Ligue 1 - preview 11. kola

20.11.2020, 08:51, aktualizováno 22.11.2020, 09:00
Previews
Celý bohatý nedělní program otevře utkání Nantes proti Métám. Lille se může vrátit na druhé místo před Monaco, potřebuje však večer zdolat Lorient. Lyon se představí na půdě Angers. Dijon, jenž začal sbírat body aspoň po remízách, by se chtěl pokusit konečně o vítězství doma proti Racingu Lens. Recept na výhru, zdá se, naopak našel Monpellier. Podaří se mu zvítězit i potřetí v řadě v utkání se Štrasburkem? Na programu je celkem šest utkání...
FC Nantes - FC Metz  (neděle 13:00)
Málokdo asi čekal, že se Méty rozehrají k tak dobrým výkonům a po deseti kolech budou držet sedmizápasovou neporazitelnost. Tým ze severovýchodní Francie může sérii natáhnout v Nantes.

Domácí sice před reprezentační přestávkou vyhráli, ale stále nemohou dát svým výsledkům potřebnou kontinuitu. I díky nevyrovnanosti patří "Kanárkům" až čtrnácté místo a to je určitě pod jejich možnosti. Nantes letos ještě nedokázalo slepit alespoň dvě výhry v řadě, což teď bude mít možnost napravit proti Métám.

Ty prožívají velice zajímavý začátek sezony. Tým, kterému se predikuje boj o záchranu se překvapivě drží. V úvodních třech kolech sice pokaždé prohrál, je ale důležité si uvědomit, jakým způsobem k tomu došlo a kdo byl jeho soupeřem. Méty prohrály pokaždé o gól, navíc s celky bojujícími o titul - PSG, Monakem a Lille. Méty neprohrály už sedm kol v řadě a tuto sérii budou chtít na Loiře prodloužit.

Nepříliš povzbudivou zprávou pro fanoušky je fakt, že ve vzájemných zápasech padá velmi málo branek. Když se oba celky potkaly naposledy, byla z toho bezgólová remíza a ještě tři roky před tím vstřelil každý tým maximálně jednu branku. Dojde v neděli odpoledne ke změně?

Co se týče absencí, tak Nantes se musí obejít bez Limbombeho, Simona a potrestaného Louzy. Obdobně je na tom i soupeř, kterému budou chybět zranění Cabit, N'Doram a Niane. K dispozici nebude ani karetní hříšník Centonze.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Fabio, Pallois, Girotto, Corchia - Touré, Abeid - Coco, Blas, Bamba - Muani
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Delaine, Bronn, Boye, Udol - Fofana, Maïga, Pajot - Boulaya, Nguette, Gueye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.27 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - RC Lens  (neděle 15:00)
DFCO zůstává posledním klubem, který v aktuální sezoně stále čeká na výhru. Nedá se příliš předpokládat, že by se jí dočkal v tomto klání, protože na východě Francie dobře vědí, že Racing Lens v žádném případě nebude lehkým soupeřem.

Ještě před reprezentační pauzou byl propuštěn kouč Stéphane Jobard a jeho místo zaujal dosavadní asistent David Linarès, jenž za Les Hiboux během hráčské kariéry hrával. Před dvěma týdny proti Metám došlo mimo jiné na každé straně k zahození pokutového kopu. Remíza 1:1 byla tedy nakonec asi zasloužená, jenže pro Dijon v současné situaci jaksi nedostačující.

Určité náznaky zlepšení byly znát, nicméně je otázka, jestli nebyly pouze chvilkovou záležitostí. Dobrý výkon předvedl brankáře Anthony Racioppi, jenž Saturnina Allagbého patrně posadí na lavičku náhradníků i tentokrát. Jonathan Panzo bude rovněž připraven zpevnit obrannou hráz. Vedle něj by neměl chybět z Rennes hostující Sacha Boey.

V Lens už snad do značné míry mají koronavirovou nákazu za sebou. Většími absencemi by měli být akorát Cheick Traoré a Ignatius Ganago. Naopak po karetním trestu se vrací trio Yannick Cahuzac, Jonathan Gradit a Clément Michelin. Fit je také Issiaga Sylla, avšak jeho zřejmě Massadio Haïdara na levé křídlo nepustí.

V útoku nebude scházet hrdina posledního klání Florian Sotoca. Třicetiletý útočník, jenž se v minulosti neúspěšně zkoušel prosadit v Montpellieru, se před dvěma týdny zásluhou dvou gólů v nastaveném čase postaral o to, že zápas proti Remeši nakonec skončil nevšední remízou 4:4. Dijon je na tom, co se vzájemných střetnutí týče, o něco lépe. V paměti některých hráčů stále zůstává zvládnutá loňská baráž, díky které musel bývalý klub Vladimíra Šmicera postup mezi elitu o rok odložit.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Racioppi; Chafik, Manga, Couliably, Boey; Ndong, Lautoa; Assale, Celina, Chouiar; Balde
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca; Fortes, Bade, Medina; Clauss, Mauricio, Doucoure, Boura; Kakuta; Sotoca, Banza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.75 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Svěřenci Michela Der Zakariana totiž poslední dva duely na Stade de la Mosson prohráli, přičemž jednou byl soupeřem Nîmes Olympique a podruhé Remeš. Čtyřgólový příděl od týmu Davida Guiona jakoby La Paillade probral. Naopak Racing se nadále trápí v sestupových vodách.

MHSC si v listopadu dokázalo poradit jak se Saint-Étienne, tak s Bordeaux, přičemž ani jednou neinkasovalo. Teď věří, že se podaří urvat tříbodový zisk i v zápase proti Štrasburku. "Střetnutí s Bordeaux bylo hodně náročné, ale ve druhém poločase jsme hru kontrolovali a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," hodnotil arménský lodivod vítězství 2:0 nad Les Girondins, pod které se podepsali Florent Mollet a Andy Delort.

Druhý jmenovaný má na kontě v letošní sezoně už čtyři branky a na jihu Francie věří, že hned po reprezentační přestávce přidá další. Po karetním trestu se vrací třiačtyřicetiletý kapitán Hilton, díky čemuž by mohlo dojít na klasičtější rozestavení 3-5-2. Na základní sestavu si dělá zálusk v dobré formě hrající Stephy Mavididi, ovšem vedle Delorta dál dostává přednost Gaëtan Laborde.

Za Racing do hry určitě nenaskočí Lebo Mothiba, Idriss Saadi a Mats Sels, jehož bude muset mezi třemi tyčemi znovu zastoupit Bingourou Kamara. Jean-Eudes Aholou si poradil s koronavirem a bude připraven naskočit v základní sestavě. Na tu si dělají zálusk i vysoký Ludovic Ajorque, a také Kenny Lala, jenž byl zatím velmi platným hráčem.

Prosadil se při spolehlivé výhře na stadionu v Brestu, kde Les Coureurs předvedli zatím nejlepší výkon v ročníku a zaslouženě vyhráli 3:0. Jenže proti Remeši a Marseille už to znovu žádná sláva nebyla. Na Montpellier si ale svěřenci Thierryho Laureye věří, třebaže na Stade de la Mosson zvítězili v tomto století pouze jednou.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin; Souquet, Congre, Mendes, Oyongo; Ferri, Mollet, Savanier; Mavididi, Delort, Laborde
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kamara; Lala, Simakan, Kone, Mitrovic, Caci; Sissoko, Bellegarde, Thomasson; Ajorque, Diallo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.40 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Reims - Nîmes Olympique  (neděle 15:00)
Svěřenci Davida Guiona uhráli sedm ze svých dosavadních devíti bodů v posledních třech kolech Ligue 1. A "Krokodýli" se tváří býti ideálním soupeřem pro prodloužení série bez porážky.

Les Rouges et Blancs si výrazně zvedli sebevědomí v zápase proti MHSC, které na jihu Francie zdolali v poměru 4:0. Poté se podařilo vyzrát na Štrasburk. A před reprezentační přestávkou se hodně mluvilo o jejich duelu s Lens, který skončil divokou remízou 4:4. Nutno podotknout, že Remeš ještě v 88. minutě vedla o dva góly. Jenže dvojí neuhlídání Floriana Sotoci se hrubě nevyplatilo.

"Pro diváky to byl určitě atraktivní zápas, ale my jsme zklamaní. V naší situaci, kdy se v tabulce potřebujeme posunout výše, jsme tady dnes jednoznačně ztratili dva body," hodnotil po utkání David Guion, jehož tým půjde do střetnutí proti Nîmes v roli favorita. Nejen proto, že se podařilo zlepšit výkony, ale také kvůli tomu, že v kádru řádí Boulaye Dia, jenž s dosavadními osmi góly po deseti kolech vedl tabulku střelců před Kylianem Mbappém.

Bernard Blaquart k dispozici takhle spolehlivého kanonýra nemá, nicméně tři branky Zinedina Ferhata také nejsou úplně k zahození, třebaže k bodům zatím nevedly. Bez nich by ovšem Les Crocodiles měli na kontě pouhých sedm vstřelených branek, což představuje proti devatenácti inkasovaným značný nepoměr.

Útočníci jsou v podstatě neškodní, a tak není divu, že trenér nechal při výprasku 1:5 od Angers hrát od začátku Karima Aribiho, jenž na svou první trefu v Ligue 1 stále čeká. Tentokrát by měl dostat přednost opět Kévin Denkey. Oproti tomu na trávník určitě nevyběhnou Sidy Sarr, Birger Meling a vykartovaný Lucas Deaux. Nejčastějším výsledkem při klání těchto dvou celků je remíza, ve kterou v Nîmes musí věřit i tentokrát. Bylo by velkým překvapením, kdyby Remeš v této partii zaváhala.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovic; Doucore, Abdelhamid, Maresic, Foket; Cafaro, Berisha, Munetsi, Mbuku; Sierhuis, Dia
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet; Burner, Briancon, Landre, Miguel; Cubas, Sarr, Fomba; Ripart, Kone, Eliasson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.70 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Na stadionu Jeana Bouina se utkají domácí SCO Angers a Olympique Lyon. Hosté jsou favoritem, ale Les Scoïstes určitě mají co nabídnout. V letošní sezoně zvítězili už pětkrát, na druhou stranu po tříbodovém importu vždycky následovala porážka. Připomeňme tedy, že Angers před přestávkou deklasovalo Nîmes.

Podle "pravidla" by tedy s Lyonem měla následovat porážka, ale na "kdyby" se pochopitelně nehraje a Angers bude chtít konečně slepit dvě výhry v řadě. Les Scoïstes se aktuálně pohybují ve středu ligové tabulky a to by víceméně odpovídalo předsezónním cílům.

V minulém kole si domácí s chutí zastříleli do sítě Nîmes Olympique - prosadili se celkově pětkrát a připsali si doposud nejvyšší vítězství v sezoně. V neděli se proti nim postaví o poznání těžší kalibr Olympique Lyon.

"Máme tým, který dokáže porazit kohokoliv," prohlásil na tiskové konferenci lyonský trenér Rudi Garcia. Síla Lyonu je nezpochybnitelná, na druhou stranu v tabulce mu patří až šestá příčka a to je určitě velké zklamání. Les Gones poměrně pravidelně ztrácí, byť prohráli zatím jen jednou. Na vině je vysoký počet remíz. Celkem jich má Lyon pět, což je nejvyšší číslo z celé Ligue 1.

Lyon v minulém kole zvítězil v derby nad Saint-Étienne a z posledních čtyř zápasů zaznamenal tři výhry. Dobré vzpomínky má i na Angers, vždyť ho naposledy deklasoval šesti góly. Angers naposledy zvítězilo ve vzájemném zápase v roce 2015.

"Je to sehraný, soudržný a dobře organizovaný tým schopný střílet góly. Nejsou zas tak daleko od nás, neměli bychom je podceňovat. Vítězství v Angers nebude snadné, oni budou velmi motivováni," varoval Rudi Garcia.

Angers nastoupí bez dua Ebosse, Mangani a stejný počet absentujících je i na druhé straně barikády. Kouč Rudi Garcia nemůže počítat se suspendovanými Ekambim a Cornetem.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Doumbia, Thomas, Traoré, Manceau - Bobichon, Amadou, Fulgini - Boufal, Diony, Cabot
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Bard - Caqueret, Mendes, Aouar - Kadewere, Dembele, Depay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 4.08 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (neděle 21:00)
Lille těsně před reprezentační přestávkou utrpělo svou první porážku v sezóně, a to napříč všemi soutěžemi. Trochu překvapivě nestačilo na Brest, nacházející se v dolní polovině tabulky, a aby mohlo svůj minulý nezdar napravit, musí se především vypořádat s několika absencemi. I tak však bude v souboji s nováčkem Ligue 1 z Lorientu plnit roli favorita.

Prakticky od startu nového ročníku se Dogám vyhýbaly nějaké početné absence. Jenže na řadu přišly logické problémy s disciplinárními tresty, na plac tak nevběhnou José Fonte, Reinildo Mandava ani Burak Yilmaz, přičemž zranění během plnění povinností v národních dresech utrpěli Renato Sanches i Zeki Celik, již se tak v úvodní jedenáctce také neobjeví.

Není pak údajně úplně jasné, zda budou na sto procent připraveni Boubakary Soumaré a Luiz Araújo. Všechny tyhle zprávy jsou velmi nepříjemné nejen pro ligové dění, ale také pro Evropskou ligu, v níž už příští čtvrtek Lille přivítá AC Milán. Aktuálně čeká na LOSC hned deset střetnutí během dvaatřiceti dnů. Domácí trenér Christophe Galtier tak dost soptil.

Pořádně se totiž opřel do bafuňářů UEFA, kteří měli na starosti skloubit klubovou scénu s tou mezinárodní. "Ti, kdo vytvořili tenhle kalendář, ztratili veškeré pochopení pro vrcholový fotbal," ulevil si od plic. "Všude se rozpadají kádry. Všude! Všechny kluby jsou ovlivněny zápasy reprezentací. A to se navíc do každého bloku přidal nároďákům ještě jeden přátelák."

Hosté se po deseti odehraných kolech nacházeli těsně nad hranicí sestupu, před dvěma týdny nezvládli malé bretaňské derby s Nantes. Celkově urvali vítězství jen ve dvou případech, hned v šesti případech odcházeli poraženi. "Tvrdit, že po zisku osmi bodů jsme sebevědomí a jistí v kramflecích, by bylo doslova šílené," nebyl spokojený lorientský kouč Christophe Pélissier.

Ten se zřejmě bude muset obejít bez zdravotně indisponovaného Vincenta Le Goffa, otazník visí nad startem dvou hráčů, a to ve složení Jonathan Delaplace a Thomas Monconduit. Do hry by každopádně měl zasáhnout Adrian Grbic, který v uplynulé Lize národů dvakrát skóroval za výběr Rakouska, a mohl se tak dostat konečně do potřebné optimální pohody.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Pied, Soumaoro, Botman, Bradarič - Ikoné, Soumaré, Xeka, Bamba - Yazici, David
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Gravillon, Morel - Diarra, Chalobah, Abergel, Wissa - Moffi, Hamel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.02 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - AS Saint-Étienne  (sobota 17:00)
St. Étienne čeká v Brestu po reprezentační přestávce úkol v podobě přerušení své série šesti ligových porážek za sebou. A pokud nechce vyrovnat vlastní smutný klubový rekord, který činí hned sedm neúspěchů v řadě, potřebuje se ukázat v daleko lepším světle než v uplynulém měsíci a půl. Od svého protivníka ho v tabulce dělí aktuálně pouhý dvoubodový rozdíl.

Hosté vstoupili do tohoto ročníku nadstandardně dobře, v úvodních čtyřech kolech získali slušné čtyři body, jenže od té doby přišel na řadu hodně strmý pád dolů. "Musíme teď vyhrát. A ujišťuji vás, že víme všichni moc dobře, že už musíme takto konat," vzkazoval hostující kouč Claude Puel. "Máme před sebou jenom jednu jedinou otázku, a to jak toho dosáhnout."

Jeho tým naposledy nepředvedl vůbec špatný výkon v derby proti Lyonu, a leč nakonec stejně prohrál, mohl by na tohle vystoupení zavzpomínat, aby se mu na bretaňské půdě lépe dýchalo. "Hrát na vítězství je jediným logickým řešením. Vždy se o jeho zisk snažíme, a to v každém utkání," povídal Puel. "Nejdůležitější je se soustředit na sebe a vrátit se do starých kolejí."

V St. Étienne prochází mužstvo poměrně ráznou obměnou, i proto možná výsledky nejsou tak dostačující, jak by si vedení klubu přálo. Každopádně už nyní podniká kroky ke stabilizaci kádru. A například Yvan Neyou Noupa, který je v klubu na hostování z portugalské Bragy, se od příští sezóny stane kmenovým hráčem. ASSE na něj už s předstihem uplatnilo opci.

Kamerunský záložník si smlouvu ve francouzském celku vysloužil díky svým, trochu i překvapivě, značně slibným výkonům. "Chtěl jsem tu natrvalo zůstat, takový cíl jsem měl. Nečekal jsem však, že si ho splním tak rychle," uculoval se. "Jen v hlavě jsem si maloval, co by se stalo, kdyby se mnou byli v St. Étienne spokojení. Jsem opravdu nesmírně šťastný."

Domácí před dvěma týdny přerušili svou nevalnou sérii tří proher v řadě. A urvali velmi cenný skalp Lille. Zatím zvítězili ve čtyřech zápasech, v šesti pak prohráli. "Náš soupeř hrál proti Lyonu velmi dobře, nezasloužil si padnout," uvedl Olivier Dall'Oglio, trenér SB29. "Má vážně mladý tým, který je sice v přestavbě, ale kvalitu má. Teď je určitě stabilizovanější."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Pierre-Gabriel, Chardonnet, Duverne, Perraud - Belkebla, Lasne - Honorat, Faivre, Cardona - Mounié
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Debuchy, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco - Youssouf, Neyou Noupa - Rivera, Aouchiche, Bouanga - Abi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.63 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Girondins Bordeaux  (pátek 19:00)
Zmobilizovat síly, zapomenout na hodně nepovedené období na přelomu října a listopadu před reprezentační přestávkou a opět se nastartovat k té formě, jakou Rennes oplývalo v úvodu sezóny. Asi takové cíle mohli mít Les Rennais během uplynulého dvoutýdenního bezzápasového období. Teď v páteční předehrávce Ligue 1 přivítají Bordeaux.

Trenér Julien Stéphan by rád najel aspoň na vlnu nové série neporazitelnosti. Aktuálně jeho tým na všech frontách padl čtyřikrát z pěti případů. Bretaňskému celku se vrací zpátky do hry záložník Eduardo Camavinga, jeden z nejtalentovanějších hráčů francouzské nejvyšší soutěže, jenž v souboji s Angers utrpěl otřes mozku a od té doby se na hřišti neobjevil.

Osmnáctiletý Francouz je pro SRFC možná daleko důležitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Bez jeho přítomnosti Stéphanovi svěřenci porazili pouze Brest, jinak mdlé výkony předvedli v Lize mistrů jak proti Seville, tak v souboji s Chelsea, přičemž se jim nepovedlo bodovat ani v lize v Paříži. Rennes by se zkrátka chtělo opět svěže nadechnout.

Loni skončilo v Ligue 1 na parádním třetím místě, i vlivem předčasně ukončeného ročníku, probojovalo se premiérově do Ligy mistrů. Možná že absence zkušeností s velkou porcí utkání, zkrátka způsobila, že mužstvo postupně začalo ztrácet půdu pod nohama. Objevilo se u něj také záhy několik zranění. A značně nahuštěný program si jednouše vybral svou nepříjemnou daň.

Domácí stratég si moc dobře uvědomuje, že je stále na čem pracovat. "Pořád se musíme zlepšovat, abychom dokázali konkurovat špičkovým mančaftům, jako jsou PSG nebo Chelsea," uvedl Stéphan. "I když klání právě proti nim byla odlišná, dopadli jsme ve finále úplně stejně. Výsledek nebyl uspokojivý. A teď musíme celou situaci napravit," mínil.

Camavinga by měl být zařazen po odmlce do úvodní jedenáctky, pokud tedy projde fyzickými testy, avšak obránci Daniele Rugani a Faitout Maouassa zůstávají kvůli zraněním mimo hru. Dalbert je suspendovaný pro duel Ligy mistrů s Chelsea, i proto by nyní měl zasáhnout do hry od začátku, aby mohlo dojít k žádané a správné rotaci v sestavě.

I Bordeaux přišla reprezentační pauza určitě vhod. Hostující trenér Jean Louis Gasset už před minulým utkáním s Montpellierem, proti němuž Les Girondins utrpěli vůbec svou letošní první domácí porážku, avizoval, že v kabině není příznivá atmosféra. V uplynulých čtyřech ligových kolech Bordeaux hned třikrát prohrálo, skolit dokázalo pouze o záchranu usilující Nimes.

Jedinými absencemi na straně FCGdB by měly být ty v podobě Mexera a vykartovaného Pabla, k dispozici by naopak měl být Samuel Kalu, jenž už běžně trénoval. "Prioritou je držet hlavy vzhůru. To je ta nejsnazší činnost, jakou můžeme vykonat," říkal Gasset. "Montpellier nám naposledy přesně tohle ukázal. Stanuli jsme proti jedenácti urputným bojovníkům."
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Da Silva, Aguerd, Dalbert Henrique - Nzonzi - Camavinga, Lea Siliki, Bourigeaud, Terrier - Guirassy
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Baysse, Koscielny, Benito - Bašič, Otávio - Hwang, de Préville, Oudin - Maja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.38 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (pátek 21:00)
Kylian Mbappé ano, Wissam Ben Yedder ne. Asi tak jednoduše můžeme informovat o zdravotních stavech dvou klíčových hráčů PSG, respektive Monaca, které v páteční předehrávce na jihu Francie, těsně po reprezentační přestávce, změří síly právě spolu. Hosté budou plnit roli favorita i proto, že se svým protivníkem naposledy prohráli v roce 2016.

Od té doby z dvanácti případů napříč všemi soutěžemi hned desetkrát vyhráli a dvakrát remizovali. Avšak hostující stratég Thomas Tuchel nebude moci počítat opětovně s nejsilnější možnou sestavou, a to vlivem neutichající marodky či cílenému šetření některých svých hráčů kvůli náročnému programu, který je spjatý rovněž s nedávnou reprezentační pauzou.

Byť Tuchel ještě před dvěma týdny zuřil, že byl ještě neuzdravený Mbappé nominován do nároďáku Francie, ve finále tak kritický být nemohl. "Jsme rádi, že si zahrál aspoň na třicet minut proti Švédsku. Vrátil se ve skvělé náladě, to je velmi důležité," pochvaloval si. "S francouzským týmem dobře komunikujeme. Věřím, že v pátek bude hrát," mnul si ruce.

Zároveň však dodal, že ještě není jisté, zda odehraje celý zápas i s ohledem na úterní klíčový souboj Ligy mistrů s Lipskem. Otazník však stále visí nad Mbappého parťákem z útoku, Neymar totiž stále pokračuje na svém zotavení. I nadále jinak Pařížanům absentují zranění Mauro Icardi, Marco Verratti, Julian Draxler, Idrissa Gueye, Thilo Kehrer i Juan Bernat.

Možná že na plac hostům nevběhnou ani Ángel Di María, Leandro Paredes a Marquinhos, kteří podstoupili daleké cestování z Jižní Ameriky do Paříže, zdravý by každopádně měl být již Pablo Sarabia a možná i Moise Kean. "Čelíme zásadnímu období. Teď nás čeká Monaco, které má spoustu kvality. Ovšem samozřejmě myslíme i na Ligu mistrů," dodával Tuchel.

Pařížského stratéga mimochodem hodně obdivoval jeho monacký protějšek Niko Kovač. "Vím, že je to správný chlap a dobrý trenér," vysekl poklonu. "Nemohl v minulé sezóně dosáhnout větších úspěchů. Vyhrál ve Francii všechny čtyři trofeje, v Lize mistrů se dostal do finále. Ano, mohl pouze koučovat Bayern a vyhrát těch trofejí dohromady nějakých pět."

Pro něj bude největší starostí vypořádat se se ztrátou svého kapitána, Ben Yedder byl totiž nedávno pozitivně testován na koronavirus. Chybět budou i nadále zdravotně indisponovaní Benjamin Lecomte a Aleksandr Golovin, suspendovaný je pak Ruben Aguilar. "Musíme Ben Yeddera nějak nahradit. Uvidíme, jak si proti top týmu Evropy povedeme," dodal Kovač.

Tuchel komplimenty chorvatskému lodivodovi vrátil. "Když jsem slyšel, že bude vést Monaco, byl jsem velmi zvědavý, protože ho znám. Odvedl dobrou práci už ve Frankfurtu i Bayernu," připomínal. "On se rád prezentuje atraktivním fotbalem. Je odvážný, má jasné plány. Vždy je proti němu velmi těžké hrát. Jeho hráči jsou fyzicky zdatní i disciplinovaní."
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Mannone - Sidibé, Disasi, Badiashile, Caio Henrique - Diop, Fofana, Tchouaméni, Gelson Martins - Jovetič, Volland
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe, Bakker - Paredes, Ander Herrera, Rafinha - Pablo Sarabia, Mbappé, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.85 - 5.07 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1080226:324
2.Lille OSC1054117:719
3.Stade Rennes1053218:1418
4.Olympique Marseille953112:818
5.Olympique Lyon1045117:1017
6.AS Monaco1052317:1417
7.Montpellier HSC1052316:1317
8.OGC Nice1052315:1217
9.Angers SCO1051415:2016
10.FC Metz1043311:815
11.RC Lens842214:1414
12.Girondins Bordeaux103349:1112
13.Stade Brestois1040615:2212
14.FC Nantes932411:1311
15.AS Saint-Étienne1031610:1510
16.Stade Reims1023516:189
17.FC Lorient1022612:178
18.Nîmes Olympique1022610:198
19.Racing Strasbourg1020810:196
20.Dijon FCO100465:194
Zbývající zápasy
21.11. 21:00Olympique Marseille - OGC Nice (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
fabec1222

OT: Zima se kvapem blíží, a to také znamená start sezony zimních sportů. Stejně tak jako loni, tak i letos je na EF připravena tématicka diskuze pro fanoušky zimních sportů jednotlivců. Kdo máte zájem, tak se přidejte sem: https://www.eurofotbal.cz/clanky/xavier-je-rad-ze-se-vyhnul-bezkovani-43748/

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Kokesh

Tady by ho nepřekřížil ani Varane. To gólman musí jen čekat, jestli to trefí nebo ne, jinak nebránitelný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele