LaLiga - preview 24. kola

15.02.2019, 08:50, aktualizováno 18.02.2019, 08:35
Previews
Stoupající tendenci mají výkony a výsledky dvou účastníků dohrávky 24. kola. Athletic opustil sestupové pozice a na osmnácté místo má k dobru čtyři body. Huesca je stále poslední, z posledních tří duelů ovšem uhrála sedm bodů a ani jednou neinkasovala...
SD Huesca - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávka 24. kola LaLigy nabídne napínavý duel mezi domácí Huescou a Athleticem. Oba soupeři jsou stále v ohrožení sestupu. Zatímco Huesca je přes zlepšenou formu stále na dně tabulky, Athletic má na sestupové pozice k dobru čtyři body.

Huesca chytla v posledních zápasech velice solidní formu. Tři zápasy v řadě neprohrála a navíc neinkasovala jediný gól. Venkovní remíza v San Sebastianu, domácí výhra nad Valladolidem a venkovní vítězství na půdě Girony však nestačily k tomu, aby se Huesca odpoutala ode dna tabulky. LaLiga je letos velice vyrovnaná a to nejen ve středu tabulky, ale také na jejím chvostu. Huesca ztrácí na první nesestupovou příčku šest bodů, což rozhodně není závratný rozdíl a nedosažitelná meta.

Domácí se v posledních zápasech mohou opřít především o kvalitní defenzívu. Horší už to je s produktivitou v útoku, kde je nejlepším střelcem mužstva Ezequiel Ávila se čtyřmi vstřelenými góly. Huesca bude postrádat trojici zraněných hráčů Luisinha, Gonzala Melera a Pabla Insuu.

Athletic se od prosince probudil ke zlepšeným výsledkům a z posledních devíti ligových duelů prohrál pouze jediný. Čtyři výhry, stejný počet remíz a již zmíněná jediná porážka na půdě San Sebastianu vyhouply Athletic na aktuálně 14. příčku tabulky. Vyrovnanost jednotlivých mužstev dokazují menší bodové rozestupy. Athletic ztrácí osm bodů na pohárové příčky.

Hosté budou v pondělní dohrávce postrádat vykartované duo Dani Garcia a Óscar de Marcos. Zraněný dále zůstává veterán Aritz Aduriz a také Inigo Lekue. Spoléhat se pak budou již tradičně na Inakiho Williamse a Ikera Muiaina, kteří se podíleli na více než 50% ligových gólů Athleticu.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Dieguez, Etxeita, Pulido - Miramón, Herrera, Rivera, Gomez, Galan - Avila, Gallego
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Capa, Alvarez, Martinez, Yuri - Jose, Etxebarria - Gomez, Garcia, Muniain - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.29 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Girona FC  (neděle 12:00)
Na Santiago Bernabeu zavítá trápící se Girona. Domácí Real chytil slušnou formu a aktuálně se vyhoupl už na druhou příčku LaLigy. Girona stále padá tabulkou dolů a její mizerné výkony ji dostaly až do záchranářských problémů.

Bílý Balet v LaLize stoupá tabulkou vzhůru a aktuálně jej dělí šest bodů od vedoucí Barcelony. Tým trenéra Solariho vyhrál již pět ligových utkání v řadě. Real v posledních utkáních smetl například Sevillu, Espanyol, Alavés a především pak v prestižním madridském derby Atlético na jeho vlastním stadionu 3:1. Právě Atletico je jeho nejbližší pronásledovatel, před kterého se Real vyhoupl o jediný bod.

Real má před sebou poměrně náročný program. V nejbližších týdnech jej čeká odveta osmifinále LM. První zápas na půdě Ajaxu nebyl žádnou spanilou jízdou, nicméně přinesl slušnou výchozí pozici do odvety v podobě venkovní výhry 2:1. Dále má Real na programu odvetu semifinále Copy del Rey proti odvěkému rivalovi z Barcelony, se kterou bude ho následně čeká i ligové utkání na domácím hřišti.

Trenérovi Solarimu bude v tomto utkání chybět především vykartovaný Luka Modrič, kterého by ve středu záložní řady měl zastoupit Dani Ceballos. Zraněný dále zůstává Marcos Llorente a do poslední chvíle se čeká, jak na tom po lehké chřipce bude stoper Varane.

Girona se stále trápí a výsledková mizérie ji přivedla až na 17. místo LaLigy. Tento baskický celek prohrál již šest soutěžních utkání v řadě a na ligovou výhru čeká od 25. listopadu loňského roku!

Výběr trenéra Eusebia má v posledních zápasech problém především s ofenzivní fází. Girona v posledních třech ligových kolech nevstřelila jedinou branku, což je pro psychiku celého týmu jistě frustrující.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilon - Ceballos, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Vinicius
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Juanpe, Alcala - Porro, Granell, Garcia, Pons, Garcia - Portu - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.62 - 16.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Stadion Mestalla bude hostit souboj domácích Los Che proti Espanyolu Barcelona. Oba celky dělí v tabulce pět míst a přitom pouhé tři body. To dokazuje, jak moc je střed LaLigy vyrovnaný a každé zaváhání znamená nejen ztrátu bodů, ale povětšinou také ztrátu svého postavení v tabulce.

Valencia z osmého místa doráží na příčky zaručující start v evropských pohárech, přičemž na šestý Alavés ztrácí čtyři body. Letošní remízový král LaLigy neprohrál již šest soutěžních utkání v řadě a navíc zůstává ve hře ve všech třech soutěžích. Náročný program Los Che obstarává Copa del Rey, kde se Betisem svádí bitvu o postup do finále. Ve vyřazovací fázi EL čelí Valencia Celticu, z jehož hřiště si odvezla cennou výhru 2:0.

V domácí LaLize nepoznala Valencia přemožitele již pět utkání v řadě. Jak již bylo zmíněno, Los Che jsou v letošní sezoně králem remíz, jichž si připsali na své konto celkem třináct. Bezpochyby jednou z nejcennějších remíz byla ta ze stadionu Camp Nou, která přišla na začátku února a byla následována i v dalším kole, kdy na Mestallu dorazil Real Sociedad.

Trenér Marcelino v letošní sezoně sází především na výborného Daniho Pareja, který je se šesti góly nejlepším střelcem mužstva. Právě slabší produktivita útočníků je jednou z hlavních příčin, proč Valencia nenasbírala doposud více bodů. Marcelino nebude moci nasadit vykartovaného Mouctara Diakhabyho, zraněného Santiho Minu nebo Cristana Picciniho.

Espanyol stále hledá recept, jak ustálit své výsledky. Sérii nepovedených zápasů se podařilo zastavit remízou 2:2 proti Villarealu a v posledním ligovém kole domácí výhrou 2:1 nad Rayem. To pomohlo menšímu z barcelonských celků především psychicky, když se dostal z dostřelu klubů bojujících o setrvání v lize. Espanyol však stále nemá vyhráno, také jeho soupeři z nižších pater tabulky sbírají pravidelně body a zdá se tak, že boj o udržení se v LaLize bude letos značně vyrovnaný. Hosté se nebudou moci spoléhat na zraněného Nalda, Pabla Piattiho a nejistý start má také Didac Vilá.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Paulista, Garay, Gaya - Soler, Parejo, Coquelin, Guedes - Gameiro, Moreno
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Rosales, Hermoso, Lopez, Vila - Darder, Roca, Melendo - Lei, Iglesias, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.72 - 4.84
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Villarreal CF - Sevilla FC  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer patří ve španělské kopané duelu dvou týmů, které excelovaly v Evropské lize. Mnohem blíž k pohárům na základě tabulky má ale zcela jasně Sevilla, která se snaží udržet 4. místo. Domácí Villarreal se naopak pořád propadá hlouběji.

Je to vlastně dost smutný pohled, když vidíte, jak na tom Villarreal teď je. Tým, který byl vždy velmi ambiciózní, dokázal vyplodit řadu dobrých hráčů a vždycky cílil na evropské poháry, nyní tápe. Předvádí legendární dvojroli z knihy Roberta Louise Stevensona, protože zatímco v Evropské lize se mu daří nad očekávání dobře, jeho působení mezi španělskou elitou by v tomto trendu mohli klidně skončit už po sezoně.

Villarreal totiž nyní sídlí až na předposledním místě tabulky a zatím získal jen 20 bodů! Pokud jde o čísla, tak bychom určitě našli týmy s horší obranou nebo horším útokem, ale to asi fandy Žluté ponorky moc neuklidní. V posledních deseti soutěžních duelech Villarreal vyhrál jen jednou a správně tušíte, že se znovu jednalo o Evropskou ligu.

Po minulém kole LaLigy, ve kterém Villarreal jen remizoval s Realem Valladolid, se ve vyřazovací fázi dokázal vypnout k lepším výkonům a ze hřiště portugalského Sportingu si odvezl těsnou výhru. Postaral se o ni Alfonso Pedraza, který kromě této branky v lize skóroval jen jednou. Otázka, proč se Villarrealu daří v pohárech a v lize ne, je už určena spíš pro psychiatry, neboť ten rozdíl v přístupu i formě je obrovský.

Do zápasu se Sevillou půjdou domácí jen bez jediného hráče, kterým je Bruno Soriano. Hostům bude hodně scházet především záložník Éver Banega, který se do zápasu nezapojí kvůli kartám. Kromě něj nenastoupí ani zraněný Nolito a menší zdravotní problémy musí vyřešit hráči jako Aleix Vidal, Maxime Gonalons nebo Joris Gnagnon.

Přesto je Sevilla jasným favoritem. Potřebuje nyní tři body, díky kterém chce prohánět úvodní trio. O třetí místo nedávno přišla po sérii špatných výsledků. Od nového roku hrála v rámci LaLigy šest zápasů, ale vyhrát se jí povedlo jen jeden. To znamená, že ji neustále pronásledují další zájemci o čtvrté místo a s ním spojenou Ligu mistrů, především pak Getafe a Deportivo Alavés.

V minulém kole je Sevilla nedokázala dostat dál od těla, protože sama remizovala. Po porážce od Celty Vigo totiž zaváhala v duelu s Eibarem a snadno s ním prohrávala o dvě branky. Ke cti jí slouží to, že se nevzdala a nakonec slaví alespoň bod. Další úspěch si naposledy připsala v Evropské lize, když se vrátila z Říma jako vítěz. Ještě než se ale Lazio ukáže na její půdě, musí se Sevilla vyrovnat s Villarrealem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Llambrich, Alvaro, Funes Mori, Bonera, Pedraza - Fornals, Iborra, Santi Cazorla - Ekambi, Moreno
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kjaer, Carriço, Wober - Promes, Sarabia, Roque, Navas - Vázquez - Ben Yedder, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.44 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Deportivo Alavés  (neděle 20:45)
Přímý souboj o šestou příčku LaLigy nabídne nedělní duel mezi domácím Betisem a hostujícím Deportivem Alavés. Zatímco domácí Betis se do pohárů probojoval již letos a úspěšně se pere ve vyřazovací fázi EL, Alavés by se tam rádo probojoval po delší odmlce.

Betis nemá právě oslnivou formu a z posledních sedmi ligových utkáních vyhrál pouze dvakrát. I přes tuto nepříjemnost se nachází na solidním 7. místě a navíc stále bojuje na všech třech frontách. V semifinále Copa del Rey bojuje s Valencií o postup do finále poháru. V EL má Betis dobrou výchozí pozici do odvety, když si z Rennes přivezl remízu 3:3.

Domácí trenér Setien bude postrádat několik opor. Vykartovaný je záložník Javi García a na marodce zůstávají Cristian Tello, Junior Firpo nebo Marc Bartra.

Deportivo Alavés zastavilo v minulém kole sérii smolných výsledků. Tři ligové prohry v řadě a navíc bez jediného vstřeleného gólu byla opravdu mizerná forma, což se podařilo zlomit v domácím utkání proti Levante. Alavés vyhrál 2:0 a pokud by se mu podařilo v neděli vyhrát, může se směle vrátit do boje o Ligu mistrů.

Abelardo sází především na ucelený týmový výkon. Mezi jeho svěřenci není nikdo, kdo by vyloženě vyčníval v jakýchkoliv statistikách. To dokazuje kupříkladu nejlepší střelci mužstva. Hned trojice hráčů rozvlnila sítě soupeřů celkem čtyřikrát a těmi hráči jsou Bastón, Calleri a Jony. Posledně jmenovaný je zároveň se 6 asistencemi nejlepší nahrávač mužstva a jestli se tak Abelardo má v ofenzivě na někoho opravdu spolehnout, je to právě Jony. Hosté se budou moci spolehnout téměř na kompletní kádr, chybět bude jen lehce zraněný Martin Aquirregabiria, jinak má kouč k dispozici kompletní mužstvo.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Feddal, Sidnei - Barragan, Celso, Guardado, Francis - Canales, Leon, Lainez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Maripan, Laguardia, Duarte - Brasanac, Pina, Wakaso - Inui, Calleri, Jony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.64 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Levante UD  (sobota 13:00)
Levante mělo s Celtou Vigo vždycky velké problémy a většinu ze vzájemných duelů v poslední době prohrálo. Teď však cítí šanci, protože fanoušci ve Vigu teď sledují své oblíbence v hodně špatném období.

Celta Vigo bývala pohárovým adeptem a vždy patřila přinejhorším do průměru ligy. Z toho zase tak moc často nevybočovala, ale občas se jí povedla vydařená sezona. V té aktuální Celta rovněž vybočuje ze svých standardů, jenže to určitě není takovým způsobem, jakým by si přála. Populární tým z Viga prochází nefalšovanou krizí, která se projevuje v tabulce. Patří mu totiž až 16. místo a na sestupové příčky má náskok jen jednoho bodu.

Za 23 zápasů vyhrála Celta jen šestkrát a největší potíže má v obraně. Dostala už 39 branek, což je mimochodem druhý nejhorší výsledek v lize. A aby bylo v sobotu v poledne o zábavu postaráno, tak dorazí ta úplně nejhorší obrana. Právě Levante totiž dostalo nejvíc branek z ligy (už 42) a vypadá to, že bezbrankové remízy se asi nedočkáme.

On to ostatně není moc obvyklý jev, když na sebe Celta s Levante narazí. Za posledních dvanáct let se to totiž nestalo ani jednou a běžné jsou výsledky se třemi nebo čtyřmi góly. Většinou je ovládá právě Celta, která vyhrála už osm posledních duelů v řadě. Celta navíc aktuálně prohrává téměř každý zápas a v pěti posledních si odnesla body jen jednou. Naposledy jí tři branky nasázelo Getafe, které díky tomu otočilo nepříznivý vývoj.

Hodně mu pomohlo také rychlé vyloučení útočníka Maxiho Gómeze, který jednak oslabil svůj tým v klíčové fázi zápasu a jednak tím pádem přijde o další kolo. A když už jsme u absencí, tak Gómez rozhodně není jedinou. Kromě něj se na straně Celty nepodívá do hry ani obránce Mallo, zatímco Levante přijede bez Postiga, Cabaca a Rochiny, i když posledně jmenovaný by se mohl dát do začátku zápasu do pořádku.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Hugo Mallo, D. Costas, Araujo, Hoedt, Juncà - Brais Méndez, Beltran, Jozabed - Iago Aspas, Boufal
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor - Jason, Coke, Vezo, Rober Pier, Luna - Vukčević, Campana, Bardhi - Morales, Roger
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.09 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Rayo se náhle ocitlo v sestupové oblasti a chce se z ní dostat co nejdřív pryč. Nevybralo si k tomu ale vůbec snadného oponenta, protože v sobotu odpoledne se na Estadio Teresa Rivero představí městský rival u kormidla s trenérem Simeonem.

Před Atléticem stojí v pozadí hrozba turínského Juventusu, se kterým se Colchoneros v rámci prvního utkání vyřazovací fáze Ligy mistrů střetnou už ve středu. Ještě předtím se ale musí naprosto koncentrovat na ligu. A to nebude jednoduché, protože klání s Juventusem bude velká událost a také proto, že je hodně snadné podcenit dalšího soupeře. Rayo Vallecano totiž stojí na hraně sestupové propasti.

Po Levante je to totiž právě Rayo, jehož obranu překonalo nejvíc soupeřů. Tým z Madridu dostal už 40 branek a právě obranná práce je něco, na čem musí trenér Míchel pořádně pracovat. Po výborném lednu, v němž Rayo neprohrálo ani jednou, se mu v poslední době znovu přestalo dařit. Nejprve prohrálo o gól s Leganésem, ačkoli si na hřišti nevedlo vůbec špatně. V minulém kole napodobilo svůj výkon a tentokrát si zase tři body nechal Espanyol.

S Atléticem nemá Rayo moc dobré zkušenosti a za posledních patnáct let ho dokázalo porazit jen jednou. V rámci LaLigy se Atléticu povedlo vyhrát čtyři zápasy z posledních pěti. Rayo navíc trápí několik absencí. Kvůli karetnímu trestu bude v nominaci chybět Emiliano Velázquez, kterého pro zranění doplní ještě Gorka Elustondo. U dvojice Imbula - Embarba panují důvodné pochyby o jejich formě.

Ani Atlético se k utkání nepřipravuje v kompletní sestavě. Zranění jsou Lucas Hernández a Rodrigo, přičemž ani klíčový záložník Koke není úplně fit. Příliš mnoho karet pak nasbíral záložník Thomas Partey, který bude chybět zcela určitě. A to není jediná starost, nad kterou musí trenér Simeone přemýšlet.

Jeho týmu se totiž nedávno přestalo dařit a už dva duely v řadě Atlético prohrálo. Nejprve nedalo ani jeden gól Realu Betis, který se naopak prosadil. V minulém kole už přišlo na řadu derby s Realem a ani to nedopadlo pro Atlético moc dobře. Real totiž v závěru oslabený domácí tým přestřílel zcela jasně a dal mu tři branky, z čehož se Atlético nevzpamatovalo.

Přesto si Atlético pořád drží solidní třetí příčku. Mladý útočník Ángel Correa chce ale od týmu víc. "Hodně nás mrzí ztráta v derby, ta je vždycky dost bolestivá. Na Real jsme nestačili, ale potřebujeme se co nejdřív dostat zase do formy. Bojujeme až do poslední chvíle o první místo, musíme vždycky mířit co nejvýš. Před náročným duelem s Juventusem chceme znovu zažít pocit výhry," dodává kreativní hráč.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Galvez, Abdoulaye Ba, Amat - Advíncula, Imbula, Comesaña, Álex Moreno - Embarba, Trejo - De Tomás
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Giménez, Godìn, Filipe Luis - Koke, Rodrigo, Saùl, Lemar - Griezmann, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.18 - 4.13 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - CD Leganés  (sobota 18:30)
V sobotu večer se na stadionu Anoeta představí Leganés a pro domácí La Real to nebude snadný zápas. Oba soupeře od sebe v tabulce elitní španělské ligy dělí jen dva body a Leganés začal opět sbírat formu.

Anoeta hostí souboj o střed tabulky, který prozatím vyhrávají právě domácí hráči. Ti vděčí za zlepšenou formu především změně trenéra, neboť v prosinci se na lavičku La Realu posadil dobře známý Imanol Alguacil. Ten zatím v klubu působil převážně u béčka a do prvního týmu se dostal vždycky v době, kdy vedení vyhodilo trenéra pro neuspokojivé výsledky. To se stalo také v prosinci a je dobré zmínit, že pod vedením Alguacila se Real Sociedad začíná zvedat.

Už v osmi minulých duelech v rámci všech soutěží La Real neprohrál a po špatném startu do sezony se usadil v polovině tabulky. Minulé kolo pro něj znamenalo hodně důležitou remízu bez branek ve Valencii, odkud se body snadno nevozí. I díky tomu je La Real v této chvíli na solidní deváté příčce a od pohárů ho dělí jen čtyři body, což je velmi příjemný pohled pro jeho fanoušky.

Zkušený trenér bude muset řešit několik absencí a jejich nahrazení. Týká se to především Illarramendiho, Gorosabela a Merquelanze. K tomu všemu je ještě Zaldua mimo hru kvůli kartám. Ani hosté nepřijedou kompletní, neboť jim pro zranění schází dvojice Muňoz a Szymanowski. Nyom se zase nechal vyloučit v utkání s Vallecanem a taktéž nebude k dispozici.

I bez něj ale Leganés zvládl dohrát toto utkání ke svému prospěchu a vyhrál. Stejnou situaci zopakoval také v minulém kole, které se mu povedlo náramně. Leganés doma roztrhalo pohárového účastníka Real Betis a skvělé utkání zažil zejména Youssef En-Nesyri.

Mladý útočník nasázel soupeři tři branky a po utkání nadšeně prohlásil: "Tohle bylo zatím mé nejlepší utkání v sezoně, nemám slov. Jsem hlavně hrozně rád, že jsem mohl svému týmu pomoct. Naším cílem je vyhrát co nejvíc bodů a dokázat našim fanouškům, že hrajeme líbivý fotbal pro ně," dodal En-Nesyri.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aritz, Llorente, Raùl Navas, Hernández - Zurutuza, Zubeldia, Mikel Merino - Oyarzabal, Willian José, Januzaj
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Moreno, Bustinaza, Omeruo, Siovas, Silva - Recio, Vesga, Óscar Rodríguez - En-Nesyri, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 2.99 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Valladolid  (sobota 20:45)
Barcelona už ve třech soutěžních duelech nedokázala vyhrát a před důležitým zápasem v Lize mistrů to hodlá změnit. Na slavný stadion Camp Nou přijede soupeř, na kterém by si mohla vylepšit své statistiky - Real Valladolid.

Už v úterý se Barcelona střetne s francouzským Olympiquem Lyon v rámci prvního utkání vyřazovací fáze Ligy mistrů, ale ještě před tím, než se pustí do honu na ušatý pohár, se musí soustředit na LaLigu. V ní čeká Blaugranas na první pohled velmi snadný soupeř, kterému se dlouhodobě nedaří. Jenže i Real Valladolid už ukázal, že své body rozhodně nebude rozdávat zadarmo.

Jenom v posledních deseti soutěžních utkáních se týmy jako Bilbao, Valencia, Getafe nebo Celta Vigo přesvědčily o tom, jak těžko se hraje proti Valladolidu. V minulém kole k nim pak přibyl další tým, Villarreal. Ten si z Valladolidu odvezl jen bod a za ten mohl být ještě hodně rád. Zatímco v útoku má Valladolid na čem pracovat a nedaří se mu (nastřílel zatím jen 19 branek), obrana je jeho pýchou.

Valladolid totiž za 23 zápasů dostal jen 28 branek. Ono to číslo samo o sobě možná tak nevyzní, ale takový Real Madrid dostal jen o jednu branku méně. A Barcelona už má na kontě 23 inkasovaných gólů, takže je vidět, že Valladolid na obranu velmi často a správně spoléhá. Jaký tým si k prověření defenzivy vybrat lépe, než právě Barcelonu? Ostatně když se oba týmy potkaly v sezoně poprvé, byla z toho jen výhra o jednu branku a Barcelona zrovna moc nezářila.

Přesto je Valladolid až na 15. místě s šestadvaceti body na kontě, což opravdu není moc. Od posledních tří příček ho tak dělí jen tři body. Navíc do Katalánska pojede bez zraněného dua Pablo Hervías a Luismi. Karetní trest si teď musí odpykat ještě Oscar Plano.

Lídr LaLigy na své půdě přivítá Valladolid také v trochu okleštěné sestavě. Dobrou zprávou je sice opětovné zapojení do tréninku brankáře Cillessena, ale mimo hru jsou stále ještě záložníci Arthur a Rafinha. K tomu přidejme stopera Samuela Umtitiho, který se teprve vrací po zranění.

Barcelona sice stále vede LaLigu a má na druhý Real Madrid náskok šesti bodů, ale v poslední době zdaleka není tak suverénní, jak jsme bývali zvyklí. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrála jen polovinu. Po remíze s Valencií minule nechala dva body v Bilbau.

Stále se ale fanoušci musí bavit fotbalem a Barcelona to dokazuje mimo jiné i vstřelenými góly. Těch má na kontě už 60 jen v rámci první ligy, což je výtečný počin. Její oporou je i Camp Nou, protože zde prohrála jen jednou ve dvanácti utkáních.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Vidal - Messi, L. Suárez, Dembélé
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antoñito, Kiko Olivas, Calero, Martínez - Alcaraz, Borja Fernandez, Michel - Keko, Guardiola, Toni Villa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.85 - 22.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Getafe CF  (pátek 21:00)
Getafe se stále drží na skvělém pátém místě, ale nemůže si dovolit příliš ztrácet. Další tři body do tabulky si bude chtít připsat v pátek večer, kdy se dostaví na Estadio Municipal de Ipurua. Na něm v rámci 24. kola LaLigy vyzve domácí Eibar.

Od roku 2004 se oba soupeři dostali do křížku už několikrát a lepší bilanci má Getafe. Hodně k tomu ale přispívají jeho domácí výkony, protože při výjezdu do Eibaru už to taková sláva není. Z Eibaru se za tu dobu vracelo jako vítěz jen dvakrát. Před Eibarem se ale tentokrát otevírá hodně těžký úkol především proto, že musí překonat druhou nejlepší obranu ligy!

Pouze Atlético Madrid se může pyšnit lepší defenzivní hradbou než Getafe, což je poměrně překvapující zjištění. Getafe zatím dostalo jen 19 branek - téměř polovinu gólů, které inkasoval Eibar. Domácí tým je sice před tímto kolem až na desátém místě, ale náskok Getafe činí pouhých pět bodů, což rozhodně není nepřekonatelná vzdálenost.

V posledních pěti duelech se Eibaru povedlo prohrát jen s Barcelonou, ale kromě toho nadělil tři branky například Espanyolu nebo Gironě. A v minulém kole si taktéž nevedl špatně, i když se z utkání proti Seville dalo rozhodně vytřískat víc. Ještě tři minuty před koncem vedl Eibar na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán o dvě branky, jenže v závěru udělal dvě chyby a favorit zápasu srovnal na konečných 2:2.

Eibar se v domácím utkání nemůže spolehnout na brankáře Dmitroviće, dále na Ramise nebo Calavera. Tým z okolí Madridu je na tom obdobně, neboť mezi zraněné počítá Ndiayeho s Bergarou a pro karetní trest si od fotbalových povinností odpočine González.

Getafe po porážkách od Atlética Madrid a Valencie remizovalo s Levante, ale opravdová zkouška jej čekala v minulém kole. Celta Vigo totiž ve druhé minutě vedla a Getafe muselo otáčet výsledek. Hodně mu pomohlo vyloučení Maxiho Gómeze, čímž se ofenziva Celty otupila. Ke dvěma gólům Maty pak přidal jeden také Molina a Getafe dokázalo zvítězit.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Rubén Peña, Arbilla, Paulo, Cote - Orellana, Diop, Joan Jordán, Cucurella - Charles, Enrich
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Djené, Cabrera, Olivera - Foulquier, Mauro Arambarri, Maksimović, Samu Sáiz - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.18 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona23156260:2351
2.Real Madrid23143640:2745
3.Atlético Madrid23128333:1744
4.Sevilla FC23107638:2537
5.Getafe CF2398628:1935
6.Deportivo Alavés23105824:2735
7.Real Betis2395926:2932
8.Valencia CF23613424:2031
9.Real Sociedad2387827:2531
10.SD Eibar2379731:3230
11.CD Leganés2378825:2729
12.Espanyol Barcelona23841127:3728
13.Athletic Bilbao23512623:2827
14.Levante UD23761032:4227
15.Real Valladolid2368919:2826
16.Celta Vigo23661135:3924
17.Girona FC2359923:3324
18.Rayo Vallecano23651227:4023
19.Villarreal CF23311923:3120
20.SD Huesca23461323:3918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (482)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele