základní část, 23. kolo
23.02.2019 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Excelsior si odváží z Utrechtu cennou remízu za bezbrankový výsledek

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a i přes jasnou převahu se s ním pouze rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Domácí drželi balón téměř ze šedesáti procent a celkově přestříleli protivníka vysoko 17:3, jenomže síť nerozvlnili ani jednou. V tabulce proto klesli na sedmou pozici s třiatřiceti body a za šestým Heraclesem zaostávají o body dva. Pro SBV má bod v boji o holé přežití cenu zlata.

Rotterdamský výběr je čtrnáctý se šestadvaceti body o dva body před šestnáctým Emmenem. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata začali aktivně, ve 4. minutě byl blízko ke skórování Bahebeck. Francouzský útočník po zpětné nahrávce od Gustafsona vypálil z první z patnácti metrů a pravou tyč minul zhruba o metr. Stejný hráč znovu zahrozil za další čtyři minuty, tentokráte proti jeho střele z ostrého úhlu zasahoval brankář Damen.

Excelsior spoléhal především na standardní situace a jednu z nich mohl zužitkovat krátce po odehrané čtvrthodině. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Messaoud a gólman Jensen vyrážel jeho dobře mířenou ránu fantastickým způsobem na rohový kop. Zhruba pět minut před přestávkou si naskočil na rohový kop z pravé strany Janssen a poté hlavičkoval z nadějné pozice o dva metry nad horní tyčku.

Asi největší šance tohoto klání se urodila v 56. minutě. Van de Streek napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus orazítkoval bližší konstrukci, následnou dorážku z hodně ostrého úhlu dokázala defenzíva Excelsioru zablokovat na rohový kop. V závěrečné půl hodině se musel hned dvakrát blýsknout Damen. První nebezpečnější situace nastala po secvičeném signálu a tvrdé ráně Gustafsona z hranice pokutového území.

Balón se poté odrazil na pravou stranu přímo k volnému van de Streekovi, jehož bombu zblízka dokázal udržet Damen ve svém náručí. V 85. minutě vyšel ze vzájemného souboje opět úspěšněji hostující strážce. Ten čaroval po rohovém kopu z pravého křídla a chytrém prodloužení od střídajícího Kramera. Závěrečnou hlavičku vyškrábl brilantně jednoruč na tyč a poté mu pomohli spoluhráči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele