3. kolo
24.08.2013 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Lorient 2:0

Guingamp vstupoval do třetího kola jako jediný tým, který dosud neměl na kontě ani jediný bod; díky dvěma brankám Mustaphy Yatabarého se však podařilo tuto minisérii prolomit. Odnesl to Lorient, který na půdě nováčka prohrál 0:2.

Yatabaré vsítil vítězný gól už po čtvrthodině hry; máslo na hlavě v této situaci měl zejména hostující kapitán Bruno Ecuélé Manga, který si nedokázal poradit s Lemaitreho centrem z levé strany. Nejlepší střelec loňské sezony Ligue 2 (23 branek) tak zatím úspěšně vyvrací předpoklady, že na nejvyšší soutěž stačit nebude - koneckonců to byl on, kdo zaznamenal jediný gól svého týmu v prvním kole proti silnému Marseille.

Lorient postrádal loňského elitního kanonýra Jérémie Aliadiérého; o útočnou sílu se tak musel postarat primárně Alain Traoré. Burkinský záložník nastoupil poprvé po zranění stehna, které jej zdrželo ze hry po čtyři měsíce, a jeho přítomnost pocítili domácí velice brzy - poté, co z dálky pálil mimo Fabien Robert, se o něco podobného pokusil také, avšak jeho střela postrádala potřebnou razanci a gólman Samassa se s ní bez problémů vypořádal. Bývalá hvězda Auxerre nakonec vydržela na hřišti pouze poločas, poté musela uvolnit místo Sadio Diallovi, který do Lorientu přišel na hostování od hlavního rivala z Rennes.

Po změně stran stačily Guingampu pouhé čtyři minuty, aby své vedení zdvojnásobil - akci založil ofenzivní záložník Claudio Beauvue, který na pravém křídle překonal bránícího Guerreira a přesným pasem našel Yatabarého, proti jehož elegantnímu zakončení neměl Reynet žádnou šanci. Lorient se pokusil odpovědět střelou Monnet-Paqueta, ale Samassa byl pozorný a nebezpečí eliminoval.

Hostující Les Merlus za nepříznivého stavu tlačili, ale do dalších šancí se nedostávali; byl to naopak Guingamp, kdo mohl své vedení ještě navýšit, ale Giresseho ránu dokázal vykopnout Reynet. Domácí kouč Jocelyn Guirvennec nasadil do utkání netradičně dva klasické útočníky; Yatabarého doplňovalo falešné pravé křídlo Christophe Mandanne, a právě jeho rána ze 75. minuty notně vystrašila hostující fanoušky (nakonec však mířila příliš vysoko). Když pak Samassa vynikajícím zákrokem zneškodil Aboubakarovu hlavičku po Diallově přímém kopu, bylo už jasné, že si nováček premiérové tři body vzít nenechá.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele