1. kolo
07.08.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse si bez problémů poradilo s Brestem

Toulouse prolomilo prokletí první zápasů sezony a poprvé po čtyřech letech se raduje z vítězství. Tři body proti nováčkovi z Brestu mu zařídili brankami Daniel Braaten a Paulo Machado, jenž se trefil z pokutového kopu.

Nepříliš zábavný zápas narušilo až v průběhu první půle zahrání rukou Moussy Sissoka v pokutovém území Brestu. Až deset minut před koncem začalo utkání nabírat alespoň nějaký spád. Gignaca již očividně trápení obou týmů přestalo bavit a rozhodl se pro individuální akci.

Přiblížil se k pokutovému území - a ač bráněn několik hráči soupeře - dokázal zpoza vápna vymyslet nebezpečnou střelu. Balon ale tečoval bránící Moïse Brou Apanga tak nešťastně, že se zjevil pouze před Danielem Braatenem, jenž zachoval chladnou hlavu. V 36. minutě proměnil svou šanci a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Smutná zpráva ale domácí zachvátila hned o poločase. Hlavní hvězda týmu - André-Pierre Gignac musel kvůli zranění levého kotníku o poločase odstoupit ze zápasu. Viníkem se znovu stal Brou Apanga.

Sedm minut před koncem faulovala nová posila Brestu Filippos Darlas v pokutovém území Braatena, rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se již postavil portugalský středopolař Paulo Machado, jenž první penaltu Toulouse od ledna 2009 s chladnou hlavou proměnil - 2:0.

Celé Toulouse ale nyní spíše nad získanými třemi body přemýšlí nad stavem kanonýra Gignace. ten se v sezoně 2008/2009 stal nejlepším střelcem Ligue 1, v minulé sezoně ale především vinou zranění příliš zápasů neodehrál.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele