základní část, 26. kolo
16.03.2019 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Heracles těsně zdolalo Arnhem, hosté prohráli poprvé po více než měsíci

Heracles znovu prokázal, že se mu v letošní sezóně na silné protivníky daří a tentokráte zdolal konkurenční Arnhem v poměru 3:2. Přerušil tak jeho sérii čtyř utkání bez porážky a sám po dvou předchozích neúspěších bodoval naplno. Tabulkou se posunul na sedmou pozici s devětatřiceti body a za svým sobotním rivalem, který je mimochodem pátý, zaostává pouze o bod. Hosté se drželi statečně, přestože téměř hodinu hry dohrávali v oslabení.

Stadion Polman zažil impozantní vstup do zápasu od obou soupeřů, během úvodních deseti minut totiž padly hned dvě branky. Nejprve šli do vedení domácí zásluhou ofenzivní opory Adriána Dalmaua. Španělský útočník využil přesně načasovaného centru Petersona z levé strany a svou hlavičku usměrnil s pomocí země k levé tyči, brankář Eduardo na balón těsně nedosáhl. Neuběhly ani dvě minuty a Vitesse z ničeho nic srovnalo krok.

Navarone Foor zužitkoval rohového kopu z pravé strany a svou prudkou hlavičku z dvanácti metrů usměrnil přímo do pravé šibenice. Po necelé čtvrthodině hry mohl dokonce otočit vývoj Ødegaard, jenomže jeho střela z hranice pokutového území minula levou konstrukci o několik decimetrů. Krátce po dvaceti odehraných minutách neproměnil stoprocentní příležitost Dauda, jenž po narážečce od Maxe Clarka trestuhodně mířil mimo z hranice brankového území.

Domácí si vzali zpět ztracené vedení ve 26. minutě. Svou druhou a celkově v této sezóně Eredivisie již čtrnáctou trefu zaznamenal čtyřiadvacetiletý Dalmau, když si po přímém volném kopu z pravé strany od Kuwase udělal místo u přední tyče a ze šesti metrů prudce hlavičkoval do sítě kolem bezmocného Eduarda. Po půl hodině hry mohl srovnat slovenský krajánek Matúš Bero, ale svým technickým pokusem lízl horní tyčku.

Hosté si zkomplikovali situaci ve 38. minutě. Clark totiž naprosto zbytečně objal Kuwase a po druhé žluté kartě pro něj duel předčasně skončil. Vitesse i přesto vyrovnalo v samém závěru první půle, kdy Peterson zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a nařízenou penaltu proměnil Bero přízemní střelou k levé tyči. Almelo definitivně převrhlo misky vah na svou stranu v 61. minutě, to totiž Dario van den Buijs hlavičkoval k vzdálenější tyči po centru od Drosteho. Ve zbývajícím průběhu scházely centimetry ke třetímu srovnání Karavajevovi i střídajícímu Gongovi, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele