Eredivisie - souhrn 23. kola

22.02.2019, 22:21, aktualizováno 24.02.2019, 18:44
Komentáře a souhrny
Ajax otočil duel s Den Haagem a dotáhl se o dva body za vedoucí PSV Eindhoven, který remizoval 1:1 s Feyenoordem. Alkmaar překvapivě odjel s prázdnou ze hřiště Willemu II, čehož využilo Vitesse, které se přiblížilo na rozdíl tří bodů. Heracles v páteční předehrávce urval body ve Venlu...

Willem II - AZ Alkmaar 2:1

24.02.2019 16:45

Góly: 13. Marios Vrousai, 29. Daniel Crowley - 78. Guus Til

Alkmaar nedokázal navázat na fantastické poslední týdny, k tomu skončily hned dvě jeho úctyhodné série. AZ totiž zvítězil v předchozích šesti soutěžních duelech a k tomu ani jednou neinkasoval. Jeho šňůra bez obdržené branky trvala dlouhých 559 minut, což je na ofenzivní nizozemskou ligu těžko uvěřitelný počin. Willem především zvládl úvodní půlhodinu nedělní dohrávky, kdy skóroval hned dvakrát.

Domácí výběr naopak získal nesmírně cenné tři body v boji o holé přežití a alespoň částečně napravil předchozí tři porážky v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie se vyhoupl na desátou pozici s osmadvaceti body, hostům patří čtvrté místo se čtyřiceti body a před pátým Arnhemem jsou o body čtyři.

Tilburg se dostal do vedení z první vážnější možnosti tohoto střetnutí po necelé čtvrthodině hry, když se prosadil Marios Vrousai.

Teprve dvacetiletý řecký záložník přidal již svou třetí trefu v nejvyšší soutěži. Po přihrávce od Heerkense se ocitl za obranou protivníka a pak zblízka se štěstím propálil gólmana Bizota, který ho vzápětí fauloval. Svěřence trenéra Adrieho Kostera tento moment ještě více nakopl, svůj náskok dokázali pojistit ve 29. minutě.

Do černého se trefil jednadvacetiletý rodák z anglického Coventry Daniel Crowley. Po akci na pravém křídle se Dankerlui skvěle zbavil dvou bránících protihráčů a poté předložil zpětnou přihrávku před hranici brankového území pravě nabíhajícímu Crowleymu. Následná střela z první zapadla do bližšího horního rohu.

Hosté se od tohoto momentu marně snažili najít recept na pozornou defenzívu protivníka. Blízko ke snížení byli po hodině hry, ale s nadějnou hlavičkou Stengse si famózně poradil brankář Wellenreuther a míč vytěsnil na roh.

Alkmaar přeci jen zdramatizoval toto utkání v 78. minutě. Na pravou stranu pokutového území se odrazil balón k volnému Guusu Tilovi, jenž na nic nečekal a z mírného úhlu vypálil přesně pod břevno. Hosté ve zbývajícím průběhu přitlačili, avšak na kýženě vyrovnání se nezmohli. Oba dva soupeři na sebe opět narazí již ve čtvrtek v semifinále národního poháru a zápas se znovu odehraje na stadionu v Tilburgu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 1:1

24.02.2019 14:30

Góly: 72. Hirving Lozano - 70. Nicolai Jørgensen

PSV nedokázal v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězit ani na třetí pokus a znovu jen remizoval, tentokráte se rozešel smírně v poměru 1:1 ve šlágru 23. kola s Feyenoordem. Přitom za nerozhodného bezbrankového stavu hrál proti oslabenému protivníkovi a ten se i přesto dostal do vedení, eindhovenský klub se na více než srovnání stavu nezmohl. V tabulce sice stále vede, nicméně jeho náskok na druhý Ajax činí pouhé dva body.

Rotterdamský celek se udržel na třetí pozici se třiačtyřiceti body a vypadá to, že se do boje o mistrovský titul již zpátky nedostane. Na čtvrtý Alkmaar drží náskok tří bodů.

Vzájemný duel oba celky začaly velmi opatrně a první výraznější možnost se zrodila až po necelé půl hodině hry. Po krásné kombinaci Nicolaie Jørgensena s Vilhenou vystřelil druhý jmenovaný a s výtečným zákrokem se musel vytáhnout brankář Zoet, jenž vyrazil míč ke svým spoluhráčům.

Osmadvacetiletý dánský útočník ve službách rotterdamského týmu podruhé zahrozil v 32. minutě, ale z patnácti metrů minul pravý horní roh o několik centimetrů. Hosté drželi s favoritem krok i po výměně stran a další nebezpečnou možnost si vypracovali po osmi minutách druhého dějství. Po pasu za obranu od Verdonka přelstil ofsajdovou past aktivní Jørgensen a z hodně ostrého úhlu nevyzrál na vyběhnutého Zoeta.

Vzápětí to ještě zkusil z otočky Toornstra, jenž mířil těsně vedle pravé tyče. Hostující strážce Vermeer si připsal první dobrý zákrok po necelé hodině hry, kdy fantasticky vykryl ránu zblízka. Následně si jeho tým výrazně zkomplikoval situaci, to totiž Sven van Beek stáhl k zemi ve vyložené brankové příležitosti unikajícího Bergwijna a rozhodčí Higler mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta však ukázali obrovskou dávku houževnatosti a v 70. minutě šli senzačně do vedení. Nejaktivnější muž na hřišti Jørgensen vypálil z více než pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus s pomocí pravé tyče doputoval až do sítě. Nutno podotknout, že Zoet tuto střelu značně podcenil.

Jenomže neuběhly ani dvě minuty a PSV bleskově srovnal zásluhou křídleníka Hirvinga Lozana.

Mexický reprezentant obdržel nádherný centr od Gakpa a nekompromisní hlavičkou nedal Vermeerovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem nevyzrál v tváří tvář na Vermeera rozběhnutý Bergwijn. V nastaveném čase se již třiatřicetiletý zkušený gólman Feyenoordu opět vytáhl proti voleji Bergwijna a balón s vypětím všech sil odvrátil do strany, zachránil tak pro svůj výběr cenný bod.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SBV Vitesse 0:3

24.02.2019 14:30

Góly: 14. Mo, 71. Martin Ødegaard, 89. Navarone Foor

Emmen nenavázal na dobrou formu z domácího prostředí a tentokráte nedokázal zaskočit favorizovaný Arnhem, kterému podlehl celkem hladce po výsledku 0:3. Poprvé po dvou měsících tak před vlastními diváky prohrál a v tabulce se stále nachází na šestnáctém barážovém místě se čtyřiadvaceti body. Naopak SBV podruhé za sebou zvítězil a posunul se tabulkou vzhůru na pátou pozici se šestatřiceti body o čtyři body za čtvrtý Alkmaar.

Svěřenci ruského kormidelníka Leonida Sluckého zažili povedený vstup do nedělního utkání. Po necelé čtvrthodině hry vsítil svou premiérovou trefu v nizozemské nejvyšší soutěži jednadvacetiletý ghanský útočník Dauda Mohammed hostující v klubu z belgického Anderlechtu, když si po centru z levého křídla od Clarka seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného brankáře Scherpena.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru zhruba po půl hodině hry z velmi podobné pozice, ale teď po centru Martina Ødegaarda hlavičkoval příliš vysoko. Deset minut před přestávku se po rohovém kopu z levé strany ocitl u přední tyče Lukič a byl blízko k vyrovnání, jenomže hostující branku těsně netrefil. Šest minut po změně stran rozvlnil síť Ødegaard díky přihrávce za obranu od Bera, avšak branka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Přesně v polovině druhého dějství zpracoval kapitán SBV Linssen oblouček od Ødegaarda, elegantně si obhodil Bakkera a pak přízemním projektilem minul o decimetry prostor tří tyčí. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, zasloužené trefy se dočkal Ødegaard. Norský záložník poslal do šestnáctky soupeře střílený centr z přímého volného kopu z pětatřiceti metrů a ten k údivu všech přihlížejících doskákal do sítě.

V 77. minutě se stejný hráč prosadil podruhé, jenomže rozhodčí van de Graaf tento zásah odvolal na základě porady s VAR vinnou předchozího ofsajdu Navaroneho Foora. Sedmadvacetiletý forvard Vitesse přeci jen vsítil regulérní gól v 89. minutě. Ještě předtím orazítkoval hlavou břevno Linssen, poté Foor vystihl nepřesnou rozehrávku Scherpena, přetlačil dva bránící protihráče a nakonec chladnokrevně zavěsil do bližšího dolního rohu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - AFC Ajax 1:5

24.02.2019 12:15

Góly: 37. Abdenasser El Khayati - 39. Donny van de Beek, 45+1. Dušan Tadić (pen.), 74. Hakim Ziyech, 78. Kasper Dolberg, 83. Hakim Ziyech

Amsterdamský Ajax dokázal otočit vývoj na půdě sebevědomého Den Haagu a kvůli skvěle zvládnutému druhému poločasu zvítězil ve vysokém poměru 5:1. Díky tomu navázal na týden starý úspěch s Bredou (5:0) a především snížil náskok vedoucího PSV na rozdíl pouhých dvou bodů. Před třetím Feyenoordem drží odstup propastných třinácti bodů a skutečně to vypadá, že si to o mistrovský titul rozdá jen s úhlavním konkurentem z Eindhovenu.

V domácím dresu opět nastoupil do samého začátku český útočník Tomáš Necid a tentokráte nebezpečný nebyl, hřiště opustil v 66. minutě. ADO je v tabulce Eredivisie na dvanácté pozici se sedmadvaceti body. K prvnímu většímu nebezpečí došlo po dvaceti odehraných minutách, kdy marocký křídelník Mazraoui zkusil vypálit z pětadvaceti metrů a gólman Zwinkels odvrátil jeho skákavou střelu jednoruč o několik decimetrů na rohový kop.

Domácí senzačně vedli od 36. minuty. Abdenasser El Khayati obdržel přihrávku do běhu od Beckera, poté se geniální stahovačkou zbavil bránícího Nerese a jeho následná táhlá střela pravačkou zapadla k levé konstrukci. Neuběhly však ani tři minuty a hosté prokázali své zkušenosti. Nádhernou kolmici za obranu od Blinda převzal Donny van de Beek, elegantně obešel Zwinkelse a vzápětí snadno uklidil míč do prázdné branky.

V samém závěru úvodního dějství zastavil Meijers ve vlastní šestnáctce unikajícího Kaspera Dolberga, od rozhodčího Manschota obdržel žlutou kartu a hosté dostali k dispozici pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Dušan Tadič a bez větších nervů se trefil k pravé konstrukci. Ve druhé půli se hosté prezentovali klidným výkonem a v závěrečné dvacetiminutovce rozjeli nefalšovaný ofenzivní koncert.

Nejprve v 74. minutě vypálil z dvaadvaceti metrů marocký reprezentant Hakim Ziyech a balón parádně zakroutil k zadní tyči mimo dosah Zwinkelse. Za další čtyři minuty přidal čtvrtou trefu AFC dánský štírek Dolberg, který po rychlé akci využil vodorovné nahrávky do volného prostoru od van de Beeka a zblízka propálil zoufalého Zwinkelse. Následně definitivně položil ADO na kolena svým druhým gólem v zápase Ziyech, jehož tečovaný pokus z deseti metrů skončil v protipohybu hostujícího strážce.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Groningen 0:0

23.02.2019 20:45

Góly: -

Breda sice dokázala přerušit svou sérii tří porážek v řadě, ovšem vzhledem k aktuálnímu vývoji Eredivisie je pro ni bod s Groningenem málo. V tuto chvíli se nachází na posledním osmnáctém místě se sedmnácti body, její manko na předposlední De Graafschap činí již čtyři body. Domácí nezvítězili v nejvyšší nizozemské soutěži ani na šestý pokus, naopak Groningen nenavázal na předchozí tři výhry po sobě.

Hosté získali v uplynulých pěti ligových duelech solidních dvanáct bodů, teď se po bezbrankové remíze nacházejí na deváté pozici s osmadvaceti body. Sobotní zápas byl ve všech ohledech nemírně vyrovnaný a dá se proto říci, že nerozhodný výsledek je zcela zasloužený. O první větší vzrušení se postarali hosté ve 13. minutě, kdy skvělý pas za obranu NAC vymyslel pětadvacetiletý bosenský záložník Memišević.

Ten přelstil ofsajdovou past, jenomže nikým neatakován volil zakončení z voleje a to nebyla dobrá volba. Následná prudká rána z mírného úhlu totiž letěla vysoko nad horní tyčku. Přesně po odehrané čtvrthodině mohl na druhé straně otevřít gólový účet Kastaneer, avšak brankář Padt po skákavém pokusu z levé strany dokázal včas sklapnout nohy a míč s velkým štěstím vytěsnil mimo prostor tří tyčí na rohový kop.

Co se týče prvního poločasu, tak se již nic zajímavého nestalo. Hra se opět rozhýbala v posledních pětadvaceti minutách. Z dvaadvaceti metrů to z ničeho nic zkusil Reis a jeho bomba orazítkovala bližší spojnici, gólman van Leer se stačil jen ohlédnout. V 70. minutě napravil svou chybu na opačné straně Padt, jenž po pasu z levého křídla trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích, a vypadalo to, že inkasuje.

Poté ale s chladnou hlavou zasáhl na brankové čáře před dotírajícím Bel Hassanim a na poslední chvíli zažehnal nečekané nebezpečí. Ve zbývajícím průběhu se oba protivníci spoléhali na pozornou práci v defenzívě a branka už nepadla. Groningen v příštím kole přivítá Venlo a rozhodně se pokusí přiblížit pohárovým příčkám. Na Bredu čeká duel v Arnhemu a určitě bude považována za jasného outsidera, bodový zisk by byl velkým překvapením.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - BV De Graafschap 0:3

23.02.2019 19:45

Góly: 36. Thomas Lam (vl.), 64. Charlison Benschop, 80. Delano Burgzorg

Fotbalisté De Graafschapu se postarali o velké překvapení na půdě konkurenčního Zwolle a domů si odvezli velmi cenné tři body po hladkém vítězství 3:0. V tabulce sice zůstávají na sedmnáctém místě s jednadvaceti body, ovšem před osmnáctou Bredou si vytvořili čtyřbodový náskok a stejné manko ztrácejí právě na svého sobotního protivníka. PEC naopak nevyhrál třikrát za sebou a dobrý vstup do druhé poloviny sezóny je tedy téměř zapomenut.

Domácí výběr je v tuto chvíli na patnácté příčce s pětadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu je už o jediný bod. Celek z Doetinchemu se dostal do vedení v prvním poločase a po necelých dvaceti minutách toho druhého dokonce vedl o dvě trefy. Závěrečnou čtvrthodinu sice dohrával v oslabení, i přesto přidal třetí uklidňující branku a pak se utkání pouze dohrávalo.

Přitom svěřenci trenéra Jaapa Stama začali dobře a úvodní šanci si vypracovali po sedmi minutách. Z obrovské vzdálenosti napřáhl van Duinen a ke skórování mu nechybělo příliš mnoho, prostor tří tyčí minul o několik decimetrů. O dvacet minut později prostrčil van Crooij balón na rozběhnutého Clementa, jenž ve slibné pozici selhal a mířil mimo. De Graafschap zničehonic uhodil ve 36. minutě, když vsítil poněkud šťastný gól. El Jebli odcentroval z pravého křídla do předbrankového prostoru, kde vracející se Thomas Lam smolně tečoval míč za záda bezmocného gólmana van der Harta.

Druhý klíčový moment byl k vidění v 64. minutě. Po rychlém protiútoku obdržel perfektní kolmici do běhu Charlison Benschop a z deseti metrů chytře obstřelil van der Harta. Za dalších osm minut přišel na trávník střídající Fabian Serrarens a nepobyl na něm příliš dlouho. Po šesti minutách totiž neudržel nervy na uzdě a rukou se ohnal po Lamovi, za což mu rozhodčí Martens udělil přímou červenou kartu.

Hostům to však ani v nejmenším nevadilo a v 80. minutě uzavřel gólový účet Delano Burgzorg. Teprve dvacetiletý útočník se surinamskými kořeny využil přihrávky do volného prostoru od El Jebliho a své sólo úspěšně dokončil střelou doprostřed branky mezi nohama vyběhnutého van der Harta.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SC Heerenveen 2:4

23.02.2019 19:45

Góly: 7. Lazaros Lamprou, 31. Mark Diemers - 45+1. Daniel Høegh, 61. Mitchell van Bergen, 74. Sam Lammers, 84. Sam Lammers

Heerenveen navázal na překvapivý nerozhodný výsledek s PSV Eindhoven (2:2) a nyní heroicky otočil vývoj na půdě nováčka ze Sittardu. Krátce po půl hodině hry prohrával o dvě branky, nicméně v samém závěru první půle snížil a po obrátce se prosadil ještě třikrát. Rozhodující moment nastal v 73. minutě, kdy byl vyloučen José Rodríguez a následný pokutový kop za vyrovnaného stavu 2:2 proměnil s chladnou hlavou Sam Lammers.

Fortuna prohrála podruhé za sebou a k tomu poprvé po více jak dvou a půl měsících před vlastními fanoušky, v tabulce se nachází na třináctém místě se šestadvaceti body. SC po třech předchozích remízách konečně bodoval naplno a posunul se na jedenáctou pozici se sedmadvaceti body. Sittard vstoupil do sobotního duelu naprosto skvěle a hned v 7. minutě skóroval díky přízemní střele Lazarose Lamproua ze středu šestnáctky přímo k levé tyči.

O čtyři minuty později pálil na druhé straně do boční sítě Johnsen, po půl hodině neuspěl Semedo, když stál tváří v tvář gólmanu Hahnovi. Domácím to v těch chvílích vadit nemuselo, neboť ihned nato po krásné akci z levého křídla stanul ve středu pokutového území Mark Diemers a díky přistrčení od Semeda propálil zblízka bezmocného Hahna.

Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk v nastavení první půle a tato trefa byla z jejich pohledu nesmírně důležitá. Přímý volný kop z levé strany rozehrál Kobajaši a osamocený Daniel Høegh měl dostatek času uklidit míč hlavou k protější tyči - 2:1. Srovnáno bylo krátce po hodině hry, to se totiž Mitchell van Bergen zbavil elegantní kličkou bránícího Portugalce Pinta a z mírného úhlu umístil balón přesně pod břevno.

Od tohoto okamžiku Heerenveen výrazně ožil a každá jeho akce zaváněla nebezpečím, třetí trefu zaznamenal dvacet minut před závěrečným hvizdem. Vlap se na levém křídle důrazně protlačil do pokutového území a vzápětí byl stažen za dres Rodríguezem. Čtyřiadvacetiletý Španěl obdržel od sudího van Boekela druhou žlutou kartu a předčasně odešel do sprch. K nařízené penaltě se postavil Lammers a razantně zamířil doprostřed branky - 2:3.

Hosté se definitivně uklidnili v 84. minutě. Hrdinou večera se stal Lammers, jenž po kolmici od Vlapa obešel gólmana Koşeleva. Prázdnou branku následně neminul, proto přidal svůj druhý gól.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Excelsior 0:0

23.02.2019 18:30

Góly: -

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a i přes jasnou převahu se s ním pouze rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Domácí drželi balón téměř ze šedesáti procent a celkově přestříleli protivníka vysoko 17:3, jenomže síť nerozvlnili ani jednou. V tabulce proto klesli na sedmou pozici s třiatřiceti body a za šestým Heraclesem zaostávají o body dva. Pro SBV má bod v boji o holé přežití cenu zlata.

Rotterdamský výběr je čtrnáctý se šestadvaceti body o dva body před šestnáctým Emmenem. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata začali aktivně, ve 4. minutě byl blízko ke skórování Bahebeck. Francouzský útočník po zpětné nahrávce od Gustafsona vypálil z první z patnácti metrů a pravou tyč minul zhruba o metr. Stejný hráč znovu zahrozil za další čtyři minuty, tentokráte proti jeho střele z ostrého úhlu zasahoval brankář Damen.

Excelsior spoléhal především na standardní situace a jednu z nich mohl zužitkovat krátce po odehrané čtvrthodině. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Messaoud a gólman Jensen vyrážel jeho dobře mířenou ránu fantastickým způsobem na rohový kop. Zhruba pět minut před přestávkou si naskočil na rohový kop z pravé strany Janssen a poté hlavičkoval z nadějné pozice o dva metry nad horní tyčku.

Asi největší šance tohoto klání se urodila v 56. minutě. Van de Streek napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus orazítkoval bližší konstrukci, následnou dorážku z hodně ostrého úhlu dokázala defenzíva Excelsioru zablokovat na rohový kop. V závěrečné půl hodině se musel hned dvakrát blýsknout Damen. První nebezpečnější situace nastala po secvičeném signálu a tvrdé ráně Gustafsona z hranice pokutového území.

Balón se poté odrazil na pravou stranu přímo k volnému van de Streekovi, jehož bombu zblízka dokázal udržet Damen ve svém náručí. V 85. minutě vyšel ze vzájemného souboje opět úspěšněji hostující strážce. Ten čaroval po rohovém kopu z pravého křídla a chytrém prodloužení od střídajícího Kramera. Závěrečnou hlavičku vyškrábl brilantně jednoruč na tyč a poté mu pomohli spoluhráči.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Heracles Almelo 0:1

22.02.2019 20:00

Góly: 83. Mohammed Osman (pen.)

Heracles navázalo na předchozí dva úspěchy na ligové scéně a nyní po těsné výhře 1:0 ve Venlu bodovalo naplno potřetí za sebou. Díky tomu se v tabulce Eredivisie posunulo na pátou pozici s pětatřiceti body a začíná se znovu dostávat do skvělé formy z úvodu letošního ročníku. Naopak VVV prohrál počtvrté z předchozích pěti případů a zůstává osmý s devětadvaceti body, navíc se může propadnout i do dolní poloviny.

Páteční předehrávka 23. kola byla od samého začátku nesmírně vyrovnaná a více gólových možnosti si vypracovali domácí, nicméně jedinou branku dokázali vsítit hosté zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Již po deseti odehraných minutách potkala Venlo velmi nepříjemná situace, to totiž musel vystřídat kvůli ošklivému zranění Promes a rozhodčí Blank kvůli tomu dokonce přerušil hru na několik minut.

Úvodní větší možnost si vypracovali hosté přesně v polovině první části. Ve středu hřiště předvedl hezkou individuální akci Peterson a následně tvrdě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, brankář Unnerstall dokázal jeho bombu odvrátit do strany. V samém závěru prvního poločasu zahrozil na opačné straně domácí Joosten, jenž se zbavil dvou bránících protihráčů a své parádní sólo zakončil střelou do boční sítě.

Stejný hráč byl blízko k otevření skóre v 66. minutě po hlavičce Mlapy do volného prostoru, jenomže s jeho razantním pokusem z mírného úhlu si tentokráte poradil gólman Blaswich a míč vyrazil před sebe. Rozhodující okamžik nastal v rozmezí 82. - 83. minuty. Do pokutového území protivníka vlétl jako uragán střídající Duarte a byl nedovoleně poslán k zemi, Blank s nařízením pokutového kopu příliš dlouho neváhal.

Nabídnutou možnost zužitkoval záložník se syrskými kořeny Mohammed Osman, jenž se trefil přesně do levého horního rohu a Unnerstall byl i přes vystižení směru naprosto bezmocný. V samém závěru odmítl vyrovnání Opoku a výsledek se už neměnil, Venlo bude mít co napravovat v příštím souboji na půdě rozjetého Groningenu. Heracles se střetne v přímé bitvě o pohárové příčky s konkurenčním Utrechtem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven23184174:1658
2.AFC Ajax23182382:2056
3.Feyenoord Rotterdam23134648:2943
4.AZ Alkmaar23124747:2840
5.SBV Vitesse23106740:3136
6.Heracles Almelo231121041:4235
7.FC Utrecht2396836:3333
8.VVV Venlo23851029:4029
9.FC Groningen23841127:3228
10.Willem II23841135:4228
11.SC Heerenveen2369849:5227
12.ADO Den Haag23761032:4727
13.Fortuna Sittard23751138:5226
14.SBV Excelsior23751132:5426
15.PEC Zwolle23741227:3925
16.FC Emmen23661128:5224
17.BV De Graafschap23631425:5121
18.NAC Breda23451422:5217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nejnudnější rubrika zde

Reagovat
AjaxFans

Drž Pec . Nikdo tě sem nenutí chodit

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Radin

Debilní feťácká země hlavně.. :-)

Reagovat
AjaxFans

Feyenoord

Reagovat
afc ajax

Áno a nebyť tej červenej ... tak možno by to boli aj 3 body

Reagovat
AjaxFans

Díval ses?Já to zazdil

Reagovat
afc ajax

Áno obi dva zápasy ...

Reagovat
AjaxFans

Byl lepší Feyenoord teda?

Reagovat
afc ajax

To zas úplne nie ale mali šance na gól...a takisto aj PSV.ale po červenej sa až tak netlačili dopredu.

Reagovat
Kixi Syhimour

PSV jsou jako my.

Reagovat
Stiksxx

Je to špatný no. Ale pořád to máme oba v rukách jenom my.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele