3. kolo
24.08.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Olympique Marseille 0:1

Až střela André-Pierra Gignaca ze samotného závěru utkání rozhodla o tom, že Olympique Marseille zůstává v letošní sezoně nadále stoprocentní.

Zmiňovaný útočník si vytvořil svou první šanci ve dvacáté minutě, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč mířila vedle Penneteauovy branky. Do konce poločasu pak stál za zmínku pouze pokus Mathieu Valbueny, jenž z voleje pálil nad. Druhá půle diváky na Stade du Hainhaut spíše nudila. Zabavit se je snažil Benoît Cheyrou, ovšem ani jeho šance mezi tři tyče nesměrovala. Dá se říci, že hrát se začalo až v posledních deseti minutách. Nejprve ožili domácí, jmenovitě střídající Mathieu Dossevi, jehož střelu Steve Mandanda vyrazil, a vzápětí se neprosadil ani druhý střídající hráč Aurelian Chitu.

A znovu se potvrdilo, jako ve fotbale už mnohokrát, že "nedáš - dostaneš" není jen prázdná fráze. Tři minuty po Chituově příležitosti zahrával Mathieu Valbuena rohový kop, jeho povedený centr se snesl na hlavu André Ayewa, kterému se hlavičkou Nicolase Penneteaua sice překonat nepodařilo, ale protože brankář domácích nepředvedl zrovna ideální zákrok, dokopl míč z malého vápna do sítě André-Pierre Gignac a v rozbíhající se sezoně už potřetí nechal vzpomenout na svou někdejší formu.

Hráči Marseille i jejich trenér Elie Baup mohou mít z výhry na hřišti Valenciennes dvojnásobnou radost, neboť tento soupeř patří k jejich nejméně oblíbeným. Z posledních sedmi předchozích vzájemných zápasů dokázali hráči Olympiqueu zvítězit na severu Francie pouze jednou. Minimálně na několik hodin tak bude provensálský klub okupovat první místo tabulky, zatímco domácí zůstávají po třech odehraných kolech v jejím středu se třemi body na kontě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
hradec

Valenciennes FC 0:0 Olympique Marseille Spíš nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele