21. kolo
19.01.2014 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Lyon 0:2

Olympique Lyon nepřestává udivovat a pomalu, ale jistě se posouvá tabulkou směrem k pohárovým pozicím.

Ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v úvodu vyslal Floyd Ayité na Anthony Lopese tvrdší střelu. Jenže poté, co kličkujíc utíkal s balonem kupředu, se zmohl jen na pokus, který lyonský gólman s přehledem vytěsnil. Jeho kolega na druhé straně hřiště, Kossi Agassa, však dlouho bez práce nezůstal. Hráči hostující celku rychle rozehráli volný přímý kop, čímž dokonale zaskočili obranu domácí Remeše, jenže střela Yoanna Gourcuffa se neujala a hned poté trefil Henri Bedimo tyč, přičemž míč se mu odrazil zpět k nohám, s čímž ale už ke škodě Remeše kamerunský reprezentant nepočítal.

Ač obránce, neustále se tlačil dopředu, z čehož Lyon profitoval po necelé půlhodině. Tehdy si Bedimo všiml na kraji vápna postaveného Alexandra Lacazetta, jenž si pak okamžitě přehodil balon z pravé na levou a prostřelil vše, včetně brankáře Agassy, kterému nešikovným postavením zakrývali výhled jeho vlastní spoluhráči - 0:1.

Vyrovnat mohl Nicolas De Préville, který se ocitl v nesmírně zajímavé pozici, jenže do míče kopl až příliš ležérně, takže ani netrefil branku. Tento útočník se tak do statistik zápasu zapsal jen žlutou kartou v nastavení. Nedlouho poté však už musel Lopes předvést své kvality. Přízemní hlavička Anthonyho Webera se odrazila od trávníku do tyče, a protože se k balonu nikdo jiný neměl, pokoušel se jej dorazit Krychowiak. Třiadvacetiletý Portugalec však jeho dorážku zlikvidoval.

I Kossi Agassa předvedl během utkání ještě jeden povedený zákrok, nicméně prakticky minutu poté inkasoval. To když se kupředu rozeběhl záložník Gueïda Fofana a napálil svůj projektil do horního rohu jeho branky - 0:2. Více gólů už na Stade Auguste-Delaune nepadlo, ovšem vzhledem ke kvalitním výkonům z poslední doby domácí příznivci jistojistě čekali, že budou padat do té druhé branky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Lof

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Geida Fofana.....pěkná střela, jinak remíza by tomuhle zápasu asi slušela více.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele