21. kolo
18.01.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - Montpellier HSC 0:2

Už deset bodů ztrácejí fotbalisté Sochaux na příčky zaručující prvoligovou záchranu, klíčové střetnutí s Montpellierem prostě nezvládli a po zasloužené porážce 0:2 zůstávají předposlední. Vše se lámalo zřejmě ve 35. minutě, kdy se nechal po zbytečném faulu vyloučit Sinkala. Od té doby se oslabení domácí pouze trápili.

Oba týmy dělilo před utkáním sedm bodů - HSCM byl sedmnáctý, FCSM se nacházel jen o dvě příčky níže. Teď už se mezera prohloubila na nejmenší dvouciferné číslo. Svěřenci kouče Rollanda Courbise zabrali v nejvhodnější moment a získali na své konto vůbec své první vítězství od října roku 2013.

Začátek sliboval pohlednou podívanou. Oba týmy byly vepředu aktivní, do soubojů se chodilo naplno, některé rychlé přihrávky na jeden dotek byly pastvou pro oči. Jenže do větších šancí se vždy dostávali spíše hosté. Po čtvrthodině hry trefil tyčku Cabella, následnou dorážku promrhal jeho spoluhráč Mounier.

Tomu ovšem neproměněná příležitost nakonec nemusela vadit. Cabella ho totiž o pár minut později vyslal zvláštním, ale dodejme, parádním a přesným postrčením míče na zteč, a jakmile byl sám před Crosem, zamířil na jeho bližší tyčku. O pět minut později selhal v koncovce Hilton, který špatně zpracovával centr ze standardky.

Úzko bylo montpellierskému gólmanovi vlastně až po střele Eickmayera. Ten si hravě poradil s obráncem Congrém, levačkou se snažil zamířit k tyči, měl ovšem smůlu, že se mu do ní vložil protihráč a tečoval jí mimo. Deset minut před pauzou musel ze hřiště Sinkala, jenž ostře dojel souboj se Sansonem.

Tenhle moment nové zimní posily jeho týmu definitivně srazil vaz. Hosté si v poklidu drželi pohodlné vedení, a když potřebovali, dokázali ve vhodnou chvíli zaútočit. Cabellův oblouček z 55. minuty sice zlikvidoval Cros, jakmile však po Camarově přihrávce střílel v 74. minutě do poloodkryté brány úplně volný Tiéné, bylo po zápase.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele