Eredivisie - preview 23. kola

22.02.2019, 08:51, aktualizováno 24.02.2019, 08:57
Previews
Vedoucí PSV Eindhoven čeká šlágr kola s Feyenoordem, zatímco v případné zaváhání doufá průběžně druhý Ajax, který se tentokrát ukáže na půdě Den Haagu. Na hřištích soupeře hodlají potvrdit úlohy favoritů Vitesse a Alkmaar...
ADO Den Haag - AFC Ajax  (neděle 12:15)
Ajax zaznamenal ve druhé polovině sezóny několik nečekaných ztrát, i přesto stáhl manko vedoucího PSV na rozdíl čtyř bodů a zůstává ve hře o mistrovský titul. Před třetím Feyenoordem k tomu drží úctyhodný jedenáctibodový náskok a momentálně to vypadá, že se minimálně probojuje do předkola Ligy mistrů. Nyní se pokusí potvrdit úlohu favorita na půdě zvedajícího se Den Haagu, jenž je desátý se sedmadvaceti body.

Amsterdamský celek sehrál v uplynulém týdnu úvodní duel osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid a za svůj výkon se rozhodně nemusel stydět, když po sympatické hře podlehl věhlasnému španělskému gigantovi 1:2. Na ligové scéně nečekaně prohrál před čtrnácti dny v Almelu s místním Heracles po výsledku 0:1, naposledy si spravil chuť proti poslední Bredě a radoval se z vysoké výhry v poměru 5:0.

Den Haag nevstoupil do nového roku zrovna nejšťastněji, avšak v předchozích čtyřech utkáních získal sedm bodů. Po remíze v Bredě (1:1) vyzrál doma na Heracles (2:0). Poté sice těsně padl na stadionu nováčka z Emmenu (2:3), minule ale zvládl bitvu s konkurenčním Zwolle a přehrál ho 1:0. V základní jedenáctce ADO by se měl opět objevit český útočník Tomáš Necid, který se v předchozích třech zápasech zapsal do střelecké listiny hned třikrát.

Hosté stále nemohou počítat s Portugalcem Varelou a Argentincem Magallánem (oba svalové poranění v oblasti stehna), na marodce se dále nacházejí Eiting (potíže s kolenem) a Bandé (zlomenina lýtkové kosti). Domácí jsou na tom s absencemi velmi podobně. Na trávník se nejspíše nepodívají lehce zranění Lorenzen, Falkenburg a ani Troupée, po operaci kolene se dlouhodobě zotavuje David.

Podzimní vzájemný souboj vyzněl jasně ve prospěch Ajaxu (5:1). "PSV určitě nebude přicházet o body donekonečna, každé jeho zaváhání potřebujeme využít. Den Haag je doma silný a před vlastními fanoušky neinkasuje tolik branek, proto musíme být velmi trpěliví. Zajímá nás pouze vítězství, nicméně cesta za třemi body nebude v žádném případě jednoduchá," vyjádřil se s opatrností v hlase hostující lodivod Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.70 - 7.82 - 1.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Jasným šlágrem 23. kola nizozemské Eredivisie bude souboj vedoucího PSV se třetím Feyenoordem. Zatímco eindhovenský celek se pokusí udržet minimálně čtyřbodový odstup na druhý Ajax, tak jeho rotterdamský konkurent má jednu z posledních nadějí, jak se ještě reálně vrátit do boje o titul. Hosté navíc mohou po delší době klesnout na čtvrté místo, neboť jejich náskok na výtečně hrající Alkmaar činí už jen pouhé dva body.

Domácí nezažívají v posledních týdnech nejšťastnější období a poztráceli cenné bodíky, které jim mohou v konečném účtování chybět. Ve druhé polovině sezóny sice ještě neprohráli, na druhou stranu zaznamenali hned tři nerozhodné výsledky. Nejprve se smírně rozešli s Emmenem v poměru 2:2, jejich poslední dvě utkání měli naprosto stejný průběh. Svěřenci trenéra Marka van Bommela totiž prohrávali s Utrechtem i Heerenveenem 0:2.

Vzniklé manko přitom nabrali v úvodní půlhodině a pak měli co dělat, aby v samém závěru zachránili alespoň remízu 2:2. "Hodnocení je naprosto stejné, protože jsme si nepohlídali začátek zápasu. Nicméně hráčům musím vyseknout poklonu za obrovskou bojovnost a houževnatost, bez ní bychom odjížděli domů s prázdnou. Teď nás čeká další těžká zkouška a tu hodláme zvládnout bez komplikací," vrátil se van Bommel k minulému klání s Utrechtem.

Jednačtyřicetiletý rodák z Maasbrachtu si dobře uvědomuje, že nedělní bitva může výrazně ovlivnit psychické rozpoložení týmu. "Feyenoordu se sice venku nedaří, jenomže například Ajaxu nasázel šest branek a disponuje obrovskou kvalitou. Individuality nám tento duel nevyhrají. Musíme se prezentovat jako semknutý tým, který si dokáže ve všem vyhovět. Soupeři máme co vracet," naráží van Bommel na podzimní vzájemný zápas, kdy PSV prohrál poprvé a zatím naposledy v probíhajícím ročníku (1:2).

Hosté se potýkají s obrovskou nevyrovnaností výkonů, kvůli ní ztrácejí na AFC propastných jedenáct bodů. V uplynulých třech ligových duelech nezískali v cizím prostředí ani bod, když podlehli Zwolle (1:3), městskému rivalovi z Excelsioru (1:2) a před týdnem také Groningenu (0:1). "Jestli se nezlepšíme, tak budeme mít hodně malou naději na výhru. Pevně věřím, že se projeví naše nadšení pro hru," prohlásil kouč Giovanni van Bronckhorst.

PSV je suverénně nejlépe bránícím týmem celé Eredivisie, v dvaadvaceti případech inkasoval jen patnáctkrát. "Těžko hledat v jeho systému slabiny, protivník má vyvážené všechny posty. Dlouhodobým strašákem pro nás jsou ofenzivní schopnosti Luuka de Jonga, jenž má fantastický výběr místa a na jeho spolupráci s Lozanem či Pereirem je radost pohledět," uvedl van Bronckhorst pro klubové stránky s obdivem.

Domácí mohou být pyšní na to, že stále udrželi na hrotu osmadvacetiletého de Jonga. Ten má totiž famózní střeleckou formu, s dvaceti ligovými zásahy suverénně vede tabulku střelců. "Svou výjimečnost ukazuje v těch nejdůležitějších momentech, proto je pro Eindhoven takřka nepostradatelný," doplnil závěrem hostující stratég. Tomu scházejí Ayoub, Haps, Botteghin, Malcia a Bijlow, šetřit síly na semifinálový duel KNVB Beker s Ajaxem by měl hvězdný Robin van Persie. Van Bommel dlouhodobě postrádá Australana Thomase.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Zoet - Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño - Hendrix, Rosario - Bergwijn, Pereiro, Lozano - de Jong
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - St. Juste, Martina, van Beek, Verdonk - Clasie, Vilhena - Berghuis, Toornstra, Larsson - Jørgensen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.96 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Nováček z Emmenu se prozatím prezentuje solidními výkony a dělá vše pro to, aby se po roce nevrátil zpět do druhé ligy. Momentálně se nachází na šestnácté barážové pozici se čtyřiadvaceti body, ovšem kupříkladu za devátým Groningenem zaostává o pouhé tři body. Nyní před vlastními fanoušky přivítá silný Arnhem, který se však venku spíše trápí a v dosavadních třech soutěžních zápasech nového roku vždy prohrál.

Vitesse stále bojuje o pohárové příčky a patří mu šesté místo se třiatřiceti body. Na vlastním stadionu vybojoval ve druhé polovině probíhající sezóny sedm bodů, když zdolal Excelsior (3:2), remizoval s Heerenveenem (2:2) a před týdnem přehrál Tilburg (také 3:2). V minulých dvou venkovních duelech sahal po remíze, jenomže v samém závěru o nerozhodný výsledek přišel a musel se tak sklonit před Sittardem i Groningenem po shodném poměru 1:2.

Domácí hned v prvním klání roku 2019 zaskočili PSV a získali s ním bod (2:2). Vzápětí porazili Venlo i Den Haag (v obou případech 3:2), debakl utrpěli v Alkmaaru (0:5) a minule v důležité bitvě těsně podlehli rotterdamskému Excelsioru 1:2. "Chtěli jsme vyhrát, bohužel jsme doplatili na špatnou koncentraci během krátké chvíle. Musíme na to zapomenout, sezóna pokračuje a ve hře je ještě mnoho bodů," uvedl trochu zklamaně Dick Lukkien.

Kouč FC se již delší dobu musí vypořádat s početnou marodkou. Mimo hru jsou lehce zranění Chacón, Klok, Pedersen, Bijlsma, Siekman a Marinus. Po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil Deiman a s kotníkem pro změnu laboruje Bos. Ani SBV na tom není se skládáním sestavy úplně nejlépe. Ještě nějakou dobu se na trávníky nevrátí slovinský kanonýr Matavž, jenž má zlomenou nohu, kvůli poraněným tříslům chybí i Jihoafričan Serero.

Ze sestavy nedávno vypadli Belgičan Musonda s Nigerijcem Gongem (oba potíže s kotníkem), Alžířana Darfaloua naopak trápí koleno. Podzimní vzájemný souboj skončil 1:1 a spokojenější byl rozhodně Emmen, který by minimálně na stejný výsledek rád navázal. Hostující trenér Leonid Sluckij opět bude nejvíce spoléhat na ofenzivní schopnosti záložníka Bryana Linssena, který je s jedenácti trefami nejlepším střelcem týmu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.50 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Willem II - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Ještě před startem jarní části sezóny se zdála být třetí příčka, kterou stále hájí Feyenoord, leč s opravdu notnými potížemi, poměrně nedostupným zbožím. Aktuálně však dělí čtvrtý Alkmaar od této mety pouhé dva body, a to navíc rotterdamský celek v tomto kole zajíždí na půdu vedoucího PSV. Willem II naopak bojuje o záchranu.

Aby se po tomto kole mohli hosté ocitnout za dvojicí PSV a Ajax, bezpodmínečně musejí v Tilburgu urvat všechny body. Na aktuálního protivníka se jim dlouhodobě velmi dobře daří, z osmi případů s ním prohráli jen jednou, a ona jediná porážka má vůbec ty nejčerstvější kořeny. Udála se totiž na začátku prosince loňského roku v podzimní části.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma jsou ve velké pohodě, vyhráli hned sedmkrát z posledních osmi utkání, přičemž jediný neúspěch zaznamenali na půdě PSV. "Od října jsme na vzestupné křivce," pochvaloval si alkmaarský lodivod. "Všichni společně útočíme i bráníme. Zní to jednoduše, ale vůbec to tak není. Získáváme sebevědomí."

Změny v sestavě udělá van den Brom zřejmě jen kosmetické. Nemá totiž důvod zasahovat do vítězné jedenáctky. Na marodku mu nikdo nepřibyl, pořád je na ní trojice hráčů ve složení Myron Boadu, Stijn Wuytens a Rody de Boer. "Chceme být po této neděli na třetím místě. Konečně se můžeme ohlížet nahoru do tabulky a ne jen stále dolů," dodával.

Domácí dělí od barážové šestnácté příčky pouhý jeden bod a čeká ho bezpochyby krušná poslední třetina této sezóny. Poslední tři utkání jim výsledkově vůbec nevyšla, třikrát v řadě prohráli, a potřebovali by už konečně zabrat. Hlavně v defenzívě to v jejich podání není vůbec ideální, během oněch tří porážek vždy inkasovali minimálně dvě branky.

Samozřejmě že Willem II hodně oslabil poté, co během zimního přestupového období odešel do ukrajinského Dynama jeho nejlepší střelec Fran Sol. Jeho góly mohou v důležitých zápasech citelně chybět. "Soupeř ale posílil o Alexandera Isaka a získal dva Řeky. Nově tam působí také Renato Tapia," nechtěl nic podceňovat van den Brom.

Elmo Lieftink, Fernando Lewis a Karim Coulibaly se nacházejí na marodce Tilburgu. Přítomný na lavičce však již bude konečně trenér Adrie Koster, jenž musel sledovat tři prohry svého týmu jen z tribuny kvůli disciplinárnímu trestu. Oba týmy se mimochodem jen o pár dní později střetnou znovu, to totiž budou usilovat o finále KNVB Bekeru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.53 - 4.41 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - SBV Excelsior  (sobota 18:30)
Utrecht prožil obrovskou krizi koncem uplynulého roku a přenesl si ji také do druhé poloviny sezóny. V tuto chvíli by se určitě rád vrátil na vítěznou vlnu. Nyní v domácím prostředí přivítá zachraňující se Excelsior a bude považován za favorita. Rotterdamský celek spoléhá hlavně na duely před svými fanoušky, na vlastním stadionu totiž zvítězil již třikrát za sebou. Venku se mu ale na druhou stranu vůbec nedaří.

V cizím prostředí totiž nebodoval hned čtyřikrát v řadě, postupně nestačil na PSV (0:6), Alkmaar (1:2), Arnhem (2:3) a ani na nováčka ze Sittardu (1:4). Do sestupového pásma nespadl jen díky úspěchům na stadionu v Rotterdamu, kde přehrál De Graafschap (2:0), Feyenoord (2:1) i naposledy Emmen (2:1). V Eredivisie je na čtrnácté příčce s pětadvaceti body, jeho nadcházející soupeř okupuje šesté místo s dvaatřiceti body.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata přerušili své dvouměsíční čekání na výhru před týdnem v Doetinchemu, kde se díky proměněnému pokutovému kopu Simona Gustafsona zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem radovali z nejtěsnější výhry 1:0. Předtím prohráli pětkrát za sebou, poté získali nesmírně cenný bod s vedoucím PSV po výsledku 2:2.

Poslední dva vzájemné souboje obou sobotních konkurentů skončily nerozhodným výsledkem. Excelsior se představil vždy doma, na podzim uhrál divokou remízu 3:3. S konečným výsledkem však nemohl být příliš spokojen, neboť po pětadvaceti minutách hry vedl o tři trefy a po přestávce o náskok trestuhodně přišel. "Na toto utkání si době vzpomínám, byli jsme blízko k úspěchu. Soupeř nám ukázal své vysoké kvality a je nám tedy jasné, že v Utrechtu musíme být připraveni na perné chvilky," řekl smířlivě trenér SBV Adrie Poldervaart.

Ten nenasadí lehce zraněného Islanďana Andersona, jeho protějšek Advocaat nemůže využít služeb Desserse, Makienoka, Striedera (všichni problémy s kolenem) a také vykartovaného Bazoera. Naopak do základní jedenáctky by se měl vrátit Emanuelson. "S De Graafschapem to bylo dílčí vítězství, před námi je ještě hodně práce. Teď se soustředíme jen na souboj s Excelsiorem," vyjádřil se v krátkosti jednasedmdesátiletý lodivod Utrechtu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.67 - 6.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Když do nové funkce od ledna nastupoval trenér Jaap Stam, dařilo se Zwolle výtečně. Domácí získali záhy tři výhry v řadě, jenže v posledních dvou kolech se tahle mašina trochu zasekla. Na řadu totiž přišla remíza v Heerenveenu a následně pak vůbec první porážka pod Stamovým vedením v Den Haagu. PEC se tak bude snažit o nápravu proti předposlednímu De Graafschapu.

Domácí dělí od červených příček jen bod, jejich soupeř naopak na vybřednutí ze sestupového pásma ztrácí celkem šest. V podstatě se tak jedná o přímý souboj o záchranu, který může především ublížit hostům. Jsou to totiž oni, kdo musejí postupně výrazně stahovat své manko. Naopak Zwolle může lákat skutečnost, že se v případě výhry odpoutá od svého konkurenta na pohodlný odstup.

Ačkoli v novém roce Blauwvingers zvítězili hned dvakrát před vlastními fanoušky, pořád disponují jednou z nejhorších bilancí na vlastním hřišti, neboť z jedenácti pokusů hned šestkrát prohráli. I proto se stále nedokážou usadit v klidnějším středu tabulky. De Graafschap je naopak úplně poslední v rámci Eredivisie, co se týče venkovních zápasů. Vydoloval z možných třiceti bodů pouhé dva.

Celkově nemají hosté nijak oslnivou formu. A jestli opravdu chtějí reálně usilovat o udržení se v nejvyšší soutěži, jednoduše musejí zabrat. "Čas, kdy budeme muset vyhrát venku, se blíží," uvědomoval si trenér Henk de Jong. "Myslím, že se tomu prostě nevyhneme. Potřebujeme si pro tři body jít napřímo. Pokud budeme pořád takhle slabí, ničeho nedosáhneme," dodával.

Oba týmy nemají nějaké větší problémy s absencemi. Zwolle se nově nebude moci spolehnout na služby Younese Namliho, jenž byl před týdnem v Den Haagu vyloučený po dvou žlutých kartách, dlouhodobě zraněný je pořád Dico Koppers. De Graafschapu chybí jen Liban Abdulahi. "Budeme mít ve Zwolle slušnou podporu až 350 fanoušků. Snad získáme dobrý výsledek," přál by si de Jong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.17 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Příliš se nepředpokládalo, že by nováček ligy ze Sittardu byl po dvaadvaceti kolech v tabulce výše postavený než ostřílený a zkušený Heerenveen. Nicméně rozdíly mezi oběma týmy nakonec nejsou tak velké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Hosté navíc v posledních kolech neměli vyloženě lehký los, poradili si s ním však velmi dobře, a nemají tedy úplně špatnou formu.

Jen díky lepšímu skóre se fríský celek nachází mimo sestupové pásmo. Patnáctá pozice je ta, kterou si před začátkem tohoto ročníku rozhodně nepředstavoval. Každým kolem se mu vzdaluje šance na první sedmičku, která zaručuje posezónní play-off o Evropskou ligu, a spíše zabředává do starostí o holé přežití. Na ligové vítězství čeká už od začátku prosince loňského roku.

Nicméně Srdíčka, jimž bude v tomhle duelu chybět pouze zraněný Sherel Floranus, vykazovala v uplynulých týdnech zlepšené výkony. Byť výhru ani v jednom případě nezískala, dokázala plichtit na půdě Vitesse a především před týdnem doma s vedoucím PSV. A to přitom plnému bodovému zisku nebyla daleko, favorit vyrovnával až v nastavení druhého dějství.

Na podzim Heerenveen svého soupeře porazil, ovšem doma patří Fortuna opravdu k hodně nepříjemným protivníkům. Zatímco venku svěřenci trenéra Reného Eijera prohráli hned sedmkrát z jedenácti klání, doma za stejné období jen třikrát padli a pětkrát zvítězili. Naposledy k nim zavítalo Vitesse spolu s Excelsiorem a oba dva mančafty odjížděly domů s prázdnou.

Opravdu velkou slabinu má Sittard především v defenzívě. Potvrdila to nedávná dvě venkovní střetnutí, v Eindhovenu inkasoval pět gólů a v předchozím zápase dokonce šest v Almelu. A protože na marodce mají domácí sedm hráčů, rozhodlo se vedení přivést ještě jednu novou posilu z volného trhu v podobě Calvina Mac-Intosche. Údajně by mohl zasáhnout do hry už nyní.

Posílit by měl právě mnohdy děravou obranu. "Calvina jsme opravdu velmi uvítali. Je to stoper se zkušenostmi na úrovni Eredivisie. Fyzicky je velmi zdatný, s míčem umí hrát. Navíc je v produktivním věku. Právě takového potřebujeme," říkal spokojeně technický manažer Sjoerd Ars. "Jsem velmi vděčný všem v klubu, že se znovu můžu ukázat v Eredivisie," vzkazoval Mac-Intosch.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.65 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NAC Breda - FC Groningen  (sobota 20:45)
Breda se potácí ve velké krizi a ve dvanácti zbývajících duelech základní části bude mít co dělat, aby ještě opustila sestupové příčky. Momentálně se nachází na posledním osmnáctém místě se šestnácti body a za sedmnáctým De Graafschapem zaostává o dva body, na patnáctou pozici Heerenveenu má manko osmi bodů. Nyní by se ráda zvedla proti Groningenu, nicméně hosté ve druhé polovině sezóny nabrali výtečnou formu.

Hostující FC v novém roce odehrál pět soutěžních utkání a hned ve čtyřech z nich naplno bodoval. Jedinou ztrátu zaznamenal v Eindhovenu s PSV, když na prozatímního lídra Eredivisie nestačil po dobrém výkonu nejtěsnějším poměrem 1:2. Naposledy přivítal favorizovaný Feyenoord a především díky vhodně zvolené taktice zvítězil 1:0. Po pokaženém podzimu se tak posunul tabulkou výrazně vzhůru, patří mu deváté místo se sedmadvaceti body.

To domácí NAC se naposledy radoval z tříbodového zisku před dvěma měsíci, kdy si poradil s Heerenveenem (4:2). Od té doby vybojoval v pěti následujících případech jediný bod, k tomu nedokázal skórovat dlouhých 310 minut. Minule neměl šanci v Amsterdamu s Ajaxem a podlehl mu vysoko 0:5. Trenér Mitchell van der Gaag dlouhodobě řeší rozsáhlé potíže s marodkou, absencí je vskutku příliš mnoho.

Mimo hru totiž zůstávají Belgičan Verschueren se Španělem Fernandesem (oba poraněné koleno), dále taktéž Srb Ilič (po operaci kotníku), brankář Damen (problémy s břišními svaly) a i Sporkslede s te Vredeem (oba ruptura achilovky). "Je dostatek času nepříznivou situaci zachránit, ale musíme se zvednout co nejdříve bez ohledu na kvality příštího soupeře. Groningen je favoritem, i přesto věříme ve výhru," uvedl s odhodláním v hlase van der Gaag.

Jeho protějšek Danny Buijs varuje před možným podceněním NAC. "Když bojujete o holé přežití, tak jste schopni podstoupit všechny kroky ke zlepšení. Bredě se sice nedaří, nicméně má stále o co hrát a jsem si jistý, že se jen tak nevzdá. Doma navíc bývá úspěšná, proto to nebudeme mít snadné," prohlásil Buijs s pokorou. Hosté nepřivezou Warmerdama vinou svalového zranění v oblasti lýtka. Podzimní vzájemný duel skončil jasnou výhrou Groningenu po výsledku 5:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 3.48 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VVV Venlo - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Předehrávka 23. kola nizozemské nejvyšší soutěže se odehraje ve Venlu, kde místní VVV přivítá zlepšující se Heracles. Oba dva páteční soupeři se momentálně nacházejí v horní polovině tabulky a teď budou bojovat o to, aby se v ní udrželi, ve vzájemném měření sil. Domácí výběr je v tuto chvíli na osmém místě tabulky s devětadvaceti body, Almelo se po dvou předchozích výhrách posunulo na sedmou příčku s dvaatřiceti body.

Svěřenci kouče Mauriceho Steijna spoléhají především na duely před vlastními fanoušky, i díky nim vybojovali solidních osmnáct bodů. Naposledy neměli šanci v Alkmaaru a utrpěli porážku 0:3, předtím zvládli vyrovnanou bitvu s Tilburgem a zdolali ho 2:1. V posledních týdnech zrovna neoplývají oslnivou formu, neboť například utrpěli debakl 0:6 v Amsterdamu s Ajaxem a nestačili ani na nováčka z Emmenu (2:3).

"Na tento zápas se těším, i když je pravdou, že to nebudeme mít vůbec jednoduché. Heracles v předchozích dvou případech ani jednou neinkasoval a nasázel hned sedm branek, tato bilance rozhodně budí respekt. Musíme být obezřetní ve všech ohledech, jinak bychom mohli tvrdě narazit," vyjádřil se pro klubové stránky Steijn s určitou dávkou respektu. Hosté zažili bídný vstup do roku 2019, nicméně krizi překonali proti Ajaxu.

Na tohoto protivníka vyzráli již podruhé za sebou, neboť v 1. kole si z Amsterdamu odvezli bod za remízu 1:1. Před čtrnácti dny se postarali o ještě větší senzaci, když zvítězili 1:0. Tento úspěch jim evidentně pomohl, před týdnem totiž deklasovali Sittard 6:0 a hned čtyřmi vstřelenými brankami se blýskl Španěl Adrián Dalmau. Na podzim se oba nadcházející konkurenti střeli v Almelu a radoval se domácí tým po hladké výhře 4:1.

Trenér Frank Wormuth se stále musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Konings, van de Berg, Droste, Leemhuis, Pröpper a Jakubiak. Venlo by naopak mělo nastoupit v kompletním složení. "Náš rival se prezentuje vyrovnaností výkonů. Někdy sice zažil výpadky formy, ovšem ty se při obrovské vyrovnanosti ligy nevyhnou nikomu. Musíme zůstat nohama na zemi, šance jsou naprosto vyrovnané," uvedl střídmě Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.58 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven22183173:1557
2.AFC Ajax22172377:1953
3.Feyenoord Rotterdam22133647:2842
4.AZ Alkmaar22124646:2640
5.SBV Vitesse2296737:3133
6.FC Utrecht2295836:3332
7.Heracles Almelo221021040:4232
8.VVV Venlo2285929:3929
9.FC Groningen22831127:3227
10.ADO Den Haag2276931:4227
11.Fortuna Sittard22751036:4826
12.Willem II22741133:4125
13.PEC Zwolle22741127:3625
14.SBV Excelsior22741132:5425
15.SC Heerenveen2259845:5024
16.FC Emmen22661028:4924
17.BV De Graafschap22531422:5118
18.NAC Breda22441422:5216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele