odevzdá body a pak už nezbývá než se těšit na začátek května, což bude nejspíš zápas klíčovej ...

Reagovat
domingo

Jak to vypadalo bez Pedrettiho? Asi bramboračka, co?

Reagovat
domingo

Přesně, jak jsem tipoval

Strašně se mi sral celej den net, takže nejenom že jsem nestihl Slavii ani Auxerre, ale přišel sjem i o fantasmagorie Getza, Godwinsona a Frankieho pod preview no co, na čele tabulky to bílomodré sluší. Allez AJA!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a fantasmagória? To nemyslíš vážne. Nuž a prianie bolo hlavne pre Monaco, to len Godwinson a Frankie boli focused on AJA loss

Reagovat
domingo

Jasně, že nemyslím, voe ale říkal jsem si, že tohle je naprosto jasnej zápas na 0:0, že to Fernandez bez Pedrettiho zamkne vzadu, kór v Monaku, který je doma vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

A aj napriek tomu som veril, že ten jeden gól dajú. Nestalo sa, život ide ďalej

Reagovat
domingo

Jj, s Auxerre na děleném prvním místě

Reagovat
smazaný uživatel

Pche

Reagovat
Godwinson

nemyslíš vážně ... díky skóre toho tvýho AJA je teda fakt delěný jak prdel

Reagovat
domingo

To skóre je jenom o branku slabší než skóre těch modrooranžových one season stars

Reagovat
Godwinson

nebuď zlej :)) příští sezónu dobyjou ligu mistrů a budeš mluvit jinak :)

jinak jo, ten rozdíl je podobnej, ale ty vstřelený, no to je ostuda, ale na tom pátém místě to nebude tak bít do očí

Reagovat
domingo

A co ty obdržený? Říká se tomu taktika, prde

Ne, já vám celkem i přeju. Jenom se nemám s kým hecovat :)

Reagovat
Godwinson

vždyť je to sranda, taky právě nemám s kým, ještě, že tu jsi aspoň ty :))

je pravda, že v obržených to u Montpellieru trošku vázne, ale to jsou ty tři zápasy, Monaco, Marseille, Lille :))

Reagovat
domingo

Jak jsi vlastně přišel k HSC?

Frankie to fláká no, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Monaco - turistický a daňový raj s F1 a sympatickým AS!

Reagovat
domingo

A nejnižší návštěvností v lize :)

Ne, taky je mám docela rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to s jedním z nejkrásnějších stadionů vůbec..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, ale je to logické...

Ja suverénne najradšej, ale kedže je L1 taká moja milovaná bokovka, nijak vážne to zas nie je. Teším sa z atraktivity a postupov, kluby sú až na druhom mieste. Navyše, chcelo by to lepší káder, než je tam dnes a tak ako spomínaš i viac stálych fanúšikov. Minimálne dovolenkári by to mali mať namiesto "víza" povinne!

Reagovat
domingo

Tak stadion mají krásnej, o tom žádná, ale ten průměr kolem nějakých 8,000 je fakt tristní... turisti ti tam na fotbal nepůjdou, nebude je zajímat provinční tým ve středu tabulky bez hvězd, a jestliže se koukneš, která třída tím fotbalem žije třeba v Paříži, tak ta v Monaku vůbec není jinak Auxerre je v těch číslech těsně nad nima, ale tam se to dá omluvit tím, že hrajou v mrňavým zapadákově kdesi v Burgundsku (kterej byl zvolenej nejprůměrnějším městem ve Francii) a polovinu zápasů betonujou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Tak, ale je to logické..." hovorila za všetko

No...aj to sú dôvody, prečo mne nikdy k srdcu neprirástli. Ja fakt nechápem, odkiaľ sa vzali u teba

Reagovat
domingo

Jn, a založil je katolickej kněz

U mě se vzali v té sezoně, kdy hráli naposledy LM, tehdy měli skvělej tým... akorát se jim v té LM bůhvíjak nedařilo, tak jsem jim začal přát, protože jsem taková povaha pak jsem postupně zjišťoval, že tam hrálo pár mých oblíbených hráčů, ale pořád se o nějakým fanouškovství nedalo mluvit... byli mi sympatičtí stejně jako třeba Betis nebo Parma... fakt aktivně jsem je začal sledovat až od doby, kdy jsem vlezl sem na EF a potřeboval si "vybrat" nějakej tým to bylo předloni na podzim. V Primeře tehdy řádil Kyslík a 90% diskusí bylo Real X Barca, v Serii A byla spousta kvalitních diskutérů, kteří se v té lize orientovali i poslepu a já přece jenom Calcio sledoval snad nejmíň, zatímco Ligue nějak zběžně už dřív fandil jsem Frantíkům v pohárech, repre a tak. No a za ten rok a půl (cca) jsem nakoukal hromadu zápasů, získal aspoň zběžnej přehled o většině hráčů, doplňoval si postupně znalosti a zjišťoval, že mě to neskutečně baví. I to pouto k AJA se u mě za tu dobu vyvinulo dost silně, od takovýho toho "fandění/přání" (jak třeba pořád přeju té Parmě) v opravdový fanouškovství, který už vydrží.

Reagovat
domingo

(je to asi vidět i v diskusích, když jsem si nedávno projížděl historii diskusí k L1 X kol zpátky, tak mi přijde, že jsem čím dál zažranější i ten pocit z vítězství je daleko intenzivnější než dřív, třeba když jsme vyhráli na CHaban-Delmas, měl jsem fakt neskutečně upřímnou radost, až mě to samotnýho zaskočilo ).

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšik Slávie?

Pekná, postupná genéza. To ja som si svoje tímy vo svete vyberal už ako dieťa, to ostatné, to sa pridalo až časom, samozrejme, vtedy ešte neboli možnosti ako dnes. Ale prvý tím, ktorému som kedy fandil boli NJD, od 4och, keď vyhrali SC a mne ako čerstvému škôlkarovi vôbec nevadilo, že podľa mnohých najantihokejovým hokejom v dejinách Brodeura som si zamiloval. Potom prišla na rad NBA a New Orleans Hornets, od ktorých som mal snáď aj spodné prádlo a prajem im dodnes i keď ak sledujem basket, zväčša pre hviezdne zápasy a Chris Paul, je predsalen nahrávač, preto teda hlavne Lakers, Celtics, Cavs, Magic, Nuggets či Heat. Nuž a odmalička ma otec viedol k MU, čo prepuklo rok pred treble, keď som to začal vnímať viac. Prišlo MS, na ktoré ma naši odmietli pri ceste za strýkom do Paríža vziať, lebo som bol chorý, tak som sa presledoval až k finále spoločne so skvelou generáciou (pre mňa) na čele s Thuramom, Desaillym, Zidanom a Henrym (bolo ich tam dosť) a tak nejak sa už futbalu nepustil. A postupne sa to tiahlo až dodnes. Od prelomu milénia tam ešte bol interest v Celticu (Henke, Ľubo Moravčík) a Arsenale (France colony na čele s Titim ), neskôr práve v Monaku (Giuly, Evra, Morientes) a tie kluby viacmenej sledujem dodnes. Najviac ma logicky mrzí premena AFC, ale čas sa nevráti. Dnes je to teda tak ako aj kedysi výhradne MU, plus zopár ďalších tímov vyššej kategórie a potom ten, kto si hrou môj záujem zaslúži. A to platí pre všetky spomínané športy.

To aby som nezaostal

Reagovat
domingo

Jo. Jak jsi to poznal? :)

Já ještě v takových těch scumích letech (Pro Football, Míla Barošů) děsně žral Liverpool, až si kolikrát říkám, jak je dobře, že jsem se vyhnul internetu byl tam Houllier, v bráně skvělej Dudek a tak. Doteďka jim dost přeju, loni proti Realu jsem si u televize zase zakřičel jako zamlada ...ale momentálně jim přeju spíš nepostup do LM a totální přestavbu, protože nejsem žádnej skalní fanda, spíš je mi ten klub sympatickej a je mi líto, v jakých sračkách se topí. Hokej mě nezajímal snad nikdy, i když taky jsem NHL sledoval kdysi...a fandil Hniličkovi v Atlantě ale to bylo jenom takový pročítání výsledků v novinách, no. Tenis to samý. Teď mě to pustilo už úplně. Vlastně mě kromě fotbalu a formulí nezajímá skoro nic, i když si říkám, že začnu sledovat házenou, protože jsem viděl pár zápasů a neskutečně mě to baví

A i v těch formulích už jsem takovej vlažnější, sice to sleduju furt docela podrobně, ale ten největší zájem už mám taky za sebou... když Häkkinen a Irvine soutěžili o titul, fandil jsem Irvineovi a nakonec to obrečel :) ...Schumacher byl celej rok zraněnej, vrátil se na posledí 2 závody a udělal 2 druhý místa, měl jsem ho strašně rád (od té doby přeju Ferrari)... no a nějak se to přeneslo i na bráchu, takže jsem si nechal od mámy uplést svetr á la kombinéza Williamsu (a to včetně všech detailů), jeli jsme na Hungaroring a já se tam promenoval po areálu, lidi mě fotili, protože to nikdo nikdy neivděl, byl jsem i v televizi to mi bylo asi 15... a na tom závodě mě děsně zaujal Räikkönen, ještě v Sauberu... tak jsem si ho tlačil myšlenkama do Ferrari, a ejhle

Reagovat
smazaný uživatel

Spackaná LM...

Tak, všetko už bolo povedané, teda dobrú betonár

Reagovat
domingo

Pch, já fandil Slavii ještě dřív, než se tam dostali, ještě za Leškiády, přetrpěl jsem Csaplára, třídu plnou sparťanů když jsme postoupili do LM, tak jsem zbořil hospodu

Dobrou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele