základní část, 26. kolo
17.03.2019 16:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Zwolle zvládlo zápas o záchranu s Excelsiorem až v samém závěru

Zwolle zvládlo vyrovnanou bitvu na půdě rotterdamského Excelsioru a díky dvěma vstřeleným gólům v samém závěru zápasu zvítězilo po výsledku 2:0. Tabulkou se posunulo na dvanácté místo s devětadvaceti body a po delší době se oddálilo sestupovým příčkám, k tomu přerušilo svou šňůru šesti zápasů bez výhry. SBV nebodovalo naplno ani počtvrté za sebou a je až patnácté se šestadvaceti body jen o bod před šestnáctým De Graafschapem.

Hosté se v celém průběhu dostali k více vyloženým možnostem, jenomže se jim dlouho nedařilo prosadit a vypadalo to, že se oba celky rozejdou smírně bez branek. Nicméně PEC nakonec spasil Kingsley Ehizibue s Younesem Namlim, domácí se na žádnou odpověď nezmohli. Přitom již po čtvrthodině hry se dožadovali odpískání pokutového kopu po kontaktu Namliho s Edwardsem, ale rozhodčí Mulder zůstal naprosto klidný.

Krátce po odehrané půlhodině si naskočil na rohový kop z pravé strany Thy a poprvé se musel vytáhnout brankář Damen, jenž odvrátil hlavičku zblízka do strany. Ve 37. minutě se aktivní Thy znovu uvolnil po přihrávce od van Duinena a vzápětí pálil těsně vedle. To bylo z prvního poločasu vše, v tom druhém Excelsior spoléhal na opatrnou hru v defenzívě a čekal, jestli se mu nenaskytne nějaká příležitost z rychlého protiútoku.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem napřáhl z hranice pokutového území Namli a Damen vyrážel míč před sebe, následná krkolomná dorážka patou od Van Duinena letěla o půl metru nad břevno. Zwolle přetavilo svou mírnou převahu ve vedoucí gól v 82. minutě. Po dlouhém pasu z levého křídla od Lama hlavičkoval nenápadně do země Ehizibue a s pomocí vzdálenější konstrukce dopravil balón do branky.

Od tohoto okamžiku SBV otevřelo svou hru a doplatilo na to za další dvě minuty. Pojistku přidal Namli, jenž předvedl nádhernou individuální akci z pravé strany, postupně se probil přes tři bránící protihráče až před Damena a pak ho obstřelil přízemním pokusem k levé tyči. Hosté duel s přehledem dohráli, rotterdamský klub byl směrem dopředu naprosto neškodný.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele