30. kolo
27.03.2010 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon splnil povinost. Ačkoliv měl namále, porazil Grenoble o dvě branky

Jeden z nejdůležitějších týdnů Lyonu začal dobře. Sedminásobný francouzský šampion si bez problémů poradil s posledním Grenoblem a minimálně do zítra se posunul na čtvrté místo. První branku vstřelil Bastos, v nastavení se trefil Delgado. Hosté dohrávali poslední čtvrthodinu bez vyloučeného Cesara.

Naděje Grenoblu na záchranu se tak rozplynuly v nedohlednu. Osm kol před koncem ztrácí již čtrnáct bodů, všichni z přímých konkurentů mají navíc zítřejší zápasy k dobru. GF38 nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě. Naopak Lyon prolomil černou sérii - až do dnešního utkání nevyhrál od konce února. Díky třem bodům se posunul na čtvrtou příčku, na Ligu mistrů ztrácí jediný bod, na vedoucí Bordeaux body dva.

Domácí nastartovali duel ve velice rychlém tempu. Již ve třetí minutě se ve velice dobré příležitosti ocitl pozdější autor první branky - Michel Bastos. Jeho přímý kop zpoza pokutového území nadělal náhradníkovi v brance Grenoblu pořádné potíže. Levá strana hřiště dělala hostům problémy. Po další akci Bastose se pískala další standardní situace. I tentokrát brazilský reprezentant mířil přesně, nicméně i nyní si Maubleu s jeho ranou poradil.

Grenoble se do první šance dostal v 22. minutě. A opět za ní stál přímý kop. Danijel Ljuboja se postavil k míči - a donutil svou střelou Llorise k ucházejícímu zákroku. Lyon zakončil poločas jako lepší tým. Devět minut před hvizdem sudího zahrával rohový kop Ederson, brankář hostů nedokázal pořádně míč vyboxovat - před prázdnou brankou se ukázal Bastos. Nepochopitelně ale minul a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Michel Bastos si ale vše vynahradil tři minuty po startu druhé půle. Žádný z celků možná překvapivě nesáhl ke střídání, Lyon se snažil vše vynahradit ještě větším nasazením. Z dálky se pokoušel Ederson - Maubleu míč sice vyrazil, nicméně pouze před dobře postaveného Gomise. Ten již pouze nahrál do běhu nabíhajícímu Bastosovi - a ten se tentokrát sám před prázdnou bránou nemýlil - 1:0.

Domácí mohli své vedení navýšit v 56. minutě. Gomis se zbavil obránce a z pravé strany nabíhal sám na brankáře. Mezi tři tyče ale nemířil. Šance hostů se ještě ztenčily v 76. minutě. César fauloval Edersona a po druhé žluté kartě musel hřiště předčasně opustit. Deset minut před koncem se do ojedinělé šance dostal Lisandro - Maubleu si ale s jeho tvrdým pokusem dokázal poradit.

O dvě minuty později promeškal ještě lepší příležitost Reveillere. Milivoje Vitakic sice dokázal Edersonovi míč odebrat, nicméně ten se odrazil pouze k nabíhajícímu Reveilleremu. Ze šesti metrů ale ani on prázdnou branku netrefil! Přestože Lyon byl jasně lepším týmem, nejlepší zákrok utkání si jistojistě připsal právě jeho gólman - Hugo Lloris. Francouzský reprezentant neuvěřitelným zákrokem zlikvidoval ránu náhradníka Laurenta Courtoise.

Domácí se nakonec dočkali i druhé branky. Miralem Pjanic si několikrát pohledně nahrál s Delgadem a argentinský záložník rozvlnil síť za Maubleuem i podruhé a naposled - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele