30. kolo
28.03.2010 17:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Stade Rennes 1:3

Dvě branky renneského Jimmyho Brianda z poslední čtvrthodiny rozhodly o výhře 3:1 na hřišti sestupem ohroženého Le Mans. Domácí přitom mohli využít zaváhání Boulogne i St. Étienne a alespoň se sedmnácté nesestupové pozici nějak přiblížit. Byla z toho ovšem jen třetí porážka v řadě. Pro Rennes to byla naopak čtvrtá březnová výhra.

Domácí začali utkání perfektně. Corchiův centr sice minul Le Talleca, ale nakonec se dopotácel až na zadní tyč k Lamahovi, jenž z voleje pálil těsně mimo. Maïga pak poslal jiný nebezpečný centr na nabíhajícího Dosseviho a hostující gólman Douchez vytěsnil míč tak tak z brankové čáry.

První šanci hostí měl na kopačce ve 20. minutě Briand, kterému hezky přihrál Marveaux, Briandovu ránu ale pohotově vytěsnil na roh domácí strážce branky Ovono. Do poločasu ještě zaskakoval Corchia za brankáře Ovona, který si v souboji nedokázal poradit s hodně zlobivým Briandem.

Rennes se ujalo vedení šest minut po pauze. Marveaux se klestil skrz vápno, tam ho srazil gólman Ovono, a sudí Bien tak nařídil penaltu, kterou proměnil Bangoura. Za sedm minut ovšem bylo srovnáno, Thomasova volej si ještě cestu do sítě nenašla, ale míč se dostal k Dossevimu, jenž překonal brankáře Doucheze.

Ač byl zápas hodně vyrovnaný, byly to chvíle hostujícího Jimmyho Brianda, jež nakonec zařídily Rennes všechny body. V 74. minutě na jeho hlavu parádně nacentroval zprava Fanni a renneský útočník na bližší tyči přesně zakončoval, čtyři minuty před koncem zasadil poslední úder, když využil dlouhého nakopnutého centru od Bocanegry.

Hosté si tak upevnili svou sedmou pozici, ze které ještě můžou v pohodě útočit na evropské poháry, Le Mans zůstává předposlední, pořád s nelichotivou osmibodovou ztrátou na záchranu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele