LaLiga - preview 11. kola

03.11.2018, 09:05, aktualizováno 05.11.2018, 08:39
Previews
Závěrečným zápasem 11. kola LaLigy bude střetnutí Espanyolu Barcelona s Athleticem Bilbao. Zatímco domácí se mohou případným vítězstvím posunout na průběžnou druhou pozici, baskická družina se drží těsně nad sestupovým pásmem...
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Jedenácté kolo La Ligy uzavře pondělní souboj domácího Espanyolu Barcelona s Athleticem Bilbao. Domácí Espanyol hraje ve výtečné formě a doposud prohrál pouhá dvě ligová utkání. Jeho soupeř z Bilbaa má také dvě porážky v lize, avšak sedm remíz a jediná výhra je pro tento ambiciózní celek málo.

Menší z barcelonských týmů je již pět utkání v řadě neporažen a směle tak útočí na nejlepší čtyřku. Tým trenéra Rubiho udělal letos z domácího stadionu neporazitelnou pevnost, kde ho k výkonům žene plný dům. Ve všech domácích utkáních tu dokázal zvítězit a navíc obdržel pouze jediný gól. Rubi bude v tomto utkání postrádat pouze záložníka Hernána Péreze, který si v minulém kole přivodil svalové zranění a měl by chybět dva týdny. Od domácího trenéra se tak očekává, že nebude se sestavou experimentovat a naopak vsadí na svá osvědčená jména.

Baskický tým má v probíhající sezóně problém s dotáhnutím zápasů do vítězného konce. Jak již bylo zmíněno, Bilbao letos remizovalo v sedmi utkáních La Ligy a jeho jedinou výhru bychom hledali v prvním kole, kdy doma porazilo CD Leganés 2:1. Hosté mají problémy především v koncovce, kde se budou spoléhat především na Ikera Muniaina a velezkušeného Aritze Adurize. O Muniaina měl nedávno projevit zájem anglický Liverpool a pak také FC Barcelona. Zůstává tak otázkou, jak dlouho dokáže baskický celek svůj klenot ještě udržet.

Trenér Eduardo Berizzo se rozhodl v pár posledních zápasech rotovat sestavou, což mu však kýženou výhru stále nepřineslo. Chybět mu bude i nadále obránce Iñigo Lekue, který se však zapojil alespoň do tréninku prvního mužstva.

Utkání obou zmiňovaných soupeřů povětšinou nepřináší žádnou gólovou přestřelku. Navíc při současné formě hostujícího Bilbaa lze očekávat, že ani nyní nebude padat příliš branek a na straně vítězů by měl skončit domácí celek z Barcelony.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - J. López, D. López, Hermoso, Vilá - Darder, Roca, Granero - Piatti, Iglesias, Garcia
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Marcos, Álvarez, Martínez, Yuri - R. Garia, D. Garcia, Susaeta - Muniain, Aduriz, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.49 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Deportivo Alavés  (neděle 12:00)
Deportivo Alavés pokračuje v parádních výkonech a drží se dost překvapivě v těsném závěsu za první Barcelonou. Eibar prožívá úplně odlišnou sezonu, protože se mu vůbec nedaří a tráví začátek listopadu až na 15. příčce.

Bývá to tak každou sezonu. Nějaký tým se vzepne ke skvělému začátku, vše se mu daří a dostane se po několika kolech opravdu vysoko. Postupem času ale začne ztrácet, nevydrží narůstající tlak a dojdou mu síly. Teď je velkým překvapením LaLigy Deportivo Alavés. Senzace podzimní části španělské elitní ligy se zatím pořád drží a udržuje správné tempo proti menším i větším soupeřům.

Alavés prohrál jen dvě utkání z deseti kol a nezaváhal ani v minulém kole. Možná proti Villarrealu nepředváděl tak opulentní podívanou, což je ostatně takový jeho trademark. Ale neudělal téměř žádné chyby a ačkoli brzo prohrával, ukázal obrovskou vnitřní sílu. Vybičoval se ke skvělému druhému poločasu a nakonec díky brankám Calleriho s Bastónem zvítězil gólem z nastavení.

O atmosféře v týmu hovořil brankář Fernando Pacheco. "Na našem posledním zápase bylo vidět, proč se nám daří. Nikdy se totiž nevzdáváme. Mohli jsme to zabalit už po první půli, kdy se nám nedařilo a Villarreal vedl, ale my jsme naplno zapnuli. Trenér nás v šatně namotivoval a my jsme byli odhodlaní nechat na hřišti i duši. Body jsme si zasloužili, protože jsme prostě víc chtěli. Stejnou touhu vyhrávat musíme předvádět v každém kole, ať hrajeme proti komukoli," míní zkušený brankář.

Alavés se v neděli v poledne bude muset obejít minimálně bez dvou hráčů. Zraněni totiž jsou Rodrigo Ely a Mubarak Wakaso, přičemž úplně fit není ani Ximo Navarro. I domácí mají nějaké absence, konkrétně brankáře Dmitroviće či záložníky Escalanteho s Leónem. Dost možná se do formy včas nedostane ani Sergi Enrich.

Alavés přeci jen zaváhal, konkrétně při posledním utkání Copa del Rey, když s Gironou doma uhrál jen remízu 2:2. Eibar ale dopadl ještě hůř, protože v rámci stejné soutěže narazil na Sporting Gijón a nestačil na něj! Na jeho půdě prohrál o dvě branky a sám nedal ani jeden gól, což může být v pohárové matematice dost velký problém. A není jediný.

Eibar má potíže prakticky od začátku letošní sezony a vůbec se mu nedaří. Z půdy soupeřů si přivezl tři body zatím jen jednou a doma to není o moc lepší. Doposud nasbíral jen 11 bodů, což mu stačí až na patnácté místo. V rámci minulého kola předvedl hodně smutný výkon na půdě Celty Vigo, která mu nasázela dokonce čtyři branky! Jeho obrana celkově nepatří mezi silné stránky a dostala už 17 gólů.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Ruben Pena, Arbilla, Ramis, Cote - De Blasis, Diop, Sergio Alvarez, Joan Jordan, Orellana - Charles
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Maripian, Laguardia, Duarte - Jony, Pina, Brašanac, Ibai - Calleri, Bastón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.46 - 3.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Levante UD  (neděle 16:15)
Jedenácté kolo španělské La Ligy přinese souboj domácího Villarrealu CF s Levante UD. Oba týmy se nacházejí ve zcela rozdílné formě. Zatímco domácí Žlutá ponorka se nachází až na nelichotivém 17. místě tabulky, její vyzyvatel z nedaleké Valencie má šňůru čtyřech vítězství v řadě a drží se o deset pater výše.

Na domácí mužstvo doléhá náročnost jeho programu z Evropské ligy a v domácí soutěži má rozkolísané výsledky. Z posledních čtyřech utkání La Ligy vytěžil Villarreal pouhý jeden bod a proto se bude snažit před domácími fanoušky tuto šňůru utnout.

Trenér domácího výběru Javier Calleja bude stále postrádat svou útočnou hvězdu Carlose Baccu. Dále nemůže počítat s Javim Fuegem, Brunem Sorianem nebo Karlem Ekambim. Hráči jako Santi Cazorla, Gerard Moreno nebo Sergio Asenjo se budou muset semknout a nastartovat Žlutou ponorku, aby se konečně odrazila ode dna soutěže. Tým má především potíže s koncovkou, když se mu v prvních deseti kolech podařilo vstřelit pouhých 8 gólů. Pokud bude chtít Villarreal v tomto utkání pomýšlet na 3 body, bude muset zapracovat především na kvalitě své koncovky.

Celek Levante nezachytil začátek La Ligy, z čehož se velice rychle oklepal a nyní hraje ve znamenité formě. Může se pochlubit mimo jiné skalpem Realu Madrid, který dokázal porazit na jeho vlastním stadionu Santiago Bernabeu. Trenér Paco López bude v tomto utkání postrádat především Nikolu Vukčeviče, Erika Cabaca a Emmanuela Boatenga. Oproti svému dnešnímu soupeři nemá celek Levante takový problém se střílením gólů, jelikož se mu podařilo skórovat celkem v 16 případech.

Pokud jde o vzájemné zápasy těchto dvou mužstev, v pěti posledních případech zvítězilo vždy domácí družstvo. Lze proto očekávat velice těsný výsledek s ohledem na formu a rozpoložení obou soupeřů.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzalés, Mori, Costa - Trigueros, Cáseres - Cazorla, Fornals, Pedraza - Moreno
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Postigo, Rodriguez, Pier - Jason, Rochina, Campana, Bardhi, Tono - Martí, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.06 - 5.02
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Real Sociedad - Sevilla FC  (neděle 18:30)
Sevilla se pohybuje na třetím místě a stále drží krok s čelem tabulky LaLigy. Další body si chce připsat na hřišti Realu Sociedad. Baskický celek poslední dobou hraje hodně pod svými možnostmi a ani domácí prostředí mu moc nepomáhá.

Stadion Anoeta v San Sebastiánu dříve platil za pevnost, z níž se body příliš často nevozí. Domácí La Real na podporu svých fanoušků hodně spoléhal a atmosféra na stadionu nebyla pro hostující soupeře nikdy snadná. Real doma hrál velmi solidně a nejeden favorit si na jeho výkonu v domácí prostředí vylámal zuby. V poslední době ale tohle kouzlo, zdá se, pominulo.

Real Sociedad ani doma nehraje moc dobře a jeho výsledky se nelepší. V této sezoně hráli Baskové doma čtyři duely a na první výhru stále čekají. Připsali si na své konto jen dvě remízy a dvakrát si soupeř odvezl všechny tři body. Minulé kolo LaLigy jim moc nevyšlo, protože se La Real představil na půdě Atlética Madrid. V útoku se mu nedařilo, Atlético mu nenechávalo prostor a naopak samo vsítilo dvě branky díky zásahům Godína s Luisem.

Aktuálně je Real Sociead až na dvanácté příčce a to na ambiciózní tým není úplně dobrá vizitka. Navíc se domácí musí obejít bez několika hráčů. Zraněni jsou Luca Sangalli, Martín Merquelanz, Raúl Navas a Mikel Merino, což nejsou zanedbatelné absence. Real Sociedad tak může mít dobrý pocit snad jen z toho, že se Sevillou z posledních pěti domácích utkání prohrál jen jednou.

Sevillu rovněž čekají napínavé chvíle, především v obraně. Zraněni totiž jsou Simon Kjaer, Maxime Gonalons a Gabriel Mercado. Menší problémy svalového rázu má ostrostřelec André Silva, ale podle všeho by měl být minimálně na lavičce připraven. Sevilla v minulém klání Copa del Rey remizovala stejně jako Real Sociedad a překvapením bylo zejména to, že se proti CF Villanovense neprosadila ani jednou.

To u Sevilly není zase tak obvyklé, protože se pyšní druhou nejlepší ofenzivou v celé soutěži. Nastřádala už 22 branek, jen o šest méně než suverénní Barcelona. Za ní Sevilla zaostává také bodově a také v tomto případě to není nic hrozného. Barcelona na první místě drží náskok dvou bodů na třetí Sevillu a to především díky lépe zvládnutému vzájemnému střetnutí. V minulém kole si Sevilla dokázala poradit s Huescou.

Trenér Pablo Machín ale po remízovém utkání v poháru nemohl mít radost. "Věděli jsme, že ani proti Villanovense nás nečeká snadný zápas. Ale nebyli jsme dostatečně soustředění a chybělo nám v zakončení víc důrazu. Zapomněli jsme, že nám soupeř nedá nic zadarmo. Proti Realu Sociedad si takový postoj nesmíme dovolit. Naším cílem jsou tři body," dodal Machín.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyà - Gorosabel, Aritz, Navas, Theo Hernandez - Illaramendi, Zubeldia - Ramírez, Ruben Pardo, Oyarzabal - Willian José
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Sergi Gomez - Navas, Banega, Vazquez, Arana - Sarabia - Ben Yeddder, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.50 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Getafe CF  (neděle 18:30)
Getafe se dostalo do velmi dobré a především stálé formy, kterou bude chtít využít k dalším bodům. V neděli odpoledne čeká madridský celek výjezd do Huescy, kde na něj čeká trápící se domácí ekipa.

Huesca stojí před hodně náročným problémem. Absolutně se jí totiž nedaří, ze všech nováčků v LaLize nasbírala nejméně bodů a zatím se jeví jako nejvážnější adept na rychlý návrat do Segundy. Za deset odehraných zápasů v první lize dokázala posbírat jen pouhých pět bodů a hned sedmkrát už prohrála.

Naposledy ji o všechny body připravila Sevilla, které se povedlo těsně vyhrát po dvou trefách, jež si na své konto připsal Pablo Sarabia. Nejslabším článkem v týmu nováčka je defenzivní fáze, zejména obranná čtveřice. Často dělá chyby, platí za svou nezkušenost a dosud inkasovala dokonce už 22 branek, tedy nejvíc ze všech týmů.

Teď se Huesca na Estadio El Alcoraz pokusí porazit tým, se kterým se velmi často dostávala do křížku v druhé nejvyšší soutěži. Nad Getafe ale ještě nikdy nedokázala vyhrát a naposledy od něj dostala tři branky. V týdnu bylo na programu utkání Copa del Rey, které ale Huesca neodehrála. Její zápas s Bilbaem byl odložen, takže hráči mohli mít víc času na regeneraci. Getafe se naposledy postavilo proti Córdobě a bylo úspěšné, takže má lepší vyhlídky do odvetného zápasu v prosinci.

Getafe tím navázalo na velmi dobrou formu z posledních týdnů. Tým z předměstí Madridu vyhrál nad Ryaem Vallecano a v minulém kole se mu povedl ještě lepší výkon. Jeho soupeřem byl Real Betis, čerstvý účastník Evropské ligy. Na Getafe ale nestačil a dvojice Molina - Foulquier se postarala o to, že tři body bralo právě Getafe.

A trenér José Bordalás z toho byl samozřejmě nadšen. "Když uvážím, že jsme před sezonou neměli moc dobré vyhlídky a hodně lidí nám nevěřilo, tak si v těchto dnech můžeme za své výkony opravdu gratulovat. Je skvělé, že jsme dokázali navázat na výhry a doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat také proti Huesce."
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanović - Miramon, Pulido, Ruben Semedo, Akapo - Melero, Musto - Gurler, Moi Gomez, Ferreiro - Cucho Hernandez
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Djené, Cabrera, Antunes - Foulquier, Maksimović, Arambarri, Amath - Rodriguez, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.25 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (neděle 20:45)
Atraktivní utkání slibuje nedělní souboj Realu Betis s celkem Celta Vigo. Oba týmy se nachází uprostřed tabulky, ačkoliv patří mezi ty ambicióznější kluby, které by chtěly do pohárové Evropy. Zatímco domácí celek bojuje v Evropské lize letos, jejich soupeř se naposledy do Evropy probojoval před dvěma lety, kdy došel až do semifinále soutěže.

Real Betis rozhodně nemá důvod k jakýmkoliv oslavám. V domácí soutěži prohrál poslední tři utkání v řadě, přičemž se mu nepodařilo vstřelit ani jediný gól! Pět vstřelených branek v deseti uplynulých kolech je opravdu žalostně málo, což se alespoň částečně snaží zachránit obrana týmu, která pustila pouhých devět gólů. Druhá polovina tabulky je velice vyrovnaná a svěřenci trenéra Setiéna se budou muset více snažit, aby se nenamočili do záchranářských bojů.

Sevillský tým může alespoň počítat s návratem zkušeného středopolaře Andrése Guardada, který si doléčil drobné svalové zranění. Týmu by tak měl chybět pouze defenzivní záložník Javi Garcia, který laboruje s natrženým stehenním svalem. Real Betis by potřeboval nutně bodovat, aby se mohl již plně soustředit na blížící se čtvrteční utkání Evropské ligy, kdy na svém trávníku přivítá slavný AC Milán.

Jestliže Betis trápí v letošní sezoně ofenziva, Celta Vigo je se sedmnácti vstřelenými góly třetím nejlépe střílejícím mužstvem v lize. Trenér Antonio Mohamed může opět počítat s mladým útočníkem Maxi Gomézem, který by měl táhnout útok společně se zkušeným Iago Aspasem. Oba jmenovaní nastříleli 12 ze 17 ligových gólů svého týmu a jsou pro něj tak zcela nepostradatelní. O přínosu Iaga Aspase se před zápasem vyjádřil také trenér Mohamed: ,,Přináší mnoho věcí, nejen góly. Je příkladem pro mnoho hráčů".

Celta Vigo vyhrála v minulém kole 4:0 proti Eibaru a čekala na vítězství 5 předešlých zápasů. Zůstává tak otázkou, zda trenér Mohamed dokáže navázat na tento výkon i v tomto zápase, nebo se vrátí k nevyrovnaným výsledkům, které jeho tým provázely od začátku sezony.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopéz - Mandi, Bartra, Sidnei - Francis, Guardado, Celso, Firpo - Joaquín, Morón, Canales
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Junca - Beltrán, Lobotka - Aspas, Méndez, Boufal - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.81 - 4.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Atlético Madrid  (sobota 13:00)
Atlético Madrid se snaží dostat se na vyšší místo v tabulce LaLigy a stále se mu daří udržovat kontakt s čelem tabulky. Další šanci cítí tým trenéra Diega Simeoneho v sobotním utkání na půdě trápícího se Leganésu.

Úvodní výkop 11. kola LaLigy budou mít na starosti dva týmy v naprosto odlišném postavení. Zatímco Atlético Madrid chce bojovat o první místo a zatím k němu nemá zase tak daleko, Leganés spíš doufá v záchranu. Jeho snaha ale není zatím moc úspěšná. Rozdíl mezi oběma soupeři činí propastných jedenáct bodů a Atlético se bude chtít pokusit ještě zvýšit tento rozdíl.

V sobotu hraje jako první proto, že jej již v úterý čeká náročný souboj v Lize mistrů. Proti Borussii Dortmund bude Atlético hrát o první místo ve skupině, kterou nyní ovládá právě německý celek. To i proto, že právě Dortmund naposledy uštědřil Atléticu poměrně potupný debakl. Na domácí půdě si s Atléticem pohrál jako kočka s myší a výsledkem byly čtyři góly v síti brankáře Jana Oblaka. Na tak špatný výsledek se Atléticu povedlo poměrně rychle reagovat v duelu španělské ligy.

Proti Realu Sociedad San Sebastian se Atléticu povedlo nejen udržet čisté konto, ale i vyhrát. O tři body se proti Baskům postarali Diego Godín a Filipe Luis, takže Colchoneros si spravili náladu a udrželi kontakt s čelem tabulky. Následovalo ještě pohárové utkání v Copa del Rey, ve kterém Atlético v pohodovém tempo vyhrálo nad Sant Andreu.

A trenér Simeone byl po zápase velmi spokojen. "Jsem rád za to, že se nám povedlo vyhrát a ukázali jsme, že nepodceňujeme žádného soupeře. Na tento duel jsme se dobře připravili a já věřím, že se nám povede také odveta. Některé věci bychom samozřejmě mohli zlepšit, ale já chci být hlavně pozitivní. Doufám, že podobně dobře zvládneme také utkání proti Leganésu, které pro nás nebude jednoduché," míní Simeone.

Dobrou zprávou pro argentinského kouče je marodka, která se neustále vyprazdňuje. Uzdravil se Stefan Savić, což je velkým plusem. Menší potíže má ale Costa s Kokem. Leganés v tomto ohledu trápí snad jen forma Alexandera Szymanowskiho, který ještě stále není fit. Oba týmy se utkaly zatím jen čtyřikrát v rámci první ligy a Leganés ještě ani jednou Atlético nepřemohl.

A na nějak slavný výsledek to nevypadá ani nyní, protože Leganés se trápí herně i výsledkově. Aktuálně sídlí až na 18. místě, což je příčka sestupová. Leganés vyhrál zatím jen dva duely a inkasoval celkem už 15 branek. Naposledy v lize prohrál s Levante, které mu dalo dvě branky. I Leganés má za sebou duel Copa del Rey, který mu přinesl nepříliš povedenou remízu s Rayem Vallecano.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Moreno, Omeruo, Siovas, Silva - Recio, Perez, Vesga - El Zhar, Carrillo, Rodriguez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Hernandez, Filipe Luis - Correa, Rodrigo, Saùl, Lemar - Griezmann, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.24 - 3.35 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Valladolid  (sobota 16:15)
Krátce po čtvrté hodině odpolední se na stadionu Santiaga Bernabéua objeví zajímavý soupeř. Ačkoli se to zdá být neuvěřitelné, Real Valladolid sídlí o tři příčky nad Bílým baletem! Udrží si tuto vzdálenost i po přímé konfrontaci?

Real Madrid je vždycky velké téma. Slavný španělský velikán v poslední době opanoval Ligu mistrů a připisoval si jeden skvělý výsledek za druhým. Mnoho stránek sportovních deníků a webů zaplnil také přestup Cristiana Ronalda do Juventusu Turín nebo jmenování nového trenéra po Zinedinu Zidanovi v podobě Julena Lopeteguiho. A teď se Real postaral o další rozruch, protože už v říjnu Lopeteguiho vyhodil!

O Realu se obecně hodně mluví a nejvíc samozřejmě v době, kdy se královskému klubu nedaří. Jako třeba teď. Real Madrid okupuje až devátou příčku LaLigy a před sebou má takové týmy jako Getafe, Levante nebo Deportivo Alavés! Hrdí fanoušci se s tím jen těžko vyrovnávají, ale současná situace prostě není ideální. Trochu vylepšit ji může nový trenér, kterým byl jmenován někdejší hráč Realu Santiago Solari.

Nezačal úplně špatně, protože ve svém prvním oficiálním vystoupení dokázal i s okleštěnou sestavou zničit Melillu v rámci Copa del Rey a maličkému soupeři nasázel čtyři pohodlné branky. Gólem k tomu přispěl i mladík Marco Asensio, který po utkání prohlásil: "Tohle vítězství jsme teď nutně potřebovali, protože poslední týdny pro nikoho z nás nebyly snadné. Nedařilo se nám a nakonec přišel nový trenér. Věřím, že pokud každý z nás odevzdá maximum, můžeme se razantně zlepšit."

Realu teď budou chybět Marcelo, Mariano, Varane nebo Carvajal. Proti Realu Valladolid se Real nikdy moc nedržel zpátky a utkání s ním jasně vyhrával. Ve čtyřech z posledních šesti duelů dokonce Realu Valladolid nasázel vždycky čtyři góly a moc rád by v tomto trendu pokračoval. Real Valladolid svého slavného soupeře porazil naposledy v roce 2008 a od té doby se mu vůbec nedaří.

Real Valladolid byl jedním ze tří nováčků v soutěži, ale zatím působí jako ostřílený matador, kterého máloco zaskočí. Kromě Deportiva Alavés je právě Valladolid nejpříjemnějším překvapením ročníku, protože mu patří dokonce šestá příčka. Pokud by ji udržel, dočkali bychom se ho v pohárech!

Po čtyřech výhrách v řadě Real Valladolid v minulém kole jen remizoval. A měl namále, protože ještě v 89. minutě s Espanyolem prohrával. Pak se ale výstavní ranou trefil Daniele Verde a bod byl pro domácí příjemným výsledkem.

Zkušený záložník Míchel Herrero se už na slavného soka těší. "Bude to pro nás velká událost, protože po zápasech druhé ligy sehrajeme utkání s Realem Madrid. Celé město tím bude žít. Realu se sice možná nedaří, ale změna trenéra vždycky dodá týmu nový impuls. A pořád je to Real. Ale nebojíme se a chceme si zápas užít."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Odriozola, Casemiro, Sergio Ramos, Nacho - Modric, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Asensio
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Martinez - Plano, Michel, Alcaraz, Toni Villa - Unai, Leo Suarez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.67 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Girona FC  (sobota 18:30)
Valencia stále tápe a nedaří se jí rozhodovat zápasy ve svůj prospěch. Remízový král LaLigy se pokusí načerpat odhodlání z poslední výhry v rámci poháru a zopakovat dobrý výkon proti Gironě nacházející se rovněž ve středu tabulky.

Valencii jsme samozřejmě zvyklí vídat daleko výš. Pohárový účastník, který zdatně bojuje v Lize mistrů, má na domácí scéně první španělské ligy velké problémy. Žádný celek v aktuálním ročníku LaLigy nenasbíral víc remíz (8). Los Che navíc vyhráli jen v jednom případě a ani herně to není žádná sláva. Výsledkem je jen jedenáct bodů a 14. místo, dost blízko k sestupové propasti.

Čerstvě má Valencia za sebou ligové dostaveníčko s Bilbaem, dalším expertem na remízy. Tou samozřejmě jejich střetnutí také skončilo. O chlup lepší představení Valencia dopřála svým fanouškům v Copa del Rey. Postavila se proti CD Ebro a ačkoli to čekal málokdo, prohrávala. Jenže pak se do několika šancí dostal Santi Mina a dvěma svými góly zaručil Netopýrům lepší výchozí postavení do odvety.

A trenér Marcelino Toral si svého hráče samozřejmě vážil. "Santi Mina je pro nás velmi důležitý hráč, protože pracuje pro tým. I jako útočník dobře plní defenzivní povinnosti a jeho přínos obsahuje mnohem víc než jen střílení branek. Myslím, že tohle vítězství nám dodá víc optimismu. Zvlášť proto, že jsme prohrávali a museli udělat víc, abychom vyhráli. Před klíčovým utkáním s Gironou to pro nás hodně znamená."

S Gironou se Valencia už párkrát utkala. V novodobé historii pak dvakrát a obě střetnutí se jí povedlo vyhrát. Vždy to bylo o jednu branku, takže hodně napínavých situací můžeme očekávat také nyní. Velké problémy pro trenéra Marcelina představuje čerstvá ztráta kapitána Daniho Pareja, který má problémy s břišním svalem a mimo hru bude asi čtyři týdny. Do hry zřejmě nenastoupí ani Denis Čeryšev.

Hodně absencí má také Girona, která už v tomto kalendářním roce nemůže počítat s Adayem. Zkušený záložník má zraněný meniskus a nemine ho operace. Přetržené kolenní vazy má také obránce Johan Mojica, který rovněž bude Gironě ještě hodně dlouho scházet. A do hry nenastoupí ani hlavní postava týmu, střelec Cristian Portu, kterého pro změnu trápí svalové zranění už od minulého kola.

V něm Girona právě díky dvěma brankám tohoto domácího hrdiny vyhrála nad Rayem Vallecano a připsala si hodně důležitou výhru. Díky ní se nachází na solidní jedenácté příčce a i když už nepřekvapuje tak jako v minulém roce, pořád je to pro ni dobrý výsledek. V zápase s přeci jen favorizovanými Los Che bude Girona postrádat také Anthonyho Lozana, který byl v minulém kole vyloučen.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gabriel Paulista, Garay, Diakhaby, Gayà - Coquelin, Soler, Kondogbia, Guedes - Rodrigo, Gameiro
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Alcalà - Pedro Porro, Douglas Luiz, Pere Pons, Planas - Roberts, Borja Garcia - Doumbia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.40 - 7.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Na Estadio Teresa Rivero přijede obhájce titulu FC Barcelona. Domácí celek bude čelit soupeři, který tam přijíždí ve výborné formě. Barcelonští si budou chtít nejen upevnit místo na čele tabulky, ale také prodloužit svou šňůru 4 vítězných utkání v řadě.

Rayo se krčí na předposledním místě tabulky, se ztrátou tří bodů na první nesestupovou příčku. Tým trenéra Míchela nevyhrál již 8 utkání v řadě, proto bude jakýkoliv jiný výsledek než výhra barcelonských brán za velké překvapení. "Nemáme co ztratit a můžeme jen získat... Musíme jim to znepříjemnit, Messi tam není, ale mají mnoho možností, takže ze sebe musíme vydat to nejlepší," prohlásil domácí trenér před sobotním utkáním.

Ačkoliv tým Vallecana nedokáže plně bodovat, zatížil soupeřovu bránu alespoň jedním gólem v 8 z 9 posledních utkání. Z toho vyplývá, že mužstvo má problémy spíše s kvalitou obranné fáze, na čemž bude muset hodně zapracovat, pokud se chtějí postavit ofenzivě soupeře. Domácí tým stále postrádá obránce Tita, který je po operaci menisku a bude chybět několik týdnů. Mezi dalšími zraněnými jsou pak Gorka Elustondo a Santi Comesana.

Jak již bylo zmíněno, katalánský celek se bude muset i nadále vypořádat s absencí své největší hvězdy Lionela Messiho. "Je to pouze dva týdny od zranění. Je příliš brzo, musíme počkat. Jsme opatrní, protože chceme, aby se zcela uzdravil, bez jakékoliv problému," řekl trenér Valverde na tiskové konferenci. Toho na marodce týmu doplňují obránci Samuel Umtiti a Thomas Vermaelen.

Posledních 11 vzájemných duelů ovládla vždy Barcelona a k tomu dokázala nasázet Vallecanu neuvěřitelných 50 gólů. Sama pak od svého sobotního soupeře inkasovala jen 5 branek. Barcelonu čeká v týdnu důležité utkání Ligy Mistrů v Miláně, kde je bude čekat tamní Inter a i proto si Katalánci budou chtít udržet svou herní pohodu i v sobotním utkání, směřujíc pomalu k důležitému pohárovému souboji.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
García - Advíncula, Amat, Gálvez, Moreno - Imbula, Comesana, Trejo - Kakuta, Tomás, Embarba
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Rafinha, Suarez, Coutinho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.50 - 6.95 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1063128:1221
2.Deportivo Alavés1062214:920
3.Sevilla FC1061322:1319
4.Atlético Madrid1054112:519
5.Espanyol Barcelona1053214:818
6.Real Valladolid104429:716
7.Levante UD1051416:1516
8.Getafe CF1043310:815
9.Real Madrid1042414:1414
10.Celta Vigo1034317:1313
11.Girona FC1034312:1413
12.Real Sociedad1033412:1312
13.Real Betis103345:912
14.Valencia CF101817:811
15.SD Eibar1032510:1711
16.Athletic Bilbao1017211:1510
17.Villarreal CF102358:109
18.CD Leganés102268:158
19.Rayo Vallecano1013610:206
20.SD Huesca101278:225

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (470)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele