Ligue 1 - preview 8. kola

28.09.2019, 08:21, aktualizováno 29.09.2019, 08:43
Previews
Marseille v posledních dvou kolech ztratila, nyní doma hraje s horšícím se Rennes a bere jedině tři body. Saint-Étienne je v krizi a z té by mu mohla pomoci výhra v Nimes, Štrasburk zatím vyhrál jen jednou a o druhý triumf se pokusí proti Montpellieru...
Racing Strasbourg - Montpellier HSC  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne se na stadionu de la Meinau utkají domácí Racing Strasbourg s Montpellier a věřte, že domácí na svého soupeře nevyzráli přes jedenáct let. Aktuální forma navíc nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit.

Skutečně je to už dlouho, co Strasbourg zapsal tři body proti Montpellieru, přesně se psal 4. srpen 2008 a startoval ročník 2008/2009, ovšem nikoliv francouzské nejvyšší soutěže, nýbrž Ligue 2. Pokud bychom hledali prvoligové vítězství, museli bychom zajít ještě o čtyři roky zpátky.

Loni oba celky nabídly ve vzájemném duelu celkem zajímavou podívanou. V Montpellieru se hrálo 1:1, zatímco v Alsasku zvítězili hosté 3:1. Tehdy se o dva góly svého celku postaral Andy Delort a jeden příspěvek poskytl Florent Mollet.

Do letošní sezony vykročili lépe hráči Montpellieru, kteří už posbírali jedenáct bodů. Za posledních šest kol navíc našli jen jednoho přemožitele v Nantes, jinak třikrát vyhráli a dvakrát remizovali. Nešlo však o lehké soupeře. HSC porazilo Lyon, Nice nebo Nimes, bod pak získalo na hřištích Marseille a Bordeaux. To svědčí o tom, že je okcitánský celek ve skvělé formě a v duelu se Strasbourgem mírným favoritem.

Racing doma prohrál jen jednou, celkově ale pravidelně ztrácí a není divu, že se krčí až na osmnáctém místě. Naposledy se Alsasané vrátili s nepořízenou z Lille.

Strasbourg se bude muset obejít bez Zohiho, Caciho, Fofany, Laly a nejspíše i Thomassona. V tomhle směru má HSC trochu výhodu, protože hrát nebude pouze zraněný Savanier a suspendovaný Ferri.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Djiku, Mitrović, Koné - Carole, Bellegarde, Sissoko, Prcic, Simakan - Costa, Ajorque
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Rulli - Mendes, Hilton, Congré - Souquet, Chotard, Tallec, Oyongo - Mollet - Delort,Laborde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.15 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Nîmes Olympique - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Spojení St. Étienne a trenéra Ghislaina Printanta zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Les Verts loni skončili na čtvrtém místě tabulky, vedení předpokládalo, že mužstvo bude bojovat o přední pozice i nadále, jenže se nachází místo toho pouze v sestupovém pásmu. Možná že pro hostujícího lodivoda může být nynější duel v Nimes vůbec tím jeho posledním.

Rodák z Montpellieru působil u ASSE jako pravá ruka Jeana-Louise Gasseta od roku 2017. Od nové sezóny se posunul z pozice asistenta do role hlavního kouče poté, co jeho parťák na vlastní žádost ukončil v klubu své úspěšné působení. Jenže Printantovi se prostě nedaří. Dosud v osmi odehraných utkáních získal s týmem jen jedno jediné vítězství.

To se přitom datuje na půlku srpna, od té doby v Ligue 1 uhrálo St. Étienne pouhé dva body, nevydařil se mu ani vstup do Evropské ligy, v níž padl s Gentem. O minulém víkendu hosté utrpěli krutou porážku v Angers, kde inkasovali hned čtyři branky, a svou reputaci si nenapravili ani ve vloženém kole doma s nováčkem z Mét, s nímž padli o gól.

Atmosféra v kabině asi není nejlepší. Logicky. "Vážně jsem byl naštvaný. Mísí se ve mně hodně hněvu," hodnotil Printant neúspěch s Métami. "Ale nehodlám se vzdávat. Chci tuhle sestupnou sérii výsledků zastavit. Bude to však vyžadovat mé rozhodnutí, zatím jsem nemluvil s našimi funkcionáři. Ovšem pocházíme těžkým obdobím, to je jasná věc."

Ačkoli má osmapadesátiletý Francouz podepsanou smlouvu se Sainté až do června roku 2021, spíše se očekává, že nebude dodržena. Dle kuloárních informací již bafuňáři St. Étienne, a to včetně prezidenta klubu Bernarda Caïazza, kontaktovali starého známého Gasseta, jenž je aktuálně bez jakéhokoli angažmá, a přemlouvají ho údajně k možnému návratu.

Nimes se pohybuje ve středu tabulky. Před pár dny sice prohrálo nejtěsnějším možným způsobem na půdě Montpellieru, a přišlo tak o svou krátkou šňůru čtyř utkání bez porážky, avšak jinak si nevede vyloženě pod svoje očekávání. Rozhodně by proti svému nynějšímu sokovi chtělo navázat na poslední dvě domácí výhry nad Brestem a Toulouse.

Domácí nebudou moci využít služeb zraněných Clémenta Deprese a Harise Duljeviče, hostům i nadále bude chybět brankářská jednička Stéphane Ruffier, jenž si zlomil prst na ruce, a mezi třemi tyčemi ho tak zřejmě zase nahradí mladík Stefan Bajic. Jistojistě jinak Printant nenasadí rovněž Sergiho Palenciu, Jessyho Moulina ani Kévina Monneta-Paqueta.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.51 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Osmé kolo francouzské nejvyšší soutěže uzavřou na Stade Vélodrome v pikantním souboji Olympique Marseille a Stade Rennes. Domácí od druhého kola nenašli přemožitele, zatímco Rennes po slibném začátku začalo ztrácet a v týdnu dokonce spadlo už na deváté místo.

Fotbalisté Marseille potřebují večerní šlágr s Rennes zvládnout za tři body, aby se udrželi v kontaktu s čelem tabulky. Svěřenci portugalského kouče Villase-Boase už šest kol nenašli přemožitele, na druhou stranu třikrát ztratili body remízou a i pro to v tabulce zaujímají až sedmé místo, což je pro slavný klub jistě zklamání.

Marseille má za sebou bezbrankové představení v Dijonu a právě s tímto výsledkem není Villas-Boas spokojen. Při vší úctě, Dijonští v Ligue 1 zaujímají předposlední místo a Marseille by měla s týmy ze spodku tabulky naplno bodovat.

I když Rennes zrovna nemá formu, půjde o nebezpečného soupeře, který už letos dokázal ukázat svojí velkou sílu. V úvodních třech kolech neztratil ani bod a na okamžik se ocitl i v čele celé soutěže. Měsíc září je však pro bretaňský celek vyloženě nešťastným, z pěti soutěžních zápasů včetně Evropské ligy nevyhrál ani jeden. Naposledy se vrátil bez bodu z Nantes, kde prohrál po jediné brance z pokutového kopu.

Marseille versus Stade Rennes, to slibuje vyrovnanou podívanou. Aby také ne, když v minulé sezoně dvojduel vítěze nepoznal.

Olympique musí oželet starty zraněných Thauvina a Gonzáleze a aby to nebylo málo, Dimitri Payet a Boubacar Camara si odpykávají karetní tresty. To už může pro domácí znamenat značný problém. Kompletní nebudou ani hosté - Gerzino Nyamsi a Jakob Johansson nenastoupí kvůli zranění.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Amavi, Caleta-Car, Sakai, Sarr - Sanson, Strootman, López - Radonjić, Benedetto, Germain
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mendy - Traoré, Silva, Gnagnon, Maouassa - Bourigeaud, Martin, Camavinga - Castillo, Niang, Tait
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.50 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - FC Nantes  (sobota 13:30)
Krize Lyonu trvá už šest soutěžních zápasů a zatímco je v tabulce jedenáctý, jeho soupeř se vyhřívá na čtvrté pozici. Nantes vyhrálo v týdnu už čtvrté utkání a do Lyonu si veze skvělou formu. Navzdory všem předpokladům zůstávají v pozici favorita Les Gones.

Je až neuvěřitelné, jakým způsobem se po začátku soutěže propadl Olympique Lyon. Ve dvou zápasech získali domácí plný počet bodů, navíc při skóre 9:0. Stačil však měsíc a půl a rázem je všechno jinak. Lyon od poloviny srpna ve všech soutěžích nevyhrál a v tabulce Ligue1 se propadl až na jedenácté místo!

Pochopitelně se začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Sylvinha nebo sportovního ředitele Juninha, prezident Jean-Michel Aulas se však žádné změny dělat nechystá. A to ani po remíze v Brestu. "Vždycky chci vítězství. Jsme Olympique Lyon a musíme vyhrát za každou cenu. Bude to vyžadovat dynamiku, rychlost, silný výkon, protože Nantes dobře brání. Zítřejší zápas je velmi důležitý," prohlásil na tiskové konferenci kouč Sylvinho. Nantes nebude v žádném případě jednoduchým soustem a to i proto, že v minulé sezoně si z Lyonu odvezlo cennou remízu. V Nantes pak dokonce Canarini vyhráli 2:1 a velice zajímavou formu mají i tentokrát.

Nantes naposledy porazilo nebezpečný Stade Rennes 1:0 a šlo už o čtvrté vítězství v sezoně. Hosté navíc razantně odpověděli na víkendový nezdar ve Strasbourgu. Jinými slovy kouč Christian Gourcuff mohl být spokojen. Jeho tým se teď představí v Lyonu, což bude hodně náročná zkouška. "Co se týče lyonského týmu, víme, jaký je jeho individuální potenciál. Jedná se o tým s velkým potenciálem, zejména co se týče trestání chyb," upozornil trenér Christian Gourcuff.

Les Gones se musejí obejít bez Marcela, jinak je zbytek kádru Sylvinhovi plně k dispozici. To je pro brazilského kouče velmi dobrá zpráva, protože už ve středu se jeho tým představí na scéně Ligy mistrů v Lipsku. Hosté zase budou postrádat trojici Coco, Charles, Traoré.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Marcal, Denayer, Andersen, Dubois - Aouar, Mendes - Terrier, Reine-Adélaide, Cornet - Depay
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Appiah, Girotto, Pallois, Fabio - Abeid, Touré - Blas, Louza, Simon - Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.23 - 6.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (sobota 17:30)
Ve vloženém kole utrpěli Pařížané opravdu hodně nečekanou ztrátu. Po značně nepovedeném výkonu před vlastními fanoušky nestačili na Remeš. Nyní jsou na čele tabulky jen díky lepšímu skóre před druhým Angers a potřebovali by si svou reputaci co nejrychleji napravit. Soupeřem jim bude ovšem nepříjemné Bordeaux, které šestkrát v řadě neprohrálo.

Ani před nečekanou středeční porážkou PSG ve dvou předchozích ligových zápasech na hřišti nijak vyloženě nedominovalo, vítězství nad Štrasburkem a v Lyonu musel zachraňovat až navrátilec do sestavy Neymar, jenž se v obou duelech trefil až v závěrečných minutách. V ofenzívě jako by to hostům i vlivem několika absencí začalo zkrátka drhnout.

Nicméně teď by se mužstvu trenéra Thomase Tuchela přece jenom mohlo blýskat na lepší časy. Zdraví by totiž mohli být už Edinson Cavani i Kylian Mbappé, dva obvyklí Neymarovi parťáci z útoku, kteří kvůli zranění nehráli několik minulých utkání. Zda nastoupí v Bordeaux od začátku, je otázkou. Spíše se ovšem čeká, že začnou na pozici náhradníků.

K dispozici hostům jinak nebudou i nadále Julian Draxler a Thilo Kehrer, definitivně mimo hru je i nová letní posila Mauro Icardi, jenž si přivodil zranění stehna. Marodka ale celkově není již tak přeplněná, což je rozhodně dobrá zpráva i před duelem Ligy mistrů na půdě Galatasaraye, kde PSG podstoupí své druhé letošní vystoupení v této soutěži.

Ačkoliv Neymar dlouho nehrál a poprvé šel do akce až v půlce září proti Štrasburku, evidentně nic neztratil ze svého elánu. "Sebedůvěra je jednou z nejlepších vlastností, jakou by měl mít každý. Když ji nemáte, ztratíte své schopnosti, svůj styl. Být si jistý a riskovat na hřišti je velmi důležité," uvedl Brazilec v rozhovoru pro britský bulvár Daily Mirror.

Bordeaux na rozdíl od svého protivníka zvládlo svůj středeční mač na půdě Amiens, kde vyhrálo o dva góly, a posunulo se v tabulce na slušné páté místo. V kontextu dosavadního průběhu Ligue 1 si vede opravdu dobře. Nezvládlo pouze úvodní střetnutí v Angers, od té doby však uhrálo vždy aspoň remízu. A rádo by ve svém trendu pokračovalo.

Les Girondins se dokonce mohou na chvilku objevit na prvním místě tabulky, to by ale museli PSG, proti němuž se neukáže jediný zdravotně indisponovaný z celého kádru Youssouf Sabaly, doma porazit. "V Amiens jsme ukázali psychickou odolnost. Zůstali jsme soustředěni, tvrdě jsme presovali, nevzdávali se míče," hodnotil spokojeně kouč Paulo Sousa.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Mexer, Koscielny, Pablo - Hwang, Otávio, Tchouaméni, Kalu - Adli, de Préville - Briand
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Juan Bernat - Ander Herrera, Gueye, Verrati - Pablo Sarabia, Choupo-Moting, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.20 - 4.85 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Lille OSC  (sobota 20:00)
Pikantní souboj slibuje utkání mezi Nice a Lille. Oba celky si vedou velmi podobně, střídají výhry s porážkami a oba týmy také chtějí proniknout do evropských pohárů. O něco lépe si v tabulce stojí Lille, které je třetí, zatímco Nice je sedmé.

Fotbalisté Nice se po dvou výhrách v prvních dvou kolech "rozhodli" pro pravidelné střídání výsledků. Jinými slovy po výhře následuje vždy porážka. Trenér Patrick Vieira by na tomto nešvaru rád zapracoval a dal dobrým výsledkům větší kontinuitu. Les Aiglons minulý týden porazili Dijon 2:1, ale v týdnu potvrdili pravidlo a následující zápas prohráli v Monaku 1:3.

Tým z Azurového pobřeží nasbíral dvanáct bodů a je sedmý, jen s těsnou ztrátou na třetí Lille. Rozdíl mezi oběma kluby činí pouhý jeden bod.

Podobně jako Nice si vede i třetí Lille. V posledních třech zápase ale Dogy neprohrály a i proto jim patří ona bronzová příčka. Ve středu si svěřenci Christopha Galtiera poradili se Štrasburkem, který porazili 2:0. V tomto kole čeká na Lille těžké utkání v Nice. "Nice je tým, který měl velmi dobrý začátek sezony. Stejně jako v minulé sezoně, kdy mladý tým převzal Patrick Vieira, navíc s posilami, které přišly letos v létě. Budeme muset být psychicky velmi silní," prohlásil na tiskové konferenci trenér Christophe Galtier. Jeho svěřence čeká v týdnu další náročný zápas Ligy mistrů doma proti vítězi Evropské ligy Chelsea a bude zajímavé sledovat, jak se francouzský klub s náročným zápasovým rozpisem popasuje.

V loňské sezoně skončily vzájemné zápasy zcela rozdílnými výsledky. Nice doma přehrálo Lille 2:0, ale stejný soupeř mu to na stadionu Pierra Mauroye vrátil i s úroky a zvítězil 4:0.

Patrick Vieira nebude moci nasadit klíčového stopera Danteho a mimo hru jsou i Walter, Lloris, Ounas nebo Herelle. Lille je před utkáním na jihu Francie takřka kompletní, scházet bude jen Timothy Weah, který by měl propásnout i další zápas Ligy mistrů.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Sarr, Pelmard, N'Soki, Burner - Cyprien, Tameze, Lees-Melou - Maurice, Dolberg, Atal
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Gabriel, Bradarić - André, Sanches - Ikoné, Yazici, Bamba - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.26 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Amiens SC  (sobota 20:00)
Angers vstoupilo do této sezóny jako uragán. Celek, který se měl maximálně pohybovat ve středu tabulky Ligue 1, je rázem po sedmi odehraných kolech na druhém místě, a to jenom vlivem horší skóre než vedoucí PSG. Čtyřikrát doma zvítězil, disponuje před vlastními fanoušky stoprocentní bilancí a proti Amiensu nemá jediný důvod si nevěřit.

Poslední dva zápasy vyšly klubu z Bretaňského poloostrova nadmíru dobře. O minulém víkendu nasázel St. Étienne hned čtyři góly, následně ve středu skolil venku zaslouženě Toulouse a získal své první body zvenku. Stále se mu velmi dobře daří hlavně v ofenzívě. Vždyť patnáct zaznamenaných přesných zásahů je vůbec nejlepší číslo ligy!

Domácí trenér Stéphane Moulin si může v současné chvíli lebedit. A své mužstvo za výkon proti TFC logicky pochválil. "Byl jsem spokojený s tím, jaký jsme odvedli výkon. A v druhé řadě jsem rád i za konečný výsledek," hodnotil. "I když jsme o našem úspěchu rozhodli až na konci, nikdo ho nemůže zpochybnit. Byl jsem opravdu hrdý na to, co jsme dokázali."

Jestli se však Les Scoïstes doteď mohli spolehnout na konstantní přísun vstřelených branek, proti nynějšímu protivníkovi by se nemusel prosazovat tak snadno. V obou loňských duelech mezi těmito týmy se urodila hned dvakrát bezbranková remíza. "Proti Toulouse se mi líbilo, že i když jsme útočili, uchovávali jsme si balanc v defenzívě," zakončoval Moulin.

Hosté se nacházejí těsně nad sestupovým pásmem, opět to vypadá, že se budou rvát především o holé přežití. Porazili letos Lille a Méty, na kontě mají ovšem zároveň i čtyři porážky, které jim v podstatě znemožňují usadit se v klidnějších vodách. Nepředvedli ani nijak vábivý výkon ve vloženém kole, doma podlehli o silnějšímu Bordeaux.

Hostující kouč Luka Elsner přiznal, že jeho mužstvo nemělo na to získat nějaké body s Les Girondins. "Prohráli jsme zaslouženě," říkal po utkání. "Soupeř dokázal potrestat chyby, které si normálně nemůžeme dovolit. Proměňoval své šance. Proti někomu s tak vysokou kvalitou jsme nemohli očekávat nic jiného. Nebyli jsme ani dostatečně efektivní," dodával.

Domácí i nadále může těšit fakt, že na marodce mají stále jen Abdoulayeho Bambu, jehož návrat do fotbalového dění se očekává velmi brzy. Hostům zřejmě bude chybět zkušený Christophe Jallet, v sestavě ho tak pravděpodobně nahradí Arturo Calabresi, otazník pak visí ještě nad startem dvou hráčů, a to ve složení Prince Désir Gouano a Moussa Konaté.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.62 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Stade Brestois  (sobota 20:00)
V úterý spadl Monaku velký balvan ze srdce, knížecí klub totiž konečně v nové sezoně vyhrál a hned nad rivalem z Nice. Nyní čeká na svěřence Leonarda Jardima nevyzpytatelný nováček. Brest zatím prohrál jen jednou, na druhou stranu sbírá velký počet nerozhodných výsledků a to mu zatím brání v lepším umístění.

Nejprve k Monaku. Knížecí celek konečně vyhrál, vůbec poprvé v nové sezoně a v tabulce si aspoň trochu bodově přilepšil. V tabulce ale zůstává na osmnáctém místě, které by na konci sezony znamenalo riskantní baráž o nejvyšší soutěž. Ambice Monaka jsou pochopitelně mnohem větší a kouč Jardim doufá, že výhra nad Nice v jeho týmu leccos zlomila a že teď už se bude jeho svěřenců dýchat a hrát lépe. "Práce s výhrou je vždy pozitivní. Ve fotbale je ale nejdůležitější série vítězství. Vítězství přináší vždy dobré věci, jako jsou klid a důvěra. To ale neznamená, že bychom měnili způsob, kterým pracujeme," nechal se slyšet před dalším zápasem Leonardo Jardim.

Portugalský kouč byl a stále je pod velkou kritikou, pokud však jeho svěřenci zvládnou i zápas s Brestem za tři body, mohlo by se blýskat na lepší časy. Monako je proti Brestu velkým favoritem, což je vzhledem k vzájemné bilanci poněkud paradoxní. Brest totiž ze tří duelů Monako dvakrát porazil. Stalo se tak v sezoně 2010/2011, tedy v té, ve které Brest sestoupil.

Nováček letošní Ligue 1 zatím válí. Brest prohrál jediné utkání a už třikrát v řadě remizoval. Naposledy doma s Olympiquem Lyon, což lze považovat za překvapení.

Monako se stále musí obejít bez brankáře Subašiće i útočníka Jovetiće. Dalšími marody jsou Geubbels a Pellegri. Brest je na tom lépe a na stadionu Luise II. se nepředstaví pouze Cardona.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mukinayi, Glik, Maripán - Dias, Golovin, Bakayoko, Fábregas, Aquilar - Slimani, Yedder
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Faussurier, Castelletto, Bain, Perraud - Diallo, Belkebla - Court, Autret, Grandsir - Charbonnier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.85 - 7.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Jakožto navrátivší se nováček soutěže vstoupily Méty do Ligue 1 velmi slušně, v úvodních dvou kolech urvaly čtyři body, jenže pak na řadu přišly čtyři porážky. Až ve vloženém kole získaly cennou výhru z půdy St. Étienne, která je může nakopnout dopředu. Před vlastními fanoušky nyní přivítají Toulouse, kterému naopak středeční duel nevyšel.

Domácí se po šesti kolech nacházeli na předposledním místě tabulky, tři body z půdy Les Verts je ale katapultovaly vzhůru těsně nad sestupové pásmo. Aby se dostali blíže klidnějšímu středu průběžného pořadí, měli by v pravidelném bodování pokračovat i nadále. Na TFC se jim poměrně slušně daří, neprohráli s ním od roku 2015 hned v šesti případech.

Métský trenér Vincent Hognon si moc dobře uvědomoval, že úspěch v St. Étienne přišel v opravdu vhodnou dobu. "Nebodovali jsme v uplynulých zápasech z různých důvodů. Ale teď můžeme být rádi, že jsme zareagovali tak kvalitním výkonem," hovořil spokojeně. "Hráči opravdu skvěle odpověděli na naší situaci. Byli jsme schopni napravit naše chyby."

Les Grenats proti Toulouse nepomůže Victorien Angban, jenž si poranil koleno, jeho zranění ale nevypadá tak vážně, aby byl mimo hru výrazně dlouho. Právě toho v minulém klání nahrazoval o půlku Renaud Cohade, jenž by se tentokráte měl vrátit do základu. "Utnuli jsme konečně sérii čtyř proher. Víme, že budeme bojovat o záchranu," dodával Hognon.

Hostům především poslední dvě utkání nevyšla, těsně prohráli o minulém víkendu v Nimes, doma proti Toulouse ve středu předvedli spíše podprůměrný výkon a padli zaslouženě o dva góly. "Viděl jsem od nás nepochopitelné vystoupení. Byl jsem vážně zklamaný. Musíme si sami sobě položit několik zásadních otázek," hodnotil kouč Alain Casanova.

Les Violets bude chybět stále vykartovaný Bafodé Diakité, který kvůli třízápasovém distancu nemůže nastoupit ani v následujícím duelu proti Bordeaux, fit pořád není ani Agustín Rogel a vypadá to, že na trávníky se nějaký ten pátek nedostane ani Corentin Jean. V základu by se naopak znovu měli od klání s Angers objevit Max Gradel i Jean-Victor Makengo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.37 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Reims - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Remeš se ve vloženém kole postarala o zřejmě největší senzaci dosavadního průběhu Ligue 1. Předvedla totiž parádní výkon v Parku princů a z půdy PSG si, možná i natvrdo řečeno zaslouženě, odvezla všechny body. Nerada by tenhle super výsledek zahazovala do koše nějakým neúspěchem proti stále se trápícímu Dijonu, jenž je v tabulce poslední.

Dokonce i pařížský stratég Thomas Tuchel po utkání s Remeší sportovně uznal konečnou dvoubrankovou porážku. Klub z východu Francie si tak letos na své konto připsal už druhý skalp francouzského giganta, hned na úvod v půlce srpna porazil venku taktéž Marseille. Akorát proti papírově slabším soupeřům jako by se neuměl správně vyburcovat.

Vždyť před vlastními fanoušky skolil taktéž úřadujícího vicemistra z Lille, jenže porazit nedokázal Štrasburk, Brest nebo Nantes. "Hrát dobře proti velkým sokům, to je jedna z našich předností. Je to naše DNA," pochvaloval si trenér David Guion. "Mám jedno z nejmladších mužstev ligy. I tak jsme disciplinovaní i organizování, což je venku vždy výhoda."

Už v minulém ročníku Remeš vystrkovala růžky a jednu dobu i pokukovala po pozicích zaručující evropské poháry. Výkony, jaký předvedla v Paříži, je pro ni určitě velmi dobrým příslibem do budoucna. "Právě díky zápasům jako proti PSG si hráči můžou uvědomit, jaký potenciál mají. Budování úspěchu vyžaduje pokaždé pevné základy," říkal Guion.

Ačkoli by domácí stratég nejraději vyslal na hřiště totožnou sestavu jako v hlavní francouzské metropoli, kvůli náročnějšímu programu zřejmě sáhne k nějakým změnám. K dispozici pořád nebude zraněný Arbër Zeneli, start Tristana Dingomého je v ohrožení. "Hráli jsme bez předsudků, dali jsme do toho vše," hodnotil pařížskou výhru útočník Boulaye Dia.

Dijon v úterý urval svůj druhý bod v sezóně, proti Marseille udržel čisté konto, které vedlo ke konečné bezgólové plichtě. "Byl to příběh dvou poločasů. Před přestávkou jsme vypadali bázlivě, ale ve druhé půli jsme OM tlačili a začali získávat míč," našel pozitiva kouč Stéphane Jobard. "Stále však postrádáme rytmus. Pořád je faktem, že jsme uhráli jen remízu."

Už nějaký ten týden se burgundský celek nachází na samotném dně tabulky. Aby se z něho vyhrabal, nutně potřebuje, bez velkých diskuzí či spekulací, konečně vyhrát. "Tvrdě jsme proti Marseille pracovali, ale musíme na sebe být přesnější," dodal Jobard, jemuž budou chybět zranění Jordan Marié, Senou Coulibaly i Frédéric Sammaritano.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.58 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain750212:415
2.Angers SCO750215:1015
3.Lille OSC741210:613
4.FC Nantes74127:513
5.Girondins Bordeaux733112:812
6.Olympique Marseille73318:712
7.OGC Nice740311:1112
8.Stade Reims73226:211
9.Stade Rennes73227:511
10.Montpellier HSC73226:511
11.Olympique Lyon723214:79
12.Nîmes Olympique72237:88
13.Stade Brestois71517:98
14.Toulouse FC72236:108
15.Amiens SC72148:127
16.FC Metz72146:107
17.Racing Strasbourg71335:96
18.AS Monaco713310:156
19.AS Saint-Étienne71246:135
20.Dijon FCO70252:92

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele