3. kolo
24.08.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Sochaux 2:1

Až pátá minuta nastavení rozhodla o vítězství Montpellieru nad Sochaux. Zatímco domácí si na své konto připsali vůbec své první vítězství v Ligue 1, hosté si na něj budou muset minimálně do příštího kola počkat. Gól na konečných 2:1 přitom vsítil hráč, od kterého by se to dalo čekat málo - obránce Siaka Tiéné.

FCSM se směrem dopředu snažilo hrát aktivně, Bakambu po dobré kombinaci s Faussurierem už v 10. minutě trefil břevno. Na druhé straně se musel ohánět brankář Pouplin, Tiéné totiž z dálky vyslal pořádně nebezpečnou ránu. Šance prvního poločasu nakonec vygradovaly v posledních deseti minutách.

Ve 43. minutě šli hosté do vedení. Roudetův centr sice měl směřovat na Kantého, ve vápně se ovšem nakonec nejlépe zorientoval Contout, který mimochodem loni z 22 startů v Ligue 1 skóroval jen jednou. Roudet přitom těsně před touto situací mohl skórovat také, slabší pravačkou však zamířil mimo.

Montpellier ale záhy stačil vyrovnat ještě do přestávky. Martinův pas totiž defenzíva Sochaux nedokázala odvrátit a Hilton parádní ránou z 25 metrů rozvlnil síť. Důležitým momentem pro druhé dějství pak byla červená karta Kantého. Ten v 73. minutě sestřelil Cabellu a musel se pakovat z hrací plochy.

Domácí lodivod Jean Fernandez ucítil šanci, vpustil na hřiště Argentince Emmanuela Herreru a pozměnil rozestavení na klasické čtyři obránce, čtyři záložníky a dva útočníky. Herrera mu důvěru mohl v samotném závěru gólově oplatit, avšak jeho práci ve finále vyřešil bek Pobřeží slonoviny, se kterým byl v klíčový okamžik ve vápně.

V době, kdy už rozhodčí Alexandre Castro myslel na konečný hvizd, udeřilo. Nová letní posila Tiéné, který přišel zadarmo z PSG, využil velké hrubice Peybernese a úspěšně zakončil. Peybernes se tak stal smutným hrdinou utkání. Právě jeho promáchnutí při snaze odkopnout míč stálo Sochaux cenný bod.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
hradec

Montpellier HSC 1:1 FC Sochaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele