Ligue 1 - preview 21. kola

22.01.2021, 08:47, aktualizováno 24.01.2021, 08:32
Previews
Tradiční nedělní porce zápasů je na programu ve Francii. Lille čeká těžké střetnutí v Rennes, přičemž pokud zvítězí, dotáhne se bodově na vedoucí PSG. Lyon bude plnit úlohu favorita v derby se Saint-Étienne, zatímco Bordeaux přivítá Angers. Předposlední Dijon hostí Štrasburk a hrát se bude i v Remeši...
Girondins Bordeaux - Angers SCO  (neděle 13:00)
Bordeaux v novém roce našlo jakýsi optimální balanc. Teď je otázkou, zda udrží svou slušnou výkonnost dlouhodobě, přičemž souboj s Angers rozhodně prověří jeho schopnosti. Jeho soused v tabulce má o bod více, během uplynulých čtyř kol dokázal porazit Lille a Marseille. Na druhou stranu toto období přineslo hostům taktéž čerstvé porážky s Monacem a PSG.

Oba celky jsou aktuálně v horní polovině tabulky, číhají na svou šanci, jak zaútočit na pozice zajišťují evropské poháry pro příští sezónu. A je potřeba připomenout, že k nim nemají vůbec daleko. "Angers má velmi sebevědomý tým. Prožívá asi jeden z nejlepších ročníků od svého návratu do Ligue 1, vykazuje dobré výsledky," chválil soka Jean-Louis Gasset, kouč FCGdB.

Domácí se každopádně nově budou muset vypořádat s velkou ztrátou v podobě zraněného Otávia. Ten si totiž přetrhl achilovku a bude muset podstoupit operaci. "Začali jsme v tomto týdnu naplněni radostí a svěžestí. A pak přišla na řadu tahle zpráva. On je manažerem, on je mým válečníkem, který má vždycky úsměv na tváři," hlesl Gasset. "Pro nás velká rána."

Kromě něho jinak budou Les Girondins postrádat zřejmě i zraněného Hatema Ben Arfu a Mehdiho Zerkaneho. "Vím, že klub má jakési finanční potíže," přiznával bordeauxský stratég. "Vím o úpravách platů i o případných posilách. A pokud mi bude sděleno, že budu muset tuhle sezónu dokončit bez noviců, vystačím si s tím, co mám k dispozici nyní," ujišťoval.

Angers, které před týdnem neodvedlo vůbec špatnou práci proti pařížskému gigantovi, přesto nakonec nejtěsnějším možným způsobem padlo, se musí obejít bez Enza Ebosseho, otazník pak visí nad startem Sofianeho Boufala a Thomase Manganiho. "Náš výkon proti PSG se mi líbil, v podstatě jsme byli na jeho úrovni," těšilo hostujícího stratéga Stéphaneho Moulina.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Baysse, Koscielny, Benito - Adli, Bašič - Oudin, de Préville, Kalu - Hwang
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traoré, Thomas, Doumbia - Coulibaly, Amadou - Capelle, Fulgini, Mathias Lage - Diony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.17 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Štrasburk vyhrál už třikrát za sebou a prožívá v podstatě nejlepší období této sezóny. Hlavně na podzim podstupoval hodně krušné časy, teď se mu každopádně daleko lépe dýchá, neboť se probojoval po dvaceti odehraných kolech na slušné třinácté místo. Neměl by ovšem usínat na vavřínech, čeká ho totiž nyní velmi důležitý zápas s aktuálně předposledním Dijonem.

Naposledy celek z Alsaska porazil St. Étienne nejtěsnějším možným způsobem, využil tedy velkého oslabení soupeře, kterého sužoval vehementně koronavirus a s ním spojené mnohačetné absence. "Musíme se v tabulce stejně ještě posunout výše," vytyčil jasné cíle hostující kouč Thierry Laurey. Ten mimochodem řešil s vedením i prodloužení své smlouvy.

Nicméně v tomto měsíci ještě ke konečnému rozhodnutí nedojde. "Loni jsem kontrakt podepisoval v únoru, tedy po přestupovém období. Dohodli jsme se všichni, že o mém působení zde budeme diskutovat později. Je potřeba si udělat sumář čtyř let, během nichž jsem tu, situaci podrobně analyzovat, a to naplno a s čistou hlavou," vysvětloval Laurey.

Mohamed Simakan, který byl na odchodu ze Štrasburku, ale poranil si koleno, bude mimo hru až dva měsíce, a z jeho transferu tak sešlo, je jednou ze čtyř jistých absencí na straně Les Coureurs. Kromě něho jsou na marodce taktéž Matz Sels, Idriss Saadi a Lamine Koné, údajně se však lepší stav Leba Mothiby, který kvůli zdravotním potížím letos do hry ještě nezasáhl.

Domácí neprohráli v Ligue 1 už třikrát v řadě, uhráli naposledy bod s Marseille, následný mač s Lorientem se jim však odložil kvůli výskytu nemoci COVID-19 u protivníka. Dijonský stratég David Linarés ví, že je potřeba začít častěji vítězit, vždyť jeho tým dosud tříbodový rezultát urval jen dvakrát. Chybět mu teď bude Roger Assalé, nejistý je start u Aníbala Chaly.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Racioppi - Boey, Écuélé Manga, Coulibaly, Ngonda - Ebimbe, Ndong, Diop, Celina - Mama Baldé - Konaté
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kawašima - Lala, Djiku, Mitrovič, Caci - Sissoko, Aholou, Bellegarde - Thomasson - Diallo, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.57 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - FC Nantes  (neděle 15:00)
V neděli odpoledne se na stadionu Saint-Symphorien střetnou dva týmy, které po novém roce ještě neprohrály. FC Mety v minulém kole senzačně zvítězily na Lyonu a v tabulce poskočily už na desáté místo. Nantes zase třikrát v řadě remizovalo, ovšem v tabulce má o poznání větší starosti.

Nantes totiž od 8. listopadu loňského roku nevyhrálo a sérii natáhlo už na 11 zápasů. To pochopitelně znamená velký problém, který tři remízy v řadě rozhodně nespasí. Nantes v tabulce kleslo na poslední nesestupové místo, ale od osmnáctého Nîmes Olympique ho dělí jen tři body.

"Kanárci" před koncem loňského roku angažovali nového trenéra Raymonda Domenecha, který se do povědomí fanoušků fotbalu dostal v souvislosti s francouzskou reprezentací, s níž sice postoupil v roce 2006 do finále mistrovství světa, ale jinak s ní zakusil těžké časy. Jeho odchod byl pak vnímán veskrze pozitivně. Do Nantes přišel s jasným úkolem - zachránit tradiční klub v nejvyšší soutěži a pokud možno s ním hrát v klidnějších patrech tabulky.

V neděli odpoledne se představí na půdě Met, kterým se přelom roku náramně podařil. Jenom v prosinci získaly Mety sedm bodů a po novém roce už stihli přidat dalších pět. Domácí tak poskočili v tabulce na krásné desáté místo a na Nîmes mají už třináctibodový náskok. Vrchol výsledkové formy přišel minulý týden na půdě vedoucího Olympique Lyon - Mety tam zvítězily po jediné brance Aarona Leya Iseky.

Mírnějším favoritem budou Mety, ale vzájemná bilance je hodně vyrovnaná. Poslední dva vzájemné duely, které se odehrály v Nantes skončily plichtou.

Metám bude chybět čtveřice hráčů, jmenovitě se jedná o Cabita, Pajota, Nianeho a Nguetta. Hosté budou mít větší výhodu v tom, že jejich kádr je až na Limbombeho kompletní.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Boye, Kouyate, Bronn - Udol, Maïga, Angban, Centonze - Boulaya - Gueye, Iseka
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Girotto, Pallois, Fabio - Coco, Abeid, Touré, Louza - Muani, Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.14 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Remeš sice v minulém kole nestačila venku na o čelo tabulky bojující Lille, nutno ovšem podotknout, že neměla vůbec daleko k zisku aspoň jednoho bodu, a zároveň tak protáhnout svou nyní již přerušenou sérii pěti utkání bez porážky. Teď narazí na ve středu průběžného pořadí pohybující se Brest, který naopak v uplynulých čtyřech kolech hned třikrát padl.

Od půlky prosince se začali svěřenci Davida Guiona výsledkově zvedat, a vymanili se tedy ze sestupového pásma, přičemž od něj jsou aktuálně vlastně bezpečně vzdáleni. Minulý nezdar každopádně přinesl do týmu zklamání. "Postavili jsme se favoritovi čelem. Ale způsob, jakým se ta prohra urodila, nás hodně mrzel," narážel domácí stratég na fakt pozdního inkasování.

Úplně se neočekává, že by měl výrazněji měnit svou sestavu, akorát že nově bude muset vyřešit neúčast Moreta Cassamy, který je vykartovaný. "Hodně se toho mění při této naší ztrátě. Právě s ním se zdálo, že naše organizace hry je efektivní. Musíme se holt přizpůsobit," mínil Guion. Nejistý je jinak start u dvou hráčů, a to Valona Berishy a Anastasiose Donise.

Hostující kouč Olivier Dall'Oglio ve finále také nemá výraznější problémy s absencemi, akorát že stoprocentně do kupy se mu stále nedává Denys Bain. "Brest určitě nemá úplně nejstabilnější výkonnost, může však skórovat za všech okolností," upozorňoval Guion. "Vždyť náš sok vsítil už třicet jedna gólů. Na tým z dolní poloviny tabulky úctyhodný počin."
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Foket, Faes, Abdelhamid, Konan - Cafaro, Munetsi, Chavalerin - Mbuku, Dia, Zeneli
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Pierre-Gabriel, Chardonnet, Hérelle, Perraud - Honorat, Belkebla, Lasne, Faivre - Cardona, Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.38 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Rennes - Lille OSC  (neděle 17:00)
Zareagovat na výhru PSG potřebuje Lille, které to ale nebude mít vůbec snadné, neboť se představí na půdě Stade Rennes. Domácí letos účinkovali v Lize mistrů a byť tam díru do světa neudělali, získali cenné zkušenosti, které se jim mohou v Ligue 1 hodit. Vyřazení z Ligy mistrů zároveň pomohlo domácí zase nastartovat.

V době, kdy Rennes válčilo v základní skupině Ligy mistrů se mu na domácí scéně nedařilo, ovšem s vyřazením je to zase jiná písnička. Od 13. prosince loňského roku Rennes neprohrálo a do tabulky získalo úctyhodných sedmnáct bodů. Díky tomu se svěřenci trenéra Juliena Stéphana vrátili do boje o nejvyšší příčky a na pozice zaručující Ligu mistrů ztrácejí jen čtyři body. V minulém kole si domácí přivezli všechny body z Brestu za vítězství 2:1.

V neděli přivítá Stade Rennes na svém stadionu Lille, se kterým sice nemá historicky špatnou bilanci, ovšem poslední zápasy vyzněly lépe pro hostující "Dogy". Rennes slavilo naposledy výhru v květnu 2019 a od té doby třikrát na svého soupeře nevyzrálo.

Obtížné to bude i tentokrát. Lille se letos veze na vítězné vlně a bojuje o titul. Nyní už ví, že PSG páteční předehrávku zvládlo a pokud se chce dotáhnout na první místo, nic jiného než zvítězit v Roazhon Parku mu nezbývá. Lille sice zahájilo nový rok překvapivou porážkou od Angers, ale rychle se vzpamatovalo a díky výhrám proti Nîmes Olympique a Remeši zůstává velmi vážně ve hře o první místo.

Trenér Julien Stéphan se bude muset obejít bez zraněného tria Guirassy, Tait, Rugani a jako nádavek nebude hrát ani potrestaný Bourigeaud. Oslabené bude i Lille, které nemůže počítat se zraněným střelcem Yilmazem i suspendovaným Xekou.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Salin - Maouassa, Aguerd, Nyamsi, Traoré - Truffert, Nzonzi, Camavinga, Doku - Grenier - Terrier
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Botman, Reinildo - Ikoné, André, Sanches, Bamba - Yazici, David
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.06 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Ne že by minulý nečekaný nezdar proti Métám výrazně oslabil pozice Lyonu na čelních pozicích, mrzel ho však z mnoha důvodů. Jednak přišel na úkor PSG o průběžné vedení v tabulce a dokonce spadl až za Lille na třetí příčku, zároveň byla přerušena jeho úctyhodná série šestnácti kol bez porážky. Teď ho čeká neméně důležité utkání v derby se St. Étienne.

Les Gones budou v tomto případě plnit roli jasného favorita. Přece jenom mají oproti svému odvěkému rivalovi daleko lepší formu, ASSE se pohybuje jen ve spodních patrech tabulky a zase se ho týkají spíše boje o holé přežití. Posledních pět vzájemných klání zvládl Olympique vítězně, když nicméně na Stade Geoffroy-Guichard zavítal naposledy v roce 2019, padl.

Je vážně velká škoda, že právě tenhle duel se odehraje, jako již tradičně během většiny sportovních akcí, bez přítomnosti diváků. Derby Rhone-Alpes patří ve Francii vždy k těm nejostřeji sledovaným, na úrovni fandů obou týmů se jedná o velmi prestižní záležitost. Zatím mají více důvodů k radosti ti hostující, byť OL se střetnutí předchozí opravdu zle nevyvedlo.

St. Étienne každopádně ve svých uplynulých dvou mačích ztratilo jakýsi elán, který nabylo od konce listopadu loňského roku až do začátku ledna, kdy sedmkrát v řadě neprohrálo. Jakmile totiž uhrálo velmi cenný bod s PSG, následovaly jen dva neúspěchy, a to ty na půdě Remeše a Štrasburku. Domácí se také v dnech minulých dost trápili s problémy ohledně koronaviru.

I proto, že OL zřejmě bude chybět pouze vykartovaný Lucas Paquetá, a nastoupí tak v prakticky nejsilnějším možném složení, si bude družina kouče Rudiho Garcii rozhodně brousit zuby na skalp svého soka, jenž naopak bude zřejmě znovu citelně oslaben. "Pro všechny naše příznivce je to derby speciální," uvědomoval si dobře Juninho Pernambucano.

Sportovní ředitel Lyonu ví, že před týdnem Garciovi svěřenci nepředvedli ideální výkon. "Mohli jsme aspoň udržet remízu," hlesl. "Vždy se snažíme vyhrát. Neexistují ovšem podněty k tomu, abychom měli obavy. Musíme se ujistit, že teď budeme připraveni. Nechali jsme si proti Métám proklouznout tři body mezi prsty, a já doufám, že ten výsledek nás probudí."

Les Verts neměli minulou neděli jednoduchou pozici ve Štrasburku, potýkali se totiž s hodně početnou marodkou vlivem pozitivních testů na nemoc COVID-19. Mathieu Debuchy, Harold Moukoudi, Timothée Kolodziejczak, Yvan Neyou Noupa, Wahbi Khazri, Denis Bouanga, Romain Hamouma nebo Kévin Monnet-Paquet, ti všichni jim jednoduše nebyli k dispozici.

A domácí stratég Claude Puel se hodně čertil, že se utkání neodložilo. "Prošli jsme si groteskní situací," povídal. "Museli jsme se přizpůsobovat z hodiny na hodinu. Udělali jsme všechno pro to, abychom dodrželi pravidla a zvládli celý ten blázinec," dodával. Těžko říci, kdo St. Étienne již bude zdravý, zranění jsou mu ovšem stále Gabriel Silva a Yvann Macon.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Cornet - Caqueret, Thiago Mendes, Aouar - Kadewere, Depay, Toko Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.98 - 4.40 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - OGC Nice  (sobota 17:00)
Ačkoli v novém roce fotbalisté Lens vytěžili z úvodních třech utkání pouze jeden bod, v dohrávce devátého kola skolili venku Marseille, a zase jako by si řekli o příčky zajišťující evropské poháry pro příští sezónu. Potvrdit tenhle velmi cenný výsledek se budou rozhodně snažit proti Nice, celku, který ještě na podzim působil v Evropské lize, avšak v současné chvíli usiluje vlastně o ligovou záchranu.

Byť náskok Les Aiglons na sestupové pásmo je aktuálně stále dostačující, pokud by pokračovali ve výsledkové mizérii, která trvá vlastně od začátku listopadu, mohli by se hodně se zlou potácet. V uplynulých deseti kolech vyhráli jen na půdě Nimes, před týdnem schytali tvrdý debakl doma od Bordeaux. "Jsme v obtížné situaci, ne-li dost vážně," přiznával hostující lodivod Adrian Ursea.

Kdyby Nice, kterému nyní budou chybět Dante, Danilo Barbosa a možná i Rony Lopes, zkrátka nemělo nahrané body z první poloviny podzimní části, kdo ví, kde v průběžném pořadí by se ve finále nacházelo. "Už nemáme čas nad ničím přemýšlet. V prvé řadě je potřeba změnit způsob myšlení. Musíme ukázat i jiný přístup. Není prostě možné takto působit i v dalších týdnech," pokračoval Ursea.

Zato domácí stratég Franck Haise, jenž bude postrádat zdravotně indisponovaného Cheika Traorého a Loïca Badého, si nemůže výrazněji stěžovat na výkony svého mužstva. Ty jsou totiž nad očekávání dobré u navrátivšího se nováčka Ligue 1. "Lens má velmi sebevědomý tým," analyzoval soupeře Ursea. "Od samého startu využívá styl, který jen lehce upravil. Každému může působit problémy."
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Steven Fortés, Medina - Michelin, Cahuzac, Fofana, Sylla - Kakuta - Kalimuendo, Sotoca
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Robson Bambu, Saliba, N'Soki - Atal, Lees Melou, Thuram-Ulien, Kamara - Claude Maurice, Dolberg, Reine-Adélaïde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.40 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Před touhle bitvou o jih Francie není Marseille ve vůbec dobrém rozpoložení. Až na výhru nad Montpellierem v novém roce značně tápe, v Ligue 1 ze tří posledních duelů vytěžila jen jeden bod, a to přitom proti sobě neměla nijak zvučné protivníky. Zato nyní se bude muset pořádně ohánět, narazí totiž na v dobré formě hrající Monaco, které neprohrálo pětkrát v řadě.

Středeční dohrávka proti Lens dopadla pro Les Phocéens opravdu dost katastrofálně. Nejenže je nováček soutěže skolil nejtěsnějším možným způsobem, především v útoku působili značně mdlým dojmem. A konečný rezultát vlastně nebyl jenom nějakým náhodným vyústěním dění na hřišti. "Věřím, že se vše ještě otočí. Nejsme mrtví," burcoval kouč André Villas-Boas.

Po aktuálních nevalných výsledcích se objevují spekulace, zda se pod hostujícím lodivodem nekýve náhodou trenérská židle. Jeho mužstvo mimochodem nezvládlo nedávno ani měření sil o Francouzský superpohár v derby s PSG. "Nejsem tu od toho, abych působil problémy. Pokud se vedení rozhodne, že je čas, abych odešel, dojde k tomu," říkal André Villas-Boas.

On sám však chce za každou cenu zvednout Marseille do těch pater, jaké by byly minimálně důstojné. A ještě se třeba pokusit usilovat o umístění v top trojce, byť ztráta na ní je už velká. "Jestli klub chce provést změny, jsem k dispozici," ujišťoval Portugalec. "Není na ně ale teď čas, čeká nás hned zápas s Monacem. Můžeme vlastně jen proměnit porážky ve vítězství."

Do hry se hostům asi stále ještě nezapojí Jordan Amavi, čerstvě se zranil Valentin Rongier, jenž nedohrál souboj s Lens, a jeho start je tak v ohrožení, přičemž otazník visí rovněž nad nástupem Boubacara Kamary. Těžko říci, jestli již bude zdravý Luis Henrique po prodělání nemoci COVID-19, nová posila Arkadiusz Milik jinak zřejmě ještě připravena nebude.

Monaco od začátku prosince prohrálo třikrát za sebou, avšak před vánočními svátky se rozehrálo do senzační pohody a následně z možných patnácti bodů urvalo hned třináct. Minulý pátek se mu podařilo porazit Montpellier, ukázalo se zároveň, že útočníci Kevin Volland a Wissam Ben Yedder patří i nadále k největším zbraním knížecího klubu.

Gelson Martins a Cesc Fábregas, to by měly být jediné dvě absence na straně domácích. "Těžko říct, jestli utkání proti Marseille přichází na řadu v pravou chvíli. Uvidíme až po něm," povídal monacký stratég Niko Kovač. "Náš soupeř totiž ze sebe vydá maximum, aby se vyhoupl vpřed. Já spíš dávám přednost faktům o mém týmu, chci hovořit hlavně o něm."
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Mannone - Sidibé, Maripán, Badiashile, Caio Henrique - Aguilar, Tchouaméni, Fofana, Diop - Ben Yedder, Volland
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Pol Lirola, Álvaro González, Čaleta-Car, Sakai - Sanson, Gueye - Thauvin, Cuisance, Payet - Benedetto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.97 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC  (pátek 21:00)
Po minulém kole se Ligue 1 zaběhla do obvyklých, pro někoho nudných, ale ve finále zřejmě očekávaných pořádků. PSG se totiž po vítězství nad Angers a nečekanému zaváhání Lyonu proti Métám opět dostalo na první místo tabulky, které bude hájit v rámci jedenadvacátého kola v páteční předehrávce proti Montpellieru. Jistotu splnění cíle mu zaručí jenom vítězství.

Bodově jsou na tom Les Parisiens na chlup stejně jako druhé Lille, oproti němu však mají daleko lepší skóre, takže tříbodový výsledek by opravdu měl stačit k uchování vedoucí pozice, i kdyby Dogy také vyhrály. A domácí nasadí na plac možná to nejlepší, co budou mít k dispozici, neboť aktuálně nemusejí myslet na žádné další vložené duely či nějaké pohárové.

PSG se zkrátka nemá proti Montpellieru na co šetřit. Zdravé jsou přitom všechny zásadní opory, včetně obranné dvojice Marquinhos a Presnel Kimpembe, zálohu by měl dirigovat Marco Verratti, v útoku asi budou operovat Ángel Di María, Kylian Mbappé i Neymar, přičemž je pak otázkou, zda dostane šanci na samotném hrotu Moise Kean nebo Mauro Icardi.

K vytvoření možná té nejideálnější sestavy chybí doplnit levý kraj obrany Juanem Bernatem, který je dlouhodobě mimo hru kvůli zranění. Nově se na hřišti neobjeví Ander Herrera, jehož údajně trápí zdravotní potíže lehčího rázu, spíše se však dá brát jeho vyřazení z nominace na utkání jako jakési preventivní opatření. Nemocí COVID-19 pak prochází stále Colin Dagba.

Tu každopádně již překonali Thilo Kehrer i Rafinha, fit je také brankářská trojka Alexandre Letellier. "Čeká nás v pátek důležité a obtížné měření sil. Musíme k němu přistoupit se vší vážností," varoval před podceněním pařížský záložník Leandro Paredes. "V minulosti nám soupeř působil dost problémů. Musíme se prostě snažit, abychom zůstali na čele tabulky."

Ne že by PSG před týdnem podalo nějaký dechberoucí výkon, přesto urvalo tři body. Celkově se začíná dostávat do optimální pohody, v uplynulých sedmi utkáních, včetně toho v Trophée des Champions, vyhrálo hned pětkrát. "V podstatě jsme vlastně rádi, že je pořadí na horních příčkách takhle vyrovnané. Umožňuje nám soustředit se na samotné lídry," dodal Paredes.

Na lavičce Pařížanů mimo jiné zřejmě opět nebude přítomný kouč Mauricio Pochettino, jenž už duel s Angers vynechal kvůli pozitivním testům na koronavirus. Na nynější předzápasovou konferenci tak dorazil jeho asistent Jesús Pérez. "Pro trenérský štáb není nikdy snadné usadit se v klubu v průběhu sezóny. My se snažíme uplatňovat všechny nové nápady," říkal Paredes.

Montpellier v současné chvíli není v dobrém rozpoložení, vždyť v předchozích šesti ligových zápasech urval jen dva body. Jestli chce výběr kouče Michela Der Zakariana vážně usilovat o místa zaručující pro příští ročník evropské poháry, musí co nejdříve přerušit tuhle negativní bilanci. Hosty aspoň může těšit fakt, že chybět jim bude pouze vykartovaný Jordan Ferri.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Verratti, Paredes - Di María, Neymar, Mbappé - Icardi
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Congré, Pedro Mendes, Cozza - Sambia, Mollet, Le Tallec, Savanier, Oyongo - Laborde, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.79 - 18.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20133444:1142
2.Lille OSC20126235:1542
3.Olympique Lyon20117239:1940
4.AS Monaco20113639:2936
5.Stade Rennes20106430:2236
6.Olympique Marseille1995526:1932
7.RC Lens2094730:2931
8.Angers SCO2093825:3130
9.Girondins Bordeaux2085723:2129
10.FC Metz2077621:1828
11.Montpellier HSC2084833:3528
12.Stade Brestois20821031:3626
13.Racing Strasbourg20721129:3223
14.OGC Nice1965822:2823
15.Stade Reims2056928:3121
16.AS Saint-Étienne2047920:3019
17.FC Nantes2039820:3218
18.Nîmes Olympique20431316:4115
19.Dijon FCO1928912:2614
20.FC Lorient19331320:3812
Zbývající zápasy
24.01. 15:00Nîmes Olympique - FC Lorient (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé a Icardi 1+1 za tři minuty. OK

Reagovat
Israha

Proti bez formy hrajícímu Montpellieru, který hrál od 18. minuty v deseti a má na stoperu borce, kterému je 43. To bych jako zas tak heroický výkon neoznačoval . Hráli dobře, ale z velké části díky tomu, že soupeř to dovolil. Včera se mi nejlepší na hřišti jevil Neymar.

Reagovat
Rudnevs

Jospeh-Gordon Levitt na fotke

Reagovat
Seydou Doumbia

A koučuje Zaca Efrona. Možná by se ještě někdo v týmu našel s přirovnáním.

Reagovat
Rudnevs

Vidíš, to som si vlastne až teraz uvedomil, že Joseph a Zac sú spolu v jednom tíme. Ale škoda, že si Niko nechal narásť bradu, teraz tá podoba už nie je až taká veľká (ale stále je to až neskutočné, ako sa podobajú, dokonca sú aj rovnako vysoký). Volland sa vlastne na Zaca tiež podobal skôr keď boli mladší, teraz už nie až tak moc.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Israha

Sanson ani na lavičce, takže tady je ten přesun do Villy hotový. No, takže druhá půlka sezony a v kádru jsou k dispozici pouze tři použitelní záložníci + čím dál víc se horšící Cuisance, na kterého doufám tu opci neuplatíme. Lirola a Milik mě vedli k dojmu, že tenhle zimní přestupák bude z těch lepší, ale to jsem nečekal, že se zároveň zbavíme dvou hráčů, hrající stejný post, a nenahradíme je

Reagovat
Seydou Doumbia

Alespon někoho na hostování do konce sezony by jste měli získat do toho středu. I když jestli Cuisance nenaplní očekávaní tak to v létě bude chttí hned dvě plnohodnotný náhrady. Nemáte v akademii ještě nějakého Gayeho?

Reagovat
Seydou Doumbia

O co tady básníkům na straně Marseille vlastně šlo? Dát branku a potom ubránit 0:1 a následně ubránit i 1:1? Jako od nějaký dvacatý minutě být do ofenzívy totálně nulový je masakr. Monaco po obdržený brance se sebralo a ničilo hosty až do závěrů zápasů. Sice útočníci dnes nuloví, ale i góly po standartkách se počítají. Maripán je v poslední době v úžasný formě, přitom v Monacu už byl taky hádám odepisovaný. Skvělý střed hřiště domácích a na závěr nádherný gól Jovetice po přímém kopu. Zasloužený vítězství domácích, kteří jsou už jen bod za Lyonem.

Reagovat
Pyroman

Ať už jde Puel s tou svojí fixací na juniory třeba do píči, drtivá většina z nich ještě na ligu nemá a podle toho to vypadá.

Reagovat
Israha

Minulý týden si je relativně namazal i Štrasburk, ale dneska to je vyloženě trapné.

Reagovat
Pyroman

Ve Štrasburku se to ještě dalo pochopit, protože kvůli covidu stejně moc variant k dispozici nebylo, ale dneska už je je čistě jeho volba. Ta záloha se snad za poločas ani nedotkla míč, šílený.

Reagovat
Israha

Jsem si teď vzpomněl na naši debatu ze začátku sezony, kdy jsme polemizovali, jestli ta Puelova sázka na omladinu může dlouhodobě fungovat...poslední zápasy dávají jednoznačnou odpověď. Takhle to nejde, tohle jsou výkony kdoví jestli na boj o záchranu.

Reagovat
Pyroman

Teď už je docela jasně nastavený kurz směrem druhá liga, co si budeme. Pořád bych teda doufal, že minimálně Dijon a Nimes jsou přece jenom ještě o něco horší a ASSE se zdravou kostrou týmu by mělo aspoň 17. místo ukopat, na druhou stranu na jeden ok zápas typu PSG doma připadá 5 proher, což prostě nejde.

Reagovat
Israha

Lorient je horší určitě a Nimes asi taky, ti jsou schopni porazit snad jen Marseille . Ale Dijon vcelku nenápadně ukazuje, že by se s nima ještě v boji o záchranu mohlo počítat. Ten Raccioppi se jim dost slušně rozchytal, od devátého kola dostali jen jednou více jak jeden gól, to je hodně slušné. Začne jim to trochu víc padat v ofenzivě a mohou záchranu uhrát. Anti-černým koněm spíš může být Nantes pod Domenechem.

Reagovat
Pyroman

Nimes vidím podobně, Lorient bych ještě neodepisoval, z té poslední trojky je pořád favorizuju na nejlepší umístění. Nantes a ASSE jsou taky v téhle skupině tragédů, ostatní už docela utíkají, i ta Remeš docela odskočila.

Reagovat
Israha

Nevěřím tolik tomu Lorientu, ale jinak souhlas. Aktuálně je v tom sestupu namočených pět týmů, Reims se po té bídě během EL "tažení" zvedli. ASSE a Nantes mají lepší kádry, než zbytek, ale otázka je, co ti šašci Puel s Domenechem budou schopni z nich vymáčknout. Z té spodní trojice se mi díky dobré obraně jeví nejsilněji ten Dijon, ale i tak je vidím spíš na baráž.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele