základní část, 23. kolo
24.02.2019 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Vitesse kralovalo v Emmenu a snadno zvítězilo o tři branky

Emmen nenavázal na dobrou formu z domácího prostředí a tentokráte nedokázal zaskočit favorizovaný Arnhem, kterému podlehl celkem hladce po výsledku 0:3. Poprvé po dvou měsících tak před vlastními diváky prohrál a v tabulce se stále nachází na šestnáctém barážovém místě se čtyřiadvaceti body. Naopak SBV podruhé za sebou zvítězil a posunul se tabulkou vzhůru na pátou pozici se šestatřiceti body o čtyři body za čtvrtý Alkmaar.

Svěřenci ruského kormidelníka Leonida Sluckého zažili povedený vstup do nedělního utkání. Po necelé čtvrthodině hry vsítil svou premiérovou trefu v nizozemské nejvyšší soutěži jednadvacetiletý ghanský útočník Dauda Mohammed hostující v klubu z belgického Anderlechtu, když si po centru z levého křídla od Clarka seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného brankáře Scherpena.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru zhruba po půl hodině hry z velmi podobné pozice, ale teď po centru Martina Ødegaarda hlavičkoval příliš vysoko. Deset minut před přestávku se po rohovém kopu z levé strany ocitl u přední tyče Lukič a byl blízko k vyrovnání, jenomže hostující branku těsně netrefil. Šest minut po změně stran rozvlnil síť Ødegaard díky přihrávce za obranu od Bera, avšak branka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Přesně v polovině druhého dějství zpracoval kapitán SBV Linssen oblouček od Ødegaarda, elegantně si obhodil Bakkera a pak přízemním projektilem minul o decimetry prostor tří tyčí. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, zasloužené trefy se dočkal Ødegaard. Norský záložník poslal do šestnáctky soupeře střílený centr z přímého volného kopu z pětatřiceti metrů a ten k údivu všech přihlížejících doskákal do sítě.

V 77. minutě se stejný hráč prosadil podruhé, jenomže rozhodčí van de Graaf tento zásah odvolal na základě porady s VAR vinnou předchozího ofsajdu Navaroneho Foora. Sedmadvacetiletý forvard Vitesse přeci jen vsítil regulérní gól v 89. minutě. Ještě předtím orazítkoval hlavou břevno Linssen, poté Foor vystihl nepřesnou rozehrávku Scherpena, přetlačil dva bránící protihráče a nakonec chladnokrevně zavěsil do bližšího dolního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele