FORTUNA:LIGA - preview 22. kola

22.02.2019, 08:45, aktualizováno 25.02.2019, 08:55
Previews
Hned dvě dohrávky nabízí pondělí program české ligy. Vedoucí Slavii čeká domácí střetnutí se Slováckem, zatímco Plzeň se představí na půdě nováčka z Opavy...
SFC Opava - Viktoria Plzeň  (pondělí 18:00)
Hráči Viktorie Plzeň prožili týden jako na houpačce. Nejprve se jim povedlo zvítězit ve šlágru kola nad pražskou Slavií, ve čtvrtek poté ale po mdlém výkonu vypadli v Záhřebu z Evropské ligy. Nyní míří do Opavy, která bojuje o desítku.

Domácí SFC nyní prožívá nejlepší období v sezóně, leč rozdělené zimní pauzou. Poprvé drží čtyřzápasovou sérii bez porážky, na jaře zvládl dva přetěžké venkovní zápasy - derby v Karviné i utkání v Jablonci. S domácími střety s Plzní mají navíc Slezané pozitivní zkušenosti, neboť v předminulé sezóně ji dokázali po šestibrankové přestřelce vyřadit z pohárové soutěže. Komplikací pro Opavu je absence střelce z minulého víkendu Janetzkého, který stojí kvůli čtyřem žlutým kartám. Jinak ale disponuje trenér Kopecký kompletní sestavou včetně nejlepšího šestigólového střelce Tomáše Smoly.

Na hřišti se objeví i Pavel Zavadil, který má pro Plzeň samá slova chvály. "Čeká nás těžké utkání. Pro mě je Plzeň nejkvalitnějším týmem ligy. Na zápas se moc těšíme, uhráli jsme dva dobré výsledky na soupeřových hřištích, zvedli jsme si tím sebevědomí," říká matador ve službách celku v modrožlutém.

Plzeň na jaře už také ztratila, a to hned na úvod, když si z Mladé Boleslavi přivezla pouze remízu. Vše ale napravila o týden později, když doma s přehledem porazili sešívané a dotáhli se na ně na rozdíl pouhých tří bodů. Na pondělního soupeře však plzeňští fanoušci moc dobré vzpomínky nemají. V Opavě zvítězila Viktorka jen jednou z pěti zápasů, na podzim ve Štruncových sadech zase rozhodla o vítězství až penaltou v samotném závěru. Jinak ovšem drží Vrbovi svěřenci sérii dvanácti ligových zápasů bez porážky v řadě, s šestnácti góly navíc disponují nejlepší obranou. Obejít se musí úspěšný trenér bez zraněných Hejdy, Koláře, Kopice, Krmenčíka a Pačindy, kvůli karetnímu trestu je navíc mimo hru i Roman Hubník.

Do zápasu ale může naskočit vytěžovaný Joel Kayamba, který ještě nedávno oblékal opavský dres. "Na návrat se moc těším. Na kluky z Opavy, na atmosféru, jaká tam bývá... Nic jednoduchého nás nečeká. S Opavou to bude nepříjemný zápas, je doma dobrá a nebude nám chtít dát nic zadarmo," tvrdí Konžan.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Řezníček - Jurečka, Janetzký, Zapalač - Smola
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Čermák, Kovařík - Beauguel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 3.66 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slavia Praha - 1. FC Slovácko  (pondělí 18:00)
Slavia má po ztrátě bodů v Plzni co napravovat. Proti Slovácku může využít euforie z postupu v Evropské lize. Ovšem hosté se vezou na vítězné vlně a rozhodně nedají svou kůži lacino.

Pražské mužstvo zažilo ve čtvrtek velkou euforii v Evropské lize, když v odvetném zápase prvního kola play off jasně přehrálo belgický Genk a postoupilo do další fáze vyřazovacích bojů. Po posledním ligovém kole ale neměli sešívaní mnoho důvodů k radosti, jelikož v přímém souboji o titul podlehli Plzni a jejich náskok na rivala ze západu Čech se snížil na tři body. Další ztrátu proti Slovácku si Slavia nemůže dovolit.

Proto se domácí na soupeře z Uherského Hradiště důkladně připravili. "Těžký soupeř to bude každopádně, protože teď mají výborné výsledky. Z posledních šesti zápasů od doby, kdy nastoupil trenér Svědík, jich pět vyhráli. Prohráli jen v Olomouci. Takže mají výbornou aktuální formu. Hrají tak, jak je u trenéra Svědíka zvykem - hodně náročným způsobem. Řekl bych, že i podobným, jakým se snažíme hrát my. Samozřejmě nás nečeká nic jednoduchého," uvedl asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Moravané opravdu pod koučem Svědíkem válí. Na jaře porazili v derby Slovácko a následně v domácím prostředí Karvinou a rázem udělali výrazný krok k vytoužené záchraně. Svědíkova družina držela před začátkem kola osmou pozici, ze které ji dočasně sesadila Mladá Boleslav, ovšem Slovácko se na ni může vrátit zpět, pokud dokáže překvapit Slavii.

A hosté si na bodový zisk věří i v Edenu. "Na Slavii to bude složitější zápas než proti Zlínu nebo Karviné, ale ani tam jsem nebyl úplně bez práce. Je potřeba říct, že kluci výborně bránili. Na utkání proti Slavii se těším. Jsme na vítězné vlně, určitě tam nejedeme jenom tak si zápas užít. Chceme přivézt z Prahy nějaké body," řekl před zápasem brankář Moravanů Matouš Trmal.

V dresu Slovácka se určitě neobjeví dvojice mladíků Kubala a Machalík, kteří odešli hostovat do druhé ligy. Hostům bude chybět také záložník Jan Kalabiška, který si odpyká trest za čtyři žluté karty v sezóně. Ze stejného důvodu nebude hrát domácí Peter Olayinka. Trenéru Jindřichu Trpišovskému ale nedělá problém výrazně protočit sestavu, jak ostatně ukázal v Genku.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu-Ngadjui, Bořil - Král, Hušbauer - Stoch, Ševčík, Zmrhal - Van Buren
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Janošek - Navrátil, Havlík, Diviš - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.57 - 15.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - Baník Ostrava  (neděle 17:00)
Nedělní program 22. kola FORTUNA:LIGY nám nabídne jeden jediný zápas, zato pořádně pikantní. Vzhledem k zaváhání Jablonce se odvěcí rivalové Sparta a Baník střetnou v přímém souboji o to, kdo bude třetí a kdo čtvrtý.

Sparta je zatím na jaře stoprocentní díky tomu, že zvládla obě malá pražská derby, výkony už ovšem tak přesvědčivé nebyly. Doma proti Bohemians rozhodli až díky penaltě v samém závěru, na Julisce zase dvakrát prohrávali a otočili ve druhém poločase. Pozitivem pro letenské navíc je fakt, že v domácích ligových zápasech proti nedělnímu soupeři dokázali šestkrát zvítězit, aktuální forma v Generali Aréně už tak lichotivá není, neboť Ščasného svěřenci na závěr podzimu třikrát v řadě ztratili. Spartu netrápí žádná velká marodka a absentovat by měl jen dlouhodobě nedostupný Ben Chaim, spoléhat může Sparta na všechny opory včetně desetigólového kanonýra Tetteha, objevit by se mohla i nová posila Dočkal.

Domácí celek si uvědomuje, že je nečeká vůbec nic lehkého zejména díky houževnatosti Slezanů. "Víme, že má Baník výbornou defenzivu. Na druhou stranu mají i dobré protiútoky, to jim v první polovině podzimu dělalo hodně bodů. Pak měli svoje problémy, ale do otevřené obrany pořád hráli velmi dobře. Určitě to zase bude utkání s velkým nasazením, ale očekávám, že tam bude víc fotbalovosti než v podzimním zápase," vrátil se trenér Zdeněk Ščasný k zářijovému vítězství ve Vítkovicích.

Baník na úvod jara také zamířil na Julisku, kde jej čekalo zklamání v podobě zisku pouze jednoho bodu, náladu si ale spravil o týden později, když v domácím utkání zásluhou branek Diopa a Baroše zdolal Liberec. Celkově dokázali Ostravané od kruté porážky se Slováckem bodovat v pěti utkáních v řadě a zažehnali tak začínající krizi. Páníkova družina se také pyšní výtečnou bilancí mimo své hřiště, kde má s devíti brankami nejpevnější defenzivu, celkově je ve venkovní tabulce na druhém místě za pražskou Slavií. Absentovat bude zotavující se Ondřej Šašinka, zasáhnout do zápasu naopak mohou šestigólový Kuzmanović i pětigóloví Baroš a Diop.

Hosté z Ostravy očekávají náročný zápas, sami nic nevypustí a neočekávají to ani od Sparty. "Síla Sparty se ukázala v obou jarních utkáních, zvrátili nepříznivý stav. Bohemka hryzala, byla obrovsky nepříjemná, ale Sparta to dokázala urvat. To samé na Dukle, kde dvakrát prohrávala, ale zvrátila to na svou stranu. Víra ve vítězství neutuchá po celý zápas, bojuje do poslední minuty. Ale to má naše mužstvo taky," tvrdí trenér Bohumil Páník.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson, Kanga, Chipciu - Tetteh
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - Baroš, Kuzmanovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.06 - 6.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905  (sobota 15:00)
Souboj dvou trápících se týmů uvidí diváci na zlínské Letné. Domácí ševci čekají na bodový zisk pět zápasů a ztrácejí těžce budované postavení v první šestce. Hostující Bohemians zasáhla ještě větší krize a jsou po uši namočeni v boji o záchranu.

Ve Zlíně už je tak trochu zvykem, že jarní část sezóny je v podání ševců o dost slabší než ta podzimní. A letošní sezóna zdá se nebude výjimkou. Moravanům se přestalo dařit ještě před zimní pauzou, kdy nezvládli poslední tři ligová klání. Jejich krize zatím pokračuje i v únoru. Svěřenci nového kouče Romana Pivarníka nejprve selhali v regionálním derby proti Slovácku a minulý týden vyšli naprázdno v Příbrami.

Díky dobrému startu do ročníku zůstává Zlín v první polovině tabulky, měl by však zase zabrat, pokud si nechce znepříjemnit zbytek sezóny. "Zápas s Bohemians bude pro mě pikantní, protože jsem v Ďolíčku strávil krásné dva roky a umístil se s týmem uprostřed tabulky. Na to se ale nyní nemohu ohlížet. Čeká nás velmi důležitý duel, který by měl vrátit týmu sebedůvěru a přinést body," uvedl Pivarník, který bude postrádat vykartovaného záložníka Pabla Podia.

Hostující klokani jsou na tom s formou ještě hůř. Pražané se z ligového vítězství radovali naposledy na začátku října. V následujících deseti kláních si ale Bohemians připsali pouze remízy nebo porážky, což se projevilo v tabulce. Před začátkem kola držel vršovický celek čtrnácté místo, které by na konci sezóny znamenalo boj o udržení prvoligové příslušnosti v baráži.

Klokani věří, že mohou nepříznivou sérii zlomit, přestože se jim na zlínské Letné nehraje snadno. "Je před námi těžké utkání. Nehraje se tam lehce. Teď dvakrát po sobě prohráli, takže také nebudou v úplně dobrém rozpoložení. Musíme se o to porvat. Odešel jim útočník Beauguel. Nejsou na tom tak dobře, jako tomu bylo na začátku sezony. Tři body už potřebujeme jako sůl," burcoval záložník Jan Záviška.

Kouč Bohemians Martin Hašek se téměř po celou dobu ročníku musí potýkat s rozsáhlou marodkou. V posledním mači proti Bohemians mu chyběli obránce Lukáš Pokorný, záložníci Michal Švec s Janem Vodhánělem a útočníci Lukáš Juliš a Yusuf Helal.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Bačo, Buchta, Gajić - Matejov, Holík, Hnaníček, Jiráček, Bartošák - Poznar, Vyhnal
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch, Bartek - Reiter, Vacek, Ljovin, Záviška - Koubek, Vaníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.20 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram  (sobota 15:00)
Ve 22. kole Fortuna ligy čeká na fanoušky i souboj třináctého z dvanáctým. Na Andrův stadion zamíří celek Příbrami, který se po povedeném startu do soutěže propadá tabulkou. Obě mužstva jsou však povzbuzena vítězstvím z minulého víkendu.

Výsledky Sigmy i celku od Litavky jsou v posledních pěti kolech jako přes kopírák, oba týmy zvítězily dvakrát i připsaly si k tomu jednu remízu. Olomouc po zimní přestávce nejprve nic nevytěžila z nadějně rozehraného domácího zápasu s Jablonce, minulý týden ale zvládla další "šestibodový" souboj proti Bohemians, a to zásluhou gólu Sladkého. Jílkovi svěřenci budou také chtít zlepšit svou bilanci doma, kde vyhráli jediný z posledních pěti zápasů, celkově jsou na svém hřišti třetí nejhorší v lize. Na soupeře z Příbrami se navíc Sigmě vůbec nedaří. V posledních pěti zápasech získala jeden jediný bod, třikrát vyšla gólově naprázdno. Nejvíce se domácí budou spoléhat na nejlepšího střelce Nešpora, který se vrací po trestu za žluté karty. Ten naopak vyfasoval Jemelka, absentovat bude i zraněný Pilař.

"Po dlouhé době jsme se venku mohli radovat ze tří důležitých bodů. Teď je nejdůležitější to doma potvrdit. Příbram neustupuje z filozofie trenéra Csaplára, hraje hodně aktivně a náročný způsob hry s presinkovým pojetím. Očekávám náročné utkání z pohledu fyzické práce, na druhou stranu máme kvalitu, abychom i my byli nebezpeční. Pokud k tomu přidáme agresivitu ze zápasu na Bohemce, věřím, že to zvládneme," věří olomoucký trenér Václav Jílek, pod kterým se prý minulý týden hodně kývala židle a špatný výkon si jeho mužstvo nemůže dovolit ani teď.

Příbram si na úvod jara vysloužila čtyřku v Liberci, v domácí odvetě s trápícím se Zlínem ovšem zabrala a zvítězila 3:2 po gólech Rezka, Jablonského a Mingazova. Poslední jmenovaný předvedl excelentní výkon a zelenobílí na něj dozajista budou spoléhat i nyní. Krom toho uvítali Středočeši v týmu dvě nové posily, na hostování z pražské Slavie dorazili Matoušek a Chaluš. Právě Matěj Chaluš se bude snažit vyztužit se 49 inkasovanými brankami nejhorší obranu ligy, která jedenáctkrát za sebou inkasovala.

Josef Csaplár je nabuzen optimismem a věří ve světlé zítřky. "Ani po prohře v Liberci jsem nepochyboval o kvalitě týmu. Už několikrát jsme byli odepsaní a pak jsme se zvedli. Proti Zlínu se nám sešel výkon s výsledkem. Povzbuzení to pro nás je a chceme na to navázat. Teď navíc přišlo několik kluků, se kterými si chceme vzájemně pomoci," říká.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Sladký, Kalvach, Beneš, Vepřek - Zahradníček, Houska, Texl, Plšek, Falta - Nešpor
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Jablonský - Soldát - Rezek, Mingazov, Květ, Antwi - Fantiš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.35 - 5.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - FK Teplice  (sobota 15:00)
Po nadějném, leč bezbodovém výkonu na Slavii to vypadalo z teplickými fotbalisty nadějně, domácí porážka s Mladou Boleslaví však byla studenou sprchou. Nyní tedy klesli na jedenáctou příčku a vrátit se do bojů o evropské poháry se budou snažit v sobotu V Karviné.

Ta neměla v dosavadním průběhu jara žádné nepřekonatelné soupeře, přesto získala pouze jeden bod. Ten ji sice stačil na vyproštění se z posledního místa, na tom předposledním však mají na Duklu náskok pouze ve skóre. Po sympatickém představení a remíze s Opavou chtěli Slezané bodovat i v Uherském Hradišti, dvě penalty je ovšem zlomili a nezachránil je ani jinak skvělý výkon brankáře Berkovce. Příčinou karvinských neúspěchů je obrana a domácí zápasy. Disponují druhou nejhorší ligovou obranou, která je na vlastním hřišti dokonce tou nejpropustnější. Na Městském stadionu navíc získali Hrnčárovi svěřenci pouhé čtyři body v posledních šesti utkáních. Do utkání 22. kola navíc půjdou značně oslabeni. Kromě Panáka, který odešel do Sparty, budou chybět i vykartovaný Smrž, léčící se Dreksa, Puchel, Letić a pravděpodobně i šestigólový střelec Wágner.

"Důležité bude, jak zareagujeme na nevydařený minulý zápas v Uherském Hradišti. Ukázali jsme si věci, které nefungovaly, a pevně věřím, že s Teplicemi to bude výsledkově i herně lepší. Teplice mají tým sehraný, delší dobu pospolu. My se musíme dívat v tuto chvíli na sebe, abychom dobře pracovali," říká lodivod zelenobílých Norbert Hrnčár.

Jak již bylo zmíněno, Teplice podlehli na vlastním stadionu Mladé Boleslavi a propadli se hned o tři místa. Penalta, po které se hosté dostali do dvoubrankového vedení, se sice zahrávat neměla, to ale Severočechy neomlouvá, neboť poté hráli téměř celý poločas proti deseti, což vůbec nezužitkovali. Žlutomodří se mohou opřít alespoň o své venkovní kvality, kde jsou jedním z nejlepších celků mimo "top 5", a také na bilanci proti Karviné. Vzájemných zápasů se v rámci nejvyšší soutěže událo zatím pět, z nichž tepličtí vytěžili třináct bodů a inkasovali pouze třikrát. Absentovat na hostující straně budou zraněný Luts a vykartovaný Kuchta, představit se naopak mohou dva jubilanti. Brankář Grigar může odchytat 250. ligové utkání, pětigólový nejlepší kanonýr Hora zase slaví osmadvacáté narozeniny.

Stanislav Hejkal nebyl vůbec spokojen s posledním utkáním a sestava podle jeho slovo bude nyní odlišná. "V minulém utkání jsme neměli nasazení, bojovnost a vůli vyhrát. Bylo to pode mnou nejhorší utkání tady v Teplicích. S hráči jsem si vše vyříkal, s některými osobně. V kabině jsem i zvýšil hlas. Víme, že Karviná je jiná s Wágnerem a bez Wágnera. S ním je velmi silná, nakopává na něj balony, které vyhrává. Bez něj výkon takový nebyl. Všiml jsem si, že jejich trenér nebyl spokojený s některými hráči. Očekávám proto, že se Karviná vrátí ke stylu hry, kterým se prezentovala doma proti Opavě. Já také udělám změny. Uvidíme, na kolika postech. Budou se odvíjet od taktiky, kterou se chceme v Karviné prezentovat," předesílá hostující kouč.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Krivák, Rundič, Djordjevič - Moravec, Bukata, Dramé, Budínský, Záhumenský - Ba Loua, Guba
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Hošek, Čmovš, Krob - Hora, Žitný, Ljevakovič, Moulis - Trubač - Vošahlík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec  (sobota 17:00)
Mladá Boleslav i Jablonec zatím na jaře posbírali čtyři body a v dobrých výkonech chtějí obě mužstva pokračovat i nadále. Středočeši touží po útoku na pohárové umístění, hosté zase atakují umístění v první trojce.

Domácím se na jaře zatím poměrně daří a dělají vše pro to, aby odčinili nevalné a nevyrovnané podzimní výkony. V únoru Středočeši nejprve zaskočili na vlastním hřišti obhájce titulu z Plzně, se kterým uhráli cennou remízu. Následně se Boleslavi povedlo vyloupit Teplice. V obou utkáních se mezi střelce zapsal Nikolaj Komličenko, jenž tak zaokrouhlil svůj počet přesných zásahů v sezóně na dvacet.

Utkání proti Jablonci bude speciální pro kouče domácích Jozefa Webera, který na severu Čech dlouhou dobu působil. "Proti Jablonci to bude pro mě zvláštní zápas, i když na hráče ten pocit nechci vůbec přenášet, ale třináct let se nedá vytrhnout ze života, navíc v tom klubu působí ještě hodně lidí, kteří tam byli i v době, kdy jsem tam hrál," uvedl. Kapitán Boleslavi Marek Matějovský zase odehraje 300. zápas v české nejvyšší soutěži, shodou okolností proti týmu, za který si před osmnácti lety odbyl ligovou premiéru.

Výjimečné bude utkání i pro útočníka hostů Jana Chramostu, jenž v minulosti dlouho hrál právě v Mladé Boleslavi. Chramosta v posledním kole nastoupil v základní sestavě vedle dalšího útočníka Martina Doležala, ani tento tah ale nedovedl mužstvo trenéra Petra Rady ke třem bodům. Jablonec totiž na domácí Střelnici dvakrát neudržel vedení nad Opavou a se Slezany si nakonec body rozdělil. Severočeši tak opustili třetí místo a propadli se za Spartu a Ostravu až na pátou pozici.

Zbytečnou ztrátu chce Jablonec odčinit v Mladé Boleslavi. "Budě to těžké utkání, Boleslav hrála s Plzní nerozhodně, teď vyhrála v Teplicích, takže je tam určitý klid na práci a stabilizovala se sestava. Jedeme tam s tím, že chceme získat body, které jsme doma ztratili," řekl před zápasem Rada.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Hájek, Šušnjar, Fulnek - Hubínek, Takács - Přikryl, Matějovský, Ladra - Komličenko
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Jovović, Trávník, Kubista, Vatajelu - Chramosta, Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.76 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - Dukla Praha  (pátek 18:00)
Liberec chce po nepovedeném zápase v Ostravě opět zabrat a získat tři body. K Nise zavítá Dukla, která v minulém kole také neuspěla a opět si zkomplikovala situaci v boji o záchranu.

Slovan měl v předešlém kole velkou možnost k přiblížení se nejlepší šestici ligy. Svou možnost ale propásl, na hřišti ostravského Baníku prohrál a propast mezi ním a špičkou ligy se zvětšila. Zezadu se navíc Liberci přiblížili nejbližší pronásledovatelé. V pátek by tedy domácí potřebovali zvítězit a uhájit současné sedmé místo. Před kláním proti Dukle posílil Slovan brankář Milan Knobloch, který přišel z druholigových Pardubic.

Severočeši doufají, že se jim povede zopakovat poslední domácí zápas proti Příbrami, který ovládli jasně 4:0. "Chceme navázat na náš minulý domácí výkon a hlavně zvítězit. Situace ve středu tabulky se totiž zamotává, je potřeba každý bod. Máme na dostřel první šestku, kam chceme, ale zároveň jsme i blízko k jedenáctému místu," řekl asistent trenéra Miroslav Holeňák. Liberci bude v zápase chybět stoper Ondřej Karafiát, který již v sezóně nasbíral čtyři žluté karty a odbude si disciplinární trest.

Dukla je naopak nejhorším týmem soutěže. V jednadvaceti utkáních nasbírala pouze šestnáct bodů a na jaře bude mít co dělat, aby odvrátila hrozbu sestupu. Naposledy přitom předvedli Pražané povedený výkon doma proti městskému rivalovi Spartě. Dejvické mužstvo dokonce dvakrát vedlo, letenští ale vždy dokázali odpovědět a nakonec díky Tettehovi uzmuli tři body.

Vážnost situace si uvědomuje i kouč Roman Skuhravý. "Naše situace rozhodně není komfortní, takže nám už musí být jedno, kde a s kým hrajeme. Prostě musíme získávat body. V zimě jsme se rozhodli pro nějakou cestu, té se chceme držet a v obou jarních zápasech to bylo vidět. Že to nestačilo na víc bodů, to je prostě sport. V Liberci se rozhodně chceme prezentovat podobným způsobem hry, ale musíme eliminovat rychlý přechod domácích hráčů do ofenzivy," uvedl lodivod Dukly.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Lehoczki, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Nešický, Pešek - Kozák
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Kozma, Ostojić, Raspopović, Milošević - Kovaľ, Krunert, Souček - Podaný, González, Tetour
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.21 - 7.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha21171350:1852
2.Viktoria Plzeň21154232:1649
3.Sparta Praha21115534:1838
4.Baník Ostrava21115528:1738
5.FK Jablonec21114642:2137
6.Fastav Zlín2193927:2630
7.Slovan Liberec2177722:1928
8.1. FC Slovácko21901224:3127
9.FK Mladá Boleslav2175939:3726
10.SFC Opava21741029:3325
11.FK Teplice21741021:2925
12.1. FK Příbram21651027:4923
13.Sigma Olomouc21641119:3422
14.Bohemians Praha 190521471018:2919
15.MFK Karviná21441325:4016
16.Dukla Praha21441318:3816

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1502)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele