Ligue 1 - souhrn 1. kola

07.08.2010, 23:10, aktualizováno 08.08.2010, 22:52
Komentáře a souhrny
Překvapivými ztrátami začali novou sezonu favorité. Bordeaux v neděli prohrálo v Montpellieru, Lyon doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Monakem, ještě větším šokem je pak domácí porážka obhájce titulu Marseille 1:2 s Caen. Nováček ligy Brest zahájil návrat mezi elitu po dvaceti letech porážkou 0:2 v Toulouse.

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 1:0

08.08.2010 21:00

Góly: 47. Garry Bocaly

Předloňský vítěz francouzské ligy z Bordeaux v čele s novým trenérem Jeanem Tiganaou nevstoupil do nového ročníku tou správnou nohou. Jeden gól montpellierského Bocalyho z úvodu druhé půle zkazil novému muži na lavičce hostů jeho premiéru. Bordeaux se pak ve zbývajících čtyřiceti třech minutách na srovnání nezmohlo.

Hostující Wendel nejprve pálil ostrými, ale levačkou zamířil jen mimo tři tyče. Na druhé straně se opřel hlavou do centru Camary útočník Giroud, jenže stejně jako Wendel i on nedokázal trefit prostor branky. Za dalších dvanáct minut unikl po levé straně Wendel, připravil tak palebnou pozici pro Trémoulinase, jehož volej skončila na tyči.

Tady měl Montpellier velké štěstí. Estrada to pak byl, kdo hezky zaměstnal soupeřova brankáře Olimpu, dvě minuty po přestávce už brankář Bordeaux kapituloval. Estrada našel z přímého kopu hlavu Bocalyho, který dokázal předskočit Diarru a pohodlně zacílit k bližší tyči.

Vyrovnat mohl Gouffran, kterého vychytal gólman Jourdren, a když se neujala ani střela z přímého kopu od Wendela, mohl HSC slavit na úvod moc hezký výsledek. Že by dokázal navázat na loňskou sezónu, kde se jako nováček ligy dokázal probojovat do Evropské ligy? Čas ukáže. Zatím je tohle pouze první kolo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AC Arles-Avignon 2:1

07.08.2010 21:00

Góly: 17. Édouard Butin, 54. Jacques Faty - 10. Franck Dja Djédjé

Nováček ligy z Arles vstřelil už po deseti minutách svou vůbec první branku mezi smetánkou francouzského fotbalu, nicméně Sochaux dokázalo velmi rychle odpovědět a těsnou výhru 2:1 nakonec pečetil svým gólem ve druhé půli Faty. Václav Svěrkoš se v domácím dresu neobjevil ani na lavičce náhradníků.

Gólman hostí Merville sice v 5. minutě musel zasahovat proti střele Maigy, pak už ovšem z dálky sledoval, jak jeho tým střílí jubilejní a historickou branku v Ligue 1. Germanyho centr totiž usměrnil do branky hlavou Djadjede. Nadšení Les Lions však záhy vyprchalo. Butin se dokázal uvolnit na pravé straně a přesně zacílit zpoza vápna.

V 55. minutě Sochaux strhlo vítězství na svou stranu, po Boudebouzově rohovém kopu hlavičkoval za záda Mervilleho obránce Faty. Uklidňující dvoubrankový náskok mohl pro domácí zajistit v 63. minutě Maiga, avšak fantastický zákrok vytáhl z klobouku Merville. Přesto nebyli hosté vůbec daleko od prvních bodů v nejvyšší soutěži.

Stačilo totiž, aby po N'Diayeho uvolnění zamířil jen o kousek jinam pohotově střílející Kermorgant, jehož rána nakonec pro něj velmi smolně skončila na tyčce. Arles zanechalo v Sochaux dobrý dojem, jenže na ten se fotbal zásadně nehraje. A tak domů odjíždí z prázdnou.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Brestois 2:0

07.08.2010 21:00

Góly: 36. Daniel Braaten, 85. Paulo Machado (pen.)

Toulouse prolomilo prokletí první zápasů sezony a poprvé po čtyřech letech se raduje z vítězství. Tři body proti nováčkovi z Brestu mu zařídili brankami Daniel Braaten a Paulo Machado, jenž se trefil z pokutového kopu.

Nepříliš zábavný zápas narušilo až v průběhu první půle zahrání rukou Moussy Sissoka v pokutovém území Brestu. Až deset minut před koncem začalo utkání nabírat alespoň nějaký spád. Gignaca již očividně trápení obou týmů přestalo bavit a rozhodl se pro individuální akci.

Přiblížil se k pokutovému území - a ač bráněn několik hráči soupeře - dokázal zpoza vápna vymyslet nebezpečnou střelu. Balon ale tečoval bránící Moïse Brou Apanga tak nešťastně, že se zjevil pouze před Danielem Braatenem, jenž zachoval chladnou hlavu. V 36. minutě proměnil svou šanci a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Smutná zpráva ale domácí zachvátila hned o poločase. Hlavní hvězda týmu - André-Pierre Gignac musel kvůli zranění levého kotníku o poločase odstoupit ze zápasu. Viníkem se znovu stal Brou Apanga.

Sedm minut před koncem faulovala nová posila Brestu Filippos Darlas v pokutovém území Braatena, rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se již postavil portugalský středopolař Paulo Machado, jenž první penaltu Toulouse od ledna 2009 s chladnou hlavou proměnil - 2:0.

Celé Toulouse ale nyní spíše nad získanými třemi body přemýšlí nad stavem kanonýra Gignace. ten se v sezoně 2008/2009 stal nejlepším střelcem Ligue 1, v minulé sezoně ale především vinou zranění příliš zápasů neodehrál.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 3:1

07.08.2010 21:00

Góly: 6. Mevlüt Erdinç, 42. Stéphane Sessegnon, 82. Nenê - 39. Dimitri Payet

Paříž vstoupila do nové sezony nad očekávání dobře. V Parku princů dokázala jasně přehrát Saint-Étienne, když mu nastřílela hned tři branky. Úspěšnou ranou se blýskla také nová posila týmu - brazilský záložník Nene. Další branky domácích přidali Erding a Sessegnon, za hosty pouze korigoval stav Payet.

Momentální držitel Coupe de France se prosadil již po necelých pěti minutách hry. Guillaume Hoarau krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Erdinga, jenž se z pravého křídla protlačil do pokutového území. Mladý turecký útočník přízemní ranou procedil míč mezi nohama gólmana Janota - 1:0.

Po dalších sedmi minutách se v nadějné pozici objevil asistent první branky - Hoarau. Nicméně zkušenější Francouz si neporadil tak lehce jako jeho kolega z útoku a další branka tak nepadla. Naopak velice blízko vyrovnání bylo Saint-Étienne. Bakary Sako dokonce pádil sám na brankáře, Grégory Coupet si ale tentokrát poradil na výbornou.

Les Verts se ale nakonec své vyrovnávací branky dočkali. V 37. minutě našel Landrinův balon nabíhajícího Payeta a - přestože to nejprve vypadalo, že si mladý útočník míč nedokáže zpracovat - tvrdou přízemní střelou překvapil Coupeta - těsně před koncem poločasu se tak skóre měnilo na 1:1.

PSG ale ještě před poločasovou přestávkou dokázalo na inkasovanou branku zareagovat. Pár minut před koncem prvního dějství se do akrobatického voleje pustil Stéphane Sessegnon - a neminul. Parádní ranou rozvlnil síť za Janotovými zády podruhé. Brankář ASSE si na míč sice šáhl, nicméně jeho dalšímu průletu do brány nezabránil - 2:1.

St. Étienne se ve druhé půli muselo smířit s neuznanou brankou, smutným střelcem byl i tentokrát Bakary Sako. Rozhodčímu se nelíbil brance předcházející zákrok jednoho z hostujících hráčů. A na druhé straně naopak udeřili domácí. Giuly odvedl skvělou práci na pravém křídle, svým centrem našel přesně Neneho, jenž parádním volejem přidal třetí branku svého týmu - 3:1.

V posledních minutách se ještě jednou blýskl gólman Paris SG - Grégory Coupet - jenž pěkným zákrokem zabránil ve skórování Payetovi.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 1:1

07.08.2010 21:00

Góly: 25. Ismaël Bangoura - 63. Moussa Sow

Remízou 1:1 skončilo úvodní střetnutí sezóny domácího Rennes a hostů z Lille, kteří nakonec srovnávali Sowem v 62. minutě. Ve 25. minutě totiž zužitkoval pas Marveauxe gólově Bangoura a domácí vedli o branku. Trochu smolně odražený balón a pohodlná dorážka do sítě ovšem rozhodla o dělbě bodů.

Rennes prostě chce mít tuhle sezónu úspěšnou. A jak se v létě ochotně vrhalo do nákupů posil, tak přesně tak svižně vstoupilo i do zápasu. Už v 15. minutě skončila Leroyova rána za vápnem na brankové konstrukci. Lille odpovědělo akcí Balmonta, jenž centrem našel volného Debuchyho. Ten se elegantně opřel do míče, jenže nakonec o píď jeho střela přeletěla branku.

Ve 25. minutě se domácí ujali vedení. Marveaux nacentroval ve vápně na Bangouru, balón ještě parádně propadl přesně na něj, a pak už zkrátka jen stačilo přesně zamířit. Zvýšit vedení mohl ve druhé půli Marveaux, na vzdálenější tyči mu pěknou pozici ke střelbě připravil Danz, jenže železný muž, jenž loni nevynechal ani jedno kolo v Ligue 1, neměl dobrou koncovku.

V 62. minutě se Dogám podařilo vyrovnat. Hazardovu odraženou střelu usměrnil Moussa Sow za záda Doucheze. Šance najednou střídala jedna druhou, oba týmy chtěly za každou cenu strhnout vítězství na svou stranu. Douchez se měl co ohánět proti střelci Sowovi, na druhé straně hrozil především Gyan.

Tu největší příležitost měl ghanský útočník až v samotném závěru utkání, konkrétně ve druhé minutě nastavení, pro Lille jenom štěstí, že zamířil jen vedle. Byť mělo Rennes možná o trochu více ze hry, musí uznat, že remíza je asi tím nejspravedlivějším výsledkem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Valenciennes FC 0:0

07.08.2010 21:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou vstoupily do nového ročníku Ligue 1 týmy Nice a Valenciennes. O něco lepším byl domácí výběr, v sestavě ještě s hvězdou Loicem Rémym, který ale pravděpodobně odejde do Anglie, nicméně soupeř se nakonec pár slibným šancím dokázal ubránit a udržet nerozhodný stav.

Gólman hostí Penneteau se musel protáhnout už po pěti minutách, když likvidoval přízemní pokus mířící ke vzdálenější tyči od asi nejaktivnějšího muže na hřišti Hellebuycka. Poté dobře hlavičkoval Mounier a pár chvil na to po centru Hellebuycka z voleje také Sable, ale v obou případech byl znovu úspěšný Penneteau.

Sedm minut před přestávkou pálil ostrými Mounier, jemuž hezky sklepl balón spoluhráč Bamogo, avšak tentokráte gólman VA zasahovat ani nemusel. Rána totiž skončila jen vedle. V největší příležitosti celého zápasu se pak chvilku po přestávce ocitl Hellebuyck, jenž po krásném centru Faého napálil z první smolně břevno.

Srb Pejčinovič pak hezky uvolnil Bamoga, ale ten střílel jen mimo branku. Valenciennes si toho v zápase opravdu moc nevytvořilo. Až v 86. minutě se vlastně musel poprvé zapotit i domácí brankář Ospina, jenž musel zachraňovat před hlavičkou střídajícího Aboubakara. OGC možná mohlo získat více, nedá se však říci, že by si Valenciennes bod nezasloužilo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 0:0

07.08.2010 21:00

Góly: -

Obhájce loňského druhého místa doma nedokázal porazit Monako, neúspěšného finalistu Coupe de France z předešlého ročníku. Velkým problémem bylo překonat hostující gólmana Ruffiera, který odchytal fantastický zápas. Kdyby však nebyl tak pozorný rovněž domácí Lloris, mohl to být pro OL možná ještě větší průšvih.

Byl to Lloris, který ze souboje brankářů musel zasahovat jako první. Jeho schopnosti prověřil hlavou v 18. minutě Korejec Park Chu-young. Aby to však nebylo jeho kolegovi na druhé straně hřiště líto, jen osm minut poté se Ruffier vrhal proti střele Edersona.

Les Gones znovu zahrozili ve 34. minutě a ke gólu měli opravdu hodně blízko. Cris ale po rohovém kopu zahrávaném Bastosem hlavou trefil jen břevno. Poslední slibnou šanci první půle založil Toulalan, který připravil dobrou pozici pro Gomise, jenže francouzsko-senegalský forvard se z voleje do míče neopřel tak, jak měl, a ten tak skončil pouze mimo.

Ruffier i po pauze pokračoval v tvrdé dřině, ve 48. minutě zasahoval proti střeleckému pokusu Cissokha. Bastos, jenž byl pro Brazílii na mistrovství světa v Africe jedním z důležitých hráčů, zaměstnal také v 65. minutě Ruffiera, ten byl ovšem zase ve výborném střehu.

Dvacet minut před koncem museli domácí děkovat Llorisovi. Monako mělo právě tehdy asi nejblíže ke skórování. Traoré našel ve vápně volného Aubameyanga, jenž se parádně opřel hlavou do centru, cestě ke gólu však zabránil reflexivní zákrok a rukavice gólmana sedminásobného mistra Francie posledních devíti let.

Druhá minuta nastavení zase mohla vyjít ve prospěch Lyonu. Levačkou zkusil vypálit Gonalons, ale Ruffier byl ten večer prostě pravým pánem na svém hradu. Hlavně jeho výkon totiž vlastně zařídil knížecímu klubu určitě dobrý bod z pod Alp.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SM Caen 1:2

07.08.2010 21:00

Góly: 77. Mahmadou Samassa - 53. Nicolas Seube, 86. Youseff El Arabi

Marseille se první utkání nové sezony opravdu příliš nevydařilo. V úvodním ligovém klání se naplno podepsalo, že l'OM chybí útočníci a proti nováčkovi z Caen neuhráli ani bod. Nejprve otevřel zkraje druhé půle skóre hostující Seube, na jeho trefu ale dokázal odpovědět domácí Samassa. Vítěznou branku svého týmu vstřelil čtyři minuty před koncem Youssef El-Arabi.

Domácí vstoupili do zápasu bez mnoha defenzivních opor. Stále zraněný zůstával Souleymane Camara, po mistrovství světa stále nabírá kondici Gabriel Heinze. A tyto absence nedokázalo OM nijak výrazněji nahradit - také proto se Caen po sezoně strávené ve druhé lize raduje z báječného vstupu do nové, prvoligové sezony.

První šance spadla do klína domácím. Niang oslovil Lucha, ten se ale tentokrát mýlil a svou ranou se mezi tři tyče nevešel. Zhruba v polovině prvního dějství pak Caen málem utišilo bouřící Stade Velodrome. Pohledný a rychlý protiútok zakončoval talentovaný Yohan Mollo, jenž je v SMC na hostování z Monaka, mířil ale těsně vedle pravé tyče.

Caen bylo v úvodní půli patrně lepším týmem z obou mistrů, paradoxně se v lepším světle ukazoval ten druholigový. Pět minut před koncem poločasu - po chybě gólmana Mandandy - se již téměř radoval z branky Benjamin Nivet, svého gólmana ale v brance zastoupil Stéphane M'Bia. Z následného rohu se mohlo Caen prosadit znovu. Mollo dlouhým centrem našel Youssefa El-Arabiho, nejlepšího střelce uplynulé sezony, ten ale mířil nestrážen nad. Podobně dopadla i jeho dalekonosná rána o několik okamžiků později.

První branka přišla v 52. minutě, to se po chybě gólmana Mandandy prosadil zkušený obránce Nicolas Seube. Domácí ztratili ve středu pole míč, toho se ujal právě Seube a neatakován pokračoval až k velkému vápnu. Napřáhl se ke střele z dvaceti metrů - ke střele, jenž rozhodně nevypadala jako žádný "gól měsíce". Gólman Mandanda ale dokázal balon jednou rukou pouze tečovat do branky - 0:1.

Marseille vyrovnala až díky dvěma náhradníkům. Hatem Ben Arfa - který se možná objevil v sestavě l'OM vůbec naposledy, prezident Jean-Claude Dassier totiž připustil, že mladý záložník se brzy bude stěhovat do Newcastlu - si vzal míč a pěkným pasem oslovil Samassu. Malijský útočník se dokázal zbavit bránícího Sorbona a pěknou střelou vyrovnal na 1:1. Záběry televizních kamer ale usvědčily mladého forvarda Marseille z ofsajdu.

Pět minut před koncem ale dokázali hosté senzačně vybojovat vítězství. Obrana i tentokrát nechala Mandandu na holičkách - a ten si ani nyní neporadil. Youssef El-Arabi si ideálně naběhl na centr Yatabarého a hlavou usměrnil míč do sítě. Francouzská dvojka si na míč sice sáhla, ani tentokrát ale balonu nedokázala zamezit cestu do brány - 1:2.

V posledních vteřinách ještě spálili své šance oba útočníci Marseille - jak Niang, tak Samassa pálili vedle. Caen tak vybojovalo senzační výhru a domů si veze ojedinělý skalp.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Lorient 2:2

07.08.2010 21:00

Góly: 20. Benoît Pedretti, 58. Anthony Le Tallec - 7. Sigamary Diarra, 68. Arnold Mvuemba

Čekatelé na Ligu mistrů z Auxerre se musí v domácí soutěži spokojit s remízovým začátkem. V poutavém utkání s Lorientem padly čtyři branky - po dvou do obou sítí. Za domácí se trefil Pedretti s Le Tallecem, za hosty se prosadil Diarra s Mvuembou.

Minulá sezona dopadla pro oba celky nanejvýš úspěšně. Auxerre se z třetího místa kvalifikovalo do předkola Ligy mistrů, Lorient skončil na sedmém místě, což je zatím vůbec nejlepší umístění tohoto klubu.

Oranžoví spustili svou kanonádu již po šesti minutách hry. Po typicky pohledné a lehce plynulé akce nahrával bývalý hráč Štrasburku James Fanchone svému spoluhráči - Sigamarymu Diarrovi. Malijský rodák si míč dokázal zpracovat a levačkou protřelil brankáře Sorina - 0:1.

Auxerre, jenž v evropských pohárech čeká ruský Zenit Petrohrad, vyrovnalo asi čtvrt hodiny poté. Centr z levé strany od Valtera Birsy dokázal hlavou tečovat do sítě naprosto trestuhodně nestřežený kapitán domácích Benoit Pedretti 1:1. Lorientu se před touto sezonou rozpadla obrana - do Arsenalu přestoupil Laurent Koscielny, zdarma do Saint-Étienne odešel Sylvain Marchal. Kvůli zranění zase chyběla jednička Fabien Audard.

Anthony Le Tallec - nová posila ze druholigového Le Mans - se na hřiště podíval ve druhé půli. A nádherným okamžikem musel v 58. minutě oslnit kouče Jeana Fernandeze. Bývalý hráč Liverpoolu si doběhl pro krátkou přihrávku Pedrettiho a halfvolejem pěkně propálil náhradního gólmana Lionela Capponeho. Ten s trochou štěstí míč lapit mohl, přesto byl nyní stav zápasu 2:1.

Dramatický souboj si ale vysloužil ještě jednu branku. V 68. minutě natáhl k dalekonosné ráně Arnold Mvuemba - míč se odrazil od bránícího Adamaho Coulibalyho a lobem překvapil gólmana Sorina - 2:2. Lorient ukázal, že dokáže střílet branky i přesto, že je Kevin Gameiro zraněný a Marama Vahirua odešel do Nancy.

Auxerre ale přesto bude výsledek mrzet. V posledních minutách se totiž v dobrých příležitost objevili náhradníci Roy Contout a Julien Quercia. Ani jeden z nich se ale nedokázal výrazněji prosadit, a oba celky tak zahájily prvoligovou sezonu smírně 2:2.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Nancy-Lorraine 1:2

07.08.2010 21:00

Góly: 72. Toifilou Maoulida - 27. Julien Féret, 83. Pascal Berenguer

Penalta v poslední minutě mohla znamenat pro Lens bod. Issam Jemaa ale neproměnil, a jeho Racing tak Nancy podlehl 1:2. Za domácí se trefil Maoulida, za hosty Féret s Berenguerem.

Domácí měli první příležitost. V úvodních minutách se k přímému kopu postavil Sebastien Roudet, nicméně jeho ránu dokázal bez větších problémů zlikvidovat brankář Gregorini. Za svou neproměněnou šanci byli potrestáni ve 27. minutě, kdy Nancy otevřelo skóre. Reynald Lemaitre v pokutovém území našel Gavanona, jenž ještě přistrčil míč na Féreta, jenž z penaltového puntíku prostřelil nebohého brankáře Kasraouiho - 0:1.

Nancy mohlo svůj náskok následně ještě zvýšit. Féret se řítil do další šance, když se mu podařilo obejít bránícího Auriera, přihrál ale lépe postavenému Paulovi Efoulouovi. Což asi neměl dělat - volej jeho spoluhráče totiž nebyl správně umístěný a skončil tak pouze v náruči gólmana Kasraouiho.

Za domácí zahrozil ve druhé půli opět Roudet. Jeho střela ale byla sražena - naštěstí pro jeho mužstvo ale pouze k Maoulidovi, jenž ale nedokázal správně zamířil a balon tak skončil těsně vedle branky. Vyrovnání ale nakonec přeci jen přišlo. Náhradník Henri Bedimo se zjevil sám na levém křídle, přihrál Boukarimu a ten již pouze přistrčil k Maoulidovi. Gól - 1:1.

Nerozhodný stav ale příliš dlouho nevydržel. V 83. minutě napálil míč Berenguer a parádní ranou rozvlnil síť za Kasraouim i podruhé. Berenguer ale poté - v 88. minutě v pokutovém území sestřelil Jemaaou a zaslouženě uviděl červenou kartu. Sám postižený se postavil k pokutovému kopu - ale v poslední minutě neproměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain11003:13
2.Toulouse FC11002:03
3.SM Caen11002:13
 FC Sochaux11002:13
 AS Nancy-Lorraine11002:13
6.Montpellier HSC11001:03
7.AJ Auxerre10102:21
 FC Lorient10102:21
9.Stade Rennes10101:11
 Lille OSC10101:11
11.Olympique Lyon10100:01
 OGC Nice10100:01
 Valenciennes FC10100:01
 AS Monaco10100:01
15.Olympique Marseille10011:20
 RC Lens10011:20
 AC Arles10011:20
18.Girondins Bordeaux10010:10
19.AS Saint-Étienne10011:30
20.Stade Brestois10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda Auxerre, když jde Jeleň dvakrát sám na bránu tak by to mělo znamenat minimálně jeden gól fotbal to byl pěknej, ale remíza asi zasloužená

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Pedretti a Birsa naopak Oliech a Hengbart

Reagovat
smazaný uživatel

mistra bychom měli , sympatická premiéra..., ALLEZ PSG !

Reagovat
M11

Reagovat
hribco

Reagovat
vlastik

výborně PSG, jen tak dál...totéž platí i pro OM

Reagovat
Rssa

Takže Ben Arfa definitivně do Newcastlu? To jsou věci...

Reagovat
alcantara

kolega pod clankom o decovi pise o prestupe do benficy

Reagovat
Rssa

To byl asi výkřik do tmy

Reagovat
tomasinho

Zdroj?

Reagovat
Rssa

Píšou to tady v reportu o zápasu Marseille s Caen

Reagovat
tomasinho

Já četl dneska, že by mohl do LFC. nějakej bulvár

Reagovat
Rssa

Jedině, kdyby byl levný Ale s ním to je nekonečný román, někde jsem četl i Lazio

Reagovat
Godwinson

Vždyť Liverpool na jeho post hráče má .. škoda peněz.

Reagovat
tomasinho

Právěže nemá.

Reagovat
Godwinson

Výborně, dobré výsledky. Hlavně Marseille převelice potěšila, doufám, že bude pokračovat v nastoleném duchu, Caen

V Rennes se podle těch sestav snad ani nic jiného čekat nedalo, Arles škoda. A PSG dobrej začátek, doufám, že po 38 kolech budou na opačném pólu tabulky.

A teď už se jen těšit na hlavní šlágr zítra, vlastně dneska.

Reagovat
Rssa

šlágr? Vždyť hraje 14. s 15.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Hnidopichu.

Reagovat
Rssa

Ne, taky mě zajímá, jak to půjde Bordeaux pod novým trenérem a Montpellier po tom úspěšném roce. Zopakovat je vždy těžší...

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, já se moc těšim. I když to bude hodně těžký, ale věřim, že si Bordeaux odveze aspoň tři kousky a zařadí se za Brest.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm teď by mohlo jít Bordeaux do trháku

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Tk s bodem jsem spokojen :) OGC NICE !!

Reagovat
smazaný uživatel

domingo informace:

http://www.novinky.cz/koktejl/207912-arabka-pokarala-turistku-za-hluboky-vystrih-ta-se-na-protest-svlekla-do-bikin.html

Když jsi expert na střední východ, tak jak to vypadá s holkama z Azerbajdžanu?

Reagovat
Godwinson

Kde je kontinuita?

Reagovat
smazaný uživatel

Ups, tak na tohle si nepamatuju...

Reagovat
onze

Výborne výsledky ! ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

dva tipy mi vy šly

Reagovat
Losinho

škoda Arles

Reagovat
smazaný uživatel

marseile mě ale vážně sklamolo 1-2 caen toje k

Reagovat
smazaný uživatel

Už to zase začíná.... sázky Panebožéééé

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Milan Kopic

Reagovat
smazaný uživatel

seknul ses..

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem si to uvědomil....mělo to bejt do souhrnu nizozemský ligy

Reagovat
smazaný uživatel

To byl teda vcera zase vykon.. Kiksy v obrane jsou uz tradice, (tentokrat ale ne od Crise, nybrz od Toulalana - nejhorsi hrac na hristi vcera) ale nevidet za cely zapas poradnou finalni prihravku je vcelku mazec, s takovouhle by to bylo na krasne 9. misto na konci ligy.

Jinak gratulace PSG, doufam, ze si vsichni fandove ulozili obrazek tabulky, nejspis to takto vidi naposled..

Reagovat
smazaný uživatel

nastesti sem se vcera rozhodla, ze dam prednost valeni se pred lyonem. koukam, ze to byla dobra volba. ale byla sem zvedava. kdo vycnival? cetla sem, ze vas docela zachranil hugo..

Reagovat
smazaný uživatel

V priprave byl Hugo takovej nic moc, ale vcera to bylo s jeho strany vyborne, vychytal tri tvrdy hlavicky (nepochopil jsem ani jeden ten zakrok, Superman hadr), plus vsechny centry do jeho uzemi mel v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jeste bych doplnil, ze byl docela dobrej Gassama, sice jednou musel hasit za zlutou kartu, ale jinak dobrej dozadu i dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

priste si uz asi lyon nenecham ujit. ale dneska sem zvedava na montpellier doufam, ze bude aspon remizka..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty uz fandis i Montpellieru? :)

Jinak na Lyon se urcite koukni, kdyz uz se nahodou nedari, tak alespon se u toho clovek i pobavi..

Reagovat
Godwinson

Remízka

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
domingo

Uff, koukam, ze jsem toho dost zmeskal :] plichta na uvod dobra, cekal jsem bud zadnej, nebo jeden bod. Lorient je vyborny tyn, maji propracovany system, skveleho Diarru na kridle, uvidime, jestli jim to bude stacit na prvni pulku tabulky - imo ne, ale bude zabavny je sledovat.

K nasi sestave - Berthod na to nema, on je na tom hristi jak poltergeist, kdyz hraje, dostavame goly a predvadime hovno. O Irka bych se nebal, ten se zastreluje kazdou sezonu, zacne mu to tam casem padat. Potesil gol Le Talleca, ty budou hodne potreba.

K dalsim zapasum - dobry start Toulouse, tem budu letos prat po AJA a FCL asi nejvic, maji sympaticky tym. Braaten

Marseille prekvapila, ale ta sestava vypadala divne, kdo horel nejvic vzadu? Co Mandanda? Potesil gol El Arabiho, to je strasne nenapadny hrac, ale uzasne produktivni suter, nedivil bych se, kdyby mu to tam padalo i v L1.

Lyon jako tradicne zezacatku ligy trapny, PSG padne pekne na hubu [zato o ASSE se zase bojim, snad se zvednou, v tom tymu je kvalita na 10.misto, co je spatne?]. Nancy me nasralo, aspon ze dal gola Fretka, kupte ho uz konecne nekdo!!!!

Allez L1, tesim se zitra do postele a na studovani sestrihu

Reagovat
domingo

Jo a pridam tip na dnesek: 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Berthod byl takovej neviditelnej, ale stejně oba góly Auxerre dostalo z pravý strany kde hrál Hengbart... Ten se mi včera teda vůbec nelíbil, snad bude hrát líp, a v záloze by to chtělo někoho jako je Birsa i napravo

Reagovat
domingo

Jo no, cetl jsem. Cedric si loni vybral jedinej slabsi zapas v Grenoble, kdy ho Ljuboja uplne znemoznil, jinak byl skvely, tak snad si to letos vybral uz ted. Ted si uvedomuju, ze loni taky zabral az ve tretim nebo ctvrtym kole, nemel bych strach. Berthod primo nehraje spatne, nebo teda jo, ale ty goly nejsou vylozene jeho [jakoze nedela obri minely, jenom hraje konstantni hovno:]], ale je to proste carodej, nici vykony ostatnich

Birsu jsem osobne chtel na AM a stojim si za tim, ze na AM by mu to slo lip, stejne jako Oliechovi v utoku - problem je, ze krajni hraci nejsou. Valter mel loni nekolik skvelych momentu a hromadu neviditelnych zapasu, pritom talent ma neoddiskutovatelny, letos od nej cekam ustaleni vykonu a konstantni zlepseni, musi to uz konecne potvrdit, podobne jako Pjanic. O Oliechovi - kridle se nemusime vubec bavit, je tam uplne tragicky, tam ma hrat Quercia, kdyz uz ne posila.

Reagovat
smazaný uživatel

A co odpověď na mojí otázku?

Reagovat
domingo

Nevim.

Reagovat
Godwinson

Tak to je ovšem parádní výsledek, hodně důležitá výhra. Tím spíše, s jakou sestavou jí bylo dosáhnuto, i když ta obrana Bordeaux byla taky libová.

Reagovat
Godwinson

Jinak, že by to byla překvapivá ztráta favorita, no to nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

no, je pravda, ze montpellier byl v minuly sezone jeste mistecko nad bordeaux..

Reagovat
afc

nevies preco nehral Spahic?

Reagovat
smazaný uživatel

Se k tomu nebudu zatím vyjdřovat, zápas jsem neviděl.. Ale ta obrana byla postavená naprosto šíleně..

Reagovat
smazaný uživatel

popravde me obe ty sestavy docela prekvapily. nepochopila sem ait fanu.. ale videla sem druhej polocas a musim rict, ze to bylo vyrovnany. i kdyz mozna bordeaux vic drzelo mic, do zadny vetsi sance se moc nedostalo..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Braaten

Reagovat
smazaný uživatel

PSG vyhralo se štěstím, ten gól na 2:2 měl platit, podržel ich sudí

Reagovat
smazaný uživatel

Brest sympatický výkon, Auxerre pěkná hra bez vítězství, Caen super , byli omnoho lepší, zasloužená výhra!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Lička?

Reagovat
smazaný uživatel

záloha Brestu na čele s Ličkom podala solidní výkon, slabší už byla obrana Brestu

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal bych, že Bordeaux prohraje... zrovna můj nejoblíbenější francouzský klub ale rozhodně mě potěšili hráči Caen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele