LaLiga - preview 7. kola

23.10.2020, 08:48, aktualizováno 26.10.2020, 08:32
Previews
Radost hráčů Levante (© AFP)
Levante se nedaří, zatím získalo jenom tři body a svou sbírku hodlá zdvojnásobit v dohrávce šestého kola proti Celtě Vigo. Ani ta nezažívá nejlepší období, po solidním startu padla třikrát v řadě...
Levante UD - Celta Vigo  (pondělí 21:00)
Z posledního místa tabulky se bude chtít odrazit Levante UD a má k tomu doslova ideální podmínky. Jednak domácí prostředí a také oblíbeného soupeře. Levante totiž porazilo Celtu třikrát v řadě.

Levante si v dosavadních pěti zápasech připsalo pouze jednu výhry a zbytek prohrálo. Domácí utkání s Atléticem Madrid pak bylo odloženo. Není to dobrý začátek, na druhou stranu Levante má stále dost času se svojí situací něco udělat. Na nelichotivou bilanci reagoval na tiskové konferenci Rochina: "Věříme ve svou práci. Soustředíme se na to, abychom byli dobře připraveni na zápas se Celtou." Aktuálně domácí prohráli tři utkání v řadě a nedali přitom gól. To budou chtít v souboji s Vigem změnit. Útočná impotence je hlavním důvodem, proč se valencijskému mužstvu zatím nedaří.

Ani Celta Vigo si nemůže vyskakovat. V tabulce má jen o dva body více, byť začátek v jejím podání byl velmi dobrý. V prvních třech kolech posbírala všech pět bodů, které má. V říjnu zatím nebodovala, snad i vinou obtížného losu. Hrála s Barcelonou i Atléticem Madrid a prohrála rovněž utkání v Pamploně.

Celtě se ve vzájemných zápasech přestalo dařit. Bylo již řečeno, že Levante svého soupeře porazilo třikrát v řadě. Pokud se ale ohlédneme více do historie, dařilo se spíše Celtě. Utkání v rámci 7. kola proto nemá jednoznačného favorita.

Levante hlásí jen jednu absenci a tou je Cheick Doukouré. Celta Vigo je na tom o něco hůře, zdravotní problémy mají Sergio Álvarez, Kevin Vázquez, Hugo Mallo a Joseph Aidoo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramón - Bardhi, Malsa, Vukčević, Campaňa - Martí, Morales
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Carreira, Araújo, Murillo, Olaza - Tapia, Beltrán - Suárez, Mor, Nolito - Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.40 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Deportivo Alavés  (neděle 14:00)
Krátce po nedělním poledni změří své síly Valladolid a Alavés. S oběma celky se spíše počítá do bojů o záchranu, koneckonců aktuálně to potvrzuje i devatenáctá respektive osmnáctá pozice. Domácí pak ještě nevyhráli, v šesti kolech uhráli jen tři remízy.

Valladolid nesehrál špatné zápasy, ale neměl patřičné štěstí a zkrátka ještě nevyhrál. Pokud prohrál, bylo to vždy těsně, jako například na Realu Madrid, kde rozhodl utkání jediným gólem Vinícius Junior. Naposledy Valladolid vedl 2:0 na půdě Huescy, ale také nevyhrál. Domácí stačili zápas zremizovat. Teď už Valladolid doufá, že se mu podaří ukořistit tři body, zvláště když hostí Alavés, který má jen o jeden bod v tabulce navíc.

Hosté se na rozdíl od domácích dočkali výhry. V 5. kole porazili Athletic Bilbao 1:0, ale naposledy znovu selhali a doma odevzdali tři body nováčkovi z Elche. Zatím to není optimální sezona a v Alavésu to vědí. Hlavní kouč Pablo Machín nemá zrovna na růžích ustláno a z Valladolidu by se mu hodilo přivézt body.

Alavés vyhrál na stadionu Josého Zorrilly naposledy před dvěma lety. V loňské sezoně tam naopak prohrál smolným gólem Joaquína Fernándeze dvě minuty před koncem. Vzájemná bilance je tedy vyrovnaná a utkání nemá jednoznačného favorita.

Domácím bude chybět Kiko Olivas a Javi Sanchez. Kompletní nebude ani Alavés, jemuž pro změnu chybí Pere Pons.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Nacho, Yamiq, Fernandez, Pérez - Villa, Emeterio, Alcaraz, Orellana - Guardiola, Plaňo
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Lejeune, Navarro, Laguardia - Méndez, Jota, Battaglia, Pina, Duarte - Joselu, Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 2.96 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Villarreal CF  (neděle 16:00)
Cádiz v minulém kole šokoval celé Španělsko, když si jako nováček vyšlápl na Real Madrid. Už ale nemá čas žít v minulosti, protože v neděli odpoledne ho čeká další favorit. Villarreal přijede ve skvělé formě, takže domácí nečeká nic snadného.

Kdyby to šlo, Cádiz by zřejmě úplně nejradši prožívali utkání s Realem Madrid (a zvláště jeho konec) znovu a znovu. Což může říct málokdo. Cádizu to ale vyšlo, stal se zázrak a nováček ligového ročníku zářil. Vyšlápl si na slavný celek, nedostal od něj ani jednu branku a svou velkou šanci proměnil poměrně v začátcích utkání. Obrana Cádizu na sebe mohla být obzvláště hrdá.

Což není úplně obvyklé, protože celkově dostala v šesti duelech už šest branek. Zrovna proti Realu to ale vyšlo. A zkušený záložník José Mari doufá, že něco podobného předvede jeho tým také proti Villarrealu.

"Tohle bylo naprosto fantastické utkání, všechno se nám dařilo. Ale byl za tím obrovský kus práce, nebylo to jen o štěstí. Opravdu tvrdě jsme trénovali, i když současné podmínky rozhodně nejsou úplně snadné. Byl čas slavit, ale teď už je zase čas naplno pracovat. Villarreal totiž neustále dokazuje, o jak kvalitní tým se jedná."

Do domácího utkání se Žlutou ponorkou jdou hráči Cádizu téměř kompletní, scházet jim bude jen duo Luismi s Izou. Villarreal je na tom trochu hůř, protože v zápase mu nepomohou obránce Moreno, dále Guerra, Estupiñán nebo Parejo. A nejlíp není po zdravotní stránce ani útočníkovi Morenovi.

Villarreal má za sebou také mnoho vydařených chvil, například když si v lize naposledy poradil s Valencií. Kromě toho ale úspěšně plní také své pohárové povinnosti, což dokonale demonstroval proti Sivassporu. Tureckému týmu nasázel bez milosti pět branek.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Fali, Cala, Espino - Sánchez, Jonsson, Mari, Fernández - Lozano, Negredo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza - Iborra, Coquelin, Trigueros - Kubo, Alcácer, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.33 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Granada CF  (neděle 18:30)
Getafe má za sebou obrovský úspěch, když si v minulém kole překvapivě poradil s Barcelonou. Celkově se mu sezona zatím výborně daří a domácí by rádi v této sérii pokračovali. Jenže Granada také sbírá úspěch za úspěchem.

V neděli v podvečer se otevřou brány Coliseum Alfonso Perez, aby přivítaly domácí Getafe a jeho velmi těžkého soupeře. Getafe se stále veze na vlně euforie, která v týmu z předměstí Madridu převládá po minulém kole. V něm si totiž Getafe připsalo málo vídaný úspěch, neboť porazilo slovutnou Barcelonu! A co víc, dokonce Messiho a spol. udrželo střelecky na uzdě, což už se opravdu nestává každý den.

Z pěti dosud odehraných duelů Getafe získalo už deset bodů a aktuálně mu patří solidní 4. příčka s tím, že na první ztrácí jen jeden bod. Menší problémy by Getafe mohlo mít právě s Granadou, protože s ní se mu na domácí půdě nedaří úplně ideálně. Granadu zde domácí porazili jen dvakrát z posledních šesti zápasů.

Dobrou zprávou pro trenéra Josého Bordaláse je aspoň fakt, že oproti soupeři nemá žádné absence. To Granada takové štěstí nemá, chybí jí totiž Lozano, Quini, Soldado a menší potíže mají také Díaz s Gonalonsem.

Jinak ale Granada může být taky spokojená s tím, jak vypadá její sezona. A premiérově se jí povedl taky vstup do Evropské ligy. S jasně zkušenějším PSV Eindhoven si totiž Granada poradila na jeho hřišti 2:1 a stejnou chuť bude chtít ukázat taky v Getafe.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Cabaco, Olivera - Nyom, Maksimović, Arrambari, Cucurella - Mata, Hernández
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Foulquier, Sánchez, Vallejo, Neva - Montoro, Milla, Herrera - Machís, Molina, Kenedy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.09 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - SD Huesca  (neděle 21:00)
Zpátky do čela španělské nejvyšší soutěže se může vrátit Real Sociedad, který hostí až patnáctou Huescu. Domácí zvítězili ve třech soutěžních zápasech v řadě a proti Huesce budou plnit roli favorita. Hosté nejsou bez šance, naposledy si z Anoety přivezli bod za bezbrankovou remízu.

Po neúplných šesti kolech stanul v čele španělské nejvyšší soutěže Real Sociedad, když využil zaváhání největších favoritů a sám konzistentními výkony posbíral jedenáct bodů. Baskové prohráli jen jednou, doma s Valencií, ale díky lepšímu skóre stanuli v čele před Villarrealem. Real Sociedad vstoupil úspěšně i do Evropské ligy. Na půdě chorvatské Rijeky vydřel vítězství až ve třetí minutě nastavení - prosadil se Jon Bautista.

Zatímco Real Sociedad se veze na vítězné vlně, Huesca na tříbodový zisk stále čeká. Aragonské mužstvo přitom prohrálo jen jednou, podobně jako Baskové. Pět nerozhodných výsledků zkrátka znamená pět bodů a až dělené patnácté místo s Eibarem. Před týdnem Huesca odvracela průšvih proti Valladolidu, přestože prohrávala na domácím hřišti o dva góly, dokázala utkání zremizovat.

Lepší vzájemnou bilancí sice oplývá celek ze San Sebastiánu, ale Huescu podcenit nemůže. Důvodem je bezbranková remíza z ledna loňského roku, která se odehrála na Anoetě. Jinak ale platí, že Huesca svého hostitele nikdy neporazila. V historii se přitom oba celky utkaly šestkrát.

Imanol Alguacil se stále musí obejít bez Asiera Illarramendiho, jenž podobně jako Sangalli léčí zranění. Drobné potíže měli i Merquelanz, Zubeldia, Barrenetxea a Zaldúa, jejich start do zápasu je přinejmenším nejistý. Huesca má se skladbou sestavy méně potíží, protože jedinou její absencí je Pedro López.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Muňoz, Normand, Elustondo, Gorosabel - Merino, Guevara, Silva - Oyarzabal, José, Januzaj
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Maffeo, Pulido, Siovas, Galán - García, Seoane, Mosquera - Mir, Ramírez, Ferreira
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.49 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Madrid  (sobota 16:00)
Barcelona versus Real Madrid. El Clásico. Dost možná jediný zápas, který přinutí svět se zastavit a vás hltat každý okamžik utkání. Když se do sebe pustí tito dva nesmiřitelní rivalové, nadšení fanoušků obvykle nemá obdoby. V sobotu odpoledne se dočkáme epizody s číslem 278.

A že se bude na co dívat. Ve dnech a týdnech, kdy celé naše okolí křičí "koronavirus", "lockdown" a podobně, dostaneme šanci na chvíli se ponořit do jiného světa. Do světa možná nejpopulárnějšího duelu dvou týmů, zástupců té nejvyšší kvality v nejpopulárnějším týmovém sportu na světě. Samozřejmě to zaplněného stadionu rozhodně nebude ono, ale v těchto chvílích se prostě musíme spokojit i s málem.

Barcelona má za sebou poměrně turbulentní léto, možná to nejdramatičtější za posledních x let. Ságu Lionela Messiho a jeho odchodu z Barcelony, který v jednu chvíli vypadal jako nezbytnost a absolutní jistota, aby se během pár dalších dní změnil jen v nevyslyšené Argentincovo přání, asi netřeba sáhodlouze rozebírat. Jisté je, že klub nastoupil cestu přerodu, nechal odejít některé hvězdy, které mu dodávaly lesk a přispívaly k množství úspěchů, aby byli nahrazeni novými, neokoukanými tvářemi.

Pod vedením trenéra Ronalda Koemana blaugranas odehráli jen čtyři duely, dva z nich vyhráli a jednou prohráli. To jim v současné době stačí až na devátou příčku. Občas nepříjemně zaškobrtli (ano, mluvím o tom nezdaru s Getafe), ale jinak se na týmu postupně začíná ukazovat rukopis nového trenéra. Vše se z pohledu Barcelony a jejích věrných vrátilo do normálu v Lize mistrů. Do sítě maďarského Ferencvárosi s velkou chutí poslala pět branek a začala svou pouť elitní ligou velmi zdařile.

V tomto utkání hrál Sergio Busquets jen 14 minut, aby dal šanci Miralemu Pjanićovi, takže se zdá, že Busquets opět nastoupí proti Realu. Trenér Koeman nemá úplně kompletní kádr, vypadli mu z něj hráči jako Marc André ter Stegen, Samuel Umtiti nebo Jordi Alba s Matheusem Fernandesem. O místo v základu se přihlásí Antoine Griezmann, který v Lize mistrů nenastoupil.

K utkání se vyjádřil i trenér Koeman, který už jich několik zažil. "Jsem rád, že jsme zvládli utkání v Lize mistrů, protože podobný výsledek jsme potřebovali. Mrzí mě, že tady nebude plný stadion, protože když cítíme podporu našich fanoušků, žene nás to dopředu ještě víc. Ale tohle je El Clásico, nepotřebujeme žádný další impuls, abychom ze sebe vydali maximum. Věřím, že zápas zvládneme a posuneme se v tabulce zase o něco výš."

Ani Real do utkání nenastoupí v té nejlepší možné sestavě, protože stále nemůže počítat s Edenem Hazardem, Martinem Odegaardem, Danim Carvajalem či Alvarem Odriozolou.

Poslední duel v katalánské metropoli skončil bezbrankovou remízou, což mohl být pro fanoušky mírné zklamání. Rovněž Real má ale co napravovat, takže bude chtít dát do utkání úplně všechno. Bílý balet totiž v posledních dvou soutěžních duelech prohrál, což není něco, co by se mu stávalo často. Šokoval především poslední ligovou porážkou od nováčka z Cádizu, kterému nedokázal dát ani gól.

Liga mistrů pro něj, na rozdíl od katalánského arcirivala, také nepředstavovala něco příjemného. Real totiž naprosto selhal v první půli a nechal si od Šachtaru Doněck dát tři branky. Pak už dohnal jen dvě. Přesto mu v rámci LaLigy schází na první příčku jen jeden bod, třebaže hrál pouze pět zápasů. Dokáže se spící gigant probudit právě ve slavném duelu s rivalem?
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Neto - Roberto, Lenglet, Piqué, Dest - De Jong, Busquets - Messi, Coutinho, Ansu Fati - Griezmann
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modrić - Asensio, Benzema, Vinicius Júnior
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 4.00 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
Krátce po poledni se na Estadio El Sadar v Pamploně představí Bilbao, které přijede za jediným účelem. Navázat na minulé kolo a znovu vyhrát. Domácí Osasuna ale už několikrát ukázala, že má pro strach uděláno.

Osasuna bude čelit faktu, že v souboji těchto dvou týmů se poslední dobou domácím moc nedaří. Domácí celek totiž vyhrál naposledy v roce 2013 a od té doby se spíš daří hostím. Teď by to Osasuna ráda změnila a dispozice k tomu určitě má. Po pěti utkáních docílila sedmi bodů a její náskok na Bilbao dělá jeden bod. Domácí se můžou opírat aspoň o to, že už ve dvou duelech udrželi čisté konto.

Po domácí výhře nad Celtou Vigu, která překvapila nejednoho odborníka, se Osasuně povedlo udržet čisté konto i proti Eibaru. Na tohle utkání ale nebude mít úplně ty nejlepší vzpomínky, protože krátce před koncem se nechal vyloučit Moncayola, který tudíž do tohoto zápasu nebude moci nastoupit. A není to jediná absence. Chimy Ávila se kvůli koleni neukáže na trávníku ještě dlouho, Budimir má koronavirus a Torró s Brašanacem jsou zraněni.

Bilbao se poprvé od konce minulého měsíce dočkalo výhry a sérii dvou porážek v řadě ukončilo proti Levante. Na tři body se naposledy hodně natrápilo a obě trefy zaznamenalo až v závěru utkání, když se prosadilo duo Berenguer a Williams.

Baskický celek se v této sezoně zatím taky poměrně trápí a z boje o poháry by zase nemuselo nic být. Doposud nasbíral jen šest bodů a patří mu až 14. místo. Poměrně se mu ale vyhýbají absence, takže před utkáním v Pamploně nemůže trenér Garitano počítat pouze s Kodrem, Nolaskoianem a De Marcosem.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Roncaglia, García, Hernández, Cruz - Sanjurjo, Pérez - Torres, García, Jony - Gallego
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Álvarez, Martínez, Yuri - García, López - Muniain, R. García, Berenguer - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.05 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - SD Eibar  (sobota 18:30)
Eibar už se Sevillou sehrál nejeden zápas na její půdě, ale ještě nikdy za posledních 30 let si domů nevezl všechny tři body. A ani teď to nebude mít snadné, protože Sevilla už ukázala, že letos míří hodně vysoko.

Tím mám na mysli především její poslední soutěžní utkání v rámci skupinových bojů Ligy mistrů. Tahle soutěž sice není v DNA Sevilly tak jasně a bezpečně jako Evropská liga, ale možná právě proto chce Sevilla ukázat, že má reálné šance na úspěch i v nejprestižnější klubové soutěži světa. Poslední duel ji vzal na populární londýnský stadion Stamford Bridge, který je arénou Chelsea. A Sevilla si vůbec nevedla špatně, proti hvězdné sestavě domácích udržela čisté konto a nakonec si připsala bod.

Její kvality následně vyzdvihl i trenér Lampard, což už něco znamená. Sevilla nutně potřebovala dobrý výsledek, protože v rámci ligy se jí minimálně dvě poslední kola nepovedla úplně podle představ. Remíza s Barcelonou se ještě dá označit za úspěch, ale minulé kolo už bylo tragédie. Sevilla se neprosadila ani jednou do sítě Granady a naopak jí nechala všechny tři body.

Teď jí patří až desáté místo, i když tenhle údaj je trochu zkreslen pouhými čtyřmi odehranými duely. Eibar naproti tomu zažívá hrůzostrašnou sezonu. Sice už nastoupil do všech šesti duelů, ale vyhrát se mu v nich povedlo jen jednou. Naopak už třikrát odcházel jako poražený.

Po vítězství nad Valladolidem se už zdálo, že se Eibar naplno nastartoval a odrazí se k loňským solidním výkonům. Ale na kolena ho srazilo minulé kolo, v němž si pouze rozdělil body s Osasunou, aniž by se dočkal branky. I proto mu nyní patří až 15. příčka.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Fernando, Diego Carlos, Escudero - Torres, Gudelj, Rakitić - Ocampos, De Jong, Haddadi
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pozzo, Oliveira, Burgos, Rodrigues - Álvarez, Diop - Inui, Expósito, Gil - García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.93 - 6.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Betis  (sobota 21:00)
Pořádně napěchovaný sobotní program sedmého kola LaLigy se zakončí v Madridu. Na stadion Wanda Metropolitano totiž zamíří Real Betis, který si zatím nevede tak špatně. V Madridu se mu ale nedaří a naposledy tu vyhrál před téměř devíti lety.

Hlavní zprávou posledních dní v táboře trenéra Diega Simeoneho byla zcela bezpochyby vysoká porážka v Lize mistrů. Popravdě, snadný duel nečekal nikdo, protože colchoneros se dostali do křížku s vítězem poslední edice, německým Bayernem. A tohle srovnání pro ně vůbec nedopadlo dobře. Nadmíru efektivní a produktivní Bavoři vyhráli naprosto jednoznačně, když defenzivou známému týmu nadělili bez milosti čtyři branky!

Atlético naopak nedokázalo obranu Bayernu překonat ani jednou a bylo jasné, kdo si tentokrát připíše tři body. Atlético tímto debaklem dostalo velkou ránu, protože pokud bylo něco až doteď jeho chloubou, pak především obrana. Defenzivní práce colchoneros je dobře známá a také v současné sezoně se Atléticu daří. Za první čtyři duely LaLigy totiž Simeoneho družina povolila soupeřům jen jedinou branku!

A trenér Simeone doufá, že se tahle zbraň jeho týmu znovu rozjede. "V rámci ligy se nám dařilo udržet si čisté konto a to je podle mě základ. Ale je pravda, že v útoku už to tak pozitivní nebylo. Jsme samozřejmě na samém začátku ligy, takže se budeme určitě zlepšovat, ale na tomhle můžeme pracovat. Věřím, že na poslední duel v Lize mistrů navážeme úspěchem doma proti Betisu a že si díky práci v obraně zlepšíme sebevědomí."

Atléticu budou v domácím klání chybět hráči jako Giménez, Vršaljko, Costa a zřejmě také Ñíguez. Týmu ze Sevilly se postupně vrací k tréninku záložník Camarasa, ale ještě to bude nadlouho, než začne hrát. Zraněni jsou naopak Andrés Guardado a Dani Martín.

Real Betis je jedním z týmů, které odehrály všech šest duelů. A zatím se mu daří usídlit se na sedmé pozici i přesto, že jeho výkony jsou značně nevyrovnané. Třikrát vyhrál a ve stejném počtu zápasů odcházel poražen. Naposledy mu Real Sociedad dokonce nadělil tři branky, aniž by se béticos prosadili.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Felipe, Lodi - Correa, Koke, Torreira, Carrasco - Suárez, Félix
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Montoya, Mandi, Bartra, Moreno - Carvalho, Rodríguez - Fékir, Canales, Joaquín - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.83 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Valencia CF  (pátek 21:00)
Páteční předehrávku sedmého kola zprostředkuje souboj dvou sousedů v rámci tabulky. Domácí Elche hostí na Estadio Manuel Martínez Valero Valencii. Hosté jsou samozřejmě mnohem zkušenější a kvalitnější, ale nacházejí se v mnohem horší pozici.

Elche zatím ukazuje, že mu boj o záchranu delší dobu nemusí nic říkat, protože nováčkovi ligy se daří sbírat body. Aktuálně mu patří dvanáctá příčka, ale ta by se ještě mohla výrazně zlepšit, neboť Elche zatím hrálo pouze čtyřikrát. Prohrálo ale jen jednou, na úvod ve třetím kole totiž nestačilo na Real Sociedad, který mu nasázel tři branky a nedostal ani jednu.

A od té doby se Elche daří. Porazilo Eibar, remizovalo s Huescou a naposledy dokonce dvěma góly skolilo Deportivo Alavés. A co je nejlepší, je jeho solidní defenziva. Elche totiž za tři poslední duely nedostalo ani jednu branku. Domácí však nyní budou muset vylepšit jednu bilanci, která je hodně trápí. S Valencií se jim totiž moc nedaří.

Zatím s ní v novodobé historii sehráli čtyři utkání a vyhráli jen v tom prvním, v roce 2013 po svém postupu do Primera Division. Jinak vládne Valencia, která měla během následujících tří výher skvostné skóre 9:2. Teď by se ale pro domácí mohla rýsovat šance na změnu.

Valencia totiž poměrně výrazně tápe. A tím nemyslím jen zmatky kolem trenéra a jeho pochopitelné zklamání z kroků klubu při přestupech. Celá negativní aura se přenáší i na Valencii. Ta je sice na třináctém místě se sedmi body, ale na rozdíl od Elche má o dva zápasy víc. Po Realu Betis jí naposledy dal dva góly také Villarreal. Povede si nyní Graciův tým lépe?
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Verdú, Calvo, Miño - Marcone, Guti - Josan, Morente, Fidel - Milla
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Correia, Paulista, Diakhaby, Lato - Musah, Delgado, Wass, Gayá - Guedes, Vallejo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.23 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad632110:211
2.Villarreal CF63218:811
3.Real Madrid53116:310
4.Getafe CF53115:310
5.Cádiz CF63126:610
6.Granada CF53117:810
7.Real Betis63037:99
8.Atlético Madrid42208:18
9.FC Barcelona42118:27
10.Sevilla FC42115:37
11.CA Osasuna52125:47
12.Elche CF42113:37
13.Valencia CF62138:97
14.Athletic Bilbao52034:56
15.SD Huesca60514:65
 SD Eibar61234:65
17.Celta Vigo61233:95
18.Deportivo Alavés61143:84
19.Real Valladolid60335:93
20.Levante UD51045:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (628)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele