základní část, 26. kolo
17.03.2019 12:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

PSV i se Sadílkem v základu porazil těsně Venlo

Český mladík Michal Sadílek se pomalu a jistě zapracovává do sestavy PSV, který v Eredivisie bojuje o mistrovský titul. Podruhé v tomto ročníku v rámci ligy se objevil v základní jedenáctce, a jeho tým díky nejtěsnějšímu možnému vítězství na půdě Venla po šestadvacátém kole zůstal na první příčce. Pro hosty to ovšem každopádně nebyla ani náhodou jednoduchá bitva.

Eindhovenský klub letos prohrál v nejvyšší soutěži jen jednou, nicméně nedávné tři remízy v řadě oslabily jeho výsostní postavení na čele, neboť jeho zaváhání postupně využíval druhý Ajax. I proto potřeboval naplno navázat na své dvě předchozí dvě vítězství v Excelsioru a proti Bredě, aby amsterdamskému protivníkovi nezavdal příčinu k tabulkovému střídání stráží.

Domácí se aktuálně drží ve středu tabulky, disponují zatím pohodlným náskokem na sestupové pásmo, přesto by neměli ve své výkonnosti výrazněji polevovat, jako tomu bylo například v minulých týdnech, protože by mohli rychle zabřednout do nezáviděnihodných starostí o záchranu. Přitom bod z utkání proti PSV by pro ně byl bezpochyby velmi cenným rezultátem.

Nebyli k němu přitom vůbec daleko. O rozhodující trefu, která určila konečného vítěze v podobě hostujících Boeren, se totiž postaral až čtyři minuty před koncem Lozano, jenž minulý zápas proti Bredě vynechal kvůli nakumulovaným žlutým kartám. Po přihrávce Rosaria se protlačil středem hřiště přes několik svých strážců, naběhl těsně za šestnáctku a propálil gólmana Unnerstalla.

Nutno podotknout, že svěřenci trenéra Marka van Bommela byli na hrací ploše, především pak v první půli, nebezpečnějším týmem. Celkově drželi daleko více míč na svých kopačkách, Unnerstall se musel činit proti Angeliňovi hned ve dvou případech, a to v 7. a ve 20. minutě, dále ho ohrožoval jedenáct minut před přestávkou také Bergwijn, a musel tak vytasit perfektní zákrok.

I mužstvo kouče Mauriceho Steijna si směrem dopředu vytvořilo nějaké šance, dvě velké zahodilo v samotném závěru obou poločasů. Ve 43. minutě se na hranici brankového území objevil van Ooijen, brankář Zoet však jeho dělovku z blízkosti perfektně vychytal. V 88. minutě sice směřovala střela Opokua do Zoetovy brány, na poslední chvíli ale míč v cestě do sítě zastavil bek Dumfries.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele