Evropská liga - preview druhých zápasů skupinové fáze

03.10.2019, 08:50, aktualizováno 03.10.2019, 08:50
Previews
Manchester United na úvod udolal Astanu a nyní na něj čeká náročný test v Alkmaaru. Sevilla hostí APOEL, Feyenoord se střetne s FC Porto, Lazio bude měřit síly s Rennes, Arsenal je favoritem souboje se Standardem Lutych a Slovan se představí na půdě Bragy...
Skupina A
Sevilla FC - APOEL Nikósie  (čtvrtek 21:00)
Druhá polovina září Seville v rámci domácí LaLigy zase tak nevyšla, takže se nyní svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho obrací k prostředí, které je jim důvěrně známé. V Evropské lize se potkají s APOELem, který se pokusí odčinit domácí šok z prvního kola.

Sevilla se postupem času etablovala jako tým, který je zvyklý vyhrávat Evropskou ligu a v rámci ní předvádí velmi solidní výkony. Liga mistrů mu zase tolik nesedla, takže se nyní vrací s plnou silou a novými nápady. Ty reprezentuje jednak omlazený kádr a jednak trenér Julen Lopetegui. Ten vyslyšel volání vracejícího se barda Monchiho, který chce ze Sevilly opět udělat vládce Evropy. Nebo aspoň Evropské ligy.

Start se Seville povedl na výbornou, protože v prvním kole nového ročníku Sevilla neměla slitování s Qarabağem. V Baku mu nasázela tři branky a ani jednu od něj nedostala, takže se brankář Tomáš Vaclík mohl radovat z čistého konta. V lize už mu jeho obránci zase tak moc nepomáhají, protože Sevilla má s udržením nuly poměrně velké potíže.

Zatím nejhorší to bylo ke konci září, kdy Sevilla prohrála dva duely za sebou. Nejprve nad ní těsně zvítězil Real Madrid, což ještě takové překvapení nebylo. Ale dostat tři góly od Eibaru a prohrát s ním i přesto, že ještě v poločase vedete 2:0, to už se fanouškům Seville notně nepozdávalo. Minulé kolo už bylo o chlup lepší, i když také od Realu Sociedad dostala Sevilla dva góly. Tři mu ale sama dala, takže tentokrát to na tři body stačilo.

Trenér Julen Lopetegui na tiskové konferenci před zápasem zmínil: "Víme, že v obraně nepůsobíme jistě. Hodně věcí se nám nedaří a až příliš často děláme hloupé chyby, kterých bychom se měli umět vyvarovat. Zčásti je to způsobeno také jistou nesehraností a nezkušeností, protože se v kádru hodně hráčů změnilo a stále se sehráváme. Jsem si ale jistý, že se naše obranná hradba bude zlepšovat," dodal známý trenér.

Sevilla se s APOELem ještě nikdy oficiálně nesetkala. Kyperský celek má se španělskými soupeři nemalé zkušenosti, ale žádná z nich není příliš pozitivní. V jednadvaceti zápasech se kyperský celek totiž z výhry radoval jen v jednom případě a hned 15 zápasů prohrál!

V prvním kole Evropské ligy měla být výhra snadná. Do Nikósie z Lucemburska přicestovalo Dudelange, které na poli evropských pohárů teprve dělá první krůčky. I přesto se mu ale povedlo domácí dokonale zahanbit a i díky dvěma trefám mladého záložníka Danela Sinaniho nad APOELem těsně vyhrálo. Kyperský celek zoufale potřebuje body a plánuje podobně překvapit právě jasného favorita skupiny.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.33 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
F91 Dudelange - Qarabağ Ağdam  (čtvrtek 21:00)
Loni nejslavnější lucemburský klub z Dudelange přepisoval svou historii, to když se nečekaně kvalifikoval do hlavní fáze Evropské ligy. Ale až na jednu uhranou remízu velkou díru do Evropy neudělal. Jenže v minulém zápase na půdě APOELu zase slavil zásadní milník. A na první vítězství by bezpochyby rád navázal i proti ázerbájdžánskému Karabachu.

Bylo to v Nikósii před dvěma týdny opravdu pořádné drama. F91 tam vedlo o dvě branky, jenže pak během několika minut ve druhé půli inkasovalo třikrát a najednou prohrávalo. Přesto ještě dvakrát skórovalo a uzmulo tři body na svou stranu. Rázem se tak usadilo na druhém místě tabulky za vedoucí Sevillou, která taktéž vyhrála, a to v Baku.

O to víc byla výhra senzačnější, protože domácí od půlky srpna nevykazovali vůbec dobrou formu. Do základních skupin druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže se probojovali možná jen díky papírově horšímu losu, v lucemburské lize, která patří k vůbec nejslabším na starém kontinentu, začali nečekaně ztrácet. Dobrá pohoda v kabině prostě nebyla.

Dvěma brankami se proti APOELu prezentoval Danel Sinani, jenž se zároveň postaral o vůbec rozhodující přesný zásah. "Bylo to pro nás absolutně něco výjimečného," rozplýval se. "Bylo neskutečné sledovat, jak se někteří mí hráči po konci rozplakali. Když se na tohle díváte, říkáte si, že právě kvůli takovým momentům tak tvrdě pracujete," dodal.

Na poměry Dudelange mizerné výsledky stály místo zkušeného belgického trenéra Emilia Ferreru, jenž vydržel ve své funkci od svého červencového jmenování něco málo přes dva měsíce. Absolutně nenavázal na úspěchy svého německého předchůdce Dina Toppmöllera, před duelem na Kypru pod jeho velením prohrálo mužstvo čtyřikrát ze šesti utkání.

Dočasně tak vedení nominovalo Bertranda Crassona, bývalého belgického reprezentanta, který toho ovšem během své kariéry moc nenatrénoval. I přesto tahle změna týmu evidentně pomohla. Dudelange se sice v lize stále nachází jen ve středu tabulky, což je rozhodně umístění pod jeho ambicemi, nicméně naposledy zvítězilo o sedm gólů v Rosportu.

I když s tím Crassonovi svěřenci příliš nepočítali, mohou vlastně výrazně promluvit do bojů o konečná první dvě postupová místa. Pakliže Sevilla potvrdí roli favorita a skolí doma APOEL a oni znovu vyhrají, vytvoří si hned šestibodový náskok na kyperského i ázerbájdžánského protivníka. To je pro ně určitě velmi lákavá, hodně lukrativní nabídka.

Karabachu se vstup do Evropské ligy nevydařil. Byl sice v klání se Sevillou outsiderem a mohl v podstatě jen překvapit, určitě ale nechtěl porážku o tři góly. Další bezbodový neúspěch by pro něj představoval velkou komplikaci v honbě za jarní fází Evropské ligy. Čeká ho stoprocentně nepříjemný souboj s nahecovaným a povzbuzeným sokem.

Co se ligového dění týče, tam si vede dle vlastních představ. Ze šesti odehraných kol totiž neztratil ani bod. "Podstupujeme teď náročný program," upozorňoval hostující trenér Gurban Gurbanov. "Objevuje se u nás psychická i fyzická únava, přicházejí na řadu chyby. Cítíme se malátnější, musíme tedy zůstat opatrní. Budeme se ale připravovat jedině na výhru."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 3.67 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)11003:03
2.F91 Dudelange (LUX)11004:33
3.APOEL Nikósie (CYP)10013:40
4.Qarabağ Ağdam (AZE)10010:30
Skupina B
Malmö FF - FC Kodaň  (čtvrtek 21:00)
Skupina B nemá žádného vyloženého favorita, největší šance na postup se dávají ukrajinskému Dynamu. O druhou příčku by si to měli podle papírových předpokladů rozdat švédské Malmö s dánskou Kodaní, tento čtvrtek je čeká první severské derby na švédské půdě. Favorit se hledá jen velmi těžko, ovšem vzhledem k domácímu prostředí se více věří FF, které hned na úvod málem překvapilo v Kyjevě a prohrálo až brankou v samém závěru.

Loňský třetí celek ligové soutěže musel projít do hlavní fáze přes všechny čtyři předkola a vedl si celkem suverénně, nejblíže k vyřazení byl proti slovinskému Domžale (2:2, 3:2). Na úvod sehrál vyrovnanou bitvu na ukrajinské půdě a domů si odvezl těsnou porážku 0:1. Ve švédské nejvyšší soutěži se nyní dostal do famózní formy a zvítězil již pětkrát v řadě, proto mu patří druhé místo se šestapadesáti body a za vedoucím Djurgårdens IF zaostává o tři body.

"Trochu nás mrzelo, že jsme proti Dynamu ztratili koncentraci a neudrželi alespoň nerozhodný výsledek, i když podle mého názoru jsme si ho určitě zasloužili. Nicméně je před námi ještě pět utkání a hned to první bude nesmírně důležité, neboť Kodaň svůj vstup do EL zvládla a může tak hrát s větším klidem. Bude to pro nás klíčový souboj, ve kterém chceme odvést maximum," vyjádřil se natěšený trenér Malmö Uwe Rösler.

Hostující klub nejprve přivítal outsidera skupiny z Lugana a na hubeném vítězství se pořádně nadřel, jediný gól zaznamenal pět minut po přestávce a v závěrečných minutách se o těsný odstup velmi obával. Také FC se v dánské Superligaen daří podle očekávání, v jedenácti duelech získalo 25 bodů a nachází se na druhé pozici o bod za prvním Midtjyllandem. Oba dva čtvrteční rivalové se utkávají na evropské klubové scéně vůbec poprvé.

"Nikdo nemůže pochybovat o tom, že je to nesmírně pikantní a zajímavý zápas. Obě města jsou od sebe vzdálena sotva 40 kilometrů, ani jeden klub nebude chtít v žádném případě prohrát. Mnozí si myslí, že si do Malmö pojedeme pro remízu, ale to je omyl, my se chceme přiblížit k postupu. Hodně záležet bude na taktice a produktivitě, výrazně ofenzivní aktivitu neočekávám," prohlásil s jiskrou v očích jednapadesátiletý kouč Kodaně Ståle Solbakken.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.35 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lugano - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:00)
Lugano je ve skupině B považováno za asi největšího outsidera a s jeho postupem do jarní fáze se příliš nepočítá, na druhou stranu hned ve svém prvním utkání jasně ukázalo, že jen do počtu být nechce. Nyní se pokusí překvapit papírově nejsilnějšího konkurenta Dynamo Kyjev, které vstoupilo do skupinových bojů úspěšně. O favoritovi tak není pochyb, nicméně švýcarský klub svou kůži určitě zadarmo nedá.

Domácí výběr obsadil v loňském ročníku Super League senzační třetí pozici a do základní skupiny EL se proto probojoval přímo, nemusel tedy hrát nevyzpytatelnou kvalifikaci. Letos se mu však v lize daří o poznání hůře, po devíti odehraných kolech se nachází až na předposledním devátém místě se šesti body. Za ním je už pouze Thun a to ještě vinou horšího skóre. V dosavadním průběhu zvítězil jednou, v generálce na tento souboj podlehl Xamaxu (0:1).

"Samozřejmě je pro nás Evropská liga obrovskou výzvou a v každém utkání odvedeme maximum. Náročný program se na nás lehce podepisuje, v lize se nedokážeme dostat do pohody a máme problémy. Stále je však začátek sezóny a my si chceme především užít každý zápas ve skupině. O kvalitách Dynama není třeba nijak dlouho hovořit, bodovat proti takovému protivníkovi by bylo skvělé," uvedl realisticky domácí kouč Fabio Celestini.

Naopak pro hostující tým by bylo vypadnutí již v této fázi obrovským zklamáním. Dynamo neuspělo ve 3. předkole Ligy mistrů s belgickými Bruggami a rovnou mělo zajištěnou účast mezi osmačtyřicítkou nejlepších v EL. V ukrajinské lize po velmi špatném začátku zabralo, momentálně zvítězilo třikrát v řadě a posunulo se na druhou pozici se sedmnácti body. Na druhou stranu jeho ztráta na vedoucí Šachtar činí již propastných deset bodů.

Ve svém prvním vystoupení přivítalo švédské Malmö a jen stěží vybojovalo hubené vítězství 1:0 brankou z 84. minuty, Lugano prohrálo stejným rozdílem v Kodani. "Žádný soupeř v této fázi není slabý, nesmíme podcenit vůbec nikoho. Několikrát jsme se přesvědčili, že i malá ztráta koncentrace může přijít velmi draho. Hráči jsou dobře připraveni a chtějí vyhrát, jiný cíl ani mít nemůžeme," prohlásil bez výmluv kouč Oleksij Mychajlyčenko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.36 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)11001:03
 FC Kodaň (DEN)11001:03
3.Malmö FF (SWE)10010:10
 FC Lugano (SUI)10010:10
Skupina C
FK Krasnodar - Getafe CF  (čtvrtek 21:00)
Krasnodar se v minulém kole Premier Ligy vyhrabal ze série tří porážek v řadě a před důležitým střetnutím si spravil chuť. Tentokrát jej čeká Getafe, kterému se první kolo vyvedlo až nečekaně dobře.

Pro Getafe je letošní pouť Evropskou ligou velkou neznámou. A platí to i před duelem s Krasnodarem, protože Getafe ještě nikdy nenastoupilo proti ruskému soupeři. V utkání, které od devíti hodin odřídí zkušený chorvatský arbitr Ivan Bebek, hosté jsou spíše outsiderem, i vzhledem k minimálním zkušenostem. A to přesto, že první duel základních skupin zvládli mnohem lépe právě oni. Getafe dokázalo na domácí půdě překvapit turecký Trabzonspor a porazilo jej jedinou brankou utkání, o níž se postaral Ángel Rodríguez.

Na tenhle kousek ještě Getafe v LaLize dokázalo navázat dvěma povedenými zápasy a dech mu došel až v kole minulém. To se ale tak trochu dalo čekat, protože jeho soupeřem se stala Barcelona. Ta se v rozmezí osmi minut dostala ke dvěma brankám a Getafe nemělo nárok na body. Po této ztrátě je Getafe v lize až na 12. místě a do evropských pohárů se dívá s nadějí na zlepšení.

Proti Krasnodaru by to ani nemuselo být tak těžké, protože ruský celek to se španělskými soupeři neumí. Domácí se proti soupeřům z LaLigy postavili už osmkrát a hned pětkrát byli poraženi. O další zářez se pokusí Getafe, které se s ruským protivníkem ještě nesetkalo.

Krasnodaru se první kolo hrubě nepovedlo. Do utkání s Basilejí vkládal velké naděje a výsledek pro něj musel být opravdu šokující. Basilej totiž do sítě svého soka nasázela pět branek! Zkušený obránce Aljaksandr Martynovič ví, že podobný výsledek už se nesmí opakovat.

"To, co jsme předvedli v prvním utkání, se jen těžko vysvětluje. Po zápase jsme to pořádně probrali a snažili jsme se na trénincích zlepšit to, co nám dělalo problémy. Navíc budeme hrát doma a to je pro nás vždycky velkou pomocí. Proto jdeme do dalšího kola s nadějí a přesvědčením, že tentokrát už tři body uhrajeme," věří Martynovič.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.26 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Trabzonspor - FC Basilej  (čtvrtek 21:00)
Trabzonsporu vstup do Evropské ligy nevyšel, ovšem nyní doufá, že proti Basileji uspěje a získá první body. O víkendu se na svůj úkol naladil optimálně, Besiktas přejel 4:1, ovšem Švýcaři svojí sílu demonstrovali v prvním zápase zcela jasně.

Pro mnohé byl výsledek z prvních zápasů ve skupině velký šok. Basilej doma rozdrtila přední ruský tým Krasnodar 5:0 a všem účastníkům skupiny dala jasně najevo, že to s postupem myslí vážně. Na hřišti Trabzonsporu se švýcarský klub bude muset vypořádat s bouřlivou atmosférou i s vlastní bilancí na hřištích soupeřů. Švýcaři totiž prohráli z posledních pěti evropských zápasů čtyři.

Aktuální formu však mají Basilejští skvělou. V domácí soutěži neprohráli sedm zápasů v řadě a po víkendu vedou tabulku už o tři body před Young Boys Bern. "Měli jsme ve skupině dobrý začátek, ale zítra očekávám úplně jiný zápas," prohlásil hostující manažer Marcel Koller.

"Trabzonspor má v útoku hodně kvality, ale pokud si dokážeme vést jako posledně, vidím ten zápas optimisticky," nechal se slyšet mladý obránce Basileje Eray Comert.

Trabzonspor tak suverénní není. Za šest kol vyhrál jen dva zápasy, z toho jeden teď o víkendu proti Besiktasi, přesto je jen těžko k poražení. Přemožitele našel v turecké lize jen jednou, stejně jako v Evropské lize, kde prohrál nejtěsnějším rozdílem na půdě Getafe. Pokud Turci chtějí pomýšlet na postup, potřebují duel s Basilejí zvládnout a to nebude nic jednoduchého.

Trabzon se utká s Basilejí vůbec poprvé a dokonce poprvé nastoupí proti nějakému týmu ze Švýcarska. Hosté mají alespoň nějaké zkušenosti s tureckým soupeřem, hráli s ním dvakrát a dvakrát vyhráli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.57 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)11005:03
2.Getafe CF (ESP)11001:03
3.Trabzonspor (TUR)10010:10
4.FK Krasnodar (RUS)10010:50
Skupina D
Sporting CP - LASK Linz  (čtvrtek 21:00)
Pouze dva dny rekonvalescence za sebou mají fotbalisté Sportingu před zápasem Evropské ligy s Linzem. Portugalský tým ještě v pondělí bojoval na hřišti Avese, kde po neobvykle dlouhé sérii bez vítězství konečně naplno bodoval. Další tři body si bude chtít připsat i proti Linzu, kterému se naopak tuto sezónu daří.

Není to zatím dobrá sezóna pro Sporting. Lisabonský klub se trápí napříč soutěžemi a špatný start do sezóny již stál místo nizozemského trenéra Marcela Keizera. Na jeho pozici se po krátkém zastoupení Leonelem Pontesem postavil Silas a bývalý portugalský reprezentant oslavil svůj víkendový debut vítězstvím.

"Je to náročný trenér, který má rád, když má jeho tým utkání pod kontrolou," prohlásil záložník Sportingu Eduardo Henrique. "Když oznámili jeho příchod, byl jsem šťastný, protože jsme se znali a já jsem velmi rád, že spolu opět můžeme pracovat," prohlásil brazilský záložník, kterého Silas vedl ve svém předchozím angažmá v Belenenses.

Sporting určitě potřebuje bodovat, protože v prvním utkání prohrál v Eindhovenu 2:3 a další ztráta by výrazně zkomplikovala jeho šance na postup. Sportingu se historicky proti rakouským týmům daří, ale poslední setkání s Rapidem Vídeň v Poháru UEFA už má patnáct let. Sporting vyřadil Rapid v prvním kole a zahájil tehdy svou cestu až do finále soutěže.

Linz je ve zcela odlišné situaci než Sporting. V minulé sezóně se umístil na druhém místě rakouské Bundesligy a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by pozici za suverénním Salzburgem měl opouštět. Rakouský tým sice vypadl v posledním předkole Ligy mistrů s Bruggami, ale i účast v základní skupině Evropské ligy je pro tým, který se dlouhá léta trápil v druhé lize, velký úspěch.

Svou pouť v Evropské lize navíc Linz zahájil vítězně a porazil doma brankou Hollanda Rosenborg Trondheim 1:0. Dobrou formu má i v lize. V předposledním kole dokázal remizovat se Salzburgem a o uplynulém víkendu bez větších obtíží smetl Sankt Pölten na jeho hřišti 3:0.

"Očekáváme náročný zápas proti týmu, který je momentálně pod tlakem. To pro nás ovšem nic neznamená. Je to o naší hře a my chceme předvést odvážný výkon," prohlásil na předzápasové konferenci hlavní trenér Linzu Valérien.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.64 - 3.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rosenborg BK - PSV Eindhoven  (čtvrtek 21:00)
Rosenborg v poslední době střídá nevýrazné výkony se špatnými. Na domácí půdě by se ale svým fanouškům rád revanšoval v Evropské lize, kde ho vyzkouší velmi nepříjemný soupeř. PSV Eindhoven, kterému se zatím zdánlivě vše daří.

Rosenborg neprožívá ideální chvíle a jeho fanoušci se až příliš často vrací domů bez bodů i bez nálady. A to jak v lize, tak v pohárových scénách. V posledních deseti soutěžních duelech se Rosenborgu povedlo vyhrát jen čtyřikrát a hráči si mohou nechat leda tak zdát o nějaké delší úspěšné sérii. Úvodní utkání Evropské ligy Rosenborg vyslalo do Rakouska, kde na něj čekal domácí Linec.

A Rosenborg byl favoritem utkání, i vzhledem k větším pohárovým zkušenostem. V nastavení první půle se ale prosadili domácí, jmenovitě James Holland, na což zkušenější, ale mnohem pasivnější soupeř nedokázal reagovat. Rosenborg zatím proto čeká na první gól. V domácí lize se na další klíčové utkání Evropské ligy naladil pouhou remízou s Brannek, která se musela obejít bez branek.

Zkušený norský obránce Even Hovland si dobře uvědomuje, že se jeho tým musí zlepšit. "Zatím jsme byli velmi pasivní před vlastní bránou i před brankou soupeře. Nedostupujeme protihráče tak, jak bychom měli, čímž vzniká prostor pro zakončení a ohrožení brány. Není to systémová, ale často spíš individuální chyba. Odpovědnost za to ale nesou všichni. Teď proti nám stojí PSV, jehož hra skrývá hodně nebezpečí a my si budeme muset dávat velmi dobrý pozor."

Nizozemský celek působí oproti norskému soku jako mašina na góly a na úspěch. V posledních deseti soutěžních duelech se nizozemskému týmu povedlo neprohrát jediný duel a osm z nich vyhrál.

PSV zvládlo i domácí duel se svým nejvýraznějším sokem v boji o postup, portugalským Sportingem. Byla to velká bitva a Portugalci hodně kousali, ale nakonec se domácí o jeden gól prosadili. Na to navázali dobrými dvěma zápasy a především posledním, generálkou na pohárový duel. Bezbrannému Zwolle nasázeli čtyři branky a udrželi čisté konto, takže před výletem do Trondheimu budou mít sebevědomí hodně vysoko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.56 - 3.67 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven (NED)11003:23
2.LASK Linz (AUT)11001:03
3.Sporting CP (POR)10012:30
4.Rosenborg BK (NOR)10010:10
Skupina E
SS Lazio - Stade Rennes  (čtvrtek 21:00)
Římské Lazio zůstává v Evropské lize za očekáváním a stále ještě má na kontě nulu bodů. Změnit to chce před vlastními fanoušky, kam se ve čtvrtek večer podívá Stade Rennes. Ani forma hostí zatím nemůže jejich fanoušky těšit.

Lazio patří vždy k černým koním celé soutěže, protože dlouhodobě ukazuje známky pokroku a pravidelně se dostává mezi nejlepší. Letos vsadilo opět na trenéra Simoneho Inzaghiho, který s Biancolesti vykazuje parádní fotbal i přesto, že na posily nemá oproti slavnějším soupeřům takové prostředky. Vždycky se Lazio prezentuje jako nebezpečný tým s vlastní tváří a opěrnými body, které mu může závidět kdejaký velkoklub.

V prvním utkání Evropské ligy ale jako by nic z toho neplatilo, protože Lazio nečekaně prohrálo. V Kluži bylo z mnoha důvodů favoritem a navíc po brance Bastose brzy vedlo. Jenže domácí Kluž ještě do poločasu srovnala a dvacet minut před koncem se jí dokonce povedlo otočit skóre ve svůj prospěch. Lazio odjíždělo z Rumunska zklamané a bez bodů, přičemž na jeho obranu hledal Inzaghi slova jen těžko.

Biancocelesti mají dlouhodobě tendenci se rychle zotavit ze špatných výkonů a nejinak tomu bylo i nyní. Nad Parmou vyhráli a při prohře s Interem Milán také sahali po bodu. Všechny tři si pak Lazio vzalo v minulém kole Serie A, když doma bez milosti rozstříleli janovské CFC. V tomto utkání se Laziu dařilo prakticky všechno, od obrany až po útok. A trenér Inzaghi ví, že takhle musí jeho hráči pokračovat.

"Jsem moc rád za to, jak jsme si s Janovem poradili. Není to zrovna jednoduchý soupeř a hrozilo, že nám dojdou síly. Zvládli jsme to ale perfektně a myslím, že tento jasný výsledek nás nabudí. To teď opravdu potřebujeme, protože se blíží duel Evropské ligy. Na Rennes jsem hodně zvědav. Máme ho nasledovaného, takže víme, že to nebude nic snadného. Jsou velmi rychlí a konstruktivní, vzadu nás určitě jsou schopní dostat pod tlak."

Za normálních okolností z Rennes může jít i strach, přeci jen hráči jako Eduardo Camavigna, M‘Baye Niang nebo Jordan Siebatcheu umí roztočit pořádný kolotoč před bránou soupeře. Jenže Rennes se v poslední době vůbec nedaří.

V prvním kole Evropské ligy Rennes jen remizovalo s Celticem i přes výhodu vlastního hřiště a ve třech následujících duelech francouzské Ligue 1 ani jednou nevyhrálo. Na náročný zápas v Římě se připravilo jen remízou s Marseille. A to mu domácí Marseille musela ještě pomoct vlastním gólem Hirokiho Sakaie, jinak by si Rennes v podstatě nevytvořilo žádnou gólovou příležitost. Rennes se proto propadlo až na současné osmé místo v tabulce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.29 - 6.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celtic FC - CFR Cluj  (čtvrtek 21:00)
Oba dva čtvrteční soupeři se svého vstupu do základní skupiny Evropské ligy rozhodně nezalekli a ukázali, že v konkurenci dvou favoritů se budou chtít prát o postup. Paradoxem je, že se oba dva celky spolu už letos utkaly a to ve 3. předkole Ligy mistrů, z trochu překvapivého postupu do závěrečného play-off se radovala rumunská Kluž. Celtic tak rozhodně má svému soupeři co vracet, nyní se pokusí využít podpory vyhlášených fanoušků.

Skotský mistr po úvodní remíze 1:1 na rumunské půdě vedl doma hned dvakrát a to 2:1 i 3:2, jenomže ani v jednom případě náskok neudržel a nakonec prohrál po divokém průběhu 3:4. "Na zápasy s Kluží si samozřejmě pamatujeme a je třeba poznamenat, že se jedná o nesmírně kvalitního protivníka. Tentokráte musíme mnohem lépe pracovat v defenzívě a je potřeba být koncentrovanější, nic snadného nás v žádném případě nečeká," ví své trenér FC Neil Lennon.

Jeho svěřenci opět potvrzují na ligové scéně dominanci, ale pravděpodobně je čeká mnohem složitější obhajoba titulu než v předchozích letech. V tabulce jsou sice na vedoucí příčce s jedenácti body, nicméně před druhým Rangers mají náskok pouhého jediného bodu. CFR prošlo v Lize mistrů přes tři předkola, po postupu přes Celtic narazila na pražskou Slávii a do nejprestižnější evropské klubové soutěže se nedostala (v obou případech 0:1).

Kluž pod vedením kouče Dana Petresca znovu vévodí domácí soutěži. V jedenácti kolech si připsala na konto čtyřiadvacet bodů a před druhou Craiovou je o dva body, naposledy si dokázala poradit s Gaz Metanem v poměru 3:0. Při svém vstupu do hlavní fáze EL se postarala o naprostou senzaci, dokázala totiž otočit nepříznivý vývoj s vysoce favorizovaným italským Laziem a nakonec ho zdolala 2:1.

"Silnou stránkou našeho soupeře je moment překvapení a také obrovská houževnatost, což jsme okusili na vlastní kůži a minule to poznalo i Lazio. Šance jsou podle mě naprosto vyrovnané," dodává s opatrností v hlase Lennon. Tomu scházejí Griffiths, Šimunovič, Hendry a Arzani, naopak po zdravotních problémech již budou stoprocentně připraveni Bitton s Johnstonem, kteří se před několika dny vrátili k plnému tréninku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 3.90 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.CFR Cluj (ROU)11002:13
2.Celtic FC (SCO)10101:11
 Stade Rennes (FRA)10101:11
4.SS Lazio (ITA)10011:20
Skupina F
Vitória SC Guimarães - Eintracht Frankfurt  (čtvrtek 21:00)
Další klání mezi dvěma poraženými týmy z prvního kola se odehraje v Guimarãesi. Domácí Vitória před dvěma týdny prohrála utkání se Standardem Lutych, Eintracht Frankfurt zase nestačil na Arsenal. Zvlášť hosté si ale dělají zálusk na postup, tudíž další bodová ztráta pro ně není na pořadu dne.

Na jaře si Eintracht udělal v Evropě velké jméno. Skvělou jízdu Evropskou ligou málem završil až postupem do finále, nakonec jej však zastavila Chelsea. Po tak úspěšném ročníku počítalo vedení orlů se ztrátami klíčových hráčů. A tak se také stalo. Luka Jović, Sébastien Haller i Ante Rebić se rozprchli po světě a trenér Adi Hütter musel hledat v podstatě zcela nové složení ofenzivních řad.

Frankfurt situaci nakonec vyřešil investicemi. Do Hesenska dorazili Djibril Sow, André Silva a Bas Dost, a právě o tyto hráče se Hütter nově opírá. Souhra nicméně Eintrachtu zpočátku skřípala a stále jí k dokonalosti ještě něco chybí. Pro Die Adler je však důležité, že po vlažném startu začali sbírat body. Orli naposledy vyloupili půdu nováčka Bundesligy Union Berlín a v ligové tabulce poskočili na deváté místo.

Vstup do Evropské ligy ale Eintrachtu nevyšel zcela dle představ. Doma přivítal Arsenal, jenž loni v druhé nejprestižnější klubové soutěži kontinentu taktéž dlouho působil. Frankfurt se s anglickým mužstvem dlouho přetahoval, poprvé ale inkasoval před koncem první půle a další dva zásahy přidali Gunners v závěru utkání. Londýnský celek si tak odvezl výhru o tři branky na orly nic nezbylo.

Vitória se v pohárové Evropě objevuje celkem nepravidelně, zhruba každé dva roky. Letošní start v Evropské lize si dobyvatelé vysloužili díky pátému místu v uplynulém ročníku portugalské Primeira Ligy. Následně se ale celek z Guimarãese musel probít ještě přes tři předkola, přičemž v tom posledním na něj čekala silný FCSB z Rumunska. Proto si Vitória může ve skupině F užít střety s elitními kluby kontinentu.

První duel odehráli Portugalci v belgickém Lutychu proti tamnímu Standardu. Guimarães se dlouho držel, avšak po dvou brankách v druhé půli soupeři nakonec podlehl. Nyní tak mají hráči Vitórie možnost na nápravu. Mohou navíc využít absence gólmana Eintrachtu Kevina Trappa, jenž kvůli zranění z posledního bundesligového klání vynechá celý zbytek podzimu. Dobyvatelům hraje do karet i současná forma, aktuálně drží šňůru tří ligových vítězství, díky které se v tabulce Primeiry Ligy drží na čtvrté pozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.51 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Standard Lutych  (čtvrtek 21:00)
Po vysoké výhře nad Frankfurtem má londýnský Arsenal příležitost potvrdit roli favorita i doma proti Standardu Lutych a vykročit tak za co nejrychlejším zajištěním postupu ze skupinové fáze Evropské ligy. Kanonýři však navzdory solidním výsledkům nepodávají nijak zvláště dobré výkony, a tak může belgický celek cítit šanci na překvapení, obzvláště pokud Unai Emery sáhne k výrazně obměněné sestavě.

Dobrou zprávou pro španělského kouče je vyprázdněná marodka. Britskými médii sice v týdnu proletěla zpráva, že letní posila Kieran Tirney laboruje s novým zraněním a zmešká jak čtvrteční duel, tak následující zápasy národního týmu, ovšem skotský bek je dle Emeryho prohlášení ze středeční tiskové konference fit. "Stále potřebuje čas, nabrat sebevědomí, trénovat a hrát. Zítřek je pro něj dobrou příležitostí, je připraven nastoupit. V Manchesteru nehrál kvůli drobnému problému, ale nebylo to nic důležitého, jen nám doktor řekl, že bude lepší, když bude trénovat individuálně a připraví se až na další zápas. Musíme být opatrní a nezatížit jej hned více zápasy v krátkém rozmezí."

Totéž platí pro Héctora Bellerína, jenž by mohl absolvovat svůj první start v základní sestavě od loňského poranění kolene: "Drobný rozdíl je v tom, že jeho zranění bylo dlouhodobější," vysvětloval Emery. "Odehrál zatím patnáct minut, což bylo ideální. Pro nabrání sebevědomí nastoupil i za juniorku, a co se týče zítřka, bude záležet na našich trénincích, jak se bude cítit. Jestli to bude dobré, měl by normálně nastoupit."

Raritní účasti v jedenáctce se může dočkat také opomíjený Mesut Özil či mladý útočník Gabriel Martinelli. Mimo hru zůstávají pouze Emile Smith Rowe a Alexandre Lacazette. Také hosté mají k dispozici takřka kompletní kádr, neboť absence vinou zranění se týká pouze útočníka Orlanda Sá.

Předešlé vzájemné duely těchto dvou celků hovoří jasně pro Arsenal, který ve všech čtyřech případech zvítězil a nasázel v nich rovných patnáct branek. Zatímco Arsenal na úvod Evropské ligy zvítězil ve Frankfurtu 3:0, Lutych vstoupil do nového ročníku dvoubrankovou domácí výhrou nad portugalskou Vitórií. Belgický klub si doposud vede solidně i v domácí soutěži, kde z druhého místa ztrácí na vedoucí Bruggy pouze jeden bod, ovšem má odehráno o zápas více a v posledním kole s Charleroi pouze remizoval, když bodový zisk zařídil až v 90. minutě M’Poku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.52 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)11003:03
2.Standard Lutych (BEL)11002:03
3.Vitória SC Guimarães (POR)10010:20
4.Eintracht Frankfurt (GER)10010:30
Skupina G
BSC Young Boys - Rangers FC  (čtvrtek 18:55)
Oba celky si v prvním utkání Evropské ligy vedly odlišně. Zatímco Rangers skolili nejtěsnějším možným způsobem Feyenoord, Young Boys padli v Portu. Pod větším tlakem jsou určitě domácí, kterým by případná další porážka mohla hodně zkomplikovat plány v boji o postup do další fáze. Hostům by naopak například případná remíza asi nevadila.

V lepším rozpoložení je přece jenom skotský klub, kterému se kromě dobrého vstupu do základních skupin daří taktéž na domácí scéně. Poté, co neuspěli ve slavném Old Firm proti Celticu, s nímž nakonec padli o dva góly, vyhráli už pětkrát za sebou. O minulém víkendu přitom před vlastními fanoušky smetli hned pěti brankami v lize Aberdeen.

Pakliže by uzmuli tři body i ve Švýcarsku, vytvořili by si na svého soupeře hned šestibodový náskok. "Sebedůvěry bychom měli mít hodně. Jsme totiž v dobré pozici," nebyl skromný hostující kouč Steven Gerrard. "Jak jsme zareagovali na nepovedené derby se Celticem, bylo skutečně pozitivní. Atmosféra v kabině je super, na utkání v Bernu se už těšíme."

Je dost pravděpodobné, že bývalá legenda Liverpoolu by měla do hry poslat dost podobnou sestavu jako proti Feyenoordu. Chybět by Rangers měli zranění Jon Flanagan, Ryan Kent a Jordan Jones. "Bylo důležité začít pozitivně, obzvláště když hrajete doma. Myslím si, že proti Feyenoordu jsme byli opravdu silní, zejména v první hodině," říkal anglický stratég.

The Gers sehráli na švýcarské půdě v minulosti celkem tři zápasy a ani jednou tam nevyhráli, přičemž padli hned ve dvou případech. "Přijeli jsme do Bernu s velkým respektem," pokračoval Gerrard. "Myslím si, že když někdo dokáže vyhrát v lize o dvacet bodů, musí mít dobrý tým. Zároveň ale věříme, že mu naší vlastní úrovní můžeme konkurovat."

BSC dlouhodobě sužují poměrně početná marodka. I když dle slov trenéra Gerarda Seoaneho se alespoň blíží návrat třech hráčů. "Sporná je v tomto ohledu otázka kolem Moumiho Ngamaleua, Rogera Assalého a Guillaumeho Hoaraua. Uvidíme až ráno, jak to s nimi bude vypadat. Každopádně všichni tři absolvovali středeční trénink," prozrazoval.

Jinak ale marodka čítá i nadále pořádně dlouhý seznam. Různé zdravotní potíže sužují dalších šest hráčů ve složení Vincent Sierro, Mohamed Aly Camara, Christopher Martins Pereira, Sandro Lauper, Marvin Spielmann a Miralem Sulejmani. I kvůli těmto absencím nejsou výsledky domácích na požadované úrovni, byť o minulém víkendu skolili Sion.

Youn Boys by rozhodně mohli využít toho faktu, že na jeho Stade de Suisse je umělý trávník. "Pro nás je obvykle výhodou, že hrajeme doma. A je pravda, že Rangers nejsou vůbec zvyklí hrát na syntetickém povrchu. Jenže pro výhru jsou tu daleko jiné důležitější vlivy," povídal Seoane. "Klíčové zkrátka bude, jaký postoj zaujmeme na hrací ploše," zakončil.
BSC Young Boys - pravděpodobná sestava:
von Ballmoos - Bürgy, Sörensen, Zesiger - Janko, Lustenberger, Aebischer, Garcia - Fassnacht - Nsamé, Hoarau
Rangers FC - pravděpodobná sestava:
McGregor - Tavernier, Helander, Goldson, Barišič - Jack, Davis, Kamara - Arfield, Morelos, Ojo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.71 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Porto  (čtvrtek 18:55)
První ze šlágrů skupiny G se odehraje v Rotterdamu, hlavní kandidáti na postup do další fáze začali zcela odlišně. Porto určitě bylo zklamáno po vyřazení z předkola Ligy mistrů s ruským Krasnodarem, v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži ale dokázalo zmobilizovat síly a švýcarský Young Boys zdolalo po výsledku 2:1. Naopak Feyenoord prožíval krizi a z půdy skotského Rangers si odvezl porážku 0:1.

Svěřenci trenéra Jaapa Stam mají rozhodně co napravovat, v souboji s portugalským gigantem by přeci jen měli tahat za kratší nitky. Kromě již zmiňované prohry v Glasgow se jim vůbec nedařilo ani na ligové scéně. V podceňovaném Emmenu totiž pouze remizovali v poměru 3:3, pak nezvládli důležité vystoupení s Alkmaarem a po bídném výkonu mu podlehli 0:3. Teprve naposledy si spravili náladu a s chutí si zastříleli.

Na stadionu De Kuip přivítali sympaticky hrající Enschede a deklasovali ho vysoko 5:1. "Utkání s Twente nám může v dalším průběhu pomoci a to především po psychické stránce. Porto má bohatou historii a ve světě velké jméno, navíc disponuje nesmírně kvalitním kádrem. Jestliže chceme bodovat naplno, tak musíme předvést o sto procent lepší výkon než proti Rangers," poukazuje na obrovskou sílu protivníka sedmačtyřicetiletý Stam.

Domácí se v Eredivisii nacházejí na šesté pozici se třinácti body, FC je v nejvyšší portugalské soutěži na třetím místě s osmnácti body v těsném závěsu za vedoucím Famalicãem. Momentálně v ní zvítězilo již šestkrát za sebou a uplynulý víkend uspělo na stánku Ria Ave (1:0). Oba dva rivalové se spolu naposledy utkali na mezinárodní scéně před necelými šestadvaceti lety, tehdy se ještě ve vyřazovací LM radovalo Porto po výsledcích 0:0, 1:0.

Domácí klub stále nemůže využít služeb zraněného van Beeka, jistotu startu nemá ani Kökcü. Hostující stratég Sérgio Conceição postrádá Oliveiru s Barém. "Feyenoord je dlouhodobě známý svým ofenzivním pojetím hry a před vlastními fanoušky příliš často neprohrává. Nesmíme ani na chvíli ztratit koncentraci, takovýto soupeř dokáže potrestat sebemenší chybu," prohlásil varovně rodák z Coimbry Conceição.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.70 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Porto (POR)11002:13
2.Rangers FC (SCO)11001:03
3.BSC Young Boys (SUI)10011:20
4.Feyenoord Rotterdam (NED)10010:10
Skupina H
CSKA Moskva - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 18:55)
První kolo skupiny H v Evropské lize pořádně zamíchalo pořadím. Negativním faktorem bylo zcela jistě CSKA, které se v zápase s Ludogorcem totálně sesypalo a dostalo od něj debakl. Tentokrát se na domácí půdě pokusí revanšovat v duelu s katalánským Espanyolem.

Moskevská Arena CSKA se ve čtvrtek v podvečer stane dějištěm napínavého duelu, který má již před výkopem jasného favorita. Tím je domácí ekipa, která se pokusí napravit si reputaci po minulém kole. To se ruskému týmu naprosto fatálně nepovedlo. Od 11. minuty sice CSKA vedlo nad Ludogorcem Razgrad, jenže po změně stran se změnila také jeho hra. Výsledkem bylo divoké skóre 5:1, které nedalo CSKA šanci na body.

Z pořádného debaklu (jeho nejhoršího v dějinách evropských pohárů) se ruský celek bude chtít vzpamatovat co nejdřív a domácí duel s Espanyolem mu k tomu bude dobrou příležitostí. S Espanyolem se sice CSKA utkává poprvé v historii, ale španělským soupeřům obecně už mnohokrát čelilo. A nemá s nimi špatnou bilanci, protože žádný španělský tým ještě na půdě CSKA nevyhrál.

A trenér Viktor Gončarenko doufá, že Espanyol tuhle bilanci neprolomí. "Máme teď zrovna dobrou formu a je skvělé, že jsme na ten debakl z prvního kola skupiny dokázali takto reagovat. Daří se nám v obraně i ofenzivě a právě tahle vyváženost nám může pomoci vyhrávat důležité zápasy a s nimi i trofeje. Espanyol je trochu překvapivý soupeř, který si ale naposledy vedl velmi dobře a my se na něj budeme muset pořádně připravit. Dlužíme našim fanouškům tři body."

Espanyol sice ve své premiéře v Evropské lize zabral a rozdělil si body s maďarským týmem Ferencvárosi TC, ale jinak se mu vůbec nedaří.

V lize je to teď pro katalánský celek obrovské trápení herní i výsledkové. Už ve čtyřech soutěžních duelech se Espanyolu nepovedlo vyhrát a v generálce na evropský střet s CSKA Espanyol prohrál o dvě branky s outsiderem, Realem Valladolid. Dočkají se svěřenci trenéra Gallega lepšího výsledku nyní?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.53 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ferencvárosi TC - Ludogorec Razgrad  (čtvrtek 18:55)
Oba kluby letos usilovaly o účast v základních skupinách Ligy mistrů. A los dokonce oba svedl do prvního předkola, v němž nakonec uspěl Ferencváros. Teď bude moci Ludogorec svému protivníkovi hned dvě porážky vrátit, protože na něj narazí rovněž v Evropské lize. Měl by to být dle papírových předpokladů pořádně vypjatý a vyrovnaný souboj.

Byl to pro bulharský celek poměrně těžký vstup do nového ročníku. Ne že by výsledkově nějak výrazněji zaostával, nepůsobil však na hřišti, hlavně na domácí scéně, tak dominantním dojmem, jak by si asi vedení celkově představovalo. A i proto v srpnu nahradil zkušeného razgradského rodáka Stojča Stoeva teprve osmatřicetiletý Stanislav Genčev.

Ten se ještě v roce 2017 rval přímo na hrací ploše jako hráč, pak v Ludogoreci působil jako asistent trenéra. Původně měl převzít roli hlavního kouče jen dočasně, ale vypadá to, že vedení nakonec nic měnit nebude. Třeba před dvěma týdny pod jeho velením předvedlo mužstvo možná nejlepší výkon sezóny a pěti brankami zničilo moskevské CSKA.

Opravdu brzy bulharský mistr skončil v milionářské soutěži, v níž přišel na řadu konec už v půlce července. "Měli jsme tehdy proti Ferencvárosi pět absencí, mnozí ještě nebyli v plné kondici," zavzpomínal do blízké minulosti Genčev. "Situace je nyní jiná a doufám, že zápas bude vypadat jinak. Připravujeme se na výhru, může být důležitá v boji o postup."

Aktuálně jsou razgradští "Orli" ve velmi dobré pohodě, napříč všemi soutěžemi zvítězili šestkrát v řadě. Dosud prohráli jen dvakrát, a to právě s budapešťským sokem. Od té doby drží dlouhou šňůru osmnácti utkání bez porážky! "Snažím se využít každé chvíle, každou šanci, kterou mi klub dal," dodával Genčev, jemuž bude v Maďarsku chybět pár hráčů.

Sice je pro něj důležitou zprávou, že zdravý by měl být Marcelinho, přestože utrpěl lehké šrámy v posledním ligovém duelu s Dunavem Ruse, mimo hru každopádně budou Jacek Goralski i Anton Nedjalkov, dva obvyklé základní články sestavy. Hrát zřejmě nebude ani Cicinho, který je údajně na odchodu z Ludogorce. Měl by přestoupit do Grêmia.

Taktéž domácí jsou ve formě, z posledních sedmi utkání zvítězili hned šestkrát, přičemž velmi cennou remízu uhráli v úvodu hlavní fáze Evropské ligy na hřišti Espanyolu. Rozhodně povedený start pro Zöld Sasok. "Museli jsme zkraje sezóny čelit nové skutečnosti, zápasy hrajeme každé tři dny. Není to snadné, ale musíme si zvyknout," říkal Alberto Bosch.

Asistent hlavního lodivoda Serhije Rebrova si moc dobře uvědomuje, že v evropských pohárech je Ferencváros určitě méně zkušenější než Ludogorec. "V lize usilujeme o titul, míč získáváme zpět, pokud ho ztratíme. Chceme hrát v Evropské lize podobně, ale není to vždy možné, protože tu jsou soupeři, kteří jsou prostě silnější," zakončil Španěl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.27 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ludogorec Razgrad (BUL)11005:13
2.Espanyol Barcelona (ESP)10101:11
 Ferencvárosi TC (HUN)10101:11
4.CSKA Moskva (RUS)10011:50
Skupina I
AS Saint-Étienne - VfL Wolfsburg  (čtvrtek 18:55)
V posledních týdnech působilo St. Étienne poměrně hodně bezradným dojmem. Až do minulého ligového klání na půdě Nimes dokázalo vyhrát jen v jednom případě, od té doby uhrálo maximálně plichtu. Ani do Evropské ligy nevstoupilo nijak dobře, padlo v Gentu, a bude tak chtít napravit svůj neúspěch proti lídrovi skupiny I z Wolfsburgu.

Hodně se hovoří o tom, že u Les Verts brzy skončí nynější trenér Ghislain Printant. Rodák z Montpellieru působil u ASSE jako pravá ruka Jeana-Louise Gasseta od roku 2017. Od nové sezóny se posunul z pozice asistenta do role hlavního kouče poté, co jeho parťák na vlastní žádost ukončil v klubu své úspěšné působení. Jenže Printantovi se prostě nedaří.

Možná že ale vedení, a to včetně prezidenta klubu Bernarda Caïazza, které už kontaktovalo starého známého Gasseta a přemlouvalo ho k návratu, alespoň částečně uchlácholila nedělní výhra v Ligue 1. Printant tedy zatím stále zůstává. A pokud se svým mužstvem uhraje dobrý výsledek i proti německému celku, možná si svoje současné zaměstnání ještě udrží.

V Gentu předvedlo St. Étienne hodně mizerný výkon, a to především v defenzívě. Poté, co v Belgii inkasovalo tři góly, obdrželo hned další tři na půdě Angers. "Byl jsem zklamaný za naše fanoušky, za celý klub i hráče. Ten zápas nemohl vést k optimismu," hodnotil Printant. "Je na mně, abych situaci napravil a zastavil tuhle negativní sestupnou spirálu."

Domácím se sice již uzdravil gólman Jessy Moulin, nicméně zraněná je i nadále neotřesitelná jednička Stéphane Ruffier, jenž nedávno utrpěl zlomeninu prstu. Dále se do hry nepodívají Sergi Palencia, Yohan Cabaye ani Kévin Monnet-Paquet, otazník pak visí nad startem dalších třech hráčů, a to ve složení Jean-Eudes Aholou, Gabriel Silva a Loïs Diony.

I když Printantovo družstvo utnulo proti Nimes sérii sedmi utkání bez výhry, má ještě hodně na čem pracovat. "Občas jsme na hřišti trpěli a nepředvedli jsme nejlepší výkon. Není to ten druh fotbalu, který se mi líbí, ale vyhráli jsme," hodnotil domácí lodivod. "Hráli jsme prostě jako tým, který nutně potřebuje body. Už před zápasem jsme se necítili dobře."

Wolfsburg před dvěma týdny absolvoval doma papírově asi vůbec ten nejslabší duel ve skupině, poradil si povinně s Oleksandrijí a rád by svůj výsledek potvrdil i ve Francii. Celkově se svěřencům trenéra Olivera Glasnera slušně daří, v Bundeslize drží kontakt s předními pozicemi, z osmi letošních utkání neodcházel ani jednou poražen.

I hosty trápí poměrně četné absence, na Stade Geoffroy-Guichard budou postrádat šest zraněných hráčů. V základní jedenáctce, která by měla dle předpokladů vypadat dost obdobně jako proti poslednímu ukrajinskému protivníkovi, se určitě neobjeví John Brooks, Xaver Schlager, Koen Casteels, Daniel Ginczek, Ignácio Camacho ani Paulo Otávio.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Moukoudi, Perrin, Saliba - Debuchy, Youssouf, M'Vila, Trauco - Boudebouz - Hamouma, Khazri
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Guilavogui, Tisserand - Mbabu, Arnold, Gerhardt, Steffen - Mehmedi, Weghorst, Brekalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.47 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PFK Oleksandrija - KAA Gent  (čtvrtek 18:55)
Oleksandrija určitě nepatří mezi kandidáty na postup ze skupiny, o svou šanci se však určitě popere. Nyní přivítá belgický Gent a nebude považována za favorita, na druhou stranu bez bodů zcela jistě zůstat nechce. Ukrajinský celek ve svém prvním utkání narazil na Wolfsburg a podlehl mu 1:3, nicméně úplně špatný výkon nepředvedl. KAA se utkalo s francouzským Saint-Étienne a po divokém průběhu nakonec uhájilo těsnou výhru po výsledku 3:2.

Vzhledem k ofenzivním kvalitám hostujícího družstva se dá počítat s větším přísunem branek i nyní, Genk se až zase tolik na defenzivní úkony nesoustředí. V tomto ohledu je na tom lépe PFK, jenž v ukrajinské lize příliš často neinkasuje, po devíti odehraných kolech se nachází na solidním čtvrtém místě se šestnácti body a za druhým Dynamem Kyjev zaostává pouze o bod. Naposledy se střetlo se Lvovem a dokázalo ho zdolat v poměru 2:0.

Hosté si na ligové scéně také nevedou zrovna špatně a jsou třetí se sedmnácti body, na třetí Bruggy ztrácejí body tři. V sobotu dokázali přehrát Kortrijk taktéž 2:0. Před čtrnácti dny drželi se Saint-Étienne otěže utkání pevně ve svých rukou, jenomže situaci si sami zkomplikovali zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy si až komickým způsobem zavezl míč do vlastní sítě gólman Kaminski a postaral se o unikátního vlastence.

"Samozřejmě nikdo v tu chvíli rád nebyl, ale dopadlo to dobře. Takové momenty občas k fotbalu patří, jen tedy doufáme, že se nebudou opakovat v důležitých chvílích," řekl s úsměvem trenér KAA Jess Thorup na adresu své brankářské jedničky. Oba dva soupeři se spolu ještě nikdy v historii neutkali a čeká je tak vzájemná premiéra. Gent se bude nejvíce spoléhat na úderné duo David - Jaremčuk, které se letos prosadilo již devatenáctkrát.

"Samozřejmě bychom rádi potvrdili úvodní výhru, ale s Oleksandrijí to nebude jednoduché. Musíme se vyrovnat s náročným cestováním i chladnějšími podmínkami, navíc náš rival má velké kvality a dokáže být velmi nebezpečný po standardních situacích. Chceme se soustředit na vlastní hru a musíme být trpěliví, v tomto střetnutí to opravdu bude potřeba," uvedl s respektem k protivníkovi devětačtyřicetiletý Thorup.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.82 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.VfL Wolfsburg (GER)11003:13
2.KAA Gent (BEL)11003:23
3.AS Saint-Étienne (FRA)10012:30
4.PFK Oleksandrija (UKR)10011:30
Skupina J
Istanbul Başakşehir - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 18:55)
Başakşehir i Mönchengladbach mají po prvním kole co napravovat. Oba celky na úvod skupinové fáze utrpěly čtyřgólové debakly a na Wolfsberg i AS Řím rychle nabraly nepříjemné tříbodové manko. V Istanbulu tak půjde o hodně, jak domácí tak i hosté by se totiž dalšího zaváhání měli vyvarovat.

Výprask tureckého klubu v Římě lze ještě jakžtakž pochopit. Italské AS má v Evropě velký zvuk, a byť se loňskou sezónu celkem protrápilo, letos se chce v Serii A opět měřit s nejlepšími. Başakşehiru to navíc v domácí Superlize moc nejde, po šesti kolech je v tabulce až osmý. Čtyřgólový příděl byl sice přece jen přes čáru, ale co se stalo, už se nedá odestát.

Zato německá hříbata způsobili vlastním příznivcům pořádný šok. Před dvěma týdny přivítala v Borrusia Parku Wolfsberg, jenž vůbec poprvé ve své klubové historii proklouzl do skupinové fáze jakékoliv evropské soutěže. Všeobecně se tak čekala jasná výhra Gladbachu. Jenže domácí nejenže rakouskému protivníku podlehli, ale navrch inkasovali hned čtyřikrát. Borussia prostě neměla svůj den, zato vlkům spadlo do sítě v podstatě všechno.

Naštěstí se jednalo pouze o první kolo, takže Başakşehir i Gladbach mají stále čas na nápravu. V náročné skupině J se ale počítá každý bod, další prohra by tudíž pro obě mužstva byla pořádnou komplikací.

Hříbatům na rozdíl od Başakşehiru start do domácí soutěže vyšel. V Buneslize se drží na pátém místě, naposledy zvítězil na hřišti Hoffenheimu. "Máme za sebou neuspokojivý start do Evropské ligy. V Istanbulu chceme ukázat, že můžeme v této soutěži hrát. Chceme vzbudit dobrý pocit a předvést se jako naposledy v Bundeslize - se silou a zuřivostí," řekla gólmanská stálice Mönchengladbachu Yann Sommer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.68 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolfsberger AC - AS Řím  (čtvrtek 18:55)
Wolfsberger hned v prvním kole šokoval snad každého člověka, co se jen trochu zajímá o fotbal. Ve čtvrtek večer se pokusí dokázat, že jeho vysoké vítězství nad Borussií nebyla náhoda. Do Rakouska však přijede zkušené mužstvo z Říma, které nic jiného než tři body nebere.

Wolfsberger se dostal do skupinové fáze Evropské ligy vůbec poprvé a vzhledem k jeho soupeřům, kterými jsou Borussia Mönchengladbach nebo AS Řím, patřil k jasným outsiderům této čtveřice. A hned napoprvé narazil na Gladbach, který byl pasován na jednoho ze dvou favoritů na postup. Jenže Němci tvrdě narazili. Hosté přijeli do Mönchengladbachu s optimismem a opouštěli jej s pocity králů, kterým svět leží u nohou. Domácím totiž bez lítosti nasázeli čtyři góly a ani jeden si od nich nenechali dát!

Vlci z Wolfsbergeru ukázali zuby a fanoušci je oslavovali. A to nebyl zdaleka jediný důvod k radosti, protože od té doby se jim náramně daří. Ve třech posledních duelech se jim povedlo nasázet neuvěřitelných 10 branek, čímž si udržují pověst velmi ofenzivního a smrtícího soka. Naposledy to ale v rámci rakouské bundesligy stačilo jen na dělbu bodů. Dobrou zprávou pro trenéra Gerharda Strubera je prakticky kompletní kádr, v němž možná bude scházet jen Shon Weissman.

Římané jsou na tom mnohem hůř. Ostatně zranění jsou jejich dlouhodobou slabinou, která se za nimi plíží snad každý rok. Specialisté na zraněná kolena tentokrát budou postrádat dlouhodobé marody Cengize Ündera s Diegem Perottim. Především je ale oslabilo čerstvé zranění lídra záložní řady Lorenza Pellegriniho, který bude mimo hru až dva měsíce. A do hry nezasáhne ani další kreativní záložník, Henryk Mchitarjan. Do nominace se vrátil alespoň Davide Zappacosta.

Přesto domácí trenér odmítá svého soka podcenit. "Římané jsou velmi silným týmem, který má zkušeného trenéra. Dokázali zahanbit nejednoho soupeře a jejich ofenzivní styl se mi velmi líbí. Na rozdíl od nás je to zkušený tým, který má za sebou už hodně pohárových bitev a například jeho duel s Barcelonou byl neskutečný. Musíme si dát pozor na každého hráče, zejména na Edina Džeka," řekl Struber.

Edin Džeko je ostatně ve velmi dobré střelecké formě a ukázal to i v posledním ligovém klání, když Římanům zachránil tři body. Vlci se utkali s nováčkem z Lecce a dlouho se mu nemohli dostat na kobylku, dokud právě Edin Džeko v 56. minutě nevyužil parádní centr ze strany k povedené hlavičce a zaskočil brankáře Gabriela. Římané díky tomu poskočili znovu na 5. příčku Serie A. V Evropské lize to také nemají špatně rozehrané, protože v prvním kole si bez potíží poradili s Istanbulem Başakşehir. I oni naplnili kvótu čtyř branek v utkání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.80 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)11004:03
 Wolfsberger AC (AUT)11004:03
3.Borussia Mönchengladbach (GER)10010:40
 Istanbul Başakşehir (TUR)10010:40
Skupina K
Beşiktaş JK - Wolverhampton Wanderers  (čtvrtek 18:55)
Po porážce z prvního utkání potřebují jak Beşiktaş, tak i Wolverhampton nutně uspět. V lepší formě přitom vypadá celek z Premier League, který od té doby tři soutěžní zápasy neprohrál. Oproti tomu Turci jen prohloubili svojí výsledkovou krizi dalšími ztrátami v domácí soutěži.

Beşiktaş se herně i výsledkově trápí. Soutěžní utkání naposledy vyhrál koncem srpna a od té doby si tři body nepřipsal. Platilo to jak v prvním zápase na hřišti Slovanu Bratislava, tak v dalších dvou duelech turecké soutěže. O víkendu dokonce svěřenci Abdullaha Avciho prohráli na půdě jiného účastníka Evropské ligy Trabzonsporu vysoko 1:4. "Toto obtížné období už brzy skončí. Naše herní strategie je oproti minulé sezoně docela odlišná a s partou nových hráčů, máme na trávníku problémy s přizpůsobením," okomentoval výsledkovou krizi kouč Avci.

Beşiktaşi se proti anglickým soupeřům poměrně daří, porazil je šestkrát, pětkrát uhrál remízu a devětkrát prohrál. S Wolverhamptonem se ale nikdy nepotkal, takže v tomto směru čeká oba celky premiéra.

Hosté si pomalu zvykají na větší zápasové vytížení, ale neměl by to být v jejich případě zas takový problém. Přeci jenom týmy z Premier League jsou na tři utkání během sedmi dnů zvyklé. První utkání ale Vlci nezvládli a doma podlehli Braze 0:1. Wolverhampton však na porážku skvěle zareagoval a v domácí soutěži si následně odvezl bod z Crystal Palace a doma porazil Watford. Zvládl i duel Ligového poháru proti Readingu a na Beşiktaş je tak v solidní formě připraven.

Turecký celek se musí obejít bez Víctora Ruize i Enza Roca. Jedinou absenci pak řeší soupeř, jmenovitě se jedná o Dioga Jotu.
Beşiktaş JK - pravděpodobná sestava:
Karius - Rebocho, Uysal, Vida, Douglas - Nkoudou, Ljajić, Elneny, Tokoz, Diaby - Nayir
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Vallejo, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Gibbs-White, Jonny - Cutrone, Jiménez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.52 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Braga - Slovan Bratislava  (čtvrtek 18:55)
Slovan Bratislava má za sebou snový návrat do základních skupin evropských pohárů. Svěřenci Jána Kozáka mladšího dvěma góly v nastaveném čase rozhodli o vítězství 4:2 nad Besiktasem a favorita se pokusí překvapit i podruhé. Proti bude Braga, která se také v prvním zápase postarala o překvapivý výsledek, když si z Wolverhamptonu odvezla všechny body.

Portugalský celek jinak nezažívá dobrou sezónu. Předkoly sice Arsenalistas prošli bez větších potíží, ale na domácí scéně se jim vůbec nedaří. O víkendu si připsali teprve druhé ligové vítězství a v tabulce Primeira ligy se nachází až na 11. místě. Přesto mají v evropských pohárech již pětizápasovou vítěznou šňůru.

"Je to motivace navíc, rádi bychom se zapsali do historie klubu, ale rozhodně to není to, co nás posunuje. Chceme odehrát dobrý zápas a získat tři body," prohlásil trenér Bragy internacionál Ricardo Sá Pinto.

Braga již má zkušenosti se slovenskými celky. Před jedenácti lety ji v Poháru UEFA zkřížila cestu Artmedia Petržalka, kterou Braga doma smetla 4:0 a i odvetu v Bratislavě zvládla s přehledem a zvítězila 2:0.

Slovan v domácí soutěži rozhodně nemá takové problémy jako Braga a od právě uplynulého kola vede slovenskou Fortuna ligu. Nejbohatší slovenský celek si největší krizí prošel v úplném úvodu sezóny, kdy vypadl v prvním předkole Ligy mistrů s černohorskou Sutjeskou. Fiasko se Sutjeskou stálo místo trenéra Martina Ševelu a na jeho pozici nastoupil Ján Kozák mladší, kterému se zatím v prvním větším trenérském angažmá daří v Evropě i doma.

Slovan pod Kozákovým vedením prohrál zatím pouze dva zápasy, přičemž prohra v posledním předkole Evropské ligy na půdě PAOK Soluň měla chuť vítězství, neboť i tak znamenala postup do základní skupiny.

Syn bývalého trenéra slovenské reprezentace nemůže v Braze počítat s kapitánem Božikovem a Čavričem, kteří do Portugalska ani neodcestovali. I kvůli absenci klíčových hráčů se bratislavský tým nepovažuje za favorita: "Nečeká nás nic lehkého. Jedeme tam pokorně s ambicí odehrát co nejlepší duel," řekl pro klubový web Kozák.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.98 - 9.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava (SVK)11004:23
2.SC Braga (POR)11001:03
3.Wolverhampton Wanderers (ENG)10010:10
4.Beşiktaş JK (TUR)10012:40
Skupina L
FC Astana - FK Partizan  (čtvrtek 16:50)
Partizan na úvod Evropské ligy nijak výrazněji nezklamal, ale ani si nepřipsal před vlastními fanoušky potřebné vítězství, přičemž nad Alkmaarem vedl. Teď bude hledat cestu za třemi body v daleké Astaně, která rovněž potřebuje uspět. Kazašský celek sice neodehrál na půdě superfavorita z Manchesteru vyloženě špatné utkání, nakonec ale padl o branku.

Očekává se, že Rudí ďáblové z Anglie si zajistí snadno postup do jarní fáze této soutěže a o druhé postupové místo si to rozdají tři jeho zbývající soupeři. Zatím je hra o toto umístění více než otevřená. Partizan je na tom v tuhle chvíli přece jenom o něco lépe, neboť na rozdíl od Astany bodoval, ta má ovšem papírově nejhorší možné střetnutí už za sebou.

Hostující kapitán Vladimir Stojkovič, pro jehož klub to bude vůbec první měření sil s kazašským mužstvem v evropských pohárech, si uvědomuje, že jeho tým čeká nepříjemný duel. "Bude důležité, jak do něj vstoupíme. Doufám, že se vše bude vyvíjet tak, jak chceme," říkal. "Analyzovali jsme svého soka, viděli jsme na videu, že má skvělý tým."

Výsledkově jsou na tom Crno-beli dobře, od remízy s Alkmaarem vyhráli hned třikrát v řadě, dosud v sezóně prohráli jen jednou, a to mají za sebou již šestnáct klání napříč všemi soutěžemi. "Časový posun a náročná cesta nejsou nezanedbatelné skutečnosti. Ale já si myslím, že se bez problémů přizpůsobíme a připravíme se," sliboval Stojkovič.

Partizanu dlouhodobě v Evropské lize vyhovuje logicky domácí prostředí. Venku totiž z celkových patnácti utkání padl hned desetkrát, tři body uzmul pouze dvakrát. Astana přitom před vlastními fanoušky vždy patří k nejnepříjemnějším sokům. "Je doma opravdu agresivní. V začátcích poločasů střílí vždy nejvíce branek," varoval kouč Savo Miloševič.

Ten potvrdil, že v hlavě už má předem dávno vymyšlenou základní jedenáctku, konkrétní složení ovšem předem prozrazovat nechtěl. "Když máte tolik zdravých hráčů, rotovat se sestavou je pak příjemnější mučení. Několik týdnů, možná i měsíců, budeme muset hráče střídat. A jiné to nebude ani v Kazachstánu," zakončoval bělehradský stratég.

Domácí kromě působení v Evropské lize procházejí taktéž klíčovým obdobím, co se zisku ligového titulu pro rok 2019 týče. Nemají situaci úplně pod kontrolou, očekává se boj až do samotného závěru. Aktuálně jsou ve své lize třetí. "Pokud chceme v evropských pohárech uspět a postoupit, musíme body získávat doma," uvědomoval si bek Dmitrij Šomko.

Svěřenci trenéra Romana Hryhorčuka patří za již ostřílené mužstvo v pohárové Evropě. A i možná díky tomu budou v tomto zápase mírným favoritem. "Každý bod ve skupině má cenu zlata," dodával Šomko. "Kalendář je nabitý, to je však v pořádku. Už pět let jsme v tomhle režimu. Myslím, že bychom měli dobře zregenerovat a ukázat slušný fotbal."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.21 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Manchester United  (čtvrtek 18:55)
Alkmaar čeká v Evropské lize velký svátek, na jeho půdu totiž zavítá vítěz z roku 2017 Manchester United. Zatímco Angličané v prvním duelu udolali Astanu, Alkmaar si přivezl cenný bod z Bělehradu. Oba celky se spolu v evropských pohárech nikdy neutkaly.

AZ v minulém kole vybojovalo remízu v Bělehradě a položilo základ svým ambicím ve skupině, které neznamenají nic jiného, než postup. Ve druhém kole čeká na svěřence Arneho Slota slovutný Manchester United a domácí se nebojí. Forma Alkmaaru budí respekt, čtyři výhry v řadě ho katapultovaly už na třetí místo za tandem Ajax, PSV. O víkendu AZ porazilo Heracles 2:0, navíc už třetí ligový zápas v řadě neinkasovalo.

Od začátku sezony nejsou výsledky Manchesteru zrovna uspokojivé. V Premier League patří ďáblům až desáté místo už s dvanáctibodovou ztrátou na čelo. A ani v Evropské lize to dosud nebyla žádná hitparáda. United sice porazili Astanu, ale diváci na Old Trafford se museli spokojit s jediným gólem.

Každopádně Manchester je stále považován za jednoho z největších favoritů na celkové vítězství a i v Alkmaaru by si měl podle papírových předpokladů poradit. Bilance nizozemského celku proti anglickým týmům není zrovna oslnivá - vyhrál pouze dva z dvanácti duelů. Na druhou stranu ani United nebývají mimo ostrovy tak nebezpeční a v Holandsku vyhráli všudy všeho jen dvakrát.

Trenér Ole Gunnar Solskjaer nebude moci nasadit to nejsilnější. Anglický celek se potýká s rozsáhlou marodkou (Bailly, Pogba, Jones, Shaw, Martial, Bissaka) a navíc ho o víkendu čeká důležité utkání na hřišti Newcastlu. Na trávník tak s velkou pravděpodobností vyběhne všelijak poskládaná jedenáctka doplněná o dravé mládí. Holanďanům zase scházejí zraněný Gudmundsson a potrestaný Svensson.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Wijndal, Wuytens, Vlaar, Sugawara - Koopmeiners, Midtsjo - Idrissi, Wit, Stengs - Boadu
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Dalot, Tuanzebe, Rojo, Williams - Pereira, Matić, Fred - Mata, Greenwood, Gomes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.48 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)11001:03
2.FK Partizan (SRB)10102:21
 AZ Alkmaar (NED)10102:21
4.FC Astana (KAZ)10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Ferguson6

Dudelange - Qarabag by mohol byť dobrý zápas

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

nene golově Ludva proti Ferencovi jinak na pohled Alkmaar s United

Reagovat
Pipo123

Lazio-Rennes, olimpico semivuoto: attesi non oltre 10 mila spettatori

Má vôbec zmysel sa kvalifikovať do EL? Minulú sezónu prišlo na Sevillu 25 tisíc fans, dnes na Rennes 10 tisíc fans, to je totálne pod úroveň klubu

Reagovat
mul

neskutočné, vlastne viac ako 10 000 byva v TT na predkolá EL ... a na ligu chodí viac fans ?

Reagovat
Emmett Brown

34 tisíc malo Lazio priemer vlani v lige

Reagovat
Pipo123

Ako píše Emmett nižšie, ten prieme bol niečo cez 30 tisíc.

Čo čítam reakcie fans Lazia tak často sa opakuje argument že nemôžu prísť lebo ceny lístkov, prípadne neskorší čas vysielania zápasov (to mi ale príde ako totálna blbosť, jasne hraje sa to cez týždeň, ale tak isto sa hraje aj LM a tú by vypredali). To že pre nich nie je lákadlom Cluj chápem, ale že ich neláka ani Rennes či Sevilla je na hlavu.

Reagovat
Zark

EL proste v italii netahne, stejne jako papirove slabi souperi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to obecně problém EL. Byt se ten respekt k soutěži trochu zlepšil, stále to není ono. Například i Arsenal, kterej má 99% vyprodané zápasy tak na EL lze najít i volné místo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

No poďme belasí, výkon ako proti Beşiktaşu a výhra sa vezie domov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvic odpad klub s

Reagovat
smazaný uživatel

Tlieskam ti.

Reagovat
Largo

Forza Roma!!!!

Reagovat
Rudnevs

Aufgeht’s Wolfsberg!

Reagovat
smazaný uživatel

celko zaujimava by mohla byt skupina wolverhampton, wolfsburg a wolfsberg))))

Reagovat
DrQQ

A ešte Vlanová. :-)

Reagovat
DrQQ

Vlkanová

Reagovat
smazaný uživatel

...a obcianske zdruzeie VLK)))

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil je definitivně odpískanej v Arsenalu. Nedostal se v EL ani na lavici a přitom je available

Reagovat
Front hell

hodlá united vystřelit na bránu?

Reagovat
Kixi Syhimour

Rangers

Reagovat
Rothbard

Viana proti Slovanu gól, žlutá, zaviněná penalta a vlastňák.

Reagovat
smazaný uživatel

taka futbalova analogia tzv. gordie howe hat trick)))

Reagovat
Stana95

co na to říct, klasický profesorský výkon Italského týmu hrajícího venku proti houževnatému soupeři. Ten rozdíl ve kvalitě tam byl, ale Wolfsberger to dorovnal bojovností. Smutný pak ale je, že jsem ke konci spíš přál Rakušákům aby dali ten vítěznej gól přišlo mi, že nám ten bod vlastně nakonec i stačí

Jinak ke hře, Santon byl první půlku otřesnej, mohl zavinit gól už v nějaké 20 vteřině a stal mě celou půlku. Druhý poločas pak odehrál snad bez chyby oproti tomu Spinazzola se mi první půli líbil a té druhé to byla hrůza, měl jít dolů už tak v 60, ten gól jde taky za ním ...

Stopeři se mi líbili, hlavně Fazio tam kraloval

Co se týče hry dopředu, tak tam asi jedinej kdo se snažil něco vymyslet byl Zaniolo, Kluivert se sice dobře vracel a vybojoval tam pár míčů, no dopředu nic moc. Kalinič tam byl úplně k ničemu.

Nejhorší na tom všem ale je to, že jsme tam mohli po té hrubce golmana v nastavení ještě vyhrát Remíza však je asi spravedlivá

Reagovat
fabec1222
Reagovat
CHONG

Rozehráli jsme to hezky, snad v tom budeme pokračovat, ať se můžu pěkně na jaře podívat na živo na play off

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele