21. kolo
18.01.2014 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Lorient - EA Guingamp 2:0

Lorient vrátil svému lokálnímu konkurentovi z Guingampu porážku z podzimního derby naprosto stejným způsobem. I na jaře dopadl vzájemný souboj dvou bretaňských celků vítězstvím 2:0 pro domácí. O vítězi bylo rozhodnuto už zkraje zápasu, nejprve se trefil v 8. minutě Jouffre, krátce po něm také Monnet-Paquet.

Les Merlus vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Jouffre, bývalý hráč Guingampu, převzal přihrávku na hranici vápna od Aboubakara, narovnal si míč na levačku a přesnou ránou k tyči překonal brankáře N'Dy Assembého. Pro lorientského záložníka to byla již šestá branka v sezóně, všechny přitom zaznamenal od 10. kola.

Všech sedm předchozích utkání, ve kterých Lorient vedl, vždy dotáhl do vítězného konce. O čtyři minuty později svěřenci kouče Christiana Gourcuffa naznačili, že by se na téhle statistice nemělo nic měnit. Aboubakar byl opět tím, kdo u gólu asistoval, a Monnet-Paquet pak zamířil skvěle ke vzdálenější tyčce.

Ve 20. minutě mohl EAG snížit stav, ve velké příležitosti se ocitl Beauvue, jenže z halfvoleje neuspěl, naopak domácí byli po brejku Monneta-Paqueta s Aliadiérem blízko navýšení vedení, jenže střela druhého jmenovaného skončila smolně na tyči. Guingamp se ovšem nevzdával, soupeř musel být rozhodně na pozoru.

Měl vlastně velké štěstí, že Guerreiro na poslední chvíli odvrátil míč z brankové čáry a zažehnal skoro vlastní gól Aliadiéreho a že gólman Chaigneau polapil i pokus Mathise. Hosté se jinak trápili v koncovce i po přestávce, ani proti Lorientu neukončili sérii bez vstřeleného gólu, která se protáhla už na čtyři utkání.

A to přitom Gourcuff musel řešit ošemetnou situaci se zraněným brankářem Chaigneau, jehož musel nahradit Chaigneau. Ten musel řešit prakticky jedinou možnost soupeře, když deset minut před koncem lapil Giressův volej. Domácí se mohli prosadit zásluhou nejlepšího střelce týmu Aboubakara, ten ale trefil pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele