1. kolo
07.08.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 0:0

Obhájce loňského druhého místa doma nedokázal porazit Monako, neúspěšného finalistu Coupe de France z předešlého ročníku. Velkým problémem bylo překonat hostující gólmana Ruffiera, který odchytal fantastický zápas. Kdyby však nebyl tak pozorný rovněž domácí Lloris, mohl to být pro OL možná ještě větší průšvih.

Byl to Lloris, který ze souboje brankářů musel zasahovat jako první. Jeho schopnosti prověřil hlavou v 18. minutě Korejec Park Chu-young. Aby to však nebylo jeho kolegovi na druhé straně hřiště líto, jen osm minut poté se Ruffier vrhal proti střele Edersona.

Les Gones znovu zahrozili ve 34. minutě a ke gólu měli opravdu hodně blízko. Cris ale po rohovém kopu zahrávaném Bastosem hlavou trefil jen břevno. Poslední slibnou šanci první půle založil Toulalan, který připravil dobrou pozici pro Gomise, jenže francouzsko-senegalský forvard se z voleje do míče neopřel tak, jak měl, a ten tak skončil pouze mimo.

Ruffier i po pauze pokračoval v tvrdé dřině, ve 48. minutě zasahoval proti střeleckému pokusu Cissokha. Bastos, jenž byl pro Brazílii na mistrovství světa v Africe jedním z důležitých hráčů, zaměstnal také v 65. minutě Ruffiera, ten byl ovšem zase ve výborném střehu.

Dvacet minut před koncem museli domácí děkovat Llorisovi. Monako mělo právě tehdy asi nejblíže ke skórování. Traoré našel ve vápně volného Aubameyanga, jenž se parádně opřel hlavou do centru, cestě ke gólu však zabránil reflexivní zákrok a rukavice gólmana sedminásobného mistra Francie posledních devíti let.

Druhá minuta nastavení zase mohla vyjít ve prospěch Lyonu. Levačkou zkusil vypálit Gonalons, ale Ruffier byl ten večer prostě pravým pánem na svém hradu. Hlavně jeho výkon totiž vlastně zařídil knížecímu klubu určitě dobrý bod z pod Alp.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis LIsandra nenahradí to je jasny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele