FORTUNA:LIGA - souhrn 5. kola nadstavby: Sparta vyhrála derby na Slavii

14.05.2022, 19:54, aktualizováno 15.05.2022, 18:58
Komentáře a souhrny
Sparta se na finále MOL Cupu naladila vítězstvím v derby na Slavii. Mistrovská Plzeň zdolala Baník Ostrava a tři body má rovněž Slovácko. Ani čtyřgólový David Puškáč Bohemians před baráží nezachránil - Jablonec uhrál ve Zlíně nepřesvědčivou remízu 1:1 a ta mu stačí k záchraně, stejně jako Pardubicím výhra v Teplicích 0:2. Na Bohemians tak v baráži čeká Opava, Teplice se utkají s Vlašimí, která nakonec skončila druhá...
O titul

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:0

15.05.2022 17:00

Góly: 42. Jean-David Beauguel (pen.)

Plzeňská Viktoria zakončila úspěšnou sezónu výhrou nad ostravským Baníkem. Západočeši uspěli ve Štruncových sadech díky jediné trefě z penalty, kterou proměnil Jean-David Beauguel. Francouzský kanonýr si 19. gólem v ročníku zároveň pojistil první místo v tabulce ligových střelců.

Obě mužstva pro duel využila své brankářské dvojky. Zatímco mezi třemi tyčemi domácích nastoupil Tvrdoň, záda Slezanům kryl Budinský. A právě gólman hostů měl v průběhu utkání víc napilno. Poprvé se Budinský natahoval v 18. minutě, kdy zasáhl proti Sýkorově střele. Po půlhodině hry zkoušel přes hlavu akrobaticky zakončit Beauguel, mezi tři tyče ovšem svůj pokus neusměrnil.

Větší šanci ke skórovaní dostal Beauguel těsně před koncem první půle. Sýkora totiž po kontaktu s Budínským upadl v pokutovém území, načež Plzeň dostala po intervenci videorozhodčího k dispozici penaltu. Tu si vzal na starost právě Beauguel, jenž se trefil k tyči a v dresu Viktorie se naposledy radoval z přesného zásahu.

Po hodině hry se mohl prosadit také druhý z útočníků Západočechů. Holík z pravé strany vyhledal povedeným centrem volného Chorého, avšak ten při zakončení uklouzl a výsledná střela skončila v zámezí. Za další dvě minuty pálil nepřesně svou silnou levačkou také Sýkora. A v nepřesných pokusech pokračoval i Pernica svým volejem z 85. minuty.

Až v nastaveném čase se v pokutovém území uvolnil Šulc a donutil Budinského k zákroku. Plzeň již další branku v utkání nepřidala, i tak si ale mistrovské oslavy naplno užila. Ani porážka pak již nic nezměnila na tom, že Baník zakončil sezónu na pátém místě.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sparta Praha 1:2

15.05.2022 17:00

Góly: 39. Petr Ševčík - 20. Tomáš Čvančara, 83. Adam Hložek

Hned tři ze čtyř derby pražských "S" zvládlo mužstvo z levého břehu řeky Vltavy. To poslední ovládli hráči Sparty v závěrečném kole ligové sezóny. Vítězství třetího týmu soutěže vystřelil na hřišti Slavie výstavní trefou Adam Hložek.

Zápas ve Vršovicích se rozjížděl pozvolna. První zákrok si připsal gólman hostů Heča ve 12. minutě, kdy do rukavic skryl slabý pokus Traorého. O čtyři minuty později již slávisté zatlačili svého protivníka v pokutovém území, výsledná střela Samka nicméně mezi tři tyče neletěla.

Ve 20. minutě přišly silné chvíle Sparty. Nejprve se ve velké šanci objevil pravý bek Wiesner, jehož ještě vychytal brankář sešívaných Mandous, načež domácí odvrátili balón na rohový kop. Z něj už ale hosté udeřili. Centr prodloužený na zadní tyč zakončil Čvančara, který se odpoutal od bránícího Ousoua.

Vedení sparťanů mohl hned dvakrát navýšit Karabec. Poprvé se mladý záložník ocitl ve slibné příležitosti ve 26. minutě, únik ovšem vyřešil slabým obloučkem, jenž Mandouse a jeho rukavice nepřeletěl. Za dalších deset minut se Karabec znovu zjevil za defenzivou Slavie, po uvolnění však pálil levačkou příliš vysoko.

Domácí po inkasované brance dlouho nic kloudného nevymysleli, těsně před koncem prvního poločasu však nečekaně udeřili. Ševčík se ve 39. minutě vydal do šestnáctky soupeře, kde se k němu míč vrátil od Hovorky, načež slávistický středopolař zamířil přesně k tyči - 1:1.

Také po změně stran hráčům dlouho trvalo, než zažehli motory. Až do 70. minuty se víceméně nic zajímavého nestalo. Vítr změny začal přicházet se zakončením Fily ze 73. minuty, které ovšem skončilo na tribuně. O pět minut později znepříjemnil hostům pozici v zápase Wiesner, jenž fauloval levého beka domácích Oscara, a jelikož v duelu, viděl již druhou žlutou kartu, musel hřiště opustit.

Slávisté však přesilovku nikterak nevyužili a sami naopak nabídli Spartě možnost vrátit si vedení zpět. A Letenští toho bezezbytku využili. Standardní situaci z 83. minuty, kterou hosté rozehrávali na hranici vápna sešívaných, si vzal na starost Hložek. Náctiletý talent se nikterak nerozpakoval a bombou levou nohou zavěsil pod břevno mimo Mandousův dosah - 1:2.

Nezvládnutou koncovkou z pohledu Slavie ještě podtrhl Plavšić, jenž se na začátku nastaveného času nechal vyprovokovat Haraslínem a zbytečně se stejně jako Wiesner nechal vyloučit. Sešívaní si tak po ztrátě ligového trůnu museli na konci ročníku vypít další kalich hořkosti. V konečné tabulce jako druhý nejlepší tým soutěže nakonec nasbírali 78 bodů, Sparta skončila o příčku níže a ziskem 73 bodů.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 3:0

15.05.2022 17:00

Góly: 29. Vlastimil Daníček (pen.), 52. Michal Kohút, 80. Filip Vecheta

Hradečtí "Votroci" budou na nováčkovskou sezónu jistě vzpomínat v dobrém, závěrečné utkání se jim nicméně příliš nepovedlo. V Uherském Hradišti totiž od tamního Slovácka inkasovali celkem třikrát. I tak Východočeši skončili v tabulce šestí, Moravané si pak dalším vítězstvím pojistili páté místo.

Slovácko poprvé zahrozilo v páté minutě, kdy po dlouhém autu od Sadílka pálil těsně vedle brány Kohút. Na druhé straně zahrozil za dalších pět minut Kohút, ani on nicméně po centru od Klímy nemířil přesně. Domácí se do vedení dostali těsně před půlhodinou hry. Hofmanna nejprve v pokutovém území Votroků fauloval Kodeš a nařízený pokutový kop proměnil Daníček.

Mezi přesné střelce se mohl zapsat také Sadílek, jeho technický obstřel ze 36. minuty nicméně prosvištěl nad břevnem. O dvě minuty později toužil svůj druhý zásah přidat Daníček, zakončení mu ale na poslední chvíli překazil jeden z bránících hráčů. Těsně před odchodem do kabin mohl zničehonic vyrovnat Soukeník, jenže po centru z levé strany netrefil odkrytou část brány Moravanů.

Sedm minut po změně stran se skóre měnilo podruhé. Kohút si po přihrávce od Ljovina přehodil míč na levačku a šajtlí se trefil přesně k tyči. Na druhé straně hřiště toužil po korekci stavu Prekop, avšak ze standardní situace poslal balón vedle brány. Po hodině hry se za gólem hnal Tomič, radost mu ovšem překazil brankář Hradce Vízek. V 65. minutě se zaskvěl také gólman Slovácka Nguyen, jehož z dálky protáhl Rada.

V závěru se na trávník podíval také druhý nejlepší střelec ligy Jurečka, jenž si tentokrát místo přesného zásahu připsal asistenci. Kanonýr Moravanů našel v 80. minutě před bránou Vechetu, který se rychle zorientoval a donutil Vízka naposledy lovit balón ze sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň35267263:2185
2.Slavia Praha35246580:2778
3.Sparta Praha35227672:4073
4.1. FC Slovácko35215959:3868
5.Baník Ostrava3515101060:4855
6.FC Hradec Králové3510141144:5244
O udržení

FK Teplice - FK Pardubice 0:2

14.05.2022 18:00

Góly: 38. Vicu Bulmaga (vl.), 69. Filip Čihák

Fotbalisté Pardubic neprohráli ani pátý zápas skupiny o udržení ve Fortuna lize, když zvítězili na hřišti Teplic 2:0. Gólově se opět připomněl stoper hostů Filip Čihák, jenž si v předminulém utkání připsal premiérovou letošní trefu. Skláři se naopak nadstavbovou fází protrápili a sezonu zakončili na 15. příčce, což značí účast v baráži. V ní je čeká souboj s Vlašimí.

Teplice braly souboj s Východočechy jako přípravu na klíčový dvojzápas v baráži. Hosté na druhé straně měli přímou záchranu stále ve svých rukou, stačilo jim k tomu uhrát alespoň bod. Pardubice ve skupině o udržení už třikrát vyhrály a jednou remizovaly. Hodně jim k tomu pomohla defenziva, která v těchto čtyřech střetnutích inkasovala pouze jednou.

První velkou příležitost si připsali hosté, skvělý zákrok ale při situaci jeden na jednoho předvedl gólman Filip Mucha. Východočeši, vědomi si bodové situace v tabulce, příliš nepouštěli soupeře do šancí a snažili se kontrolovat hru s bonusem v podobě občasného ohrožování Muchovy branky. Skláři sice o držení míče vyloženě nouzi neměli, mnoho starostí ovšem červenobílým nenadělali. Naopak plnou hlavu jich měl Vicu Bulmaga, který při bránění standardní situace chtěl zabránit jistému gólu po zákroku Muchy, míč kutálející se po brankové čáře si ale moldavský obránce srazil do sítě sám.

Asi ne úplně dle dohodnuté taktiky byla hostující obrana často otevřená, a tak se několikrát opakovala situace rychlého protiútoku. Často i v přečíslení se žlutomodří snažili proniknout až před bránu Jakuba Markoviče, ani jednou ovšem nebyli stoprocentně úspěšní. Nebezpečnější byli hosté, v 69. minutě například trefil Vojtěch Patrák břevno. Odražený balon se sice obránci podařilo odklidit mimo bránu, gólu ale už nezabránil při následném rohovém kopu. Zaváhání soupeře využil Čihák, jenž se nejlépe zorientoval a zdvojnásobil počet vstřelených branek svého týmu. V obraně byl navíc stejně jistý a výsledek ustrážil až do konce.

Teplice tak ani poslední zápas před baráží nedokázaly vyhrát a s Pardubicemi vyšly naprázdno. Ve dvojzápase o záchranu se utkají s Vlašimí.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1

14.05.2022 18:00

Góly: 49. Václav Procházka - 37. Dāvis Ikaunieks

Fotbalisté Jablonce zvládli záchranářské klání pátého kola skupiny o udržení ve Fortuna lize, když remizovali na půdě Zlína 1:1. Ozdobou celého duelu se stala vyrovnávací trefa Václava Procházky, jenž odpověděl na gól Lotyše Davise Ikauniekse. Severočeský celek se tak vyhnul baráži o setrvání v české nejvyšší soutěži, kde působí nepřetržitě od sezony 1994/95.

Zlín si v posledním zápase proti Pardubicím zajistil jistotu záchrany v české nejvyšší soutěži. To samé však neplatilo o Jablonci, který měl proti Bohemians záchranu na dosah ruky. V poslední minutě nastavení ale inkasoval, a stále mu tak hrozila baráž. Pokud se jí chtěl vyhnout, pak potřeboval získat alespoň bod. Vzájemná bilance v tomto ohledu hovořila jasně pro hosty, kteří Ševcům nepodlehli od dubna 2008. Pomyslný jazýček na vahách mohly hrát i zkušenosti Václava Pilaře, jenž v minulém klání vstřelil parádní gól.

Po úvodním hvizdu byli jablonečtí fotbalisté zastíněni aktivním přístupem žlutomodrých, kteří naskočili ve speciální sadě dresů, připomínající 700. výročí od první písemné zmínky zlínského města. Moravané dokonce vsítili úvodní branku zápasu, ta ale nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení Martina Filla. Zkušený krajní bek se objevil ve středu dění i v další akci, když našel Vukadina Vukadinoviče, jehož přízemní rána jen o kousek minula levou tyč. Naopak dosud nevýrazný Jablonec naložil se svou první příležitostí nejlépe jak mohl. Nebezpečný kontr do malého vápna našel Ikauniekse, který nezaváhal a vymetl pravý růžek soupeřovy branky.

Zelenobílí však po přestávce polevili. Volného prostoru v hloubi pole využil Procházka, jenž se blýskl výstavní ranou z voleje, která rozvlnila pravou šibenici. Hostům zatrnulo po chybě bránícího Jaroslava Zeleného, ten totiž dopřál hodně místa Vukadinovičovi, jehož zastavil až pohotovým zákrokem gólman Jan Hanuš. Jeho spoluhráči se v závěru nikam nehnali, jelikož si byli dobře vědomi cennosti dosavadního stavu utkání.

Zápas tedy vítěze nenabídl a oba celky se o body podělily. To znamená, že se Jablonec představí i v dalším ročníku Fortuna ligy. Baráž naopak čeká na Bohemians.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 4:0

14.05.2022 18:00

Góly: 22. David Puškáč, 27. David Puškáč, 47. David Puškáč, 52. David Puškáč

Bohemians na své půdě jednoznačně ovládli duel pátého kola nadstavbové fáze Fortuna ligy a sestupující Karvinou porazili 4:0. Na dominantním výsledku měl největší zásluhu David Puškáč, který nevídaně obstaral všechny branky domácího týmu. Jablonec ovšem v souběžně hraném utkání bodoval ve Zlíně, čímž stvrdil účast Klokanů v baráži. V ní narazí na Opavu.

Pro domácí Klokany byl poslední duel skupiny o udržení extrémně důležitý. Klub z Vršovic potřeboval nutně zvítězit a zároveň doufat v zaváhání soupeřů, aby se vyhl baráži o setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí mohli vděčit za dílčí naději Petru Hronkovi, který v předešlém duelu zachránil proti Jablonci remízu díky pozdní trefě z 94. minuty. Soupeř z Karviné měl naopak jedno už jisté, a to pád do Fortuna národní ligy.

Motivace tak byla jednoznačně na straně Klokanů, a to se projevilo i na hrací ploše. Od úvodního výkopu se jasně ujali dění na hřišti a ve 24. minutě jim vyšší aktivita přinesla vytoužené ovoce. Na konci povedené kombinace byl oslavenec Puškáč, který z vnitra pokutového území krkolomně vypálil na zadní tyč a otevřel skóre. Útočník Bohemians ani nadále nepolevil. Díky své aktivitě si centrovaný balon našel nejlépe a ze složité pozice hlavou rozvlnil síť podruhé během pěti minut. Poté zelenobílí jasně kontrolovali průběh hry, svého soupeře do větších příležitostí nepouštěli a i s dvoubrankovým náskokem stále ohrožovali branku Karviné.

Od startu druhého dějství uběhlo pouze pár desítek sekund, když se do další klíčové situace utkání nachomejtl nejlepší střelec klubu z Vršovic Puškáč. Tentokrát po autovém vhazování pohotově vyslal přízemní ránu ze střední vzdálenosti, která zapadla k pravé tyči. V 52. minutě se ukázalo, že v den svých narozenin štěstí Puškáčovi opravdu přeje. Svůj čtvrtý gól vsítil jednoduše, neboť k němu na zadní tyč doplachtil centr, který nikým nehlídaný střelec dorazil do odkryté sítě. Následně se dění na hřišti uklidnilo, neboť o výsledku už bylo rozhodnuto a ke změně skóre do konce utkání nedošlo.

Bohemians dokázali v důležitém klání zabojovat a proti Karviné zapsali tříbodový zisk. Pražané i přes výhru putují do baráže, kde budou muset zápolit o svoji ligovou příslušnost v souboji s Opavou. První vzájemný duel je na programu 19. května.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.FK Pardubice359101642:6837
12.Fastav Zlín35991743:6036
13.FK Jablonec356161327:4834
14.Bohemians Praha 1905358101745:6134
15.FK Teplice35852233:5929
16.MFK Karviná353102233:6319

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (359)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Pardubky v nadstavbě bez porážky Jablonec hodně těsná záchrana

Reagovat
Witcher

Proč jde do baraze bohemka kdyz dala o 20golu víc

Reagovat
bobis21

Protože byla po 30 kolech za Jabloncem.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako fakt? Nesmysl

Reagovat
Axelrose

To už jsme tu řešili. Taky jsem se divil, že v nástavbě rozhoduje postavení po základní části, a ne skóre, nebo vzájemné zápasy.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dejvikker

Navíc s jedním inkasovaným gólem Hlavně Čihák s Markovičem v nadstavbě top

Reagovat
Trand

Reagovat
mistr129

Líšeň

Reagovat
Kaspar

Tak jak to je? Bohemska s Opavou ale je tu v tabulce na 14 Jablonec

Reagovat
Firkraag

To je automaticky řazené dle skóre, rozhodlo pořadí po základní části.

Reagovat
Salfovic

Pardubice

Karviná chce za Santose 30 mil, to se zbláznili

Reagovat
bobis21

Nějak ten rozpočet po sestupu musí zalepit

Reagovat
Axelrose

Proč? Mě to přijde celkem jednoduchý.

Pokud za tolik ten hráč nestojí, tak ho Plzeň nekoupí.

Pokud ano, tak to Plzeň zaplatí.

Nevidím jediný důvod, proč by si měli říct třeba o deset míň. Fotbal je o penězích a někde je vydělat musíš.

A to že Plzeň nemá peníze asi Karvinou moc nezajímá.

Jak se říká, bez peněz do hospody nelez.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Salfovic

Tady ale nejde o Plzeň, tolik jim podle mě nedají ani SS.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Chamezjunior

Pokud Karviná ví o někom, že by fakt zaplatil cca 25 mil., je nabídka OK. Ale moc tomu nevěřím. I když Slávie je schopna všeho.

Reagovat
Greny

No prý by ho chtěla i Slavia... Tak šponuji cenu co to jde .. Slavia jim klidně 30-40 dá

Reagovat
Chamezjunior

No, aspoň víme důvod a Karviná chce Plzeň po zisku titulu trochu podojit.

Reagovat
dinss

Nedá…nikdo nedá za frajera z týmu, který právě sestoupil třicet mega. Záleží na sehnání nového majitele protože už včera bylo pozdě. Nicméně bych od nás čekal tak 10 a tři hostovačky.

Reagovat
Uwe háže buly

Bral bych ho k nám, ale tak za 15..

Reagovat
SuperBanikovec

Obyčejná vyjednávací taktika z tureckého bazaru..., řeknou 30, myslí 20. Dohodnou se... Pokud tedy Plzeň má aspoň nějaký kapitál.

Reagovat
fabec1222

Bohemka do baráže...Nadpis, že jde Bohemka do baráže...A tabulka...

Reagovat
John Obi Mikel

Dal bych malou anketu na konci sezóny.

U týmu kterému fandíte

Nejlepší zápas sezóny:

Nejhorší zápas sezóny:

Nejlepší hráč:

Zklamání(hráč):

Hodnocení sezóny - známka:

Reagovat
mistr129

Slavia - Sparta 2:0

Slavia - Karviná 0:1

Bah

Krmenčík

3

Reagovat
John Obi Mikel

Nejlepší zápas sezóny: Asi Linec doma

Nejhorší zápas sezóny: pohárové derby

Nejlepší hráč: Tomáš Holeš

Zklamání(hráč): Michael Krmenčík

Hodnocení sezóny - známka: 2-

Reagovat
smazaný uživatel

Ani mistr ligy, ani vitez poharu, za me 3

Reagovat
lichna.

Banik - Slavia 3:3

Banik - Teplice 2:4

Almasi

Budinsky

3

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
ratusek

Reagovat
bobis21

Nejlepší zápas: Baník - Zlín 5:1 (výkonem pak všechny domácí zápasy s top 3, i když bez výhry)

Nejhorší zápas: Karviná (Teplice v těsném závěsu)

Nejlepší hráč: Almási (2. Klíma)

Zklamání: Lukas Budinsky

Známka: 3

Reagovat
$$CaptainKokotko

Slovácko - Sparta 4:0

Budějovice- Slovácko 3:2

Dost těžké, ale asi Jurečka

Šašinka- bohužel byl zraněný

1

Reagovat
oli9

Reagovat
havrys99

Nejlepší zápas sezóny: Jablonec (5:0)

Nejhorší zápas sezóny: V pohárech TNS (2:4) a Sofia (0:3). V lize Slavia (0:2)

Nejlepší hráč: Staněk

Zklamání(hráč): Šulc

Hodnocení sezóny - známka: 1-

Reagovat
HorajzmAmmann

Stejně jako Lichna s tím že nejhorší zápas proti Slovácku. Zápas o 6 bodů.

Reagovat
lampas

V Jablonci

Doma se Spartou

Tiehi

Stoch

4

Reagovat
božský John

Pohar na Sparte

Nadstavba doma s Pardubicema

Pilar

Zklamani je Houska, nejhorsi hrac je Kratochvil (v cely lize)

4-

Reagovat
Tromas

Nejlepší zápas sezóny: Oba domácí zápasy se Spartou

Nejhorší zápas sezóny: odveta proti Sofii a v lize 1. venkovní zápas proti Slavii

Nejlepší hráč: Staněk, nebo Beauguel tady je pro mě těžké se rozhodnout.

Zklamání(hráč): Čermák

Hodnocení sezóny: 1- (jenom kvůli odvetě proti Sofii)

Reagovat
KingMaster13

Slavia vs Fenerbahce 3:2

Ferencvaros vs Slavia 2:0

Bah

Kolář

2-3 spíš 3

Reagovat
Chamezjunior

Nejlepší zápas sezóny: Karviná - Slávie 2:2 (ten zápas měl vše a byl to snad jediný zápas, kdy jsme dali v 90. minutě gól)

Nejhorší zápas sezóny: Pouze 1 se nedá vybrat

Nejlepší hráč: Michal Papadopulos

Zklamání(hráč): Holík

Hodnocení sezóny 5

Hodnotíme sestup, nicméně až nekdy bude mít váš tým krizi, tak si vzpomeňte na Karvinou, jelikož horší sezónu jako fanoušek asi těžko můžete prožít.

Reagovat
$dolar$

Nejlepší zápas sezóny: první domácí vyhra se Spartou

Nejhorší zápas sezóny: venkovní prohra s Hradcem 0:1

Nejlepší hráč: Staněk

Zklamání(hráč): Sulc

Hodnocení sezóny - známka: 1

Reagovat
Nadržený šimpanz

Slavia- Sparta 0:2 ( i když je to MOL cup, snad nevadí)

Slovácko - Sparta 4:0

Hložek

Krejčí starší

4

Reagovat
Blasphemer

Plzeň - Sparta 3:0

Slavia - Plzeň 2:0

Beauguel

Čermák

1

Reagovat
Pablos

Nejlepší zápas sezóny: Česko - Nizozemsko

Nejhorší zápas sezóny: Česko - Wales

Nejlepší hráč: Patrik Schick

Zklamání(hráč): Krmenčík

Hodnocení sezóny 2. za Euro, 5. za kvaldu

Reagovat
Pablos

bez těch teček

Reagovat
Kepy_FCB

liga

Reagovat
Pablos

ne psal u týmu kterému fandíte

Reagovat
Kepy_FCB

ok ta za mě:

Nejlepší zápas dosavadní sezóny: Cheb-Mýto

Nejhorší zápas dosavadní sezóny: Cheb-Mar.Lázně

Nejlepší hráč: Dominik Kubinec

Zklamání(hráč): Lukáš Komberec

Hodnocení sezóny 2

Reagovat
Pablos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dinss

Mýto padák do a třidy

Reagovat
Kepy_FCB

Divizi bez vesnic!

Reagovat
dinss

Nemají prachy, hrál jsem tam za áčko/ spíš béčko. B třídu, pak A třídu. Dějí se tam strašný věci. Viz Zeman

Reagovat
Pablos

a místo Krmenčíka, Král...na toho jsem úplně zapomněl

Reagovat
Mass

Fenerbahce-Slavia 2:3

Ferencvároš-Slavia 2:0

Holeš

Kolář

3

Reagovat
ondrasch77

Nejlepší zápas sezóny: Jablonec - Žilina 5:1

Nejhorší zápas sezóny: těch bylo dost..., namátkou 3:0 v MB nebo 4:0 na Sigmě

Nejlepší hráč: Pilař, v závěru sezóny TH3, na podzim často Pleštil

Zklamání(hráč): jednoznačně Houska, od kterého jsem čekal daleko víc

Hodnocení sezóny - známka: 4

Reagovat
Mr.Mike

Sparta

Poharovy derby, Rapid

Slovacko

Hlozek, Hancko

Krejci st.

3-

Reagovat
Kang & Kodos

Podzimní derby

Na jaře v Olomouci

Staněk

Krmenčík (i když mě nezklamal)

2-

Reagovat
Kang & Kodos

Neumim číst, ale nevadí

Reagovat
db18

Nejlepší zápas sezóny: Hradec - Viktorka 3. poločas (takže vlastně zápas Baník - Slavia )

Nejhorší zápas sezóny: Slavia - Plzeň (na podzim)

Nejlepší hráč: těžký, těžký... asi o chlup Staněk (dál Beauguel, Kalvach)

Zklamání(hráč): Falta

Hodnocení sezóny - známka: 1*

Reagovat
Firkraag

Tuší někdo, jestli v baráži platí pravidlo o venkovním gólu, nebo už je to po vzoru UEFA zrušené i tady?

Reagovat
Noustress

podla tabulky na EF ešte ani netušia kto ide vlastne do baráže

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Firkraag

Reagovat
hromdopolice

Ale tohle by mě vlastně docela mělo zajímat

Reagovat
Cotton

neplatí

zdroj si nepamatuju, možná seznam zprávy

Reagovat
Firkraag

dík

Reagovat
3M

Nejak si nemuzu pomoct, letos spadneme a je konec fotbalu u nas

Reagovat
ondrasch77

Ikdyž byste spadli, tak to konec nebude. Máte stabilního majitele, perspektivní mládežníky a nemáte v kraji konkurenci, když už i Ústí valí do FNL.

Reagovat
ondrasch77

*ČFL

Reagovat
Salfovic

Četl jsem, že Vlašim musí ještě před baráží získat licenci pro první ligu. A když ji nezíská, tak do baráže půjde Líšeň (pokud tedy tu licenci získá) nebo budou baráž hrát jen Teplice s Opavou?

Reagovat
bobis21

4. jít do baráže nemůže, zachránil by se 14. z ligy.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já myslel, že nemohla jen Sparta a Líšeň může když je 4. Takhle to říkal i Podroužek.

Reagovat
Cotton

4. by byl osloven jen při možnosti postupu přímo, protože odmítnou všichni 3, což se letos nestane

Reagovat
hromdopolice

díky za příspěvek, konečně se v tom orientuji

Reagovat
lampas

Takže Vlašim, když postoupí přes Teplice, tak se nakonec teoreticky zachrání Bohemka i kdyby s Opravou vypadli?

Reagovat
lampas

A co když postoupí Vlašim a Bohemka, kdy Vlašim se účasti bude muset vzdát. To v lize zůstanou patnácté Teplice, nebo třetí z druhé ligy Opava?

Reagovat
Cotton

3. z FNL, 15. je poslední na řadě

Reagovat
Salfovic

Takže když Vlašim porazí Teplice, ale pak nezíská licenci, tak se Bohemka zachrání a Opava postoupí (když získá licenci) bez ohledu na to, jak jejich souboj dopadne?

Reagovat
Cotton
Reagovat
Kily

dva roky zpátky mistři druhé ligy, teď šampioni skupiny o záchranu, možná by nebylo na škodu zvážit výstavbu síně slávy

Reagovat
dejvikker

V klidu, na Letňáku se určitě místo najde

Reagovat
romeo351

Klobouk dolů . Čekal jsem, že budete padat

Reagovat
Jinders

Jestli se bude rozhodovat čistě po fotbalové stránce, tak mám o Teplice vážné obavy:-)

Reagovat
GreatWhite

Nejlepší zápas: Sigma - Sparta 2:0

Nejhorší zápas: Hradec - Sigma 3:0

Nejlepší hráč: Ondra Zmrzlý

Zklamání: Tonda Rusek

Hodnocení sezony: 3

Reagovat
Fodbalysta

Já bych toho Ruska zas úplně jako zklamání nebral. Respektive, pokud to budeš brát z pohledu cenovky, tak asi ano. Na druhou stranu to byla jeho první sezóna a taky sezóna, kdy sem teda alespoň já od Sigmy čekal víc. Většinu sezóny to byla herně obrovská tragédie a musel si to všechno ubojovat sám. Sigma chybí kreativní střední záloha a ta si troufnu říct, by mohla Ruskovi pomoct k lepším číslům.

Reagovat
GreatWhite

Tak vzhledem k tomu, že jde o nejdražší posilu v historii klubu, tak očekávání prostě byla větší. Ale určitě ukázal potenciál, má to v sobě a kdyby kolem něj byl lepší tým, vynikl by. Bohužel očekávám příští rok spíš sešup dolů bez Pabla, Daňka či Hubníka.

Čistě výkonnostně samozřejmě jsou v týmu mnohem horší hráči, ale u nich je těžké mluvit o zklamání, když od nich ani nic jiného než bídu nečekám.

Reagovat
Greny

Liga národů po sezoně bez Schicka jde na operaci...to bude strašná ostuda....

Reagovat
Pablos

Ta Slavia to byla taková Karviná skupiny o titul

Reagovat
Slovácký trojboj

SLOVÁCKO

Reagovat
oli9

Reagovat
Selänne

4 derby = 3 výhry

Reagovat
Pablos

A to je Sparta pořád průměrná (na Spartu) ...tady jde vidět ten pokles Slavie

Reagovat
Losinho

A ještě jsme třikrát hráli doma.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Mr.Mike

A v poharu s juniorkou

Reagovat
Salfovic

Teď ještě Sparta porazí Slovácko a už nemusí hledat trenéra. Tedy do podzimu.

Reagovat
John Obi Mikel

Ještěže jsem to neviděl

Reagovat
Fodbalysta

Alespoň Slávisti konečně spadnou z té hrušky na které par let bydleli.

Reagovat
Greny

Jinak Sparta dneska věkový průměr hráčů co nastoupili tak 23 let max ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten trapný počet celkem solidní fandění a výhra byla třešnička na dortu.

Reagovat
Salfovic

Svědík celkem slušně pochcal Jurečku.

Reagovat
Greny

Aby mu to v týdnu Jurečka nevrátil

Reagovat
Selänne

Proč?

Reagovat
Greny

Tak hraješ o korunu střelců a on ho nasadil v 75

Reagovat
Selänne

Aha, ani jsem si nevšiml. Měl jsem za to, že hrál od začátku.

Reagovat
Salfovic

Mohl zabojovat o nej střelce a poslal ho tam až v 75´ minutě.

Reagovat
ondrasch77

Kdyby podepsal novou smlouvu, tak by hrál asi v základu furt...

Může být rád, že je na Slovácku, v Libe by si od února kopnul tak maximálně v béčku

Reagovat
Firkraag

Vzdyt maji pohar a ted hral dost zapasu v rade. Nesmysl, aby hrál.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Coutinho10

tak sme si ten tragicky zaver sezony sliznuli az do dna...obavam se, ze pokud nenastanou v kadru zmeny k lepsimu, tak tezko budeme lepsi....posledni 2 prestupaky to jde dolu a nejsme schopni nahradit hrace z ty posledni uspesny ery a bereme spis prumer, podprumer....

Reagovat
$dolar$

Reagovat
mistr129

Reagovat
$dolar$

Furt si jedete linku že nemáte konkurenci a najednou je všechno pruser

Reagovat
mistr129

A kdo ti jako z toho kádru připadá jako nějaká hvězda ligy? Bah, Holeš, s přihmouřením očí Lingr a když se dostane do formy Provod, zbytek žádný zázrak není

Reagovat
$dolar$

A v ostatních týmech ty hvězdy jsou? Před sezónou byste od nás nechtěli jediného hráče a ze Sparty max Hlozka. Jste směšný.

Reagovat
mistr129

Tak taky jsme neskončili 8., ale 2. kvůli nepovedené nadstavbě. Vy máte Staňka, Beauguela, Mosqueru, Kalvacha, to jsou jako nějaký nuly, který by papírově neměli konkurovat týmu, kde hraje v základu Ousou, Talovierov nebo Tecl?

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
$dolar$

To je ale argument pro vás a vaše nafoukany arogantní kecy před a v průběhu sezóny. Problém je akorát v tom, že si za nima najednou nestojíte. Jste hrozný mrdky.

Reagovat
mistr129

Kde měl zrovna Coutinho před sezonou a v průběhu ní arogantní kecy? Na rozdíl od tvých výkřiků do tmy tu reálně zhodnotil situaci.

Nebo by ti bylo milejší, kdyby psal, že to Plzeň letos uhaluzila, na každou pozici máme lepšího hráče a příští rok s tím stejným kádrem vyhrajeme ligu o 20 bodů?

Reagovat
dinss

To jste ještě nikdy nevyhrali. Jakože Tecl > Bóža nebo Olejník > Mosquera?

Reagovat
Bakary3

Fakt si dejte studenej hadr na hlavu

Reagovat
John Obi Mikel

Koukni na ten příspěvek ještě jednou

Reagovat
Bakary3

Ty mas kramy nebo co?

Napsal pravdu, nic jinyho.

Nez abyste si v klidu užívali necekanej titul po tom, co vam tu slavisti pogratulovali a uznali, ze jste si to zasloužili, tak tu od plzenaku vidim jen samy utoky

Reagovat
Cotton

Stačí přivést útočníka a stopera a bude to podle mě lepší. Místo Maxima Samek, místo Ousoua třeba Petrášek nebo někdo a místo Tecla klidně půjdu hrát já, gólů dáme stejně.

Reagovat
mistr129

Útočníka určitě, stopera rád uvidím, ale jako prioritu bych viděl do středu někoho typově za Stanciua.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ondrasch77

Proč by Petrášek šel pryč z Rakowa, když ten klub vytáhnul někde z třetí ligy taky do EKL (stejně jako SKS) a je tam za legendu? Navíc prachama to bude podobný...

Reagovat
Coutinho10

ten tam bude spokojenej...kazdopadne kvalitniho stopera to chce bez debat...Ousou, Maxi, Taras, starej Kudela nebo znova asi zrakvenej Hovorka, tak tam moc nejaky vyhlidky do budocna nejsou...mozna ten Ousou by se mohl zlepsovat, ale taky je takovej nestabilni a jinak me moc nenapada, po kom jit

Reagovat
ondrasch77

Cože? Gadži už je zase zraněnej?

Reagovat
Coutinho10

ke konci derby se odsunul za lajnu (asi nejak 3 minuty pred redkou Plavsice)

Reagovat
ondrasch77

To mě sere, Gadžiho mám rád, ale je to bohužeů druhej Rosa

Já tento víkend viděl pouze druhou půlku Jablonce...

Reagovat
Freedo

Viz. níže. Takhle to vypadá, že si zase urval vazy, ale prej mu nic není. Přiště by sis mohl líp ověřovat info (no offence)

Reagovat
Coutinho10

na tiskovku a ani na pozapasovy vyjadreni uz jsem radsi nekoukal, proto jsem psal, ze asi zrakvenej a ne zrakvenej

Reagovat
ondrasch77

viz. níže

Reagovat
Freedo

Ptali se ho na tiskovce po zápase a řekl, že nic vážnýho to není, jen přetížený. Sám i pak odešel do kabiny po svých. Tudíž bych nestrašil.

Reagovat
ondrasch77

Snad bude ready. Jemu fakt přeju.

Reagovat
Coutinho10

tak snad

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Já bych od vás nechtěl jedinýho hráče ani teď. Staněk je teda dobrej, ale Mandous mi pro náš styl hry sedí víc. A zbytek by nám nepomohl. Pořád máme nejlepší kádr v lize a titul se měl vyhrát. Nevyšlo to a z toho se musíme poučit a něco změnit.

Reagovat
KingMaster13

Tak to ani teď ale ten Beauguel by se hodil, protože útočníka potřebujeme.

Reagovat
$dolar$

No vidíš, takže máte nejlepší kádr a tenhle váš pláč je k smíchu.

Reagovat
KingMaster13

To netvrdím jen nevidím důvod moc vykupovat Plzeň. Jak jsem vypsal letos proč to nevyšlo bylo více faktorů. O vaší záloze jsem psal třeba léta že je super ale upřímně proč brát Mosqueru a Kopice když je jim kolem 30? Dneska na trhu musíš koukat i na věk. Staněk je třeba taky super ale v Pardubicích se nám teď rozchytal Markovič a Mandous je solidní i Kolísek. A mít v týmu 3 hodně dobře placené golmany to už je megalomanství

Reagovat
Coutinho10

kde ?

Reagovat
Lof

Reagovat
ondrasch77

Protože Slavie dlouhodobě vykupuje "pouze" ligu..., pokud má být Slavie úspěšnější, tak Jindra nesmí koukat pouze severní stranou... (Jablonec, Liberec, teď se bude soustředit na Bolku - Douděra, Ewerton + ty dva v zimě)

Reagovat
Coutinho10

no i ze zahranici nic noc Ousou, bohuzel ani Madsen, ikdyz tomu bych veril, mel dobry momenty, ale uz byl asi odepsanej....nejvic me stve ukrajinska spojka Maxi s Tarasem, coz mi prijde, ze i smerem do kabiny neni idealni, kdyz si vzpomenu na EKL, kdyz tam po sobe sel Ibra s Maxim

Doudera by mohl bejt trefa, Ewerton je super, ale otazka, jestli Jindra chce brazilskyho hrace...ten by aspon castecne mohl nahradit Nica, ale kdybysme ho chteli, tak ho uz mame, takze max. Doudera + mozna z Hradce ty 2 nebo jednoho

Reagovat
ondrasch77

schválně píšu POUZE v uvozovkách

Hradec jsem opoměl...., mrzí mě, že jsme Vlkanovu tenkrát nevzali, když za něj Hradec cca 7 mil., dneska bychom vám ho prodávali min. za dvojnásobek na rozdíl od Housky, kterej je zadarmo drahej...

Reagovat
Coutinho10

jj jako i ja se uprimne divim, ze bud vy nebo nekdo po nem nesahnul driv a vlastne musel po sestupu hrat 2. ligu, navic by byl levnejsi a dal by se i treba lip zpenezit pravdepodobne, ale pro Hradec dobre...diky nemu je zpet v 1. lize, ma uspech a jeste dost vydela

Reagovat
ondrasch77

Tak jemu nikdy nikdo moc nevěřil..., je to mrňous a tohle byla asi jeho první kloudná sezóna v lize... Ale je fakt, že takovéhle "nechtěné" nonamy vždycky odněkud vytáhnul třeba Liberec (např. Coufal)

Reagovat
Coutinho10

j, hodnekrat to je i o stesti to zkusit a pak z toho muze bejt jackpot jako prave v pripade Cufa

Reagovat
ondrasch77

Ty ukřivdění bývají zpravidla ti nejlepší...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nuno čomes

Já snad špatně vidím.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Já si zase myslím že to tak špatné není a minimálně máme připravené kvalitní mladé hráče jako Sor, Fila, Samek, Ousou Průser letos byl, že se nám během léta zrakvili všichni držáci z posledních sezon a dá se říci klíčoví lídři v kabině a na to jsme nedokázala zareagovat. Ti mladí se pak jednoduše posrali. Ousou je toho jasným příkladem, prostě hrál skvěle ale jak přišel klíčoví moment tak se zesral ale to je nezkušenostma Navíc loni byl ten tým v přestavbě kdy jsme potřebovali ten kádr hrozně doplňovat v podstatě do každé řady alespoň 2 hráči. Letos když tenhle přestupák přivedeme kreativního záložníka, stopera, křídlo a útočníka tak to bohatě bude stačit.

Nejvíc ze všeho mě ale děsí Trpišák Ten jestli bude pokračovat v těch experimentech a stavět svoje mazlíčky tak to celý zabije a jeho 4 letá tvrdá práce půjde ke dnu

Reagovat
ratusek

mazlíčky

Reagovat
verv

Ten Ousou Já teda většinou nekoukám na vaše zápasy proti slabším týmům, ale co sem ho viděl proti nám, Plzni nebo v pohárech, tak byl většinou úplně šílenej. Dost mě překvapuje, když tady na něj čtu chválu, nebo snad že je to hráč, na kterým byste měli stavět.

Reagovat
KingMaster13

Oproti třeba Kačarabovi je hodně mladej a na vrcholné úrovni to byla jeho první sezona, zklamal víceméně v zápasech kde šlo o hodně. Jako derby třeba ale proti Unionu byl zase skvělej například, oproti Zimovi který si myslím že na tom kvalitou byl podobně měl tu nevýhodu že nemohl růst vedle Kúdely který ze Zimy udělal o dost lepšího fotbalistu. On nezaostává ve fotbalových stránkách ale je vidět že to je psychického rázu ale to se naučí, potřebuje pouze zkušenosti

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

jako ty zraneni jsou fakt, hlavne stoperi Kudela s Hovorkou l, dejme tomu Provod, ale i tak pokud privedeme do kazdy rady jednoho hrace, tak to beru jako vetsi prestupak, pokud pujde o dulezite hrace, na kterych se ma stavet a ne na doplneni kadru, coz mi prislo treba v zime ty posily

Reagovat
Coutinho10

j Trpis to hlavne s tim Teclikem prehani

Reagovat
KingMaster13

A ještě mi vadí Kolísek ale tam se to jakž takž někdy dá pochopit ale proč ho dal proti tý Legii kdy neměl vůbec formu a v tom dvojutkání zavinil 3 ze 4 golů to měl ty ušlé zisky dorovnat ze svýho

Reagovat
Coutinho10

j, v tom létě se mu nedařilo a určitě to byla ta hlavní příčina, proč sme skončili v EKL, ale i Mandous občas zachybuje, ale zrovna na podzim měl dost formu, když pak chytal, takže kdyby chytal on, tak asi neskončí v EKL, ale lépe, ale to už je jedno....spíš se bojim toho, co bude v létě, až budeme hrát předkola EKL...docela se dost bojim, že na podzim budeme bez skupin EKL

Reagovat
smazaný uživatel

Říct, že hrál Ousou skvěle Ten kluk je zoufalej, ještě horší než byl Zima

Reagovat
KingMaster13

Mladej, nezkušenej, do téhle doby hrál jen 2. švédskou. A stopeři dozrávají později. Zimovi dost třeba pomáhal Kúdela, Ousou si vedle něj skoro nezahrál. A hrál dobře se podívej třeba na jeho výkon na Unionu. Bylo pár utkání kde vyhořel (2x derby, s Feyenoordem, s Lincem) ale to je aspekt kde když zestárne tak se může posunout.

Reagovat
JeséRodriguez

Suchomel a Vitík super, k těmhle hráčům to chce ale lídry. Hancko je fajn, na RB velká slabina. To samé Souček, tam je potřeba posílit. Karabec taky zajímavej výkon, potřebuje hrát a efektivita přijde. Haraslín mi už poněkolikáté přišel daleko lepší než Pešek. Hložek to trefil luxusně a čvančara super.

Reagovat
Greny

Vrtí se Hanousek?

Reagovat
Selänne

Vrátí se určitě. Ale nikdo nemůže být tak blbej a nechat si ho.

Reagovat
JeséRodriguez

na toho jsem nějak zapomněl, ten teda vůbec nechybí

Reagovat
Kaspar

Travnik je taky porad jeste jejich ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Jde na přestup, ještě vyděláme

Reagovat
r.mrazik

prej prijde Mejdr

Reagovat
JeséRodriguez

Toho bych teda moc nechtěl. Po jedné sezóně v lize, která sice byla povedená, ale pořád mi to přijde celkem málo.

Reagovat
r.mrazik

ja ho vubec neznam,ale prijde mi,ze je docela chvaleny

a lepsi,nez aby sel do Číny

Reagovat
JeséRodriguez

To asi jo no. Tak je fakt, že bude mít 27, to by už nemusel brát jako přestupní stanici a mohl by to RB konečně pokrýt na delší dobu. To samý ten Sadílek. Do toho středu hřiště to bude ale chtít minimálně 2 hráče, z ligy mě napadá jen právě Sadílek. A ještě to bude chtít někoho místo Hložka, a někoho k Čvančarovi na hrot. Tam by se mi líbil Almási s Ewertonem. Do branky má přijít Vorel, to mi přijde jako dobrá volba.

Reagovat
r.mrazik

ja myslel,ze mu je 22...ehm...

sadilek by byl asi fajn...almasi spis do zahranici a ewertona bych spis nebral...

uvidime,jak to cele dopadne

Reagovat
JeséRodriguez

bude to zajímavé léto

Reagovat
$dolar$

7 bodů na Slavii a 12 na Spartu, neuveritelny.

Reagovat
Greny

Vážně řekl Trpis že v Česku vidí tak dva útočníky co by chtěl?

Pochopil bych to, ale když hraješ v útoku jako jedničku Tecla tak bych bral já nevím i Puškáče z Bohemky

Reagovat
ondrasch77

V létě nastane do ligy velký návrat hráčů z Polska, počítám že všichni, kteří spadli, tak nebudou mít zájem hrát druhou polskou....

Tzn. Frydrych, Kliment, Hanousek, Ondrášek, Poznar, Hubínek, Hybš + počítám, že Plzeň bude usilovat o někoho z dvojice Doležal / Pekhart

Reagovat
Greny

Spíš bych řekl že půjdou po Klimentovi...

Reagovat
ondrasch77

Nikdy nebyl moc produktivní, navíc se typologicky vůbec nehodí pro bílkův způsob hry.

Reagovat
dinss

Vašulín

Reagovat
$dolar$

Ten Pekhart je zajímavý jméno. Ale asi bychom ho nezaplatili.

Reagovat
ondrasch77

Tak Peggymu bude za pár dní 33, byl to jen záskok na 1-2 roky, typologicky vhodný, soutěžemi protřelý, rozhodně se mu nerozklepou kolena. Na LM by mohl slyšet, když ještě dva roky zpátky hrál druhou španělskou.

Reagovat
lichna.

Jsem zvědav, jestli se Fryda bude chtít vrátit, případně jestli o něj bude u nás zájem.

Reagovat
ondrasch77

Už má nějaký věk, takže pokud nechytne nějaký Kypr nebo Turecko, tak asi bude mít tendenci se vrátit domů. Počítám, že sestupem do druhé ligy se smlouva ukončí (má ještě na rok), navíc Vrba sází na starší hráče do obrany.

Reagovat
KingMaster13

Vzhledem k tomu, že je u vás Vrba (jsou vidět nějaké ambice) tak by mohl A jako stoperská dvojice Frydrych -Lischka a před nima Takacs už vypadá hodně dobře Udržet Almasiho a posílit křídelní prostory a klidně můžete být černý kůň i na titul další sezonu. Spartě odejde Hložek plus než si zvyknou na nového trenéra to jim bude trvat. Plzni odejdou hostovačky + Beuaguel a nemají peníze na to za ně všechny přivést náhrady a u nás záleží jestli se Jindra vzpamatuje Takže jako není to nereálné ta moje teze

Reagovat
lichna.

Titul určitě ne. Ale na ty poháry bychom si, pokud vyřešíme ještě LO a nějaké to křídlo, mohli sáhnout. Ale podmínka je udržet Almasiho no.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ratusek

Reagovat
Puskas

Reagovat
Wyrda

Fajn křídel lepších než co máme tu je mraky (a jako druhé určitě Buchta) a back up i ten Falta a nějaký mladoch. Zbytek ať hostuje. Ale jsem zvědavý co ten LO. V lize moc hráčů nevidím co by byli lepší nez Jirka a zaroven je neměla podchycené Slavka, Sparta nebo Plzen. Tak uvidime koho má Loiza nachystaného.Každopádně sestava Lašty - Ndefe, Frýda, Lischka, posila - Buchta, Kaloč, Tetour, Takács, posila - Almasi nevypada vubec spatne. Za mě teda ještě přivést nadstardního AM - U plzne slo videt jak si pomohli strasne moc se Sykorou

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Cotton

Kliment má jít do Sparty

Reagovat
ondrasch77

Na Spartu nemá...., úplně zbytečný nákup. Obecně jsem zvědavý, koho si bude chtít přivést Heikko.

Reagovat
Greny

No on tam možná skončí Svedik

Reagovat
ondrasch77

Sparta potřebuje okamžitý úspěch. Svědíka tam ty vlčáci sežerou, navíc kdyby dostal čas něco budovat, tak se můžou ucházet o titul tak nejdřív za 3 roky...

Zkrátka za mě Svědík na Spartu v součsnosti nemá, ale budu mu držet palce, jeho práce se mi líbí.

Reagovat
r.mrazik

to radeji at dostane vic minut Sejk

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Sejka ideálně nechat v Teplicích, jestli se udrží

Reagovat
r.mrazik

klidne,at hraje co nejvic...i kdyz odejde hlozek, pulkrab,takze by mohl byt ve sparte dvojka

Reagovat
ACSeRw!n

to urcite no

Reagovat
smetos

Frydrych by se nechtel vratit do baniku a je tam vubec sance?

Reagovat
ondrasch77

Tak chápu, že když mu bylo 30, tak se ještě nechtěl vrátit, ale teď pro návrat do baníku hraje všechno.

Reagovat
Uwe háže buly

Nepůjde Plzeň spíš po Jurečkovi?

Reagovat
ondrasch77

Vím že se o tom mluvilo..., asi bude dost záležet, zda nebude mít i nabídky že zahraničí a jak to Plzeň vyřeší s novým investorem.

Reagovat
cristiano.K.

Ostuda, úplně bez zájmů. Druhý poločas bez jediné šance.

Minulý týden jsem se tu zastával Samka, proč nehraje a dnes předvedl proč.

Reagovat
Sosi

Jezis, zase Luhovy v Dohranu, zase mele sracky...

Reagovat
Paprika

Topovy uvod no tak vyhrali titul v cesku… jednou se vyspi a bodou porad stejne nuly

Reagovat
Sosi

Presne... uz pred tydnem nebo dvema tam Plzen stiral, ze hraji sracku a titul neuhraji nikdy... a ted zase, titul jsem sice nevyhral, ale neni o co stat...

Reagovat
Sosi

Ted zas, Plzen prirovnava k vesnici, kdy borci jdou z hospody si jen tak kopnout a nemaji co ztratit... skoda, ze do TV Chory sepsul Rajnocha, meli sejmout Luhovyho...

Reagovat
Paprika

Tak co panove, umi Adolf Sadek zazraky? Podle odposlechu urcite…. To je zabijak

Reagovat
Sosi

Beauguela taky sejmul, ze utocnim na hovno, ze sice dal par golu, ale stejne to nezopakuje, navic ta jeho rodina, zazemi, cizinec, takze je vlastne dobre, ze odchazi... ja bych mu dal po hube...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
andrew96

Reagovat
Greny

Toho člověka bych chtěl vidět někdy trénovat... Protože podle těch keců by to musel být strašnej vlec co by hrál minimálně jarní část LM

Reagovat
Kepy_FCB

Snad bude mít pravdu s Vrbou...

Reagovat
Paprika

No uvidime… jsem zvedavy kdo bude v kabine vyhodnocen jako rusivy element…

Reagovat
Sosi

Urcite mu to sedne vic jak Sparta, on je proste moravak, vesnican, namistrovana sparta je jinej level (nerikam ze vyssi)

Reagovat
Salfovic

To toxické prostředí semele úplně každého, jsem zvědavej na toho dalšího blázna.

A ještě k Vrbovi. Předpokládám, že jeho vyhazov musel schválit Kabelkář, což mě dost překvapilo, ten po Vrbovi vždycky strašně toužil.

Reagovat
ondrasch77

Křéťa si akorát odfrkne od jeho platu..., ale jinak v tomto směru nic neschvaluje..., není totiž co.

Reagovat
Salfovic

Že by Rosický s Čuprem angažovali a vyhazovali trenéry, jak se jim zachce? To asi ne.

Reagovat
ondrasch77

Rosa asi už jen díky svéminulosti asi dostal nějaký mandát..., ikdyž asi s určitým omezením.

Reagovat
Greny

Se tam chovali jak opice

Reagovat
dinss

Akorát jsem to psal taky. Neskutečný dement na facku. Toho bych nechal v Africe běhat pro vodu.

Reagovat
Uwe háže buly

Zakomplexovaná nula

Reagovat
Miguel19

Ten Tecl

Reagovat
Greny
Reagovat
Miguel19

Reagovat
Nuno čomes

To si děláš prdel, to je totální šílenost, až trapnost.

Reagovat
KingMaster13

Začíná to být horší a horší.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Pokud dopadne to finale poharu tak nakonec bude asi ta sezona lepsi pro nas ve finale nez pro ty z druhyho brehu vltavy

Aspon mala naplast na ty posledni roky

Reagovat
Freedo

A na to jsi přišel jak? Slavia hrála celý jaro o titul a posrala až baráž. V Evropě to byla fajn jízda přes několik kvalitních soupeřů. Vy jste vyhodili trenéra, odejde Hložek a Bůh ví, jak na tom budete. Českej pohár je sice trofej, ale prestiž velkou nemá.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já vás nechci nějak urážet, ale vy tu realitu vidíte úplně jinak.

Reagovat
Losinho

Já bych to čtvrtfinále Evropy teda za pohár neměnil.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
monty25

Dnešní derby jsem nesledoval, ale podle ohlasů slávistů bylo asi na celým zápase nejlepší tohle...

https://pbs.twimg.com/media/FS001-LWIAYZmKZ?format=jpg

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Frick

+ Fortuna hostesky.

Reagovat
ratusek

pár kousků šukatelných

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty 3 vlevo nahoře

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Frick

https://www.instagram.com/gabcaslajsova/ Nejenže hetero, ale vyloženě takovej ten modelkovskej look. Si nemůže v tý šatně s těma mužatkama rozumět, no ni?

Reagovat
ratusek

trošičku na couru, ale na instagramu to asi má být

Reagovat
monty25

Gabča nejenom že skvěle vypadá, ale i skvěle hraje (je v základu repre). Jinak když byly v sobotu po posledním ligovém zápase vyhlašovány členky mistrovského týmu, tak byla Gabča uvedena jako modelka kabiny. Zase ale není pravda, že Gabča je tam jediná hezká a ostatní jsou mužatky. Třeba Kristýna Růžičková nebo Franny Černá se mi taky moc líbí a jsou tam i další sympaťačky.

BTW: Gabča dneska bude v Tiki-Taka na O2 Sport.

Reagovat
lichna.

Reagovat
Frick

Neví někdo, kdyby 14. Bohemka v baráži vyhučela a 15. Teplice se zachránily, tak v konečným pořadí F:L by byla Bohemka 15. a Teplice 14. nebo ne?

Reagovat
kilobyte

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně pořadí je už hotové.

Reagovat
dinss

Tak jsem se po opravdu velký době koukal na Dohráno. Nějakým způsobem se tam objevil Luhový a to je snad největší fotbalový plácal. To je fakt takový dement. Něco jsem si o něm pak přečetl a to je fakt čobolský buran.

Reagovat
Salfovic

Kdyby tam vzali jakéhokoliv zahořklého dědka ze čtvrté cenové, tak je výsledek úplně stejnej. Všechno a všichni nahovno.

Reagovat
dinss

Reagovat
dinss

Nechapu, co tady z takovýho magora děláme. Frajer byl par let v cizině a to je všechno. Jenže tam byl kazdej čůrák i Krmencik.

Reagovat
Radek Voltr

Luhového Gijón

Reagovat
h8_sfatto

tomu se říká přizpůsobení ČT voličům SPD

Reagovat
db18

Reagovat
Frick

Chjo, proč už ten fotčus neni taková pohoda.

https://youtu.be/G0BiU6puqng?t=8059

Reagovat
smazaný uživatel

husty

Reagovat
Salfovic

Takovej slet celebrit Berbr, Horník, Pavlín Jirků Jukl, Ulich, Bílek

Reagovat
Frick

A ty rozhovory během penalt. A po záznamu pak je reportážní dokument. Vstupenky 20,- krytá, 15,- nekrytá, načež pak 80 letej dědula řiká, že nepůjde, že je to drahý (možná vlastně trochu smutný - jak asi měl důchod), následuje dvojrozhovor plešatých a kníratých "dvojčat" Pavlín Jirků - Petr Vrabec

Reagovat
Frick

Byl už Vrba v neděli ve Štruncácich?

Reagovat
h8_sfatto

selhat 7 zápasů po sobě ? Trpišovský ven !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec suverení výhra Plzně o 7! bodů. A zajímavé jsou body čistě za nadstavbu.

Plzeň 13, Slovácko 9, Sparta 7, Slávia 5, Baník 4, Hradec 4.

Reagovat
Neon

Ac Sparta Plzeň byly ty první plzeńské tituly

Reagovat
db18

Vrátili jsme se kam patříme.

Reagovat
HorajzmAmmann

každopádně příští rok zase pauza

Reagovat
Skleepy

Jeden ubohej zářez a ani ten nám ČT neuzná.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cotton

https://tkslaviaplzen.cz/

to musí být derby

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Greny

Jinak v Jablonci to asi fakt není dobrý... Když Smejkal od tama chce jít do Zbrojovky.(jasný je to rodák z Brna) ale i tak... Bohužel Pelta si řekl o takovou částku co asi nebudeme schopni dát.. tak jim asi zůstane nasranej hráč (jedině že by rozvázal smlouvu pokud mu neplatí)

Reagovat
HorajzmAmmann

moc tam toho teda nenahrál...

Reagovat
db18

Tak on tam moc nehrál, ne?

Reagovat
Greny

Právě... Proto se divím že chce minimálně 5 mega .. to jsem čekal že bude rád že se pár hráčů zbavi

Reagovat
ondrasch77

Když se mu nechce makat, tak to je těžký...

Pilař, Pleštil, Černys a nakonec i Malina asi chtěli hrát víc než on.

Reagovat
vanGomm

Nadstavba v této podobě je špatná.Po normální 30.kolech se v ní prakticky o nic už nehrálo.Šlo pouze o to,kdo z dvojice Slavia-Plzeň bude mistrem.Zde ale to rozluštění přišlo už po 2.kole,tedy velice brzo.Potom se už vlastně ty zápasy pouze dohrávaly de facto o ničem v jisté formě "přáteláků".Reagovali na to pochopitelně i diváci.Ten celkový průměr na utkání něco přes 3 700 hovoří za vše.No a v té nadstavbě to bylo ještě horší.Návštěvy něco málo přes tísícovku jsou nedůstojné.Buď takovou nadstavbu nehrát,nebo ano,ale v jiné podobě.

Reagovat
Greny

No já slyšel že se uvažuje o změně formátu a příští sezona bude poslední s nadstavbou

Reagovat
ratusek

když chtějí nesmyslně trvat na nadstavbě, tak ji mají udělat uplně jinak. Ne takhle nesmyslně. Navíc když první a druhý spolu hrají hned na začátku panebože. To vymyslel kterej idiot tam.

Někdo tu psal 4-8-4. A v té vrchní skupině doma-venku. Ovšem to ti nahoře budou spolu rok co rok hrát 4x (možná i 5x) a uplně to všechny bude bavit. Sparta, Slavia, Plzeň tam budou vždy a otázka je, kdo bdue ten čtvrtý otloukánek do party.

Ale za mě zrušit nadstavbu. Radši soutěž rozšířit na 18 týmů jako loni a hrát normálně 34 kol.

Reagovat
Greny

Od sezóny 23-24 by to tak mělo být -18 týmu teď se prý řeší jak se to udělá

Reagovat
ratusek

Takže záchranu máte jistou a z 2.ligy půjdou dva nahoru

Reagovat
Fakt

když nemáš ani 16 schopných týmu, tak jich tam jebni 18.

Reagovat
Salfovic

Ta představa je vyloženě k Čtvrt století tady v pohodě fungovalo 16 týmů a 30 kol, tak ať to tak ti kokoti nechají.

Reagovat
ratusek

Ano. Ale když ti kokoti chtějí víc zápasů, tak ta zpičená nadstavba rozhodně není cesta

Reagovat
HorajzmAmmann

nechtějí víc zápasů, chtějí více peněz a proto je více zápasů

Reagovat
Salfovic

Zajímal by mě ekonomický profit této nadstavby.

Reagovat
HorajzmAmmann

více zápasů -> více sázek -> více prachů pro sponzora -> více prachů pro ligu od sponzora -> lepší dovolená ve svazu

Reagovat
HorajzmAmmann

kdyby byl sponzor Gambrinus, tak je sice 30 kol, ale zase by musel každý chlastat v lize Gambáč, no...

Reagovat
Cotton

to snad ne, kde jsi to našel?

Reagovat
lampas

To je nejlepší řešení

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mého 30 utkání není tak málo, ale když chtějí nadstavbu tak to rozpůlit. 37 zápasů pro každého. 4 doma a 3 venku by v nadstavbě hráli 1. - 4. a 9. - 12. a ti horší naopak. Celá liga by hrála stejně zápasů a na baráž by nebyl čas. 2 dolů a 2 do ligy. Ano nuda by byla obrovská a většina by o nic nehrála, ale to je u každého systému. 18 je u nás moc 12 málo a se 14 se pořádný systém udělat nedá.

Reagovat
andrew96

To z toho rovnou můžeme udělat uzavřenou soutěž.

Reagovat
ratusek

to máš pravdu, to souhlasím. Však ona je to už uzavřená soutěž i teď. Kdo chce z 2.ligy postoupit kromě Brna? a kdo příští rok? Akorát ti sestoupivší, což bude možná jen Karviná.

Podle mě buď to nechat klasicky 16 týmů bez nadstavby nebo když chtějí víc zápasů, tak 18 týmů. nic jiného nemá smysl, protože nadstavba je blbost, navcí jak to udělali ti naši exoti a méně týmů v lize si nikdy neodsouhlasí

Reagovat
andrew96

No právě, už teď je to sotva soutěživé prostředí. Proto bych rozhodně nešel cestou rozšiřování, ale naopak. Zúžit, čímž taky vznikají lepší možnosti, jak se vypořádat s nadstavbou.

Reagovat
Cotton

Právě protože nechce z 2. ligy nikdo postoupit, tak nemůže být 18 týmů. Už takhle tam jsou 2 bez stadionu

Reagovat
vanGomm

Je ne rozšiřizovat na 18!!To už by byl vrchol všeho.Ale na druhou stranu chápu,že to pro některé bude dobrý kšeft Už při těch 16 je ta kvalita špatná.Navíc tu nejsou ani stadiony.viz Hradec Pardubice atd.Do I.ligy pouštět až,když má tým odpovídající stadion,tedy min. 8 000 sedadel a vše ostatní co se vyžaduje.Můj názor je,že by liga měla mít max.12 týmů a po 22 kolech hrát nadstavbu doma-venku ve skupinách 1-6 a 7-12 zde v této nadstavbě by každý tým hrál 10 zápasů.Celkem by liga měla 32 kol.Poslední 2 přímý sestup.Za zvážení by možná byla liga o 10 týmech a zde hrát klasiku na 36.kol.A že by týmy jako Sparta,Slavia,Plzeň,Ostrava atp. spolu hrály za rok 4x?.V hokeji hrají spolu týmy za rok i 11x a zájem diváků tam je Ted třeba na derby Slavia-Sparta přišlo přes 18 000 !!! a také to by po čtvrté a navíc vlastně nešlo prakticky o nic.Ano za Československa měla liga 16 týmů ale po rozpadu by to odpovídalo 10 rsp.12 týmům.

Reagovat
ratusek

Tak ted přišlo 18k protože to bylo vyprodané v době, kdy hráli o titul. Jinak by přišlo tak max 15k.

A ty operuješ s tím, že se liga zúží. Což absolutně nehrozí, navíc o 4 nebo dokonce o 6 týmů. Takže když chtějí víc zápasů, tak rozšířit na 18 nebo debilní nadstavba 4-8-4 s tím že první a poslední skupina každý s každým doma-venku a prostředek jeden zápas s každým podle nějakého klíče

Reagovat
Cotton

Nebo nadstavba jako v Srbsku, po 30 kolech rozdělit na dvě půlky a hraje se dalších 7 kol. Sice tam nemají v posledních kolech týmy od 6. do 10. místa o co hrát, ale to nemají ani normálně při systému bez nadstavby.

Reagovat
Kiwi-21

Proč 8000 sedadel?

Aby to bylo poloprazdné ?

V Karviné máme docela pěkný stadión a to máme kapacitu 4 833 pokud se nepletu a to zázemím atd na ligu mají

Sportovní kvalitu teď ne jinak by nedopadly jak dopadly

Reagovat
vanGomm

Myslím,že je to podmínka pro skupiny v pohárech (LM EL) u nově utvořené KL nevím.

Reagovat
vanGomm

Po zeštíhlení ligy na těch 12,nebo dokonce 10 týmů by na vzájemné zapasy Plzně,Slavie,Sparty,Ostravy,Liberce,Olomouce,Brna,Slovácka ty stadiony určitě poloprázdné nebyly.Rozšířit ligu na 18?Copak my se u nás můžem počtem měřit s bundesligou?Tam je to totiž po všech stránkách úplně o něčem jiném.Po rozšíření bude na hodně zápasů chodit 1 000 - 2 000 tak jak se ted chodilo na tu nadstavbu.Přísnější měřítko zájmu diváků snese pouze skupina o titul.Na skupinu o záchranu se vlastně nechodilo.A ta skupina 7.-10 byla už pouze smutnou třešničkou na tom zkaženém dortu. Nejsem naivní a je mě jasné,že ke snížení počtu nikdy nedojde,protože by dost lidí přišlo o lukrativní zaměstnání. Tady platí snad víc než kde jinde to přirovnání,že kapři si ... no však to známe.

Reagovat
John Obi Mikel

Po zeštíhlení bychom s těmi týmy hráli 4x do roka a vytratila by se z toho ta speciálnost těchto zápasů.

Reagovat
Cotton

Radši uvidím 4x Slavia-Sparta, než 2x Slavia-Sparta a 2x Slavia-Opava

Reagovat
Kiwi-21

Tak to už je čistě Scifi ale kdyby se Karviná někdy měla nějakým zázrakem dostat do pohárů jinak než v CSM a FM tak ten 1 zápas předkola by je možná nechali odehrát i na Baníku

Reagovat
bobis21

kvůli tomu stavět větší stadion je nesmysl, když to máte do Vítkovic 25km

Reagovat
vanGomm

Přece jde o to,aby už konečně měly ty týmy co hrají I.ligu odpovídající stadiony.Tady u nás se víc jak 25 let neustále udělují vyjímky.Ted to bylo pro Hradec a Pardubice a zřejmě budou další.Kdy už se konečně v tomto řekne dost,prostě nemáš stadion,tak žádná I.liga.Pokud jde o ty poháry v Evropě,tak ano dají a vlastně musí se ty 3 zápasy odechrát na odpovídajícím stadionu jinde,ale není to dobré jak pro fanoušky tak hlavně hráče.Domácí stadion je domácí stadion.Třeba Hradec by to musel hrát v Praze,nebo v Liberci.

Reagovat
bobis21

Jenže Hradec i Pardubice odpovídající stadion na ligu mají. Hradec v Boleslavi, Pardubice v Praze. UEFA by s takovým řešením neměla problém klidně nekonečně dlouhou dobu. Jen u nás je pravidlo, že stadion nesmí být v jiném městě (jedině by se musel administrativně klub "přestěhovat"). Z pohledu UEFA není žádný problém když Atalanta hraje v Miláně nebo Plzeň v Praze.

Reagovat
vanGomm

Jenže UEFA vyžaduje pro zápasy ve skupinách (LM EL) stadion min pro 8 000,jak je to u nově vytvořené KL nevím.Boleslav a Bohemka mají tuším stadion na 5 000 tam by se zde ev.skupina LM EL hrát.nemohla.Plzeň když ještě neměla stadion musela to přece odehrát v Praze.Pokud chci hrát ligu mělo by ten stadion být v místě,protože se už 25 let udělují vyjímky pojede se v tomto trendu klidně dalších 25 let.A to by tu I.ligu chtěli rozšiřovat.

Reagovat
bobis21

Jenže o to mi právě jde. UEFA má požadavky na stadion, které když splníš tak prostě můžeš hrát. Hradec stadion splňující požadavky na ligu má, přesto tam hrát dlouhodobě nemůže. To je prostě požadavek navíc, který ani UEFA nikdy neměla a nechtěla.

Kluby u nás reálně se stadionem vůbec nic udělat nemůžou, protože na to nemají prachy. Téměř všechny ligové stadiony postavilo město. Liga je tedy pouze o tom, kdo má větší vliv na radnici a dokážou je přesvědčit o stavbě stadionu. Klub samotný to sám prostě neudělá, druholigový už vůbec ne.

Reagovat
Greny

Já úplně vidím jak kdyby postoupil Vyškov že jim nepovolí dát do stavu stadion v Drnkach

Reagovat
bobis21

A ten stadion splňuje? Vždyť tam střecha padá na hlavu

Reagovat
Greny

Říkám kdyby to chtěli opravit místo stavění nového ..

Reagovat
bobis21

Jasné. No nepovolí, musel by se klub přestěhovat do Drnovic, protože Vyškov musí mít stadion ve Vyškově. Říkám že to naše pravidlo je úplně absurdní.

Reagovat
Greny

A nejde to nějak omrdat že by se třeba jmenovali Vlašim a dali si jako kdyby sídlo do Příbrami?

Reagovat
bobis21

Jojo, můžou přestěhovat klub do Jihlavy a říct že si nechávají "tradiční název". a pak zase nesmí hrát jinde než v Jihlavě. Ale nevím co všechno je potřeba pro to přestěhování klubu a jestli i s tím nedělá FAČR nějaký nesmyslný problém.

Reagovat
vanGomm

No a jsme u toho.Co má co město,tedy vlastně občané,které v drtivé většině fotbal v tom daném městě a regionu vůbec nezajímá ještě podporovat ne zrovna chudé profesionály?Pod heslem my si budeme hrát a provozovat ten svůj koníček a vy občaném nám na to přispívejte To by takto chtěl peníze na svého koníčka přece kde kdo.

Reagovat
bobis21

No ale jinak se u nás stadiony prostě nepostaví. Tak buď si přiznejme že náš fotbal nemá finance na to stavět takové stadiony, nebo se smiřme s tím, že to musí stavět město/kraj/stát a klub s tím nic neudělá. Nějaké 4 nejbohatší týmy u nás by to asi zvládly, ale chtít tohle po druholigovém týmu pro který se cena stadionu rovná rozpočtu na desítky let je úplně mimo, to se prostě nikdy nestane a nemá to nic společného s tím, že to klub nechce nebo že se nesnaží. Je to prostě ekonomický nesmysl.

Reagovat
vanGomm

Tak tu II.ligu udělat amatérskou a ten fotbal si hrají až po normální práci.No a v I.lize at je třeba jen 12 týmů evt.10,kde některé z nich budou třeba jen poloprofesionální.U nás je nyní těch 32 profesionálních týmů jak vidno naprostý nesmysl.To je pouze hraní na něco na co nemáme.

Reagovat
bobis21

Jenže takhle je to prakticky ve všech zemích. Z čeho myslíš že jsou financovány stadiony jinde? Vždyť i v USA v těch nejvýdělečnějších ligách jako NFL, NHL nebo NBA jsou stadiony stavěny jen s masivní podporou města.

Reagovat
vanGomm

No a o tom to celé je.My se přece nemůžeme srovnávat z NHL,NBA,Bundesligou,PL atp.Tady v těch našich podmínkách musíme mít ten počet profesionálních týmů rozumě omezený,tedy v rámci našich možností a to se netýká pouze fotbalu,ale i hokeje.Ostatní sporty ať se provozují amatersky a pro zábavu.Tady už to došlo tak daleko,že by se kdejakým sportem chtěl velice dobře živit kde kdo.Stát,tedy vlastně občané nejsou přece "dojné krávy"

Reagovat
bobis21

Ale oni vůbec nemají problém se tím živit jako profesionální klub. Problém mají pouze s tím, že po nich svaz chce další výdaje ve stovkách milionů. Bez toho omezení ze strany svazu se uživí úplně v pohodě a žádné prachy od občanů většina nepotřebuje. Řešení tedy není zakázat jim být profesionálové, ale neházet jim zbytečně klacky pod nohy.

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

"šlo pouze o to, kdo bude mistrem" Takže vlastně nešlo vůbec o nic, zrušit nadstavbu

Reagovat
verv

Reagovat
$dolar$

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

Reagovat
mistr129

Reagovat
vanGomm

Poslední 3.kola nadstavby byly už ale o ničem

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Cotton

12 týmů a nadstavba 6-6 jako v Dánsku je podle mě nejlepší možnost

Reagovat
doshcz

Reagovat
ratusek

Ruik je web plný neověřených blábolů. Ti jsou schopni si celý článek komplet vymyslet. Ještě bych nepanikařil.

Na druhou stranu nikdo jiný by tam z ligy jít nemohl, pokud se nechtějí vydat zahraniční cestou.

Reagovat
oli9

No mně to dává smysl hlavně s tou koncepci a prebudovanim. Jen mě sere jednání před finále poháru

Reagovat
ratusek

Sparta, koncepce a přebudování v jedné větě? Chápu kam míříš, ale tam ani jedno mít nebude a na jaře mají nového trenéra

Reagovat
HorajzmAmmann

dle jejich stránky zde měl hrát Breite už asi 7. sezonu.

Ale dává mi to smysl, jak pro Svědíka tak pro Spartu.

A do Slovácka Rada

Reagovat
HorajzmAmmann

*zde -> v Baníku

Reagovat
Greny

https://www.ruik.cz/sparta-blizko-prestupu-ofenzivniho-talentu-zbrojovky-brno-letensti-si-vyhlidli-devatenactileteho-michala-sevcika

k ruiku asi takhle jo mozna je zajem mozna by i sel ted v lete.. ale taky je tam dost nepresnosti.. jakoze by byl levnej.. muj odhad je tak 15 mega min

Reagovat
oli9

Říká se 10....

Reagovat
Greny

Tak on má smlouvu do 2024 .. myslím že pulroku si ho ještě nechame

Reagovat
smazaný uživatel

Když říkáte, že ty týmy nemají, o co hrát…jaké jsou peníze za umístění? Není pro ty menší kluby důležitá každá koruna?

Reagovat
cetto

Čau. Tak mne napadlo - kdy tu vlastně skončily ty souhrnu čechů a slováků v zahraničí? Člověk měl aspon přehled, kdo kde a jak často hraje.

Reagovat
monty25

Asi s odchodem Fišary, co šel dělat mluvčího do Sigmy.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší rubrika celého Eurofotbalu Klidně to budu psát já, když mi někdo dá 1000 Kč za článek a bonusy po stovce za ukryté fišarovské chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten přímáček se fakt povedl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele