Eredivisie - souhrn 26. kola

15.03.2019, 21:56, aktualizováno 17.03.2019, 18:43
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven těsným rozdílem vyhrál na hřišti Venla a drží si na druhý Ajax, který podlehl Alkmaaru, pětibodový náskok. Feyenoord nečekaně zaváhal, když doma přenechal všechny body Willemu II. Vitesse nestačilo na Heracles, naopak Utrecht na trávníku poslední Bredy splnil povinnost. Ve vyrovnaném boji o záchranu si pomohlo také Zwolle, které zvítězilo na půdě Excelsioru.

SBV Excelsior - PEC Zwolle 0:2

17.03.2019 16:45

Góly: 82. Kingsley Ehizibue, 84. Younes Namli

Zwolle zvládlo vyrovnanou bitvu na půdě rotterdamského Excelsioru a díky dvěma vstřeleným gólům v samém závěru zápasu zvítězilo po výsledku 2:0. Tabulkou se posunulo na dvanácté místo s devětadvaceti body a po delší době se oddálilo sestupovým příčkám, k tomu přerušilo svou šňůru šesti zápasů bez výhry. SBV nebodovalo naplno ani počtvrté za sebou a je až patnácté se šestadvaceti body jen o bod před šestnáctým De Graafschapem.

Hosté se v celém průběhu dostali k více vyloženým možnostem, jenomže se jim dlouho nedařilo prosadit a vypadalo to, že se oba celky rozejdou smírně bez branek. Nicméně PEC nakonec spasil Kingsley Ehizibue s Younesem Namlim, domácí se na žádnou odpověď nezmohli. Přitom již po čtvrthodině hry se dožadovali odpískání pokutového kopu po kontaktu Namliho s Edwardsem, ale rozhodčí Mulder zůstal naprosto klidný.

Krátce po odehrané půlhodině si naskočil na rohový kop z pravé strany Thy a poprvé se musel vytáhnout brankář Damen, jenž odvrátil hlavičku zblízka do strany. Ve 37. minutě se aktivní Thy znovu uvolnil po přihrávce od van Duinena a vzápětí pálil těsně vedle. To bylo z prvního poločasu vše, v tom druhém Excelsior spoléhal na opatrnou hru v defenzívě a čekal, jestli se mu nenaskytne nějaká příležitost z rychlého protiútoku.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem napřáhl z hranice pokutového území Namli a Damen vyrážel míč před sebe, následná krkolomná dorážka patou od Van Duinena letěla o půl metru nad břevno. Zwolle přetavilo svou mírnou převahu ve vedoucí gól v 82. minutě. Po dlouhém pasu z levého křídla od Lama hlavičkoval nenápadně do země Ehizibue a s pomocí vzdálenější konstrukce dopravil balón do branky.

Od tohoto okamžiku SBV otevřelo svou hru a doplatilo na to za další dvě minuty. Pojistku přidal Namli, jenž předvedl nádhernou individuální akci z pravé strany, postupně se probil přes tři bránící protihráče až před Damena a pak ho obstřelil přízemním pokusem k levé tyči. Hosté duel s přehledem dohráli, rotterdamský klub byl směrem dopředu naprosto neškodný.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - AFC Ajax 1:0

17.03.2019 14:30

Góly: 56. Guus Til

Ajax nezvládl šlágr 26. kola na půdě Alkmaaru a po šesti předchozích výhrách překvapivě prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. Jedinou branku nedělního utkání vsítil zhruba deset minut po přestávce Guus Til. Domácí tak oplatili soupeři podzimní debakl 0:5 a výrazně mu zkomplikovali boj o titul. Hosté jsou stále druzí s dvaašedesáti body, jejich manko na vedoucí PSV vzrostlo těsně před reprezentační přestávkou na pět bodů.

Na hosty zřejmě dolehl náročný program, neboť ještě ve středu sehráli dohrávku se Zwolle (2:1) a nyní se po hodně dlouhé době gólově neprosadili. AZ zůstává na čtvrtém místě se sedmačtyřiceti body, ovšem za třetím Feyenoordem zaostává pouze o skóre a před pátým Arnhemem má náskok solidních sedmi bodů. Zápas se nevyznačoval ofenzivní taktikou, ba naopak oba soupeři spíše bránili a čekali na svou chvíli.

Prvního výraznějšího vzrušení se zaplněný stadion AFAS dočkal po necelé půlhodině hry, kdy si Idrissi šikovně navedl míč téměř až od brankové čáry do mnohem výhodnější střelecké pozice a jeho následný projektil musel brankář Onana famózně vyrážet jednoruč před sebe. Tři minuty před přestávkou zhrozili poprvé i hosté. Po centru z levé strany překonal Van de Beek hlavou gólmana Bizota, za něhož dokonale zaskočil na brankové čáře obránce Vlaar.

V 51. minutě převzal načasovanou kolmici do volného prostoru Stengs a zcela osamocen přehodil vyběhnutého Onanu, jenomže včasným odkopem se prezentoval Blind a svůj celek prozatím uchránil od inkasované branky. Stengs ihned na to pálil levačkou z deseti metrů a horní tyčku přestřelil zhruba o metr. Rozhodující okamžik se zrodil v 56. minutě, podeváté v tomto soutěžním ročníku Eredivisie skóroval Til.

Teprve jednadvacetiletý záložník využil přetaženého rohového kopu z pravé strany a následného vrácení míče před branku od Vlaara, ve skrumáži ze tří metrů pak uklidil balón do sítě. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem odmítl vyrovnání střídající Huntelaar, jehož hlavičku famózně vyškrábl na rohový kop připravený Bizot. V 83. minutě neproměnil samostatný únik aktivní Idrissi, Alkmaaru však tato spálená šance obrovskou radost přeci jen nezkazila.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 1:0

17.03.2019 14:30

Góly: 34. Lex Immers (vl.)

Groningen pokračuje ve snové jízdě druhou polovinou sezóny, tentokráte po vyrovnaném průběhu zdolal konkurenční Den Haag nejtěsnějším poměrem 1:0 a neprohrál tak posedmé v řadě. V roce 2019 si k tomu na konto připsal šesté ligové vítězství. Díky tomu se tabulkou prokousal už na osmé místo s pětatřiceti body a bojuje tak o pohárové příčky. ADO nebodovalo naplno počtvrté za sebou a je až čtrnácté s osmadvaceti body.

V hostujícím dresu znovu nastoupil od samého začátku český útočník Tomáš Necid a příliš se mu nevedlo, vystřídán byl v 64. minutě. První nebezpečnější akce byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Zeefuik poslal přihrávku do pokutového území soupeře a nabíhající Sierhuis se opřel do balónu z voleje, prostor tří tyčí nakonec netrefil o několik decimetrů. Ve 25. minutě poprvé a naposledy zahrozil na druhé straně Necid.

Ten mohl dostat svůj výběr do překvapivého vedení ranou z otočky, ale břevno minul zhruba o metr. Klíčový okamžik nedělního klání se zrodil ve 34. minutě. Hosty vskutku potkal nešťastný moment, neboť se rohový kop z pravé strany odrazil od hrudi bránícího Lexe Immerse a gólman Zwinkels vytahoval balón jednoruč kousek za svou brankovou čarou. Poté se až do konce úvodní části nic nestalo, hosté byli blízko k vyrovnání krátce po přestávce.

Ve 48. minutě se domácí defenziva dopustila nedorozumění v rozehrávce, kterého chtěl využít Goossens a po pravé straně postupoval sám vstříc brance Groningenu. Jenomže v zakončení už tolik štěstí neměl a zblízka trefil jen nohu výtečného brankáře Padta. S přibývajícím časem se častěji hrálo na domácí polovině, ale obrana tradičního účastníka nejvyšší nizozemské ligy nepustila protivníka vůbec k ničemu.

Naopak svěřenci trenéra Dannyho Buijse mohli pojistit svůj náskok v páté nastavené minutě. Po rychlém brejku běžel ke Zwinkelsovi rozběhnutý Mahi a zkusil ho přelobovat, nicméně balón skončil nad horní tyčkou. Den Haag příště přivítá silný Arnhem a určitě bude mít co napravovat, Groningen se pokusí překvapit v Alkmaaru.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - PSV Eindhoven 0:1

17.03.2019 12:15

Góly: 86. Hirving Lozano

Český mladík Michal Sadílek se pomalu a jistě zapracovává do sestavy PSV, který v Eredivisie bojuje o mistrovský titul. Podruhé v tomto ročníku v rámci ligy se objevil v základní jedenáctce, a jeho tým díky nejtěsnějšímu možnému vítězství na půdě Venla po šestadvacátém kole zůstal na první příčce. Pro hosty to ovšem každopádně nebyla ani náhodou jednoduchá bitva.

Eindhovenský klub letos prohrál v nejvyšší soutěži jen jednou, nicméně nedávné tři remízy v řadě oslabily jeho výsostní postavení na čele, neboť jeho zaváhání postupně využíval druhý Ajax. I proto potřeboval naplno navázat na své dvě předchozí dvě vítězství v Excelsioru a proti Bredě, aby amsterdamskému protivníkovi nezavdal příčinu k tabulkovému střídání stráží.

Domácí se aktuálně drží ve středu tabulky, disponují zatím pohodlným náskokem na sestupové pásmo, přesto by neměli ve své výkonnosti výrazněji polevovat, jako tomu bylo například v minulých týdnech, protože by mohli rychle zabřednout do nezáviděnihodných starostí o záchranu. Přitom bod z utkání proti PSV by pro ně byl bezpochyby velmi cenným rezultátem.

Nebyli k němu přitom vůbec daleko. O rozhodující trefu, která určila konečného vítěze v podobě hostujících Boeren, se totiž postaral až čtyři minuty před koncem Lozano, jenž minulý zápas proti Bredě vynechal kvůli nakumulovaným žlutým kartám. Po přihrávce Rosaria se protlačil středem hřiště přes několik svých strážců, naběhl těsně za šestnáctku a propálil gólmana Unnerstalla.

Nutno podotknout, že svěřenci trenéra Marka van Bommela byli na hrací ploše, především pak v první půli, nebezpečnějším týmem. Celkově drželi daleko více míč na svých kopačkách, Unnerstall se musel činit proti Angeliňovi hned ve dvou případech, a to v 7. a ve 20. minutě, dále ho ohrožoval jedenáct minut před přestávkou také Bergwijn, a musel tak vytasit perfektní zákrok.

I mužstvo kouče Mauriceho Steijna si směrem dopředu vytvořilo nějaké šance, dvě velké zahodilo v samotném závěru obou poločasů. Ve 43. minutě se na hranici brankového území objevil van Ooijen, brankář Zoet však jeho dělovku z blízkosti perfektně vychytal. V 88. minutě sice směřovala střela Opokua do Zoetovy brány, na poslední chvíli ale míč v cestě do sítě zastavil bek Dumfries.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 3:2

16.03.2019 20:45

Góly: 5. Adrián Dalmau, 26. Adrián Dalmau, 61. Dario van den Buijs - 7. Navarone Foor, 45+3. Matúš Bero (pen.)

Heracles znovu prokázal, že se mu v letošní sezóně na silné protivníky daří a tentokráte zdolal konkurenční Arnhem v poměru 3:2. Přerušil tak jeho sérii čtyř utkání bez porážky a sám po dvou předchozích neúspěších bodoval naplno. Tabulkou se posunul na sedmou pozici s devětatřiceti body a za svým sobotním rivalem, který je mimochodem pátý, zaostává pouze o bod. Hosté se drželi statečně, přestože téměř hodinu hry dohrávali v oslabení.

Stadion Polman zažil impozantní vstup do zápasu od obou soupeřů, během úvodních deseti minut totiž padly hned dvě branky. Nejprve šli do vedení domácí zásluhou ofenzivní opory Adriána Dalmaua. Španělský útočník využil přesně načasovaného centru Petersona z levé strany a svou hlavičku usměrnil s pomocí země k levé tyči, brankář Eduardo na balón těsně nedosáhl. Neuběhly ani dvě minuty a Vitesse z ničeho nic srovnalo krok.

Navarone Foor zužitkoval rohového kopu z pravé strany a svou prudkou hlavičku z dvanácti metrů usměrnil přímo do pravé šibenice. Po necelé čtvrthodině hry mohl dokonce otočit vývoj Ødegaard, jenomže jeho střela z hranice pokutového území minula levou konstrukci o několik decimetrů. Krátce po dvaceti odehraných minutách neproměnil stoprocentní příležitost Dauda, jenž po narážečce od Maxe Clarka trestuhodně mířil mimo z hranice brankového území.

Domácí si vzali zpět ztracené vedení ve 26. minutě. Svou druhou a celkově v této sezóně Eredivisie již čtrnáctou trefu zaznamenal čtyřiadvacetiletý Dalmau, když si po přímém volném kopu z pravé strany od Kuwase udělal místo u přední tyče a ze šesti metrů prudce hlavičkoval do sítě kolem bezmocného Eduarda. Po půl hodině hry mohl srovnat slovenský krajánek Matúš Bero, ale svým technickým pokusem lízl horní tyčku.

Hosté si zkomplikovali situaci ve 38. minutě. Clark totiž naprosto zbytečně objal Kuwase a po druhé žluté kartě pro něj duel předčasně skončil. Vitesse i přesto vyrovnalo v samém závěru první půle, kdy Peterson zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a nařízenou penaltu proměnil Bero přízemní střelou k levé tyči. Almelo definitivně převrhlo misky vah na svou stranu v 61. minutě, to totiž Dario van den Buijs hlavičkoval k vzdálenější tyči po centru od Drosteho. Ve zbývajícím průběhu scházely centimetry ke třetímu srovnání Karavajevovi i střídajícímu Gongovi, výsledek se proto neměnil.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Willem II 2:3

16.03.2019 19:45

Góly: 22. Steven Berghuis, 55. Eric Botteghin - 27. Freek Heerkens, 61. Fernando Lewis, 69. Alexander Isak

Feyenoord zaznamenal další nečekané zaváhání v probíhajícím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže a tentokráte po divokém průběhu nestačil na outsidera z Tilburgu v poměru 2:3. V sobotním utkání sice hned dvakrát vedl, nicméně krátce po hodině hry o náskok přišel a vyrovnat se mu už nepovedlo. Momentálně sice udržel třetí pozici se sedmačtyřiceti body, ovšem před čtvrtým Alkmaarem je pouze o skóre.

Willem bodoval naplno podruhé za sebou a díky tomu se přiblížil k pohodlné záchraně, se čtyřiatřiceti body mu patří solidní devátá příčka. Úvodní větší možnost byla k vidění po sedmi minutách hry, kdy po přiťuknutí patičkou od spoluhráče pálil Steven Berghuis a trefil náruč připraveného gólmana Wellenreuthera. O dvě minuty později se na druhé straně ocitl v samostatném úniku Alexander Isak, jenž vystihl nepřesnou rozehrávku protivníka.

V zakončení ale následné selhal a zblízka vyběhnutého brankáře Vermeera nepropálil. Krátce po odehrané čtvrthodině si na načechraný pas od Larssona naběhl ostrostřelec van Persie, jenomže z voleje přestřelil. Domácí se dostali do vedení v polovině první části. Berghuis obdržel nahrávku od Larssona a vzápětí přenádherným lobem z hranice pokutového území přehodil marně se natahujícího Wellenreuthera, balón zapadl k zadní tyči.

Hosté se v žádném případě nesložili a ve 27. minutě vyrovnali. Po rohovém kopu z pravé strany se v nepřehledné skrumáži nejlépe zorientoval Freek Heerkens a z hranice brankového území razantně napálil míč do sítě. Feyenoordu vrátil vedení Eric Botteghin, jenž si deset minut po přestávce naskočil na rohový kop od Kökçüa a svou hlavičku usměrnil přesně k pravé konstrukci. Tilburg i v tomto případě bleskově odpověděl.

V 61. minutě vystřelil z pravého rohu šestnáctky Fernando Lewis a jeho přízemní skákavý pokus zaplachtil k vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného Vermeera. Za dalších osm minut rozhodl o osudu tohoto duelu švédský mladíček Isak. Ten se po parádním průniku středem hřiště zjevil před domácím strážcem a mazácky ho obstřelil. Ve zbývajícím průběhu nebyla hostům uznána branka kvůli ofsajdu a domácím pro změnu vinnou útočného faulu, skóre se proto již nezměnilo.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Utrecht 0:4

16.03.2019 19:45

Góly: 34. Jean-Christophe Bahebeck, 44. Simon Gustafson (pen.), 54. Willem Janssen, 58. Jean-Christophe Bahebeck

Bredě se pomalu a jistě vzdaluje solidní možnost na udržení se v nejvyšší soutěži, nyní totiž v domácím prostředí nestačila na silný Utrecht po jasném výsledku 0:4 a celkově nevyhrála v nejvyšší nizozemské soutěži již devětkrát za sebou. V tabulce je poslední s pouhými sedmnácti body a za předposledním Emmenem zaostává o propastných osm bodů. Utrecht naopak neprohrál v Eredivisii pošesté v řadě a je šestý se čtyřiceti body o skóre za pátým Arnhemem.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata vsítili všechny své góly během hodiny hry a poté už sobotní duel s přehledem dohráli. Úvodní půlhodina nepřinesla nijak atraktivní průběh, jedinou nadějnější příležitost si vytvořili domácí ve 26. minutě. Po dlouhém nákopu z pravé strany se v brankovém území protivníka dostal k hlavičce Koch a překvapen touto možností nasměroval balón zhruba dva metry nad horní tyčku.

Hosté poprvé nalomili soupeře ve 34. minutě, kdy je poslal do vedení Jean-Christophe Bahebeck. Pětadvacetiletý bývalý francouzský mládežnický reprezentant si seběhl na hranici brankového území po rohovém kopu Gavoryho z pravé strany a svou následnou hlavičku nasměroval k protější tyči mimo dosah brankáře van Leera. Domácí utrpěli druhý psychicky náročný úder minutu před poločasovou přestávkou.

Znovu v tom měl prsty aktivní Bahebeck, kterého neobratně podrazil ve vlastní šestnáctce Van Anholt a následný pokutový kop bez potíží proměnil Simon Gustafson střelou k pravé tyči do protipohybu brankáře NAC. Utrecht nepolevil ani po změně stran a protivníka definitivně dorazil dalšími dvěma góly během necelých pěti minut. Nejprve skóroval v 54. minutě zkušený dvaatřicetiletý záložník Willem Janssen.

Ten využil rohového kopu od Gavoryho a hlavou z osmi metrů usměrnil balón do levého spodního rohu, Van Leer se i v tomto případě natahoval marně - 0:3. Gólový účet záhy uzavřel svým druhým zásahem v utkání Bahebeck. Ten se po rychlé akci na pravém křídle i následné přihrávce skrz pokutové území zjevil zcela osamocen u zadní tyče a krkolomně v pádu přeci jen se štěstím rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - BV De Graafschap 0:3

16.03.2019 18:30

Góly: 3. Charlison Benschop, 68. Javier Vet, 70. Delano Burgzorg

De Graafschap podruhé za poslední tři týdny šokoval na venkovním hřišti a tentokráte si odvezl nesmírně cenné tři body z půdy favorizovaného Heerenveenu, stejně jako ve Zwolle zvítězil po výsledku 3:0. Celek z Doetinchemu se díky tomu přiblížil k přímé záchraně, poskočil na šestnácté místo s pětadvaceti body a za patnáctým Excelsiorem zaostává o jediný bod. SC klesl na desátou příčku s třiatřiceti body a poprvé po sedmi duelech ztratil.

Hosté měli naprosto skvělý vstup do sobotního střetnutí, když se již ve 3. minutě uvolnil na pravé straně Matusiwa a poté předložil zpětnou nahrávku pro Charlisona Benschopa. Ten ze sedmi metrů bez větších potíží zamířil k protější tyči a stojící brankář Hahn byl naprosto bez šance zasáhnout. Za dalších šest minut mohl vyrovnat domácí kanonýr Vlap, jenomže ze středu pokutového území poslal svůj volej těsně vedle.

Po necelé čtvrthodině hry předvedl výtečný průnik na pravém křídle van Bergen. Vzápětí téměř od brankové čáry odcentroval do ohně, kde si nabíhající Matusiwa málem vsítil vlastní gól a k jeho štěstí orazítkoval bližší konstrukci. Poté tlak Heerenveenu přeci jen opadl a diváci spíše sledovali opatrnější průběh s minimem šancí. Do té další se dostali hosté v polovině druhého dějství a hned senzačně navýšili své vedení.

Po rohovém kopu z levé strany si seběhl k přední tyči Javier Vet a špičkou kopačky nasměroval míč pohotově do sítě kolem bezmocného Hahna, který se stačil za balónem pouze ohlédnout. Definitivně rozhodnuto bylo v 70. minutě. Po přihrávce El Jebliho vymyslel nádhernou individuální akci přes tři protihráče Delano Burgzorg. V jednu chvíli dokonce upadl, pak ale pokračoval v akci a nakonec zblízka našel místo u přední tyče pod padajícím Hahnem.

Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem nejprve nařídil rozhodčí Bax pokutový kop ve prospěch Heerenveenu za domnělý kontakt El Jebliho s Thorsbym, ovšem po přezkoumání videa své původní rozhodnutí změnil a pokračovalo se ve hře. SC se v příštím kole po reprezentační přestávce pokusí napravit toto zaváhání s rotterdamským Excelsiorem, BV přivítá nabuzené Heracles.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Emmen 3:1

15.03.2019 20:00

Góly: 2. Andrej Lukič (vl.), 18. Lisandro Semedo, 45+2. Andrija Novakovich - 90+2. Reuven Niemeijer

Sittard zvládl nováčkovský souboj s Emmenem a v domácím prostředí dokázal zvítězit po výsledku 3:1. O osudu páteční předehrávky 26. kola rozhodl již první poločas, kde Fortuna vsítila všechny tři své branky, a hosté se zmohli jen na snížení v nastaveném čase. Domácí tak prozatím poskočili na dvanáctou pozici s devětadvaceti body a přiblížili se k přímé záchraně, soupeř je stále šestnáctý s pětadvaceti body o bod za patnáctým Excelsiorem.

Svěřenci trenéra Reného Eijera začali hodně zostra a po necelých dvou minutách šli do bleskového vedení. Po rohovém kopu z levé strany odhlavičkoval míč z brankové čáry Cavlan, následně vznikl před brankou obrovský závar a Andrej Lukić si ho nakonec nešťastně srazil do vlastní sítě. Za dalších devět minut mohl na druhé straně vyrovnat De Leeuw, jenomže po nákopu z pravé strany zblízka hlavičkoval do bližší tyče.

Sittard si vypracoval dvoubrankové vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Centr z vlastní poloviny prodloužil Andrija Novakovich hlavou za sebe přímo k rozběhnutému Lisandru Semedovi, jenž z mírného úhlu mířil k přední konstrukci a brankáře Scherpena dokonale překvapil. Ve 35. minutě mohl stejný hráč dokonce přidat třetí trefu svého výběru, ale po vyhraném souboji jeden na jednoho minul pravou šibenici o několik decimetrů.

Třiadvacetiletý portugalský útočník znovu zahrozil o devět minut později, nicméně po jeho přihrávce a následné nabídce od Novakoviche trestuhodně promáchl před odkrytou brankou nabíhající Lamprou. Fortuna se přeci jen dočkala uklidňujícího zásahu ještě do přestávky, v samém závěru první části obdržel Novakovich zpětný pas od Smeetse do středu pokutového území a prudkou hlavičkou zavěsil nekompromisně pod břevno mimo dosah bezmocného Scherpena.

Po hodině hry mohl přidat čtvrtý úder Lamprou, jeho střela však byla příliš pomalá a Scherpen si připsal snadný zákrok. Vzápětí nebyl uznán nádherný gól Diemerse do vzdálenějšího horního rohu kvůli předchozí ruce, Emmen se ocitl v ještě větších problémech v 76. minutě. Za zmaření vyložené brankové příležitosti uviděl přímou červenou kartu Glenn Bijl, Emmen i v oslabení zaznamenal čestný úspěch díky střele z první od Reuvena Niemeijera.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven26214179:1667
2.AFC Ajax26202488:2262
3.Feyenoord Rotterdam26145755:3347
4.AZ Alkmaar26145752:3047
5.SBV Vitesse26117847:3640
6.FC Utrecht26117845:3440
7.Heracles Almelo261231146:5039
8.FC Groningen261051131:3435
9.Willem II261041243:5034
10.SC Heerenveen2689956:5933
11.VVV Venlo26951232:4432
12.PEC Zwolle26851330:4129
13.Fortuna Sittard26851343:6129
14.ADO Den Haag26771235:5228
15.SBV Excelsior26751432:5926
16.BV De Graafschap26741531:5525
17.FC Emmen26671330:6025
18.NAC Breda26451723:6217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Stiksxx

Heerenveen? Stydte se.

Reagovat
jáá

Také jsem to nečekal a bláznivý Feye jednou zahraje a pak nezahraje, připadají mi a těmi výkony jak na houpačce

Reagovat
Stiksxx

No maji to tak. Proto si lepsi jak treti misto nezaslouzi.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
jáá

Ale Willem k mému překvapení nepředvádí špatný výkony, jsem si myslel, že jim bude Sol hodně chybět, ale dávaj si to dobře.

Reagovat
AjaxFans

Finále nebude zas taková prdel,ale musíme to zmáknout

Reagovat
AjaxFans

GVD, to bylo zase o fous

Reagovat
lampas

Oceňuji že Sadílek sbírá starty. Až začne hrát i proti pořádným týmům, nebál bych se mu dát šanci v U21

Reagovat
smazaný uživatel

To byla ironie doufám.. Šanci by měl dostat už v áčku na pár minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím toho moc neodehrál. Na Áčko má ještě čas

Reagovat
dave30

V jarní části nizozemské ligy má 193 minut z 810 možných. Na podzim hrál v podstatě pouze za dorostence UEFA Juniorskou Ligu. To má stačit na pozvánku do reprezentace?

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí kolikrát i méně.

Reagovat
dave30

Ale až tak málo? Vždyť on má v dospělém fotbalu 9 zápasů za béčko,něco málo v poháru a asi 260 minut za áčko. To opravdu stačí na naši repre? To jsme na tom opravdu tak špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

No zeptám se takhle, myslíš že by to byl nejhorší výběr, nebyli tak i mnohem větší výsměchy?

Reagovat
dave30

Tak jestli k tomu máme přistupovat takto, tak se to nikdy nezmění a nestěžujme si, když je nominovaný někdo "zvláštní".

Reagovat
AjaxFans

Ouwe pik !!! Bez Hakima žádná krativita,Az jasně lepší zatím

Reagovat
AjaxFans

Tak tři fronty nás stojí spoustu sil.Nevím, koho bych dnes pocvhálil.Snad jen Onanu.Je to v prdeli

Reagovat
Stiksxx

Ty voe hovno je v prdeli. Mame vzajemnej zapas u vas pristi vikend a pak jeste jedeme do Arnhemu a Alkmaaru posledni kolo. vy uz venku nikoho tezkyho nemate.

Reagovat
AjaxFans

Uvidíme no.Na holandském chatu to hodně lidí vzdává.Az bylo lepší, výborně napadali.Dolberg je mimo,potřebujeme goloveho útočníka.Nema absolutně formu,to tam dát radši Klaase.Mozna rozhodne až poslední kolo.

Reagovat
Stiksxx

Ja teda nevidim nic jisteho. My jsme proti Venlu taky nehrali nic moc. Nam zase chybi kreativita. Vytvareni si sanci. Jsme pruhledni a souper to pak dokaze odbranit. Pristi vikend uz napovi mnohe. To ze Dolberg bidak jsem vedel hned zkraje. Mohli jste mit 50 mega doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve si na Ajaxu smlsne. CR7 si vylepší osobní gólové statistiky

Reagovat
Stiksxx

Tvl. Dumfriesův zákrok před naší prázdnou kasou? To bylo ultra mega štěstí. A je najednou vidět, že když Lozano zbytečně nepadá, může dávat i góly. Jen tak dál

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
Stiksxx

Jo. Taky jsem už koukal. Snad byl takový vemeno, že nikoho nezabil, ani nezmrzačil. I když při představě, že střílí v uzavřeném dopravním prostředku...

Reagovat
AjaxFans

Podle holandských novin je nejméně jeden mrtvý.Dál byla jen placená verze.Overvecht je plný bubáků, ani bych se nedivil, kdyby útočník pocházel z tama.Je to nářez

Reagovat
AjaxFans

Marc Věrnost nade vše?

Reagovat
jáá

Věděl jsem o zájmu Evertonu, ale o Arsenalu jsem teda neslyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele