Ligue 1 - souhrn 3. kola

23.08.2013, 22:23, aktualizováno 25.08.2013, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille potvrdila formu ve Valenciennes, kde si připsala třetí výhru v řadě. To se v pátek nepovedlo Monaku proti Toulouse, v sobotu Lyonu proti Remeši a v neděli St-Étienne v Lille. Paříž vydřela výhru v Nantes, Guingamp slaví první body díky výhře nad Lorientem, Montpellier udolal Sochaux, Bordeaux porazilo Bastii, Rennes vyzrálo na Évian.

FC Nantes - Paris Saint-Germain 1:2

25.08.2013 21:00

Góly: 53. Alex (vl.) - 24. Edinson Cavani, 74. Ezequiel Lavezzi

Paříž to na půdě nováčka z Nantes vůbec neměla jednoduché, ale svůj úkol nakonec zvládla a díky brankám Cavaniho s Lavezzim zvítězila 2:1. Blancův tým si tak po dvou remízách konečně připsal letos premiérové tři body.

O úvodní branku zápasu se ve 24. minutě postaralo hvězdné útočné duo mistrovského celku - Cavani se prosadil po Ibrahimovićově asistenci. Nantes se však nehodlalo vzdát, v závěru půle favorita zatlačilo a nakonec z toho bylo zasloužené vyrovnání v minutě 53., kdy si přímý kop srazil do vlastní branky Alex. Pro PSG šlo o příslib několika krušných chvil, ale vše nakonec zachránil 16 minut před koncem Lavezzi, který tak při svém návratu do základní sestavy umlčel většinu fanoušků na vyprodaném Stade de la Beaujoire.

Argentinský forvard, jemuž uvolnil místo Lucas, nebyl jedinou změnou v základu - na pravém beku se místo loňského kapitána Christophe Jalleta objevil Gregory Van der Wiel. Blanc musel urychleně najít způsob, jak přerušit remízovou sérii (zvítězit se nepodařilo ani proti Montpellieru, ani s Ajacciem), a proto se odhodlan i ke změně systému - osvědčené 4-4-2 nahradilo 4-3-3 s Pastorem staženým hlouběji do zálohy a útočným trojzubcem Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

Domácí kouč Michel Der Zakarian se na věhlasného soupeře také dobře připravil - Nantes nastoupilo s pětičlennou obranou, do jejíhož středu se navrátila loňská opora, Venezuelan Gabriel Cíchero. Poprvé od začátku se na hřišti v novém dresu představil také americký záložník Alejandro Bedoya, který nastoupil na pravém křídle.

Atmosféra na Beaujoire byla výborná; bylo znát, že domácí celek má obrovskou základnu oddaných fanoušků, stejně jako že soupeř, který přijel, patří k těm vůbec nejlepším. Tribuny ztichly pouze na minutu před zápasem, kdy byl vzdán hold Jeanu Vincentovi, bývalému křídelníkovi, francouzskému reprezentantovi a kouči, který s Nantes vyhrál titul; Vincent nedávno opustil tento svět v požehnaném věku 82 let.

Hostující favorit vstoupil do utkání podle očekávání aktivněji a Ibrahimovic mohl poté, co jej Motta našel pěkným obloučkem, skórovat už po šesti minutách; domácí gólman Rémy Riou však odolal. Neuspěl ani nadějný Cavaniho halfvolej, který byl první ukázkou spolupráce obou hvězdných forvardů. Další pokus však už slavil úspěch - a šlo o krásnou ukázku Blancova taktického plánu: Ibrahimovic vyklidil svůj prostor před bránou a stáhl se hlouběji do pole, odkud poslal přesný pas Cavanimu na pravé křídlo. Uruguayec se následně probil do vápna, přízemní střelou propálil Rioua a zaznamenal tak druhou branku sezony.

To zlomilo úvodní nanteský odpor, a Der Zakarianův tým tak musel začít útočit. Odvážnější hra však Les Canaris sedla - Bedoya vyzval křížným míčem Bessata, který však nezpracoval ideálně a jeho pokus byl odstíněn na roh. Z něj se mohl poté prosadit Cíchero, avšak jeho akrobatické zakončení reflexivně zlikvidoval Sirigu.

Cíchero si vše vynahradil po pauze, kdy stál u zrodu vyrovnávací akce - právě po faulu na něj se totiž kopal přímý kop, k němuž se postavil Jordan Veretout a jeho centr na zadní tyč srazil pod tlakem od Djilobodjiho za Siriguova záda nešťastný Alex. Nantes se mohlo dokonce dostat i do vedení; Bedoya se dostal k centru z pravé strany nikým nehlídán a italský gólman musel předvést famózní zákrok.

Pro Pařížany šlo o pořádný budíček - v této fázi zápasu to totiž vypadalo, že mohou nakonec přijít o všechny body, a bylo tedy zapotřebí zabrat. A Blancův celek tak učinil nejlepším možným způsobem - Ibrahimovic, opět v pozici playmakera, vyzval vynikajícím pasem z první Matuidiho, který poslal míč skrz vápno, a přestože Cavani na něj nedosáhl, Lucas už ano a jeho střelu musel na brankové čáře blokovat Cíchero. Proti následné dorážce Lavezziho však už srdnatě bojující Kanárkové nezmohli zhola nic.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - OGC Nice 0:0

25.08.2013 17:00

Góly: -

Fotbalisté Ajaccia po nerozhodném výsledku 1:1 v Paříži zvládli o týden později další nepříjemný zápas s Nice znovu remízově. Tentokráte ovšem mezi celkem snažícím se o záchranu a soupeřem bojujícím o účast v Evropské lize branka nepadla. Generálka na čtvrteční odvetu s Apollonem nevyšla hostům úplně nejlépe.

Před utkáním bylo naprosto jasné, na co především bude spoléhat Ajaccio co se týče otázky defenzívy. V brance nemohl stát nikdo jiný než mexický rodák Guillermo Ochoa, bez jehož pomoci a skvělé formy by Korsičané v hlavním městě Francie minulé kolo rozhodně nebodovali. Domácí však nejsou zatím tolik úspěšní směrem dopředu.

Jediným šutérem na soupisce je v současné chvíli pouze Benoit Pedretti. Nový trenér Fabrizio Ravanelli má trochu problém najít optimální složení v ofenzívě, a protože Ochoa prohlásil, že jeho odchod jinam není v žádném případě vyloučený, mohlo by AJA nestřílení gólů už bez jeho nepřítomnosti na konci května šeredně mrzet.

Utkání nepatřilo co se týče atraktivity k těm nejlepším, oběma týmům se vlastně nedařilo vytvořit si na svého soka nějaký permanentější tlak. Ačkoli družina kolem Claudeho Puela držela více míč na kopačkách a měla i více jakýchsi pološancí, ke kýženému gólu nakonec žádná z nich nevedla.

O jediný vážnější pokus domácích směrem na branku se postaral ve 24. minutě Zubar, na druhé straně nevyzráli na Ochoau obránce Mendy v 59. minutě, poté ani Cvitanich a čtvrthodiny před koncem rovněž ne Bauthéac. Již v 7. minutě se sice síť vlnila, jenže Brüls, posila Nice z Gentu, stál bohužel pro něj v ofsajdu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:0

25.08.2013 14:00

Góly: 37. Salomon Kalou (pen.)

Fotbalisté St. Étienne neprolomili dvacetileté prokletí v Lille, kde nevyhráli už 20 let, a ztratili zároveň díky proměněné penaltě Salamona Kaloua z prvního poločasu stoprocentní ligovou bilanci. Loni nejlepší střelec týmu, jenž vsítil celkem 14 branek, zaznamenal vůbec svůj první zásah v nové sezóně.

Oba týmy hodlaly napravit svá poslední vystoupení, Dogy totiž vyhořely na půdě Remeše, zatímco Les Verts v rámci play-off Evropské ligy neuspěli na půdě dánského Esbjergu. Bohužel bylo na hostech evidentní, že jim právě jejich zápas sebral hodně sil. Na severu Francie byli hodně malátní, v některých pasážích úplně bez šťávy.

LOSC se od minulého kola markantním způsobem zlepšil a podal zatím možná nejlepší výkon sezóny. St. Étienne vsadilo v ofenzívě na Idrissu Saadiho, jenž zaznamenal letošní debut v Ligue 1, moc toho ovšem vepředu nevymyslel. Lille naopak bezkonkurenčně ovládlo střed pole, odkud také nejvíce hrozilo.

Jak gólman Ruffier, tak na domácí straně Enyeama museli být v prvním poločase dost na pozoru. Skóre utkání ale nakonec ve 37. minutě otevřel Kalou, jenž prošel kolem Clerca i Clémenta, a protože se ve vápně ocitl v sendviči těchto dvou soupeřů, kopala se penalta. Útočník Pobřeží slonoviny převzal exekuci a proměnil.

Od té doby se Lille uklidnilo a ve druhém poločase kontrolovalo hru. Navýšit náskok mohl Rodelin v 66. minutě, který vyslal kroucenou ránu směrem na Ruffiera na bližší tyč, tam ale hostující brankář nakonec včas a dobře zasáhl. Čím více se blížil konec utkání, tím více ASSE fyzicky odpadával. Na vyrovnání se tak logicky nezmohl.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Sochaux 2:1

24.08.2013 20:00

Góly: 45. Hilton, 90. Siaka Tiéné - 43. Roy Contout

Až pátá minuta nastavení rozhodla o vítězství Montpellieru nad Sochaux. Zatímco domácí si na své konto připsali vůbec své první vítězství v Ligue 1, hosté si na něj budou muset minimálně do příštího kola počkat. Gól na konečných 2:1 přitom vsítil hráč, od kterého by se to dalo čekat málo - obránce Siaka Tiéné.

FCSM se směrem dopředu snažilo hrát aktivně, Bakambu po dobré kombinaci s Faussurierem už v 10. minutě trefil břevno. Na druhé straně se musel ohánět brankář Pouplin, Tiéné totiž z dálky vyslal pořádně nebezpečnou ránu. Šance prvního poločasu nakonec vygradovaly v posledních deseti minutách.

Ve 43. minutě šli hosté do vedení. Roudetův centr sice měl směřovat na Kantého, ve vápně se ovšem nakonec nejlépe zorientoval Contout, který mimochodem loni z 22 startů v Ligue 1 skóroval jen jednou. Roudet přitom těsně před touto situací mohl skórovat také, slabší pravačkou však zamířil mimo.

Montpellier ale záhy stačil vyrovnat ještě do přestávky. Martinův pas totiž defenzíva Sochaux nedokázala odvrátit a Hilton parádní ránou z 25 metrů rozvlnil síť. Důležitým momentem pro druhé dějství pak byla červená karta Kantého. Ten v 73. minutě sestřelil Cabellu a musel se pakovat z hrací plochy.

Domácí lodivod Jean Fernandez ucítil šanci, vpustil na hřiště Argentince Emmanuela Herreru a pozměnil rozestavení na klasické čtyři obránce, čtyři záložníky a dva útočníky. Herrera mu důvěru mohl v samotném závěru gólově oplatit, avšak jeho práci ve finále vyřešil bek Pobřeží slonoviny, se kterým byl v klíčový okamžik ve vápně.

V době, kdy už rozhodčí Alexandre Castro myslel na konečný hvizd, udeřilo. Nová letní posila Tiéné, který přišel zadarmo z PSG, využil velké hrubice Peybernese a úspěšně zakončil. Peybernes se tak stal smutným hrdinou utkání. Právě jeho promáchnutí při snaze odkopnout míč stálo Sochaux cenný bod.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 0:1

24.08.2013 20:00

Góly: 77. Odaïr Fortes

Kopali penaltu, ale ani to jim nepomohlo. Fotbalisté Lyonu se zjevně ještě nevzpamatovali z porážky v předkole Ligy mistrů od Realu Sociedad a doma překvapivě podlehli Remeši 0:1. Přitom jak skvělý start do soutěže měli, sedm vstřelených gólů je hned vyneslo na čelo tabulky. Teď z něho spadli na třetí místo.

Utkání si vyžádalo jednu neobvyklou situaci. Protože Stade de Gerland skrápěl během přestávky mezi oběma poločasy hodně silný déšť, musel ten druhý začít o 35 minut později. Je pravda, že první příliš fotbalové krásy nenabídl - liják OL moc nevyhovoval, trávník začínal být stále více nacucanější.

Kouč Rémi Garde neměl už během utkání jednoduchou práci. Hned na začátku se zranil Danic, nová akvizice z Valenciennes, Gourcuff se přesunul nalevo a střídající mladík Ferri převzal roli lídra ve středu pole. Tahle změna nebyla úplně špatnou volbou, vždyť Gourcuff zkraje zápasu po přihrávce Bahlouliho mohl skórovat.

Jenže déšť potom Lyonu hru hodně zašmodrchal, míče po zemi se sekly buď v malých loužích, nebo naopak odskakovaly. Hosté se mohli ujmout v první půli vedení po střele Courteta, jemuž po zbavení se obránce Miguela Lopese přihrával loni nejlepší střelec izraelské ligy Atar, nicméně gólman Lopes dobře a včas zasáhl.

Když rozhodčí Ruddy Buquet nakonec nechal pokračovat se zpožděním ve hře a déšť už nedisponoval takovými provazci vody, začal Olympique zase kousat. V 57. minutě musel předvést své umění Agassa, který vytasil perfektní zákrok vůči střele z přímého kopu od Gourcuffa. V 71. minutě měli domácí gólu opravdu blízko.

Courtet totiž fauloval v pokutovém území Ferriho a Buquet neváhal s nařízením pokutového kopu. Jenže Grénier s jeho zahráním selhal. Už jeho rozběh nevypadal moc dobře, nakonec střela skončila pouze nad brankou. Za šest minut přitom udeřil na druhé straně soupeř. Z ničeho nic, naprosto nečekaně.

Grénierovi v tu chvíli muselo být hodně úzko, že penaltu takovým způsobem zazdil. Fortesův pokus o centr totiž nešetrně tečoval Biševac, mimochodem vyloučený hráč z utkání proti Realu Sociedad, a míč se od něho odrazil velkým obloukem za záda bezmocného a nic netušícího Lopese.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Lorient 2:0

24.08.2013 20:00

Góly: 15. Mustafa Yatabaré, 49. Mustafa Yatabaré

Guingamp vstupoval do třetího kola jako jediný tým, který dosud neměl na kontě ani jediný bod; díky dvěma brankám Mustaphy Yatabarého se však podařilo tuto minisérii prolomit. Odnesl to Lorient, který na půdě nováčka prohrál 0:2.

Yatabaré vsítil vítězný gól už po čtvrthodině hry; máslo na hlavě v této situaci měl zejména hostující kapitán Bruno Ecuélé Manga, který si nedokázal poradit s Lemaitreho centrem z levé strany. Nejlepší střelec loňské sezony Ligue 2 (23 branek) tak zatím úspěšně vyvrací předpoklady, že na nejvyšší soutěž stačit nebude - koneckonců to byl on, kdo zaznamenal jediný gól svého týmu v prvním kole proti silnému Marseille.

Lorient postrádal loňského elitního kanonýra Jérémie Aliadiérého; o útočnou sílu se tak musel postarat primárně Alain Traoré. Burkinský záložník nastoupil poprvé po zranění stehna, které jej zdrželo ze hry po čtyři měsíce, a jeho přítomnost pocítili domácí velice brzy - poté, co z dálky pálil mimo Fabien Robert, se o něco podobného pokusil také, avšak jeho střela postrádala potřebnou razanci a gólman Samassa se s ní bez problémů vypořádal. Bývalá hvězda Auxerre nakonec vydržela na hřišti pouze poločas, poté musela uvolnit místo Sadio Diallovi, který do Lorientu přišel na hostování od hlavního rivala z Rennes.

Po změně stran stačily Guingampu pouhé čtyři minuty, aby své vedení zdvojnásobil - akci založil ofenzivní záložník Claudio Beauvue, který na pravém křídle překonal bránícího Guerreira a přesným pasem našel Yatabarého, proti jehož elegantnímu zakončení neměl Reynet žádnou šanci. Lorient se pokusil odpovědět střelou Monnet-Paqueta, ale Samassa byl pozorný a nebezpečí eliminoval.

Hostující Les Merlus za nepříznivého stavu tlačili, ale do dalších šancí se nedostávali; byl to naopak Guingamp, kdo mohl své vedení ještě navýšit, ale Giresseho ránu dokázal vykopnout Reynet. Domácí kouč Jocelyn Guirvennec nasadil do utkání netradičně dva klasické útočníky; Yatabarého doplňovalo falešné pravé křídlo Christophe Mandanne, a právě jeho rána ze 75. minuty notně vystrašila hostující fanoušky (nakonec však mířila příliš vysoko). Když pak Samassa vynikajícím zákrokem zneškodil Aboubakarovu hlavičku po Diallově přímém kopu, bylo už jasné, že si nováček premiérové tři body vzít nenechá.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Stade Rennes 1:2

24.08.2013 20:00

Góly: 50. Kévin Bérigaud - 10. Nélson Oliveira (pen.), 34. Nélson Oliveira

Angažmá portugalského střelce Nélsona Oliveiry se prozatím ukazuje jako mistrovský tah - dnes dokázal dvěma brankami porazit Évian, jemuž před vlastními fanoušky nestačila ani Bérigaudova snižující trefa.

Po úspěšně proměněné penaltě se Oliveira dokázal prosadit i ze hry; do druhé půle tak domácí vstupovali s dvoubrankovým deficitem. Bérigaud sice skóroval takřka okamžitě po změně stran, avšak na tom, že tři body poputují na severozápad do Bretaně, to už nic nezměnilo.

Celek Philippe Montaniera tak ideálním způsobem odpověděl na prohru z minulého týdne v Nice; zatím všechny letošní zápasy Rennes skončily výsledkem 2:1, přičemž dvakrát to vedlo k vítězství. Évian je na tom o poznání hůře - ze tří zápasů má na kontě jediný bod a krčí se tak na dně tabulky.

Montanier po porážce na Azurovém pobřeží udělal čtyři změny v sestavě; do hry se tak dostali například uzdravený stoper Jean-Armel Kana-Biyik, burkinský křídelník Jonathan Pitroipa nebo debutující mladíček Tiemoué Bakayoko. Domácí kouč Pascal Dupraz vyměnil na levém křídle Fabrice Ehreta za senegalského forvarda Modou Sougoua, hostujícího z Marseille.

Évian však musel tahat za kratší konec už od samého začátku - neuběhlo ani 11 minut, když další hostující hráč, levý bek Youssouf Sabaly (PSG), fauloval ve vápně Pitroipu a Rennes bylo po zásluze odměněno penaltou, kterou Oliveira bez problémů proměnil poté, co poslal gólmana Laquaïta na špatnou stranu.

Hosté mohli poté zdvojnásobit své vedení prostřednictvím svátečního střelce Kévina Théophile-Catherineho - mladý obránce zpracoval ve 27. minutě na zadní tyči Féretův přímý kop a napálil brankovou konstrukci Laquaïtovy brány. Renneští však nemuseli dlouho smutnit; évianská obrana propadla při bránění jednoduché situace, po níž se míč dostal až k Oliveirovi, který z kraje vápna vyslal střelu, jejíž faleš nedokázal veterán v domácí brance zachytit.

Do druhé půle tak Duprazův tým šel za stavu 0:2 s vědomím, že musí co nejrychleji snížit - a to se povedlo. Bérigaud se za vápnem dostal k odraženému míči a nádherným volejem z první, který bude určitě kandidovat na gól kola, propálil bezradného Benoïta Costila.

Évian se poté logicky tlačil za vyrovnáním, a Wassův přímý kop, který proletěl jen těsně nad Costilovým břevnem, k němu neměl daleko; hostující gólman poté ještě vychytal Sougoua, Djakaridju Koného a Jonathana Mensaha, a byl to tak právě on, kdo v závěru zajistil bretaňskému celku cenné vítězství.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:0

24.08.2013 20:00

Góly: 31. Henri Saivet

Favorizované Bordeaux v domácím zápase s Bastií nepředvedlo žádnou kanonádu, avšak jediná branka Henriho Saiveta z první půle nakonec k vítězství stačila.

Stále ještě mladý forvard propálil hostujícího gólmana Landreaua krásnou ránou z přímého kopu ve 31. minutě; celé Bordeaux si tak po závěrečném hvizdu mohlo ulevit, jelikož z prvních dvou zápasů získalo po prohře s Monakem a remíze v Toulouse pouhý bod. Pohárové ambice Gillotova týmu tak hned vypadají o něco reálněji.

Ne že by šlo o nějaké překvapení - Les Girondins mají před vlastními fanoušky s Bastií vynikající bilanci, všechny body ztratili pouze dvakrát z celkového počtu 31 střetnutí v první lize. Hostující kouč Frédéric Hantz udělal oproti minulému kolu dvě změny v sestavě - útočná esa Wahbi Khazri a Claudiu Keserü začínala na lavičce, přičemž na jejich místa nastoupili obránce Francois-Joseph Modesto a defenzivně laděný záložník Adama Ba. Gilot mohl opět nasadit stopera Lamine Saného; chyběl suspendovaný Planus a také štít N'Guemo. V základní sestavě se naopak objevil malijský tank na hrotu útoku, Cheick Diabaté.

Právě Diabaté byl střelcem jediné branky v loňském domácím utkání s Bastií, avšak dnes přicházelo nebezpečí primárně odjinud. Nejprve zahrozil Ludovic Obraniak, který se probil po pravém křídle a vypálil; jeho střelu musel odvracet až pozorný Landreau. Vítězný gól přišel po faulu na Biyogo-Poka; míč si k přímáku těsně za hranicí vápna postavil Saivet, přestřelil zeď a propálil bezmocného gólmana hostí.

Landreau poté ještě před pauzou dobře zasáhl proti další Obraniakově střele; pokus Maurice-Belaye těsně po změně stran byl hostující obranou odvrácen. Bastia se do hry nedostala dříve než v poslední čtvrthodině, avšak rána Yatabarého po Palmiériho centru mířila pouze do boční sítě.

Titíž hráči poté zakombinovali v opačném gardu, ale Palmiériho střela nemohla Carrassa v domácí bráně reálně ohrozit; naopak to byla Bastia, kdo mohl ještě jednou inkasovat, avšak Saivet tváří v tvář Landreauovi svoji šanci na druhý gól promrhal. Gillotův tým to nicméně mrzet nemuselo - těsné vedení už udržel.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Marseille 0:1

24.08.2013 17:00

Góly: 85. André-Pierre Gignac

Až střela André-Pierra Gignaca ze samotného závěru utkání rozhodla o tom, že Olympique Marseille zůstává v letošní sezoně nadále stoprocentní.

Zmiňovaný útočník si vytvořil svou první šanci ve dvacáté minutě, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč mířila vedle Penneteauovy branky. Do konce poločasu pak stál za zmínku pouze pokus Mathieu Valbueny, jenž z voleje pálil nad. Druhá půle diváky na Stade du Hainhaut spíše nudila. Zabavit se je snažil Benoît Cheyrou, ovšem ani jeho šance mezi tři tyče nesměrovala. Dá se říci, že hrát se začalo až v posledních deseti minutách. Nejprve ožili domácí, jmenovitě střídající Mathieu Dossevi, jehož střelu Steve Mandanda vyrazil, a vzápětí se neprosadil ani druhý střídající hráč Aurelian Chitu.

A znovu se potvrdilo, jako ve fotbale už mnohokrát, že "nedáš - dostaneš" není jen prázdná fráze. Tři minuty po Chituově příležitosti zahrával Mathieu Valbuena rohový kop, jeho povedený centr se snesl na hlavu André Ayewa, kterému se hlavičkou Nicolase Penneteaua sice překonat nepodařilo, ale protože brankář domácích nepředvedl zrovna ideální zákrok, dokopl míč z malého vápna do sítě André-Pierre Gignac a v rozbíhající se sezoně už potřetí nechal vzpomenout na svou někdejší formu.

Hráči Marseille i jejich trenér Elie Baup mohou mít z výhry na hřišti Valenciennes dvojnásobnou radost, neboť tento soupeř patří k jejich nejméně oblíbeným. Z posledních sedmi předchozích vzájemných zápasů dokázali hráči Olympiqueu zvítězit na severu Francie pouze jednou. Minimálně na několik hodin tak bude provensálský klub okupovat první místo tabulky, zatímco domácí zůstávají po třech odehraných kolech v jejím středu se třemi body na kontě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC 0:0

23.08.2013 20:30

Góly: -

Bez podpory svých příznivců se domácímu Monaku skórovat nepodařilo.

Zatímco červenobílí nastoupili v totožném složení jako minulý týden proti Montpellieru, trenér hostů Alain Casanova udělal oproti utkání s Bordeaux v sestavě pět změn. Dvě byly vcelku očekávané, neboť před tímto duelem tým posílili záložník Clément Chantôme a útočník Martin Braithwaite, ovšem ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů za celý zápas ani jednou gólmana Danijela Subašiće nezaměstnal!

Že by ale monacká jedenáctka, podobně jako třeba minulý týden ta pařížská v zápase proti Ajacciu, prakticky nedala hostující gólmanovi šanci vydechnout, to se tedy rozhodně říci nedá. Hráči knížecího klubu vyprodukovaly všehovšudy pět střel na branku.

Nejprve ukázal Emmanuel Riviére, že si opravdu hodně věří, ale asi nikoho nepřekvapilo, že jeho pokus z ostrého úhlu zamířil vedle. O chvíli později už naopak po skvělém uvolnění tohoto hráče ve velkém vápně domácí málem jásali, ale Ali Ahamada míč do své branky nepustil. V minutě sedmadvacáté způsobila Fabinhova přihrávka zmatek v pokutovém území, balon doputoval až k volnému Yanniku Ferreira-Carrascovi, jenž však mířil těsně nad břevno.

Ve druhém poločase domácí marně ztékali obranu Toulouse. Ta pracovala skutečně na výbornou. Falcaa střežila tak pečlivě, že si bez asistence minimálně jednoho z obránců hostí ani nezavázal tkaničku. V rozmezí kolem šedesáté minuty udělal Claudio Ranieri hned dvě překvapivé změny. Stáhl Ferreiru-Carrasca a Riviéra a nahradil je Jamesem Rodríguezem, resp. Valére Germainem. Pokud si italský lodivod myslel, že tímto krokem oživí ofenzivu svého týmu, tak se spletl.

Ke slovu se ještě jednou dostal Falcao, tentokrát z přímého kopu, ale stejně jako James Rodríguez o chvíli později, opět ze standardní situace, si na Ahamadu nepřišel. Nejblíže ke gólu měli domácí nedlouho před vypršením řádné hrací doby, kdy se do té doby prakticky neviditelný Jérémy Toulalan prezentoval povedenou střelou do tyče z bezmála třiceti metrů.

Zápas na Stade Louis II tedy skončil bezbrankovou remízou. Překvapení? Určitě ano, ovšem pohled do historie říká, že v posledních pěti (včetně tohoto) vzájemných prvoligových utkáních těchto soupeřů padly pouhopouhé tři góly. V příštím kole se Toulouse pokusí obrat o body Bastii, zatímco Monaco pocestuje ke šlágru kola do Marseille, kam si rozhodně po tomto zaváhání nebude chtít jet jen pro bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille33006:19
2.AS Monaco32106:17
3.Olympique Lyon32017:26
4.Stade Rennes32015:46
5.Stade Reims32014:36
6.Lille OSC32013:26
7.AS Saint-Étienne32012:16
8.Paris Saint-Germain31204:35
9.Girondins Bordeaux31112:34
10.Montpellier HSC31114:64
11.OGC Nice31112:54
12.FC Nantes31024:43
13.Valenciennes FC31023:33
14.EA Guingamp31023:43
15.SC Bastia31022:33
16.FC Lorient31022:43
17.AC Ajaccio30211:22
18.Toulouse FC30211:42
19.FC Sochaux30123:61
20.Évian Thonon Gaillard30122:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten přechod do útoku docela tragický, i brejky...nebýt břevna Toulalana, tak docela nuda.

Reagovat
domingo

Casanovovo nove rozestaveni a herni system furt nedava smysl, ale Chantome pro ne muze byt neskutecna vyhra.

Reagovat
blaugrana

Monaco.

Reagovat
smazaný uživatel

sestup monaca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ďalej opico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

jezis to lebo som na nich podal

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

jistě za to nemůžeš, naopak, mohl by jsi častěji

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon a Marseille o titul

Reagovat
domingo

Ani bych se nedivil, kdyby oba plichtili taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ?

Reagovat
smazaný uživatel

Loňská Marseille je zpět

Reagovat
Godwinson

Ta první dvě kola byla z pohledu Marseille hotová divočina .. jsem rád, že už je vše tak, jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac!

Reagovat
Godwinson

Pokud bude mít někdo slušnej stream na Lyon, docela bych se podíval ... poslední dobou se mi na L1 daří něco najít ještě méně než před tím.

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem si to, že to bude dneska jen tak tak... ale neviděl jsem hru, tak mohl by mi to tady někdo ve zkratce shrnout, jaký byl průběh a jestli je výsledek zasloužený?

Reagovat
Israha

Typičtí OM z loňska, optická převaha a víc aktivity v koncovce, ale loženek mělo více Valenciennes (ze tří šancí, co měli, všechny tři jasné gólovky). Gól v podstatě haluz, jinak spíš remízový zápas. Z OM nikdo výkonem nevyčníval, nejaktivnější byl Ayew, ale neměl den v koncovce; za Va'nnes jediní, kdo něco hráli, byli Bahebeck a Doumbia.

Reagovat
smazaný uživatel

dík, tak to jsem za 3 body sakra rád

Reagovat
domingo

Kde uz jsem tohle videl.

Reagovat
domingo

Jinak Valenciennes bude letos rado za zachranu, maji celkem stesti, ze ten spodek vypada letos slabsi nez obvykle..

Reagovat
juninho8

no zatial nehrame zle...aj ked v takomto dazdi to bude tazke

Reagovat
juninho8

na tej vode sa uz neda hrat futbal...tam uz sa neda hrat nic

Reagovat
sajty

Přesně.Ten trávník je už podle mě neregulérní,na tomhle se nedá hrát fotbal.

Reagovat
juninho8

zo zaciatku sme mali nejake sance,polosance ale teraz je to uz cisty boj...keby bol dobry travnik tak si myslim ze by sme s nimi nemali mat problem...a paci sa mi Bahlouli

Reagovat
sajty

Převahu máme,ale furt je to takové...bez nápadu.Začíná to smrdět tím,že z nějakého protiútoku dostaneme gól a skončí to 0:1.Teda pokud se druhý poločas vůbec bude hrát,to hřiště už je spíš jak na plážový fotbal.

Reagovat
juninho8

bude sa to len dvihat do vzduchu a budu hrat bosi no snad yoannovi sadne mozno nejaky primak....to by bola moznost

Reagovat
sajty

A je po zápase.

Reagovat
juninho8

a teraz som zvedavy ako sa to dohra...ci len druhy polcas alebo cele odznova

Reagovat
sajty

Celé znova by se určitě nehrálo.Ale vypadá to,že bude chvíli pauza a dohraje se to dnes.

Reagovat
juninho8

mohlo by sa...a so stastnym koncom

Reagovat
juninho8

no a podme na to

Reagovat
sajty

Tohle by snad nezazdil ani Gomis,bože to je vemeno.

Reagovat
juninho8

mna uz z tych sanci urve

Reagovat
juninho8

uz vidim ako to ti hajzli uhaluzia a daju nam z protiutoku gol

Reagovat
sajty

Gourcuffa už by měl stáhnout,dneska se mi vůbec nelíbí.Obě gólovky co měl,zahodil.Celkem se mi líbí Ferri a Laca taky nehraje špatně.

Reagovat
juninho8

asi si to trafil

Reagovat
juninho8

teraz Clem by mohol daco vyspekulovat

Reagovat
sajty

penaltaaaaaaaa

Reagovat
juninho8

hned osm vedel ked si ju chytal Grenier ze to nedopadne dobre....ja proste neverim hracom zo striedacky na penaltu

Reagovat
sajty

Jsem myslel,že to kopne Gourcuff.Kokot,zbytečná ztráta bodů.

Reagovat
juninho8

ja som tiez cakal Gourcuffa...joooj Clem Clem....

Reagovat
sajty

se poseru

Reagovat
juninho8

nebol som si na 100% isty tym ze mala byt ale to uz je jedno...proste ju mal premenit a basta....to je sila...snazime sa o gol...nie a nie to tam padnut a on to takto s prepacenim zadrbe

Reagovat
sajty

Ty krávo,tak to je nářez,nemám slov.

Reagovat
juninho8

takato haluzina sa dala cakat....tecovana lopta

Reagovat
juninho8

takto sa kurvia zapasy....gratulujem chlapci....nemohol som sa vratit z dovolenky o den neskor pici?

Reagovat
juninho8

uplne mi znechutili zaver...radsej som to vypol

Reagovat
smazaný uživatel

nedivím se a teda upřímně - je mi vás celkem líto

Reagovat
juninho8

aj mne je luto ze som to pozeral :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Dementi, co víc k tomu říct

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
Godwinson

REMEEEEŠ

Montpellier taky důležité tři body, supr.

Reagovat
risk je zisk

Nelson

Reagovat
EAG le grand amour

Tyvole Hoši je to tam, první body! YATA

Reagovat
smazaný uživatel

60. pro Marseille a nato, že sa stane víťazom ligue1

Reagovat
cetto

Kde se dá koupit lístek na Parc des Princes a kolik stojí?? Dík .))

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlépe přes internet. Jinak se dá asi koupit i v jejich fanshopech - jeden je na Champs-Élysées, druhý přímo na stadionu.

Za měsíc, co jsem byl teď v Paříži, jsem se tam ale vůbec nedostal. Jednak je na to nával, takže levná místa jsou hned pryč, a taky je politika klubu taková, že upřednostňuje prodej lístků v balíčcích (na dva až tři zápasy, kde ten třetí bývá pohár). Jinak jeden lístek by měl stát mezi 30-40 eur, dohromady v tom balíčku něco přes 100 eur, někdy i více, záleží na atraktivitě těch soupeřů. Jestli nejsi fanda PSG a jedeš do Paříže jen na výlet, tak ti spíše doporučuji prohlídku toho stadionu. Je možné tam jít v kterýkoliv den, když nehrají.

Reagovat
cetto

No o stadion mi až tak nejde, spíš bych chtěl prostě zažít tu atmosferu, protože nikde jinde, než na Bazalech, jsem zatím nebyl..každopádně dík, zkusím se tam dostat

Reagovat
fenixLFC

ked tak spominam a pozeram to na mape, ja som bol v oficialnom fan shope PSG hlavne ze som tam videl veci aj OM

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si koupíš lístek + vybereš místo :)

https://billetterie.psg.fr/uk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ASSE se mi zatím letos vůbec nelíbí. Je to skoro až snaha kopírovat Marseille, ale rozdíl je v tom, že OM má útok o několik tříd jinde. A jestli se Brandao v průběhu sezóny zraní na dlouho, tak budou úplně nahraní. Chce to posílit, jinak to nebude lepší než 6-8. místo

Reagovat
Israha

Potřebujou další silovou devítku, co bude za Brandaa alternovat...v poli hrají dobře a obrana funguje na jedničku, ale před vápnem a v něm naprostá bezradnost, jenom létají centry na útočníka, který tam není.

Reagovat
domingo

Galtier by pritom evidentne radsi hral s devitkou typu Aubameyanga nebo Saadiho, je v tomhle ze stejny skoly jako Garcia, co nejvic kreativnich univerzalu vepredu. Rozdil je v tom, ze zatimco Lille jsou baletky, ASSE jsou spis delnici, tudiz to vypada divne a nefunguje to.

Reagovat
domingo

Hm, vlastne by mohl pro dobro vsech stran vysvobodit De Mela, skoda, ze je sklenenej..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohlo by to fungovat! Právě proto, že je to tým, který je ochotný pracovat na jednoho-dva hráče vepředu, kteří budou dávat góly. Problém je v tom, že se určitě měl dokoupit alespoň jeden útočník. A podle toho, koho by přivedli, by mohli uzpůsobit celou hru. Takhle nepřišel nikdo a hraje se vepředu nakopávaná na Brandaa. Přitom má ASSE špičkového brankáře, hodně dobrou obranu i zálohu. Když vynecháme útok, tak by s tímhle (a trochou štěstí) mohli hrát třeba o LM.

Reagovat
Israha

Jinak už dlouhou dobu jsem neviděl příšernější individuální výkon, než předvedl Ibrahima Sissoko . Jsem se hned rozpomněl, jaké byly tehdy trable v Marseille, když musel na levé obraně alternovat Traoré .

Reagovat
domingo

Dneska se vylozene tesim na vecer, PSG je podle me rozstrili, ale bude to dobrej fotbal z obou stran

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, očekávám hodně góli, řekl bych, že výhra 5:2 není nereálná

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio 0 - 0 Nice, zase Ochoa? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ani mě ten výsledek nepřekvapuje

Reagovat
domingo

Fanousci Nantes. Tohle mi hodne chybelo

Reagovat
vlastik

co to zas bylo za sestavu

Reagovat
.13

mi toho Sakha vazne chceme vyhnat

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť už je jednou nohou pryč. Podle mě si už za PSG nekopne...

Reagovat
vlastik

nebyl ani na střídačce, takže je hotovo, řekl bych asi budu muset přehodnotit své fanouškovství

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Monako teď dělá nábor fanoušků, Ranierimu se nelíbí, že tam je vždycky pět a půl lidí, tak vás možná vezmou

Reagovat
Israha

Škoda, že je to klubista a do OM by asi nešel...Sakho - N'Koulou, to by byla pekelná stoperská dvojice.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakha by asi bral každý do svého týmu vyjma Lyonu...tam už to válcuje Umtiti

Reagovat
Israha

Ale Biševac má do válcování daleko, takže i vy byste Sakha brali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oba dva jsou leváci, tak by to asi dobrotu nedělalo a právě Biševac to válcuje až moc poslední dobou

Reagovat
fenixLFC

neapolske ex duo to vyhralo...inak, bolo vidno, ze su na seba zvyknuti alebo ani nie?

Reagovat
smazaný uživatel

fans Nantes

Reagovat
smazaný uživatel

BeIN Sport: Lyon have been offered Benfica's Oscar Cardozo, but the 15m euro price tag could be a stumbling block.

Reagovat
juninho8

Reagovat
Langi

15

Reagovat
smazaný uživatel

5 + Gomis a plácneme si

Reagovat
Langi

no i tak...za třicátníka...a Gomis by tam stejně nešel ten furt trucuje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cardozo žádný rychlík nikdy nebyl, spíš zabiják do vápna a to se věkem neztrácí. Já bych ho bral, akorát to je reálné tak v psovi nebo fifě.

Reagovat
Langi

no jako já moc nevim co tohle bylo za pokus...když sme se hádali kvůli 250 tisícům a najednou chcem kupovat Cardoza

Reagovat
smazaný uživatel

No nechcem právě, je nám nabízen. Stejně jako je Gomis nabízen celé Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

možno ešte podpíšeme Anthonyho naspať

Reagovat
Langi

jesi jo, tak už Aulas bude pro smích všem...

Reagovat
smazaný uživatel

dafuq? na co?

Reagovat
smazaný uživatel

Selon les rumeurs Cardozo est déjà à Lyon ! Visite médicale il a visité le

Reagovat
Langi

to zas bude nějakej bulvár

Reagovat
smazaný uživatel

Podle nějakého taliánského bulváru Sky Italy se zítra sejde PSG a AS ohledně Sakha. Mě by fakt neskutečně zajímalo, kde nakonec skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

o Bafeho stojí AS

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Aulase už odmítl 6 klubů

Reagovat
Israha

Měli byste ho pustit zpátky do ASSE. Win/win situace pro všechny

Reagovat
smazaný uživatel

Tam už mají kopáče Brandaa na takovou práci, takže oni by ho asi zpátky nechtěli a Gomisem by zase posílili a to se mi nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas rieši Krasica z Fene na hostovanie...

Reagovat
smazaný uživatel

a že "vraj" už sme dohodnutý na príchode Khazriho, a k tomu Krasicovi sa spomína aj Saivet

Reagovat
smazaný uživatel

To je nějak moc pozitivních zpráv najednou, cítím nějakou šmelinu

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

jinak na co zas hostování? dyt je to k prdu, když ten hráč za rok pude zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Hostování je fajn. Navíc Krasič od toho Juventusu nikde pořádně nehrál, takže to bude win win, pokud mu nebudeme platit celý plat a podobně.

Reagovat
Langi

no tak ten Krasič dejme tomu, je ale otázka kolik bude případná opce pokud se chytí...aby to nebyla podobná zhovadilost jako u toho Lopese

Reagovat
juninho8

to by bolo fajn ale niecim to smrdi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele