Eredivisie - preview 26. kola

15.03.2019, 09:06, aktualizováno 17.03.2019, 08:41
Previews
V Nizozemsku jdou dnes do akce oba kandidáti na zisk mistrovského titulu - PSV Eindhoven se představí ve Venlu, Ajax čeká náročný duel na půdě Alkmaaru. Groningen přivítá Den Haag, Excelsior bude měřit síly s Zwolle...
VVV Venlo - PSV Eindhoven  (neděle 12:15)
PSV bude na půdě Venla hájit dvoubodový odstup od druhého Ajaxu a jestli chce být na vedoucí pozici, tak potřebuje zvítězit. Do konce nizozemské nejvyšší soutěže ještě chybí osm kol a Eindhoven zřejmě čeká tuhý boj o obhajobu mistrovské trofeje až do samotného konce. Po sérii nečekaných zaváhání se opět vrátil na vítěznou vlnu a dvakrát v řadě uspěl. VVV je momentálně desátý s dvaatřiceti body a pokukuje po horní polovině tabulky.

Domácí klub může být se svým letošním účinkováním celkem spokojen, to však neznamená, že se ještě nemůže propadnout na barážové pozice. Před šestnáctým Emmenem drží sedmibodový odstup, což ale ještě zdaleka není rozhodující. Venlo přerušilo svou sérii tří porážek po sobě s Alkmaarem (0:3), s Heracles (0:1) a s Groningenem (2:3) minulý týden proti Excelsioru, kdy přehrálo rotterdamského rivala nejtěsnějším poměrem 1:0.

"Byl to pro nás důležitý výsledek, neboť jsme se opět oddálili chvostu tabulky a pro následující průběh získali potřebný klid. Do Eindhovenu si jedeme zápas užít, jakýkoliv získaný bod by pro nás byl velmi cenným ziskem. Rozhodně musíme vycházet ze zabezpečené obrany, bezhlavé útočení by se nám mohlo vymstít. S trochou štěstí můžeme vybojovat solidní výsledek," vyjádřil se natěšený trenér VVV Maurice Steijn.

Svěřenci kouče Marka van Bommela si minule poradili s Bredou po výsledku 2:0, předtím stejným poměrem přehráli Excelsior a tím utnuli svou nepříznivou šňůru tří remíz v řadě za sebou. "S blížícím se koncem si nemůžeme dovolit zbytečně ztrácet body, každé zaváhání může být zásadní. Venlo se vyznačuje koncentrovanou i organizovanou hrou, k tomu dokáže hrozit z rychlých brejků," prohlásil pro klubové stránky van Bommel.

Tomu scházejí Romero s van Oschem (oba problémy s kolenem), po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil Australan Thomas. Jeho protějšek Steijn nemá k dispozici Promese (potíže s kolenem) a Bosňana Sušice. Ve vzájemných duelech se z dlouhodobého hlediska více daří eindhovenskému týmu, jenž dokázal porazit svého nedělního protivníka sedmkrát za sebou. Na podzim mu nedal šanci díky výhře 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.80 - 6.51 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Šlágr 26. kola nejvyšší nizozemské soutěže obstarají Alkmaar s Ajaxem a dá se předpokládat, že oproti podzimnímu měření sil bude k vidění vyrovnanější průběh. Začátkem října totiž amsterdamský klub deklasoval tehdy trápící se AZ vysoko v poměru 5:0 a od samého začátku mu nedal žádnou šanci na úspěch. Domácí se však nyní nacházejí ve zcela opačném rozpoložení a mají naději, že nevyjdou bodově naprázdno.

AFC využil posledních zaváhání svého největšího rivala z Eindhovenu a snížil jeho náskok na rozdíl dvou bodů. V předchozích týdnech absolvoval náročný program zahrnující postup do čtvrtfinále LM a finále národního poháru. Mírně problémy prožil ve středeční dohrávce se Zwolle, kde ještě zhruba deset minut před závěrečným hvizdem držel jen remízu 1:1 a nakonec ho spasila povedená hlavička obránce Daleyho Blinda.

"Vybrali jsme si slabší chvilku, o to více je těsná výhra cennější. Teď musíme předvést mnohem lepší výkon, jinak by nám mohli tři body utéci. Alkmaar nám rozhodně bude chtít vrátit porážku z první části letošní sezóny a o motivaci má postaráno, neboť se také snaží dostat přímou cestou do evropských pohárů. Musíme být opatrní, produktivita soupeře budí respekt," řekl s opatrností v hlase hostující stratég Erik ten Hag.

AZ v tomto ročníku potkalo několik krizí, proto je ze hry o mistrovský primát. V tabulce mu patří čtvrtá příčka se čtyřiačtyřiceti body, na třetí Feyenoord má manko tří bodů a před pátým Arnhemem disponuje čtyřbodovým odstupem. Zhruba před dvěma týdny zažil obrovské zklamání z vyřazení v semifinále KNVB Beker s Tilburgem (1:2), vzápětí si spravil chuť se Sittardem (4:2) a poté nedokázal najít recept na obranu Zwolle (0:0).

"O vítězi může rozhodnout jediný moment, nesmíme se pokoušet protivníka přestřílet. Ten má dostatek zkušeností na to, aby nás případně potrestal," doplnil závěrem devětačtyřicetiletý ten Hag. Ten nenasadí Eitinga vinou poraněného kolene, jistotu startu nemají ani důležité ofenzivní pilíře Frenkie de Jong s Hakimem Ziyechem. Především marocký reprezentant Ziyech je klíčovou oporou, na kontě má totiž hned osmnáct vstřelených gólů.

Domácí kormidelník John van den Brom nemusí řešit rozsáhlé potíže s marodkou, mimo hru je pouze Boadu vinou problémů s kotníkem. "O favoritovi není pochyb, ale nemyslím si, že by soupeř musel mít nějak výrazně navrch. Naši hráči se dokážou na tyto silné protivníky perfektně připravit a už několikrát prokázali, že jsou schopni proti nim vítězit. Očekávám napínavou bitvu, diváci by se nudit neměli," prohlásil van den Brom na tiskové konferenci.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan - Maher, Midtsjø - Stengs, Til, Idrissi - Seuntjens
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico - F. de Jong, Schöne - Ziyech, van de Beek, D. Neres - Tadić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.65 - 4.79 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Groningen předvádí ve druhé polovině sezóny obdivuhodné výkony a nejenom že vyvrátil spekulace o možném sestupu do druhé ligy, momentálně totiž bojuje také o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. V Eredivisii se posunul na solidní deváté místo s dvaatřiceti body a za sedmým Heracles zaostává jen o body čtyři. Nyní se pokusí naplnit papírové předpoklady proti Den Haagu, kterému se naopak příliš nedaří.

ADO v tuto chvíli zvítězil jednou z předchozích pěti střetnutí, před měsícem si poradil se Zwolle nejtěsnějším poměrem 1:0. Jinak nestačil na Emmen (2:3), Ajax (1:5) a před týdnem taktéž na Heerenveen (2:3). Remízu si odvezl z Doetinchemu proti De Graafschapu (1:1). FC naproti tomu prohrál v novém roce pouze jednou a to v Eindhovenu, kde po statečném výkonu padl s místním PSV o jedinou trefu (1:2).

Mimo to vybojoval v devíti případech hned pět výher a tři nerozhodné výsledky, hořkost porážky nepoznal téměř dvě měsíce. Minule předvedl taktický vyspělý výkon v Utrechtu a rozešel se s ním smírně bez branek. "Stojí před námi nesmírně sebevědomý soupeř, jenž se neuvěřitelně zlepšil a věří si. My klesli až nebezpečně blízko k sestupovému pásmu, o záchranu hrát nechceme," nastínil jasné plány domácí lodivod Alfons Groenendijk.

Jeho svěřenci doposud posbírali osmadvacet bodů a jsou třináctí o tři body před patnáctým Emmenem. "Je to pro nás důležité utkání z psychického hlediska, co nejdříve se hodláme přehoupnout přes hranici třiceti bodů. Groningen si dokáže počkat na ten správný okamžik a pak udeří ve chvíli, kdy to nejméně čekáte," doplnil Groenendijk na tiskové konferenci. V tomto střetnutí nemůže nasadit Davida vinou poraněného kolene.

Jeho protějšek Danny Buijs postrádá Warmerdama vinou potíží s třísly. "Euforie pokračuje, stále však máme ke spokojenosti daleko. Vydali jsme se tím správným směrem, na druhou stranu udržet takto dlouhou sérii skvělých výsledků nebude nic jednoduchého. Den Haag je nesmírně silný, největší nebezpečí vidím po jeho standardních situacích," prohlásil trenér FC. Na podzim byl úspěšnější Den Haag, jenž před vlastní kulisou ubojoval těsnou výhru 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.62 - 5.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - PEC Zwolle  (neděle 16:45)
Po pětadvaceti odehraných kolech se Excelsior spolu se Zwolle nacházely jen těsně nad hranicí sestupového pásma. A vzájemný zápas pro ně představuje bezpochyby důležitou bitvu o záchranu. Ani jednomu z celků se přitom nedaří podle vlastních představ. Domácí v posledních pěti zápasech získali jen čtyři body, hosté za stejné období pouhé dva.

Rotterdamský klub na svého protivníka dlouhodobě vůbec neumí. Jeho vítězství nad PEC se datuje naposledy v roce 2010, od té doby ho neporazil hned v deseti případech v řadě. Loni v říjnu na jeho půdě padl o dvě branky. "My se musíme pokoušet vyhrát každý týden. Říkal jsem to v minulosti už několikrát," uvedl Adrie Poldervaart, trenér SBV.

Roodzwarten mají především velké problémy v útoku. Třikrát v řadě proti Utrechtu, PSV ani před týdnem ve Venlo neskórovali, poslední přesný zásah si zapsali do statistik v půlce února proti Emmenu. Chybět jim nyní bude pouze zraněný Dennis Eckert, nová zimní posila ze španělské Celty, jenž už kvůli zranění nenastoupil minulý týden.

Od začátku února se nepodařilo Zwolle uzmout tři body. Nutno však podotknout, že nemělo úplně nejjednodušší los. A například proti Ajaxu před týdnem neudělalo žádnou ostudu, prohrálo jen o gól. "Má velmi dobrý tým. Mnohokrát prokázalo, že umí hrát líbivý fotbal. Přesto získalo jen jeden bod v předchozích čtyřech utkáních," dodával Poldervaart.

Ani hostující lodivod Jaap Stam, který se nedávno dohodl na novém angažmá ve Feyenoordu, kam zamíří po skončení tohoto ročníku, nemá nějaké výraznější problémy s marodkou, postrádat by měl pouze dlouhodobě indisponovaného Dica Kopperse. Blauwvingers jsou mimochodem v tabulce výše než jejich soupeř jenom díky lepšímu skóre.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.43 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - BV De Graafschap  (sobota 18:30)
Heerenveen se v poslední době dostal do solidní formy a díky tomu se vrátil do boje o kvalifikaci předkola Evropské ligy. Momentálně zvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži třikrát po sobě a celkově neprohrál dokonce šestkrát v řadě, v tabulce se nachází na osmé pozici s třiatřiceti body. Teď se pokusí navázat na zlepšené výkony proti předposlednímu De Graafschapu a s ničím jiným než s vítězstvím spokojen být nemůže.

SC nezažil povedenou první část sezóny a pohyboval se v blízkosti sestupových pozic, příliš mu nevyšel ani vstup do nového roku. Pak dokázal uhrát nerozhodný výsledek s Vitesse i s vedoucím PSV (v obou případech 2:2), smírně se rozešel taktéž se Zwolle (1:1). Zlom v jeho sebevědomí nastal po úspěchu v Sittardu (4:2), vzápětí si totiž stejným poměrem poradil i s Tilburgem a před týdnem zvítězil 3:2 v Den Haagu.

"Konečně předvádíme hru, která nám sedí a přináší své výsledky. S defenzivní činností nemůžeme být úplně spokojeni a je stále na čem pracovat, ovšem střelecky se nám daří a v dobré produktivitě hodláme pokračovat i nadále. De Graafschap se v Eredivisii neztratil a dokáže držet krok, jeho přímá záchrana je reálná. O podcenění nemůže být řeč," vyjádřil se s opatrností v hlase šestapadesátiletý lodivod SC Jan Olde Riekerink.

Hosté se dlouhou dobu nacházeli na posledním místě a vypadalo to, že budou mít problémy vybojovat i dodatečnou baráž. Po měsíční zimní přestávce už ale třikrát zvítězili, o největší překvapení se postarali ve Zwolle (3:0). Poté získali bod s Den Haagem (1:1) a minule houževnatě vzdorovali Tilburgu, kterému nakonec podlehli těsně 2:3. Podzimní vzájemný duel byl jasně v režii Heerenveenu, který v Doetinchemu deklasoval svého rivala 5:0.

Riekerink nemůže nasadit Floranuse (poraněné kolene) a lehce zraněného Pierieho, jeho protějšek Henk de Jong počítá mnohem větší ztráty. Na marodce se nacházejí Nijland (problémy s třísly), Vreman (po operaci kolene), dále pak Benschop, Abdulahi a brankářská jednička Jurjus. Trest za vyloučení proti Zwolle si naopak odpykal útočník Serrarens a bude svému týmu k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.78 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Willem II  (sobota 19:45)
Rotterdamský Feyenoord se po vypadnutí z národního poháru může plně soustředit na udržení třetí pozice zaručující přímou účast v předkole EL, v tuto chvíli nemá nic jistého. Momentálně drží tříbodový odstup od čtvrtého Alkmaaru a na pátý Arnhem dokonce disponuje sedmibodovým náskokem. Nyní bude plnit úlohu favorita proti Tilburgu, se kterým na podzim ztratil a mu má co vracet.

Domácí výběr naposledy zavítal do Arnhemu a s místním Vitesse vybojoval bod po remíze 1:1, o týden dříve neměl větší problémy s Emmenem a přehrál ho vysoko po výsledku 4:0. Se svým nacházejícím rivalem se v prvním vzájemném střetnutí tohoto ročníku rozešel smírně v poměru 1:1, se stejným výsledkem by teď nebyl spokojen. Hosté si letos vedou poměrně obstojně, s jednatřiceti body se nacházejí na jedenáctém místě.

Velký úspěch zaznamenali v KNBV Beker, když v semifinále vyřadili Alkmaar a o nesmírně cennou trofej budou bojovat začátkem května proti čtvrtfinalistovi Ligy mistrů Ajaxu. Minule se utkali s De Graafschapem a po vyrovnaném průběhu ho zdolali 3:2. Předtím se pokusili zaskočit Heerenveen, jenomže na stadionu Abe Lenstra inkasovali hned čtyřikrát a nakonec domů odjížděli s porážkou o dvě trefy.

Giovanni van Bronckhorst postrádá pouze brankáře Bijlowa kvůli poraněnému ramenu. "Před námi je ještě devět kol a stát se může cokoliv, musíme udržet konstantní výkonnost. Náš protivník bude chtít pravděpodobně vycházet ze zabezpečené defenzívy, jeho rychlé protiútoky jsou vždy velmi nebezpečné a tento zápas určitě mohou rozhodnout. Nesmíme nic podcenit, nedostatek koncentrace se nám několikrát vymstil," uvedl domácí stratég.

Jeho protějšek Adrie Koster nemůže nasadit vykartovaného Meißnera, připraven zřejmě nebude ani Avdijaj. "Na zápasy s Feyenoordem se vždy těšíme, kulisa na stadionu De Kuip je fantastická. Je nám jasné, že jsme považováni za outsidery, na druhou stranu moment překvapení je silná zbraň. K soupeři samozřejmě chováme respekt, ale také víme, že prohrát rozhodně nemusíme," vyjádřil se odhodlaně čtyřiašedesátiletý Koster.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.05 - 9.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Breda se i v před závěrečnou čtvrtinou základní části Eredivisie stále nachází na beznadějně poslední osmnácté pozici s pouhými sedmnácti body a ve zbývajícím průběhu bude mít co dělat, aby se probojovala alespoň do dodatečné baráže. Za sedmnáctým De Graafschapem zaostává o pět bodů, na patnáctý Excelsior činí její manko propastných devět bodů. Teď před vlastními fanoušky přivítá kandidáta na evropské poháry z Utrechtu.

NAC nezvítězilo v nejvyšší nizozemské soutěži již necelé tři měsíce, naposledy se radovalo v 17. kole proti Heerenveenu (4:2). Od té doby získalo jen pouhé dva body, což je z osmi střetnutí zoufale málo. "Musíme si věřit, stále není nic ztraceno. Utrecht je kvalitní protivník, ale nám nezbývá nic jiného, než se pokusit zvítězit. Všichni věříme, že se nám konečně bude dařit v zakončení," prohlásil pro klubové stránky Mitchell van der Gaag.

Jeho svěřenci minule prohráli v Eindhovenu s PSV (0:2), předtím i přes vedení neměli šanci v Arnhemu (1:4). Domácí kouč se z dlouhodobého hlediska musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Sporkslede (poraněná achilovka), Srb Ilić (potíže s kotníkem) a Damen (svalové problémy v oblasti břicha). Dále se na trávník nepodívají ani Belgičan Verschueren, Angličan Kaikai, Maročan Kali a obránce Karami.

Utrecht díky zlepšeným výkonům za poslední měsíc a půl poskočil na šestou příčku se sedmatřiceti body, na pátý Arnhem ztrácí body tři. V předchozích pěti duelech ani jednou neprohrál. Nerozhodný výsledek vybojoval s PSV (2:2) i s Excelsiorem a Groningenem (v obou případech 0:0). Tříbodový zisk si připsal proti De Graafschapu (1:0) a Heraclesu (5:1). Podzimní vzájemné utkání obou rivalů skončilo těsnou výhrou Utrechtu po výsledku 2:1.

Trenér Dick Advocaat nenasadí Švéda Bergströma a Desserse s Makienokem (oba po operaci kolena). "Náš konkurent bojuje o holé přežití, jeho odhodlání bude s přibývajícím časem stále znatelnější. V poslední době jsme byli spokojeni s obranou, avšak v ofenzivě potřebujeme zachovat větší klid. Úlohu favorita respektujeme, nicméně jednoduché to nebude," řekl odměřeně jednasedmdesátiletý rodák z Haagu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.76 - 3.94 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Oba dva sobotní protivníci pokukují po evropských pohárech a teď spolu sehrají důležitý vzájemný duel. Heracles zlepšilo své výsledky na začátku února a od té doby vybojovalo deset bodů z pěti předchozích utkání, tabulkou se posunulo na sedmé místo se šestatřiceti body. Arnhem dokázal v poslední době taktéž stabilizovat výkonnost a patří mu slušná pátá pozice se čtyřiceti body, za čtvrtým Alkmaarem zaostává o body čtyři.

Domácí celek se jednu dobu utápěl ve velké krizi a dokonce to vypadalo, že po fantastickém začátku spadne až do druhé poloviny Eredivisie. Pak se ovšem nečekaně chytil s vysoce favorizovaným Ajaxem (1:0), na stadionu Polman deklasoval Sittard (6:0) a tři body si odvezl i z Venla (1:0). Svou šňůru bez inkasované branky přerušil proti Utrechtu po debaklu 1:5. Minule získal bod za remízu 1:1 na půdě nováčka z Emmenu.

Trenér Frank Wormuth si dobře uvědomuje, že síla Arnhemu tkví v dobře organizované hře. "Jen těžko můžeme v jeho systému hledat nějaké velké slabiny, navíc ofenzivní síla Vitesse je obrovská. Potřebujeme zachytit začátek zápasu, jinak by to mohlo dopadnout jako s Utrechtem. Musíme přidat na rychlosti a důrazu v osobních soubojích, šance jsou podle mého vyrovnané," prohlásil osmapadesátiletý rodák z Berlína pro klubové stránky.

Vitesse v tuto chvíli neprohrálo čtyřikrát po sobě, po výhrách nad Willemem (3:2), Emmenem (4:1) a Bredou (3:0) smazalo jednobrankový náskok konkurenčního Feyenoordu a dosáhlo na nerozhodný výsledek 1:1. Ve vzájemných střetnutích obou nadcházejících soupeřů se více daří Arnhemu, jenž neprohrál s klubem z Almela pětkrát po sobě a z toho hned třikrát bodoval naplno. Letos na podzim uspěl v lize (4:0) i ve 2. kole KNVB Beker (2:0).

Wormuth neustále řeší rozsáhlé potíže se sestavou. Vinou zranění určitě nenastoupí Erkilinc, Konings, van de Berg, Pröpper a Jakubiak. Kvůli červené kartě proti Utrechtu stále není k dispozici Drost a za vyloučení s Emmenem pro změnu pyká Breukers. V hostujícím dresu nedošlo na marodce k žádným velkým změnám, mimo hru zůstávají Angličan Clarke-Salter, Slovinec Matavž, Belgičan Musonda, Alžířan Darfalou a Nigerijec Gong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.67 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Sittard - FC Emmen  (pátek 20:00)
V pátečním souboji dvou nováčku půjde o hodně, neboť Fortuna i Emmen se momentálně nacházejí na samé hranici návratu do druhé ligy a body rozhodně potřebují jako sůl. O něco lépe je na tom Sittard, kterému v tuto chvíli patří čtrnácté místo se šestadvaceti body. Hosté doposud posbírali o dva body méně a nacházejí se taktéž o dvě pozice níže. Vítěz předehrávky 26. kola si může do zbývajícího průběhu výrazně zvednout sebevědomí.

Domácí nemohou být v žádném případě spokojeni se svou aktuální formou, v Eredivisii totiž prohráli již čtyřikrát za sebou. Obrovské potíže mají hlavně v defenzivě, neboť ve čtyřech případech obdrželi neskutečných osmnáct branek. Po debaklu v Almelu s místním Heraclesem (0:6) nestačili ve shodném poměru 2:4 na Heerenveen a ani na Alkmaar, před týdnem nedokázali překvapit v Amsterdamu a Ajaxu podlehli vysoko 0:4.

"Na těžký los se nechceme vymlouvat, i když je pravdou, že jsme se utkali s celky bojujícími o pohárové příčky. Teď očekávám zcela jiný průběh, kde může hrát klíčovou úlohu nervozita. Našim kamenem úrazu je nedisciplinovanost a nedostatečný důraz v zadních řadách, v tomto ohledu se musíme výrazně polepšit. Máme za sebou výborné fanoušky, především pro ně chceme vybojovat tři body," řekl s jiskrou v očích trenér Fortuny René Eijer.

Hostům se poslední dobou také nevede zrovna podle představ. Naposledy se radovali v polovině února proti Den Haagu (3:2), od té doby nebodovali s Excelsiorem (1:2), s Arnhemem (0:3) a ani s Feyenoordem (0:4). Minule zabrali v samém závěru proti Heraclesu a s oslabeným rivalem remizovali po výsledku 1:1. V podzimním vzájemném měření sil vítěz znám nebyl, i když Emmen byl hodně blízko k cennému úspěchu.

V průběhu totiž vedl 2:0 a 3:1, kvůli obdrženému gólu v nastaveném čase však musel skousnout divoký nerozhodný výsledek 3:3. Eijer stále nemůže nasadit Dammerse, Koota, Vlijtera a Francouze Dianessyho (všichni problémy s kolenem), na trávník se dále nepodívají Stokkers s Němcem Syhrem. Jeho protějšek Dick Lukkien postrádá Dána Pedersena s Diemanem (oba po operaci kolenních vazů), mimo hru zůstávají i Bijlsma s Klokem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.52 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven25204178:1664
2.AFC Ajax25202388:2162
3.Feyenoord Rotterdam25145653:3047
4.AZ Alkmaar25135751:3044
5.SBV Vitesse25117745:3340
6.FC Utrecht25107841:3437
7.Heracles Almelo251131143:4836
8.SC Heerenveen2589856:5633
9.FC Groningen25951130:3432
10.VVV Venlo25951132:4332
11.Willem II25941240:4831
12.ADO Den Haag25771135:5128
13.PEC Zwolle25751328:4126
14.Fortuna Sittard25751340:6026
15.SBV Excelsior25751332:5726
16.FC Emmen25671229:5725
17.BV De Graafschap25641528:5522
18.NAC Breda25451623:5817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
AjaxFans

Echt zwaar Wedstrijd, ale Az nebude jen bránit,tudíž pro naši ofenzívu jen dobře

Reagovat
Stiksxx

Po úspěchu v LM by mělo po zásluze přijít zaváhání v lize.

Tak Juve doufám, taky sfouknete a pak do finále s Liverpoolem.

Reagovat
Stiksxx

Kdybych si mohl neco prat z toho fotbaloveho sveta k dnesnim narozeninam, tak by mi udelala velkou radost nase vyhra a prohra Ajaxu.

Reagovat
AjaxFans

Gefeliciteerd jonge.Ale budeš si muset vybrat jiný dárek

Reagovat
Stiksxx

Ne hele. Me to takhle staci.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Stiksxx

A pozor. Sadilek v zakladu. na ukor Hendrixe.

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý by ho měl povolat do repre.

Reagovat
Stiksxx

Asi zatim urcite ne.. Videl jsem teda jen kousek prvniho polocasu. Ale prihravky mel dozadu. Ale jako boric souperovy hry by mohl fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak velká věc je, že mu vůbec Van Bommel důvěřuje do souboje o titul. Král zahrál pár zápasů a je v repre, Masopust je absolutní průměrák, který má jako křídlo přínos prakticky jenom do defenzivy, do útoku je dřevo a přesto je v nominaci už poněkolikáté. Jankto hraje v Sampdorii 20 minut za zápas a má pozvánku jistou, i když ho stejně v repre staví na křídlo, mimo svůj post. Opomíjet devatenáctiletého hráče, který získává základ v týmu levelu PSV, mi připadá hloupé. Zas tak na výběr nemáme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele