FORTUNA:LIGA - preview 29. kola: Slavia hraje o třetí titul v řadě

24.04.2021, 08:22, aktualizováno 25.04.2021, 08:42
Previews
Slavia se na závěr 29. kola FORTUNA:LIGY ve vršovickém derby střetně s Bohemians 1905, a pokud zvítězí, definitivně si zajistí třetí mistrovský titul v řadě. Sparta už předtím bude plnit roli favorita proti Opavě. Důležité utkání čeká Brno, které potřebuje zvítězit nad Teplicemi, zatímco Příbram hraje v Karviné...
MFK Karviná - 1. FK Příbram  (neděle 14:00)
Vzhledem k poměrně náročnému losu ve zbývajících kolech potřebují fotbalisté Příbrami nutně zvítězit v Karviné, chtějí-li si ještě zachovat reálnou naději na záchranu. Naopak domácím už prakticky o nic nejde.

Slezané po bídném vstupu do jara, z něhož vytěžili jediné vítězství v deseti zápasech, nabrali rostoucí formu a z prvních tří dubnových utkání získali sedm bodů. Na obstojné náladě nemění nic ani poslední porážka v Jablonci, kde o výsledku 3:0 rozhodli už v první půli Schranz, Doležal a Pleštil.

Středočechy po Karviné čeká ještě pět soků, z nichž dva bojují o evropské poháry a tím třetím jsou dobře hrající Pardubice. Jelikož na záchranu aktuálně ztrácí sedm bodů, potřebovali by navázat na minulý venkovní zápas, v němž díky Pilíkově penaltě uspěli ve Zlíně.

Domácí trápí zejména karetní tresty, které do hry nepustí Santose a Herce. V ohrožení je pak i Neumanův start. Na straně hostí žluté karty neumožní účinkování v zápase Soldátovi, otazník visí nad Cmiljanovićem, Lalkovičem, Laňkou, Rezkem a Voltrem.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Ciupa - Mikuš, Šindelář, Dramé, Mazáň - Mangabeira - Čmelík, Qose, Ostrák, Bartošák - Papadopulos
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Šiman - Nový, Kvída, O. Kingue, Mezera - Tregler - Pilík, Zorvan, Obdržal, Antwi - Lubega
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.06 - 6.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zbrojovka Brno - FK Teplice  (neděle 14:00)
Souboj patnáctého s šestnáctým, tedy týmů na místech tvořících předěl mezi záchranou a sestupem, bude k vidění v neděli odpoledne na brněnské Srbské. Zamíří tam totiž Teplice, které před svým sokem mají aktuálně čtyřbodový náskok.

Zbrojovka prožila úspěšný přelom března a dubna, během něhož získala pět bodů ze tří zápasů. Od té doby to ale už zase není ono, nejprve přišel nezdar s Pardubicemi, ve středu pak porážka 4:2 na Slovácku. Tam sice brzy poslali domácí do vedení Havlík s Petrželou, nicméně po vyrovnání zásluhou Pernicy a Štepanovského to s hosty vypadalo slibně. Jenže Daníček s Jurečkou v závěrečné půlhodině rozhodli o setrvání tří bodů v Uherském Hradišti.

V podání sklářů je to však ještě podstatně horší. Poslední ligové vítězství se datuje k začátku března, od té doby mají na kontě neuspokojivý zisk dvou bodů ze šesti pokusů. Minule přitom nebyli úplně daleko, Plzni dlouho statečně vzdorovali, nicméně o těsné výhře viktoriánů rozhodl po hodině hry Kaša.

Jihomoravané se pro utkání musí obejít bez zdravotně indisponovaných Šurala, Vaňka a Kryštůfka, na straně hostí je marodka výrazně početnější. Nepředstaví se totiž vykartovaný Moulis spolu se zraněnými Heidenreichem, Plachým, Řezníčkem, Macejem a Němečkem. V ohrožení je navíc i start Kučery, Vondráška, Shejbala, Mazucha a Mareše.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Moravec, Dreksa, Pernica, Záhumenský - Štepanovský, Texl, Čermák, Pachlopník, Reiter - Hladík
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Čtvrtečka - Hyčka, Gabriel, Knapík, Černý - Kodad, Jukl, Mareček, Žitný, Radosta - Vukadinovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.52 - 3.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - FK Pardubice  (neděle 14:00)
Zlín se ocitl ve výsledkové mizérii a dost možná ještě před koncem ročníku sáhne po změně trenéra. Ten současný může svou pozici uhájit dobrým výsledkem ze zápasu proti Pardubicím.

Bilance Moravanů je vskutku hrozivá. Pět kol čekají na alespoň jediný bod a místo poklidného závěru sezony si nebezpečně zahrávají s možností zapletení se do záchranářských bojů. Není proto divu, že se trenér Zlína Bohumil Páník dostal pod tlak a část příznivců začíná požadovat jeho odvolání.

Pardubice naopak prožívají právě onen pohodový konec ročníku, o němž si mohou u řeky Dřevnice jen nechat zdát. Východočeši se nadále drží v horní polovině tabulky, kde je před začátkem sezony málokdo očekával. Jedno z nejlepších utkání odehrál nováček v posledním kole proti Spartě, kdy dokázal vymazat dvoubrakovou ztrátu a nakonec s favoritem z Letné remizoval 2:2.

To první vzájemný zápas Pardubic se Zlínem tolik branek nenabídl. Východočeši i Moravané nyní jistě doufají, že výsledek 0:0 se nebude opakovat.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Janošek, Hlinka, Čanturišvili - Dramé, Poznar, Potočný
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Solil, Hlavatý, Ewerton - Černý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.43 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - SFC Opava  (neděle 16:00)
Papírově velmi snadný oříšek má před sebou pražská Sparta. Ta v boji o evropské poháry a předkolo Ligy mistrů přivítá na svém hřišti Opavu, která je naopak až na úplném chvostu tabulky.

Letenští v poslední době v lize pravidelně ztrácejí, nicméně všechny tyto nezdary přišly na hřištích soupeřů, stejně jako ve středu remíza v Ďolíčku proti Pardubicím. Tam přitom o přestávce po trefách Wiesnera a Hancka vedli o dvě branky, na konečných 2:2 však ve druhé půli vyrovnali Jeřábek s Caduem. Doma je zatím Sparta pod Pavlem Vrbou v šesti zápasech stoprocentní, a to navíc s jednadvaceti vstřelenými brankami.

V případě Slezanů je to naprostá bída všude, doma i venku. Pět předchozích zápasů skončilo neúspěchem, Opava během nich navíc vsítila jeden jediný gól. Naposledy s Libercem to skončilo 0:2, přičemž se o góly v prvním poločase postarali Rondić se Sadílkem. Kromě celkové tabulky jsou žluto-modří nejhorším týmem i v té venkovní, neboť mimo svůj stadion dosud získali jen pět bodů.

Rovněž vzájemné střety hovoří jednoznačně ve prospěch Sparty, která od návratu Opavy do ligy uspěla ve všech - byť v jednom pohárovém až po penaltách. V prvním duelu této sezóny si ze Slezska rudí přivezli výhru 0:3, přičemž se gólově prosadili Juliš s Plavšićem a zbylá trefa byla vlastní.

Domácí nemohou počítat se zdravotně indisponovanými Krejčím mladším, Julišem, Kozákem, Plechatým, Vindheimem a Štetinou, v ohrožení je navíc i start Čelůstky, Hanouska a Součka. Opava se musí obejít bez vykartovaných Dediče s Hrabinou a Kulhánka, jemuž v účasti v zápase brání dohoda klubů. Zranění nepustí do hry Březinu, Čvančaru, Hellebranda, Pikula a Rychlého, otazník pak visí i nad Tiéhim a Žídkem.

Utkání na pražské Letné začíná v neděli v 16 hodin, pokyn k jeho rozehrání dá hlavní rozhodčí Petřík.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Sáček, Vitík, Hancko, Polidar - Wiesner, Pavelka, Trávník, Dočkal, Plavšič - Hložek
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Večerka, Hnaníček, Didiba - Mondek, Nešický, Řezníček, Holík, Helešic - Smola, Kania
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.42 - 18.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha  (neděle 18:30)
Poslední krok bývá často nejtěžší, avšak Slavia už petlici od zlaté brány téměř odstranila. Svěřencům trenéra Jindřicha Trpišovského stačí ve zbývajících šesti kolech jednou zvítězit. První pokus budou mít červeno-bílí ve vršovickém derby na hřišti Bohemians.

Lze vůbec o tom, že sešívaní získají další titul, ještě pohybovat? Ve skutečnosti by se fanoušci tuzemské fotbalové soutěže neměli ptát, zda Pražané ovládnou ligu, ale kdy tento moment nastane. Odpověď na otázku se taky zdá býti jasnou. Stačí jen, aby si slávisté v neděli na své konto připsali 24. výhru v sezoně a veškeré hádanky ohledně mistra budou vyluštěny.

I kdyby však sešívaní v neděli neuspěli, stále se mohou nacházet v pohodě a dobrém rozmaru. "Mít v systému na 34 kol šest kol před koncem nadosah titul, to je skvělý počin týmu. Jsme šest kol před koncem a máme šest pokusů na to to proměnit. Jedná se o komfortní a příjemnou situaci, logicky bychom to chtěli proměnit co nejdříve, abychom měli klid do zbytku sezony," uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Bohemians se samozřejmě v dlouhodobé soutěži nemohou s vršovickými soupeři měřit, ale proč by je jednou za čas nemohli porazit? V současnosti se navíc Klokani nacházejí v dobrém rozpoložení a již osm kol čekají na přemožitele. Naposledy si družina kouče Luďka Klusáčka s chutí zastřílela u příbramské Litavky, kde skórovala hned čtyřikrát. Hodně emocí vyvolala především trefa záložníka Romana Květa, který právě v Příbrami svou ligovou kariéru začínal. To však při gólově oslavě nebylo moc poznat.

I proto se obránce Jan Vondra na nedělní duel těší. "Řekl bych, že trénovaní jsme dobře. Slavia má také nahuštěný program. Oba týmy půjdou do zápasu po podobném průběhu posledního týdne, takže podmínky mají stejné. Hraje se derby, takže nějaká únava jde stranou. Musíme do toho dát maximum, pokusit se Slavii porazit a fanoušky potěšit," prohlásil zadák zeleno-bílých, jenž v Příbrami vsítil svou první ligovou branku.

Dlouhodobě se Klokanům sice ve Vršovickém derby nedaří, avšak poslední střet v Ďolíčku dopadl úspěšně právě pro vačnatce. Ani v posledním vzájemném střetnutí na podzim Bohemians vyloženě nezaostali, přestože ze slávistického Edenu nakonec odjížděli s prázdnou po výsledku 1:2 v jejich neprospěch.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Dostál, Köstl, Krch, Vondra - Vaníček, Ljovin, Hronek, Novák - Necid, Puškáč
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Ševčík, Holeš, Stanciu, Provod, Oscar - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.72 - 4.50 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dynamo České Budějovice - FK Jablonec  (sobota 14:00)
Jablonec chce na jihu Čech pokračovat ve své spanilé jízdě za ziskem nečekané druhé pozice, která by ho posunula senzačně do Ligy mistrů pro příští ročník. V konkurenci Sparty a také Slovácka však potřebuje i nadále sbírat solidní výsledky tak jako doposud, na půdě Českých Budějovic nevyjímaje. Ty se naopak v posledních několika týdnech na trávníku spíše hledají.

Když se domácí naposledy radovali z vítězství na ligové scéně, psal se začátek února. Od té doby už desetkrát v řadě tříbodový rezultát neurvali. "Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů vůbec," uvědomoval si navíc českobudějovický stratég David Horejš. "Má vážně obrovskou ofenzivní kvalitu. Všichni bychom si přáli utnout tu dlouhou sérii bez výhry," pokračoval.

Tomu budou chybět zranění David Ledecký a Lukáš Skovajsa, jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr. "Velmi rádi bychom navázali na minulý povedený výkon proti Olomouci," přál by si Horejš. "Abychom ale nyní mohli vůbec pomýšlet na nějaký úspěch, je potřeba zopakovat týmové pojetí i kompaktnost. Aktuálně má totiž Jablonec velmi slušnou formu."

Bezpochyby moc dobře ví, o čem mluví. Severočeši v minulých osmi střetnutích za sebou získali z možných čtyřiadvaceti bodů slušných dvacet. Pořád se jim tak daří držet na uzdě především ambiciózní Spartu, byť od ní je dělí pouze minimální odstup. "Jsme motivovaní dostatečně, chceme se prostě rvát o přední pozice," ujišťoval své fanoušky trenér Petr Rada.

Libor Holík a Jakub Martinec se hostům v sestavě jistojistě neobjeví, otazník pak visí nad starty Patrika Haitla i Václava Pilaře. "Musíme se zmobilizovat, pro nás bude tenhle duel tím posledním v tak krátkém sledu. Poté se najede na normální režim," připomínal Rada. "Jakási únava se samozřejmě projevuje. Ale když je v nohou a ne v hlavách, dokážeme ji překonat."
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Vorel - Čolič, Havel, Králik, Novák - Čavoš, Valenta - Mészáros, Javorek, Mršič - Brandner
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil, Považanec, Kratochvíl, Jovovič - Doležal, Schranz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.68 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - Baník Ostrava  (sobota 14:00)
Zápas ostravského Baníku na olomouckém Andrově stadionu vždy v minulosti znamenal také invazi věrných fanoušků ze Slezska. Tentokrát však Ostravané budou hájit lepší postavení v tabulce před prázdnými tribunami.

Sigma vypadala v posledním kole na půdě Českých Budějovic dlouho na ručník, avšak ve druhé půli se zvedla a díky brankám Pabla Gonzáleze a Kryštofa Daňka uhrála nakonec cenný výsledek 2:2. Hanáci tak jen potvrdili, že v počtu remíz na ně nikdo v nejvyšší soutěži nemá.

Je poměrně jasné, z které části utkání z Budějovic chce trenér Olomouce Radoslav Látal hledat pozitiva směrem do budoucna. "Rádi bychom navázali na druhý poločas utkání v Budějovicích, to jsme hráli agresivně, s dostupováním a presinkem. Na druhé straně nás stále brzdí početná marodka. Baník má zkušené mužstvo, jeho herní styl se pod trenérem Smetanou trošku změnil. Rozhodovat budou maličkosti. Očekávám zápas plný emocí a mrzí mě, že jej neuvidí diváci na stadionu," sdělil kormidelník Sigmy před sobotní seancí.

Látal bude proti Slezanům postrádat brankářskou jedničku Aleše Mandouse, jehož trápí nemoc. Mimo hru zůstávají také obránci Michal Vepřek s Martinem Hálou, záložníci Lukáš Greššák s Tomášem Zahradníčkem a útočníci Jakub Yunis s Martinem Nešporem. Otazník navíc visí nad startem stopera Romana Hubníka. Hostům naopak bude scházet pouze pravý bek Jan Juroška.

Také Baník zahájil minulé střetnutí s Boleslaví špatně, avšak také Ostravané se po změně stran zlepšili a nepříznivý vývoj otočili. Díky vítězství se družina kouče Ondřeje Smetany odpoutala v tabulce právě od Olomouce a usadila se na osmém místě. Venku však Slezané pod současným trenérem ještě nezvítězili.

Smetana se však na Andrův stadion zjevně těší. "Myslím, že do Olomouce jedeme v dobrém rozpoložení, po určitém výsledkovém zlepšení a hlavně po vítězství nad Boleslaví. To se únava vstřebává lépe. Olomouc má spoustu zkušených kluků, například Hubník, Beneš, gólman Mandous. Uprostřed Houska, který dlouhodobě předvádí výkony top ligové úrovně. V útoku pak je mladý Chytil a mají tam i řadu šikovných odchovanců. Jsme takový soupeř, který je asi více vyhecuje. Takže na to musíme být připraveni," prohlásil mladý lodivod.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Radek Látal, Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Sladký - González, Breite, Chytil, Houska - Zifčák
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Kuzmanovič, Kaloč, Ndefe - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.06 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec  (sobota 16:00)
Opravdu pořádně neoblíbeného protivníka přivítá nyní Mladá Boleslav. Znedaleka k ní dorazí Liberec, se kterým v uplynulých devíti případech prohrála hned osmkrát. Hosté ještě můžou usilovat o účast v evropských pohárech a potřebovali by zavzpomínat na pozitivní vzájemnou bilanci, domácí naopak stále nemají jistotu záchrany, byť se k ní nedávno zásadně přiblížili.

Dvě výhry nad Teplicemi a Opavou náhle Středočechy odpoutaly od sestupového pásma, na nějž disponují slušným sedmibodovým náskokem. Jenomže ten z matematického pohledu jednoduše není dostatečný. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma by potřebovali udělat ještě nějaké poslední krůčky k tomu, aby se jim do konce sezóny v klidu a bez respiračních potíží dýchalo.

Před pár dny každopádně nestačili venku na Ostravu, a přišli tak o svou velmi solidní sérii čtyř ligových zápasů bez porážky. "Tou prohrou s Baníkem jsme si zkomplikovali souboje o záchranu. Víme, že potřebujeme od červených příček ještě více poodskočit," uvědomoval si Jarolím. "Musíme uhrát tři body i proti Liberci, který se stále nevzdává pohárové Evropy."

Severočeši započali svou negativní šňůru výsledků po nepovedeném derby s Jabloncem, od té chvíle urvali ze čtyř klání, včetně toho na Střelnici, jen jeden bod, nicméně naposledy si přece napravili svou reputaci a porazili venku Opavu. "Máme šanci uspět, pokud v Mladé Boleslavi podáme stejně zodpovědný výkon. Určitě tam chceme vyhrát," burcoval kouč Pavel Hoftych.

Tomu budou chybět vykartovaní Imad Rondič i Jakub Pešek. Domácí mají o poznání větší potíže s absencemi, neboť na marodce se jim nacházejí Milan Jirásek, David Šimek a Aleksej Tatajev, přičemž v procesu rekonvalescence jsou teď Jakub Diviš, Martin Graiciar a Dominik Mašek, suspendovaný je Samuel Dancák a nejistý je start u Jakuba Fulneka i Davida Pecha.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Douděra, Jak. Klíma, Takács, Preisler - Budínský, Matějovský - Malínský, Ladra, Zmrhal - Škoda
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Karafiát, Mara - Koscelník, Sadílek, Mosquera - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.32 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko  (sobota 18:30)
Důležitý zápas se odehraje v plzeňských Štruncových sadech. Tamní Viktoria potřebuje porazit čtvrté Slovácko, aby se dotáhla na mužstva zápasící o evropské poháry.

Západočeši poměrně nedávno porazili jednoho protivníka z východní Moravy. Po výhře nad Zlínem však Plzeň ztratila body s Jabloncem a naposledy ve středu poměrně nepřesvědčivě udolala slabé Teplice.

Tentokrát by Viktoria měla podat přesvědčivější výkon. "Slovácko je přímý konkurent, ale nesmíme do toho jít zase nějak přemotivovaní, aby nám to neublížilo. Jedním z hráčů, kteří Slovácku pomáhají k dobré sezoně, je Milan Petržela. Těšíme se, je to výborný hráč. Na druhou stranu víme, kde jsou jeho i soupeřovy slabiny, a toho se budeme snažit využít. Zároveň chceme využít našich předností. Věřím, že budeme silní a přetavíme to do dobrého výkonu," uvedl trenér Plzně Adrián Guľa.

Slovácko mělo v posledním kole poměrně dost štěstí, neboť brněnskou Zbrojovku na domácí půdě rozhodně výkonnostně nepřeválcovalo. Přesto se ale družina kouče Martina Svědíka nakonec urvala tři body a nadále se drží v boji o pohárovou Evropu.

Svědík se však obává, že jeho svěřencům mohou dojít síly. ""Hrajeme třetí anglický týden po sobě a ten dubnový program je pro nás strašně náročný. Prvořadým úkolem v rychlém sledu zápasů je nachystat a připravit mužstvo tak, aby mohlo fungovat v naší hře a principech, které chceme. A aby v takto nastaveném režimu vydrželo po celý zápas. Musím se vyvarovat hluchých pasáží. Nemáme tak široký kádr, abychom mohli sestavu více měnit. V Plzni to bude opět velmi náročné utkání, v němž chceme obhájit naše pozice v tabulce," řekl.

Domácí se musí obejít bez obránce Lukáše Hejdy a záložníků Pavla Buchy, Aleše Čermáka a Joela Kayambu. Hostům v Plzni nepomohou vykartovaní Josef Divíšek s Václavem Jurečkou a zranění Jan Kalabiška, Jan Navrátil a Regino Cicilia.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Káčer, Kalvach, Šulc - Ba Loua, Beauguel, Kopic
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Daníček, Havlík - Petržela, Kohút, Sadílek - Kliment
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.85 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28235075:1674
2.FK Jablonec28175648:2956
3.Sparta Praha27174657:3155
4.1. FC Slovácko28165751:2953
5.Viktoria Plzeň27146746:2948
6.Slovan Liberec28137839:2446
7.FK Pardubice281261031:3742
8.Baník Ostrava28118939:2741
9.Sigma Olomouc28912735:2939
10.Bohemians Praha 190528910933:3037
11.MFK Karviná28891131:4233
12.Dynamo České Budějovice287111029:4032
13.Fastav Zlín28851527:3929
14.FK Mladá Boleslav28691335:4527
15.FK Teplice28661629:5824
16.Zbrojovka Brno28481624:4520
17.1. FK Příbram28381719:5817
18.SFC Opava28361916:5615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele