Ligue 1 - preview 30. kola

29.03.2019, 08:44, aktualizováno 01.04.2019, 08:36
Previews
Třicáté kolo francouzské ligy je roztažené do více dní a na své si fanoušci Ligue 1 přijdou i v pondělí večer. Hrát se bude v Saint-Étienne, domácí bojují o poháry a pokud porazí Nimes, posunout se na čtvrtou příčku před Marseille...
AS Saint-Étienne - Nîmes Olympique  (pondělí 20:30)
Opravdu hodně netradičně se bude francouzská nejvyšší soutěž hrát také v pondělí. Původně se měl hrát duel mezi St. Étienne a Nimes už v neděli, nakonec byl však přesunut mimo víkend. Domácí by rádi využili sobotního zaváhání Marseille, která pouze remizovala s Angers, ovšem jedině v případě vítězství se mohou dostat na její čtvrté místo.

Les Verts neměli před reprezentační přestávkou vůbec snadný los, výsledkově přitom nezvládli klíčové zápasy v souboji o přední příčky, takže jednoduše nesmějí ztrácet s ostatními celky z nižších pater tabulky, jestli si chtějí v příštím ročníku užít Evropskou ligu. Před více jak dvěma týdny se každopádně vůbec nemazali s Caen.

Na jeho půdě zvítězili vysoko o pět branek, přičemž předtím dvakrát v řadě prohráli. "Potřebovali jsme konečně po neúspěších s Marseille a Lille naplno bodovat. Tihle soupeři na nás byli nažhavení," povídal domácí stratég Jean-Louis Gasset. "V Caen šlo vše perfektně. Byli jsme disciplinovaní proti někomu, u něhož nevíte, na čem jste."

Proti Nimes se Gasset bude muset obejít bez vykartovaného Vahbího Chazrího, který si po vyloučení v utkání s Lille musí ještě jednou odpočinout, než mu vyprší disciplinární trest, vrátit do sestavy se naopak může Mathieu Debuchy, jenž si naopak svoje karetní hříchy odpykal. Jinak může mít ASSE na marodce až další pětici zraněných hráčů.

St. Étienne se přestalo dařit na domácí půdě. Právě Stade Geoffroy-Guichard pro něj představoval velkou jistotu, prakticky nevyčerpatelnou studnici bodů, jenže teď před vlastními fanoušky padl už třikrát z posledních čtyř případů. Konaly se postupně prohry s Lyonem, PSG a Lille, mezi se ně se pak vměstnal skalp Štrasburku.

Letos se už oba celky střetly dvakrát, jednou v rámci Ligue 1 a jednou v rámci Coupe de la Ligue, a ASSE ani jednou nevyhrál.

Olympique jakožto nováček prožívá velmi slušnou sezónu. Jeho prvořadým cílem byla záchrana a k té má devět kol před koncem velmi blízko. K jistotě chybí opravdu jenom pár bodíků. "Pořád jsme tomu blíže a blíže, směřujeme k ní," mnul si ruce kouč Bernard Blaquart, jehož tým před reprezentační pauzou uhrál divočejší plichtu se Štrasburkem.

Ani Les Crocodiles, podobně jako jejich protivník, nebudou moci na hrací plochu poslat nejsilnější možné složení. Žluté karty se nakumulovaly Loïckovi Landremu, na řadu tak přišel automatický zákaz činnosti, zranění jsou i nadále Mustapha Diallo a Clément Depres. Otazník pak visí stále nad návratem Pierricka Valdiviy a Floriana Miguela.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.84 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Girondins Bordeaux  (neděle 15:00)
Amiens v posledních šesti kolech zabralo a udělalo opravdu výrazné kroky k ligové záchraně. Za toto období totiž prohrálo jen jednou, a to pouze na půdě rozjeté Marseille, jinak si v podstatě udržovalo konstantní výkonnost. Nicméně vyhráno ještě zdaleka nemá. A i proto by proti Bordeaux mělo pokračovat v získávání potřebných bodů.

Domácí se sice nacházejí až na sedmnácté příčce, tedy těsně nad barážovou osmnáctou, ovšem na Guingamp si před reprezentační přestávkou vytvořili slušný sedmibodový náskok. V následující kolech by tak měli být Les Licornes v relativní pohodě. Pokud by však načali nějakou delší šňůru porážek, mohl by pro ně být konec sezóny hodně krušný.

A domácí stratég Christophe Pélissier si moc dobře uvědomuje, že bodovat s pravidelností je nejlepší klíč k záchraně v soutěži. Vůbec mu tak nevadilo, že jeho tým naposledy remizoval v Angers. "Tenhle bod, který jsme získali venku bez inkasovaného gólu, se může počítat na konci tohoto ročníku. Míříme dopředu," pochvaloval si.

Malý klub ze severu Francie působí v Ligue 1 druhým rokem v řadě. S Les Girondins se střetl celkem třikrát, zatím s ním má vyrovnanou bilanci. Jednou nad ním zvítězil, pak prohrál, na podzim na jeho půdě plichtil. Tentokráte nebude mít k dispozici dva vykartované, Sehrou Guirassy a Jordan Lefort se v základu neobjeví, zraněný je stále Bongani Zungu.

Bordeaux má aktuálně horší formu než jeho protivník, vždyť v uplynulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi vyhrálo pouze jednou jedinkrát! V Ligue 1 se pohybuje spíše v dolní polovině tabulky, vypadá to už předem, že jeho sezóna bude nevýrazná, neboť k pozicím zaručujícím alespoň Evropskou ligu v příštím ročníku má poměrně daleko.

Hostům na Stade de la Licorne bude chybět dvojice zraněných, Andreas Cornelius ani Igor Lewczuk nejsou zdravotně v pořádku. Trenér Paulo Sousa, který si od svého příchodu na začátku března na nové prostředí v klubu u řeky Garonny stále zvyká, může v podstatě jen překvapit. Spíše může brát svoje angažmá jako přípravu do budoucna.

Před dvěma týdny FCGdB remizoval doma s Rennes. Portugalský lodivod každopádně nebyl s výkonem svého mužstva vyloženě nespokojený. "Když koučujete svůj tým, uděláte všechno pro to, abyste vyhráli. Všechno, na čem jsme celý týden pracovali, jsme odvedli i na hřišti. Hráli jsme dobře a mohli jsme vyhrát. Za to moje hráče pochválím," hodnotil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.09 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - OGC Nice  (neděle 15:00)
O záchranu bojující Dijon se potřebuje zmátořit, ale nečeká ho snadný soupeř. Nice má svoji kvalitu, i když se také herně i výsledkově trápí. Les Aiglons jsou až devátí, což by chtěl trenér Patrick Vieira na půdě Hořčic určitě změnit.

Forma Dijonu je v posledních týdnech či měsících katastrofální a vše vyvrcholilo drtivou porážkou od Paříže a především nejtěsnější prohrou v Guingampu, díky které se Dijon ocitl na předposledním místě tabulky. Hůře si vede jen Caen, které má ještě o jeden bod méně.

Pro Dijon teď nastává rozhodující období, během kterého prostě musí zapnout, jinak ho čeká sešup do Ligue 2. Poslední výhru domácí slavili 26. ledna proti Monaku, ovšem od té doby rozšířili svoji skromnou bodovou sbírku o pouhý jeden bod. Velkým problémem se přitom stalo střílení gólů, Dijon se za deset kol prosadil čtyřikrát, z toho dva góly ale vstřelil v onom vítězném zápase Monaku.

Nice je v tom zápase v pozici velkého favorita, nicméně i ono má své stinné stránky. Fanoušci jihofrancouzského mužstva se před sezonou těšili na boj o evropské poháry, jenomže na ty Les Aiglons zatím ztrácejí. Po porážce v derby s Marseille si Nice doma rozdělilo body s Toulouse a od poloviny února zůstává jediným vítězným zápasem ten proti Štrasburku.

Dijonu bude chybět potrestaný Senou Coulibaly a dále otazník visí nad starty Rosiera a Moutoua. Podobně je na tom i Nice. Patrick Vieira nebude moci nasadit Jalleta, útočníka Maolidu i Ganaga, všichni mají zdravotní potíže.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Allain - Haddadí, Lautoa, Yambéré, Chafik - Marié, Abeid, Amalfitano - Sliti - Tavares, Jeannnot
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Herelle, Dante, Sarr, Boscagli - Lees-Melou, Tameze, Cyprien - Atal, Saint-Maximin, Makengo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.28 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - SM Caen  (neděle 15:00)
Monako před reprezentační přestávkou stoupalo tabulkou a v nastoleném trendu hodlá pokračovat i v zápase s outsiderem z Caen. Knížecí celek si na sestupové pozice vytvořil osmibodový náskok, ale vyhráno ještě nemá. Caen je v tabulce Ligue 1 poslední a jestli se chce zachránit, potřebuje ze stadionu Luise II. odvézt nějaké body.

A to bude úkol vpravdě náročný. Monako po příchodu staronového kouče Leonarda Jardima ještě neprohrálo. Ze sedmi zápasů čtyři vyhrálo a ve třech případech si rozdělilo body. Forma Monaka každým zápasem roste a jeho hra konečně připomíná ten tým, který v sezoně 2016/2017 získal mistrovský titul.

Naposledy si Monako poradilo s druhým týmem soutěže Lille, na severu Francie zvítězilo díky pozdní brance Viníciuse Moraise 1:0 a prodloužilo svojí neporazitelnost pod Jardima na sedm utkání v řadě. Osmý "korálek" chce navléknout doma proti Caen. "Budeme čelit týmu, který je v nesnázích, musíme být ale koncentrovaní a brát to vážně. Máme ambice vyhrávat a musíme udělat vše pro to, abychom získali tři body," prohlásil Leonardo Jardim. Monako bude v souboji s Caen horkým favoritem. "Nikdy jsem nevyhrál nebo neprohrál utkání předem. Bude záviset na tom, co se stane na hřišti. Ve fotbale nemůžete předvídat," odmítal možnost podcenění monacký lodivod Jardim.

Caen je na tom opravdu špatně. Naposledy vyhrálo před Vánocemi v roce 2018 nad Toulouse 2:1 a od té doby už na tříbodový zisk čeká marně. Vikingové vinou série špatných výsledků spadli na poslední místo, kde dlouhé měsíce trávil Guingamp. Caen navíc muselo v minulém kole spolknout hodně hořkou pilulku, když schytalo před vlastními diváky debakl 0:5 od Saint-Étienne.

Monaku budou i nadále chybět Pellegri, Touré, Mboula a potrestaná trojice Jemerson, Ballo-Touré, Adrien Silva. Početná zranění i karetní tresty provázejí knížecí klub celou sezonu. Caen navzdory mizerné formě může těšit fakt, že jeho kádr je pro zápas v Monaku zcela kompletní.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašić - Henrichs, Mukinayi, Glik, Sidibe - Fábregas, Aholou - Lopes, Golovin, Martins - Falcao
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Guilbert, Djiku, Gradit, Armougom - Oniangué, Fajr - Beauvue, Khaoui, Ninga - Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.81 - 8.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Lille OSC  (neděle 17:00)
Fotbalisté Lille potřebují nutně zareagovat na výhru Lyonu a z Nantes si pokud možno odvézt všechny body. Náskok Dog na druhém místě znamenající přímou účast v základní skupině Ligy mistrů se totiž ztenčil na pouhý bod.

Lille před reprezentační přestávkou nedokázalo bodovat doma proti Monaku a po nejtěsnější porážce přišlo o dlouhou neporazitelnost, která trvala celých devět zápasů. Dogy naposledy prohrály před Vánocemi s Toulouse, ale od té doby nastartovaly výtečnou sérii, která je udržela na druhém místě za suverénní Paříží.

Jenomže po porážce s Monakem se musí Lille hodně ohánět, protože na druhé místo se začal tlačit Olympique Lyon. Christopha Galtiera, trenéra Lille, alespoň potěšila další ztráta Marseille, díky které si může LOSC pojistit postavení v TOP3 na dvanáct bodů, tedy pokud uspěje v Nantes.

Domácí letos podávají hodně nevyrovnané výkony a stále ještě nemají záchranu v kapse. Nantes má sice k dobru devítibodový náskok, ale vzhledem ke zlepšeným výkonům Guingampu nemůže nic podcenit. Nantes v minulém kole prohrálo v Remeši a v tabulce Ligue 1 zůstává až na patnáctém místě.

FC Nantes se bude muset obejít bez dvojice Kayembe, Girotto. Prvně jmenovaného trápí zdravotní potíže, zatímco u druhého je na vině karetní trest. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, trenéru Galtierovi bude chybět Pied.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Traoré, Pallois, Carlos, Fabio - Rongier, Krhin, Touré - Lima, Koulibaly, Boschilia
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Gabriel, Koné - Mendes, Xeka - Pepe, Ikone, Bamba - Leao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.18 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Před dvěma a půl lety se hráčům Toulouse podařilo zaskočit hvězdy z Paříže a zvítězit v domácím utkání 2:0 a o podobné překvapení se pokusí i v neděli večer. PSG na cestě za titulem nejspíše nic nezastaví, na stadionu Municipal se očekává jeho další výhra, byť Téfécé je odhodláno podat nejlepší možný výkon a favorita zaskočit.

Bylo by to ale velké překvapení. PSG je letos suverénnější, než kdy jindy a po vyřazení z Ligy mistrů už může vrhnout všechny síly do Ligue 1. Přesto Toulouse nepatří mezi oblíbené soupeře, o výhře 2:0 z podzimu 2016 už šla řeč, Toulouse ale obralo PSG o body i v následujícím zápase v Paříži (0:0). Poslední dva vzájemné zápasy už sice PSG vyhrálo, ale pokaždé nejtěsnějším výsledkem 1:0. Duel ze čtrnáctého kola rozhodl brzkou brankou Edinson Cavani.

Toulouse si v tabulce Ligue 1 nevede příliš dobře, patří mu až čtrnácté místo, na druhou stranu sestupové pozice jsou vzdáleny hodně daleko. Rozdíl mezi čtrnáctým Toulouse a osmnáctým Guingampem činí už dvanáct bodů! Primárním cílem TFC zůstává záchrana a to se zatím daří plnit.

Paříži už po vyřazení z Ligy mistrů zbyly jen dvě soutěže - Ligue 1 a francouzský pohár. Je jasné, že na obou frontách chtějí Tuchelovi svěřenci uspět. V lize už nemá cenu cokoliv jiného dodávat, zopakujme, že náskok PSG činí rekordních dvacet bodů a navíc hosté mají jeden zápas k dobru.

Mnohem více starostí dělá kouči Tuchelovi zdravotní stav některých hráčů. Zraněný je stále Brazilec Neymar i kanonýr Edinson Cavani, který první bitvu s Toulouse, jak už bylo zmíněné, doma v Paříži rozhodl. Dále nebudou k dispozici Draxler i Rabiot, který je na odchodu z klubu. Toulouse problémy s hráčským kádrem nemá, pro zápas s PSG bude chybět pouze Todibo.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Sylla, Jullien, Shoji, Amian - Cahuzac, Sankharé - Gradel, García, Dossevi - Sanogo
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Áreola - Marquinhos, Silva, Kimpembe - Dani Alvés, Nkunku, Paredes, Verratti, Kurzawa - Di María, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.29 - 4.99 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Angers SCO  (sobota 17:00)
Marseille měla dost času na to, aby zahodila za hlavu poslední neúspěch na půdě PSG, a ráda by navázala na své předchozí výkony, díky nimž se vyhoupla na čtvrté místo tabulky. Na třetí Lyon, jenž v současné chvíli drží strategickou příčku pro vstup do Ligy mistrů v příští sezóně, ztrácela po devětadvacátém kole šest bodů, potřebovala by tedy proti Angers zabrat.

Domácí stratég Rudi Garcia nebude mít pro toto klání k dispozici hned trojici hráčů. Vykartovaní jsou totiž Steve Mandanda, Hiroki Sakai i Boubacar Kamara, takže k rotaci v sestavě bude muset tentokráte dojít nuceně. V brance tedy zřejmě stane Yohann Pelé, v základu se objeví Jordan Amavi a na stoperu Luiz Gustavo.

Není příliš pravděpodobné, že by Garcia po reprezentační přestávce nějak výrazněji hýbal se svou revolucí, kterou započal kvůli nevalným výsledkům před mnoha týdny. Na vedlejší kolej se nebál zařadit hned několik svých svěřenců, jež tvořili neotřesitelnou osu týmu. Krok se mu ovšem vyplatil. OM zásluhou jeho tahů z posledních sedmi zápasů hned pětkrát vyhrál.

Adil Rami, Rolando, Kevin Strootman nebo dokonce Dimitri Payet si budou muset své místo v základu vybojovat zpátky, pakliže k tomu za nynější situace dostanou vůbec příležitost. A ačkoli naposledy Olympique nezvládl Le Classique v Parku princů proti svému odvěkému rivalovi, Garcia nebude mít příliš důvodů zasahovat do vlastních plánů.

V roce 2016 se stal vlastníkem Marseille americký podnikatel Frank McCourt, na kýžené trofeje ovšem s jeho finančním přispěním oddíl zatím nedosáhl. "Doteď jsme byli ve fázi investic, aby se klub postavil na nohy. Převzali jsme ho za obtížných okolností a měli jsme povinnost posílit áčko," vysvětloval šéf celého vedení Jacques-Henri Eyraud.

Mohlo by se klidně stát, že by Les Phocéens nemuseli hrát Ligu mistrů už popáté v řadě. To se samozřejmě nelíbí nejednomu fanouškovi. "Utratili jsme 190 miliónů euro během dvou let. Tedy více, než v předchozích osmi ročnících. Našim cílem je dostat OM do finanční stability, zvýšit výnosy a udržet si konkurenceschopný kádr," dodával Eyraud.

Porazit Angers není pro nikoho nic jednoduchého. Celek z bretaňského poloostrova letos padl pouze devětkrát, okupuje klidná místa ve středu tabulky, a od konce ledna v uplynulých osmi případech prohrálo jen jednou. Hostům by měli chybět jen dva hráči, a to Mateo Pavlovič, který stále pyká za vyloučení v Montpellieru, a zraněný Yoann Andreu.

Hosté by si měli dát pozor speciálně na jedno jméno ze soupeřovy soupisky. Nejenže má marseillský útočník Mario Balotelli, který už stihl nasázet v novém angažmá pět gólů, výtečnou formu po svém zimním transferu, proti Angers se mu dlouhodobě nesmírně daří. Ještě když nosil dres Nice, skóroval proti němu vždy v posledních třech utkáních.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.26 - 7.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Ještě nedávno působily oba celky hned na třech frontách. Obou se již netýkají evropské poháry, mají ovšem stále své povinnosti v Ligue 1 a také v Coupe de France. Rennes a Lyon se přitom během pár dnů utkají proti sobě hned dvakrát, neboť příští týden je čeká vzájemné klání ve Francouzském poháru, v němž mohou postoupit do finále.

Rennes čelilo v osmifinále Evropské ligy londýnskému Arsenalu, Lyon v Lize mistrů soupeřil s možná ještě těžším kalibrem, a to katalánskou Barcelonou. Oba francouzské kluby neuspěly. Pořád však neprožívají vyloženě špatnou sezónu. Vždyť mohou zabojovat o zisk cenné trofeje, protože se oba prokousaly do semifinále domácího poháru.

To absolvují příští úterý, akorát že na rozdíl od tohoto ligového utkání bude místem konání lyonský Parc Olympique Lyonnais. Bude velmi zajímavé sledovat, s ohledem na tento souboj, jakou sestavu pro páteční duel zvolí oba trenéři. Oba týmy totiž mají o co hrát i v lize a neměly by v ní jakkoli polevovat, pakliže chtějí dosáhnout svých cílů.

Olympique může usilovat o zisk druhé pozice, kterou před reprezentační přestávkou okupovalo Lille, musí však ve zbytku ročníku stáhnout čtyřbodové manko. Jedině příčka vicemistra mu s jistotou zajistí přímý vstup do Ligy mistrů v příští sezóně. Udržovat na uzdě přitom musí čtvrtou Marseille, na kterou disponuje šestibodovým náskokem.

SRFC v posledních týdnech sehrál několik těžkých mačů v řadě a zrovna jemu přišla reprezentační pauza vhod, aby si odpočinul. V Ligue 1 by potřeboval ještě více zabrat, i když jeho současné osmé místo není vůbec špatné, protože účast v Evropské lize povede zřejmě jen přes místo páté. A na tuhle metu ztrácí bretaňský klub aktuálně pět bodů.

Samozřejmě že obě mužstva si mohou zajistit účast v evropských pohárech i přes triumf v Coupe de France, tahle cesta je však značně strastiplná, neboť ve finále mohou narazit na giganta z PSG. Domácí teď budou každopádně ve velké nevýhodě, protože se budou muset obejít bez tří vykartovaných hráčů a hned několika marodů.

Disciplinární trest vyfasovali Rami Bensebaini, Benjamin Bourigeaud i Hamari Traoré, tedy stabilní pilíře sestavy, do toho navíc kouč Julien Stéphan nebude mít k dispozici Ludovica Baala, Romaina Danzého, Theosona Jordana Siebatcheua a Abdoulayeho Dialla. Hosté mají tři zraněné, a to ve složení Amine Gouiri, Ferland Mendy a Kenny Tete.

V Lyonu se v uplynulých dnech řešila také budoucnost Bruna Génésia. Dvaapadesátiletý lodivod má totiž smlouvu jen do konce června. "Oznámíme všechno v úterý 2. dubna," sliboval prezident klubu Jean-Michel Aulas. "O den dříve bude mít vedení schůzku a pak okamžitě můžeme sdělit, jak jsme se nakonec ohledně tohoto tématu rozhodli."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.36 - 3.91 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain28252186:1677
2.Lille OSC29176645:2457
3.Olympique Lyon29158650:3553
4.Olympique Marseille291451045:3847
5.AS Saint-Étienne29137941:3446
6.Stade Reims291113531:2746
7.Montpellier HSC291012740:3442
8.Stade Rennes28118939:3641
9.OGC Nice291181021:2941
10.Racing Strasbourg29912845:3539
11.Nîmes Olympique281071140:4237
12.Angers SCO29812933:3336
13.Girondins Bordeaux298101128:3134
14.Toulouse FC297111128:4332
15.FC Nantes28871331:3531
16.AS Monaco29791330:4430
17.Amiens SC29851624:4329
18.EA Guingamp29571719:5122
19.Dijon FCO29561821:4621
20.SM Caen293111523:4420
Zbývající zápasy
03.04. 19:00Montpellier HSC - EA Guingamp
03.04. 19:00Racing Strasbourg - Stade Reims

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele