FORTUNA:LIGA - souhrn 24. kola

07.03.2020, 16:23, aktualizováno 09.03.2020, 20:05
Komentáře a souhrny
Slavia v nastaveném čase srovnala derby se Spartou a po tomto kole bude mít na čele tabulky náskok osmi bodů na Plzeň, která těsně zdolala České Budějovice. Další zaváhání má na kontě Jablonec, jenž remizoval v Olomouci. Baník jej ale nedokázal vystřídat na třetím místě, protože doma prohrál s Mladou Boleslaví. Dobrou formu z posledních kol potvrdily Liberec a Karviná...

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:3

09.03.2020 18:00

Góly: 43. Patrizio Stronati (pen.), 86. Jaroslav Svozil - 8. Lukáš Budínský, 15. Tomáš Ladra, 88. Roman Potočný (vl.)

Stejně jako ve středu padlo v zápase Baníku pět branek, ani tentokráte ale Ostravané vítězství neslavili. Proti Mladé Boleslavi rychle prohrávali 0:2 po trefách Budínského a Ladry. Srovnat sice dokázali stopeři Stronati se Svozilem, avšak vlastenec Potočného znamenal vítězství hostů.

Středočeši byli od začátku aktivnější, avšak první Klímova rána se neujala. V osmé minutě ale Zelený jednoduše obešel Filla a po zemi předal na střed Lukáši Budínskému, jehož rána vymetla šibenici Laštůvkovy brány. Ani to domácí neprobralo a Budínský brzy mohl skórovat podruhé, tým však zachránil Stronati.

Po čtvrthodině to už bylo o dva góly. Asistoval u toho opět Zelený, který prošel po levé straně jako nůž máslem a vybídl Tomáše Ladru, který střelou z deseti metrů rozvlnila síť. Další pohromě zabránil Laštůvka zákrokem proti Douděrově pumelici.

Nedlouho před pauzou přišla pro Baník naděje. Videorozhodčí si zavolal hlavního sudího, aby si prohlédl souboj ve vápně mezi Tatajevem a Smolou, načež ten rozhodl, že se bude zahrávat pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Patrizio Stronati, jenž i s trochou štěstí snížil rozdíl ve skóre.

Vstup do druhé půle přeci jen Slezané zvládli lépe, Smola mohl ze samostatného úniku srovnat, avšak selhal. Boleslav se osmělila až po necelých třech čtvrtinách utkání. Neujala se ale ani Klímova hlavička, ani Ladrův tečovaný pokus. Na druhé straně pohlídal Jiráskovu střelu Šeda.

Patnáct minut před koncem došlo k souboji Zeleného s Buchtou, který sudí k překvapení většiny vyhodnotil jako penaltu pro Baník. K ní se opět postavil poprvé úspěšný Stronati, jenže tentokráte se nechal Šedou vychytat.

Stronatiho selhání částečně napravil jeho stoperský parťák Jaroslav Svozil, který po Potočným tečovaném centru ve skluzu protlačil míč do brány. Jenže radost domácím nevydržela dlouho, vzápětí totiž po krkolomné akci doputoval balón od Romana Potočného nešťastně do vlastní sítě a tři body tak putují do města automobilky.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1

08.03.2020 17:00

Góly: 90+3. Petar Musa - 83. Benjamin Tetteh

Emoce na hřišti i v hledišti, přesně to přineslo derby pražských S. Fotbalové krásy už bylo k vidění méně, přesto se diváci v ochozech dočkali dvou branek, po jedné na každé straně. Že samotného zápasu bude víc zklamaná Sparta, která šla do vedení deset minut před koncem díky Benjaminu Tettehovi, ovšem v nastaveném čase vyrovnal domácí Petar Musa.

Co se zúčtování v tabulce týče, tak remíza asi víc bolí Slavii. Její náskok po podzimu se totiž po čtyřech jarních kolech smrskl na polovinu a druhá Plzeň s osmibodovým odstupem vyhlíží svou šanci. Letenští si o podobných ambicích mohou letos nechat jen zdát, v tabulce totiž po derby figurují až na osmém místě.

Do základní jedenáctky sešívaných se vrátil uzdravený kapitán Bořil, jenž na levé straně obrany vystrnadil Holeše. Obrana Slavie doznala změn také ve středu, kde místo Tijaniho dostal šanci další navrátilec Takács. Znovu fit byl také Ševčík, jenž zaujal místo ve středu zálohy, kde spolupracoval s Traorém a Stanciuem. Na krajích operovali Masopust s Olayinkou, v útoku se zase představil Tecl.

U hostů podle očekávání nedošlo po vítězném čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku Ostrava k zásadním změnám. Chyběl pouze pravý křídelník Karlsson, jehož zastoupil Plavšić. Ještě nedávno nepostradatelný Kanga zahájil utkání opět pouze na lavici náhradníků, neboť ve středu hřiště zase spolupracovali Dočkal, Krejčí a Sáček.

Úvodní minuty připomínaly spíš válku přes kolíky a štulpny, v níž svého protivníka aktivně okopávali zejména sparťané. Z brankářů musel první nepříjemnost řešit domácí Kolář. Ten ve čtrnácté minutě vyrazil pobídku od Hložka jen k Tettehovi, jehož pokus však obránci Slavie včas zablokovali. O osm minut později se Hložek sám dostal ke střele, když si z levé strany navedl přes Traorého a Takácse míč do středu, odkud po zemi zamířil těsně vedle tyče.

Hložkův moment byl nicméně jeden z mála, z nichž v první půlhodině mohl padnout gól. Letenští nadále pokračovali v důrazné hře, což pociťoval zejména Ševčík. Ve 32. minutě o sobě konečně dalo vědět také sešívání, kdy Stanciu pálil z úhlu do připraveného gólmana Heči. Ten se musel pořádně protáhnout za dalších šest minut proti štiplavému pokusu Masopusta. V závěru první půle o sobě dali vědět už jen příznivci Slavie, kteří zadýmili celý Eden.

Pět minut po změně stran vystřihli pěknou akci Ševčík, jenž se parádně opřel do rohového kopu, a zasahující Heča, který nebezpečný volej skvěle vytáhl nad břevno. Dvě minuty nato už se ale Heča moc nevyznamenal, když zaváhal v rozehrávce a před napadajícím Teclem odkopl balón jen k Ševčíkovi, který však z dálky opuštěnou svatyni netrefil. Domácí začali utahovat šrouby, což v 57. minutě podtrhl Stanciu, jenž z otočky pálili těsně vedle tyče.

Veškerá snaha sešívaných ovšem málem vyšla na zmar. Minutu po příležitosti Stanciua unikal na druhé straně dopředu Tetteh, v souboji postrčil Takácse na poněkud nesmyslně vyběhnuvšího Koláře, který se s kolegou v červeno-bílem srazil, načež útočník Sparty uklidil míč do prázdné svatyně. Radost hostů nicméně pokazil videorozhodčí, který doporučil hlavními sudímu Fraňkovi, aby celou situaci prozkoumal. Franěk následně usoudil, že Tetteh odstavil Takácse nedovolené, a gól letenských tedy neuznal.

Po delší neuhlazené pasáži měl velkou šanci v 76. minutě Bořil, jehož centrem našel Coufal, ale kapitán domácích po zpracování prsama z voleje vůbec netrefil zamýšlený prostor. A tak přišel o čtyři minuty později od soupeře trest, tentokrát regulérní. Dočkal vyslal za obranu Tetteha, který se vyhnul ofsajdové pasti, následně oklamal a položil na zem Takácse, přes něhož i s trochou štěstí dostal míč za Kolářova záda - 0:1.

Slávisté se poté horko těžko dostávali do nějakého tlaku. V 90. minutě hlavičkoval střídající Musa nad břevno, v nastavení už ale chorvatský forvard sešteloval mířidla. Po standardní situaci zahrané Bořilem si naskočil do vzduchu, přesnou hlavičkou vyrovnal a rozveselil celý Eden. Konečná plichta je ale pro domácí spíš ztrátou.

Více informací k zápasu

FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:0

08.03.2020 15:00

Góly: -

Teplice, ještě usilující o účast v první desítce, a Slovácko, které by se rádo udrželo v první šestce, se ve vzájemném zápase o body podělily. Za celých devadesát minut se diváci na Na Stínadlech žádné branky nedočkali, a ačkoli aktivnější v ofenzívě byli hlavně ve druhé půli hosté, nakonec díky bezgólové plichtě odmítli posun v tabulce na čtvrtou příčku.

Moravský klub dlouhodobě na ten ze severu Čech neumí. Naposledy se z vítězství nad ním radoval v roce 2015, od té doby v sedmi případech za sebou maximálně remizoval. Tuhle nevalně vypadající bilanci se mu nepodařilo vylepšit ani na osmý pokus. Domácí, kteří nejsou aktuálně v nejlepším rozpoložení, tak po dvou porážkách znovu bodovali.

Slovácko drželo míč na kopačkách daleko častěji, číselně hovoříme o sedmdesáti procentech. Vyprodukovalo taktéž dvakrát více střel na bránu, na druhou stranu těch, co mířily přímo mezi tři tyče, mělo na svém kontě stejně jako jeho protivník, tedy čtyři. Suma sumárum byl konečný rezultát asi logickým a nejspravedlivějším vyústěním dění na hrací ploše.

První půlhodina tohoto klání nenabdla nějaké větší šance. Jako první se osmělily Teplice ve 3. minutě, a to zásluhou Řezníčka, který vypálil z hranice šestnáctky, nicméně brankář Trmal byl na jeho pokus připravený. Ve 27. minutě se po standardce Kučery snažil Trmala hlavou překonat Shejbal, avšak ani on se svým zakončením neuspěl.

Hosté poprvé zahrozili až šest minut před obrátkou. Po rychlém brejku uvolnil Navrátil na levé straně Jurečku, který pronikl do šestnáctky, gólman Grigar proti němu ovšem včas vyběhl, vytlačil ho do složitého střeleckého úhlu a nakonec jeho podnikání zamezil. Těsně předtím mohly zaúřadovat zase Teplice, jenže Řezníčkovi střelba vůbec nevyšla.

V 57. minutě mohl změnit vyrovnaný stav Zajíc, a to po tečovaném pasu od Navrátila, jenže jeho hlavička nebyla ani důrazná, ani přesná, a tak skončila v náruči Grigara. V 66. minutě mohl teplického muže v rukavicích překonat taktéž Kohút, ani on ho ovšem nedokázal propálit. O tři minuty později minul svými nůžkami domácí bránu Hofmann.

Slovácko pokračovalo v honbě za přesným zásahem i nadále. Situaci ze 76. minuty opětovně vyřešil až Grigar, jenž vytěsnil Havlíkovu pumelici do zámezí, v 77. minutě neskóroval ani Navrátil. Těsně před koncem šly Teplice do deseti, druhou žlutou a červenou kartu totiž za udeření do Petrželova obličeje obdržel Hyčka, krátké oslabení však přežily.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - SFC Opava 4:0

08.03.2020 14:30

Góly: 27. Jan Kuchta, 30. Kamso Mara (pen.), 47. Jan Kuchta, 87. Tomáš Malínský

Opava nenavázala na vítězství z minulého kola a spadla z hrušky tvrdě na zem. V Liberci schytala čtyřgólový direkt, přičemž domácí v prvé řadě trestali hloupé chyby soupeře. I díky dvoubrankovému příspěvku Jana Kuchty vyletěl Slovan alespoň dočasně do skupiny o titul. Opava zůstává předposlední.

Domácí nastoupili ve víceméně očekávaném složení. Otazník se vznášel zejména nad postem ve středu pole vedle Mary, který místo Alibekova nakonec obsadil Hromada. Na straně hostů se hlavní změna odehrála v útoku. Kvůli karetnímu trestu chyběl Dedič, jehož zastoupil Juřena. Šanci dostali také záložníci Jursa s Texlem, přičemž druhý jmenovaný se vrátil poté, co kvůli dohodě o hostování chyběl před týdnem v duelu proti Olomouci.

Do vedení mohli jít po sedmi minutách hry Slezané, ovšem Dordić nedosáhl na přihrávku Juřeny. Šest minut poté se směrem dopředu předvedl i Liberec. Brankáře SFC Fendricha prověřil střelou z úhlu Malinský.  Za dalších pět minut bylo zase rušno na druhé straně. Po standardní situaci pálil Jursa, jehož pokus kryl gólman Severočechů Nguyen.

V 27. minutě už padla úvodní branka zápasu. Po nepřesné rozehrávce hostů poslal Mara centr na Kuchtu, jenž se zjevil za obranou a tváří v tvář Fendrichovi si poradil - 1:0. O dvě minuty později navíc útočník Slovanu vybojoval pokutový kop, z něhož se nekompromisně trefil Mara, čímž navýšil vedení domácích. Sám Kuchta mohl další gól přidat ve 40. minutě, jenže Fendricha tentokrát nepřekonal a následně míč padající do brány odkopl Hrabina. Aktivní konec první půle ze strany Liberce uzavřela Malinského tečovaná rána mimo bránu.

Jestli Opavané spoléhali, že Slovan se chytne do pasti Josefa Csaplára, tak je ve 47. minutě potkalo kruté vystřízlivění. Fendrich totiž na nerovném terénu netrefil míč ideálně a jeho chybu nekompromisně potrestal blízko přítomný Kuchta - 3:0. Forvard Severočechů uzavřel před svým vystřídáním své učinkování v utkání vybojovaným míčem a následnou přihrávkou do šance Băluţovi, ale rumunský záložník pálil nad břevno.

Slezané se nevzdali a pokoušeli se zdramatizovat klání u Nisy. V 63. minutě byl tomu blízko Rychlý, jenž prodloužil balón od Zavadila do břevna. Krátce poté skončil Jursův pokus po rohovém kopu těsně vedle tyče. Liberec zahrozil v 66. minutě z brejku, po němž po přiťuknutí od Băluţy střílel nepřesně Mara. Pár okamžiků nato našel Hromada v pokutovém území Băluţu, jenž z otočky mířil do tyče. Aktivní Rumun nevyzrál na Fendricha ani v 72. minutě po nájezdu z levé strany a po následném rohovém kopu pálil stejný hráč akrobaticky vedle brány.

Tempo hry poté opadlo, až v 83. minutě se opět předvedl Băluţă, jenž to tentokrát zkusil technicky, avšak jeho pokus skončil na boční síti. Čtyři minuty poté už se fanoušci Slovanu radovali počtvrté. Rychlý pokazil rozehrávku pod tlakem Malinského, který následně vystřelil nekompromisně pod břevno Fendrichovy svatyně. V samém závěru zase zkoušel štěstí Băluţă, jen ale potvrdil, že neměl střelecký den. V konečném účtování zápasu jej to ale nemuselo mrzet.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - 1. FK Příbram 2:0

08.03.2020 14:30

Góly: 43. Kristi Qose, 75. Taiwo Abdulrahman

Karviná potvrdila skvělý vstup do jarní části sezóny a nyní potřetí ze čtyř předchozích utkání zvítězila, načež se opět přiblížila k přímé záchraně. Díky deseti získaným bodům ve druhé polovině tohoto ročníku poskočila už na třináctou příčku o bod před Zlín, na kontě má třiadvacet bodů. Naopak hosté prodloužili svou hodně dlouhou sérii bez vítězství, na ligové scéně nedokázali naplno bodovat od konce srpna, tedy již sedmnáctkrát za sebou.

V tabulce české nejvyšší soutěže se nacházejí na poslední šestnácté pozici se čtrnácti body a za patnáctou Opavou stále zaostávají o body tři. Po úvodní opatrné čtvrthodině málem využil zaváhání příbramské defenzivy rozběhnutý Taiwo Abdulrahman, ale svůj přízemní pokus usměrnil daleko od vzdálenější tyče. Ve 20. minutě zahrozil na opačné straně Milan Škoda, po samostatném úniku však nevyzrál tváří v tvář proti vyběhnutému brankáři Neumanovi.

Po následném rychlém brejku musel na opačné straně zasahovat gólman Kočí proti střele Qoseho, vzápětí po spolupráci Ba Louy s Lingrem stanul před odkrytou brankou Taiwo a prostor tří tyčí trestuhodně netrefil. Krátce po odehrané půlhodině dvakrát zahrozili Středočeši, jenže Neuman odvrátil Polidarův centr nad břevno a poté pálil nepřesně Pazdera. Slezané se dokázali z ničeho nic prosadit těsně před poločasovou přestávkou.

Ve 43. minutě se k přímému volnému kopu z levé strany postavil Ba Loua a jeho pas do šestnáctky protivníka se po nechtěném zásahu Janečky odrazil na kopačku Qoseho, který z bezprostřední blízkosti nasměroval balón přímo do bližší šibenice. Krátce po změně stran mohla Karviná svůj náskok pojistit. Do první možnosti se dostal Lingr a Kočí jeho přízemní projektil vyrazil, o pár minut později musel hostující strážce branky zasahovat znovu.

Ba Loua krásně uvolnil Taiwa, jenomže ten trefil jen nohy Kočího. Od tohoto okamžiku Středočeši zabrali, nicméně vytvořili si pouze hlavičkový pokus Treglera, který snadno ukryl ve svém náručí Neumann. Domácí se uklidnili v 75. minutě. Jejich druhý gól vsítil nigerijský záložník Taiwo, když prudký centr Ba Louy před branku tečoval přímo do pravého spodního rohu mimo dosah bezmocného Kočího. Ve zbývajícím průběhu mířili nepřesně Lingr se střídajícím Vukadinovićem, v nastavení pak Bukata nevyzrál na výtečného Kočího.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:0

07.03.2020 17:00

Góly: 89. Ondřej Mihálik

Až branka v 89. minutě rozhodla o vítězství Viktorie Plzeň nad Českými Budějovicemi. Jihočeši se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, Viktorii byli více než vyrovnaným soupeřem a dokonce jako první vstřelili gól, který po zásahu VAR nebyl uznán. Viktoria vytvořila další tlak na vedoucí Slavii a před zítřejším derby pražských "S" snížila náskok Sešívaných na sedm bodů.

Kdo v sobotu odpoledne dorazil do Doosan Arény, ten rozhodně nemusel litovat. Od úvodní minuty se hrál velmi aktivní fotbal a svým dílem k tomu přispěli i Budějovičtí. První velkou šanci si vytvořila Plzeň, Kayambova perfektní kolmice a následná přihrávka napříč vápnem doputovala až k Davidu Limberskému, který ale ani nadvakrát nepřekonal Jaroslava Drobného. Na druhé straně zase zakončoval nepřesně Schranz.

Viktoriáni byli přeci jen o něco nebezpečnější a před Drobným docházelo k velkým závarům. Po jednom z nich střílel nepřesně Kalvach a branku netrefil ani Čermák. České Budějovice rozhodně nezalezly a Mršič se připomněl rovněž nepřesnou ranou. Těsně před koncem prvního poločasu přilétl do vápna Viktoriánů centr a Tomáš Sivok hlavou protáhl Davida Hrušku. Stoper hostí se pak rozčiloval, že sudí nenechal rozehrát rohový kop a raději odpískal konec prvního poločasu.

České Budějovice po změně stran svého soupeře zaskočily a v 56. minutě dokonce vstřelily gól. Akci středem hřiště neomylně zakončil Mészáros, ale následnou radost vystřídalo zklamání, protože sudí si situaci zkontroloval u videa a protože Čolič fauloval, nebyla branka uznána. Hosté pak vystrašili domácí publikum ještě jednou, Brandner hlavičkoval mimo a Ledecký hodně přestřelil. Budějovice byly v této fázi zápasu rozhodně nebezpečnější.

Plzeň převzala iniciativu zase čtvrthodinu před koncem a začala stupňovat svůj tlak. Řezník po rohovém kopu hlavičkoval nad a postupně to vypadalo, že žádný gól nepadne. V 89. minutě ale přišla nenápadná akce, která přinesla rozřešení. Střídající Ondřej Mihálik hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, ale do balónu se vložil Novák a brankář Drobný na změnu směru nemohl zareagovat. Viktoria tak udolala České Budějovice 1:0 a vytvořila na Slavii další tlak.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 2:3

07.03.2020 14:30

Góly: 39. Dominik Simerský, 83. Lamin Jawo - 16. Matěj Pulkrab, 37. Antonín Vaníček, 65. Matěj Pulkrab

Jarní mizérie Zlína nemá konce. Ševci nadále čekají výhru, v klíčovém utkání totiž podlehli pražským Bohemians. Moravané opět doplnili na děravou obranu, přes kterou se hosté prosadili hned třikrát. Za klokany exceloval zejména dvougólový Matěj Pulkrab.

Zlín si ve čtyřech jarních kolech připsal do tabulky jediný bod a po neděli může klidně spadnout na barážové pozice. Bohemians se naopak stejnému ohrožení vzdálili. Aktuálně si upevnili jedenácté místo v tabulce, přičemž na ševce disponují pětibodovým náskokem.

Do základní jedenáctky domácích se po jednozápasové pauze vrátil pravý bek Matejov. Autor vyrovnávacího gólu na 2:2 proti Spartě vystrnadil ze sestavy Bartošáka. Obranu hostů zase vyztužili Šmíd s uzdraveným Krchem, šanci dostali také záložník Vaníček s útočníkem Vodhánělem.

Klokani poprvé zahrozili v deváté minutě, kdy brankáře Zlína Rakovana prověřil svou střelou Vodháněl. Stejný hráč byl za dalších sedm minut u první branky zápasu, kdy rozjel akci na Vaníčka, ten v pokutovém území našel Pulkraba, jenž se zblízka nemýlil - 0:1.

Další slabší chvilku si obrana ševců vybrala ve 37. minutě. Hůlka odcentroval na volného Vaníčka, který střelou k tyči zvýšil náskok Bohemians na rozdíl dvou branek. Tento stav nicméně vydržel jen dvě minuty, kdy Moravané konečně přišli s kloudnou akcí. Třetí gól zápasu opět padl po centrovaném míči, jehož autorem byl tentokrát Jiráček a zakončovatelem Simerský. Vyrovnat mohl těsně před přestávkou Poznar, jenže z nadějné pozice pálil vedle brány gólmana hostů Le Gianga.

Zlín po změně stran vystupňoval tlak a v 61. minutě se málem prosadil Čanturišvili, ovšem po pasu od Matejova zlikvidoval jeho volej Le Giang. O čtyři minuty později se zničehonic prosadili Bohemias. Standardní stiuace proletěla pokutovým územím k Pulkrabovi, který se ani podruhé v zápase nemýlil. Za dalších pět minut mohlo být domácím ještě hůř. Schumacher se na levé straně uvolnil přes Matejova, ale střídající Nečas jeho nabídkou pohrdl a mířil nad Rakovanovu svatyni.

Ševci se však ještě nevzdali. Sedm minut před uplynutím řádné hrací doby přihrál Matejojv na Jawa, jenž se trefil přesně k tyči - 2:3. Stejný hráč mohl v samotném závěru i vyrovnat, jenže po centru Fantiše hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Jablonec 1:1

07.03.2020 14:30

Góly: 25. Lukáš Juliš - 75. Kasper Hämäläinen

Remízu 1:1 viděli diváci na Hané, kam k souboji se Sigmou zavítal Jablonec. Hanáci šli po aktivním začátku do vedení, ale pak přišli o vyloučeného španělského hráče Pabla Gonzáleze, čehož čtvrthodinu před koncem využil finský záložník Kasper Hämäläinen.

Po osmi minutách dal Jablonci první velké varování útočník Juliš, bohužel pro Sigmu ale v dobré pozici netrefil branku. To ho vzápětí mohlo mrzet, protože hosté po standardní situaci mohli skórovat, kdyby si dorážející Chramosta nevylámal zuby na brankáři Mandousovi.

Začátek zápasu nabídl dobrý fotbal a i dál se bylo na co koukat. Ve 13. minutě Hanáci vstřelili gól, ale protože se Chytil nacházel v ofsajdu, nemohl gól platit. Všechno z pohledu regulí správně posoudil systém VAR. I tak se nakonec nemuselo na vedoucí branku dlouho čekat, ve 25. minutě vrátil přetažený centr Hály před branku Greššák a Lukáš Juliš už se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Jablonec kontroval střelou Považance, který jen prověřil Mandouse. To nejdůležitější se stalo o chvíli později, Pablo González zastavil nedovoleně útočníka Doležala a sudí španělského fotbalistu obdaroval nejprve žlutou kartou a po chvilce rozmýšlení změnil svůj verdikt na červenou. Vyloučení Gonzáleze výrazně ovlivnilo průběh celého utkání. Jablonec sice do přestávky nevyrovnal i proto, že Pilíkův přímák zlikvidoval Mandous, ale co víc, ještě do přestávky mohl k překvapení všech inkasovat.

Ve třetí minutě nastavení se Olomouci naskytla jedinečná šance odskočit na rozdíl dvou branek. Greššák postupoval sám na branku a ještě mu přitom sekundoval Houska, jeho přihrávka na druhého jmenovaného však byla natolik mizerná, že Hrubý dokázal zasáhnout a situaci "poslat" na rohový kop. Jak se později ukázalo, šlo o jeden z klíčových momentů celého utkání, protože kdo ví, jak by se Jablonec s dvoubrankovou ztrátou popasoval.

Hosté začali po změně stran více přitápět pod kotlem a před Mandousem bylo chvílemi pořádně horko. Olomoucký brankář udržel čistý štít až do 75. minuty, kdy jej překonal hlavou finský záložník Kasper Hämäläinen. Vyrovnávací brance předcházela ještě slušná možnost Sigmy, která neskončila gólem. I závěr zápasu měl co nabídnout, Jablonec cítil šanci na zvrat a Považanec orazítkoval v poslední minutě zápasu břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha24184248:858
2.Viktoria Plzeň24155445:2050
3.FK Jablonec24117642:3140
4.Baník Ostrava24115836:2738
5.FK Mladá Boleslav24114942:3737
6.1. FC Slovácko24107730:2737
7.Slovan Liberec23113942:3136
8.Dynamo České Budějovice241131039:3836
9.Sparta Praha2498742:3235
10.Sigma Olomouc24711631:2932
11.Bohemians Praha 190524761125:3727
12.FK Teplice2359919:3524
13.MFK Karviná24581120:3023
14.Fastav Zlín24641422:4022
15.SFC Opava24451511:4117
16.1. FK Příbram24351615:4614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (886)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele