Ligue 1 - souhrn 21. kola

17.01.2014, 22:26, aktualizováno 19.01.2014, 22:54
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain potvrdilo své vedení v lize pětigólovou výhrou nad Nantes, Monaco vyhrálo v Toulouse a odskočilo třetímu Lille na rozdíl pěti bodů. Dogy stíhá po výhře ve vzájemném utkání Saint-Étienne. Dvougólovou výhrou se prezentovaly doma Nice a Lorient, venku uspěly Lyon a Montpellier...

Paris Saint-Germain - FC Nantes 5:0

19.01.2014 21:00

Góly: 10. Thiago Silva, 36. Zlatan Ibrahimović (pen.), 51. Thiago Motta, 58. Edinson Cavani, 64. Zlatan Ibrahimović

Kdo čekal v Parku princů vyrovnaná zápas, ten se asi nestačil divit. Domácí totiž přejeli soupeře z Nantes jednoznačným rozdílem.

Po pohárovém duelu, ve kterém Laurent Blanc šetřil některé opory, se lodivod klubu z hlavní města Francie rozhodl nasadit tu nejsilnější možnou sestavu. Díky tomu to pak na hřišti vypadalo prakticky stejně, jako když Plzeň hrála v rámci Ligy mistrů na Bayernu. První gól přitom přišel od hráče, který má na hřišti docela jiné úkoly.

Po deseti minutách hry vybojoval Ezequiel Lavezzi rohový kop a sám se ujal jeho exekuce. Na centr si výborně naběhl Edinson Cavani, zády k brance hlavičkoval na Rémyho Rioua, který míč vyrazil pouze před sebe, kam už dobíhal kapitán Thaigo Silva a chladnokrevně zavěsil - 1:0. Hostujícímu celku se pak zranil Jordan Veretout, jeden z nejdůležitějších hráčů, nicméně byl nahrazen neméně zkušeným Alejandrem Bedoyou, který je však, pravda, trochu z formy. Ale i kdyby v ní byl ... Paříž prostě byla ten večer rozjetá.

Což vyústilo v situaci, kdy ve 36. minutě fauloval Chaker Alhadhur ve vápně Marca Verratiho. Kopala se tedy penalta, které má v PSG na starosti Zlatan. A protože si Riou vybral opačnou stranu, vstřelil švédský kanonýr svou šestnáctou branku v sezoně, přičemž k dosažení této cifry si šestkrát pomohl právě ze značky pokutového kopu.

Lucas Deaux byl asi jediným hráčem Les Canaris, který si uvědomil, že s dvougólovým mankem je třeba něco udělat. I namířil si to tedy neohroženě rovnou do vápna domácího celku, ale jeho akce skončila jen střelou do boční sítě. Shodou okolností si naprosto stejně počínal o chvíli později na opačné straně Lavezzi, takže v prvním poločase viděl vyprodaný stadion jen dvě trefy.

Třetí přišla na řadu šest minut po změně stran. Van der Wiel poslal dobrý centr do vápna, kde si za ním doběhl Blaise Matuidi. Přestože byl sám v téměř optimální střelecké pozici, nechrtil a trkl balon nedaleko od sebe stojícímu Thiagu Mottovi, před kterým zívala odkrytá branka, do které nebyl problém zamířit - 3:0.

A sedm minut poté se skóre měnilo znovu. Účinný pressing Pařížanů přinutil Oswalda Vizcarronda rychle se zbavit míče, takže jej přihrál Papymu Djilobodjimu. Jenže si nevšiml, že i na tohoto spoluhráče už dotírají dva domácí supy. Jeden z nich, ten s desítkou na zádech, který už jeden gól vstřelil, pak vlétl do pokutového území, a znovu - přestože mohl střílet, volil nahrávku. Toto rozhodnutí se vzhledem k rozmístění hráčů Nantes tentokrát zprvu nejevilo býti tím nejoptimálnějším, nicméně Edinson Cavani ví, jak si v takový moment najít volný prostor a vstřelit branku - 4:0.

PSG bylo nadále při chuti a diváci se královsky bavili. Ibrahimovićova další střela se sice neujala a následná petarda Thiaga Motty jakbysmet, nicméně svěřenci Laurenta Blanca měli pro své příznivce stejně schovaný ještě jeden přesný zásah. A zkuste hádat, kdo jej asi tak mohl obstarat. Že by Zlatan? Je to tak!

Při své druhé trefě težil paradoxně z nepřesné spolupráce dua Matuidi-Pastore a zaokrouhil počet vstřelených branek na půlkulatý. Přitom v tu dobu zbývala do konce duelu ještě dobrá půlhodina hry, takže není divu, že na hostujícím kouči Michelu Der Zakarianovi bylo znát, že se obává, aby těch "kousků" nebylo ve finále třeba osm. No, před dalším vzájemným utkáním v rámci semifinále Ligového poháru má se svými svěřenci rozhodně o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 0:2

19.01.2014 17:00

Góly: 36. Layvin Kurzawa, 88. Lucas Ocampos

AS Monaco odčinilo svá předchozí dvě zaváhání a nadále pronásleduje PSG na špici tabulky Ligue 1.

Právě ty minulé výsledky přiměly Claudia Ranieriho ke změnám v sestavě. Do hry se dokonce dostal i Valére Germain. Hráč, který v minulé sezoně v Ligue 2 patřil k tahounům týmu, avšak v současném ročníku si zahrál vůbec poprvé. Přímo z hrací plochy tak sledoval dvě dobré šance protihráče Martina Braithwaita.

Po centru Wissama Ben Yeddera si však tento dánský reprezentant v zakončení nepočínal zrovna nejpřesvědčivěji, a proto Danijel Subašić jeho pokus bez problémů lapil. Podruhé, když k němu přiletěl balon po přímém kopu Étienna Didota, už to bylo lepší, ale jeho hlavička směřovala těsně nad břevno. Ze strany Toulouse to však ještě rozhodně nebylo všechno.

Didot skvěle našel Jean-Daniela Akpa-Akpru, který by byl možná býval udělal lépe, kdyby přihrával neobsazenému Braithwaitovi, nicméně místo toho se rozhodl pro střelu. Tu monacký brankář jen vyrazil k Ben Yedderovi, který z dorážky vůbec netrefil branku! A když pak hlavička Serge Auriera mířila těsně nad, pochopili hosté, že si pořádně koledují.

A tak zvedli hlavy a předvedli nejfotbalovější akci (nikoliv moment!) zápasu. Jérémy Toulalan stál na levé straně u půlicí čáry, když se k němu dostal míč. A jen tak, jakoby nazdařbůh, jej odkopl před sebe. Jenže dobře věděl, že tam číhá neobsazený Geoffrey Kondogbia a že by třeba následně mohl seběhnout k vápnu a přesně do něj nasměrovat přihrávku na neobsazeného Layvina Kurzawu, který by proto vcelku pohodlně skóroval. A protože se to všechno přesně takhle odehrálo, šlo Monaco devět minut před pauzou do vedení.

Solidní akci rozehráli ještě před změnou stran i domácí, nicméně zakončující Issiaga Sylla se neskutečným způsobem ukopl. Ve druhé půli se fotbalisté knížecího klubu na delší čas usadili na polovině soupeře. A vytěžili z toho tři dobré příležitosti pro Falcaa, které však pokaždé někdo odkopl, odhlavičkoval či chytil těsně před brankovou čarou. A opomenout nelze ani Germainovu hlavičku, kterou však výborně vytěsnil Ali Ahamada.

Hosté pak více drželi balon, ale přesto se Didot ještě dokázal protlačit k jedné střele, která ale znovu směřovala vedle. A tak přišla 88. minuta a s ní jeden nádherný moment. James Rodríguez centroval z pravé strany do vápna a Lucas Ocampos, který už v 70. minutě nahradil Falcaa, se skutečně parádně položil do letícího balonu, který se pak o zem odrazil do branky - 0:2.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Lyon 0:2

19.01.2014 14:00

Góly: 25. Alexandre Lacazette, 84. Gueïda Fofana

Olympique Lyon nepřestává udivovat a pomalu, ale jistě se posouvá tabulkou směrem k pohárovým pozicím.

Ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v úvodu vyslal Floyd Ayité na Anthony Lopese tvrdší střelu. Jenže poté, co kličkujíc utíkal s balonem kupředu, se zmohl jen na pokus, který lyonský gólman s přehledem vytěsnil. Jeho kolega na druhé straně hřiště, Kossi Agassa, však dlouho bez práce nezůstal. Hráči hostující celku rychle rozehráli volný přímý kop, čímž dokonale zaskočili obranu domácí Remeše, jenže střela Yoanna Gourcuffa se neujala a hned poté trefil Henri Bedimo tyč, přičemž míč se mu odrazil zpět k nohám, s čímž ale už ke škodě Remeše kamerunský reprezentant nepočítal.

Ač obránce, neustále se tlačil dopředu, z čehož Lyon profitoval po necelé půlhodině. Tehdy si Bedimo všiml na kraji vápna postaveného Alexandra Lacazetta, jenž si pak okamžitě přehodil balon z pravé na levou a prostřelil vše, včetně brankáře Agassy, kterému nešikovným postavením zakrývali výhled jeho vlastní spoluhráči - 0:1.

Vyrovnat mohl Nicolas De Préville, který se ocitl v nesmírně zajímavé pozici, jenže do míče kopl až příliš ležérně, takže ani netrefil branku. Tento útočník se tak do statistik zápasu zapsal jen žlutou kartou v nastavení. Nedlouho poté však už musel Lopes předvést své kvality. Přízemní hlavička Anthonyho Webera se odrazila od trávníku do tyče, a protože se k balonu nikdo jiný neměl, pokoušel se jej dorazit Krychowiak. Třiadvacetiletý Portugalec však jeho dorážku zlikvidoval.

I Kossi Agassa předvedl během utkání ještě jeden povedený zákrok, nicméně prakticky minutu poté inkasoval. To když se kupředu rozeběhl záložník Gueïda Fofana a napálil svůj projektil do horního rohu jeho branky - 0:2. Více gólů už na Stade Auguste-Delaune nepadlo, ovšem vzhledem ke kvalitním výkonům z poslední doby domácí příznivci jistojistě čekali, že budou padat do té druhé branky.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Évian Thonon Gaillard 0:0

18.01.2014 20:00

Góly: -

Frustrace fotbalistů Rennes pokračuje i nadále. Tým Philippeho Montaniera nedokázal před vlastními fanoušky porazit ani Évian Thonon Gaillard, nacházející se na chvostu tabulky, a protáhl sérii bez vítězství už na pět kol. S jeho šancemi na evropské poháry v příští sezóně to začíná vypadat hodně špatně.

Je pravda, že SRFC předvedl o poznání sympatičtější výkon než naposledy s Nice, ale ani teď nedokázal vstřelit jedinou branku. Zuby si totiž mužstvo vylámalo především na hlavním strůjci évianského bodu - gólmanovi Bertrandu Laquaitovi - který výrazným způsobem pomohl ukončit hostům pětizápasovou šňůru porážek ve všech soutěžích.

Montanier nechal na lavičce jednoho ze svých nejlepších mužů, i bez Romaina Alessandriniho však jeho svěřenci pracovali zpočátku velmi dobře. Laquait se nejprve vyznamenal proti střele Doucourého a potom zázračným způsobem vyrazil nad břevno i tu od nebezpečného Bakayoka.

ÉTG zahrozil prakticky jen jednou jedinkrát. Wass s Koném patřili k nejnebezpečnějším hráčům, brankáře Costila sice ohrozili nejprve svými dalekonosnými pokusy, ale nijak výrazně. Využít nedorozumění obránců Kany-Biyika a Hountondjiho naopak mohl útočník Bérigaud, jenž však následně trefil jen břevno.

Po přestávce se nejprve potil Laquait, jeho pozornost vyzkoušel Romero. Alessandrini, jenž už do hry přece jenom zasáhl, pak pro Doucourého vymyslel parádní pas, jenže ten ho zužitkoval pouze nepřesným pokusem vedle. Bezbrankový stav mohl změnit také hostující Bénézet, jenže i on zamířil mimo.

Poslední velkou příležitost si vytvořil třináct minut před koncem Évian. Strhnout tři body na svou stranu mohl kapitán Sorlin, jehož do vyložené střelecké pozice vyslal Wass, nicméně na jeho ránu si šáhl skákající gólman Costil a vyrazil míč naštěstí pro něj do tyčky. I tak ovšem můžou být muži kouče Pascala Dupraze s remízou spokojeni.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Montpellier HSC 0:2

18.01.2014 20:00

Góly: 20. Anthony Mounier, 74. Siaka Tiéné

Už deset bodů ztrácejí fotbalisté Sochaux na příčky zaručující prvoligovou záchranu, klíčové střetnutí s Montpellierem prostě nezvládli a po zasloužené porážce 0:2 zůstávají předposlední. Vše se lámalo zřejmě ve 35. minutě, kdy se nechal po zbytečném faulu vyloučit Sinkala. Od té doby se oslabení domácí pouze trápili.

Oba týmy dělilo před utkáním sedm bodů - HSCM byl sedmnáctý, FCSM se nacházel jen o dvě příčky níže. Teď už se mezera prohloubila na nejmenší dvouciferné číslo. Svěřenci kouče Rollanda Courbise zabrali v nejvhodnější moment a získali na své konto vůbec své první vítězství od října roku 2013.

Začátek sliboval pohlednou podívanou. Oba týmy byly vepředu aktivní, do soubojů se chodilo naplno, některé rychlé přihrávky na jeden dotek byly pastvou pro oči. Jenže do větších šancí se vždy dostávali spíše hosté. Po čtvrthodině hry trefil tyčku Cabella, následnou dorážku promrhal jeho spoluhráč Mounier.

Tomu ovšem neproměněná příležitost nakonec nemusela vadit. Cabella ho totiž o pár minut později vyslal zvláštním, ale dodejme, parádním a přesným postrčením míče na zteč, a jakmile byl sám před Crosem, zamířil na jeho bližší tyčku. O pět minut později selhal v koncovce Hilton, který špatně zpracovával centr ze standardky.

Úzko bylo montpellierskému gólmanovi vlastně až po střele Eickmayera. Ten si hravě poradil s obráncem Congrém, levačkou se snažil zamířit k tyči, měl ovšem smůlu, že se mu do ní vložil protihráč a tečoval jí mimo. Deset minut před pauzou musel ze hřiště Sinkala, jenž ostře dojel souboj se Sansonem.

Tenhle moment nové zimní posily jeho týmu definitivně srazil vaz. Hosté si v poklidu drželi pohodlné vedení, a když potřebovali, dokázali ve vhodnou chvíli zaútočit. Cabellův oblouček z 55. minuty sice zlikvidoval Cros, jakmile však po Camarově přihrávce střílel v 74. minutě do poloodkryté brány úplně volný Tiéné, bylo po zápase.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AC Ajaccio 2:0

18.01.2014 20:00

Góly: 5. Christian Brüls, 90+1. Darío Cvitanich

Nice navázalo na svůj úspěšný konec podzimní části sezóny a povinným vítězstvím nad posledním Ajacciem prodloužilo sérii neporazitelnosti na čtyři utkání. Byť s notnými problémy, stačila nakonec úvodní branka Christian Brülse a ta od Daría Cvitaniche ze samotného závěru na tři body.

Hosté si na svoje konto rozhodně nemuseli připisovat svou čtrnáctou porážku v sezóně. První šance zápasu totiž patřila nejprve jim, jenže Mostefa ztroskotal v koncovce a před Ospinou nakonec neuspěl. Naopak OGC využil svou první nebezpečnější standardku v gól, Brüls zahrál přímý volný kop více než parádně.

Puelovi svěřenci se hnali za pojišťovací trefou, další dobrý volný kop Brülse tentokráte zachytil Digard, jehož ovšem výtečně vychytal brankář Ochoa. Na druhé straně zahrozil výrazným způsobem Lasne, jeho střelu však rovněž likvidoval Ospina. I po přestávce utkání pokračovalo ve vyrovnaném duchu.

Zkraje mohl ukončit své střelecké trápení Cvitanich, jenž před tímto duelem naposledy skóroval v lize na začátku listopadu, jenže v rozhodující fázi jako by ztratil sebevědomí, takže se mu pod nohy nakonec dokázal vrhnout obětavý Dielna. AJA jinak ani nadále nepůsobil zakřiknutým dojmem.

Po hodině hry Cavalli výtečně vyslal Eduarda, jehož povedenou ránu vytěsnil ještě lepším zákrokem Ospina. Na druhé straně naopak zase neuspěl Cvitanich, do jehož halfvolejového pokusu se postavil dobře Zubar, až nakonec v první minutě nastavení Argentinec nadvakrát přece jenom dokázal překonat Ochou.

Více informací k zápasu

FC Lorient - EA Guingamp 2:0

18.01.2014 20:00

Góly: 8. Yann Jouffre, 12. Kévin Monnet-Paquet

Lorient vrátil svému lokálnímu konkurentovi z Guingampu porážku z podzimního derby naprosto stejným způsobem. I na jaře dopadl vzájemný souboj dvou bretaňských celků vítězstvím 2:0 pro domácí. O vítězi bylo rozhodnuto už zkraje zápasu, nejprve se trefil v 8. minutě Jouffre, krátce po něm také Monnet-Paquet.

Les Merlus vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Jouffre, bývalý hráč Guingampu, převzal přihrávku na hranici vápna od Aboubakara, narovnal si míč na levačku a přesnou ránou k tyči překonal brankáře N'Dy Assembého. Pro lorientského záložníka to byla již šestá branka v sezóně, všechny přitom zaznamenal od 10. kola.

Všech sedm předchozích utkání, ve kterých Lorient vedl, vždy dotáhl do vítězného konce. O čtyři minuty později svěřenci kouče Christiana Gourcuffa naznačili, že by se na téhle statistice nemělo nic měnit. Aboubakar byl opět tím, kdo u gólu asistoval, a Monnet-Paquet pak zamířil skvěle ke vzdálenější tyčce.

Ve 20. minutě mohl EAG snížit stav, ve velké příležitosti se ocitl Beauvue, jenže z halfvoleje neuspěl, naopak domácí byli po brejku Monneta-Paqueta s Aliadiérem blízko navýšení vedení, jenže střela druhého jmenovaného skončila smolně na tyči. Guingamp se ovšem nevzdával, soupeř musel být rozhodně na pozoru.

Měl vlastně velké štěstí, že Guerreiro na poslední chvíli odvrátil míč z brankové čáry a zažehnal skoro vlastní gól Aliadiéreho a že gólman Chaigneau polapil i pokus Mathise. Hosté se jinak trápili v koncovce i po přestávce, ani proti Lorientu neukončili sérii bez vstřeleného gólu, která se protáhla už na čtyři utkání.

A to přitom Gourcuff musel řešit ošemetnou situaci se zraněným brankářem Chaigneau, jehož musel nahradit Chaigneau. Ten musel řešit prakticky jedinou možnost soupeře, když deset minut před koncem lapil Giressův volej. Domácí se mohli prosadit zásluhou nejlepšího střelce týmu Aboubakara, ten ale trefil pouze tyčku.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Girondins Bordeaux 1:0

18.01.2014 20:00

Góly: 42. Adama Ba

Poprvé od 1. prosince získali fotbalisté Bastie tři body a posunuli se z třinácté na dvanácté místo tabulky. Les Girondins potvrdili, že se aktuálně potýkají s poklesem formy, a prohráli již třetí utkání v řadě. Po minulé porážce s Toulouse a vypadnutí z Coupe de la Ligue s PSG nestačili tentokráte ani na Korsice.

Bastia přitom vstupovala do zápasu s výraznými handicapy. Do hry se totiž nemohl podívat zraněný Djibril Cissé, do branky navíc musel místo velezkušené jedničky Landreaua, jenž měl rovněž zdravotní problémy, dvojka Leca. I přesto Bordeaux těchto absencí soupeře nevyužilo, směrem dopředu se téměř vůbec neprosadilo.

První poločas nenabídl kromě jediné trefy zápasu zhola nic. Hosté se dostali do jakýchsi dvou pološancí, v 16. minutě zlikvidoval lob Rolana dobře reagující Leca a ani Obraniak se se svým přímým kopem neprosadil. Tři minuty před přestávkou udeřil Ba, jehož našla parádní přihrávka zprava od Raspentina, po níž bez problémů zacílil.

Bordeauxský lodivod Francis Gillot musel po obrátce udělat nějaké změny, do hry se tak podívala zimní zvučná posila Guillaume Hoarau. Právě on mohl v 64. minutě vyrovnat, avšak jeho střelu k tyči fantasticky vytěsnil Leca. Na druhé straně naopak hostující hráči mohli děkovat brankáři Carrassovi, že zlikvidoval tutovku Raspentina.

Větší tlak si bohužel Gillotovi hoši vytvořit nedokázali, Bastia celkem v klidu hlídala těsné vedení. Čím více se blížil konec utkání, tím více FCGdB logicky otevíral hru. Prostor se tak v 87. minutě našel pro Ilana, avšak jeho pokus skončil jen vedle. Domácím však tenhle fakt nevadil, tři body totiž i tak zůstaly na Stade Armand Cesari.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:0

17.01.2014 20:30

Góly: 55. Brandão, 62. Franck Tabanou

Saint-Étienne dokázalo ve veledůležitém utkání porazit tabulkového souseda z Lille doma 2:0 a pomalu začíná pošilhávat po jeho třetí příčce, zajišťující Ligu mistrů. Dogy naopak hned zkraje jara couvají z boje o titul..

Už pouze tři body dělí oba konkurenty, a místo prohánění vedoucího PSG tak mají svěřenci Reného Girarda najednou úplně jiné starosti - příští týden už se mohou nacházet mimo elitní trojici. Lille to přitom na Les Verts umí, letošní úvodní střetnutí vyhrálo a připsalo si tak už třetí triumf v řadě; tentokrát jej však na kolena položila sedmiminutovka uprostřed druhé půle, během níž domácí rozhodli trefami Brandaa (55‘) a Tabanoua (62‘), zatímco Balmont byl vyloučen (61‘). Normandský celek prohrál podruhé za sebou.

Saint-Étienne, na druhou stranu, má v lize vynikající formu - ani překvapivé vypadnutí z Coupe de France jejich herní pohodou neotřáslo, naopak, na hřišti byli od začátku lepším týmem a zatlačili svého soupeře do defenzivy. Je proto ironií, že první gólovou šanci mělo naopak Lille - konkrétně Salomon Kalou, proti jehož hlavičce po Balmontově úžasném pasu musel brilantně zasahovat Stéphane Ruffier.

S blížícím se poločasem však tlak ASSE narůstal; důležitou postavou byl zejména všudypřítomný playmaker Renaud Cohade, který nejprve vyzval do úniku Tabanoua (a s dobrým obranným zákrokem musel přispěchat Rozehnal), načež poté sám vyzkoušel pozornost gólmana Vincenta Enyeamy.

Krátce po změně stran byl však už i nigerijský reprezentant bezmocný - míč se od Fabiena Lemoineho dostal ke Ghoulamovi, který nacentroval napříč vápnem, a ačkoliv se Hamoumovi na přední tyči přesně trefit nepodařilo, Bryndal na té zadní už nezaváhal. To povzbudilo Galtierovy svěřence k další aktivitě a Enyeama opět ukazoval své kvality po ráně Hamoumy, jemuž nabil Tabanou; naneštěstí pro něj však dokázal míč vyrazit pouze zpět k ex-toulouskému křídelníkovi, který zvýšil na 2:0.

Veškeré šance Lille pak pohřbilo vyloučení Balmonta (nejspíš za nadávky či protesty); dobře organizovaný a ve velké pohodě hrající protivník svůj pohodlný náskok už uhájil. Ještě Ryan Mendes mohl alespoň snížit na 1:2, ale Ruffier se proti kapverdskému forvardovi vytáhl a udržel čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain21155151:1450
2.AS Monaco21136234:1445
3.Lille OSC21124523:1240
4.AS Saint-Étienne21114630:2037
5.Olympique Marseille2095629:2132
6.FC Nantes21102924:2232
7.Stade Reims2188525:2432
8.Olympique Lyon2187632:2731
9.Girondins Bordeaux2187627:2331
10.FC Lorient2193928:2730
11.Toulouse FC2177721:2628
12.SC Bastia2176824:2927
13.OGC Nice21831020:2527
14.EA Guingamp2167819:2125
15.Stade Rennes2158822:2423
16.Montpellier HSC21312621:2521
17.Évian Thonon Gaillard21561020:3421
18.Valenciennes FC20451120:3017
19.FC Sochaux21251415:4311
20.AC Ajaccio21161414:389
Zbývající zápasy
18.01. 17:00Olympique Marseille - Valenciennes FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
oli9

Ta francouzská liga musí mít slabý průměr na goly ne...když se podívám kolik týmy nastřílely tak jen PSG a dalsi 2,3 davají goly jinak slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Gillota, že drží Bordeaux tak vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte? Bude pro Ligue 1 lepší Lille nebo Etienne v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak by šlo Lille tak by malo akú takú šancu postúpiť lebo v playoff by bolo na 90% ako nasadený tým, ak by šli zelenáči tak by boli v playoff nenasadení a cez 4. tým PL, BL alebo 3. tým SA alebo ruskej ligy by pravdepodobne nepostúpili

Reagovat
smazaný uživatel

No to by dopadlo Etienne, PSG a Monako v LM ...stále doufám, že se vzchopí Marseille ,případně Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě doufám že se oba Olympiky zvednou a ASSE nechame za sebou. Ten Corchia za tyhle prachy je neuveritelny. OM by ho mělo dostat, hlavne ze je zájem o Pereiru

Reagovat
Israha

Zase Fanni s Abdallahem tu pravou obranu pokryjí, Corchia by momentálně byl zbytečný luxus.

Reagovat
Langi

No z tohohle pohledu urcite Lille...ale oni to zas beztak poserou...nejradsi ani jeden

Reagovat
Kongo

Rozhodně Lille,protože po sezoně bude v SE možná trošku zemětřesení.Na druhé straně nevím,kdo by měl z Lille odejít.

Reagovat
Israha

Lille by asi uhrálo o něco lepší výsledky, to souhlasím; ale nesouhlasím s nějakým zemětřesením v kádru ASSE. Ten tým letos nemá nějakou vyloženou star, jako byl poslední dva roky Aubameyang, spíš mají kvalitu rovnoměrně rozloženou po všech postech. Jediný, kdo asi půjde, bude Zouma, a bez něj se obejdou, to bylo vidět teď, kdy měl ten distanc.

Reagovat
Godwinson

Stejně ani jedni nepřelezou přes předkolo.

Reagovat
domingo

Jednoznacne Lille. Galtierovi jsou evropske pohary u prdele, snazi se v prvni rade obnovit slavu ASSE ve Francii.., na EL se letos vyslovene vykaslali a v LM by jako nenasazeny tym chytli nejaky Inter nebo MU.

Reagovat
Kongo

Ať se Evian zbaví těch různých jihoameričanů a radši ať koupí Afričany,už mi chybí ten dynamický,fyzický fotbal.Tohle je hrozný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zájemci o Sébastiena Corchiu už vědí, jak hluboko do kapsy budou muset sáhnout v případě angažování 23letého obránce - francouzské Sochaux je ochotno uvolnit ho za dva a půl milionu eur. Jen 2,5 mega

Reagovat
db18

A koukám, že zájem by měli mít i Werder, Schalke a Gladbach

Reagovat
stas87

my mame zaujem o kazdeho ale ak pride na to ponuknut hracovi zmluvu a vyjednat odstupne tak nas vsetci poslu vies kam..vcera som sa pytal co ten tonev v aston ville,tam je odpisany ale eichin nezoberie telefon a nepoleti jednat s nimi,mainz nam vyfukne nedeleva,corchia urcite zoberie schalke..

Reagovat
db18

Reagovat
Langi

Aulas je totální pako, že ho v létě nepřivedl...tak skvělý hráč, absolutně zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

tak za tu cenu by se dal koupit aj ted ne?

Reagovat
Langi

no dal...ale pochybuju že Sochaux s námi bude jednat, po té komedii v létě...navíc ted už má daleko víc zájemců

Reagovat
olis

to je tak dobry? ja ho nepoznam vobec

kiezby sme sa do toho obuli aj my, Maggio je tragicky a mlady talent za take peniaze by bol super

Reagovat
domingo

Byl bych opatrnej. Talentu ma hodne, ale v Sochaux uz vylozene stagnuje, mel uz byt davno jinde, a navic je to docela plasan..

Reagovat
smazaný uživatel

3 body z vonku a s čistým kontom, nezvykajme si

Reagovat
juninho8

dnes som si to tak chcel pozriet ale nevyslo mi to....dalo sa na to pozerat ci sme to len nejako uhaluzili...inac ten saša sa stava pomaly najdolezitejsim hracom

Reagovat
smazaný uživatel

No tak měli jsme kopec štěstí u standartek a hlavičkách, to prostě bude strašit pořád, ať tam bude hrát kdokoli, jinak jsme kontrolovali hru a Remeš se vyjma těch 3 šancí k ničemu nedostala.

Jo a M.Lopes má zřejmě vykloubené rameno.

Reagovat
juninho8

Zeffane na plac a ziadny Foffana to tam nesmie lepit

Reagovat
smazaný uživatel

chudák to odnesl hodně blbě, je to škoda, zrovna chytal formu

Reagovat
smazaný uživatel

JMA : "On va garder nos joueurs et peut-être même étoffer l'effectif car on joue sur 4 compétitions. to aby fakt došiel ten Corchia

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by, za takovy "prachy" bych ho bral všema deseti

Reagovat
juninho8

Miralem Pjanić se ocitl v hledáčku Paris Saint-Germain a bosenský záložník nepopírá, že by v budoucnu mohl francouzského mistra posílit. "Je to jediný klub, kam bych šel, pokud bych se vrátil do Francie. Nyní jsem ale v Římě a k přestupu je potřeba dohody tří stran, což není momentální případ," uvedla opora Giallorossi .....ak by toto spravil tak z najoblubenejsieho hraca by sa razom stal ajneoblubenejsi

Reagovat
juninho8

OT:

Reagovat
smazaný uživatel

v lyonu s nim vyjebali, tak nevim, co cekas

Reagovat
juninho8

ako to ja viem....a to im nikdy neodpustim ale PSG?...to mohol radsej vyhlasit ze sa do francuzska v zivote nevrati

Reagovat
smazaný uživatel

psg je zrejme jediny tym, ktery by v ramci francie znamenal urcity posun oproti jeho soucasnemu pusobeni v as rim, takze mu fakt nemam za zle, ze by o jejich nabidce uvazoval, psg neni zadny nas rival a on navic lyonu nic nedluzi, spis naopak

Reagovat
juninho8

no ved to hej....urcite si nepohorsi....vo FRA jedine kde by si nepohorsil je PSG....ale snad ostane v AS....

Reagovat
Israha

Rybolovlevovi žoldáci už by taky mohli začít pravidelněji ztrácet...

Reagovat
Godwinson

Už toho poztráceli až až

Reagovat
Chazy

NFL OT: http://www.eurofotbal.cz/souteze/cerna-hora/prva-liga/2008-2009/reportaz/jezero-plav-jedinstvo-bijelo-polje-169482/?nocount=1#forum

Tady sídlíme pro dnešní NFL, kdyby někoho zajímalo. Pravidla a všechno vysvětlíme, je to semifinále PO, hned od 21:00 gigazápas obrovskejch legend.

Reagovat
božský John

Kamaradi, prosim vas...

Pisu nejakej shit na jednu zkousku a chci se v tom venovat kauze dane a monaco a potreboval bych k tomu nejakej graf, mapu nebo nejakej vizualni nesmysl proste, kterej by ukazoval, jakou vyhodu ma monaco kvuli tem danim. Nevite o necem?? Prosim prosim

Reagovat
vlastik

http://inrng.com/2013/10/french-cyclings-taxing-problem/

Tady je to o cyklstice a je to jen Francie a jiné země, ale dalo by se to možná vygůglit aj pro monaco (třeba to vzít z výroční zprávy)

jnak tohle si četl?: http://www.financialfairplay.co.uk/latest-news/monaco-aiming-to-become-a-boutique-club-

Reagovat
božský John

Super, ten druhej clanek se da krasne pouzit jako zdroj, z kteryho budu vychazet, mockrat dekuju !!

Reagovat
vlastik

když můžu, rád pomůžu

Reagovat
captain18

Co to Marseille? Kedy sa bude dohravat?Moj tiket uz caka len na ich vyhru..

Reagovat
juninho8

to si chod radsej nechat vyplatit uz teraz bez toho kurzu ak sa ti to da

Reagovat
Langi

Marseille to zremizuje...

Reagovat
smazaný uživatel

čítal som že pravdepodobne 28-29

Reagovat
vlastik

Zlatan 21 zápasů, 17 gólů

Reagovat
Woods

je to borec, keby bol sebec tak ma este o 3-4 goly naviac... opat uzasny vykon a ta prihravka Edimu co sa tyka utocnych dvojic tak na PSG nikto nema ...

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele