3. kolo
24.08.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Reims 0:1

Kopali penaltu, ale ani to jim nepomohlo. Fotbalisté Lyonu se zjevně ještě nevzpamatovali z porážky v předkole Ligy mistrů od Realu Sociedad a doma překvapivě podlehli Remeši 0:1. Přitom jak skvělý start do soutěže měli, sedm vstřelených gólů je hned vyneslo na čelo tabulky. Teď z něho spadli na třetí místo.

Utkání si vyžádalo jednu neobvyklou situaci. Protože Stade de Gerland skrápěl během přestávky mezi oběma poločasy hodně silný déšť, musel ten druhý začít o 35 minut později. Je pravda, že první příliš fotbalové krásy nenabídl - liják OL moc nevyhovoval, trávník začínal být stále více nacucanější.

Kouč Rémi Garde neměl už během utkání jednoduchou práci. Hned na začátku se zranil Danic, nová akvizice z Valenciennes, Gourcuff se přesunul nalevo a střídající mladík Ferri převzal roli lídra ve středu pole. Tahle změna nebyla úplně špatnou volbou, vždyť Gourcuff zkraje zápasu po přihrávce Bahlouliho mohl skórovat.

Jenže déšť potom Lyonu hru hodně zašmodrchal, míče po zemi se sekly buď v malých loužích, nebo naopak odskakovaly. Hosté se mohli ujmout v první půli vedení po střele Courteta, jemuž po zbavení se obránce Miguela Lopese přihrával loni nejlepší střelec izraelské ligy Atar, nicméně gólman Lopes dobře a včas zasáhl.

Když rozhodčí Ruddy Buquet nakonec nechal pokračovat se zpožděním ve hře a déšť už nedisponoval takovými provazci vody, začal Olympique zase kousat. V 57. minutě musel předvést své umění Agassa, který vytasil perfektní zákrok vůči střele z přímého kopu od Gourcuffa. V 71. minutě měli domácí gólu opravdu blízko.

Courtet totiž fauloval v pokutovém území Ferriho a Buquet neváhal s nařízením pokutového kopu. Jenže Grénier s jeho zahráním selhal. Už jeho rozběh nevypadal moc dobře, nakonec střela skončila pouze nad brankou. Za šest minut přitom udeřil na druhé straně soupeř. Z ničeho nic, naprosto nečekaně.

Grénierovi v tu chvíli muselo být hodně úzko, že penaltu takovým způsobem zazdil. Fortesův pokus o centr totiž nešetrně tečoval Biševac, mimochodem vyloučený hráč z utkání proti Realu Sociedad, a míč se od něho odrazil velkým obloukem za záda bezmocného a nic netušícího Lopese.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Žebráci

Reagovat
smazaný uživatel

to posrali,asi tím,že nehrál Steed Malbranque on je fakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele