základní část, 26. kolo
15.03.2019 20:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Sittard porazil v nováčkovském souboji konkurenční Emmen.

Sittard zvládl nováčkovský souboj s Emmenem a v domácím prostředí dokázal zvítězit po výsledku 3:1. O osudu páteční předehrávky 26. kola rozhodl již první poločas, kde Fortuna vsítila všechny tři své branky, a hosté se zmohli jen na snížení v nastaveném čase. Domácí tak prozatím poskočili na dvanáctou pozici s devětadvaceti body a přiblížili se k přímé záchraně, soupeř je stále šestnáctý s pětadvaceti body o bod za patnáctým Excelsiorem.

Svěřenci trenéra Reného Eijera začali hodně zostra a po necelých dvou minutách šli do bleskového vedení. Po rohovém kopu z levé strany odhlavičkoval míč z brankové čáry Cavlan, následně vznikl před brankou obrovský závar a Andrej Lukić si ho nakonec nešťastně srazil do vlastní sítě. Za dalších devět minut mohl na druhé straně vyrovnat De Leeuw, jenomže po nákopu z pravé strany zblízka hlavičkoval do bližší tyče.

Sittard si vypracoval dvoubrankové vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Centr z vlastní poloviny prodloužil Andrija Novakovich hlavou za sebe přímo k rozběhnutému Lisandru Semedovi, jenž z mírného úhlu mířil k přední konstrukci a brankáře Scherpena dokonale překvapil. Ve 35. minutě mohl stejný hráč dokonce přidat třetí trefu svého výběru, ale po vyhraném souboji jeden na jednoho minul pravou šibenici o několik decimetrů.

Třiadvacetiletý portugalský útočník znovu zahrozil o devět minut později, nicméně po jeho přihrávce a následné nabídce od Novakoviche trestuhodně promáchl před odkrytou brankou nabíhající Lamprou. Fortuna se přeci jen dočkala uklidňujícího zásahu ještě do přestávky, v samém závěru první části obdržel Novakovich zpětný pas od Smeetse do středu pokutového území a prudkou hlavičkou zavěsil nekompromisně pod břevno mimo dosah bezmocného Scherpena.

Po hodině hry mohl přidat čtvrtý úder Lamprou, jeho střela však byla příliš pomalá a Scherpen si připsal snadný zákrok. Vzápětí nebyl uznán nádherný gól Diemerse do vzdálenějšího horního rohu kvůli předchozí ruce, Emmen se ocitl v ještě větších problémech v 76. minutě. Za zmaření vyložené brankové příležitosti uviděl přímou červenou kartu Glenn Bijl, Emmen i v oslabení zaznamenal čestný úspěch díky střele z první od Reuvena Niemeijera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vymazlená hcs .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele