základní část, 26. kolo
16.03.2019 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Breda opět nevyhrála a záchrana se ji stále vzdaluje

Bredě se pomalu a jistě vzdaluje solidní možnost na udržení se v nejvyšší soutěži, nyní totiž v domácím prostředí nestačila na silný Utrecht po jasném výsledku 0:4 a celkově nevyhrála v nejvyšší nizozemské soutěži již devětkrát za sebou. V tabulce je poslední s pouhými sedmnácti body a za předposledním Emmenem zaostává o propastných osm bodů. Utrecht naopak neprohrál v Eredivisii pošesté v řadě a je šestý se čtyřiceti body o skóre za pátým Arnhemem.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata vsítili všechny své góly během hodiny hry a poté už sobotní duel s přehledem dohráli. Úvodní půlhodina nepřinesla nijak atraktivní průběh, jedinou nadějnější příležitost si vytvořili domácí ve 26. minutě. Po dlouhém nákopu z pravé strany se v brankovém území protivníka dostal k hlavičce Koch a překvapen touto možností nasměroval balón zhruba dva metry nad horní tyčku.

Hosté poprvé nalomili soupeře ve 34. minutě, kdy je poslal do vedení Jean-Christophe Bahebeck. Pětadvacetiletý bývalý francouzský mládežnický reprezentant si seběhl na hranici brankového území po rohovém kopu Gavoryho z pravé strany a svou následnou hlavičku nasměroval k protější tyči mimo dosah brankáře van Leera. Domácí utrpěli druhý psychicky náročný úder minutu před poločasovou přestávkou.

Znovu v tom měl prsty aktivní Bahebeck, kterého neobratně podrazil ve vlastní šestnáctce Van Anholt a následný pokutový kop bez potíží proměnil Simon Gustafson střelou k pravé tyči do protipohybu brankáře NAC. Utrecht nepolevil ani po změně stran a protivníka definitivně dorazil dalšími dvěma góly během necelých pěti minut. Nejprve skóroval v 54. minutě zkušený dvaatřicetiletý záložník Willem Janssen.

Ten využil rohového kopu od Gavoryho a hlavou z osmi metrů usměrnil balón do levého spodního rohu, Van Leer se i v tomto případě natahoval marně - 0:3. Gólový účet záhy uzavřel svým druhým zásahem v utkání Bahebeck. Ten se po rychlé akci na pravém křídle i následné přihrávce skrz pokutové území zjevil zcela osamocen u zadní tyče a krkolomně v pádu přeci jen se štěstím rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele