21. kolo
17.01.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:0

Saint-Étienne dokázalo ve veledůležitém utkání porazit tabulkového souseda z Lille doma 2:0 a pomalu začíná pošilhávat po jeho třetí příčce, zajišťující Ligu mistrů. Dogy naopak hned zkraje jara couvají z boje o titul..

Už pouze tři body dělí oba konkurenty, a místo prohánění vedoucího PSG tak mají svěřenci Reného Girarda najednou úplně jiné starosti - příští týden už se mohou nacházet mimo elitní trojici. Lille to přitom na Les Verts umí, letošní úvodní střetnutí vyhrálo a připsalo si tak už třetí triumf v řadě; tentokrát jej však na kolena položila sedmiminutovka uprostřed druhé půle, během níž domácí rozhodli trefami Brandaa (55‘) a Tabanoua (62‘), zatímco Balmont byl vyloučen (61‘). Normandský celek prohrál podruhé za sebou.

Saint-Étienne, na druhou stranu, má v lize vynikající formu - ani překvapivé vypadnutí z Coupe de France jejich herní pohodou neotřáslo, naopak, na hřišti byli od začátku lepším týmem a zatlačili svého soupeře do defenzivy. Je proto ironií, že první gólovou šanci mělo naopak Lille - konkrétně Salomon Kalou, proti jehož hlavičce po Balmontově úžasném pasu musel brilantně zasahovat Stéphane Ruffier.

S blížícím se poločasem však tlak ASSE narůstal; důležitou postavou byl zejména všudypřítomný playmaker Renaud Cohade, který nejprve vyzval do úniku Tabanoua (a s dobrým obranným zákrokem musel přispěchat Rozehnal), načež poté sám vyzkoušel pozornost gólmana Vincenta Enyeamy.

Krátce po změně stran byl však už i nigerijský reprezentant bezmocný - míč se od Fabiena Lemoineho dostal ke Ghoulamovi, který nacentroval napříč vápnem, a ačkoliv se Hamoumovi na přední tyči přesně trefit nepodařilo, Bryndal na té zadní už nezaváhal. To povzbudilo Galtierovy svěřence k další aktivitě a Enyeama opět ukazoval své kvality po ráně Hamoumy, jemuž nabil Tabanou; naneštěstí pro něj však dokázal míč vyrazit pouze zpět k ex-toulouskému křídelníkovi, který zvýšil na 2:0.

Veškeré šance Lille pak pohřbilo vyloučení Balmonta (nejspíš za nadávky či protesty); dobře organizovaný a ve velké pohodě hrající protivník svůj pohodlný náskok už uhájil. Ještě Ryan Mendes mohl alespoň snížit na 1:2, ale Ruffier se proti kapverdskému forvardovi vytáhl a udržel čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele