FORTUNA:LIGA - preview 29. kola

21.04.2019, 08:31, aktualizováno 21.04.2019, 08:31
Previews
Slezské derby mezi Baníkem Ostrava a Opavou, to je jeden z taháků předposledního kola základní části. Vedoucí Slavia se představí ve Zlíně. Plzeň, která by ji ještě ráda prohnala, hraje v Příbrami. Třetí Sparta hostí Karvinou. Napínavý je boj o šesté i desáté místo, které jsou klíčové z hlediska bojů v nadstavbě. Liberec hostí Slovácko, přímý souboj čeká Olomouc a Teplice. Stejně dramatické je to i na chvostu tabulky. Bohemians hostí Jablonec a poslední Dukla Mladou Boleslav...
Fastav Zlín - Slavia Praha  (neděle 17:00)
Zlín ve svátečním utkání přivítá vedoucí Slavii, která si chce po remíze v derby se Spartou napravit chuť. Domácí budou jasným outsiderem, i tak ale zabojují o cenné body.

Ačkoliv se zlínský klub nenachází v ideálním rozpoložení, bude mít v sobotu důvod ke slávě. U řeky Dřevnice si totiž připomenou sto let od založení fotbalového oddílu. Ševci nastoupí v netradičních bíločervených dresech, v nichž zlínský fotbal reprezentovali hráči prvorepublikového SK Baťa. Moravané jistě doufají, že nádech starých dobrých časů jim konečně přinese i štěstí na hřišti.

Ševci totiž na jaře opět hrají mizerně a pod koučem Romanem Pivarníkem nasbírali v devíti zápasech jen šest bodů. Trpí především zlínská ofenzíva, jež se v posledních čtyřech duelech vůbec gólově neprosadila. Moravané se tak rázem propadli ze skupiny o titul až na deváté místo, navíc jim reálně hrozí, že spadnou ještě níž, a to až do tuhého boje o záchranu.

Teď navíc na Zlín čeká nejsilnější soupeř, jelikož na Letnou dorazí vedoucí celek ligy. "Mají hodně široký kádr a dokáží velmi dobře rotovat hráče. Je to pro ně konkurenční prostředí, a ti hráči, kteří se dostanou na plochu, odvádí maximum. Slavia dokázala v posledním období poskládat kvalitní mužstvo, které splňuje evropské parametry. Mají hráče, kteří jsou dynamičtí, urostlí a hrají náročný fotbal. Jsou silní na míči, navíc si dokáží vypomoci standardními situacemi, ve kterých jsou velmi silní," uvědomuje si trenér Pivarník.

Slavia na východ republiky dorazí po čtvrtečním výletu do Londýna, kde ve čtvrtfinále Evropské ligy změřila síly s Chelsea. Ačkoliv bylo anglické mužstvo v dvojzápase jasným favoritem, reprezentant českého klubového fotbalu podal v obou kláních heroický výkon. Přestože nakonec sešívaní vypadli, nemusí se za své představení vůbec stydět. Tuzemskému fotbalu naopak udělali tu nejlepší reklamu.

Teď se však vrací na ligovou půdu, kde se v posledních kolech ztenčil luxusní náskok Pražanů na čele tabulky. Zatímco druhá Viktoria Plzeň sbírá výhry, Slavia se nevyhnula remízovým klopýtnutím doma s Libercem a naposledy v kontroverzním derby se Spartou. Sešívaní sice stále mají vcelku pohodlný pětibodový polštář, ovšem v případě dalšího zaváhání může být komfortní situace ta tam.

I přes poslední zaváhání je kouč Jindřich Trpišovský s počínáním svých svěřenců naprosto spokojený. "Kdyby nám někdo řekl na začátku ligy, že budeme mít v téhle fázi pět bodů náskok, tak bychom to brali a byli bychom nadšeni. Máme všechno ve svých rukách. Když budeme hrát dál takhle a podávat takovéhle výkony, tak uhrajeme body, které budeme potřebovat, a nemusíme se na nic jiného koukat," řekl.

Zlínu bude po jednozápasové pauze k dispozici univerzál Josef Hnaníček, jenž si v minulém kole odpykal trest za čtyři žluté karty v sezóně. Za stejný prohřešek si naopak na Letné nezahraje obránce hostů Michal Frydrych.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Matejov, Buchta, Gajić, Bartošák - Holík, Hnaníček, Hlinka, Jiráček, Čanturišvili - Poznar
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Zelený - Souček, Hušbauer - Stoch, Ševčík, Olayinka - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.89 - 4.66 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - MFK Karviná  (neděle 17:00)
Sparta, povzbuzená remízou z derby se Slavii, jde vstříc tříbodovému zisku proti Karviné. Hosté bojují o holé přežití, avšak pod novým koučem se zvedli a hodlají potrápit také Pražany.

Ani jedna ligová porážka v derby se Slavií v jedné sezóně. Pro Spartu v posledních letech poněkud neznámá situace, jež však dokazuje, že aktuální nálada v kabině letenských je na zcela jiné úrovni než na podzim, kdy se slavný klub trápil v téměř každém utkání. A jak vypadá jarní bilance Pražanů? V devíti ligových kláních si připsali sedm výher, jen jednou prohráli v Mladé Boleslavi a o minulém víkendu remizovali v již zmíněném souboji rivalů se Slavií. Vskutku zásadní proměna.

Derby pražských S se navíc bude opakovat příští týden, kdy na sebe nejslavnější české kluby narazí v semifinále MOL Cupu. Ještě předtím ale sparťany čeká domácí duel s Karvinou. V něm si Letenští budou chtít pojistit třetí místo v tabulce, které drží s náskokem šesti bodů na čtvrtý Jablonec. Pražany zároveň dělí desetibodová propast od druhé Plzně, takže na změnu jejich umístění to zatím nevypadá.

I přes výrazný náskok na nedělního soupeře si je trenér Zdeněk Ščasný vědom, kde vězí síla Slezanů. "Karviná se od příchodu Franty Straky proměnila, hrají hodně náročný, pracovitý fotbal a jsou i překvapivě dobří na balonu. Zápas nesmíme podcenit z hlediska, že jsou v tabulce tam, kde jsou," řekl zkušený stratég.

V Karviné podobný klid jako na Letné rozhodně nesdílí. Slezané aktuálně okupují předposlední patnáctou příčku a dělají vše pro to, aby se vyhnuli alespoň přímému sestupu do druhé ligy. Impuls má hráčům dodat nový kouč a specialista na záchranářské boje František Straka. Tomu se u MFK daří zatím obstojně. Především se mu vede v domácím prostředí, kde zdolal Ostravu a v minulém kole také Zlín.

Straka moc dobře ví, jaký aspekt je v boji o záchranu nejdůležitější. "Hlava, určitě hlava. Je důležité se mentálně připravit na to, co nás čeká. Všechno začíná a končí v hlavě. Doufám, že hráči budou nejen po mentální stránce dobře připraveni," řekl trenér Slezanů, jenž se vrací do známého prostředí. Na Spartě totiž dlouhá léta působil jako hráč a posléze také jako lodivod mužstva.

Domácím nepomůžou ofenzivní záložníci Bořek Dočkal a Guélor Kanga. Prvně jmenovaný zůstává zrněný, Kanga si zase kvůli žlutým kartám v základní části již nezahraje. Zdravotní stav limituje také Filipa Panáka, Matěje Pulkraba a Václava Kadlece.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Chipciu, Hašek, Hložek - Tetteh
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Budínský - Krivák, Dreksa, Rundić, Záhumenský - Smrž, Budínský - Ba Loua, Lingr, Guba - Wágner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.39 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dukla Praha - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
Poslední Dukle se vůbec nedaří, přesto stále živí naději na záchranu. Jejím dalším soupeřem bude Mladá Boleslav, která naopak dělá vše proto, aby si v příští sezóně zahrála Evropskou ligu. Naposledy však Středočeši doma zaváhali a v Praze tak budou mít co napravovat.

Hodně temná mračna se stahují nad Juliskou. Tamní Dukla si v boji o záchranu nevede vůbec dobře. Je poslední a na patnáctou Karvinou ztrácí již čtyři body. Pražanům stále hraje do karet fakt, že letos se oproti předchozím sezónám hraje nadstavbová část, ve které ještě budou mít šanci na zvrácení osudu. V takovém případě se ale budou muset výrazně zlepšit.

Duklu trápí především útočná fáze. Dvaadvacet vstřelených branek znamená, že má suverénně nejhorší ofenzívu v lize. Ani v obraně nepřipomínají Pražané pevný val, přes který neprojde žádný míč. Naopak, šestapadesát obdržených gólů je taktéž trestní bilancí a děravější defenzívou se mohou "pochlubit" jen v Příbrami.

Trenér Roman Skuhravý je rád, že díky novému hernímu modelu může jeho mužstvo stále pomýšlet na záchranu. "Pokud v životě dostanete druhou šanci, máte tři možnosti, jak s ní naložit. Buď jste jelito a promarníte ji, nebo ji využijete naplno, nebo vás druhá šance alespoň zkoncentruje a na něco upozorní. My to bereme tak, že máme druhou šanci. Víme, že to nebude jednoduché, ale je to příležitost, a když na ni budeme připraveni, zvládneme to," uvedl.

Ačkoliv byl rozjezd do sezóny v podání Mladé Boleslavi pomalejší, zimní změny v mužstvu vyvolaly pozitivní efekt a Středočeši na jaře živí naději na místenku do Evropské ligy. V minulém kole dokonce mohli poskočit na šesté místo a tím pádem do skupiny o titul, avšak doma podlehli Liberci, který se právě na úkor Boleslavi vyškrábal na kýženou pozici. Svěřenci kouče Jozefa Webera však ztrácejí na Slovan pouhý bod a v posledních dvou kolech základní části tak mají stále o co hrát.

Po nich se definitivně rozhodne, zda budou Středočeši hrát ve skupině s nejlepšími týmy ligy, nebo budou bojovat ve skupině mezi sedmým a desátým místem. "Máme dvě kola do konce. Když je zvládneme vždy se ziskem tří bodů, tak věřím, že ještě v první šestce můžeme být," sdělil záložník Boleslavi Petr Mareš.

Kvůli trestu za udělení červené karty budou Dukle chybět středopolař Mohamed Doumbia a útočník Jan Holenda. Na straně hostů zase do zápasu nenastoupí špílmachr Marek Matějovský, jenž si kvůli počtu osmi žlutých karet v sezóně v následujících dvou duelech nezahraje.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Ostojić, Ďurica, Souček - Douděra, Krunert, Hanousek, Podaný - Hadaščok, Djuranović, Holík
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Fulnek, Hájek, Jugas, Túlio - Hubínek, Takács - Ladra, Bucha, Přikryl - Komličenko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.69 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Baník Ostrava - SFC Opava  (neděle 17:00)
Pikantní utkání, které se dá označit za šlágr kola, se odehraje v neděli odpoledne ve Vítkovicích. Domácí Ostrava si bude chtít vítězstvím zajistit skupinu o titul a vyhnout se dalšímu derby, Opavané se budou snažit o pravý opak a vyhnutí se tuhým bojům o záchranu.

Fotbalisté Baníku na tom na jaře nejsou vůbec dobře a jejich poměrně jistá pozice v horních patrech tabulky se stala vratkou, neboť z posledních sedmi zápasů nastřádali pouhopouhé čtyři body za remízu s Mladou Boleslaví a dva týdny starou výhru nad Teplicemi, o niž se dvěma trefami postaral Kuzmanović a jednou Diop. Blízko bodu byli Ostravané i minulý víkend, na Plzeň však nakonec těsně nestačili. Co se týče vzájemných zápasů, jsou na tom domácí lépe než jejich soupeř. Ačkoliv na podzim se museli protivníkovi poklonit, před dvěma lety ve druhé lize jej dokázali dvakrát udolat. Pro zmiňovaného Nemanju Kuzmanoviće bude toto utkání obzvláště pikantní, neboť ještě na podzim sbíral trefy v dresu Opavy, nyní je celkově na devíti vstřelených gólech.

Hosté pochopitelně Kuzmanoviće znají a pořádně se na něj přichystají. "Baník věděl koho kupuje. Kuzmanovićova síla je hlavně na poslední třetině hřiště, ale musíme se připravit nejen na něj," tvrdí kouč Opavy Ivan Kopecký. Dalším nejlepším střelcem Ostravy Dame Diop se trefil sedmkrát. Vrásky na čele můžou trenéru Páníkovi dělat absence vykartovaného Filla a zraněného Šinděláře, nejistý je i start Baroše a Pazdery.

Důležitost utkání si uvědomují i obě lavičky. "Opava hraje o hodně, my taky, o to je to zajímavější. Hráči to vědí. Věřím, že uvidíme dobrý fotbal a samozřejmě věřím, že nás diváci doženou k vítězství. Atmosféra bude výborná," říká trenér Bohumil Páník.

Opava v poslední době zvládla několik důležitých zápasů a z posledních pěti má pouze jednu porážku. Po remízách s tabulkovými konkurenty Slováckem a Bohemkou si připsala povinné vítězství nad Duklou a překvapivé s Olomoucí, kaňkou na její formě je pouze nedávná porážka v Příbrami. Co se však žlutomodrým nedaří, to jsou venkovní utkání. Mimo svůj stánek vyhráli naposledy na podzim, po zimní pauze si tam připsali pouze tři remízy a dvě porážky. Hlavní ofenzivní oporou je devítigólový kanonýr Tomáš Smola, nejblíže je mu se čtyřmi trefami Juřena. Chybět budou hostům potrestaný Žídek a pravděpodobně i zdravotně indisponovaní Hrabina a Jurečka.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Jirásek, Granečný - Kuzmanovič, Diop
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Šrom - Schaffartzik, Svozil, Simerský, Helebrand - Zavadil, Jursa - Stáňa, Janetzký, Zapalač - Smola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.77 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec  (neděle 17:00)
Bohemians doma tápou, v neděli se ovšem po vyloupení Teplic pokusí své prokletí zlomit proti Jablonci. Severočeši zase budou usilovat o další body, aby si pojistili své postavení na čtvrtém místě.

Již čtrnáctý pokus mají klokani na to, aby v lize konečně zvítězili v domácím Ďolíčku. Ze tří bodů se Bohemians ve Vršovicích radovali naposledy v prvním kole právě probíhající sezóny. Od té doby se Pražané nikdy nešli se svými příznivci rozloučit po výhře. I proto se svěřenci trenéra Martina Haška trápí a pravděpodobně až do konce ročníku budou bojovat o to, aby si ligovou příslušnost udrželi i pro následující roky.

Naposledy ale Klokani zabrali v Teplicích a vytáhli se alespoň na třinácté místo. Nyní se již připravují na další bitvu proti Jablonci. "Budou hrát ve skupině o titul, ale uvidíme, jak to bude bodově vycházet. Jedná se o nepříjemnějšího soupeře, než byly Teplice. Nečeká nás nic jednoduchého," sdělil kapitán Bohemians Josef Jindřišek.

Také Severočechům se v uplynulém kole dařilo. Proti poslední Dukle sice prohrávali, ale nakonec výsledek otočili a po výhře 2:1 si pojistili čtvrtou příčku. Jablonec už má jistou účast ve skupině o titul, kde mu půjde především o to, aby v poklidu uhájil své aktuální postavení. Na pátou Ostravu totiž mají svěřenci kouče Petra Rady šestibodový náskok a stejný počet bodů ztrácí na třetí Spartu.

Přestože se Bohemians doma nedaří, varuje Rada před specifickou vršovickou atmosférou. "V Ďolíčku je prostředí bouřlivější, fandové za týmem stojí v každé situaci. Hrají nátlakovou hru, navíc teď přecházejí na systém 3-4-3, takže víc ofenzivní. I když doma tolik výher neměli, tak si vytvářeli hodně šancí, ale nedokázali je proměňovat. Například s Mladou Boleslaví. Musíme se připravit na náročné utkání," uvedl.

Klokanům v minulém utkání chyběl obránce Daniel Krch a je otázkou, jestli bude v neděli k dispozici. Zranění sužuje také dalšího obránce Michala Švece a útočníka Lukáše Juliše. Hosté se celé jaro musí obejít bez tria defenzorů Davida Lischky, Nikoly Jankoviče a Davida Štěpánka.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Vacek, Jindřišek, Bartek - Reiter, Koubek, Vaníček
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Jovović, Trávník, Považanec, Vatajelu - Chramosta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.48 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň  (neděle 17:00)
Hodně náročná šichta čeká ve zbytku ligy na fotbalisty Příbrami, pokud se chtějí vyhnout barážovým starostem. Nyní se pokusí zaskočit favorita z Plzně, který už tři zápasy v řadě zvítězil a je stále reálně ve hře o titul.

Středočeši před dvěma týdny výhrou nad Opavou narušili vlnu tří porážek v řadě bez vstřelené branky, v posledním kole se na ni však znovu vrátili, když nestačili na Slovácko a podlehli mu 0:2. Mimochodem, pokud Příbramští na jaře prohráli, vždy to bylo s nulou vepředu. Doma se jim ale zatím daří, neboť tři ze čtyř utkání u Litavky zvládli, když podlehli jen Slavii. Hodně těžká zkouška čeká defenzivu, jež je se dvaašedesáti inkasovanými brankami nejhorší v lize. I proto bude muset zřejmě zazářit někdo ze střelců, mezi nimiž vynikají šestigólový Fantiš a pětibrankový Matoušek. Další kanonýr Slepička je dlouhodobě zdravotně indisponován.

Viktoriáni po relativně úspěšném začátku jara nezvládli období před reprezentační pauzou, po ní jsou však již zase stoprocentní, ačkoliv všechna připsaná vítězství byla jen o jedinou branku. Naposledy zvládli atraktivní a zároveň kontroverzní utkání s ostravským Baníkem, když na Stronatiho gól zareagovali kanonýři Chorý a Beauguel. Právě druhý jmenovaný je i zásluhou podzimních tref ve Zlíně druhým nejlepším střelcem ligy se čtrnácti brankami, v plzeňském dresu jich vstřelil polovinu již od raných fází sezóny zraněný Krmenčík. Ani jeden z tohoto dua šutérů ovšem k dispozici nebude, Francouz má trest za červenou kartu, útočná zátěž tak bude na bedrech Chorého.

Plzeňští jsou si vědomi toho, že i v souboji s papírovým outsiderem nesmí nic podcenit. "Příbram bude spoléhat hodně na brejky a standardky, na to si musíme dát pozor. Doufám, že po většinu zápasu budeme držet balon a vytvoříme si co nejvíce příležitostí," říká zimní posila Jakub Brabec.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Jablonský - Mingazov, Kingue, Květ, Rezek - Matoušek - Fantiš
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hubník, Brabec, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Čermák, Kopic - Chorý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.93 - 4.06 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - FK Teplice  (neděle 17:00)
Olomouc v minulém kole padla v Opavě a před vlastními fanoušky tak bude mít co napravovat. Totéž platí i o Teplicích, kterým po dvou porážkách v řadě hrozí sestup do skupiny o udržení. Na Andrově stadionu se tak schyluje k zajímavému souboji.

Skvělá jarní jízda Olomouce se zastavila až v minulém kole, kdy Hanáci prohráli v Opavě. Utkání bylo překvapivě hodně nervózní a vášně vyvolala především slovní přestřelka mezi záložníkem Slezanů Pavlem Zavadilem a trenérem Sigmy Václavem Jílkem. Ani tento konflikt však nezměnil fakt, že si hosté připsali teprve třetí porážku po zimní přestávce.

Olomouc již byla blízko poskočení do skupiny o titul, nakonec ale stále zůstává ve středu tabulky na osmém místě. Právě účast v prostřední skupině zůstává pro kouče Hanáků prioritou, a podle toho si nedělního soupeře prověřil. "Teplice jsou v hodně podobné situaci jako my, pořád se pohybují na pomezí skupiny o záchranu a skupiny o Evropu. Poslední dvě utkání bodově nezvládly a co jsem registroval, tak ani výkonem. Myslím si, že jejich odhodlání v nedělním zápase bude velké," řekl Jílek.

Sklářům se opravdu dvě poslední klání nevyvedla. Prohra na hřišti ostravského Baníku by se ještě dala omluvit, avšak mdlý až trapný výkon doma proti Bohemians vysvětlovali Severočeši svým příznivcům jen těžko. Teplice se kvůli těmto nezdarům propadly na desáté místo a hrozí jim, že místo bojů o pohárovou Evropu si zahrají pouze o záchranu.

Trenér sklářů Stanislav Hejkal se domnívá, že úskalí špatných výsledků z poslední doby se skrývá v útoku. "Přestali jsme dávat góly a já se ptám, kde jsou Jindráčkové, Žitní, Trubačové, tedy ofenzivní hráči. Na tom budeme muset zapracovat. Víme, že dostřídáváme Kuchtou, dal nám tři góly, ale potřebujeme rozložit produktivitu na více lidí, zvlášť když jsou někteří hráči zranění," uvedl kouč Teplic.

Severočechům chybí zejména záložník Pavel Moulis, kterého sužují zdravotní patálie. Do pořádku se již naopak dal obránce Jan Krob, otazník pak visí nad starty Martina Jindráčka a Jana Kuchty. Na straně Olomouce jsou na marodce kromě dlouhodobě indisponovaného Martina Hály také stoper Vít Beneš a středopolař David Houska, jejichž účast v nedělním mači je taktéž nejistá.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Texl - Dvořák, Yunis
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Ljevaković, Kučera - Hora, Trubač, Hyčka - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.58 - 4.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko  (neděle 17:00)
Liberec bude v posledních dvou kolech základní části hájit postavení v první šestce. První test čeká na Slovan v neděli proti Slovácku. Hosté jsou sice až na dvanáctém místě, ale i tak sní o útoku na Evropskou ligu.

Severočechům se po minulém kole konečně podařilo poskočit do skupiny o titul. Po předchozích dvou utkáních, kdy Slovan remizoval na Slavii a s Jabloncem, si družina trenéra Zsolta Hornyáka vyšlápla na Mladou Boleslav, kterou na jejím hřišti porazila po výsledku 2:1 ve prospěch hostí. Liberec tak bude proti Slovácku hájit šestou pozici, na kterou si však zezadu stále brousí zuby několik týmů.

Záložník Tomáš Malinský si dobře uvědomuje, že společně se svými spoluhráči bude muset v neděli předvést podobně dobrý výkon jako v Boleslavi. "Ve hře je ještě šest bodů. Když doma nezvládneme zápas se Slováckem, tak nám ty body jsou k ničemu. Teď máme před sebou zápas se Slováckem a budeme se na něj soustředit a doma ho určitě budeme chtít zvládnout," řekl autor vítězné branky z posledního mače.

Také Slovácko si teoreticky stále může zahrát o evropské poháry. Nachází se ale v nepříliš komfortní pozici, jelikož před výjezdem do Liberce drží čtrnácté místo. Aktuálně je tak celek z Uherského Hradiště blíž realitě bojů o záchranu nežli myšlenkám na výlety po Evropě. Naposledy se ale Moravanům zadařilo, když v klíčovém utkání zdolali Příbram. Na sever Čech tak pocestují v dobrém rozmaru.

To potvrzují i slova Tomáše Zajíce, jenž připouští, že stále myslí na první desítku. "Cesta je uhrát něco v Liberci. To je pro nás nyní klíčové. O to více nás mrzí tři remízy, které jsme uhráli doma s Mladou Boleslaví, Jabloncem a v Opavě. Byly to zápasy, ve kterých jsme byli vítězství blíže. Hlavně v Liberci nesmíme zopakovat náš výkon, který jsme předvedli v Teplicích," uvedl nejlepší střelec Slovácka.

Slovan řeší jedinou možnou ztrátu, a sice zdravotní stav Filipa Oršuly, jenž kouči Hornyákovi chyběl v posledních dvou střetnutích. Moravanům se po trestu za žluté karty vrací Marek Havlík, otázkou je však start obránce Michala Kadlece, jenž kvůli zranění vynechal zápas proti Příbrami.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Potočný, Oscar, Malinský - Kozák
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Franić, Divíšek - Daníček, Janošek - Navrátil, Havlík, Kalabiška - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.68 - 4.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28223370:2169
2.Viktoria Plzeň28204442:2664
3.Sparta Praha28166648:2454
4.FK Jablonec28146849:2548
5.Baník Ostrava281261036:3242
6.Slovan Liberec28109929:2439
7.FK Mladá Boleslav281081047:4238
8.Sigma Olomouc281141334:4137
9.Fastav Zlín281131431:3736
10.FK Teplice281051332:4035
11.SFC Opava28961339:4433
12.1. FC Slovácko281031529:4133
13.Bohemians Praha 190528791227:3630
14.1. FK Příbram28851532:6229
15.MFK Karviná28651734:5123
16.Dukla Praha28541923:5619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (515)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele