FORTUNA:LIGA - preview 22. kola

22.02.2020, 08:12, aktualizováno 24.02.2020, 08:49
Previews
Jablonec po týdnu opět čeká pondělní dohrávka FORTUNA:LIGY, ve které cestuje do Ostravy, kde se postaví Baníku. Oba týmy chtějí navázat na výhru z minulého kola...
Baník Ostrava - FK Jablonec  (pondělí 18:00)
Pondělní dohrávka dvaadvacátého kola se jistě dá označit za jeho šlágr. Na hřiště čtvrtého týmu tabulky, Baníku, totiž zamíří Jablonec, který je jen o místo výše. Domácí nemají Severočechy za oblíbeného soupeře, z posledních osmnácti vzájemných zápasů totiž vyhráli jen jednou.

Ostravským se příprava výsledkově příliš nepovedla, hned v prvním jarním kole ale ukázali, že se s nimi v boji o evropské poháry musí počítat. V bitvě dvou celků z horní poloviny tabulky totiž uspěli a z Uherského Hradiště přivezli tři body, zejména zásluhou Jakuba Pokorného, jenž vstřelil jediný gól utkání. To, kdo se bude prosazovat ve zbytku sezóny, je velkou otázkou. Po odchodu Dameho Diopa jsou totiž z Baníkovců v tabulce střelců nejvýše devítigólový Potočný a Šašinka s pěti brankami, ti se ale na podzim prosazovali v dresu Liberce, resp. Slovácka.

Jablonečtí si lepší vstup do jara nemohli představovat. V domácím utkání proti Příbrami dominovali a už před přestávkou vedli po trefě Kubisty, dvěma slepenými góly po pauze rozhodl Sýkora a závěrečný hřebíček do rakve zatloukl střídající Hämäläinen. V součtu se závěrem podzimu tak Severočeši drží šňůru tří vítězství v řadě, během těchto zápasů nasázeli devět branek. Právě ofenziva zelenobílé zdobí, více branek než oni nasázeli už jen slávisté. Góly sází zejména Doležal, který je na deseti, Sýkora k sedmi trefám přidal šest asistencí. Jovovićovy čtyři branky a sedm gólových přihrávek budou vinou zranění černohorského křídelníka Jablonci sházet.

Stejně tak nemůže Petr Rada počítat s indisponovanými Matouškem a Kratochvílem, v ohrožení je i Pleštilův start. Luboš Kozel se musí obejít bez Baroše s Lalkovićem, otazník visí nad Tomášem Smolou.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Kaloč - De Azevedo, Hrubý, Potočný - Šašinka
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman - Pilík, Považanec, Kubista, Sýkora - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.33 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - FK Teplice  (neděle 14:30)
Prvního vítězství od září se v úvodním jarním kole dočkala posílená Karviná. V dalším domácím utkání má příležitost na to navázat proti Teplicím. To ale není oblíbený soupeř, Karvinští jej od svého postupu do ligy ještě nedokázali porazit.

Slezané do zimní přestávky vstupovali s desetizápasovým čekáním na výhru, hned posléze ale konečně urvali tři body. V zápase proti Zlínu byli po většinu času lepším celkem a nakonec zvítězili 2:0 zásluhou branek Smrže a nové posily Taiwa Abdulrahmana. Právě jeho góly budou na jaře potřeba, neboť nejlepší střelec Petráň se na podzim zasekl na třech trefách.

"Skláři" se naopak v závěru podzimu prezentovali zlepšenou formou, vždyť v posledních dvou zápasech dokázali zdolat "Ševce" a přivést bod z Doosan Arény. Úvod jara je však zastihl v prachbídné formě. V domácím duelu proti Sigmě prohrávali už v poločase 0:3, Vondráškova trefa v závěru byla jen symbolická. Příčinou až dvanáctého místa žluto-modrých v tabulce je i zvlhlý střelecký prach nejlepšího střelce Jakuba Mareše. Ten se sice prosadil již šestkrát, naposledy ale na začátku října v Opavě.

Za dobu účinkování Karviné v nejvyšší soutěži se nedělní soci střetli sedmkrát. Čtyřikrát skončilo utkání vítězstvím Severočechů, ve zbylých třech případech se soupeři rozešli smírně. Přitom hned ve třech z těchto zápasů Slezané alespoň nějaký čas vedli...

Kromě bilance vzájemných zápasů trápí Juraje Jarábka početná marodka zejména v obranných řadách. Nemůže počítat se zraněnými Rundićem, Čonkou, Santosem, Stropkema a Gubou. Hosté se musí obejít bez indisponovaných Kodeše a Vyhnala.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Šindelář, Janečka, Moravec - Hanousek, Smrž, Qose - Ba Loua, Lingr, Taiwo
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal - Hyčka, Kučera, Mareček, P. Mareš - Žitný - J. Mareš, Řezníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.47 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice  (neděle 14:30)
České Budějovice už nějaký ten pátek poutají pozornost skvělými výkony a zájem znovu vyvolaly před týdnem, kdy rozstřílely Mladou Boleslav. Nyní cestují do Zlína, kde se pokusí uloupit další body proti domácímu mužstvu, jež si zadělává na záchranářské starosti.

Ševci před týdnem potvrdili, že v nejvyšší soutěži se jim absolutně nevede na hřišti Karviné. Prohráli zde totiž všechny čtyři duely, aniž by se zmohli na jediný gól. Nová posila do útoku Lamin Jawo sice minulou sobotu ukázal potenciál a dostal se do několika slibných v příležitostí, ovšem ani v jedné nerozvlnil síť. To se Slezanům naopak povedlo hned dvakrát. Zlín se tak hned po prvním jarním kole propadl o jedno místo v tabulce na třináctou pozici a nyní potřebuje doma zabrat.

Kouč Moravanů Jan Kameník byl s výsledkem z Karviné pochopitelně nespokojený. "Tento tým by měl mít už s takovými zápasy zkušenosti a právě po Liberci nebo po Teplicích, kde ty výkony nebyly dobré, se nám to najednou stane znovu. Pokud se nedokážeme poučit z těchto utkání a vzít si z nich ty špatné věci, tak máme problém a může to být dlouhodobější. Na druhou stranu fotbal je v těchto věcech nevyzpytatelný. Je to z týdne na týden a teď je to na těch hráčích, jak se k tomu problému postaví, " uvedl.

Pouhopouhá jedna porážka z posledních deseti ligových klání. Tak vypadá skvostná bilance nováčka soutěže z Českých Budějovic. Ani přes zimu Jihočeši nepřišli o pohodu, což potvrdili tříbrankovým nášupem Mladé Boleslavi hned v prvním zápase po dlouhé pauze. Dynamo se tak již vyšvihlo do skupiny o titul, kterou před výletem na Moravu uzavírá ze šesté příčky. O tom se trenéru Davidu Horejšovi ani nesnilo.

Hráči Dynama ale rozhodně nehodlají polevovat. "Ve Zlíně je to vždycky těžké, je to takový zarputilý tým a jde mu o hodně, je v tabulce dole a potřebuje body. Určitě to tam bude hodně těžké, stejně ale pojedeme s tím, že tam chceme vyhrát," řekl autor výstavní branky proti Boleslavi Filip Havelka.

Zatímco Jihočechům by měli scházet obránci Jiří Kladrubský a Roman Polom, marodka domácích je o něco početnější. Vedle dlouhodobě zraněného stopera Lukáše Vraštila nejsou fit ani útočníci Tomáš Poznar s Davisem Ikaunieksem. Minulý zápas ještě vynechal také záložník Pedro Martínez a je otázkou, zda dostane prostor proti Budějovicím.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Simerský, Buchta, Cedidla - Matejov, Hlinka, Jiráček, Čanturišvili - Fantiš, Jawo, Džafić
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, L.H Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Brandner, Javorek, Mršić - Schranz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.25 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sigma Olomouc - Sparta Praha  (neděle 17:00)
Po další trenérské eskapádě míří Sparta k ligovému utkání do Olomouce. U hostů bude zajímavé sledovat, jak rychle si zvykli na nového lodivoda. Nepohody u soupeře se pokusí využít domácí Sigma, která je povzbuzena úspěchem z prvního jarního kola.

Když se Sparta začne relativně zvedat, přijde tvrdý propad do hustého bahna, v němž se letenští následně horko těžko brodí. Tento proces se cyklicky opakuje minimálně poslední tři roky a právě v těchto dnech se na levém břehu Vltavy udál onen těžký pád z vetché hrušky. Ztrátu zdánlivě nabyté stability nicméně tentokrát vyvolal klub sám a fanoušci Pražanů nyní spekulují, zda šlo o unáhlený krok, nebo se díky němu zamezilo ještě větší kalamitě.

Je jasné, že angažmá kouče Václava Jílka na lavičce Sparty se nevyvíjelo růžově. Přesto někdejší lodivod Olomouce dostal důvěru i do jarních bojů a s týmem tak absolvoval celou zimní přípravu. Pak však přišel první ostrý únorový test, v něm šokující prohra s Libercem, a vše bylo jinak. Jílek se z Letné rychle pakoval, aniž by po zimě odkoučoval více než jeden zápas.

Těžký úděl po Jílkovi si na svá bedra vzal Václav Kotal, dosavadní trenér sparťanského béčka. Zkušený kouč přebírá A tým až na šestém místě v ligové tabulce. "Cíle jsou vždy ty nejvyšší. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Pro nás je nejdůležitější zarazit výsledkové propady. Je před námi zápas s Olomoucí a pak velmi těžká utkání. Zlín, který je namočený v boji o záchranu, pak Baník, Slavia s Plzní. Čekají nás obtížná utkání, která budou tou nejlepší prověrkou pro tým, jak změnu absorboval" řekl na úvod své nelehké mise.

Pod Kotalovým vedením zavítají Pražané do Olomouce, které se naopak úvod jara vyvedl. Sigma byla před týdnem v Teplicích maximálně produktivní a výhrou 3:1 si upevnila umístění na desáté pozici. Skvěle se v novém angažmá uvedla zimní posila Hanáků do útoku Lukáš Juliš, jenž v Olomouci hostuje právě ze Sparty. Z toho důvodu si také v neděli proti "svým" Pražanům nezahraje, neboť to pravidla o hráčích na hostování neumožňují.

Po první zkoušce na severu Čech čeká Sigmu na domácí půdě poněkud záhadný, avšak jistě nebezpečný soupeř. "Po změně trenéra je Sparta pro nás trošku neznámou. Budeme chtít hrát svou hru, kterou jsme se prezentovali v zápasech v Turecku a v Teplicích. Po výhře v Teplicích je v týmu dobrá atmosféra, v týdnu jsme kvalitně potrénovali, takže se spíše ohlížíme sami na sebe. V neděli chceme podat výkon, který nám přinese úspěch a spokojenost našich fanoušků," prohlásil lodivod Hanáků Radoslav Látal.

Oba celky se potýkají s rozsáhlou marodkou. Domácí budou vedle Juliše postrádat stopera Víta Beneše, pravděpodobný není ani start záložníka Šimona Falty s útočníkem Martinem Nešporem a mimo hru jsou také brankáři Miloš Buchta s Michalem Reichlem. Na straně hostů trápí zranění obránce Semiha Kayu s Filipem Panákem, záložníky Martina Frýdka s Talem Ben Chaimem a útočníka Václava Drchala. Jiný forvard Václav Kadlec navíc kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem ukončil v průběhu týdne kariéru. Kvůli karetnímu trestu se na Hané nepředstaví ani univerzál Martin Frýdek.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Greššák - Hála, Houska, Chytil, Falta - Yunis
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Vindheim, Lischka, Hancko, Hanousek - Sáček, Krejčí - Dočkal, Kanga, Hložek - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.53 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko  (sobota 14:30)
Mladá Boleslav i Slovácko mají po minulém týdnu co napravovat. Oba celky své vstupy do ligového jara nezvládly a ztratily pozice v top 6. V sobotu tak lze očekávat honbu za třemi body na obou stranách.

Boleslav dostala v prvním jarním kole vskutku tvrdou facku. Na budějovické Dynamo vůbec nestačila a ze Střeleckého ostrova si odvezla tříbrankovou nadílku. Středočeši tak pokračují v pádu tabulkou, který započal ještě před Vánocemi. Zatímco na podzim družina trenéra Jozefa Webera dlouho hájila třetí místo, tak nyní se po třech ligových porážkách v řadě rázem propadla na sedmou pozici, tedy mimo skupinu o titul.

Jen o jednu příčku a horší skóre se za Boleslaví skrývá Slovácko, kterému se ostrá jarní premiéra taktéž nevyvedla dle původních plánů. Moravané na svém hřišti v Uherském Hradišti přivítali ostravský Baník, a byli to právě hosté, kdo se radoval ze tří bodů. Již tak nepřehledná situace v boji o evropské soutěže se tak ještě víc zamotala.

Ztrátu z minulého kola by Slovácko rádo napravilo. "Nějaké změny v sestavě možná budou. Utkání s Ostravou jsme si rozebrali, a i když jsem to utkání viděl podruhé, potřetí, tak souhlasí s tím, co jsem říkal na tiskovce. Byl to remízový zápas a prohrál ten, kdo udělal chybičku a to jsme po standardní situaci byli my," uvedl kouč Moravanů Martin Svědík.

Hosté budou kromě zraněného Jana Kalabišky postrádat také útočníka Tomáše Zajíce. Ten by měl v létě zamířit právě do Mladé Boleslavi a proto mu Svědík dopřeje odpočinek. Podobnou strategii zvolil lodivod Slovácka už před týdnem u brzy baníkovského Jana Jurošky. "Není potřeba kolem toho dělat nějaké tajemství. Strategie bude stejná jako v případě Jurošky. Jsou tady taky jiní hráči, nedá se nic dělat. Vzhledem k tomu, že jsme v Česku a lítá kolem toho tolik spekulací, tak jsme s tím počítali," dodal.

Na straně domácích si jistě nezahraje trio zraněných záložníků Marek Matějovský, David Pech a Tomáš Wiesner. Jiný středopolař Michael Hönig po svém ligovém debutu v Budějovicích změnil své hostování u Středočechů z pražské Slavie v přestup. "Protože v zimě hodně hráčů odešlo, je více šancí pro nás mladé hráče. Věřím, že když budu makat, tak se časem dostaví vše, co si představuji a přeji," doufá mladý talent.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Douděra, Mazuch, Jakub Klíma, Pudil - Hubínek, Janoušek - Ladra,Budínský , Zelený - Wágner
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Dvořák, Navrátil - Kliment
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.41 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - SFC Opava  (sobota 14:30)
Nepovedený vstup do jara za sebou mají hráči lídra tabulky, pražské Slavie. Ti po téměř šesti letech nezvládli vršovické derby a v Ďolíčku prohráli 0:1. První utkání po zimní přestávce se nepovedlo ani Opavě, která v tabulce klesla na předposlední místo.

26 zápasů v řadě sešívaní nepoznali hořkost porážky, až v souboji o krále Vršovic. Jejich náskok na čele tabulky se tak ztenčil na třináct bodů, především ale přišli o možnost projít sezónou bez jediné porážky. O některá historická prvenství však bojují nadále. Dosud inkasovaných pět gólů je více než solidní náběh na nejpevnější defenzivu, zároveň existuje možnost stoprocentního bodového zisku na domácím hřišti.

Hovoříme-li o dobré obranné činnosti Slavie, ta by pak měla být ještě umocněna o impotentní opavský útok, který ve dvaceti zápasech vstřelil devět branek (a v žádném utkání více než jednu). Ve prospěch červenobílých hovoří i statistiky duelů v samostatné české lize. Proti Opavě v devatenácti utkáních ještě neprohráli, poslední vzájemné utkání na podzim ale skončilo remízou, kterou v nastavení vystřelil Žídek.

Slezané v posledních osmnácti kolech získali jen osm bodů, od začátku října navíc vsítili pouhé dvě branky. To nejsou dobré vyhlídky pro náročný boj o záchranu, v němž budou hlavními konkurenty zřejmě Příbram a Karviná. Právě na půdě nedaleké Karviné se dokázali na konci září žluto-modří naposledy prosadit na venkovním hřišti. Ještě o týden déle trvá gólový půst útočníka Reného Dediče, který je přesto se třemi zásahy nejlepším střelcem týmu.

Po zápase proti Plzni čeká Opavu další náročný tým, hlavu ale Balcárkovi svěřenci nevěší. "Los máme náročný, ale v první řadě se musíme soustředit sami na sebe a sbírat body, až pak můžeme koukat kolem sebe. Věřím, že se naše souhra postupně bude zlepšovat," říká Jan Řezníček.

Slavii bude znovu chybět disciplinárně potrestaný Oscar, vedle něho a dlouhodobě indisponovaného Hovorky je v ohrožení už jen start Takácse. Za hosty se rozhodně nepředstaví zranění Sus s Helešicem.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Ševčík, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Musa
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Texl, Zapalač - Železník
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.70 - 27.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905  (sobota 14:30)
V Liberci se po sobotním obědě střetnou dva přemožitelé pražských S z prvního jarního kola. Díky nečekaným skalpům si severočeský Slovan i vršovičtí Bohemians ihned po zimní pauze polepšili. V nastoleném trendu chtějí pochopitelně pokračovat, u Nisy se ale může radovat jen jeden.

V podzimním střetu obou celků na sebe výrazně upozornil útočník Bohemians Jan Vodháněl, jenž tehdy své mužstvo poslal v 51. minutě do vedení poté, co předvedl dechberoucí sólo přes několik protivníků. Klokani sice těsný náskok brzy ztratili, nakonec však ze zápasu přeci jen brali tři body, které vystřelil zase Vodháněl.

Nyní je mladý tahoun týmu z Ďolíčku opět v centru pozornosti. Ten totiž do jarní premiéry Bohemky ve vršovickém derby proti vedoucímu mančaftu ligy Slavii naskočil až jako střídající hráč, přesto mu pár minut pobytu na hřišti stačilo k tomu, aby rozjásal zeleno-bílé tribuny, na což opaření hosté nenašli odpověď. Klokani se tak staly vůbec první družinou, která na sešívané vyzrála, a díky tříbodovému zisku poskočili v tabulce o dvě příčky vpřed na jedenácté místo.

Takový skalp vlil zeleno-bílým pochopitelně velkou energii do žil. "Kluci si výhru užili. Nyní je ovšem před námi už další zápas v Liberci, na který se musíme nachystat, abychom ho zvládli. Je na nich ale vidět, že jsou uvolněnější," sdělil asistent trenéra Erich Brabec, jenž ještě jako aktivní ligový fotbalista působil i v barvách Liberce.

Úspěšný byl týden zpět také Slovan. Ten v ulici Milady Horákové dlouho číhal na svou šanci, aby Spartu opět po půlročním déja vu sestřelil Tomáš Malinský. Pravý záložník Liberce se na konci utkání prosadil dvakrát a zejména díky jeho příspěvku nezůstaly tři body na Letné. Že jeho řádění bude mít za následek konec trenéra Václava Jílka na lavičce Sparty, bylo jasné teprve za několik dní. Naopak okamžitě po závěrečném hvizdu mohli Severočeši jásat z udržení devátého místa v tabulce, přičemž se zároveň výrazně přiblížili aspirantům o pohárovou Evropu před sebou.

Ještě před sobotní seancí s klokany zúžil Liberec kádr o záložníka Radima Breiteho, jenž přestoupil do Olomouce. "Vzhledem k vysoké konkurenci uprostřed zálohy, kde máme k dispozici vícero kvalitních hráčů, včetně zahraničních reprezentantů, nebyla vytíženost Radima Breiteho taková, jakou by si představoval, a po zápase na Spartě projevil zájem odejít, čemuž jsme se rozhodli vyhovět," vysvětlil transakci kouč Severočechů Pavel Hoftych.

Bohemians na rozdíl od Slovanu přes týden posilovali. Do úspěšného konce byl dotažen návrat kolumbijského křídelníka Jhona Mosquery, v Ďolíčku nově působí také středopolař Roman Květ, který hostuje z Příbrami. V Liberci nicméně budou Pražané postrádat zraněné obránce Jakuba Podaného, Lukáše Pokorného a Daniela Krcha, pravděpodobné nejsou ani starty záložníka Kamila Vacka a útočníka Michaela Ugwua. Domácím chybí ofenzivní středopolař Aleš Nešický a spekuluje se i o účasti stopera Tarase Kačaraby.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada, Mara - Malinský, Baluta, Pešek - Rondić
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Ke Giang - Köstl, Hůlka, Šmíd, Schumacher - Hronek, Bederka, Jindřišek, Vaníček - Pulkrab, Vodháněl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.49 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram  (sobota 16:30)
Premiéra na lavičce plzeňské Viktorie se Adriánu Guľovi povedla na jedničku, jeho svěřenci Opavu bez potíží porazili. V úvodním domácím zápase jeho svěřence čeká další tým ze dna tabulky, nedaleká Příbram.

Západočeši na závěr podzimu vyhráli jediné utkání ze čtyř a i vzhledem ke změně trenéra se od nich nečekaly velké věci. Jenže Viktoriáni zvládli s obrovským přehledem přípravné zápasy a výtečná byla i první ostrá prověrka. Lépe tedy řečeno její druhý poločas, během něhož hosté nasázeli všechny tři góly - jeden měl na svědomí Kopic a dva Beauguel. Právě přínos francouzského útočníka může být po Krmenčíkově odchodu klíčovým faktorem plzeňského jara. Po zdařilém závěru loňské sezóny Beauguel na podzim příliš nenastupoval a gólově se prosadit nedokázal.

Pět porážek v řadě, čtrnáct utkání bez jediného vítězství. Takové jsou v současné chvíli černé série posledního celku ligy, Příbrami. Prachbídný byl v jejím podání i první jarní zápas, v němž si do Jablonce přijela pro příděl 0:4. Viktorka navíc není oblíbeným soupeřem klubu od Litavky. Poslední vítězství si Středočeši připsali v roce 2012, od té doby devětkrát zvítězila Plzeň a tři duely skončily remízou. Vezmeme-li pouze utkání v Doosan Aréně, pak se nejbližší úspěch Příbrami datuje dokonce do roku 2003. To v kombinaci s faktem, že Nádvorníkova družina ještě letos venku nebodovala, nedává dobré vyhlídky.

Adrián Guľa ale soupeře rozhodně nechce podcenit. "Musíme hrát na maximum. Tyto týmy vás vždy potrestají, když dáte dolů nohu z plynu. Chceme se zaměřit na to, jak chceme hrát my a jaké úsilí do toho musíme dát před vlastními fanoušky. Potřebujeme hrát na maximum," říká slovenský trenér.

Červeno-modří se musí obejít bez vykartovaného Kayamby a zraněných Alvira, Ekpaie a Hlouška, nejistý je i start Limberského. Hosté nemohou počítat se zdravotně indisponovanými Kinguem a Yilmazem.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Čermák - Kopic, Beauguel, Mihálik
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Pazdera, Šimek, Kleščík, Nový - Polidar, Tregler, Zorvan, Rezek - Škoda, Jindráček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.27 - 17.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha21173145:554
2.Viktoria Plzeň21125438:1941
3.FK Jablonec21115539:2738
4.Baník Ostrava21104731:2334
5.Sparta Praha2196639:2833
6.Dynamo České Budějovice21103836:3333
7.FK Mladá Boleslav21102939:3532
8.1. FC Slovácko2195728:2732
9.Slovan Liberec2193935:3030
10.Sigma Olomouc21610528:2628
11.Bohemians Praha 190521651021:3223
12.FK Teplice2158819:3223
13.Fastav Zlín21631216:3221
14.MFK Karviná21371115:3016
15.SFC Opava2135139:3414
16.1. FK Příbram21341415:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1103)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele