LaLiga - preview 25. kola

22.02.2019, 08:36, aktualizováno 25.02.2019, 09:06
Previews
Ve večerních hodinách přinese dohrávku probíhajícího 25. kola rovněž LaLiga. Girona naposledy ukončila sérii porážek a o body obrala Real Madrid, přičemž nyní se pokusí zaskočit ve formě hrající Real Sociedad...
Girona FC - Real Sociedad  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku 25. kola LaLigy obstará duel mezi domácí Gironou a hosty ze San Sebastianu. Domácí mají za sebou vydařené utkání a nečekanou výhru na Santiago Bernabeu z minulého kola, což jim zajisté pomůže především psychicky v boji o udržení v lize. Real Sociedad má oproti tomu zcela jiné starosti. Aktuálně sedmý celek LaLigy má senzační formu a směle tak může pošilhávat po pohárových příčkách.

Girona zastavila sérii šesti proher v řadě senzační výhrou 1:2 na Realu Madrid. Katalánský klub potřeboval bodovat jako sůl a zastavit tak strmý pád tabulkou dolů, aby se nenamočil do záchranářských bojů. Nyní musí na tomto výkonu stavět a potvrdit venkovní výhru v domácím utkání. Nečeká je však nic lehkého a i nadále platí, že tým trenéra Eusebia musí zapracovat na ofenzivní fázi hry. Eusebio bude v pondělí postrádat Johana Mojica, Adaye Beniteze nebo Carlese Planase.

San Sebastian si v kalendářním roce 2019 drží stále svou neporazitelnost. Čtyři soutěžní výhry a pět remíz je skvělá vizitka týmu, který se dere tabulkou opět směrem vzhůru. Aktuálně sedmý celek staví především na zodpovědném týmovém výkonu a navíc se může spolehnout na svou defenzivu. V posledních čtyřech duelech obdržel gólman Rulli pouze jednu branku a celý tým se může spolehnout na jeho výkony.

Trenér Alguacil bude v Gironě postrádat především svého nejproduktivnějšího hráče Williana Josého. Tento brazilský útočník v letošní sezoně nastřílel 9 gólů a k tomu přidal 3 asistence a nebude moci nastoupit kvůli karetnímu trestu. Dalším vykartovaným hráčem je mladý Theo Hernandéz. Na marodce pak zůstávají Martin Merquelanz, Andoni Gorosabel a Asier Illarramendi.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Espinosa, Juanpe, Alcala - Porro, Luiz, Granell, Garcia - Portu, Stuani, Garcia
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Navas, Llorente, Munoz - Merino, Zubeldia, Zurutuza - Januzaj, Ramirez, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.31 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Valencia CF  (neděle 12:00)
Valencia má za sebou náročné utkání Evropské ligy, které nakonec výborně zvládla. V LaLize už to ale taková paráda není a Netopýři se trápí ve středu tabulky. Podaří se jim zlepšit své postavení po zápase s domácím Leganésem?

Skotský Celtic nebyl pro Valencii rozhodně snadným soupeřem, ale i s ním si Netopýři poradili. Zvládli oba dva duely a především ten první, venkovní, se jim hodně povedl. Španělský celek se tak může vesele těšit na prodloužené jaro v evropských pohárech. Aby se do nich dostal i v příští sezoně, bude muset ještě pořádně zabrat. Jeho aktuální stav totiž vůbec není dobrý.

Valencia tráví konec února až na devátém místě, což je pro klub s jeho tradicí a ambicemi téměř nepřípustné. Valencia sice neprodukuje špatný fotbal, ale dobře rozehrané duely často nedokáže dotáhnout do úspěšného konce a inkasuje. Ostatně, nikdo jiný tým v LaLize nenasbíral tolik remíz jako Valencia, která se dostala celkem už na číslo 14.

V rámci LaLigy má za sebou už 3 remízy v řadě a dvakrát z toho zápas skončil bez branek. Ještě štěstí, že s Leganésem má tak dobré výsledky. Sehrála s ním zatím sedm zápasů a šest z nich vyhrála, což rozhodně není špatná bilance. Los che se teď čerstvě musí potýkat se zraněním klíčového obránce Ezequiela Garaye, který bude zřejmě delší dobu chybět. Menší zdravotní potíže trápí Gabriela s Piccinim.

To domácí v tomto ohledu rozhodně nestrádají a trenér Mauricio Pellegrino postrádá jen lehce zraněného obránce Silvu. Po odpykání karetního trestu z předchozích zápasů se do hry naopak vrací Allan Nyom, což bude vítaná posila. S formou domácích už to taková paráda není - Leganés je až na 13. místě v tabulce a teď se vzpamatovává z těžké porážky 3:0, kterou utrpěl od hráčů Realu Sociedad.

Osobně jsem zvědav především na útok obou soupeřů, protože na Estadio Municipal de Butarque se střetne čtvrtý nejhorší ofenziva soutěže (Leganés) se třetí nejhorší (Valencia).
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Nyom, Bustinaza, Omeruo, Dimitrios Siovas, Silva - Recio, Vesga, Óscar Rodríguez - En-Nesyri, Braithwaite
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Garay, Roncaglia, Gayá - C. Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Santi Mina, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.03 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 16:15)
Atraktivní a vyrovnaný souboj by měl nabídnout zápas mezi domácím Atléticem a Villarealem. Oba soupeři mají za sebou úspěšný týden v evropských pohárech. Zatímco Atlético si doma v prvním osmifinále LM poradilo nečekaně snadno s Juventusem, Villareal vyprovodil z EL Sporting a v osmifinále této soutěže vyzve petrohradský Zenit.

Atlético v domácí LaLize drží druhou příčku, na kterou se vrátilo po nečekaném zaváhání svého městského rivala Realu, jenž na svém stadionu padl s Gironou. Atléti v minulém kole utnuli bilanci dvou porážek v řadě, které utrpěli na Betisu a doma s již zmiňovaným Realem. Především domácí porážka 1:3 od Realu vyhoupla Real před Atletico, což se změnilo v minulém kole, kdy Atlético vyhrálo na Vallecanu 0:1 a pozice obou madridských celků se opět prohodila.

Domácí celek má za sebou středeční bitvu v LM s italským Juventusem, který doma porazil 2:0 a má tak více než solidní pozici do odvety. V tomto utkání došlo ke kontroverznímu gestu od trenéra Simeoneho, který se k němu ještě vracel na předzápasové tiskové konferenci: "Chci se znovu omluvit lidem, kteří byli uraženi mým gestem. Bylo to zjevně špatné vyjádření pocitů pro mé hráče a nikoliv směrem k Juventusu." Simeone bude mít pro utkání s Villarealem k dispozici kompletní tým, pouze Lucas Hernandéz se stále zotavuje a není jistý jeho start.

Villarreal v EL úspěšně postoupil do osmifinále a rozhodně to pro něho nemusí být konečná. Zcela opačné problémy má však v domácí lize, kde je namočen do záchranářských bojů. Žlutá ponorka vyhrála v minulém kole na domácí půdě proti Seville 3:0. Jednalo se přitom o první ligovou výhru od 25. listopadu loňského roku, kdy porazili Betis. Tyto dva zápasy však dělí 10 utkání, během nichž přišlo hned 6 remíz a 4 porážky. Pokud se má Villarreal vyhnout sestupu, bude muset začít opět pravidelně vyhrávat, zvláště když se ohlédneme na vyrovnanost dolní poloviny LaLigy.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Gimenez, Godin, Luis - Koke, Rodrigo, Niguez, Lemar - Morata, Griezmann
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mori, Gonzales, Ruiz - Gaspar, Fornals, Cazorla, Iborra, Pedraza - Bacca, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.98 - 7.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Betis  (neděle 18:30)
Na Estadio José Zorrilla zavítá Betis, aby poměřil síly s domácím Valladolidem. Ani jeden ze soupeřů neoplývá zrovna oslnivou formou. Zatímco domácí jsou stále namočeni do záchranářských bojů, tak hosté ze Sevilly dotírají na příčky, zaručující start v evropských pohárech pro příští rok.

Valladolid nevyhrál již 3 utkání v řadě. Vysoká prohra 4:0 v Huesce, domácí remíza 0:0 s Villarealem a porážka 1:0 na Camp Nou znamenají nejen zisk pouhého bodu do tabulky, ale především odhalují potíže v ofenzivě mužstva. Pokud pohlédneme na letošní statistiky, tak zjistíme, že 19 vstřelených gólů ve 24 uplynulých kolech LaLigy je nejhorší týmový počin. Z individuálních statistik vyplývá, že nejlepší střelci mužstva Unal a Plano vstřelili shodně po 3 ligových gólech. Pokud má Valladolid opravdu pomýšlet na záchranu v LaLize, bude muset tuto žalostnou bilanci vylepšit.

Hostující Betis má zcela jiné starosti. V tomto týdnu sice vypadl s francouzským Rennes z Evropské ligy, avšak již samotný postup ze skupiny lze považovat za pěkný úspěch. Pokud přihlédneme k náročnosti programu sevillského mužstva a faktu, že se drží na dosah evropských pohárů i letos, může na letošních úspěších stavět i v budoucnosti.

Trenér Setién se v letošní sezoně může spolehnout především na Sergia Canalese, který je zároveň nejlepším střelcem mužstva se 6 ligovými góly. Skvělými výkony se rovněž prezentuje celá záložní řada, především pak její střed v podání Lo Celsa a Williama Carvalha. Setién se ve Valladolidu bude muset obejít bez několika svých opor. S určitostí by neměli nastoupit Cristian Tello, Jesé, Junior Firpo nebo Francis.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Olivas, Calero, Nacho - Keko, Michel, Alcaraz, Hervias - Guardiola, Plano
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragan, Celso, Carvalho, Guardado - Canales, Leon, Lainez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.26 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Levante UD - Real Madrid  (neděle 20:45)
Levante přivítá doma slavný Real Madrid. Bílý balet bude chtít odčinit nečekané zaváhání, které přišlo v domácím zápase s Gironou a Levante se naopak bude snažit potvrdit zisk tří bodů z Viga.

Domácí celek měl v posledních kolech problémy s ofenzivní fází hry, což si do jisté míry vynahradil v minulém kole. Sérii tří zápasů bez vstřeleného gólu se podařilo utnout drtivou výhrou 1:4 na půdě Celty Vigo a především přineslo tolik potřebné 3 body za výhru. Levante se tak i nadále drží ve středu tabulky LaLigy, která je letos značně vyrovnaná. Pokud pohlédneme do tabulky, tak zjistíme, že Levante má náskok 7 bodů na sestupové příčky a zároveň ztrácí 7 bodů na evropské poháry.

Bílý balet se na dálku bude přetahovat o druhou příčku s městských rivalem Atléticem. Oba zmínění rivalové si v minulém kole prohodili pozice v lize a Real se bude chtít opět přiblížit vedoucí Barceloně. Již zmíněná domácí porážka 1:2 od Girony přerušila sérii pěti ligových výher v řadě, které Real katapultovaly tabulkou výše. Pokud však existuje nějaké příznačné slovo pro letošní Real, pak je to nevyzpytatelnost.

Real ale zůstává stále ve hře ve všech svých soutěžích. Před týdnem odehrál první osmifinálové utkání Ligy mistrů v Amsterdamu, kde nepřesvědčivě vyhrál 2:1, což mu však dalo do odvety slušný výsledek. V domácím poháru Copa del Rey se v semifinálové odvetě utká s Barcelonou. V lize Bílý balet ztrácí na soupeře 12 bodů.

Trenérovi Solarimu se do sestavy vrací Luka Modric, což je nejen pro něj povzbudivá zpráva. Naopak se bude muset obejít bez vykartovaného kapitána Sergia Ramose, kterého ve středu obrany zastoupí Nacho. Real má Levante co vracet. Nečeká podzimní prohra na Santiago Bernabeu byla již třetím utkáním v řadě, kdy Real nedokázal Levante porazit!
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pier, Cabaco, Vezo - Coke, Bardhi, Campana, Luna - Rochina - Morales, Marti
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon - Modric, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.57 - 5.37 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Rayo Vallecano  (sobota 13:00)
Rayo Vallecano už třikrát v řadě prohrálo a opustilo pohodlnější místa, protože výkonností propad znamenal pád tabulkou do sestupové propasti. Z ní chce Rayo okamžitě ven, ale nebude to mít snadné, protože jej v sobotu hostí Getafe.

Leden v tomto roce byl z hlediska Raya naprosto úžasný měsíc. Klub v pěti soutěžních duelech neprohrál ani jednou a čtyřikrát se radoval ze tří bodů. To mělo logicky za následek úlevu spojenou s lepším místem v tabulce. Jenže únor znamenal návrat do starých a hodně špatných kolejí. Rayo totiž už ve třech duelech v řadě prohrálo, když nestačilo na Leganés, Espanyol a naposledy ani na Atlético Madrid.

To se samozřejmě dalo očekávat a Rayo vůbec nepředvedlo špatný výkon, ale po třetí porážce se dostalo zase do ohrožení sestupu. Je totiž až na předposledním místě a má o bod méně než sedmnáctá Celta Vigo. Brankář Stole Dimitrievski byl po brance Antoinea Griezmanna z konce utkání hodně zklamaný.

"Myslím, že po našem výkonu a obětavosti všech hráčů jsme si zasloužili víc. Paradoxně byl tohle ten nejtěžší zápas v posledních týdnech a mám pocit, že jsme jej odehráli nejlépe. To bude klíčové, pokud se chceme zachránit. Pro nás musí být každý zápas jako finále, do něhož půjdeme naplno. Musíme zlepšit svou obranu a na tom mám samozřejmě také velký podíl. Jsem si ale jistý, že znovu začneme sbírat body," přeje si mladý Makedonec.

S Getafe už Rayo odehrálo leccos a nemá s ním vyloženě špatnou bilanci. Především to platí na jeho půdě, protože tři body zůstaly na Coliseum Alfonso Perez za posledních patnáct let jen třikrát. Getafe má ale nyní jasně lepší formu a dokonce to vypadá, že by se mohlo až do konce udržovat v blízkosti pohárů!

Celek z okolí Madridu totiž sídlí na skvělé páté příčce a posbíral už 36 bodů. Zdobí ho především obrana, která inkasovala jen 21 branek. V minulém kole ale Getafe jen remizovalo s rovněž ambiciózním Eibarem.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damián Suárez, Djené, Cabrera, Antunes - Foulquier, Arambarri, Maksimović, Samu Sáiz - Mata, Jorge Molina
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrijevski - Velázquez, Abdoulaye Ba, Amat - Tito, Imbula, Comesaña, Álex Moreno - Embarba, Trejo - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.40 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Šlágrem 25. kola LaLigy bude bez jakýchkoli pochyb sobotní duel domácí Sevilly s Barcelonou. Lídr tabulky z Katalánska neprožívá úplně snadné chvíle, i když jeho ofenzivní síla je ohromující. Sevilla doma cítí šanci ukázat, že boj o vyšší příčky ještě zdaleka nevzdává.

V sobotu se krátce po čtvrté hodině do sebe pustí první a čtvrtý tým tabulky a fanoušci nečekají nic jiného než skvělý fotbal. A nejspíš můžeme počítat s větším množstvím branek, protože ofenziva je na obou stranách více než solidní. Koneckonců to potvrzují i vzájemné duely. Bez branek se oba soupeři naposledy rozešli před téměř osmi lety a jinak jejich souboje patří mezi gólově velmi atraktivní.

Přesně před měsícem se oba týmy utkaly v Seville a tento pohárový zápas měl jednoznačně lepší vyústění pro Sevillu. Ta svému soupeři nasázela dvě branky a sama neinkasovala ani jednou, což se zvlášť v pohárové matematice počítá. Odveta ale patřila Barceloně zcela jasným způsobem, Katalánci si poradili se Sevillou a jejich obranu zesměšnili šesti góly!

Sevilla se chystá na šlágr kola už delší dobu a jistá nesoustředěnost je na ní vidět. Především v rámci LaLigy se Seville nedaří tak, jak by si její fanoušci přáli. Tým trenéra Pabla Machína už ve třech posledních zápasech nevyhrál a v současné době jeho manko na třetí Real Madrid činí už osm bodů, což není nezanedbatelné číslo. Hodně překvapující bylo i poslední kolo, ve kterém Sevilla dostala tři branky od potápějícího se Villarrealu.

K tomu ještě Sevilla hraje Evropskou ligu a vypadá to, že se v ní ještě zdrží. Delší čas v ní strávený zaručil Seville jednak dobrý výsledek v Římě proti Laziu a především pak domácí odveta. Nadšení fanoušci opět viděli, že Sevilla má Evropskou ligu v krvi a že se její výkony v ní liší od těch ligových. Dvě branky domácím bohatě stačily na neškodné Lazio i přesto, že Sevilla hrála od 60. minuty v oslabení.

A za postup byl trenér Machín hodně rád. "Měli jsme hodně těžkého soupeře, ale ušili jsme mu taktiku na míru. Dobře jsme věděli, jaké jsou jeho slabiny i silné stránky a toho jsme se drželi. Bylo důležité nespoléhat se doma na výsledek z prvního utkání. Teď už můžeme myslet jen na Barcelonu. To pro nás bude hodně prestižní a důležitý duel, protože musíme napravit naše nedávné výsledky z ligy," dodává Machín.

Tomu v duelu s Blaugranas nepomohou hráči jako Escudero, Nolito nebo Maxime Gonalons, přičemž menší zdravotní potíže mají i Gnagnon s Navasem. Ani Barcelona nepřijede do Sevilly kompletní, neboť jí chybí například záložníci Arthur s Rafinhou a brankář Cillessen.

I Barcelona v týdnu odehrála pohárové utkání, ale nedařilo se jí tak dobře jako Seville. S Lyonem v Lize mistrů totiž hrála nerozhodně a bez branek. To ale vzhledem k domácí odvetě na Camp Nou není nijak špatná zpráva.

Po dvou remízách v řadě si Barcelona spravila v minulém kole chuť a porazila Real Valladolid. O jedinou branku utkání se postaral Lionel Messi, který se prosadil z penalty před koncem první půle. I díky tomu má Barcelona na druhé Atlético náskok sedmi bodů a k tomu nejlepší ofenzivu ligy, neboť nastřílela už 61 gólů.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kjaer, Wöber, Sergi Gómez - Navas, Sarabia, Banega, Vázquez, Escudero - Ben Yedder, Silva
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Vidal - Messi, Luis Suárez, Dembelè
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.93 - 4.23 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Celta Vigo se musí rychle vzpamatovat z debaklu, který jí v minulém kole uštědřilo Levante. Dříve tým s pohárovými ambicemi se totiž stále potácí kolem pásma pro sestupující, což se v sobotu večer pokusí změnit v Alavésu.

Pro fanoušky je to hodně smutný pohled, když se podívají na to, kde až se nachází Celta Vigo. Tým, který bychom dříve hledali v první desítce a pokud možno bojujíc o pohárové příčky, se nyní nachází až na 17. místě! Tradiční španělský tým má obrovské potíže s výkonem a marně hledá ve svém kádru dřívější tahouny. Zatím mu jeho snažení vyneslo jen 24 bodů, což je o jeden víc, než kolik jich má předposlední Rayo Vallecano.

Opravdu dost tristní bilanci podtrhuje především špatná obrana. Celta totiž dostala už 43 branek a v celé první lize není tým, který by na tom v tomto směru byl hůř. Fanoušci si možná mysleli, že po třech gólech od Getafe už nic horší nepřijde, ale mýlili se. V minulém kole se totiž Celtě povedlo dostat ještě o jednu branku víc a katem se tentokrát stalo Levante.

Velký podíl na tom mělo vyloučení Ryada Boudebouze, který logicky nenastoupí ani nyní, podobně jako Vázquez nebo Aspas. Sám se spoluhráčům po zápase omlouval. "Vím, že můj výkon nebyl dobrý a mrzí mě, jak moc jsem ovlivnil náš tým. Když prohráváte a musíte dotahovat skóre, je to hodně těžké. Vím, že jsem to měl řešit jinak a doufám, že příště ukážeme jako tým lepší výkon."

Jenže tentokrát nebude soupeřem žádný nováček. Deportivo Alavés vyhrálo čtyři z posledních pěti vzájemných duelů a jeho forma ho zatím vynesla na skvělé šesté místo v LaLize. Nemůže ale polevit, protože na jeho příčku se tlačí Real Sociedad nebo Real Betis, kterým chybí málo. Jejich nápor Depor trochu odrazil v posledních dvou kolech, z nichž získal čtyři body. Jinak je ale jeho forma hodně nestálá - Deportivo si připsalo jen tři výhry v minulých deseti zápasech.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ximo Navarro, Guillermo Maripán, Laguardia, Rubén Duarte - Brašanac, Pina, Wakaso - Jony, Jonathan Calleri, Inui
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - D. Costas, Hoedt, Araujo - Hugo Mallo, Jozabed, Okay, Juncà - Brais Méndez, Boufal - Maxi Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.06 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - SD Eibar  (sobota 20:45)
Athletic Bilbao znovu v minulém kole vyhrál a může vesele šplhat tabulkou. Při tom mu přijde vhod právě sobotní utkání 25. kola LaLigy, protože tým bezprostředně před ním je právě Eibar. A tomu se v Bilbau nikdy moc nedařilo.

Eibar už jezdí do Bilbaa nějakou dobu a prakticky pravidelně se s domácími Basky utkává. Nikdy se mu ale moc nedařilo dovážet si domů dobrý výsledek. Za dlouhých 13 let si Eibar z Bilbaa nepřivezl domů tři body ani jednou a právem má stadion San Mamés v kolonce hodně neoblíbených míst. Celkově to s Bilbaem pro Eibar nedopadá dobře častěji a ve stejně dlouhé době registrujeme jen jednu výhru Eibaru.

Eibar navíc nyní není v úplně optimální formě, protože v posledních deseti soutěžních duelech se mu povedlo vyhrát jen dvakrát a v obou případech to bylo na domácí půdě. Výjezdy Eibaru obecně moc nesedí a v tomto ohledu je druhým nejhorším týmem v lize. V jedenácti duelech venku vyhrál jen jedno jediné a dal jen devět branek. Přesto se ale jeho sezona neodvíjí špatně a v minulých deseti utkáních na něj vyzrála jen Barcelona.

Naposledy si po velmi zajímavém duelu rozdělil body s Getafe a patří mu desátá příčka. Menší zdravotní potíže svalového charakteru trápí dvojici Ivan Ramis a Jordi Calavera, nad jejichž starty se vznáší otazníky. Brankář Dmitrović je naopak v pořádku a měl by dokonce startovat od první minuty.

Krajní záložník Fabian Orellana k duelu v Baskicku poznamenal: "Víme, že máme velké problémy bodovat na San Mamés, že je to takové naše prokletí. Ale i to se jednou musí zlomit, tak proč ne teď? Daří se nám neprohrávat a já věřím, že když ukážeme bojovného ducha a budeme mít trochu štěstí, že se nám povede přivézt domů dobrý výsledek. Bilbao je doma hodně silné a nehraje se s ním snadno, ale uděláme maximum," slibuje Orellana fanouškům.

Bilbao po sympatické remíze s Barcelonou v minulém kole bodovalo naplno, o což se proti domácí Huesce postaral především penaltový střelec Raúl García. Hosté navíc ustrážili čisté konto a díky tomu se dostali k Eibaru hodně blízko. Mezi oběma týmy je rozdíl jediného bodu, což dodává souboji ještě víc emocí.

Pokud musí Bilbao na něčem pracovat, pak je to především jeho schopnost střílet branky. Bilbao jich totiž zatím dalo jen 24 a patří k ligovému podprůměru. Moc mu neprospívá ani to, že do hry nemohou nastoupit zranění Aduriz s Lekuém. Dani Garcia a Oscar de Marcos si naopak odpykali své tresty a oba budou připraveni do utkání zasáhnout.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Capa, Yeray, Iñigo Martínez, Yuri - Dani Garcia, Benat - Ibai, Raul García, Munian - Williams
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Rubén Peña, Arbilla, Paulo, Cote - Orellana, Diop, Joan Jordán, Cucurella - Charles, Sergi Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.21 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - SD Huesca  (pátek 21:00)
Espanyol by se moc rád posunul do první poloviny tabulky z míst, která mu aktuálně vůbec nevyhovují. Velkou šanci cítí při domácím utkání v páteční předehrávce 25. kola LaLigy. Na Estadi Cornellà-El Prat totiž zavítá poslední Huesca.

Huesca je stále až na posledním místě a její naděje na záchranu jsou kolo od kola menší a menší. Zatím se zdá, že se jí nedaří vůbec nic. Její útočníci dali zatím jen 23 branek, což je druhý nejhorší výsledek ligy. A v obraně to také není zrovna slavné, protože Huesca dostala už 40 branek, což odpovídá třetí nejhorší obraně LaLigy, takže je jasné, že se záchranou to v tomto případě vypadá bledě.

I když se nováček soutěže dokáže občas vzepnout k dobrému výkonu, jako se to stalo například v počátku tohoto měsíce proti Realu Valladolid nebo Gironě, jedná se spíš o ojedinělé vlaštovky. A ty, jak víme, jaro nedělají. Jinak Huesca pokračuje v matných až smutných výkonech a není divu, že má na kontě zatím jen 18 bodů. Na záchranu ztrácí šest bodů a bude to ještě velký boj.

Ani v minulém kole se Huesce moc nedařilo. Po dvou úspěších si totiž připsala opět špatný výkon a prohrála s Bilbaem, kterému ke třem bodům stačila jediná trefa penaltového střelce Raúla Garcíi. Pro Huescu to přirozeně bylo zklamání a od inkasované branky v 19. minutě se nikdy do zápasu naplno nedostala.

Espanyol je v odlišné pozici, ale že by si mohl nějak zvlášť pískat, to se taky říct nedá. Aktuálně sídlí až na 14. místě tabulky s pouhými 29 body na kontě. To je dost daleko od pohárových příček, po kterých Espanyol ještě nedávno pošilhával.

V minulém kole se mu nepovedl dobrý výsledek, protože proti Valencii měl dostatek šancí. Jenže neproměnil ani jedinou a diváci odešli z fotbalu zklamaní, neb gól neviděli ani jeden. První duel s Huescou Espanyol vyhrál o dvě branky a favoritem je i nyní.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Rosales, D. Lopez, Hermoso, Pedrosa - Marc Roca, Melendo - Granero, Darder, Wu Lei - B. Iglesias
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Ferreira, Etxeita, Pulido, Diéguez, Javi Galan - Herrera, Rivera, Moi Gomez - Enric Gallego, Avila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.73 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona24166261:2354
2.Atlético Madrid24138334:1747
3.Real Madrid24143741:2945
4.Sevilla FC24107738:2837
5.Getafe CF2499630:2136
6.Deportivo Alavés24106825:2836
7.Real Sociedad2497830:2534
8.Real Betis2496927:3033
9.Valencia CF24614424:2032
10.SD Eibar24710733:3431
11.Athletic Bilbao24612624:2830
12.Levante UD24861036:4330
13.CD Leganés2478925:3029
14.Espanyol Barcelona24851127:3729
15.Girona FC2469925:3427
16.Real Valladolid24681019:2926
17.Celta Vigo24661236:4324
18.Villarreal CF24411926:3123
19.Rayo Vallecano24651327:4123
20.SD Huesca24461423:4018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (826)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele