LaLiga - preview 15. kola

07.12.2018, 08:46, aktualizováno 10.12.2018, 08:34
Previews
Athletic je ve španělské lize v krizi, od prvního kola nevyhrál a potácí se na sestupových pozicích. Baskický celek nyní bude hostit hodně nepříjemného soupeře, do Bilbaa přijede Girona, která venku letos ještě ani jednou neprohrála...
Athletic Bilbao - Girona FC  (pondělí 21:00)
V pondělní dohrávce 15. kola La Ligy bude k vidění střetnutí domácího Athleticu proti Gironě. Oba celky se nachází ve zcela odlišném rozpoložení a bude nás čekat nejspíše velice vyrovnaná bitva.

Trápení baskického Athleticu stále nemá konce. Na ligovou výhru čeká už třináct kol, jelikož jediný tříbodový zisk přišel hned v první kole letošní sezony. Připočteme-li osm remíz a pět porážek, vyjde nám nelichotivé 18. místo v tabulce a reálné ohrožení o setrvání mezi elitou. S touto skutečností se nelibě musí vypořádat nejen vedení baskického celku, ale především jeho fanoušci, kteří jsou zvyklí vídat své oblíbence v popředí tabulky.

Zdálo by se, že lehkou náplastí na nepřesvědčivé výsledky byl alespoň suverénní postup do dalšího kola Copa del Rey, když Athletic deklasoval Huescu celkovým skóre 8:0. Nový trenér Garitano se bude snažit přenést tuto euforii i do ligového zápasu, kde by nutně potřeboval naplno bodovat. Pro toto střetnutí nemůže Garitano počítat s několika vykartovanými hráči. Pro karetní tresty nemohou nastoupit Yuri, Inigo Martínez a Peru Nolaskoain. Mezi zraněnými hráči navíc zůstávají Mikel Balenziaga, Mikel Rico nebo Cristian Ganea.

Katalánská Girona se nachází ve zcela opačné situaci. Tento skromný celek nepoznal hořkost porážky již osm soutěžních utkání v řadě a v tabulce mu náleží krásné osmé místo, na dohled od pohárové Evropy. Především co se týče venkovních utkání, patří Girona mezi největší překvapení soutěže a na venkovních hřištích je stále neporažena. Navíc dva poslední venkovní zápasy zvládla na jedničku a vyloupila Valencii i stadion Espanyolu Barcelona, který do té doby platil na domácím stadionu za nepřekonatelného soupeře.

Trenér Eusebio bude v tomto utkání postrádat celou řadu hráčů. Mezi zraněnými můžeme hledat Johana Mojicu, Adaye Benitéze, Carlese Planase, Patricka Robertse, Marca Muniesu a také gólmanskou jedničku Yassina Bounoua.

Oba soupeři se střetávají teprve ve třetím utkání, přičemž doposud vyhrál vždy domácí celek stejným výsledkem 2:0.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Capa, Alvarez, Nunez, Marcos - Garcia, Etxebarria - Williams, Garcia, Muniain - Aduriz
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Espinosa, Juanpe, Ramalho - Porro, Garcia, Pons, Granell - Portu, Stuani, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.58 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Levante UD  (neděle 12:00)
Levante by moc rádo přidalo další výhru k posledním dvěma, aby se udrželo na hodně nečekaném místě. Maličký celek totiž v tabulce dýchá na záda Realu Madrid! K přiblížení příček zajišťujících Ligu mistrů by mu mohly pomoci i body z Eibaru.

V nedělní pravé poledne se do centra dění dostane stánek Estadio Municipal de Ipurua. Domácí Eibar na něm svede bitvu s Levante, které rozhodně má co nabídnout. Ukázalo to letos už mnohokrát a o body obralo mnohem zkušenější protivníky. Ostatně, v současné chvíli mu patří skvělá šestá příčka s tím, že jen dva body Levante oddělují od Realu Madrid!

Listopad se sice Levante moc nepovedl, ale začátek prosince už opět znamenal přísun bodů. V minulém kole LaLigy si Levante poradilo s Athleticem Bilbao zcela suverénně a nasázelo mu tři branky, aniž by se samo nechalo překonat byť jen jednou. Na výhru navíc navázalo vítězstvím 2:0 nad Lugem v rámci Copa del Rey, kde si díky tomu zajistilo postup do další fáze.

Zkušený záložník Ruben Rochina byl i za to hodně rád. "Zvládli jsme náš cíl, kterým byl postup. Možná jsme mohli utkání rozhodnout dříve než v posledních deseti minutách, ale to už teď nehraje důležitou roli. Teď je zase čas na ligu a je pravda, že se nám v ní opět začalo dařit. Bylo by snadné po minulém kole a třech gólech do sítě Bilbaa podcenit další kolo, ale to nesmíme udělat," ví Rochina.

Ten by měl mít místo v základu, což se ale nedá říct o zraněných hráčích jako Sadiku, García, Postigo nebo Doukouré. Ani domácí Eibar nebude kompletní, neboť mu schází León a Dmitrović. Kromě nich nenastoupí ani karetní provinilec Jordán.

Eibar je nyní na 12. místě, ale to se může velmi rychle změnit. Na Levante totiž ztrácí jen pouhé tři body. Eibar naposledy šokoval, když v minulém kole prohrál po brance Adriána Embarby s Rayem Vallecano.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Rubén Pena, Paulo, Arbilla, Cote - Orellana, Diop, Escalante, Cucurella - S. Enrich, Kike Garcia
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Jason, Chema, Erick Cabaco, Pier, Tono Garcia - Rochina, Campaňa, Bardhi - Morales, Roger
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.04 - 5.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - Real Madrid  (neděle 16:15)
Estadio El Alcoraz bude poprvé ve své historii hostit slavný Bílý balet. Domácí Huesca vybojovala poprvé ve své historii nejvyšší soutěž a proto čeká její fanoušky skutečný fotbalový svátek.

Domácí výběr byl od začátku letošní LaLigy pasován do role outsidera a týmu, který ze sebe bude muset vydat to nejlepší, pokud se bude chtít v soutěži udržet. Jediná výhra a čtyři remízy ve čtrnácti odehraných kolech přikovaly Huescu na samé dno tabulky. Domácí výběr jde do tohoto utkání v roli jasného outsidera, ale jak jsme se již v této sezoně několikrát přesvědčili, Real Madrid stále není v nejoptimálnější formě a Huesca ho může určitě zaskočit.

Trenér domácích Francisco musí řešit několik citelných ztrát. Především nemůže počítat se svým nejlepším střelcem Alexem Gallarem, který laboruje se zlomenou nohou a svému celku nepomůže minimálně do konce roku. Mezi dalšími zraněnými hráči zůstávají Rubén Semedo, Luisinho nebo Carlos Akapo.

Po šokující prohře s Eibarem se Real Madrid vrátil na vítěznou vlnu a v minulém kole si připsal cenné vítězství 2:0 nad Valencií. Nyní ho čeká výlet do Huescy, se kterou ještě nesehrál soutěžní utkání a bude se snažit potvrdit lepšící se formu. V týdnu si Real s chutí zastřílel v pohárovém utkání proti UD Mellila, které nasázel šest gólů a to s výrazně pozměněnou sestavou. Tíhu očekávání a povinnost přivézt tři body si uvědomuje i trenér Solari: "Není pochyb, že hned od první minuty se od nás požaduje maximum. Musíme se snažit, být důslední v obraně a agresivní v útoku. Nemyslím si, že je potřeba hráče nějak zvlášť motivovat, budeme bojovat o titul až do samého konce ligy."

Real bude pro toto střetnutí postrádat především Toniho Kroose, v jehož případě přetrvávají potíže s kolenem. Dalším zraněným zůstává Nacho a otazník visí také nad Casemirem.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanovič - Miramon, Pulido, Etxeita, Brezancic - Gómez, Musto, Rivera - Gurler, Hernandez, Ferreiro
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Llorente, Ceballos - Vazquez, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.46 - 6.15 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Real Valladolid  (neděle 18:30)
Real Valladolid stojí před náročnou zkouškou, protože Real Sociedad rozhodně nepatří k jeho oblíbeným soupeřům. Valladolid navíc v posledních týdnech ztratil jiskru a porážky jsou u něj na denním pořádku.

Real Valladolid prožil skvělé září a také říjen se mu povedl, ale od začátku listopadu se mu nedaří. V pěti odehraných duelech vyhrál jen jednou a připsal si tři porážky. Naposledy v rámci LaLigy se mu nepovedlo utkání s Leganésem, od kterého dostal dokonce čtyři góly. Přitom obrana Realu Valladolid patří mezi nejlepší v celé lize, neb dostala zatím pouhých 14 gólů (třetí nejnižší číslo v lize)!

Naposledy si Valladolid spravil náladu v utkání Copa del Rey, když na domácí půdě porazil Mallorcu a po druhém vítězství se může radovat z postupu do další fáze. A zkušený útočník Óscar Plano doufá, že podobný výsledek jeho spoluhráči napodobí také v neděli v podvečer.

"Je pravda, že poslední týdny jsme nepředváděli naši typickou hru a několikrát jsme se zbytečně dostali do potíží. Zvlášť minulé kolo s Leganésem nás hodně mrzí, to jsme mohli odehrát úplně jinak. Teď ale máme za sebou povedené pohárové utkání, ve kterém jsme ukázali naši zralost a touhu vítězit. Pevně věřím, že se nám to povede zopakovat i proti Realu Sociedad, i když utkání na Anoetě nebude snadné."

Hostující ekipa se musí obejít bez Javiho Moyana, ale do hry se jí vrací uzdravené duo Antonito a Nacho. Domácí La Real má mnohem větší potíže, protože mezi zraněné se počítají Diego Llorente, Luca Sangalli, Raúl Navas a Martín Marquelanz.

Listopad celkově Realu Sociedad vycházel skvěle a za čtyři zápasy v měsíci si připsal dvě výhry spolu se dvěma remízami. V minulém kole LaLigy se ale musel obejít bez bodů, o něhož ho oloupil lépe hrající Real Betis. I proto je La Real až na 10. příčce a rozhodně by chtěl výš. Pomoci by mu k tomu mohlo i poslední pohárové vítězství nad Celtou Vigo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Zaldua, Le Normand, Héctor Moreno, Hernandez - Illaramendi, Zubeldia - Januzaj, Zurutuza, Oyarzabal - Willian José
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Kiko Olivas, Calero, Nacho Martinez - Michel, Borja Fernandez, Alcaraz - Plano, Ünal, Toni Villa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.53 - 5.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Rayo Vallecano  (neděle 20:45)
Real Betis Balompié přivítá na svém domácím stánku Rayo. Domácí Betis čeká v rychlém sledu již čtvrtý zápas za posledních jedenáct dní, nyní se bude chtít vypořádat s Rayem, které se krčí na předposledním místě tabulky.

Real Betis bojuje v letošní sezoně stále na všech třech frontách LaLigy, Evropské ligy i Copa del Rey. Náročný program se prozatím neprojevuje špatnými výsledky a Betis vyhrál poslední tři soutěžní utkání v řadě. V EL si tým trenéra Setiéna již zajistil postup dál, navíc má ve svých rukou možnost postupu z prvního místa. V Copa del Rey se mu povedlo v týdnu deklasovat Racing Santader 4:0 a v LaLize se drží stále na dostřel pohárovým místům.

Trenér Setién nemůže proti Rayu nasadit Andrese Guardada a naopak se mu vrací po karetním trestu Sergio Canales. "Rayo je velice odvážný tým, jehož hra se mi líbí... souhlasím s tím, že Rayo předvádí lepší hru, než by tomu odpovídaly výsledky. Vybrali si určitou cestu, chtějí hrát s míčem, rychle a inteligentně," chválil svého nedělního soupeře Setién.

Rayo vyhrálo pouze jediné venkovní utkání v LaLize. V tomto ohledu je společně s Athleticem a Huescou nejhorším venkovním týmem letošního ročníku. Rayo si nezlepšilo náladu ani v Copa del Rey, kde v týdnu prohrálo na domácí půdě s Leganésu 0:1.

Trenér Michel bude pro toto utkání postrádat Gorku Elustonda, Gaela Kakutu, Javiho Guerru a Lasse.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Francis, Lo Celso, Canales, Carvalho, Firpo - Joaquin - Morón
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrevski - Advincula, Amat, Galvez, Moreno - Imbula, Comesana, Trejo - Embarba, Tomas, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.85 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
V sobotu krátce po poledni se do sebe na stadionu Wanda Metropolitano pustí domácí Atlético Madrid a hosté z Alavésu. A zřejmě nemusíme čekat úplně gólové hody, protože vzájemné duely mezi těmito dvěma soupeři často rozhoduje třeba jen jedna branka.

Atlético Madrid zase plní tu nezáviděníhodnou úlohu třetího týmu, který se na souboj prvního a druhé dívá s mírným odstupem. Tentokrát se z jeho pohledu mění jen pověstný sparingpartner Barcelony,kterým je místo tradičního Realu Madrid Sevilla. Opět se ale na ambiciózní Atlético dlouhodobě nedostává. A vlastně není divu, neboť madridský celek letos neprožívá úplně vyváženou sezonu.

Za posledních deset duelů ve všech soutěžích vyhrálo Atlético jen šestkrát a na své konto si připsalo už několik nepříjemných zaváhání. V Lize mistrů to byl debakl od Borussie Dortmund, v LaLize můžeme zmínit například remízu s Leganésem. A v tomto trendu Atlético pokračovalo i v minulém kole. Tentokrát ho o dva body obrala Girona, která si proti hvězdnému soupeři připsala hodně cennou remízu 1:1.

Náladu si Colchoneros spravili v Copa del Rey, když pohodlným výsledkem 4:0 porazili Sant Andreu. A trenér Diego Simeone mohl být samozřejmě nadšen. "Ukázali jsme, že je jedno, kdo proti nám stojí, ale že chceme pokaždé vyhrát. Jdeme na hřiště s jedinou myšlenkou a tou je vždycky vítězství. Je to opojný pocit, který vám nikdy nestačí. Jasné vítězství jsme už potřebovali, protože poslední kolo nám vůbec nevyšlo. Věřím, že nás to zase někam posune a my příští kolo LaLigy zvládneme lépe."

Menším problémem by pro zkušeného argentinského taktika mohla být marodka. Na ní je totiž dlouhodobě opět útočník Diego Costa, který se už začal dostávat do formy. Kromě něj mají menší zdravotní potíže zkušení obránci Juanfran, Diego Godín a Filipe Luis. A kvůli červeným kartám se na známé hřiště nedostane ani opora záložní řady Koke. Ani Deportivo nebude kompletní, neboť mu schází obránce Rodrigo Ely.

Dobrou zprávou pro Atlético Madrid je fakt, že od roku 2003 s Deportivem Alavés neprohrálo. Poslední dva duely navíc vyhrálo. Špatnou zprávou pro fanouška ofenzivní podívané ale je, že v případě těchto dvou soupeřů nikdy nepadá moc branek. Více než dvě byly totiž k vidění před více než dlouhými šestnácti lety!

Tým Deportiva Alavés se stal největším překvapením prvních týdnů nového ročníku, protože mu vycházelo prakticky všechno. Navíc se po sérii dobrých výsledků usadil dokonce v první trojce mezi Sevillou a Barcelonou! Poslední dobou se mu ale nedaří a v pěti minulých duelech Deportivo vyhrálo jen jednou. V lize naposledy zastavilo Sevillu, se kterou si rozdělilo body, načež v Copa del Rey trochu překvapivě nestačilo na domácí Gironu.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Giménez, Lucas Hernandez - Saúl, Rodri, Thomas, Lemar - Griezmann, Correa
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Ximo, Duarte - Garcia, Pina, Wakaso - Ibai, Calleri, Jony Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.64 - 11.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (sobota 16:15)
Dva tradiční velikáni španělské kopané se do sebe pustí v sobotu krátce po čtvrté a jako kulisy jim poslouží slavný stánek Mestalla. Domácí Netopýři stojí před hodně náročnou zkouškou, protože se na jejich půdě ukáže momentálně druhý tým tabulky, který nutně potřebuje bodovat.

S velkou pravděpodobností to bude opět skvělá podívaná. Když se utká Valencia se Sevillou, jen málokdy to je jinak. Při jejich posledním vzájemném utkání na Mestalle jsme viděli hned čtyři branky a jednalo se o jasnou záležitost ve prospěch domácích Netopýrů. Jejich situace se ale od té doby hodně změnila a přišel razantní pokles formy.

Valencia zatím už osmkrát remizovala a zatím jen Bilbao dokázalo toto číslo alespoň srovnat. Z Valencie se tak rázem stal remízový král, který snadno rozdává body ostatním. A platí to i v Lize mistrů, kde se Valencia už musela s postupem do další fáze rozloučit a v tuto chvíli bojuje již jen o Evropskou ligu. Ani poslední kolo LaLigy jí moc nepřálo, protože ačkoli se ani Realu Madrid v sezoně zase tak moc nedaří, na Valencii to stačilo. Vlastním gólem mu k vítězství pomohl i univerzál Valencie Daniel Wass.

Valencia je i kvůli tomu nyní až na 14. místě, dost daleko od příček dovolujících start v evropských pohárech. Naposledy si Netopýři spravili chuť a v hodně pozměněné sestavě porazili nejtěsnějším možným výsledkem Ebro. Ani v tomto utkání ale příliš nezaujali a trenér Marcelino nemohl být úplně spokojen.

"V naší hře stále pozoruji až zoufale moc chyb a nerozhodnosti. V klíčových momentech se nám nedaří zachovat klid a jistou dávku sebevědomí. Když udeří soupeř, tak máme naopak tendenci se sesypat, což je zkrátka problém. Jsem ale rád, že jsme naposledy vyhráli a tím jsme mohli získat víc sebevědomí. Před duelem se Sevillou to určitě bude zapotřebí, protože to je tým s jedinečným bojovným duchem," dodává trenér Marcelino.

Trenér Marcelino zřejmě nebude moci využít několik hráčů základní sestavy. Menší či větší zdravotní potíže mají Jeison Murillo, Goncalo Guedes, Kevin Gameiro a Rodrigo Moreno. Ani hosté ale nepřijedou v kompletní sestavě, neboť jim schází Aleix Vidal s Jesusem Navasem. Dlouhodobě je mimo vážně zraněný Francouz Maxime Gonalons, jehož přestup z AS Řím zatím nevypadá jako nejlepší varianta.

Sevilla se stále drží na skvělém druhém místě, s čímž asi před sezonou počítal jen málokdo. Na favorizovanou Barcelonu v tuto chvíli ztrácí jen jeden bod a příliš jí neublížilo ani minulé kolo. V něm účastník Evropské ligy dlouho prohrával s Deportivem Alaves a nakonec musel děkovat Wissamu Ben Yedderovi, že v 78. minutě srovnal na konečných 1:1.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Gabriel, Garay, Gayà - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Santi Mina, Gameiro
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Kjaer, Carrico, Sergi Gómez - Mercado, Sarabia, Banega, Vázquez, Escudero - Ben Yedder, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.60 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Villarreal si s chutí zastřílel v Copa del Rey a doufá, že mu toto vysoké vítězství dodá hodně sebevědomí. Účastník evropských pohárů se totiž v rámci LaLigy nachází stále těsně nad propastí! Teď ho navíc přijede navštívit Celta Vigo.

Villarreal prožívá naprosto katastrofální sezonu, která se s každým dalším kolem neustále zhoršuje. Pohled na tabulku je mimořádně smutný, protože Žlutá ponorka sídlí až na 17. místě! Na jejím kontě je jen 14 bodů a sestupová propast se pomalu blíží. Pro tým, který je zvyklý bojovat o Evropskou ligu a v týdnu se v ní běžně setkává s mnohem lepšími týmy, je to hodně špatná vizitka. Ani v minulém kole Villarreal neudělal svým fanouškům radost, protože na Camp Nou dostal od Barcelony dvě branky a sám nedal ani jednu.

Domácí trenér Javi Calleja má hodně těžké spaní, třebaže mu vedení na veřejnosti projevuje důvěru. Kromě formy ho trápí také marodka, na níž jsou momentálně hráči jako Bruno Soriano, Manuel Iturra, Miguelón nebo Mariano Barbosa. Ani hosté z Viga nebudou kompletní, neboť jim schází zranění Lobotka s Jensenem.

Villarrealu může dělat radost snad jen pohled do minulosti, protože s Celtou Vigo umí hrát. Vyhrál hned čtyři z posledních pěti soutěžních duelů a daří se mu velmi často udržet si i čisté konto, což by nyní hodně potřeboval. V rámci Copa del Rey se mu ale poslední utkání Almeríou povedlo maximálně, protože jí nasázel 8 branek!

Záložník Santi Cazorla v rozhovoru pro deník Marca zmínil: "V letošní sezoně se nám vůbec nedaří. Víme to, víme, v čem jsou problémy a co nám nejde. Ale pracujeme na nich a každý tady je odhodlaný vydat ze sebe maximum. Musíme se vyvarovat chyb a místo toho se snažit navázat na poslední dobré utkání. Věřím, že s trochou štěstí nám ta pohárová výhra dodá dostatek optimismu," přeje si zkušený hráč.

Ani Celta nemůže ze svého postavení mít úplně radost, protože je až na 13. místě a od pohárů ji dělí čtyři body. V minulém kole se jí povedlo vyhrát o dvě branky nad Huescou, ale naposledy v poháru prohrála s Realem Sociedad.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, Alvaro, Pedraza - Caseres, Trigueros - Santi Cazorla, Fornals, Chukwueze - Moreno
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, David Costas, Cabral, Juncá - Yokuslu, Beltran - Iago Aspas, Méndez, Boufal - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.20 - 5.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Sobotní program La Ligy nabídne katalánské derby na Estadi Cornella-El Prat v Barceloně. Domácí Espanyol prožívá jednu z nejlepších sezon za poslední roky a bude chtít využít domácího prostředí k tomu, aby potrápil svého městského rivala.

Espanyol Barcelona ztratil v posledním domácím utkání La Ligy svou neporazitelnost. O tu ho připravil jiný katalánský klub, a sice Girona. Espanyol ztratil posléze body na půdě Getafe a momentálně drží šňůru tří ligových proher v řadě, kterou bude chtít utnout právě v tomto zápase.

Výběr trenéra Rubiho si v letošní sezoně vede více než znamenitě. Krom výše zmíněné domácí prohry s Gironou, vytvořil ze svého stadionu neporazitelnou pevnost, na které dokázal zvítězit pětkrát v řadě. I přes zaváhání, která přišla v posledních třech kolech, si drží Rubiho tým solidní 8. místo v tabulce a může i nadále pomýšlet na útok na pohárové příčky. Mezi domácími hráči, kteří nemohou do derby zasáhnout patří Óscar Duarte, Naldo a také Sergio Garcia.

Barcelona se drží s jednobodovým náskokem nad Sevillou. Tým trenéra Valverdeho se vrátil na vítěznou vlnu v posledním domácím zápase, kdy porazil Villareal a nyní se svou formu bude snažit potvrdit. "Tuto sezonu je Espanyol stranou, která jde k vám a která chce míč. Chtějí si udržet rychlost svých hráčů a aby přebírali více iniciativy," hodnotí svého soupeře trenér Valverde.

Slavnější z barcelonských klubů neprožívá letos úplně nejoptimálnější sezonu. Loňská suverénní jízda za titulem namlsala příznivce tohoto týmu, kteří jen s nelibostí sledují občasná zaváhání, tak jako byla domácí prohra s Betisem. "Bude to vyrovnané derby, protože mezi týmy je jen malý rozestup a bude to hra hraná od srdce a trochu rozumem," narážel dále Valverde na skutečnost, že boj o čelo La Ligy je v této fázi sezony značně vyrovnaný.

Valverdemu zůstává na marodce řada hráčů. Pro tento zápas nebyli vůbec nominováni Malcom, Rafinha, Sergi Roberto nebo Samule Umtiti. Dobrá zpráva pro příznivce hostů je, že se po odmlce vrací Luis Suaréz a také Arthur, který však ještě nefiguruje v předzápasové nominaci.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - López, López, Hermoso, Vilá - Darder, Roca, Granero - Pérez, Iglesias, Piatti
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Vidal - Messi, Suárez, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.50 - 5.16 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CD Leganés - Getafe CF  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka 15. kola nejvyšší španělské soutěže dává Leganésu šanci posunout se dál od sestupových vod. Domácí tým po špatném začátku začal v posledních utkáních chytat dobrou formu a tu bude chtít zopakovat také proti Getafe.

První zápasy nového ročníku sice Leganésu moc nevycházely, ale poslední dobou se jeho forma začala projevovat. Už šest soutěžních duelů Leganés neprohrál a poslední tři dokonce vyhrál. Naposledy se mu dařilo ve 4. kole španělského poháru, v němž si Leganés díky výhře 1:0 nad domácím Rayem Vallecano zajistil postup. Ani v lize to není špatné a v minulém kole si Leganés dokázal poradit s Realem Valladolid. Domácímu týmu dokonce nasázel čtyři góly a svým projevem udělal fanouškům velkou radost.

Dvě branky měl na svědomí zkušený argentinský útočník Guido Carrillo, který posléze řekl: "Jsem nadšený z mého výkonu, dařilo se mi všechno, co jsem chtěl. Ale největší radost mám z výkonu celého týmu a z toho, že jsme dokázali vyhrát. Bylo to hodně těžké utkání, ale zvládli jsme to. Chytili jsme teď dobrou formu a důležité bude neztratit tempo. Naším cílem je se co nejdřív zachránit a produkovat dobrý fotbal."

V soubojích s Getafe se ale Leganésu vůbec nedaří. Ze čtyř dosud odehraných duelů Leganés nedokázalo svého soka porazit ani jednou! Getafe si při poslední návštěvě Leganésu odvezlo všechny tři body po výhře 2:1. Navíc se mu daří i v posledních kolech. Sérii tří zápasů bez výhry rázně ukončil v minulém kole LaLigy, kdy si poradil s Espanyolem Barcelona. Nejenže od favorita utkání nedostal ani branku, ale sám mu ještě tři branky dal!

I díky tomu je Getafe aktuálně na skvělé deváté příčce a na jeho kontě je solidních 20 bodů, takže na evropské poháry ztrácí jen jediný bod! Kromě toho si Getafe střihlo ještě jedno utkání v Copa del Rey a to se mu povedlo náramně, neboť Córdobě nasázelo hned pět branek! V utkání jasně dominovalo a nakonec si zaslouženě připsalo postup do dalšího kola.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Nyom, Tarin, Omeruo, Siovas, Raul Garcia - En-Nesyri, Vesga, Ruben Perez, O. Rodriguez - Carrillo
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Djené, Cabrera, Antunes - Foulquier, Maksimović, Arambarri, Amath - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 2.95 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1484237:1928
2.Sevilla FC1483326:1527
3.Atlético Madrid1467118:1025
4.Deportivo Alavés1473418:1424
5.Real Madrid1472522:1923
6.Levante UD1463523:2121
7.Girona FC1456317:1621
 Espanyol Barcelona1463517:1621
9.Getafe CF1455415:1120
10.Real Sociedad1454517:1619
11.Real Betis1454514:1719
12.SD Eibar1453615:1918
13.Celta Vigo1445525:2217
14.Valencia CF1438311:1117
15.Real Valladolid1445511:1417
16.CD Leganés1444614:1816
17.Villarreal CF1435613:1614
18.Athletic Bilbao1418514:2311
19.Rayo Vallecano1424815:2810
20.SD Huesca1414912:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (459)

Přidat komentář
technecium

1. Pro vítězství té jediné správné Barcelony v derby!

Reagovat
smazaný uživatel

3x za sebou prohráli. Cokoliv jiného než výhra bude zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

2. Pro výhru Deportiva Alavés, toho správného týmu do LM!

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně řekl Pelé, že Messi nemůže být nejlepší, když nedává tolik gólů hlavou, pravou nohou a dělá jen jednu kličku?

Tvl to je přístup. To stáří už jde znát. Se pomalu dostává na level Maradony.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady dokonale sedí Bruce Leeho citát:

„Nebojím se člověka, který jednou zkusil deset tisíc různých kopů. Ale bojím se člověka, který jeden kop zkusil desettisíckrát.“

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
madridcan

On sa stretol s Bartonom?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Majk91

Reagovat
valloire

Samozřejmě má Král pravdu. Kdo jiný tohle může s klidem říct než nejlepší hráč všech dob?

Reagovat
netopier

+ má stareckú demenciu čiže podobné výroky si on môže dovoliť povedať

Reagovat
ADM

Najlepšie je, že tým v podstate definoval aj Maradonu (ako mu to správne odkázal aj Lineker), ale o tom naopak prehlásil, že to je najlepší hráč histórie

Reagovat
Baronne

Už jsem to psal pod Denise no, jako já myslel že má týpek trochu pokoru, ale netušil jsem, že je to takovej arogantní a namyšlenej sráč..

Reagovat
Kily

z Pelého padají nesmysly už solidní řádku let, Maradona se na něj v tomhle případě vůbec nechytá

Reagovat
PP

ten je tak vymletý, že mu nejde ani mluvit..

Reagovat
roman1978

tak snad rakitič v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme

Reagovat
smazaný uživatel

De Jong si vybral PSG. 75 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

zatím nepotvrzeno

Reagovat
Jordi Alba

Jsou ty 2 týpci z Ajaxu vůbec tak dobrý ? Já je nesleduju, ale udivuje mě, že je chce tolik lidí do Barcelony.

Reagovat
pepinho2

Ano

Reagovat
X-bano-X

Sú.

Reagovat
smazaný uživatel

De Ligt jo, ale De Jong je podle mě trochu hype

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Visca el barca

Tak nás PSG opět přechcalo. Pustěj nám tu svini zadarmo a vezmou si lepšího Frenkieho. Opět tleskám

Reagovat
vilp

Ten zdroj není nijak zázračný, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze je. Co se tyce Ajaxu, tak ma jit o jeden z nejlepsich.

Reagovat
vilp

Ok.

Reagovat
vilp

Jsem si myslel, že je to ta anglická sračka, tak mi to bylo divný. Těch 75 bych za něj poslal bez mrknutí, a to i když je potřeba to nasázet hlavně do útoku.

Reagovat
Visca el barca

Jo to my radši zaplatíme za stopera a pak se budeme divit, že kreativita v podání mistra Rabiota není zrovna top

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ta cena 75 mega bude pouze jedním dílem složitý skládačky. Domluvit se s Ajaxem bude imho jednodušší, než ta hromada okolních vlivů - uspokojení agenta, tučný provize, plat a herní prostor.

Reagovat
Mateo16

Netusim na co by nam bol ? za 75 mega ? Fakt si myslis ze je lepsi ako Isco , Kovacic ? Nezabudaj ze tam stale mame Odegaarda. Pokial nedokaze hrat ako posledny hrac tak je pre nas absolutne zbytocny.

Reagovat
vilp

Zbytečný? Jak myslíš, ale já počítám s tím, že se Kova nevrátí, Modrić má 33 a třeba v létě bude chtít znovu prchnout za lepší smlouvou (osobně by mi to při jeho výkonech ani nevadilo), Isco celou sezonu, kdy měl táhnout tým, dokázal zahrát akorát proti mančaftu z třetí ligy, ale pořád s ním počítám, Ceballos krom fyzičky, nasazení a pohybu nemá žádný přínos, Ødegaard CMko nikdy nehrál, pokud vím. A ať si každý říká, co chce, pro mě je Frenkie nejtalentovanější záložník v Evropě a líbí se mi skoro všechno, co s míčem udělá. A to ještě půjde nahoru a v lepším týmu to může být hodně rychle. Takže si ho můžeme nechat utéct jako Mbappého a potom opět brečet, i když naše záloha fakt nijak nabušená není.

Reagovat
Mateo16

Praveze verim ze teraz ked odide Modric v lete , Floretino bude musiet ratat s Kovacicom , rozhodnutie bude na nom. Verim ze sa o ten post pobije s Iscom. Co sa tyka Isca tak ten ma teraz smolu na trenera, ten ide proti nemu jak stylom tak skutkami akokeby on mohol za celu krizu RM ktora prisla ked sa Isco zranil pred zapasom proti Sevile.

Ceballosa som schvalne nenapisal pretoze v nom nevidim ziadnu kvalitu. Odegaard praveze hra posledne zapasy na RCM a predvadza tam skvele vykony. Obaja hraju holansku ligu aky je medzi nimi rozdiel ? De Jong ma tie skvele vykony v repre, inak urcite budu v zostave sezony obaja.

Nesuhlasim zaloha Kroos, Kovacic , Isco , Odegaard, Ceballos je pre mna dostatocna kvalita, ak nikdo neodide. Najvacsi problem vidim v kridlach. Potrebujeme minimalne 3 nove kridla. Preto nema moc zmysel riesit znova a znova zalohu.

Reagovat
vilp

Jenže právě ty výkony v repre z něj dělají něco víc. Tempo a kvalita soupeřů v Nizozemsku není nic moc, ale pak přijde někdo lepší na mezinárodní scéně a hlavně v takových zápasech se u hráčů ukáže, jak na tom doopravdy jsou. Frenkie si tam dělal, co chtěl, a třeba de Ligt naopak absolutně nebyl schopný rozehrát pod sebelehčím tlakem a taky měl velký problém zachytávat náběhy rychlejších plejerů. Teď hrají v týdnu s Bayernem, tak se podívej a pak napiš, co si myslíš. Jinak ti tvé složení docela hapruje, máš tam dva velké otazníky. A za sebe říkám, že pokud bych si měl vybrat mezi Mateem na CM a Frenkiem, tak beru toho druhého.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Mateo16

Ani nahodou Kovacic je na lopte snad jeden z najlepsich hracov na svete. ten run with ball ma/mal hlavne pod ZZ neskutocny. Ok co sa tyka prinos do ofenzivy tak tam to je priemer. ale niak by som nehypoval De Jonga , moc neverim tomu ze jeho prinos do ofenzivy bude od prvej sezony niak extra velky.

Reagovat
vilp

Kontrola míče a technika skvělá, ale co z toho? Tempo diktovat neumí, tvořit taky ne, za půl sezony má v Chelsea nějaké tři povedené finální přihrávky (hlavně z toho důvodu, že to vlastně ani nezkouší, což je docela problém, když hrává celkem vysoko), naběhnout a zakončit rovněž není jeho parketa, v tom mimochodem dostává na prdel i od Kantého, střela strašná. A tak toho moc nezbývá. U nás jedině jako DM, kór v týmu s Ceballosem. Frenkie by možná nebyl skvělý hned první sezonou (nutno ale říct, že v repre si to dává jak pán už od prvního zápasu), ale svým stylem hry a genialitou má k Modrićovi a Kroosovi mnohem blíž, jeho potenciál je obrovský.

Reagovat
valloire

no já se na něj musim teda taky podívat blíž, když o něm tak básníte

Reagovat
Mateo16

Na diktovanie tempa tam je aj tak Kroos. Praveze teraz nam chybaju tie Kovacicove runy hlavne ked vidim co tam predvadza Ceballos. Zase nerobme s Modrica Messiho jeho finalne prihravky tatiez nikdy neboli niak extra top hlavne poslene roky.

Nehovoriac stale by mal na pozicii nielen Kovu ale aj Isca a ak pride ofenzivny trener a normalny trener tak zaloha je to najmenej co nas ma trapit.

Reagovat
ADM

a hlavne teda som čakal, že Kova bude lepší, keď bude hrať pravidelne

Reagovat
vilp

Jop, zatím nevyniká ani v tom, co mu šlo skvěle ve Španělsku, a navíc se naplno ukázaly jeho slabiny.

Reagovat
misinho7

este PSG ziska poriadneho trenera a budu nezastavitelni... ta ich sila ze si mozu kupit totalne hocikoho za hociajke peniaze ..a plus nejake Finacne Fair play pre nich neplati....

Reagovat
LAM

Nemyslim si že by jsme nemohli přeplatit 75mega.Může to bejt ještě boj.Pokuď bude chytrej tak si snad vybere nás,protože prostě Barcelona a La Liga je víc a styl hry mu tady taky bude sedět.

Reagovat
smazaný uživatel

O vas se v tom clanku taky pise. Pry jste se tem pozadavkum ani nepriblizili a De Jong s jeho agentem byli dost prekvapeny jak se o zajmu Barcelony tak hodne mluvi, kdyz to nikdy tak horky nebylo.

Reagovat
Visca el barca

No protože Barca miluje Rabiota super On asi největší zájem tady měl náš Hristo a ten to bohužel neovlivní

Reagovat
Jordi Alba

Já budu docela rád, když nepřijde ani jeden z toho Ajaxu. Tady se furt píše, jak mají dostávat šanci odchovanci a jak Rabiot by měl já nevím jakej plat.. Přitom když přídou 2 týpci po 80 mega v jejich věku, už vidím, jak místo nich budou hrát odchovanci, nemluvě o tom, že už teď by začali s platem hodně vysoko.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud nepřivedeme de Ligta, stoprocentně půjdeme po jiným kvalitním stoperovi. S nejistým zdravím Umtitiho rozhodně nebudeme riskovat sezónu pouze s dvěma špičkovými stopery. U Frenkieho už je to mnohem složitější, ale ani tam si nemyslím, že pokud jeho přestup nedokážeme realizovat, naložíme mnohem větší důvěru v odchovance.

Já si myslím, že klíčovou roli v nalákání této dvojice může hrát osoba trenéra a celkový koncept, co dokážeme nabídnout. Půjdou tam, kde dostanou uspokojivou pozici a herní prostor, tohle může být u nás s EV na lavičce nepřekonatelná překážka.

Reagovat
Generalní Gladiator

Na stoperovi máme kvalitu jako je de ligt?nemyslím si,tam místo nezabere, de jong je jiná, puig musí dostat šanci, ale to by mohl i s de jongem.

Reagovat
Jordi Alba

Tak mohla by se najít i podobná kvalita, ale stoper z béčka nedostane šanci ani teď, při příchodu De Lighta už vůbec. A představa, že by do zálohy teď a v budoucnu přišel jen De Jong a hezky dostávali s Aleňou a Puigem všichni šanci je sice hezká, ale zároveň blbost.

Reagovat
Generalní Gladiator

V tomhle věku nevim o nikom takhle kvalitním a už vůbec z naší akademie, navíc konstruktivní,fyzicky zdatnej,rychlej,skvělej ve vzduchu a vůdce, škoda ho nechat, de jong mladejm šanci veme,to je jasný.

Reagovat
Jordi Alba

On v tý akademii nejspíš ani nebude nikdo tak kvalitní, jen se mi nelíbí, jakým směrem se to ubírá.

Reagovat
valloire

klasika.....ti by ho nejradši koupili za 20

Reagovat
Kokesh

Pokud bude chytry/podle me nebude tak hloupy....

Uz vidim agenta a klub, co neslysi na penize, ale na plakat Barcy nad De Jongovou posteli...zatim podle spekulaci to bylo mezi PSG a City, Barca spis takovy hlidaci pes. Imho pep by mu momentalne nabidl v jeho rozvoji urcite vic, nez prestup do katalanska.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To už záleží na konkrétních podmínkách, resp. na tom, o kolik víc PSG bude nabízet. Pokud ho Barca chce dělat do základu (na což kvalitu rozhodně má), nemusí být její nabídka o tolik nižší... Tím si ale nejsem úplně jistý, zájem Barcy je dlouhodobý. S poslední větou stoprocentně souhlasím, ale reálná šance jít do Barcy/Realu může být taky jednou za kariéru, to už si musí zvážit sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu problémová destinácia... Bagdad hadr

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jsem v tom docela osamocený, ale zaskočilo mě, kolik lidí to bere za hotovou věc. Osobně tomu nevěřím, ten přestup se bude řešit možná na jaře, spíš ale až ke konci sezóny, teď je ještě strašně brzo a Frenkie podle mě nebude tak hloupý, aby jim to podepsal s takovým předstihem. Zdroj je sice na Ajax velmi slušný, ale tipuju to na touhu Ajaxu začít cenovou válku, nebo minimálně vyprovokovat City a Barcu k něčemu konkrétnímu.

Reagovat
vilp

Osamocený nejsi, taky tomu zatím nevěřím. A že by chtěl MC vycouvat, mi přijde jako úplná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Paríži je skvelá atmosféra, jeden z najlepších kotlov...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonské derby X, Valencia - Sevilla X, Atlético - Alavés X a človek bude mať hneď krajší víkend

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

OT: Doufám že se všichni neposerou a Black Pantherovi nedají ty Glóby a Oscary jen kvůli tomu, že to je černej film

Reagovat
smazaný uživatel

Byl by to vysmech.

Podle me bude nominovany, ale nevyhraje. Jsou tam vetsi adepti na uspech. Dokonce je mezi nima i jinej cernej film, tak BP neni nejlepsi ani z tohohle hlediska.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby byl muslim a ještě k tomu teplej, tak je to tutovka

Reagovat
patas92

Kdyby to aspoň nebyla jedna z těch horších Marvelovek. Nechápu, že to na Moviezone a recenzenti obecně tak vychvalovali

Reagovat
technecium

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
madridcan

Pozornost akademie by mohol The ballad of Buster Scruggs...premna zatial z top filmov tohto roku

Reagovat
misinho7

Reagovat
ADM

cierny manifest pokracuje

Reagovat
CHONG

Výsměch Infinity War přímo do ksichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tony

H A W K E Y E

Reagovat
ADM

Imho Tonyho opat len vyuzivaju na emocionalne vydieranie divakov, tak ako v prvej casti. Podla mna je zahnany presne do takej kritickej situacie, kde nejak rozluskne, ako cele Infinity war zvratit..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ja taky necekam ze pojde hned na ty lodi. Spis se mi libil ton toho traileru, ze to nebylo moc happy. Jinak si myslim, ze ho zachrani cpt. Marvel, protoze ta si lita nekde ve vesmiru a Fury ji zavolal na Zem, cili si myslim, ze ho pri ceste "nahodou" najde a nabere sebou.

Kazdopadne na to, ze bude zivej na konci filmu bych si moc nevsazel. Tipnul bych si, ze budto Tony umre a Cap odejde do "duchodu" nebo obracene. Kazdopadne tahle dvojka urcite skonci.

Reagovat
ADM

No snad ho nahodou nenajde vo vesmire, tak sme to mali v podstate s Thorom

Inak suhlas, tiez necakam ze to preziju (ani jeden). Cap mi je ukradnuty, ale na Tonyho si nachystam nejaky sopelnik

Btw ten pocit, ked maju z biedy vytrhnut Avengerov zrovna Hawkeye ci Ant Man. Skoda ze neprezil niekto viac bad-ass ako Strange ci Vision, ktory konkretne oproti svojim komiksovym schopnostiam neukazal za 3 filmy vobec nic. No ale stale lepsie nez by to mali byt taky Panther...

Reagovat
smazaný uživatel

Vision se má proměnit na šedého Visiona a být ještě silnější, tak jak to bylo vidět v infiniti, když mu sebral ten kámen. Od něho můžeme ještě čekat velké věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Ant Man bude dulezitej kvuli tomu quantum realmu a vselijakym hratkam s casem. Takze jakoby neprispeje svoji silou, ale ani bych se nedivil kdyby on byl klic k nejakymu tomu planu na porazeni Thanose.

A Hawkeye je proste cool.

Reagovat
ADM

Jo, mne je jasná Ant Man-ova úloha, aj mám rád jeho filmy, hlavne dvojka, ale Strange či Vision by mohli byť viac Eye-Candy

Reagovat
smazaný uživatel

Podle komiksu, když Visionovi sebrali kámen, tak se proměnil na ještě silnějšího Visiona, V infinity nezmizel, tak předpokládám, že ve dvojce bude nový a silnější Vision.

https://www.youtube.com/watch?v=8p2z_VOW3-Q

Reagovat
smazaný uživatel

V Infinity War nezmizel, protoze mel po Thanosove "operaci" vytrzenou pulku hlavy. Cili byl mrtvej. Jako tomuhle ja neverim. Sleduju i veci trochu vic ze zakulisi a nikde se nemluvi o tom, ze by se Vision mel vratit.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni se tam nějakým způsobem vyvíjí. Doufám, že i tohle bude překvapení pro diváky, protože Vision ještě nic moc neukázal.

Reagovat
patas92

MCU ty hrdiny dost nerfuje (Wanda, Vision) a podle mě je to dobře. Proto jsem docela zvědavý na Capt. Marvel, jelikož ta vypadá šíleně OP, oproti dosavadním hrdinům.

Reagovat
smazaný uživatel

OP?

Reagovat
patas92

overpowered

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
technecium

Over powered?

Reagovat
Baronne

Měla by bejt první nenerflá jak řikáš, což je masivní, protože ona i tak je daleko silnější než ti ostatní

Reagovat
X-bano-X

Tak ona by mala byť sama rovnako silná ako Thanos ale na druhej strane sú tam aj iní oveľa silnejší. Ja osobne som najviac zvedavý na Adama, ktorý vylezie z toho zlatého sarkofágu. Ten je silnejší ako Thanos s rukavicou a Capt. Marvel dokopy.

Reagovat
Baronne

No jestli se Adama vůbec dočkáme když maj GoG takový probléjmy

Reagovat
X-bano-X

Tak ma byt v trojke. Neverom ze by ju dali k ladu, len ju o rok odlozia. Snad.

Reagovat
Baronne

Jj má být, nejdřív jako hlavní záporák a pak z něj udělají klaďase.. Hele pevně v to věřím, jenže ta situace je fakt hodně špatná, ty herci nechtěj pracovat s jinym režisérem než Gunnem, a Gunna pravděpodobně prostě nevezmou zpátky...

Reagovat
X-bano-X

Z Hawkeye bude Ronin.

Reagovat
ADM

Tak to som potom nic nepovedal, Thanos nema sancu..

Reagovat
X-bano-X

Tak Thanos nemá šancu tak ako tak. Kto pozná svet Marvelu vie.

Reagovat
Jordi Alba

Člověk se normálně stydí se na to podívat, když zná jen ty filmy Avengers a o ostatních neví nic.

Reagovat
technecium

Mne ti další hrdinové jako Ant Man, Black Panther, Strange, přišli hrozně plochý, nesympatický. Viděl jsem z nich jen solovku Black Panthera a toho hodnotím jako nejhorší Marvelovku. Odradilo mě to od těch ostatních.

Reagovat
Whitemedia

Ant Man je jen taková zábavná blbost, klidně na to mrkni

Reagovat
smazaný uživatel

BP byl dobrej film, nechápu ten hejt na něj.

Reagovat
ADM

Ant Mana urcite odporucam, hlavne dvojka je super. No a Evangeline Lilly

Reagovat
Anacron

Velká chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Cap má už smlouvu jen na tenhle poslední díl a neprodlužuje, tak asi zemře.

Reagovat
Baronne

Já bych řek že je možný, že pojdou oba

Reagovat
ADM

Imho 2 tak ako oblek vyletel za Spideym, tak sa niekto postara (Pepper, Happy) aby dalsi oblek nasiel aj Tonyho

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc mě tam štve Ant-Man, kolem něho se bude točit celý druhý díl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Antman je podle mě jeden z mála, který by dokázal Thanose porazit sám, ten kvantový svět mu dává miliardu nových možností.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, stačí mu vletět do ucha a zvětšit se, ale pro mě to je nejméně oblíbená postava z celé marcelovky.

Reagovat
Baronne

No za předpokladu že má Thanos rukavici se všema kamenama by asi Ant-Man neměl šanci, ale jinak samozřejmě souhlas

Reagovat
patas92

Hawkeye ale vypadá jak z Arrowverse

Reagovat
Baronne

Ronin

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

Bude to pecka, akorát se bojím toho, aby to neskončilo až moc velkým happyendem, ten villain konec a vítězství Thanose pro mě bylo největší devízou Infinity War.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ADM

Najväčšej devízou Marveloviek je, že spájajú culés a madridistov

Reagovat
ADM

Najväčšou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aj valverdovcov?

Reagovat
teenz

To i boj s PL.

Reagovat
Baronne

Čoveče extrémního happyendu bych se nebál, hodně Avengerů v tom filmu pojde (nebo nebude oživeno)

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Baronne

+ dneska by měl vyjít trailer na Spideyho

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc, nikdo z gotg..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude derby pořádně vyhrocené

Reagovat
Visca el barca

Agent Frenkieho popřel dohodu s PSG. Hristo měl opět pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kontakt tam bol... nie?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, omlouvám se, že s tím zase otravuji, ale napsal jsem analýzu obranné hry FC Sevilla. Věřím, že to někoho z této sekce může zaujmout. Za přečtení a zpětnou vazbu budu rád! https://bielsistablog.blogspot.com/2018/12/fc-sevilla-obranna-faze.html

Reagovat
Phillipinho

Dneska by mohla Valencie vyhrat ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Dostať gól od takého šmatláka, ako je Kalinič

Reagovat
Phillipinho

Kalinic naprostej valec

Reagovat
smazaný uživatel

Jo 9 gólov za 2 sezóny je na útočníka "skvelá" bilancia. Do utorka v tejto sezóne nevedel, čo je to gól.

Reagovat
Phillipinho

Skvela bilance. Navic dneska ukazal, ze umi zakoncovat i penisem, coz jen tak nekdo neumi. Kral

Reagovat
Kokesh

Kdyz to daji dohromady s Messiho zakonceni rukou, tak si muzou navzajem vyhonit .] Kralove

Reagovat
ADM

Wau, tak toto je uplne iny level humoru.

Reagovat
Jordi Alba

Na Kokeshe ještě náhodou solidní počin.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Phillipinho

Jo no. Jako obecne ofenzivni dvojka Messi-Kalinic to je sen.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni hráči co končí na “ič” jsou skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Shaqiri asi aj proti SSC, keď teraz strieda.. hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Ups

Reagovat
Majk91

Dnes by Alena mal nastupit, proti Espanyolu mu to ide

https://tinyurl.com/ya7huf39

Reagovat
Mateo16

Snad Floretino vybavi v lete Sancha. Mame najhorsie kridla v celej Europe tak snad neskonci iba pri Edenovi.

To by celkom realne znamenalo ze Gareth , Lucas preziju prestupak aj Asensia by som poslal na hostovacku.

Horsie je ze sa cez leto bude iba opravovat do dodrbe Solari

Reagovat
Ed_Hazard

Sancho je perfektný....toho by som tiež chcel

Reagovat
ADM

Coutinho lavička

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska tak nějak tuším, že bude Raketa vystřídaný za Aleňu.

Reagovat
ADM

Opäť ani len netušíš

Reagovat
LAM

Rakitiče nevystřídá i kdyby měl zlomenou nohu.

Reagovat
LAM

Záloha Sergio,Raketa,Vidal.Chápu Arthura nechtěl hned dávat na Espanyol a Alena od Valverdeho nedostává zatim moc šancí,ale čím dřív tohle složení zálohy skončí tím líp.

Nedá se na to dívat a kombinační hra je úplně nemožná.Takhle spíš přistupujem na hru Espanyolu a bude to hlavně boj.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vie niekto, kedy sa losuje ďalšie kolo CdR?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že teď ve čtvrtek

Reagovat
smazaný uživatel

Pistolero je zpět

Reagovat
ADM

Aj Umtitiho tam poslal po zranení kolena hned do základu, do podobne fyzicky náročného zápasu....

Reagovat
smazaný uživatel

Luisovo zranění bylo drobné...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle všeho to spíš vypadá na dlouhodobější problémy...

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože, hned do základu.

Reagovat
LAM

Suarez neměl nic závažnýho,jen se zas ozvala bolest kolena kterou už má přes půl roku.Chce to spíš častěji vynechávat zápasy aby nebyl přetíženej.

Reagovat
PP

Wow.. Poprvé zblízka vidím ty barcelonské růžové dresy a musím říct, že jsem dlouho neviděl hnusnější, jestli někdy vůbec..

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Jordi Alba

Snad rychlej gól, nebo to bude sranec od obou stran.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Messi zatím k

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

Karma

Reagovat
gonzalesl_is_back

Prvních 15 minut byl na ručník do trestňáku. Ten byl sice hezky kopnutý, ale špatně postavený brankář.

Reagovat
Generalní Gladiator

Proč si do barvy dresů necháme kecat od ronalda?k zblití

Reagovat
Murena

Messiiiiiii

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto geniálně kopnuto

Reagovat
smazaný uživatel

Líp to už kopnout nešlo.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Buuuh a má další rekord

Reagovat
ADM

Valverde skusene poveril Messiho kopnutim a Messi premenil. Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Docerta, zle som to od teba odkukal.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Generalní Gladiator

Rekord nesmí bejt nějakej doťuk, tohle je stylové pánové a dámy

Reagovat
smazaný uživatel

nazdar bazar

Reagovat
Murena

Luis

Reagovat
smazaný uživatel

Císař Na něj někdo ,kdo celou dobu kopal proti Indiáni a na konci kariéry Amíkům, nemá ani omylem

Reagovat
drussbarb

Je to Messi, takže : nuda,málo,musíš ukázat víc!

Boží akce před faulem a krásný kop!

Reagovat
PP

Je někdo, kdo se blíží Messimu v zahrávání přímáků z jiných lig?

Reagovat
Generalní Gladiator

neymar? řekl bych,že teď žádnej specialista není

Reagovat
Murena

Dembič nádhera

Reagovat
drussbarb

I asistence dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Messi Dembelé

Reagovat
Jordi Alba

Demblba krásně.

Reagovat
smazaný uživatel

PASÁŽ BOHŮ přesně na hlavu ADM

Reagovat
ADM

Vsak ja nekritizujem nas vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde dnes naordinoval slušný presink...třeba

Reagovat
ADM

Ale ved ja mu to prajem. Jeho uspech = nas uspech. Hlavne nech nieco robi. Ako dnes s posadenim Coutsa.

Reagovat
pingla

Tvl Messi je jako z jiné planety letošní sezónu Jaro rozhodne, jestli se zase klasicky utopí

Reagovat
drussbarb

Škoda,že podzim nikoho nezajímá,pokud se zrovna nehraje baráž

Reagovat
valloire

pořád to bolí co

Reagovat
drussbarb

V podstatě ano

Reagovat
Jordi Alba

Ten Modrič musí bejt fakt skvělej hráč, když tohle předvádí hráč, co byl 5.

Reagovat
PP

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
valloire

Kdyby předvedl v tom nejdůležitějším zápase sezony to, co ten 4., možná by byl aspoň 4.

Reagovat
Jordi Alba

Radši mi sem hoď ještě jedno video o tom pochybném fotbalistovi z Brazílie, na kterém mimochodem tak na půlce záběrů ani není poznat, zda je tam vážně on.

Reagovat
valloire

jestli nepoznáš na špatných záběrech genialitu a tvůj argument zní - nekvalitní video - co dodat,? no co? poraď, co mám takovýmu elementu dodat?

Reagovat
Jordi Alba

Měl si tomu elementu popřát dobrou noc, pak by nespal až do 10.

Reagovat
valloire

Reagovat
Generalní Gladiator

Fantazie,nemám slov

Reagovat
ADM

Messi dneska v slusnom mode.

Reagovat
Murena

Reagovat
Murena

Ty vole to není možný

Reagovat
ADM

Tvl Leo, Luis. Mohlo byt po zapase

Reagovat
ADM

A Raketa z 5ky tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl v offsidu.

Reagovat
ADM

Pri prvej hlavicke nie.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečná přihrávka

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Messi teď mohl pěkně vyjebat s Pelém

Reagovat
ADM

Reagovat
Jordi Alba

Pelé se sebou vyjebává sám, to stačí.

Reagovat
valloire

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo Messi má dneska nějaký až moc beasty beast mode

Reagovat
PP

x-tý podzim, kdy je nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně.. ale porovnej ten dnená výkon s tím minulým proti Villarealu - to jsou 2 jiné světy

Reagovat
ADM

Dnes to uz nie je z tohto sveta...

Reagovat
valloire

a bude následovat x-té jaro, kdy.....

Reagovat
Murena

Luis

Reagovat
ADM

MSD

Reagovat
alcantara

LOL

Reagovat
PP

Nekecej..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tam procpal?

Reagovat
ADM

Brankár si to tam dal sám

Reagovat
smazaný uživatel

Messi tam lítá dneska parádně. Jinak tak marný tým proti nám letos snad ani nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nebrání v deseti lidech

Reagovat
smazaný uživatel

PISTOLEROOOOO!!! přímo na hlavu kokosa

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně palec za to, že to tam ustal a nehodil sebou o zem.

Reagovat
PP

kdyby to byl puk, tak to pochopím.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
smazaný uživatel

luxusní góly

Reagovat
patas92

3:0, po poločace, na Espanyolu, po slušném výkonu...https://i.imgur.com/MQdHmuc.gif

Reagovat
LAM

Šílená sezona zatim.V lize jsme zatim příšerný,ale EC 5:1 a teď vedem 3:0 na Espanyolu

Reagovat
Switchback

Reagovat
alcantara

Konecne vyborny vykon, na ktory sa da pozerat, zrovna v derby s tymi vandrakmi Slusny pressing od nas, Pericos nam to ulahcuju lahkymi stratami. Snad si zahra aj Alena druhy polcas. Coutinho na svojom najlepsom mieste.

Reagovat
LAM

Messi ten sprint zpátky

Reagovat
Generalní Gladiator

Tak valverde,konečně je čas pro odchovance,hned tam pošli aleňu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani do rozhodnutého zápasu je nepošle.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé už po poločase 1+1...kdo je to Neymar?

Reagovat
LAM

Messi dnes parádní škoda tyčky.

Dembele ukazuje že potřebuje hrát,protože tohle může bejt famozní hráč,krásně gol.

Jinak Suareze jsem chtěl krotizovat,protože tam zase dělal hrozný blbosti,ale kvůli golu mu to odpustit.Jinak zvláštní bránění kdy zalezeme v 8 před 16 a necháme je někdy hrát.Snad jen pro tento zápas.

Reagovat
2miguel1

Snad nielen tento zapas, takto presne treba vonku hrat

Reagovat
Generalní Gladiator

Za tohodle stavu mi to nevadí, ti tři mi dnes při přechodu připomínaj trojzubec

Reagovat
Jordi Alba

Tak už víme, kdo je Medico.

Reagovat
LAM

Medico?

Reagovat
Jordi Alba

To byl ten pošuk, co neuměl psát. Takhle mi pokazit vtípek.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Majk91

Pele sa v hrobe obracia

Reagovat
PP

Jinak za mě největší překvapení Vidal! Hraje takto pořád? Dnes je zatím skvělý.

Reagovat
LAM

Maká každej zápas.V některejch zápasech se to může opravdu hodit.Škoda že není mladší.

Reagovat
ADM

Hlavne mám pri nom pocit, ze tam máme o hráča naviac. Nechýba v obrane a stíha podporovať utok

Reagovat
blaugrana

Paradny vykon a opät uplne zbytocny Ivan. Snad nebude Ernesto taky duty, aby posadil Vidala miesto neho, i ked vieme, ze to tak bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypadá hra? Nemám možnost sledovat

Reagovat
ADM

Prvý polčas paráda, Messi v najlepšej verzii, v druhom sme sa do toho ešte nedostali.

Reagovat
smazaný uživatel

ty lopaty z Espanyolu brání Messiho snad jenom rukama

Reagovat
ADM

Strana Semedo - Vidal úplne suverénna

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
ADM

Lopez je proti nám teda dosť často komický...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jdi do háje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to musi být hattrick v primakach

Reagovat
blaugrana

Je to blazon, hodte nanho siet.

Reagovat
smazaný uživatel

fantazie

Reagovat
Jacks11

Modrič nejlepší hráč světa

Reagovat
Generalní Gladiator

Messi celou kariéru devastoval golmany realu,není důvod toho nechat

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si říká každý co chce... ale světě není a nebylo tak talentovaného hráče jako Messi.

Reagovat
ADM

A to ani nepotrebuje pravu nohu a hlavu. Easy

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

No, oni byli možná i talentovanější hráči, ale nedokázali to tak prodat, v tom je Messi bezkonkurenční.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Ja si teda neviem vybaviť niekoho, kto bol talentovaješí, aspon za tých cca 15 rokov, čo sledujem futbal. Už prvý zápas v Gampere proti Juve bol neuveriteľný, a teda v Take the ball, pass the ball všetci spomínali na to, aký boli Messi-m ohromnení už z prvých tréningov. Eto'o v roku 2004 povedal Vierovi, že do Gampera nastúpi budúci najlepší hráč histórie

Reagovat
valloire

co Kučera?

Reagovat
ADM

No uz mi tu chyba len Rosicky, krory mohol byt lepsi Xavi

Reagovat
valloire

zdravej Rosa ano

Reagovat
patas92

Franta hrál hokej, to si pleteš

Reagovat
valloire

jakej Franta?

Reagovat
remeslnik

Myslí Frantu Kučeru - hokejistu, zeťáka Jardy Holíkového.On nezná našeho, původně zlínského Rudu Kučeru, hrajícího za Duklu, kterého zmastil ten polák, myslím Oslizlo, nevím jistě, to zas jen tak z hlavy... už je to dávno

Reagovat
patas92

Samozřejmě, že znám a samozřejmě vím, koho valloire myslel

Reagovat
remeslnik

jestli znáš Rudu, tak OK to dnes už málokdo ví, kdo to byl a jaký osud ho potkal.

Reagovat
patas92

Je tu někde i Puskasuv článek o něm. Pěkné čtení (jako cokoliv od něj)

Reagovat
remeslnik

Rozumíš, ty jsi Paťas 92. Předpokládám, že to máš r. nar. No a někdo v tvém věku, pokud tedy nějak hlouběji nesleduje fotbalové dění ( a co se týká Rudy, až prehistorické), těžko o něm bude něco vědět. To jsou věci, které fakt musíš někdy někde vyčíst. Pak jsou tu i lidé, kteří ho ( bohužel) i zažili.

Reagovat
valloire

je mu to přičteno k dobru, že ví

Reagovat
valloire

ale já vim koho myslí, stejně ta on ví koho já

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele a za chvíli Vidal

Reagovat
culé

Absencia Sergiho mu to dost kazí

Reagovat
smazaný uživatel

VAR

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd

Reagovat
Switchback

Co jim trvalo tak dlouho?

Reagovat
smazaný uživatel

co tam řeší ty hlavy? čtyři lidi čumí na obrazovky a poznají ofsajd až za 3 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 po 65 minutách, Rakitič vypadá že umře, ale prostě střídat už nebudem.

Reagovat
Jordi Alba

Ještě by to chtělo pár minutek pro Munira a Aleňu.

Reagovat
smazaný uživatel

až za asi šestý zákrok rukama dá první žlutou kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

Ernesto na drogach.

Dva nejhorší hráči jsou dole

Reagovat
smazaný uživatel

Lenglet nestíhá a prasí

Reagovat
smazaný uživatel

Denis pro nás úplně zbytečný hráč. Akorát bere minuty Aleňovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč ho tam strčil, asi asi mu zvedl cenu než v zimě povalí

Reagovat
smazaný uživatel

Přece nebude riskovat, že Alena zahraje líp než Raketa.

Reagovat
smazaný uživatel

v lize nastoupil úplně poprvé, to mu jich teda vzal

Reagovat
smazaný uživatel

Láska k Valverdemu tě očividně připravila o schopnost chápat psaný text

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajímáš mě.

Reagovat
smazaný uživatel

To mění něco na tom, že místo něj teď mohl hrát Aleňa?

Reagovat
smazaný uživatel

Aleňa hrál ve třech z posledních pěti zápasů. Nemluvě o tom, že Denis si taky výkonem v poháru o aspoň nějaké hraní řekl. Ale jasně, nebýt toho zlého Denise, mohl mít Aleňa o dalších 10 minut víc. Nebudu kvůli tomu spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Minule toho za tich pár minut ukázal Aleňa celkem dost. A ano budu rád, když aspoň tich 10min dostane Aleňa a ne Denis, který do Barcelony zkrátka nezapadá a už měl být v létě pryč.

Reagovat
ADM

Reagovat
2miguel1

Obidvaja su to chuďáci, Alena este ale o trochu viac

Reagovat
valloire

Leoš rozstřílel Vejprnice. Myslím, že je to nejlepší hráč všech dob. Úplně všech co byly, jsou a budou.

Reagovat
LAM

Nejvíc golů má proti nějakýmu Realu z Madridu.Znáš?

Reagovat
valloire

v kvalifikaci na LM pfff

Reagovat
LAM
Reagovat
valloire

bez Pepého pffff

Reagovat
technecium

Reagovat
drussbarb

Jsi chudák

Reagovat
dextroza_m

Neni to z primaku jedno?

Reagovat
Baronne

Reagovat
valloire

https://www.youtube.com/watch?v=-0G0Hg5YFTs

Tady je ten, co to umí oběma i hlavou a hlava je rozhodující. Jeho jméno jest legenda a je to sám fotbal. Pelé. This is football.

Reagovat
smazaný uživatel

hh indianskej nacelnik, takhle sem valel na placku za barakem, skoda ze tam nebyli kamery

Reagovat
valloire

Chybí ti respekt. Komu chybí respekt, tomu chybí mozek. Komu chybí mozek, je dement. Kdo je dement? Kruh se uzavřel.

Reagovat
smazaný uživatel

slameny panak, ale dobrej pokus..messi je nejlepsi fotbalista zatim co byl a nic s tim neudelas, cest praci nacelniku

Reagovat
valloire

Já s tím nic dělat nemusím, to spíš vy - filové - se musíte snažit. Ale je to fuška co?

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro všechno proti indiánům z pampy, co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Pelého jako bývalého hráče hodně uznávám, ale nejde srovnávat dobu a styl fotbalu kdy hrál Pelé s dnešním fotbalem (erou Messiho a Ronalda). Zvlášt když hrál Pele proti tomuhle https://twitter.com/RaffyFC/status/1071261720637788160

Reagovat
valloire

Kouknul ses pořádně na to video ode mě nebo jen na vybranou věc na twittru? Tohle ti udělám i na Leoše úplně v klidu, jenže potom to dle logiky cules bude ale umění Leoše. Leoš je jeden z nejlepších hráčů, co kdy hráli, to nepopírám, jenže nejlepší není. No a nebude, už pomalu končí, takže se to dá s klidem prohlásit.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, žes nikdy Pelého hrát než z podobnýho sestřihu neviděl

Reagovat
valloire

Viděl jsem toho víc než dost a většina co ho viděla říká, že jest best. To se s časem nemění, neb i za mýho mládí toto platilo. Nějakej tajtrlík, co ve vyřazovačce na MS nedá ani gol, to nezmění. Ale tak MS je turnaj o pár bezvýznamnejch zápasech a rozhodující je liga proti Vejprnicím každej boží tejden.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je ta nová deska od Ortelu?

Reagovat
valloire

Tu vydal Pelé?

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne, ale zimigrantoval do Ameriky, doufám, že tenkrát ještě musel sedět v autobuse vzadu.

Reagovat
valloire

tys pil?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.“

„Mít ve všem pravdu je znakem hlouposti.“

„Ignorance častěji než inteligence plodí sebevědomí.”

Tohle na tebe sedí dokonale varle-ire , takže si Pelého narvi do někam

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím že Messi je GOAT, za nejlepšího vsech dob osobně považuji Ronaldinha za ním hned Pelého, Cruyffa a nejspíš i di Stefana a až potom hráče jako Zidane, Messi, C.Ronaldo, Maradona, a dokud nevyhraje mistrovstvi světa nebo alespoň nějakou trofej s Argentinou tak ani nebude jen si prostě myslím že Pelé tvrdí nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

To byla reakce na valloireho

Reagovat
valloire

Pelé ví co říká, protože ten fotbal hrál na mezigalaktický úrovni. Zapomněl jsi v tom výčtu na Fenomena.

Reagovat
valloire

a na Zica sakra

Reagovat
roman1978

a na vascololololvescolensesesese

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo Robinho je teďka legenda, Pato taky tohle byli podle něj jeho nástupci.

Je to senilní arogant.

Reagovat
technecium

Pelé je senilní dědek, kterýmu nestíhají měnit plíny v pečováku, asi jako tobě

Reagovat
dextroza_m

Hlavne zapomnel na Pepiho vole.

Reagovat
remeslnik

V Brazílii je fotbal náboženství i politikum. Obrázky fotbalových idolů visí v každé chatrči mezi Kristem a Madonnou. A vládnoucí třída podporovala takové fanouškovství, aby se lidi hlavně nestarali o politiku. Např. pamatuju si, jaké bylo haló s tím, když měl Pelé vsítit tisící branku. Mohl to udělat už v zápase dřív, jenže to nebylo před vlastním publikem a nebyl to kdovíjaký soupeř. Tak se to zorganizovalo tak, aby to doma bylo.

Pepi to měl horší. Sice dal těch branek podstatně víc ( snad až 5.000) a to mu kariéru ještě rozdělila II. sv. válka. Ale narodil se v Rakousku, ikdyž českým rodičům, tak po 48r. soudruzi neměli zájem propagovat takového plejera.

Reagovat
valloire

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

To ze bol vyborny futbalista este neznamena, ze jeho nazory ohladom futbalu su svate.

Reagovat
valloire

a čí názory by měly?

Reagovat
Baronne

Garrincha nic?

Reagovat
valloire

nic

Reagovat
Baronne

Reagovat
valloire

Co? To tam můžeš dát i Romaria třeba? Proč se nezeptáš na něj?

Reagovat
Baronne

Tak že zrovna ty nezmíníš někoho jako je Garri, to nechápu , když si milovník Pelého

Reagovat
valloire

Garrincha byl skvělej, jenže ten druhej v tý době. Romário, ač pomýlen ve výběru klubu, byl jednička.

Reagovat
Baronne

Romário jasný, taky legenda.. Ale Garrincha potahal Brazílii i bez Pelého ke zlatu

Reagovat
valloire

No jasně. Jenže nejlepší fotbalista v tý době byl Pelé.

Reagovat
Baronne

A co když ne?

Reagovat
Baronne

To má něco dokazovat jo? Pelé je jako nejlepší alternativa, to je dobrý . Nicméně dneska máš šanci, vše ti bude odpuštěno, pokud Plzeň vyhraje/postoupí.. Takže snad to ten posranej Real nezkurví

Reagovat
valloire

Ty vole ani ty? Tenkrát přece mimoevropský hráči GB nemohli dostat. Tohle je pravej vítěz a nejlepší v tom roce. Nechápu, že to musím vysvětlovat. Realu bych se bál, letos je to na hovno.

Reagovat
Baronne

Tak to sem nevěděl, co to je za kokotinu? Ale stejně je Messi lepší

Reagovat
valloire

No a takovejch jako ty je tu víc. Neví, ale hádaj se. No neni,

Reagovat
Baronne

Je, o parník . Co ten Real tyvole, to se na to jako úplně vysral?

Reagovat
valloire

Bejvalo, dávno tomu. Vysral.

Reagovat
technecium

Stará známá věc, že Pelé střílel jen proti Vejprnicím. Úspěch Brazílie udělal Garrincha

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Baronne

Reagovat
Dr. Admess

Wow. Tak tohle je neskutečný. Dokonale rozebrán. Jak může vůbec být považován některými právě on za GOAT??

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou to jsou lidi, kteří prožili dětství v době kdy legenda o Pelém byla silná, kdy se v novinách četli neuvěřitené titulky a zbytek si člověk domýšlel. Kdy nešlo sledovat zápasy pravidelně. V takových dobách bylo strašně jednoduché v lidech vytvořit legendy o mohykánech své doby.

Představ si, že by jsme byli bez internetu, kabelové televize. A v televizi by šli jen nějaké zápasy MS. Cizí ligu by jsi nikde nemohl zapnout. To by jsme jen slyšeli povídky o nějakým vysokým blonďákovy z Anglie, který střilí goly z každé situace. No a on by to byl dřevo Kane.

O Messim by jsme jenom četli že ve Španělsku běhá po trávnících malý kouzelník z Argentiny co přeběhává s míčem na hlavě přes půl hřiště až do branky.

Všechno to je jen o infromativnosti. Když máš někoho pořád na očích, tak ti nepříjde tak vyjimečný, protože ti to připadá už normální.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mezi ty lidi patří Vall.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Tak ty víš veliký prd. Jistěže většinou čteš o hráčích, jenže se k tomu taky vyjadřují ti co sledovali ty dřívější hráče naživo, protivníci, spoluhráči. Ti všichni ti do jednoho řeknou, kdo byl nejlepší. Nějakej čůrák messifil z Barcelony, cítící se dotčen Královým výrokem, to nezmění. A jen tak na okraj tam pozapomněl dodat, že je v těch stats na MS tam chybí ta nejdůležitější a kde je těch statistikách přesně Messi. No já to vím...v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo mluvi o Messim ty šumavská prdeli, my se tady bavime o Pelem. Ktery se k nejlepsimu v historii nepriblizuje ani na 35 kilometrů.

Reagovat
valloire

Messi má bejt nej a není nikde. Teda je, z hlediska historie je na MS v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde je tvuj král Ronaldo? Leo - MS - stribro, nejlepsi hrac. Kde je Ronaldo? Nikde.

Reagovat
valloire

ME zlato, ví Leo co to je s repre? Prej nej hráč, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je to ME kde se dostali díky novému systému a bez jediné výhry do finále, ve kterém Ronaldo stál u lavičky a postrkoval do trenéra? Ja jen tak, protože na tuhle sracku už skoro všichni zapomněli.

Reagovat
valloire

Je. A messi byl nej na tom MS kde od semifinále nebyl vidět a korunu tomu nasadil úžasným přímákem v závěru? Asi nervy co? Ono finále MS není zápas proti Espanyolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jono. Škoda, že Ronaldo nehrál žádné finále. Ten by nám to ukázal.

Reagovat
valloire

Od osmifinále, ale co se divím, ono mu to nejde, když se turnaje blíži ke konci. Jinak tohle dělaj taky novináři. Naše generace byla ušetřena podobnejch žvástů po každym zápase v lize, kde se trefí ten a ten. Jednou za čas jsi četl shrnutí komu to zrovna jde, komu ne a naprosto to stačilo. Tohle vám akorát motá hlavy a věřite všemu, co kdo napíše vovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja věřím tomu, co vidím.

Reagovat
valloire

z tebe by měla inkvizice radost, Galileo ovšem ne....

https://www.youtube.com/watch?v=Jmgdw-mjj_I

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ve fotbale ty jelito.

Reagovat
valloire

no vždyť jo jitrnice

Reagovat
smazaný uživatel

Uz me z tebe boli hlava, baklazane.

Reagovat
valloire

takže jsem vihrál jako dicki?

Reagovat
smazaný uživatel

Nenenenene nikdy

Reagovat
valloire

a myslim že jo, mě z tebe hlava nebolí

Reagovat
remeslnik

bossáku, tam (13.45) jsi to popsal naprosto přesně, že díky neexistenci současných médií a stálejšího živého sledování tehdejších špiček vznikaly v našich hlavách modly a ideály, které jsme si ještě víc idealizovali a hráli si na ně. Kdo byl ostrostřelec, byl Rivelino, kdo nezastavitelný zakončovatel byl Gerd Muller, brankáři byli Jašinové nebo Pláničkové, bojovník byl Eusebio, kdo uměl centrovat byl Gunter Netzer a někdo byl Pelé - hrdina. A i díky tomu, že jsme je viděli jen vyjmečně na ME nebo MS ( my, co jsme neměli tu možnost víkend co víkend chytat v televizi ligové zápasy u jižních hranic z Rakouska a jihozápadních hranic od němců - čili většina republiky), tak jsme si je idealizovali a představovali si, jak to jednou budeme umět taky tak.

Reagovat
valloire

Jenže když pak vidíš dokumenty a já je viděl už tenkrát na západoněmecké tv, tak zjistíš, že je to tak. A nemyslím si, že bys musel vidět hráče každej víkend v lize. To by potom nikdo nemohl o nikom nic říct, protože tolik hráčů sledovat každej víkend nelze.

Reagovat
valloire

fans Barcelony ...neskutečný, největší vovce

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde o ty fakta, ktere jsou snadno dohledatelny. Pele je neco jako 2pac, nejprecenovanejsi hrac historie, jako je 2pac nejprecenovamejsi raper historie.

Reagovat
valloire

Upravený fakta nejsou fakta. Jsou to falešný zavádějící fakta a ten kdo na to skočí je Vovce s velkým V. Takže ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Upraveny fakta no ty vole.

Reagovat
Anacron

Ano, upravený fakta nejsou fakta. Jsou to upravený fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

ten valloire je čistý kokot bez debaty

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak se tu můžete dohadovat a tyhle dva hráče vůbec srovnávat..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on tu původně nikdo Pelého s Messim nesrovnával, jen u všichni psaly, že si Pelé nevidí do huby. Tohle začalo až když přišel Valloire.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní a tehdejší fotbal se nedá srovnávat, stejně jako hráči, kteří působili tehdy a dnes..

Nejlepší je stejně Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 > Pele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

to já taky nechápu

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
tunkic

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Keď čítam tie názory, ako dal Messi hlasujúcim v ZL včera ráznu odpoveď, musím sa zasmiať. Už niekoľko rokov je jasné, na čo hlasujúci prihliadajú, resp. aké súťaže majú najväčšiu váhu (LM, repreturnaje). Ligové súťaže sú v tomto pozadu. Stále sa ale nájdu ľudia, ktorí sú "prekvapení".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

on dá dva goly Espanyolu a podle logiky cules měl teda vyhrát GB idioti, nic jinýho, to je na hospitalizaci v Dobřanech

Reagovat
smazaný uživatel

Ale např. v případě Salaha, který byl nejlepším hráčem i střelcem v nejlepší (jedné z nejlepších) lize na světě (PL) byl skvělý i v LM, tak je jeho umístění v anketě k smíchu. Udržel si formu po celý rok, proto je pro mne lepší a měl být výše v GB než například Mbappé či Griezmann..

Reagovat
smazaný uživatel

Salah dal hattrick co dal potom on

Reagovat
JM

Eibar: Levante

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Anacron

Benzema , Bale , Lucas ...z toho se musí soupeř zesrat už před zápasem. Bohužel smíchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajete s Huescou. To nejde prohrát.

Reagovat
Anacron

Normálně bych si to taky myslel. A hráči si to právě myslí určitě taky. První předpoklad pro katastrofu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, z hráčov, ktorí opakovane a viacnásobne rozhodovali záverečné zápasy Ligy Majstrov sa nejaká Huesca zoserie smiechom. Čo ste to za tupelá tu poniektorí, to je naozaj na pováženie... A to sa ešte budú považovať za fanúšikov...

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Z Lucase jde strach hlavně v šestnáctce

Reagovat
Kokesh

Začínám litovat, že jsem to vubec zapl...

Reagovat
Kenneth

Reagovat
gonzalesl_is_back

Benzema je tak špatnej, že na to nemám slov. a Ceballos v záloze naprosto marný, běhá jak splašený pes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je to velká bída..

Reagovat
smazaný uživatel

2 minuty, tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, Huesca lepší

Reagovat
Ed_Hazard

Hajzli, nech idú s takouto sračkou do prdele. Ostuda nosiť biely dres, lempli zasraní, so Solarim na čele. Aby druhý polčas proti poslednému týmu odbránili

Reagovat
LAM

V týhle chvíli jim asi stačej hlavně 3 body

Reagovat
CHONG

Solari je hrobník fotbalu, jestli tam ten kokot bude společně s Benzemou smrdět i příští sezónu, tak na to fakt seru.

Reagovat
Ed_Hazard

Rezignujem, ja na to seriem už teraz. Aby bol pojebaný Lucas našou star a pravidelným hráčom základu. Aby hral Benzema každý zápas základ a aby sme hrali na 0:1 proti poslednému týmu? Tak to ma poser...

Reagovat
Kixi Syhimour

vyhráli jste poslední 3 LM, za 5 let dokonce 4 LM, je normální, že přijde také to období

Reagovat
CHONG

Takovému období se ale dalo snadno předejít.

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Huesca by nedala gól ani do půlnoci, ale ty nastavení jsou v LaLize naprosto ostudný

Reagovat
LAM

No včéra nastavil 5minut a hrálo se 6,5.To jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Jordi Alba

Villarreal x Celta bylo nastaveno dokonce 7.

Reagovat
Jordi Alba

8 z 10 zápasů je to nastavení tragédie. Nemluvím o tom, že v LL je trend nenastavovat za 1. poločas vůbec.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Totální hnus

Reagovat
teenz

Reagovat
Mateo16

Dnes som to regulerne po polcase vypol prvy krat v zivote este tragicky Villarreal a Rayo a snad konecne proti silnejsim superom snad ukaze Solari stou zostavou proti poriadnemu muzstvu.

Najvacsie sklamanie Ceballos necakam od neho ziadnu efektivitu ani extra kolmice / dlhe lopty ale ze je takto k nicomu aj na lopte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele