základní část, 26. kolo
16.03.2019 19:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord doma selhal a body daroval Willemu

Feyenoord zaznamenal další nečekané zaváhání v probíhajícím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže a tentokráte po divokém průběhu nestačil na outsidera z Tilburgu v poměru 2:3. V sobotním utkání sice hned dvakrát vedl, nicméně krátce po hodině hry o náskok přišel a vyrovnat se mu už nepovedlo. Momentálně sice udržel třetí pozici se sedmačtyřiceti body, ovšem před čtvrtým Alkmaarem je pouze o skóre.

Willem bodoval naplno podruhé za sebou a díky tomu se přiblížil k pohodlné záchraně, se čtyřiatřiceti body mu patří solidní devátá příčka. Úvodní větší možnost byla k vidění po sedmi minutách hry, kdy po přiťuknutí patičkou od spoluhráče pálil Steven Berghuis a trefil náruč připraveného gólmana Wellenreuthera. O dvě minuty později se na druhé straně ocitl v samostatném úniku Alexander Isak, jenž vystihl nepřesnou rozehrávku protivníka.

V zakončení ale následné selhal a zblízka vyběhnutého brankáře Vermeera nepropálil. Krátce po odehrané čtvrthodině si na načechraný pas od Larssona naběhl ostrostřelec van Persie, jenomže z voleje přestřelil. Domácí se dostali do vedení v polovině první části. Berghuis obdržel nahrávku od Larssona a vzápětí přenádherným lobem z hranice pokutového území přehodil marně se natahujícího Wellenreuthera, balón zapadl k zadní tyči.

Hosté se v žádném případě nesložili a ve 27. minutě vyrovnali. Po rohovém kopu z pravé strany se v nepřehledné skrumáži nejlépe zorientoval Freek Heerkens a z hranice brankového území razantně napálil míč do sítě. Feyenoordu vrátil vedení Eric Botteghin, jenž si deset minut po přestávce naskočil na rohový kop od Kökçüa a svou hlavičku usměrnil přesně k pravé konstrukci. Tilburg i v tomto případě bleskově odpověděl.

V 61. minutě vystřelil z pravého rohu šestnáctky Fernando Lewis a jeho přízemní skákavý pokus zaplachtil k vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného Vermeera. Za dalších osm minut rozhodl o osudu tohoto duelu švédský mladíček Isak. Ten se po parádním průniku středem hřiště zjevil před domácím strážcem a mazácky ho obstřelil. Ve zbývajícím průběhu nebyla hostům uznána branka kvůli ofsajdu a domácím pro změnu vinnou útočného faulu, skóre se proto již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele