FORTUNA:LIGA - preview 19. kola

14.12.2018, 09:06, aktualizováno 17.12.2018, 09:14
Previews
Posledním zápasem bude dnes zakončena podzimní část české nejvyšší soutěže. Slavia postoupila do jarní fáze Evropské ligy a přezimuje na prvním místě tabulky, otázkou zůstává, jaký bude mít náskok na druhou Plzeň. Na sešívané nečeká snadný úkol, cestují totiž do Jablonce...
FK Jablonec - Slavia Praha  (pondělí 18:00)
Fotbalisté pražské Slavie po postupu v Evropské lize zamíří do Jablonce. Ten se stejně jako sešívaní v evropské soutěži dobře naladil. Domácí v případě jakéhokoliv zisku bodu přeskočí Baník a přezimují na třetím místě, červenobílí si na zimu chtějí zvýšit náskok před Plzní.

Jablonec na svého pondělního soupeře umí. Se Slavií v lize naposled prohrál na jaře 2013. Pokud byste hledali úspěch Slávistů na jablonecké Střelnici, musíte jít ještě o čtyři roky zpátky, do mistrovské sezóny tehdy Jarolímova mužstva. Dost bylo historie, jablonečtí si mohou věřit i na základě nedávných výsledků. Z posledních pěti domácích ligových utkání mají třináct bodů a inkasovali v nich pouze jediný gól. Náladu jim určitě nezkazila ani porážka v Karviné, neboť ve čtvrtek Radova družina sehrála výtečné utkání v Kyjevě, odkud si po zásluze odvezla první vítězství v Evropské lize. Komplikací pro zelenobílé bude bezesporu absence osmigólového Doležala, Kubisty a Acosty. Na hřišti by se měl objevit spolu s Doležalem nejlepší střelec Jablonce Trávník, pro něhož pravděpodobně půjde o rozlučku s jabloneckým dresem.

Ve formě jsou ale i slávisté. Ve čtvrtek po brankách Zmrhala a Stocha vybojovali cenný postup do jarní části evropských pohárů, navíc se mohou pyšnit i parádní ligovou formou. Osm kol již nepoznali přemožitele, od derby vyhráli všechny čtyři zápasy, ve kterých pokaždé vstřelila tři branky. Minulý týden přemohli sešívaní Mladou Boleslav 3:2, přestože průběh byl z jejich strany mnohem jednoznačnější. Na hřištích soupeřů Slavia ztratila jen dvakrát, což z nich dělá suverénně nejlepší venkovní tým ligy.

Nutnosti stoprocentní koncentrace si je plně vědom i Jindřich Trpišovský. "Je to pro nás další z těch velkých testů v probíhající sezóně. Ve čtvrtek nám to proti Zenitu všem podařilo a všichni jsme měli velkou radost, takže je to i test pro mužstvo, jak po takovém zápase zvládne takové těžké venkovní utkání v lize. Nesmíme mít v hlavách nějaké oslavy, ale jen tvrdou práci, to si všichni uvědomujeme. Je to pro nás test. Sezóna je dlouhá a tohle je situace, kdy po velkém úspěchu přichází rychle těžké utkání s výborným soupeřem, a já jsem přesvědčen, že se na něj dobře připravíme," věří trenér celku z Vršovic.

Těžko soudit, kolik můžeme očekávat branek. Na jednu stranu z posledních šesti vzájemných soubojů skončila polovina bez gólů, na tu druhou se střetávají dvě mužstva s nejvyšším počtem vstřelených branek. Co ale víme jistě je, že poslední zápas Fortuna ligy v roce 2018 bude řídit sudí Berka a že slávistům nepomůžou dlouhodobě indisponovaní Tecl, Hromada a Pokorný. Vzhledem k drobným zdravotním potížím je ohrožen i start Jaromíra Zmrhala.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Kratochvíl, Trávník, Považanec, Jovovič - Chramosta
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Ngadeu, Kúdela, Bořil - Souček - Zmrhal, Stoch, Hušbauer, Olayinka - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.30 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - MFK Karviná  (neděle 15:00)
Plzeň před domácím publikem zakončí podzim v duelu proti Karviné. Domácí jsou jasnými favority a rádi by zvýšili tlak na vedoucí Slavii. Hosté bojují o záchranu, v minulém kole se jim však po dlouhé době povedlo uspět.

Hráči Viktorie půjdou do ligového zápasu v dobré náladě. Během pracovního týdne totiž v Lize mistrů zdolali římské AS a nakonec uhájili třetí příčku, ze které se kvalifikovali do jarních bojů v Evropské lize. Plzni se navíc opět začalo dařit v domácí soutěži, z posledních dvou střetnutí uhráli plný počet šesti bodů a nedávají vydechnout vedoucí Slavii, byť na sešívané nadále ztrácí čtyři body. Na druhou stranu drží poměrně komfortní náskok před nejbližšími pronásledovateli.

V úterý Západočeši ukončí podzimní část sezóny na vlastním stadionu. "Věřím, že momentální pohoda se přenese do posledního utkání s Karvinou, které je pro nás hodně důležité. Doufám, že předvedeme výkon, na který se diváci stoprocentně těší, a závěr roku bude pro nás úspěšný," sdělil asistent trenéra Viktorie Dušan Fitzel.

V domácím dresu se na hřišti jistě neukážou Milan Petržela s Lukášem, kteří si odpykají disciplinární trest. Kromě dlouhodobě zraněného Michaela Krmenčíka chybí Plzni také Radim Řezník, jenž se zotavuje z operace achillovky.

Také Slezanům se v minulém kole zadařilo, když nečekaně přemohla Jablonec a z posledního místa se bodově dotáhla na pražskou Duklu. Karviná se z ligového vítězství radovala po osmizápasovém půstu, poslední tříbodový zisk tak znamenal pro MFK velkou vzpruhu. Hostům bude v Plzni kvůli žlutým kartám chybět Tomáš Wágner, Jiří Piroch a Jan Suchan zase na východě republiky hostují právě z Viktorie, tudíž se na trávníku taktéž neukážou. Do sestavy by se naopak měl vrátit Lukáš Budínský.

Karviná jede na západ Čech v roli jasného outsidera, přesto by soupeře ráda zaskočila. "Plzni chci pogratulovat k výsledkům ve skupinové fázi Ligy mistrů a k postupu do play off Evropské ligy. Je to skvělý výsledek i úspěch klubového a samozřejmě českého fotbalu. Čeká nás složitá zkouška a extra silný protivník," uvedl trenér Slezanů Norbert Hrnčár.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Ekpai, Čermák, Kovařík - Chorý
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolić, Krivák, Janečka, Moravec - Dramé, Smrž, Budínský - Lingr, Guba, Galuška
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.00 - 11.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec  (sobota 15:00)
Fotbalisté Slovanu Liberec zavítají v posledním utkání tohoto kalendářního roku do Ďolíčku. V souboji dvou týmů bez formy se budou chtít přiblížit šestému Zlínu. Domácí Bohemians se zase potřebují odpíchnout z dolních pater tabulky.

Klokani v nejvyšší domácí soutěži nevyhráli už 7 zápasů a po dobrém vstupu do ligy se pohybují pouhé 3 body nad posledním místem. A domácí bilance je ještě horší. Jedinou výhru si svěřenci Martina Haška připsali hned v prvním kole nového ročníku nad Slováckem, na druhou stranu budiž jim ke cti fakt, že z posledních pěti utkání v Ďolíčku podlehli svému soupeři jen jednou. Naposledy zavítali Klokani do Vítkovic, kde na Baník nestačili a prohráli 2:0. Utichl i bahrajnský kanonýr Yusuf, naposledy se trefil na začátku listopadu v Teplicích.

Domácí očekávají fyzicky hodně náročný duel: "Počítám, že to bude hodně bojovné, běhavé utkání. Ostatně jako je to vždy, když hrajeme s Libercem. Prezentují se podobným stylem jako my. Hodně běhají a presují. Mají ve svých řadách zajímavé hráče. Ať už Aarons, zkušený Breite nebo Karafiát," říká kouč Klokanů Martin Hašek.

Pro hosty z Liberce hovoří jak šestibodový náskok na svého soupeře, tak i vzájemná bilance. Z posledních devíti zápasů si odnesl pět vítězství, porážku utrpěl pouze jednou. Před třemi týdny se Slovanu povedlo uhrát cennou remízu proti Plzni, od té doby ale dvakrát vyšel bodově naprázdno. V Teplicích i doma s Opavou hned na začátku utkání inkasoval a oba zápasy prohrál o jediný gól. V zápase proti Slezanům bylo klíčovým faktorem vyloučení Petra Ševčíka, který se vzhledem k zimnímu přestupu do Slavie v dresu Liberce již neukáže. Potíží pro hosty je absence Romana Potočného, který do sítě protivníků nastřílel pět gólů. Žádný jeho spoluhráč se nedokázal prosadit více než dvakrát.

Hosté od Nisy věří, že domu přivezou dobrý výsledek, vědí ale, že si nesmí dovolit nic podcenit. "Jedná se o poslední utkání v tomto roce, a sice proti velmi nevyzpytatelnému soupeři. Podávají v prozatímní sezóně velmi nevyrovnané výkony, ale na domácím stadionu budou chtít určitě vyhrát. Do Prahy jedeme s velkou touhou a odhodláním napravit výsledky z předchozích utkání. Pevně věříme, že utkání zvládneme a potěšíme naše fanoušky," prohlásil asistent libereckého trenéra Miroslav Holeňák.

Oba týmy půjdou do sobotního odpoledního utkání značně oslabeni. Bohemians nepočítají se startem zraněných Juliše, Bederky a Schumachera, Slovan má problémy různorodější. Potočný stojí kvůli osmi žlutým kartám, Ševčík má disciplinární trest za již zmíněné vyloučení a Knejzlík chybí ze zdravotních důvodů. Dost možná se neobjeví ani další hráči jako Hybš, Koscelník, Pešek a Kerbr. Utkání, které začína v 15 hodin, bude řídit Pavel Julínek.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Záviška, Jindřišek, Martin Hašek ml., Vodháněl - Nečas - Hilál
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Mara - Breite, Oscar - Aarons, Nešický, Malinský - Oršula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 2.99 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Slovácko - Dukla Praha  (sobota 15:00)
Důležitý záchranářský duel uvidí diváci na Slovácku. Domácí, kteří se pod novým koučem zlepšili, přivítají Duklu. Hosté naopak po delším čase znovu okupují poslední místo.

Lepší nálada než v září či říjnu panuje jistě v těchto dnech v Uherském Hradišti. Slovácko se pod novým trenérem Martinem Svědíkem herně i výsledkově zvedlo a dokázalo se vydrápat z posledního místa. Moravanům se kupodivu nejvíce zadařilo proti mužstvům z opačného pólu tabulky. Po vyplnění Ostravy doma předčili také pražskou Spartu. V posledním kole si však přece jen pokazili statistiku, když prohráli v Olomouci.

Utkání proti Dukle bude dalším z řady důležitých klání v boji o záchranu. "Musíme se na něj připravit možná co nejlépe. Zapomenout na výkon v Olomouci, hlavně na první poločas, a vrátit se k výkonu z prvních dvou zápasů. Z hlediska organizace hry, dostupování soupeře a naší nepříjemnosti. Daleko více musíme být nepříjemnější i ve vytváření šancí a hlavně v šestnáctce," uvedl před zápasem Svědík.

Pražané se po minulém kole naopak na poslední místo propadli. V domácím střetnutí s Příbramí se sice dostali do vedení, hosté však dvěma brankami otočili skóre a z Julisky si odvezli všechny body. Zaváhání Dukly využila Karviná a obě mužstva nyní uzavírají tabulku se shodným bodovým ziskem.

Na Slovácku bude chtít Dukla alespoň trochu napravit dojem z nepovedeného podzimu. "Skoro celou dobu jsme byli na posledním nebo předposledním místě, táhne se to s námi od začátku. Sešlo se víc okolností, ale je to především velmi těžké psychicky. Když jsme prohráli sedm zápasů v řadě, bylo to opravdu hrozné, udržet si v této situaci dobré rozpoložení je takřka nemožné, ale jsme sportovci, tohle známe, zvládneme to," řekl obránce Dukly Ivan Ostojić.

Na každé straně budou chybět dva hráči kvůli trestu za žluté karty. Slovácku nepomůže distancovaný obránce Jan Juroška, hosté se zase budou muset obejít bez útočníka Uroše Djuranoviće. Hrát stále nemůže též záložník Daniel Tetour.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Divíšek, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček, Janošek - Navrátil, Havlík, Kalabiška - Zajíc
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Milošević, Ostojić, Ďurica, Souček - Raspopović, Bílovský, Bezpalec - Breda, Brandner, Podaný
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.49 - 4.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - Fastav Zlín  (sobota 15:00)
Teplice po skalpu pražské Sparty hostí na Stínadlech Zlín. Domácí budou chtít potvrdit nečekaný bodový zisk z Letné, hosté zase mají co odčinit po dvou porážkách v řadě.

Skláři se v minulém kole postarali o největší překvapení. Kouč Stanislav Hejkal se vrátil na Spartu, kde v minulosti působil, a dokázal využít špatné formy letenského týmu. Jedinou branku vstřelil v závěru střídající Moulis, který tak zajistil Teplicím nečekané tři body. Díky tomuto zisku se Severočeši vyhoupli na deváté místo a alespoň načas utekli soupeřům v boji o záchranu.

Ke zlepšeným výsledkům domácích přispěli mimo jiné zvýšená dávka bojovnosti. "Když pominu herní věci, které si vyhodnotí kolegové, tak je to ochota běhat, ochota pracovat, ať už je to celková vzdálenost nebo vzdálenost ve sprintu. Pak také ochota podstupovat osobní souboje a být v nich úspěšný; tlačit se neustále na soupeře a do koncovky," prohlásil kondiční trenér Teplic Antonín Čepek.

To Moravané po nad očekávání výborném průběhu podzimu zažívají v prosinci hlušší období. Svěřenci bývalého reprezentačního kouče Michala Bílka se museli vypořádat s těžkým losem, během kterého sice zdolali podobně jako Skláři pražskou Spartu, ovšem padli na hřištích Slavie či Jablonce a před týdnem je na zlínské Letné zdolala Plzeň. Ševci nadále zůstávají v elitní šestici, avšak po dalším zaváhání mohou ztratit přímý kontakt s konkurenty.

Hráči Zlína tedy budou mít v Teplicích co napravovat. "Museli jsme si některé věci ujasnit a vysvětlit chyby, abychom se jich co nejvíc vyvarovali. Jinak nálada je dobrá. Všichni jsou odhodlaní těžký zápas zvládnout," uvedl brankář Ševců Stanislav Dostál. Hostům bude na Stínadlech chybět obránce Róbert Matejov, jenž si odpyká trest za žluté karty.

První vzájemné měření sil v právě probíhajícím ročníku dopadlo lépe pro Moravany. Srpnové utkání na Letné dlouho spělo k bezbrankové dělbě bodů, až v nastaveném čase druhé půle rozhodl o výhře Zlína žolík Jakubov.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Král, Jeřábek, Krob - Kučera, Ljevaković - Trubač, Hora, Hyčka - Vaněček
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Hnaníček, Buchta, Gajić - Li. Holík, Hronek, Podio, Jiráček, Bartošák - Beauguel, Vyhnal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.30 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - FK Mladá Boleslav  (sobota 15:00)
Bitvu dvou týmů pohybujících se na konci první desítky budou sledovat diváci na opavském stadionu. Slezané chtějí navázat na úspěch z Liberce, hosté z Mladé Boleslavi zase chtějí uspět po dvou ztrátách.

Opavě se doma po návratu z brněnského azylu poměrně daří. V lize nejprve obdařila Příbram pětigólovým přídělem a o dva týdny později uspěli i v derby proti Baníku Ostrava. Porážku jim uštědřila až Slavia, byť Opava se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Na poslední utkání roku 2018 se Slezané naladili výtečně. V Liberci Simerského gólem v poslední desetiminutovce zvítězili 2:1. Domácí celek gólově táhne duo Smola-Kuzmanovič, každý z nich nastřílel 4 góly.

Jan Žídek doufá v co největší podporu fanoušků, jimž by rád výkonem poděkoval. "Chceme se rozloučit s podzimem a našimi skvělými fanoušky výhrou i dobrým výkonem a tím jim poděkovat za podporu během všech zápasů. Nebude to lehké utkání, ale věřím, že když navážeme na kvalitní výkony z předchozích domácích zápasů, můžeme zvítězit. Přál bych si, aby přišlo co nejvíce diváků. Chtěl bych ještě letos jednou zažít plný dům," říká zkušený opavský obránce.

Mladá Boleslav se prezentuje velice nevyrovnanými výkony. Důkazem budiž to, že z posledních deseti soutěžních utkání zvítězila pouze dvakrát. Jednou 3:0 a podruhé dokonce 4:0 v Olomouci. To byl také jediný venkovní zápas, ze kterého si Boleslav přivezla vůbec nějaké body. Naposled podlehla v Edenu pražské Slavii, výsledek 3:2 je pro boleslavské velmi milosrdný. Oba góly dal totiž Nikolaj Komličenko až v samém závěru. Právě ruský ostrostřelec je se 17 góly nejlepším kanonýrem nejen svého týmu, ale celé ligy. Pro srovnání, Komličenko dal o dva góly více než celá Dukla Praha, stejný počet branek mají na i Olomouc a sedmý Liberec. Právě díky hattricku tohoto Krasnodaru patřícího hráče ovládla Boleslav první utkání proti Opavě, a to 6:1.

Absentovat budou kvůli zranění hostující Fabián a domácí Puškáč, ohrožen je i start opavské dvojice Hrabina, Šrom. Rozhodčím tohoto utkání je Pavel Orel.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Kuzmanovič, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Kayamba, Janetzký, Zapalač - Smola
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Mareš - Takács, Hubínek - Konaté, Ladra, Přikryl - Komličenko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.63 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - Sparta Praha  (sobota 17:00)
Bídně hrající Sparta se rozloučí s podzimem v Příbrami. Hosté se u Litavky budou muset obejít bez několika opor, čehož by domácí, které posilnila výhra v minulém kole nad Duklou, mohli využít.

Celý říjen i listopad čekali fotbalisté Příbrami na ligové vítězství. Za tu dobu nasbírali kromě dvou remíz také pět proher a nebezpečně se propadali tabulkou. Sestup se jim však podařilo ukončit v minulém kole, kdy Středočeši otočili zápas na Dukle a po dlouhé době se dočkali tří bodů. Rázem tak Příbram poskočila ve vyrovnané soutěži na jedenácté místo.

Není divu, že po vítězství v Praze vzrostlo Středočechům sebevědomí a věří si také na Spartu. "Měl bych říct, že to bude velký zápas s velkým soupeřem. Ale já musím říct, že nikdo není větší, než jsme my. My jsme Příbram a společně můžeme kdykoli bojovat proti jakémukoli týmu. Jsme skvělý tým a velká rodina a společně zase můžeme uspět," prohlásil obránce Emanuel Antwi.

Nutno uznat, že na Pražany si teď musí věřit téměř celá liga. Letenští před týdnem předvedli další blamáž a doma ostudně podlehli Teplicím. Sparta po třetí ztrátě v řadě zřejmě definitivně přišla o naději na zisk mistrovského titulu a naopak se zdá, že bude mít co dělat, aby uhrála alespoň třetí místo. Momentálně však řeší především interní potíže. Spekuluje se, že hráči dokonce odmítají trénovat pod trenérem Ščasným.

Cokoliv jiného než výhra v Příbrami by znamenala další velké zklamání. "Dostali jsme se do velkých problémů vlastní vinou. Čeká nás poslední zápas, jsme Sparta a musíme udělat všechno pro to, abychom ten zápas zvládli. Samozřejmě to nic nemění na tom, že situace není dobrá. Musíme si ji vyhodnotit," uvedl Ščasný, jenž kromě koučování zastává též funkci sportovního manažera letenských.

Spartě bude v Příbrami nadále chybět "enfant terrible" Kanga, jenž podobně jako Stanciu či Plavšić nebude hrát kvůli žlutým kartám. Domácí podobné potíže neřeší, kromě dlouhodobě zraněného útočníka Slepičky by měli nastoupit v nejsilnější sestavě. Mají tak velkou šanci využít absencí soupeře.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Tregler, Kodr, Antwi - Rezek, Květ, Průcha, Mingazov - Voltr, Fantiš
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Wiesner, Radaković, Štetina, Costa - Chipciu, Sáček, Vácha, Civić - Tetteh, Pulkrab
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.42 - 4.07 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Baník Ostrava - Sigma Olomouc  (pátek 18:00)
Na horkou půdu Baníku Ostrava zamíří k páteční předehrávce Sigma Olomouc. První vzájemné měření těchto soků ovládl Baník na Andrově stadionu 4:1, nyní navíc bude hrát s vědomím možnosti přezimování na třetí pozici.

Na demolici Sigmy v zápase 5. kola Fortuna ligy měl zásluhu především Dame Diop, který v tomto utkání vstřelil tři ze svých čtyř ligových gólu v letošním ročníku. Nyní se Baník po sérii nezdarů vrátil na vítěznou vlnu, když shodně 2:0 uspěl v Příbrami i doma proti Bohemians. Zvláštní motivací pro domácí celek je šance přečkat zimu na třetím místě tabulky, o nějž budou na dálku soupeřit s Jabloncem a pražskou Spartou.

"Je pravda, že bychom chtěli zakončit rok vítězstvím. Ale tak jednoduché to nebude, protože Olomouc doopravdy kvalitu má. Jim se jen nedařilo v koncovce a to je svazovalo. Spoustu šancí neproměnili, ať třeba v Plzni nebo proti Slovácku. Není to rozhodně špatné mužstvo," myslí si asistent trenéra Pánika Jan Somberg.

Na sérii čtyř ztrát v lize dokázali hráči Olomouce zareagovat nejtěsnějším možným vítězstvím nad Slováckem. Jedinou branku utkání vstřelil Martin Nešpor, který pak stihl ještě neproměnit penaltu. Hanákům pomohly experimenty se sestavou, především nasazení Kalvacha na postu stopera. Poslední tříbodový zisk Sigmy v Ostravě se datuje k září roku 2012, od té doby zvládli olomoučtí pouze dvakrát remizovat, dvakrát odjížděli poraženi.

Trenér týmu z Hané Václav Jílek by byl rád, kdyby se výkon jeho svěřenců oproti utkání se Slováckem zlepšil. "Nasazení a agresivita, to je naprosto základní věc, kterou musíme udělat pro to, abychom vyhráli. Se Slováckem se to podařilo. Sice jsme fotbalové mužstvo, ale ta individuální kvalita se projeví až v okamžiku, kdy hráči jsou schopni dát do utkání stoprocentní nasazení. Takže bez toho se nedá hrát žádný způsob hry. Jediná šance, jak uspět na Baníku, je, abychom se soupeři v těchto atributech vyrovnali a pak byli fotbalovější, než v domácím utkání proti Slovácku," řekl dvaačtyřicetiletý kouč.

V zápase pod taktovkou sudího Královce bude domácím chybět vykartovaný Jánoš, obavy panují i nad startem Baroše a Šindeláře. Tým Václava Jílka má marodku početnější, obejít se musí bez zraněného tria Hála, Polom a Surzyn
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek, Hrubý, Holzer - O. Šašinka, Diop
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Zahradníček, Kalvach, Jemelka, Vepřek - Falta, Plšek, Houska, Pilař - Dvořák, Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.35 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha18151246:1646
2.Viktoria Plzeň18133227:1442
3.FK Jablonec18103538:1633
4.Baník Ostrava18103525:1533
5.Sparta Praha1894529:1531
6.Fastav Zlín1893624:2030
7.Slovan Liberec1866617:1724
8.FK Mladá Boleslav1864835:3422
9.FK Teplice1864819:2422
10.SFC Opava18621024:2920
11.1. FK Příbram1854923:4219
12.Bohemians Praha 19051846818:2718
13.1. FC Slovácko18601220:3118
14.Sigma Olomouc18531017:3218
15.MFK Karviná18431123:3515
16.Dukla Praha18431115:3315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1144)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele