3. kolo
25.08.2013 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:0

Fotbalisté St. Étienne neprolomili dvacetileté prokletí v Lille, kde nevyhráli už 20 let, a ztratili zároveň díky proměněné penaltě Salamona Kaloua z prvního poločasu stoprocentní ligovou bilanci. Loni nejlepší střelec týmu, jenž vsítil celkem 14 branek, zaznamenal vůbec svůj první zásah v nové sezóně.

Oba týmy hodlaly napravit svá poslední vystoupení, Dogy totiž vyhořely na půdě Remeše, zatímco Les Verts v rámci play-off Evropské ligy neuspěli na půdě dánského Esbjergu. Bohužel bylo na hostech evidentní, že jim právě jejich zápas sebral hodně sil. Na severu Francie byli hodně malátní, v některých pasážích úplně bez šťávy.

LOSC se od minulého kola markantním způsobem zlepšil a podal zatím možná nejlepší výkon sezóny. St. Étienne vsadilo v ofenzívě na Idrissu Saadiho, jenž zaznamenal letošní debut v Ligue 1, moc toho ovšem vepředu nevymyslel. Lille naopak bezkonkurenčně ovládlo střed pole, odkud také nejvíce hrozilo.

Jak gólman Ruffier, tak na domácí straně Enyeama museli být v prvním poločase dost na pozoru. Skóre utkání ale nakonec ve 37. minutě otevřel Kalou, jenž prošel kolem Clerca i Clémenta, a protože se ve vápně ocitl v sendviči těchto dvou soupeřů, kopala se penalta. Útočník Pobřeží slonoviny převzal exekuci a proměnil.

Od té doby se Lille uklidnilo a ve druhém poločase kontrolovalo hru. Navýšit náskok mohl Rodelin v 66. minutě, který vyslal kroucenou ránu směrem na Ruffiera na bližší tyč, tam ale hostující brankář nakonec včas a dobře zasáhl. Čím více se blížil konec utkání, tím více ASSE fyzicky odpadával. Na vyrovnání se tak logicky nezmohl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele