základní část, 23. kolo
24.02.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Eindhoven potřetí v řadě remizoval, ve šlágru daroval bod Feyenoordu

PSV nedokázal v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězit ani na třetí pokus a znovu jen remizoval, tentokráte se rozešel smírně v poměru 1:1 ve šlágru 23. kola s Feyenoordem. Přitom za nerozhodného bezbrankového stavu hrál proti oslabenému protivníkovi a ten se i přesto dostal do vedení, eindhovenský klub se na více než srovnání stavu nezmohl. V tabulce sice stále vede, nicméně jeho náskok na druhý Ajax činí pouhé dva body.

Rotterdamský celek se udržel na třetí pozici se třiačtyřiceti body a vypadá to, že se do boje o mistrovský titul již zpátky nedostane. Na čtvrtý Alkmaar drží náskok tří bodů.

Vzájemný duel oba celky začaly velmi opatrně a první výraznější možnost se zrodila až po necelé půl hodině hry. Po krásné kombinaci Nicolaie Jørgensena s Vilhenou vystřelil druhý jmenovaný a s výtečným zákrokem se musel vytáhnout brankář Zoet, jenž vyrazil míč ke svým spoluhráčům.

Osmadvacetiletý dánský útočník ve službách rotterdamského týmu podruhé zahrozil v 32. minutě, ale z patnácti metrů minul pravý horní roh o několik centimetrů. Hosté drželi s favoritem krok i po výměně stran a další nebezpečnou možnost si vypracovali po osmi minutách druhého dějství. Po pasu za obranu od Verdonka přelstil ofsajdovou past aktivní Jørgensen a z hodně ostrého úhlu nevyzrál na vyběhnutého Zoeta.

Vzápětí to ještě zkusil z otočky Toornstra, jenž mířil těsně vedle pravé tyče. Hostující strážce Vermeer si připsal první dobrý zákrok po necelé hodině hry, kdy fantasticky vykryl ránu zblízka. Následně si jeho tým výrazně zkomplikoval situaci, to totiž Sven van Beek stáhl k zemi ve vyložené brankové příležitosti unikajícího Bergwijna a rozhodčí Higler mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta však ukázali obrovskou dávku houževnatosti a v 70. minutě šli senzačně do vedení. Nejaktivnější muž na hřišti Jørgensen vypálil z více než pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus s pomocí pravé tyče doputoval až do sítě. Nutno podotknout, že Zoet tuto střelu značně podcenil.

Jenomže neuběhly ani dvě minuty a PSV bleskově srovnal zásluhou křídleníka Hirvinga Lozana.

Mexický reprezentant obdržel nádherný centr od Gakpa a nekompromisní hlavičkou nedal Vermeerovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem nevyzrál v tváří tvář na Vermeera rozběhnutý Bergwijn. V nastaveném čase se již třiatřicetiletý zkušený gólman Feyenoordu opět vytáhl proti voleji Bergwijna a balón s vypětím všech sil odvrátil do strany, zachránil tak pro svůj výběr cenný bod.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele