21. kolo
19.01.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Monaco 0:2

AS Monaco odčinilo svá předchozí dvě zaváhání a nadále pronásleduje PSG na špici tabulky Ligue 1.

Právě ty minulé výsledky přiměly Claudia Ranieriho ke změnám v sestavě. Do hry se dokonce dostal i Valére Germain. Hráč, který v minulé sezoně v Ligue 2 patřil k tahounům týmu, avšak v současném ročníku si zahrál vůbec poprvé. Přímo z hrací plochy tak sledoval dvě dobré šance protihráče Martina Braithwaita.

Po centru Wissama Ben Yeddera si však tento dánský reprezentant v zakončení nepočínal zrovna nejpřesvědčivěji, a proto Danijel Subašić jeho pokus bez problémů lapil. Podruhé, když k němu přiletěl balon po přímém kopu Étienna Didota, už to bylo lepší, ale jeho hlavička směřovala těsně nad břevno. Ze strany Toulouse to však ještě rozhodně nebylo všechno.

Didot skvěle našel Jean-Daniela Akpa-Akpru, který by byl možná býval udělal lépe, kdyby přihrával neobsazenému Braithwaitovi, nicméně místo toho se rozhodl pro střelu. Tu monacký brankář jen vyrazil k Ben Yedderovi, který z dorážky vůbec netrefil branku! A když pak hlavička Serge Auriera mířila těsně nad, pochopili hosté, že si pořádně koledují.

A tak zvedli hlavy a předvedli nejfotbalovější akci (nikoliv moment!) zápasu. Jérémy Toulalan stál na levé straně u půlicí čáry, když se k němu dostal míč. A jen tak, jakoby nazdařbůh, jej odkopl před sebe. Jenže dobře věděl, že tam číhá neobsazený Geoffrey Kondogbia a že by třeba následně mohl seběhnout k vápnu a přesně do něj nasměrovat přihrávku na neobsazeného Layvina Kurzawu, který by proto vcelku pohodlně skóroval. A protože se to všechno přesně takhle odehrálo, šlo Monaco devět minut před pauzou do vedení.

Solidní akci rozehráli ještě před změnou stran i domácí, nicméně zakončující Issiaga Sylla se neskutečným způsobem ukopl. Ve druhé půli se fotbalisté knížecího klubu na delší čas usadili na polovině soupeře. A vytěžili z toho tři dobré příležitosti pro Falcaa, které však pokaždé někdo odkopl, odhlavičkoval či chytil těsně před brankovou čarou. A opomenout nelze ani Germainovu hlavičku, kterou však výborně vytěsnil Ali Ahamada.

Hosté pak více drželi balon, ale přesto se Didot ještě dokázal protlačit k jedné střele, která ale znovu směřovala vedle. A tak přišla 88. minuta a s ní jeden nádherný moment. James Rodríguez centroval z pravé strany do vápna a Lucas Ocampos, který už v 70. minutě nahradil Falcaa, se skutečně parádně položil do letícího balonu, který se pak o zem odrazil do branky - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
AnthonyR

Tohle bude blamáž. Na tyhle outsidery moc neumíme. To zas bude plno keců o soustředění a Ranieri se bude přísahat na smrt své matky, že " to fakt změníme a budeme hrát jako fotbal". Každopádně poslintanou plychtu by ti kluci dát mohli, tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

v žádným případě dneska nebude překvapení! nedostanem gól a skončí to 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky se do toho Ocampos položil....zasloužená výhra Monaca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele