FORTUNA:LIGA - preview 5. kola nadstavby: Derby pražských S

14.05.2022, 09:32, aktualizováno 15.05.2022, 09:47
Previews
Plzeň si v týdnu zajistila mistrovský titul a trofej převezme dnes, stane se tak po utkání proti Baníku Ostrava. Závěrečný program přinese derby mezi Slavií a Spartou, v němž se Letenští potřebují naladit na pohárové finále se Slováckem, to bude v neděli měřit síly s Hradcem...
O titul
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava  (neděle 17:00)
První výstřely špuntů ze šampaňských zazněly již ve středu, tyto salvy ovšem rozhodně neznamenají konec plzeňských oslav. Hlavní ceremoniál si Viktoria užije až doma ve Štruncových sadech, kde po utkání proti ostravskému Baníku převezme titul pro mistra ligy.

Máme hledat symboliku? Před jedenácti lety se Západočeši poprvé ve své historii umístili po finálním zúčtování na špici tabulky. Tehdy jejich korunovaci přihlížel... Baník. A to ještě v kulisách starého stadionu, jehož hrací vzali příznivci Viktorie po závěrečném hvizdu útokem. Trávník, sítě, branková konstrukce... nic z toho neuniklo revizi hostů valících se z ochodů. Na stejném místě měl totiž zanedlouho vyrůst nový fotbalový svatostánek.

Ten nakonec světlo světa skutečně spatřil a plzeňští fotbalisté na něm v poslední desetiletce zažili řadu úspěchů. Poslední z nich se dostavil před několika dny, kdy Západočeši využili zaváhání konkurenční Slavie a vítězstvím proti Hradci Králové si dopředu zajistili konečné prvenství. V neděli mohou triumf konečně zapít doma u zdrojnic řeky Berounky.

A opět u toho všeho budou hosté z Ostravy. Avšak kde přesně je ta symbolika? Inu, už pár měsíců se šušká, že zlatá éra Plzně má v dohledné době skončit. Západočeši sice navzdory omezenému rozpočtu již několikrát podobné spekulace vyvrátili, avšak jeden nikdy neví. A to, že by Baník pozoroval začátek i konec dlouholeté plzeňské jízdy, by bylo zkrátka symbolické.

V samotném nedělním utkání už o tolik nepůjde. Na domácí straně bude mít o motivaci postaráno možná jen útočník Jean-David Beauguel, jenž si chce pohlídat korunu pro krále ligových střelců. Na tu může ještě dosáhnout také ostravský Ladislav Almási, jenž však na Beauguela ztrácí dvě trefy. Musel by se tedy pořádně rozstřílet, aby náskok francouzského forvarda stáhl.

Slezanům pak půjde především o to, aby se důstojně rozloučili se sezónou. "To znamená prezentovat se podobným výkonem jako proti Slavii, snažit se být aktivní a nebojácní a soupeři to v posledním utkání maximálně znepříjemnit. Ideálně ukončit tu dlouhou dobu, kterou Baník v Plzni čeká na vítězství. Máme ale trochu problémy se sestavou a na zápas bereme i několik mladých kluků z juniorky," řekl kouč Baníku Tomáš Galásek, jenž s Ostravany jistě skončí na pátém místě ligové tabulky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.97 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Sparta Praha  (neděle 17:00)
Možná nejzbytečnější derby za poslední léta? Slávisté dlouho chovali naději, že na závěr ročníku oslaví obhajobu titulu přímo před zraky nesmiřitelného rivala. Nakonec však duelem proti Spartě jen stvrdí druhé místo v tabulce. Hosté z Letné zase udělají tečku za rovněž neuspokojivou třetí pozicí.

Achjo... projekt ligové nadstavby to dlouhodobě schytává z různých stran. Je nadbytečný, žádnou přidanou hodnotu nepřináší a o dramatické zápletce nemůže být řeč. Letos se zdálo (pro jiné pořád zdá), že alespoň poslední bod padl. Ve skupině o udržení se mužstva po každém kole všelijak prohodí a také souboj o titul sliboval napínavou podívanou do závěrečného hvizdu.

Jenže Slavia to celé pokazila. Do nadstavby přitom vstupovala jako nejlepší tuzemský celek po základní části, ve skupině o titul se jí však vůbec nedařilo podle plánu. Na druhou příčku srazila sešívané již úvodní prohra proti Hradci Králové. Následně výběr trenéra Jindřicha Trpišovského propásl možnost prodrat se zpět na čelo v utkání proti Plzni. A definitivně se klub z Vršovic připravil o prodloužení svého panování ve středu remízou v Ostravě s tamním Baníkem.

Sešívaní tak českému fotbalu vládli tři roky v řadě, čtvrtý triumf již ovšem nepřidali. A hledáním fazóny v posledních letech uštědřili další ránu nadstavbě. Do středy měli ve skupině o titul o co hrát alespoň Slavia s Plzní, závěrečné kolo už ale nepřinese vůbec nic. Že předešlé mače stály za to? Statistiky návštěv na stadionech o tom moc neujišťují. Vyvrcholení celoročního snažení by si zasloužilo vyšší zájem, často je tomu ale paradoxně naopak.

Kdepak, nadstavba zkrátka fanoušky do hledišť nepřitahuje, ať už je tabulka jakkoli zamotaná. Výjimku by mělo představovat nedělní derby pražských "S", které bylo dopředu vyprodané. Tato informace se ovšem na veřejnost dostala v době, kdy Slavia ještě věřila v titul. Je tedy otázkou, kolik diváků do vršovického Edenu skutečně dorazí. Na internetu už se ostatně objevily nabídky na prodej vstupenek.

Bude to prostě zvláštní derby. Dost možná bez pořádné atmosféry. A taky derby zklamaných. Zatímco sešívaní ještě vstřebávají opuštění trůnu, Sparta rozmýšlí, kam dál. Boji o první místo se v ligovém finiši pořádně nepřiblížila, kvůli čemuž se zbavila kouče Pavla Vrby. Fanouškům Letenských to ovšem nestačí. Změn na trenérském počtu zažili v posledních letech nespočet, odpovědné manažerské funkce si však pořád hlídají tytéž tváře.

Jistou náplastí na další nepovedený ročník může být vítězství v národním poháru, v němž se sparťané utkají v Uherském Hradišti s tamním Slováckem. Jenže se moc nezdá, že by se Letenští nacházeli v ideální formě. Naposledy ve středu podlehli právě Slovácku a před týdnem zase schytali debakl od plzeňské Viktorie. Z posledních pěti soutěžních zápasů se Sparta z výhry radovala v jednom jediném případě.

Jistou motivací pro oba pražské rivaly může být alespoň souboj o krále derby v ročníku 2021/22. Zatímco Sparta uspěla v podzimním vzájemném měření sil, Slavia uspěla v březnové odvetě. Vedle nejvyšší soutěže na sebe obě S narazila také v MOL Cupu, kdy osmifinálový duel zvládli lépe Letenští. Oproti letům minulým tak mají sešívaní sousedovi z druhého břehu Vltavy co vracet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.15 - 5.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Slovácko - FC Hradec Králové  (neděle 17:00)
Ještě jednu přípravu si střihnou fotbalisté Slovácka před jedním z největších zápasů klubové historie. Moravané se v závěrečném utkání ligové sezóny chtějí co nejlépe připravit na finále národního poháru. Na druhé straně barikády budou v neděli stát hradečtí "Votroci".

Svou formu otestovalo Slovácko již ve středu, kdy se postavilo proti pohárovému vyzyvateli, tedy pražské Spartě. A nevedlo si vůbec špatně. Moravané sice na pražské Letné prohráli první poločas, po změně stran ovšem díky zásahům Daniela Holzera a Marka Havlíka skóre otočili a domů do Uherského Hradiště se poněkud nečekaně vraceli s plným bodovým ziskem.

Díky vítězství se Slovácko v ligové tabulce přiblížilo právě Spartě, aktuální čtvrté místo už nicméně nevylepší. Přesto si Uherskohradišťští mohou průběh ročníku pochvalovat. Po loňském výletu mezi nejlepší týmy potvrdili, že se s nimi musí nadále počítat. Za odměnu si minimálně zkraje příští sezóny zahrají evropské poháry.

Také Hradec bude na právě končící ročník rozhodně vzpomínat v dobrém. Východočeši se do první ligy vrátili po několika letech a zprvu počítali především s tuhým bojem o záchranu. Nakonec ale překvapili všechny experty i sebe sama a po základní části si zajistili účast ve skupině o titul. Ani zde se rozhodně neztratili, když se stali pomyslným jazýčkem na vahách při boji o titul.

Ne snad, že by si sami Votroci dělali ambice na ligové prvenství. Avšak výhrou 4:3 poslali Slavii na druhé místo za Plzeň, která si zisk titulu zajistila v utkání proti Hradci. Východočeši již několik týdnů vědí, že v tabulce skončí na šesté příčce, zápas v Uherském Hradišti si tak mohou užít bez zbytečného stresu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.95 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň34257262:2182
2.Slavia Praha34246479:2578
3.Sparta Praha34217670:3970
4.1. FC Slovácko34205956:3865
5.Baník Ostrava341510960:4755
6.FC Hradec Králové3410141044:4944
O udržení
FK Teplice - FK Pardubice  (sobota 18:00)
Teplice se po ztrátě dvou bodů v minulém kole samy definitivně poslaly do baráže. Předtím však ještě mohou zkomplikovat život Pardubicím. Východočeši sice v nadstavbě ani jednou neprohráli, o jistotě záchrany ovšem ještě hovořit nemohou.

Pardubičtí by si jistě přáli, aby jejich vítězná šňůra ještě chvíli vydržela. Nakonec však v úterý ztratili vedení proti Zlínu a s Moravany jen remizovali. I plichta sice Východočechy přiblížila k udržení, stále se ale nad nimi vznáší hrozba baráže. K tomu "stačí", aby v Teplicích selhali, Bohemians ve vzájemně hraném utkání přemohli Karvinou a Jablonec zase uhrál potřebný bod na zlínské Letné.

Budou však mít Teplice ještě zájem za honbou za třemi body? Inu, měly by mít. "Skláři" totiž nadále mohou vylepšit předposlední pozici v tabulce a posunout se na 14. místo v tabulce. Baráž tím již sice neodvrátí, pokud by se ovšem na vyšší příčku propracovali, sehráli by následný boj o přežití proti třetímu nejlepšímu mužstvu druhé ligy, přičemž by vzájemný dvojzápas začínali na domácích Stínadlech.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.70 - 3.82 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - FK Jablonec  (sobota 18:00)
Jablonec v úterý prováhal možnost definitivně se zachránit, v posledním kole nadstavby má ale situaci nadále ve svých rukou. Severočeši navíc cestují na půdu oblíbeného Zlína. Domácí "Ševce" nicméně čeká speciální zápas, a z toho důvodu se určitě budou chtít předvést v co nejlepším světle.

I s již nastíněnou negativní bilancí proti Jablonci už to není z pohledu Moravanů tak horké jako dřív. Ševci sice Severočechy porazili naposledy před 14 lety, v aktuálním ročníku ale zeleno-bílým zatím ani jednou nepohledli. Před měsícem dokonce poprvé po svém sedm let starém návratu do nejvyšší soutěže uhráli na jablonecké Střelnici alespoň bod za remízu.

Navzdory nepříliš oslnivé formě již mají Zlínští zajištěnou záchranu v první lize a mohlo by se zdát, že pro poslední mač sezóny postrádají motivaci. Střetnutím z Jablonce však domácí fotbalisté oslaví 700leté výročí založení města, jež dalo světu slavné boty či ikonické cihlové domky. A kdo by chtěl v takový památný den selhat, že?

Severočeši tak u řeky Dřevnice nedostanou nic zadarmo. Na Moravu přitom mohli cestovat v mnohem uvolněnější pozici, to by ovšem museli zvládnout úterní duel s Bohemians, kdy až v samotném závěru přišli o vítězství. Ve Zlíně bude Jablonci k jistotě udržení stačit i remíza, v případě porážky pak zeleno-bílí budou muset doufat, že pražská Bohemka neporazí již sestupující Karvinou. Jinak je čeká ošemetná baráž.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.31 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná  (sobota 18:00)
Bohemians ještě uchovávají naději na to, aby se vyhnuli baráži, situaci nicméně nemají ve svých rukou. Ani výhra v posledním kole totiž "Klokanům" automaticky nezaručí udržení. Přesto Pražané budou chtít alespoň pro udržení šance porazit Karvinou.

Do spárů baráže přitom mohla Bohemka spadnout již po minulém utkání. A taky se dlouho zdálo, že mužstvo z Ďolíčku skutečně nabere nesmazatelné manko. Klokani v úterý na půdě Jablonce dlouho prohrávali, nakonec je však v samotném závěru spasil Petr Hronek, jenž zařídil vyrovnávací branku. Vzhledem k vývoji zápasu museli Pražané plichtu brát, zas tolik jim ovšem nepomohla.

Před sobotním mačem nasbírali Bohemians 31 bodů, přičemž na Jablonec ztrácí dva a na Pardubice rovnou tři body. Je tak jasné, že Pražanům ani remíza proti Karviné nikterak nepomůže. A pokud zvítězí, budou muset doufat, že Pardubice podlehnou Teplicím, případně se Klokani budou modlit i za neúspěch Jablonce ve Zlíně.

Karviná dohrává konec sezóny bez většího vzrušení. Trochu adrenalinu by ale Slezané spíš přivítali a vyměnili jej za jistotu pádu do nižší soutěže. Bohužel pro MFK je však o držiteli posledního místa v ligové tabulce delší dobu jasno. Před definitivním pádem do druhé ligy se Karvinští mohou v Ďolíčku s elitní soutěží naposledy rozloučit vítězstvím.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.05 - 11.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
11.Fastav Zlín34981742:5935
12.FK Pardubice348101640:6834
13.FK Jablonec346151326:4733
14.Bohemians Praha 1905347101741:6131
15.FK Teplice34852133:5729
16.MFK Karviná343102133:5919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (262)

Přidat komentář
Pablos

Pardubice, Jablonec výhra, Bohemka remíza ...bude to Bohemka no.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost možná jedno z nejzbytečnějších derby v dějinách. Oboum týmům už o nic nejde, u nás ještě očekávám i nějaké šetření na pohár a k tomu nás bude v sektoru málo.

Reagovat
Axelrose

Teď to tak vyšlo, ale kdyby Slavie ještě hrála o titul a Sparta o něm mohla rozhodnout, věřím, že by bylo plno i ve vašem sektoru, ne?

Nicméně, na kdyby se nehraje, takže teď ten zápas pro vás může být i dost kontraproduktivní, hlavně kvůli tomu odloženému finále poháru. Zranění, případná prohra. Na druhou stranu by vám výhra mohla alespoň zvednout sebevědomí na Slovácko.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak si myslím, že pokud by Slavia měla reálnou šanci na titul, tak by nás bylo ještě méně nebo se vyhlásil bojkot jak při první nadstavbě.

Ten zápas bude podle mě celkem o ničem, já chci abychom nastoupili v plné sestavě a šli do zápasu s jasným cílem ho vyhrát, ale už ten zápas v Plzni nejen mě, ale tak nějak všem asi naznačil, s jakou motivací a přístupem se jde dohrát nadstavba. Následný domácí zápas se Slováckem to jen podtrhl. Vše je směřováno ke středě. No uvidíme.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to derby, to se nikdy nevypouští

Reagovat
Salfovic

Tohle je je jednoznačně nejdebilnější derby v historii.

Reagovat
John Obi Mikel

Zrušit nadstavbu

Reagovat
Coutinho10

tak aspoň dnes se bude na co koukat, kdy se o něco bude hrát

Reagovat
John Obi Mikel

Ty nebudeš sledovat FA Cup?

Reagovat
Coutinho10

obojí

Reagovat
Neon

Hezký, jak se tu celou nadstavbu ignoruje prostřední skupina

Reagovat
dtaire

Příští rok se tam třeba propadne Sparta, pak bude pokrytí lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co si tak čtu, tak velká většina lidí je proti nadstavbě, ale za mě osobně s nadstavbou jako takovou nemám problém, ten mám se současným formátem.

Základem by ale bylo mít 4 místa v pohárové Evropě. Pak by se to dalo rozdělil stylem:

Skupina o titul: Top 4 týmy a každý s každým doma - venku.

Skupina o pohárovou šanci: 8 týmu formou vyřazovačky.

Skupina o záchranu: poslední 4 týmy, každý s každým doma venku.

V první skupině by platilo, že první 3 místa by šli do Evropy automaticky, čtvrtý tým by se utkal o poslední pohárové místo s vítězem prostřední části. V poslední skupině by platilo, že poslední padá, předposlední jde hrát baráž s druhým týmem 2.ligy.

Samozřejmě já jsem zastánce snížení počtu účastníků v lize, pak by formát vypadal jinak, ale beru to tak jak to je. V tuhle chvíli je teda spíš problém s těmi postupovými místy z ligy do Evropy. Muselo by se to vymyslet stylem, že by si play off o poslední místo v poháru dal krom čtvrtého i třetí tým z první skupiny a stejně tak by se přidal ještě jeden tým z prostřední.

Ale jinak naše liga potřebuje víc atraktivních zápasů a zápasů ve kterých o něco jde a hráči se naučili hrát pod tlakem. Sice se argumentuje, že tím ztratí velké zápasy kouzlo, ale já si to nemyslím. Musí se jen vymyslet, aby každá skupina měla smysl a pro všechny by platili stejné podmínky. To v tuhle chvíli neplatí a proto je to pro hodně lidí o hovně.

Reagovat
Coutinho10

když už ta nadstavba musí bejt, tak jak píšeš, tak by se ten formát měl změnit nebo aspoň uzpůsobovat tomu, jaký máme koeficient a kolik míst do Evropy

Před startem nadstavby bylo plno teorií, nástřelů, který systém by byl nejlepší a asi souhlas, že ten 4-8-4 by se i mě líbil nejvíc

každopádně bez nadstavby ta liga byla taky zajímavá a může se hrát o titul či o sestup až do posledního kola a několikrát v minulosti a vlastně i v této sezoně by to drama o titulu bylo rozhodnuté až v závěru, takže takto se to jenom natahuje a v dost zápasech o nic nejde (např. zápasy mezi Baníkem, Hradcem a Slováckem) jak je vidět, takže sice máme víc větších zápasů, ale většinou to stojí za nic a za chvilku třeba i derby nebude takovej svátek, jako býval dříve, když třeba v této sezoně ho máme 4x

Reagovat
Fakt

Základ je snížit počet účastníků na 12.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Fakt

Zvedne to kvalitu první i druhé ligy. 16 týmu na naší kapr ligu je strašně moc. Většina týmu ze druhé ligy nemá zájem o postup, nebo nemají vyhovující stadion.

Reagovat
Pablos

Já mám jiný názor...absolutně to nic nezvedne, že klub spadne do druhé ligy a ke všemu do větší než současné konkurence je dál jak jeden rok ve 2.lize prakticky likvidační na několik let... spíš tím zabiješ více klubů prostě.

Reagovat
Pablos

plus ještě dodám, že mi je úroveň druhé ligy totálně u prdele Takže se mnou se moc nepobavíš asi

Reagovat
Cotton

No ale to je zrovna důležitý. Máme v lize 2 týmy bez stadionu a letos o postup hrály další dva (Líšeň, Vlašim). Ve druhé lize prostě není konkurence, protože postoupit v podstatě může jen Brno, teď se teda finiš povedl i Opavě.

To samý potom ohledně postupu z 3. ligy, vedou Zápy a Vltavín a ti asi těžko můžou hrát FNL.

Reagovat
Kiwi-21

Vltavin pokud vím tak 2 ligu už hrál a nejen 1 sezónu

Reagovat
eleven11

Reagovat
romeo351

Tak zrovna u Líšně je to, že by hrála na Zbrojovce klidně i delší období asi minimální problém. Brno nebude mít 2 ligový stadiony. Buďme soudní. Tak tak má ten jeden.

Reagovat
Pablos

A když se budeme bavit čistě o první lize. Tak si myslím, že by to přineslo větší korupci, více sázení na starý koně (hráči, trenéři), neatraktivní betonářský zápasy ještě více než občas jsou, výprodeje hráčů v mladém věku okamžitě do ciziny ve velkém, atraktivita ligy celkově nižší. Toť jsou mé názory, neříkám že nutně správné... jsou subjektivní, ale spíš, že jsem asi hodně vzdálen uvažovat o nějakém plusu snížení na 12. týmů ...vlastně nevidím absolutně žádný, ale jako hrob českého fotbalu definitvní.

Reagovat
bartes

měli by se inspirovat v cizině. Státy o naši velikosti hrají často na míň účastníků. Rakousko, Chorvatsko, Slovensko. A taky souhlasím s tím, že by měla být jednoznačná kritéria pro 1.a 2.ligu. Jedním z nich by měl být vlastní vyhovující stadion, jinak smůla.

Reagovat
Pablos

Měly nebo neměly ...to je věc názoru.

Reagovat
Pablos

S měkkým i ...nevím proč jsem si tam dosadil kluby a né lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko a Slovensko nejsou srovnatelné státy, nemají ani polovinu obyvatel ČR. ...můžeme se porovnat s Belgií - 18 klubů v nejvyšší lize, stejně tak Portugalsko. Dále Švédsko a Bělorusko , oba po 16ti klubech. .... A jako vzor zdravého rozumu třeba Srbsko, účastník MS, rovněž 16 klubů, podstatně menší stát než my a podobně velké ( malé ) Norsko, rovněž 16 klubů, a přitom s vyšším koeficientem než má ČR. ....... Snížení počtu klubů v lize je cesta mezi fotbalový odpad Evropy. Je s podivem, že takové přitroublé nápady pochází od fotbalových fanoušků.

Reagovat
Cotton

Rakousko, Švýcarsko, Skotsko, Dánsko, Chorvatsko jsou pro tebe odpad Evropy? Třeba i ve Francii snížují počet týmů v lize...

Reagovat
Salfovic

Ale tyhle naprosto zbytečné debaty mě už serou, kapříci si sami rybník neupustí.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Reagovat
Fairplay

Kdo vůbec z druhé ligy uvažuje o postupu a účasti v první lize? Zbrojovka, Opava..? Líšeň by dostala výjimku za stadion jako Pardubice? Vlašim jako béčko Slavie připadá v úvahu?

Reagovat
Salfovic

Líšeň by normálně hrála na městském stadionu, jako Zbrojovka.

Reagovat
Axelrose

Přesně, pochybuji že by tam stavěli nějaký stadion.

Hráli by na Zbrojovce, respektive městském stadionu.

A kdyby byl opravdu podmínkou nový stadion, tzn. už ho mít, né že se jako bude stavět, žádné vyjímky, tak by mohla postoupit snad jen Opava, Jihlava, teď i Karviná. Kdo tam ještě je? Příbram, Dukla, ale to jsou taky hrozný staďáky.

A jsem si jistý, že u nás v Pcích by se taky žádný stadion nestavěl, kdyby se nepostoupilo.

Protože vyjímky jako např.pro Hradec, kde staví stadion skoro stejně dlouho, jako se hraje samostatná liga mě přijdou nesmyslný. Nic proti Hradci jako takovému.

Reagovat
fabec1222

Dukla chce postoupit příští rok, Příbram je v háji finančně. Nemyslim si, že by letos z druhé ligy z baráže někdo postoupil. Opava už má nějakého sponzora, nebo jsou finančně taky furt v háji?

Reagovat
doNny

V háji je možná ještě mírné slovo a k tomu odchází ještě personál a i (minimálně) hráč, o kterých můžeš s jistotou říct, že jsou srdcari, ale děje se tam takový bordel, že "musí" odejít...

Reagovat
Axelrose

O Opavě nemám info, ale myslím, že se tam těžko budou shánět peníze. Přece jenom, mít v tom regionu tři ligové kluby, to musí být záhul sehnat peníze.

Reagovat
C.1922

Návrat krále !

Reagovat
Salfovic

Snad se baráži vyhnou Pardubice, těm jediným bych v ní úplně nevěřil.

Reagovat
Coutinho10

vypada to, ze to zvladnou

Reagovat
Puskas

Puškáč kapitánem ve Fantě, pěkně.

Reagovat
Coutinho10

hezka trefa

Reagovat
djiros

mít ho taky s céčkem, tak věřím, že tu nadstavbu vyhraju

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Firkraag

Reagovat
DieFohlenBMG

Co to hraje v těch Teplicích za směsku? Egypťan, Zambijec, Moldavec, Hora na stoperu

Reagovat
FCSL

Líšeň

Reagovat
Banikovec7

Žižkov 25 kol bez výhry a teď vezmou Líšni baráž

Reagovat
John Obi Mikel

Wtf Líšeň s Opavou

Reagovat
pingla

ty píčo vole, Procházka gól roku, wow

Reagovat
Pablos

pěknou jí tam poslal

Reagovat
John Obi Mikel

Jablonec si zahrává

Reagovat
HorajzmAmmann

Dneska čekám proti oslavujícím mistrům 3 body. Všichni se budou chtít ukázat před Vrbou 1:2 (JDB - Almásí 2x)

Reagovat
smazaný uživatel

170 prodaných lístků do sektoru. Děkujeme našemu vedení, do jakých sraček nás až zatáhlo.

Reagovat
KoryVCF

co to ?? bojkot ?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že ne, hlavní jádro normálně jde. Jenže to je asi tak vše. Samozřejmě systém prodeje lístků tomu dal jen korunu.

Reagovat
KoryVCF

ach jo :( to je smutný

Reagovat
Salfovic

Jadérko.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar
Reagovat
dinss

Příští rok sestup. Sorry ale za toho debila si ani snad nic jinýho nezaslouží.

Reagovat
Kaspar

Bohuzel, ale vypadalo to tu po letech zase nadejne

Reagovat
Pablos

Abysme se nakonec nedivili a on si nás všechny namazal na chleba a fakt to pozvedl ještě na vyšší úroveň ty Budějky.

Reagovat
monty25

Stejně je zvláštní, jak se ze sympaťáka může stát takhle neoblíbený člověk. Asi měl zůstat u toho Litvínova...

https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/fanousek-ktery-zaplatil-litvinovu-let.A150427_090057_hokej_par

Reagovat
Pablos

Reagovat
Coutinho10

v zakladu Sor a na lavce Usor

Sestava: Mandous – Ousou, Kúdela, Hovorka, Jurásek – Samek, Holeš – Oscar, Traoré, Lingr – Sor

Lavička: Kolář, Talovjerov, Plavšić, Fila, Kačaraba, Lingr, Usor

Reagovat
mistr129

Ještě bychom mohli Aihama přejmenovat na Ousora

Reagovat
Banikovec7

Sor tam není ne?

Reagovat
Coutinho10

pravda, maji to tam spatne

Reagovat
FCSL

Na hrotu je Teclík

Reagovat
Coutinho10

chyba na webu

Reagovat
Greny

Na hrotu je Fernando ne?

Reagovat
Coutinho10

j, maji to tam spatne prepsany

Reagovat
HorajzmAmmann

Budínský - Boula,Pokorný,Chlumecký,Fleišman - Jaroň, Budínský, Klíma, Kuzmanovič, Buchta - Almásí.

Bez středního def. záložníka? Fantazie. 5:6 výhra

Reagovat
Banikovec7

Beztak bude Kuzma na beku

Reagovat
HorajzmAmmann

lepší varianta

Reagovat
Banikovec7

tak ne

Reagovat
Salfovic

Sparta teda před pohárem hráče moc nešetří, spíš vůbec.

Reagovat
ratusek

Oni to odchodí a zůstanou v zápasovém tempu než aby jen trénovali. I když ten trénink by vyšel nastejno

Reagovat
Greny

Posetrili před týdnem a se Slovackem

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Má někdo uloženej předsezónní článek kde se tipovalo pořadí a tak

Reagovat
Salfovic

V minulém kole to sem někdo dával, souhr nebo preview.

Reagovat
Kepy_FCB

v souhrnu je jen tohle:https://www.eurofotbal.cz/clanky/fortuna-liga-2021-22-na-startovnim-rostu-4-4-507586/

Já bych chtěl jak tipovali diskutující

Reagovat
Tromas

Tak dneska po jasném ligovém titulu aspoň remíza a udržení domácí neporazitelnosti (jediný v lize) a JDB by mohl dát gól a udržet si tím korunu pro krále střelců.

Reagovat
ratusek

Tak nejzbytečnější kolo v dějinách dnes zbývá odehrát. At žije nadstavba

Reagovat
KingMaster13

Ale jdi ty Na souboj Fernanda proti Hečovi se docela i těším

Reagovat
ratusek

Jo i já. To bude lahůdka. Celý zápas plný emocí, a náboje

Reagovat
KingMaster13

Schválně kdo udělá něco dementnějšího

Reagovat
Greny

Taky jsem zvědav zda to bude jen takový pratelacek nebo se dokopou jako prase

Reagovat
Kepy_FCB

Když nic o nic nejde tak tam vyhrajem, mám tucha

Reagovat
ratusek

Ksyž jsem viděl sestavu, tak to absolutně nehrozí. Leda by hrála celá Plzeň s trojkou v krvi

Reagovat
Greny

Tomu bych se ale nedivil když vezmu jak dopadali zápasy Plzně po zisku titulu v minulosti

Reagovat
mistr129

A když nadstavba nebyla, jako třeba loni, tak bylo poslední kolo plné dramat?

Reagovat
OTASi

Reagovat
chavi.27

Bozeee tyhle kecy uplne miluju uplne stejne to muze bejt bez nadstavby ve 30. Kole kde se rozhodne jen kdo bude 11. a kdo 12. ... tak zrusime ligu uplne?

Reagovat
ratusek

srovnávat základní část, která má svou atraktivitu celoročně s paskvilem, který vznikl jen pro to, že to mělo být ještě víc atraktivní a přitom to ve finále nebaví vůbec nikoho. Možná ted plzeňské, ale jinak to nebaví nikoho.

Reagovat
Salfovic

Já bych strašně rád znal ten ekonomický přínos pro kluby, o ničem jiném to není.

Reagovat
Cotton

Mně to třeba atraktivní přijde. Slavia hrála o titul s Plzní, kdyby porazila Baník, tak o něj hraje znovu se Spartou. Skupina o záchranu byla taky hodně zajímavá.

Ale je to ročník od ročníku jiný a určitě jsou i lepší modely, než ta hloupá skupina 7-10.

Reagovat
verv

Reagovat
Cotton

Jestli je kolo zbytečný nezávisí na nadstavbě, může být i v základní části

Reagovat
HorajzmAmmann

Šádek

Reagovat
Kepy_FCB

Ve v Plzni slaví titul a stejně ochozy prořídlé

Reagovat
Salfovic

No právě, slaví po hospodách, zahrádkách a tak.

Reagovat
dinss

Co to meleš?

Reagovat
Greny

Tecl

Reagovat
Byleth

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Selänne

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Pablos

že já chodím chcát

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Pristi sezonu utocnik cislo 1. A zacnu fandit Vlasimi.

Reagovat
Losinho

Tecl Suchomel bude asi taky dost hloupoučkej podle toho chování

Reagovat
mistr129

Tyvole o nic nejde a oni stejně hrajou jak vesnický dobytci

Reagovat
Losinho

Tak snad pošestý za sebou o x bodů za náma, tam už je ten komplex slušnej. Když jsme hráli hovno, tak jsme je taky kosili.

Reagovat
mistr129

Ale tehdy to bylo prostě tím, že za nás hráli samí dřeváci, který nic jinýho neumějí, ne desetimilionoví hráči

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
naheCZ

Na jaře ty standardky bráníme fakt skvěle

Reagovat
Losinho

Zas hrajem takový nezáživný nic.. fakt hrozný od začátku nadstavby.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Coutinho10

je to uz o nicem a tak to z nasi strany vypada

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Sparta pro mě byla v tomhle utkání favorit... takže zatím vše dle plánu

Reagovat
Greny

Sparta teda vypadá že ten zápas chce mnohem víc vyhrát... Fakt jedou dost od podlahy

Reagovat
naheCZ

Od nás je to bohužel děsně bez energie...

Reagovat
mistr129

Vicemistrovská kocovina

Reagovat
$$CaptainKokotko

Proč střídal Juroška?

Reagovat
Banikovec7

Daníček si chtěl kopnout penaltu

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Tak co, Bílek betonuje i poslední zápas kde o nic nejde ? Nebo ?

Reagovat
Selänne

Co to je v Plzni za penaltu?

Reagovat
bobis21

Plzeňská

Reagovat
Pablos

zpožděná platba

Reagovat
Banikovec7

Áda jen zapomněl zrušit trvalý příkaz

Reagovat
Pablos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

Reagovat
Selänne

Reagovat
Wyrda

Reagovat
bobis21

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Cotton

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
andrew96

Reagovat
mistr129

Odkoukáno od Trusy

Reagovat
Kepy_FCB

Nemáte na to koukat!

Reagovat
Banikovec7

Nevím jestli jsem slepý já nebo komentátoři, ale podle mě se teda Budinský míče ještě po Sýkorovi dotkl

Reagovat
bobis21

Taková penalta na Pilaře

Reagovat
Pablos

Dobrej nápad při podmíněně zavřené tribuně

Reagovat
SIRBRANIKE

Proti čvančarovi je i Diego Costa sympaťák.

Reagovat
ratusek

Koukám, že karavana jede dál i když ten titul už mají. Holt setrvačnost a už je asi i zaplaceno předem

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
dinss

Reagovat
Kaspar

Vychval si tu kameru treba do pici uz

Reagovat
Losinho

přitom ten záběr úplně k hovnu, nepřehlednej

Reagovat
Stannis Baratheon

Náhodou je super

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

zase milion zaberu z te kamery jak nedavno kdyz zase byli zabery furt na divaky

Reagovat
Selänne

Reagovat
ACSMan

Jsem myslel, že se to používá hlavně na prostředek hřiště to lano. Takhle je to o něco bližší klasická kamera

Reagovat
naheCZ

Jak se tam musí pořád chlubit s tou kamerou

Reagovat
KingMaster13

S tím Samkem pracuje Trpišák špatně Takhle ho zabije. Po 1 nepovedeném zápase (Karviná) ho nestaví skoro celé jaro aby pak hrál derby kde nepředvádí logicky nerozehranej nejlepší výkon aby ho hned sundal po půli. Mazlíček Stáník dostává 3 prdele šancí, kde akorát jen ukazuje neustále jak je hroznej ale dalších 3 prdele dostane ještě. Samkovi nevyjde 1 zápas na soustředění a už ho vylejou na hostování někam kde mu to nesedne a pak ho ve finále za pár šupů dáme Liberci odkud se už nevykope

Reagovat
Greny

do kdy ma smlouvu ?

Reagovat
KingMaster13

Hledal jsem ale nedohledal jestli myslíš Samka Teclíka smlouvu bych na TM našel, ta je beztak do konce jeho kariéry

Reagovat
bobis21

Nemá Tvrdík ještě jednu dceru? Protože už fakt nevím jak jinak vysvětlit že je Tecl pořád v kádru

Reagovat
KingMaster13

Jo má dvojčata kluka a holku ale ta je ještě nezletilá Pokud jí fakt balí tak chudák holka, protože v posteli by se do ní netrefil

Reagovat
bobis21

No jestli je nezletilá tak je dobře že se netrefí

Reagovat
smazaný uživatel

Jako když to srovnávám s CR7, který se trefil o díru vedle, tak u Tecla se bojím, že by to odneslo její oko.

Reagovat
Salfovic

Dceru nevím, ale má manželku.

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Trpis uz to zacina pekne kurvit. Vlezla mu slava na mozek.

Reagovat
KingMaster13

Ta jeho tlačenka oblíbenců ho zničí se bojím

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal je volnej.

Reagovat
Losinho

Heča

Reagovat
Losinho

Existuje už nějaká petice za vykopnutí Tecla?

Reagovat
mistr129

Wiesner - Čvančara - Krejčí je trio jak z nějakýho ústavu, to i Bořil je podle mě chytřejší než tihle tři dohromady

Reagovat
Salfovic

Sparťanská osa zla

Reagovat
dinss

Bořil? Opravdu mluvíme o tom dementovi?

Reagovat
ACSMan

Přišlo mi to nebo se to od ruky Lingra odrazilo do ruky Hancka?

Reagovat
Losinho

Wiesner

Reagovat
mistr129

Hele že se ten debil v takovýmhle pouťáku vykartoval na finále poháru?

Reagovat
ACSMan

S jeho formou to možná není úplně hrozná zpráva.

Reagovat
Selänne

S jeho "formou" je to spiš posílení.

Reagovat
Salfovic

Děláte jak kdybyste měli jiného RB.

Reagovat
adoxx

Gabriel

Reagovat
dinss

Ten co si nezahrál za Wiesnerem. To je jako jít s Frodem do Mordoru.

Reagovat
verv

Ten se vykartoval za béčko

Reagovat
ACSeRw!n

Wiesy kdyz uz o nic nejde, tak jim aspon co nejvic nalozit

Reagovat
adoxx

Reagovat
Pablos

Wiesner mi je šíleně nesympatickej... ještě že je venku už

Reagovat
thewall

Z tohoto pohledu číslo 1 ve Spartě.

Reagovat
Pablos

Reagovat
ACSMan

Naprosto důležitý taktický zákrok, který za tu červenou stál.

Reagovat
KingMaster13

TO je dement V Pouťáku se nechá vylejt na finále poháru

Reagovat
Greny

Ted ji mel dat taky Traoremu

Reagovat
mistr129

Ibra

Reagovat
Greny

Hložek

Reagovat
Pablos

Dobrá

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Úplně debilní faul

Reagovat
Salfovic

Tak už dal gól i Slavii, takže může klidně odejít.

Reagovat
mistr129

v pouťáku

Reagovat
KingMaster13

V nejlepší odejít, lepšího achievmentu už tu nedosáhne

Reagovat
SIRBRANIKE

A jaký nádherný.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Cotton

Reagovat
adoxx

Reagovat
martin1

Reagovat
ACSeRw!n

v Neapoli uz se tesi na nastupce Maradony

Reagovat
Kiwi-21

No nevím za koho by měl nastupovat v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Slavia je teda ve větší žumpě než Sparta, ti nemají pro příští sezónu snad ani 1 hráče, na kterém by se dalo stavět.

Reagovat
Selänne

Reagovat
KingMaster13

Příští rok Sor napodobí Pepiho a dá 120 golů během sezony

Reagovat
Salfovic

Mají nejlepšího fotbalistu sezony

Reagovat
adoxx

No zato my jich teda máme 3 prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí, Hancko, Pešek, možná Čelůstka. U Slavie 38letý Kúdela a Provod po těžkém zranění, to je na tom Sparta pořád líp. I když jako favorita č. 1 vidím Plzeň, protože má nejlepšího trenéra a nejlíp sestavený tým. Akorát bude otázka, jak budou ve 13 hráčích zvládat ligu zároveň s Evropou.

Reagovat
ACSMan

Plavsic si mel lehnout spíš než za zeď tak do horního rohu branky

Reagovat
Pablos

Reagovat
naheCZ

Hovorka

Reagovat
Greny

Plavsic to je dement ... jinak snad Hovorka bude ok a je to jen svalovy.

Reagovat
mistr129

celou sezonu ti ve vzájemných zápasech jdou jak zmrdi po nohách... sice mě Plavšićova herní inteligence pravidelně vysírá, ale zrovna v tomhle případě pro něj mám pochopení

Reagovat
Greny

jasny chapu, ale s tim zase musel asi pocitat .... kdyby aspon taky nekoho poradne zprasil

Reagovat
verv

ty to pěkně neunášíš,na to že to byl podle tebe pouťák

Reagovat
JeséRodriguez

to je šílený,co předvádí

Reagovat
dinss

Reagovat
ACSeRw!n

mrdka srbska

Reagovat
Losinho

Konečně si to nenechal líbit

Reagovat
mistr129

Reagovat
lichna.

Ale to plivani bylo zbytečné.

Reagovat
Selänne

S Plavšičem teď dobře vyjebali

Reagovat
Coutinho10

Plavsic tak mu dam aspon ranu a ne toto...

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Greny

Reagovat
czechfant

Není za to červená přehulená v rámci všech těch strkanic? Řekl bych, že to jak pak strčili zpatky do nej bylo ještě ve větší intezitě :D

Reagovat
Pablos

No trošku se musím Plavšiče zastat, tohle určitě nebylo na červenou, aby taková krysa malá sundala normálně rostlého týpka chycením za ruku

Reagovat
mistr129

on to Haraslín nečekal, tak bych se pro změnu zastal i jeho, ale na červenou málo

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
mistr129

Tyvole výborně jste se sami ubránili

Reagovat
DeformFCB

krysa srbská

Reagovat
exse

wut, vzdyť je slovák

Reagovat
Jinders

Hoši fakt děkujem...

Reagovat
djiros

Traoré je tak hloupý, tak to zazdít

Reagovat
Losinho

Konečně si to nenechal líbit

Reagovat
ACSeRw!n

170 lidi prehlusi slavnou tribunu sever

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ti rozhodne nechci pritakavat. Ale kotel Linze byl v edenu taky slyset mnohem vic nez my.

Reagovat
czechfant

Jako nemůžu si pomoct, kdyby se za tohle dávala červená běžně, tak třeba zrovna Krejčí jich má v sezone v každým zápase

Reagovat
ACSMan

V Plzni ty pivka v ruce to si nedocedu představit v Premier League jak tam KDB a spol mají toho Guinesse

Reagovat
dinss

A co je na tom spatnyho?

Reagovat
dinss

Rovnou tady můžeš hlásat sračky typu “to by se v Anglii nestalo”, kde si frajer z MC a anglický repre vodí kurvy na hotel

Reagovat
ACSMan

To si asi špatně pochopil, vůbec neříkám, že je to špatný. Jenom, že v tý anglii by to na mě působilo vtipně kdyby ještě měli ty plechovky, chtějí tam působit co nejvíce výchovně pro mladé. Samozřejmě vím že třeba v Německu se taky slaví s pivkem.

Reagovat
dinss

Dyť já na tom nevidím nic špatného. Plechovky jsou pro sponzora ideální ukázkou do tv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele